Armenië reis | Luxe rondreis inspirerend Armenië

  boutique

  

9-daagse reis door Armenië

€ 

Vanaf 2.795,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

9-daagse luxe reis Armenië

Tijdens deze 9-daagse rondreis door Armenië verblijft u in prachtige accommodaties op gunstige en bijzondere locaties. Een Nederlandssprekende gids zal met u meereizen. Begin in de hoofdstad Yerevan en ontdek de historie van de stad. Proef heerlijke cognacs en bewonder een typische Armeense show bij uw welkomstdiner. Zoek de adrenaline op bij een spectaculaire helikoptervlucht boven de Garni-tempel, Geghard grotklooster en de Azar rivier. Geniet van een masterclass Armeens brood maken en reis door naar de provincie Ararat. Ontdek de Areni-grot en ga wijn proeven bij de Old Bridge-wijnmakerij. Verblijf midden in de bergen bij het vakantieoord Jermuk en verken het Armeense Stonehenge. Neem de langste kabelbaan ter wereld en zweef door een diepe kloof en bewonder de antieke grotwoningen bij Khndzoresk. Reis door naar de Selim Pass en het schitterende Sevanmeer voor uw boottocht. Verblijf een nachtje in Dilijian om daarna vele mooie kloosters te ontdekken. Sluit de reis af met een historische en culturele tour in en nabij Yerevan waarbij u ook het huis bezoekt van een beroemde Armeense film producten. Een reis vol met vele bijzondere en unieke experiences!

* Bij deze rondreis zijn de internationale vluchten exclusief. De vliegmogelijkheden naar Armenië zijn wat beperkt. Zo is er geen directe vlucht en is de beste optie met een overstap in Wenen waarbij u vrij vroeg in de ochtend arriveert in Yerevan en ook vroeg Yerevan weer verlaat op de terugreis dag. Vandaar dat wij u liever de keuze geven wat u het liefste zou willen qua vluchten. Wij kunnen u uiteraard graag helpen bij het selecteren van de best passende vluchten voor uw reis.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Armenië - The Alexander a Luxury Collection Hotel Yerevan
Dag 2 - Yerevan stadstour en Ararat cognacs - The Alexander a Luxury Collection Hotel Yerevan
Dag 3 - Helikoptervlucht boven Garni, Geghard en Azar - The Alexander a Luxury Collection Hotel Yerevan
Dag 4 - Yerevan - Khor Virap - Areni - wijnmakerij - Noravank -Jermuk - Jermuk Hotel and Spa
Dag 5 - Karahunj - Tatev - kabelbaanrit - Devils Bridge - Khndzoresk - Jermuk Hotel and Spa
Dag 6 - Jermuk - North Gegharkunik provincie - Sevanmeer - Dilijan - DiliJazz hotel
Dag 7 - Kloosters en Parz Lake - The Alexander a Luxury Collection Hotel Yerevan
Dag 8 - Historische en culturele tour Yerevan en omgeving - The Alexander a Luxury Collection Hotel Yerevan
Dag 9 - Vertrek vanuit Armenië

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Armenië

Uw bijzondere rondreis naar Armenië begint. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze lokale partner. Gedurende uw reis door Armenië zal een Nederlandse gids met u meereizen. Vanuit de luchthaven wordt u naar uw hotel voor de komende nachten gebracht, gelegen in een van de oudste straten van de hoofdstad Yerevan. De stad wordt vaak de stad van tegenstellingen genoemd, waar moderniteit verweven is met oudheid. Het is gevuld met een gezellige sfeer, er is geen drukte en de lokale bevolking is erg vriendelijk en gastvrij. Meer interessante feiten over Yerevan leert u de volgende dag tijdens uw begeleide stadstour. De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Meet & greet bij aankomst
• Nederlandssprekende gids gedurende de reis
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Yerevan stadstour en Ararat cognacs

De dag begint met een privé stadstour in Yerevan. U krijgt de kans om de architectuur en het dagelijkse leven van deze oude stad te bewonderen. De vriendelijke bevolking geeft de unieke charme aan deze eeuwige stad, oud en zo jong tegelijk. Als eerste bezoekt u het Cascade-monument, het belangrijkste symbool van het 2780-jarig jubileum van de stad met hetzelfde aantal trappen. Bewandel de trappen en geniet van een panoramisch uitzicht op de stad met het Opera House, Mount Ararat, Swan Lake, Republic Square en Abovyan Avenue, waar u ook langs loopt tijdens de tour. Verder bezoekt u ook het Historisch Museum van Armenië wat het belangrijkste historische museum van het land is. Na de stadstour gaat u door met het proeven van uitstekende cognacs in het Ararat Brandy Company waarvan de productie over de hele wereld bekend is. Hier proeft u twee soorten Armeense cognacs. 

'S Avonds geniet u van een welkomstdiner met een muzikale show en unieke wijnen. 

Inclusief:

• Privé stadstour met het historische museum
• Cognacs proeven bij Ararat Brandy
• Welkomstdiner met musical show en unieke wijnen
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Helikoptervlucht boven Garni, Geghard en Azar

Op de derde dag van uw rondreis reist u naar de schilderachtige kloof van de Azat-rivier. Het 7e-eeuwse Geghard grotklooster ligt diep aan de voet van de kloof en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De torenhoge kliffen van de omgeving maken deel uit van het kloostercomplex dat zowel uit de aangrenzende berg is gebeeldhouwd als deels uit lokale basaltstenen is gebouwd. De tour gaat daarna verder naar het dorp Garni, waar zich de Garni-tempel bevindt. Het enige overgebleven voorbeeld van Hellenistische architectuur in de regio (wel gereconstrueerd na een aardbeving). In Garni heeft u een masterclass voor het bakken van Armeens brood, Lavash. Geniet daarna van een uitzonderlijke helikoptervlucht van 30 minuten over Garni, Geghard en Azat met verbluffende uitzichten van bovenaf. Een hele bijzondere ervaring!

Inclusief:

• Tour naar Azar rivier en Geghard grotklooster
• Bezoek aan Garni tempel en masterclass Armeens brood maken
• Lunch
• Helikoptervlucht boven Garni, Geghard en Azar
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Yerevan - Khor Virap - Areni - wijnmakerij - Noravank -Jermuk

In de ochtend reist u naar de provincie Ararat gelegen in het zuiden, waar het Khor Virap-klooster zich bevindt. Een historische plek midden in de Ararat-vallei. Het klooster werd gebouwd op de plaats van de koninklijke gevangenis in Artashat. U wandelt een kleine heuvel op om het klooster te ontdekken en te genieten van het adembenemende uitzicht op de bijbelse berg Ararat. De volgende stop is bij de Areni-grot, waar tijdens opgravingen 's werelds oudste leren schoen is gevonden. Ga verder naar Old Bridge-wijnmakerij en proef verschillende soorten beroemde Armeense wijnen.

Na het proeven van heerlijke wijnen gaat de tour verder door een smalle kloof naar de vallei van de rode rotsen, precies waar het Noravank-klooster zich bevindt. Het klooster is gebouwd in de 13e eeuw en is een meesterwerk van de Armeense architect Momik. Op het grondgebied van het klooster zijn overal verbazingwekkende khachkars verspreid - kruisstenen ontworpen door Momik. De dag eindigt uiteindelijk in Jermuk, een vakantieoord in de bergen en beroemd om zijn hete minerale bronnen en schilderachtig landschap.

Inclusief:

• Tour naar de Ararat provincie, Khor Virap, Areni grot en de Old Bridge
• Wijnproeverij bij de Old Bridge
• Lunch
• Bezoek aan Noravank
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Karahunj - Tatev - kabelbaanrit - Devils Bridge - Khndzoresk

Uw rondreis gaat vandaag naar Karahunj, een 6000 jaar oud prehistorische vindplaats in de provincie Syunik. Het wordt ook wel Armeens Stonehenge genoemd.  De dag is ook gewijd aan de parel van de Armeense middeleeuwse architectuur, het klooster en de universiteit van Tatev. Hier heeft u de kans om op de langste kabelbaan ter wereld 5,7 km te hangen over de 320 meter diepe Vorotan River Canyon. Na het kabelbaan avontuur stopt u bij de natuurlijke brug genaamd "Devil's Bridge" aan de onderkant van de diepe kloof. Vervolgens reist u naar het dorp Khndzoresk wat beroemd is om zijn antieke grotwoningen, die tot in de jaren 50 in gebruik zijn geweest. Van oudsher woonden mensen in deze rotsachtige heuvels, waar ze kunstmatige schuilplaatsen en plaatsen voor voedselopslag bouwden. Na de tour gaat u weer terug naar de stad Jermuk voor uw overnachting.

Inclusief:

• Bezoek aan Karahunj en Tatev universiteit
• Kabelbaanrit
• Bezoek aan Devils Bridge en Khndzoresk
• Lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Jermuk - North Gegharkunik provincie - Sevanmeer - Dilijan

Deze dag staat in het teken van de Grote Zijderoute naar de Selim Pass. Stop bij de 14e eeuw Selim Caravanserai - een van de best bewaarde hostels langs de oude Grote Zijderoute. Na de lunch gaat u verder naar het Sevanmeer wat ook wel de "blauwe parel van Armenië" wordt genoemd en een van de hoogste zoetwatermeren ter wereld is. U gaat hier een leuke boottocht maken. Vervolgens reist u verder naar het noorden naar uw eindbestemming van vandaag Dilijan. Een weelderige stad die bekend staat als een kuuroord en om zijn kunst en ambachten. De komende nacht verblijft u in deze authentieke stad.

Inclusief:

• Privétour North Gegharkunik provincie (Selim Pass)
• Boottocht Sevanmeer
• Lunch 
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Kloosters en Parz Lake

In de ochtend maakt u een excursie naar de middeleeuwse kloosters van Haghartsin en Goshavank. Haghartsin is een 13e-eeuws klooster gelegen nabij de stad Dilijan en werd gebouwd tussen de 10e en 13e eeuw. Goshavank is een zeer indrukwekkend klooster dat in relatief goede staat is gebleven en ook een van 's werelds mooiste voorbeelden van kruisstenen herbergt. De reis gaat daarna verder naar Parz Lake. Het is gelegen in het Dilijan National Park en werd gevormd door natuurlijke klimaatveranderingen. "Parz" in het Armeens betekent kristal. In de buurt van het meer vindt u waterfietsen, touwbanen en tokkelbanen (optionele activiteiten). Daarna is het weer tijd om terug te reizen naar Yerevan waar u nog twee nachten zult verblijven alvorens u weer terug naar huis reist. 

Inclusief:

• Excursie kloosters van Haghartsin en Goshavank
• Tour naar Parz Lake in het Dilijian NP
• Lunch
• Privétransfer naar uw hotel in Yerevan
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Historische en culturele tour Yerevan en omgeving

Een korte ochtendrit brengt u naar de stad Echmiadzin - het religieuze centrum van alle Armeniërs over de hele wereld. Hier werd de eerste Armeense officiële christelijke kathedraal gesticht in de eerste helft van de 4e eeuw en in latere eeuwen gereconstrueerd. De kathedraal van Echmiadzin staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U bezoekt hier ook de ruïnes van de 7e-eeuwse Zvartnots-tempel (tevens UNESCO-werelderfgoed) dat een wonder van zijn tijd was. Terug in Yerevan heeft u een excursie in het huismuseum van de wereldberoemde Armeense filmregisseur, scenarioschrijver en kunstenaar Sergei Paradjanov. Een leuke en interessante activitiet. 

De avond heeft u ter vrije besteding. Wij zouden ook voor u een reservering kunnen maken bij Dine Sky Armenia waar u geniet van een prachtig uitzicht over de stad.

Inclusief:

• Bezoek aan Echmiadzin en Zvartnots tempel
• Excursie aan het huismuseum van een beroemde Armeense film producent
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Vertrek vanuit Armenië

Het is alweer tijd om richting de luchthaven te gaan van Yerevan, want helaas is deze schitterende reis van architectuur, geschiedenis, heerlijke wijnen en lekker eten tot een einde gekomen. Dezelfde dag zult u arriveren in Nederland/België na een onvergetelijke reis.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2.795,- per persoon exclusief vluchten.

De prijs betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Privétransfers zoals genoemd in het programma
• Nederlandssprekende gids gedurende de reis
• Alle maaltijden zoals genoemd in het programma, waaronder 8x ontbijt, 5x lunch en 1x diner
•  Verschillende activiteiten zoals genoemd in het programma, waaronder Tatev kabelbaanrit, Lavash masterclass, wijnproeverij bij Old Bridge Winery, helikoptervlucht en boottrip Sevanmeer
•  Entreegelden voor bezochte bezienswaardigheden zoals genoemd in het programma
• 24/7 lokale support ter plaatse
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. €30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:

• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Masterclass Armeens brood maken

Exclusief:

• Internationale vluchten
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering vluchten
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe rondreis inspirerend Armenië

Accommodaties

The Alexander a Luxury Collection Hotel Yerevan

The Alexander introduceert een exclusief nieuw adres in het zich ontwikkelende sociale landschap van de stad en wordt aangekondigd als het eerste luxe internationale hotel in het historische centrum van Yerevan. Elk van de kamers en suites heeft een teruggetrokken, minimalistisch ontwerp, grootse gouden accenten en decoratieve Armeense motieven. De verzameling bars en restaurants van The Alexander trekt de meest veeleisende sociale scene van Yerevan aan. De hele dag door wordt een menu aangeboden in de kenmerkende Gabriel’s Bar & Lounge, en er is een verfijnde eetgelegenheid, Italiano Ristorante

Uw verblijf: 3 nachten

Jermuk Hotel and Spa

Het complex is een ideale plek voor iedereen die wil ontspannen en Jermuk en de omgeving wilt ontdekken. Het hotel is gelegen in het gezellige vakantieoord Jermuk, op 700 meter van de beroemde mineraalwaterlounge.

Met hun aparte balkons bieden de kamers van de categorieën "Klassiek uitzicht", "Panorama" en "Executive" een uniek uitzicht op de kloof van de Arpa-rivier, de bergen rondom de stad en de prachtige tuin van het hotel. De ruime en comfortabele kamers zijn uitgerust met moderne voorzieningen en wifi.

De spa heeft alles in huis om uw lichaam volledig te ontspannen. Een verscheidenheid aan massages, cosmetische behandelingen, een fitnessruimte, een ontspanningsruimte em het zwembad met een prachtig uitzicht maakt uw verblijf compleet.

Uw verblijf: 2 nachten

DiliJazz hotel

Dilijazz Hotel & Restaurant werd gelanceerd in december 2019. Het hotel is gelegen in het hart van Dilijan aan de snelweg naar het Haghartsin-klooster. Dilijazz Hotel & Restaurant biedt eersteklas faciliteiten voor onvergetelijke vakanties. Voor reizigers die de schoonheid van de natuur waarderen, is Dilijazz Hotel de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Omringd door de groenste natuur van Armenië zullen uw behoeften aan comfort en een ontspannen verblijf aan al uw verwachtingen op één plek voldoen.

Uw verblijf: 1 nacht

The Alexander a Luxury Collection Hotel Yerevan

The Alexander introduceert een exclusief nieuw adres in het zich ontwikkelende sociale landschap van de stad en wordt aangekondigd als het eerste luxe internationale hotel in het historische centrum van Yerevan. Elk van de kamers en suites heeft een teruggetrokken, minimalistisch ontwerp, grootse gouden accenten en decoratieve Armeense motieven. De verzameling bars en restaurants van The Alexander trekt de meest veeleisende sociale scene van Yerevan aan. De hele dag door wordt een menu aangeboden in de kenmerkende Gabriel’s Bar & Lounge, en er is een verfijnde eetgelegenheid, Italiano Ristorante

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Sevan National Park

Het Lake Sevan National Park ligt in de provincie Gegharqunik in het midden van Armenië en bestaat uit meer dan 147.000 hectare wildernis, waaronder het Sevan-meer en zijn spectaculaire schilderachtige omgeving. Dit ongerepte natuurlijke landschap is gevormd door miljoenen jaren van vulkaanuitbarstingen en bestaat uit bossen, alpenweiden, kiezelstranden, dennenbossen en torenhoge met sneeuw bedekte bergen. Het park herbergt een grote verscheidenheid aan planten en dieren, waaronder meer dan 260 vogelsoorten en verschillende soorten zoogdieren, zoals wolven, jakhalzen, otters en bruine beren. Naast de uitstekende mogelijkheden om wilde dieren en vogels te spotten, trekt het gebied bezoekers met zijn interessante historische bezienswaardigheden, waaronder het populaire Sevanavank-klooster, dat zich op een rotsachtig schiereiland aan de noordwestelijke oever van het meer bevindt en nog steeds een van de meest prominente voorbeelden van middeleeuwse Armeense architectuur.

Dilijan

De stad Dilijan is gelegen in het noorden van Armenië en staat bekend om zijn kuuroorden en traditionele ambachtelijke workshops. Vaak wordt de stad het 'Zwitserland van Armenië' genoemd aangezien het wordt omringd door de weelderige bossen van het nationale park van Dilijan en een schilderachtige omgeving creëert. De stad diende als een rustig toevluchtsoord voor kunstenaars, componisten, schrijvers en cinematografen, en vandaag is het een bloeiende toeristische hub. Bezoekers kunnen zich verheugen op een bezoek aan een aantal fascinerende attracties, waaronder het Geologisch Museum en de Kunstgalerij, die een verzameling archeologische schatten en internationale kunst tentoonstellen. Een andere aanrader is het Haghartsin-klooster in het noorden ontdekken, met stenen kerken en het Goshavank-klooster in het oosten. Geniet van de spectaculaire uitzichten op besneeuwde toppen en met alpine bedekte hellingen en bekijk de charmante architectuur van steenachtige en houten gebouwen.

Yerevan

Yerevan, de centrale hoofdstad van het land, ligt in het midden van Armenië. Hier creëren geschiedenis en moderniteit sterke contrasten en bieden ze voor elk wat wils. Erfgoedattracties zijn de Matenadaran, gevuld met eeuwenoude teksten over filosofie, kunst en geschiedenis; de mysterieuze 17e-eeuwse oude wijk van Kond, met zijn Perzische, islamitische en Ottomaanse architectuur; en het ongelooflijke History Museum, met spectaculaire displays van oude items zoals vierwielige houten strijdwagens, bronzen sculpturen, symbolische kunstwerken en wapens. De spannende keuken van Yerevan is een grote trekpleister: probeer de traditionele 'dolmas', 'fatayah' en 'lavash'.

Jermuk

Het kuuroord Jermuk ligt tussen de bergen in Zuid-Armenië, in de provincie Vayot Dzor, ongeveer 53 kilometer ten oosten van Yeghegnadzor. De stad is beroemd om zijn helende natuurlijke warmwaterbronnen, zijn spectaculaire natuurlijke landschappen en zijn rijke geschiedenis. Met zijn schone lucht, milde klimaat en prachtige natuurlijke omgeving, is het gebied een perfecte plek om te genieten van buitensporten. Er zijn verschillende uitstekende skipistes en een prachtige kabelbaan om te verkennen. Zorg ervoor dat u de Jermuk-waterval bezoekt, de op een na grootste van het land, die vaak de ‘Mermaid’s Hair’ waterval wordt genoemd. Geschiedenisliefhebbers zullen genieten van een stop bij het Gndevank-klooster, een gebouw uit de 1ste eeuw met khachkars en graven uit de 10e tot 16e eeuw.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!