Myanmar reis | Luxe rondreis betoverend Myanmar

  unique

  

17-daagse reis door Myanmar

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

17-daagse exclusieve privéreis Myanmar

Ontdek Myanmar op een unieke manier. Leer over het dagelijkse leven en de spirituele overtuiging van de lokale bevolking bij de Schwedagon Pagode in Yangon. Bezoek de meest indrukwekkende tempels in Bagan en ga met een 4x4 langs authentieke dorpen in de omgeving. Ga het Inle-meer op om de natuurlijke schoonheid van het meer te ontdekken, de drijvende tuinen te bezoeken, enkele beroemde roeiers te zien en wat thee in het huis van een plaatselijke familie te drinken. Maak een zeer unieke en comfortabele zeilcruise door het Mergui-archipel. Bezoek de nomadische bevolking Moken die op zee leven en snorkel in kristalhelder water.

Route van de reis

Reisprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Myanmar

Vandaag begint uw bijzondere reis naar Myanmar! Geniet van uw intercontinentale vlucht en bij aankomst van de eerste indrukken in dit magische land.

Dag 2 - Aankomst in Yangon

U komt aan in Yangon. 'Mingalaba!' - Als veelgebruikt warm 'welkom' in het Birmees. De letterlijke Engelse vertaling vinden wij persoonlijk nog mooier om met u te delen, namelijk 'We are blessed'.

Deze stad is de grote economische, culturele en historische stad van het land, maar in tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, niet de hoofdstad. Door de bereikbaarheid is het een natuurlijk startpunt van uw reis door Het Gouden Land. Een privétransfer brengt u naar een zeer centraal gelegen accommodatie, waar u in een pure comfort verblijft en vanwaar u de stad goed kunt ontdekken. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

blank

blank

blank

Dag 3 - Yangon wandeltour

Vandaag gaat u op ontdekking in Yangon! U gaat op pad tijdens twee verschillende excursies, waarbij u niet alleen de hoogtepunten van de stad ziet (zoals de beroemde Shwedagon Pagoda), maar ook het minder bekende culturele erfgoed van Yangon. In de ochtend bezoekt u de wereldberoemde pagode. In de middag wandelt u door de stad, waar de tijd soms wel 100 jaar lijkt stil te hebben gestaan. U wandelt met een expert door het doolhof van straten in de binnenstand, langs het indrukwekkende erfgoed, en sluit af met een drankje bij een persoonlijke favoriet; het knusse restaurant Gekko, gelegen in een historisch pand op Merchant Street.

Dag 4 - Reis naar Bagan

U gaat per transfer naar het vliegveld van Yangon, om van daaruit naar de tempelstad van Myanmar te vliegen, Bagan. Bagan is centraal gelegen in de droge vlaktes van het land. De stad, in het verleden ook wel Pagan genoemd, ligt aan de oevers van de Irrawaddy rivier. De plaats is als het ware verdeeld in drie sub-dorpen, namelijk Old Bagan, New Bagan en Nyaung Oo. Woorden komen hoe dan ook tekort om de charme van de stad te omschrijven, maar om een poging te doen: Dit is de grootste verzameling Boeddhistische tempels, ruïnes en stoepa's ter wereld. Honderden tempels zijn te bezoeken en te bekijken (bijvoorbeeld per ballonvaart!) en na aankomst heeft u dan ook een oriënterende tour in Bagan. Aansluitend gaat u naar uw accommodatie.

Dag 5 - Bagan omgeving

Een nieuwe volle dag om de interessante omgeving van Bagan te verkennen: Een stuk van Bagan, zonder al te veel tempels!

Dag 6 - Myanmar natuur en wildlife

Na het ontbijt in Bagan gaat u per transfer naar de luchthaven van Bagan, Nyaung U. U vliegt naar Heho en gaat bij aankomst richting Kalaw. Een bijzondere middag staat op het programma: U maakt een korte trekking door het bos, geniet van een lunch en neemt deel aan het Elephant Conservation Project bij het bekende Green Hill Valley Elephant Camp. Een bijzondere en verantwoorde beleving!

Dag 7 - Reis naar Inle-meer

U reist van Kalaw naar Inle Lake, met onderweg een bezoek aan Indein. Bezoek de begroeide ruïnes van Indein, en laat het Shan-avontuur echt beginnen met een mooie wandeling door het lokale leven in dit gebied. We passeren prachtige vergezichten over het meer en nuttigen een home-made lunch bij een familie thuis. Tot slot staat er een kano-avontuur voor u op het programma!

Dag 8 - Excursie Inle-meer

Vandaag staat een volledige dag op het water en aan de waterkant op uw programma. We ontmoeten tijdens deze tour de beroemde 'leg rowers', gaan aan wal bij een Burmese routerende markt, zien etnische volkeren en worden welkom geheten bij lokale ondernemingen, waar bijvoorbeeld silver wordt gesmeden en Burmese sigaren worden gerold.

Dag 9 - Inle-meer en kookles

Na het ontbijt in uw accommodatie gaan we vandaag wederom een volledige dag op pad op het meer. U krijgt vandaag inzicht in traditionele Shan-recepten, en wel tijdens een traditionele Shan-kookles in een lokaal familiehuis gebouwd op palen op het meer. Een hele bijzondere ervaring!

Uw gids en boot staan de rest van de dag tot uw beschikking om, indien gewenst, naar iedere uithoek van het meer te varen. De gids helpt u graag met tips over lokale experiences. Vraag gerust!

Dag 10 - Reis naar Yangon

U ontbijt in het hotel. Per transfer gaan we naar de luchthaven, Heho Airport, voor uw vlucht naar Yangon. Bij aankomst in Yangon wordt u door uw chauffeur en gids aansluitend naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

blank

blank

blank

Dag 11 - Reis naar Mergui-archipel

Vandaag reist u naar een zeer bijzonder deel van Myanmar, naar de Mergui-archipel. Het Mergui-archipel bestaat uit meer dan 800 tropische eilanden en ligt in het zuiden van Myanmar. Het is een nog nauwelijks bereisd gebied en hier reizen doet dan ook denken aan het leven als een ontdekkingsreiziger, zo'n 200 jaar geleden. Veel eilanden zijn onbewoond en weelderig begroeid met tropisch regenwoud, overgaand in prachtige fijne zandstranden.

U vliegt van Yangon naar Kawthaung. Bij aankomst wordt u door uw chauffeur opgehaald en gebracht naar de pier, om hier aan boord te gaan bij een van de zeilschepen van Burma Boating. Dit is de start van een zeer unieke en comfortabele cruise!

Na het welkom aan boord zetten we koers naar Barwell Island, waar we de avond op het strand doorbrengen. Er is tijd om te zwemmen voor het diner aan boord. De eerste nacht op het schip voelt onwerkelijk, als een droom, en de rustige avondgolven verplaatsen de boot rustig heen-en-weer als in een wieg.

blank

blank

blank

Dag 12 - Myanmar zeilcruise

Ontwaak van uw eerste nacht aan boord van Burma Boating. Neem een lekker ontbijt aan boord, en begin de dag met een verfrissende duik. Onze voyage gaat verder richting een eiland met de naam 'eiland nr. 115', een eiland dat vaak door Moken Sea Gypsies wordt bezocht. Ontmoet de traditionele bewoners van de Mergui Archipel, de Moken, een semi-nomadisch volk dat leeft op en van de zee, en dus beter bekend als de zee-zigeuners. In de namiddag zullen we de groep kleine eilandjes genaamd Mid Group bereiken. Als de tijd het toelaat, gaan we per bootje op pad in een nabijgelegen mangrove bos, op eiland nr. 88. De avond bestaat wederom uit een goed diner, zwemmen en een borrel in dit prachtige overdekte gebied.

blank

blank

blank

Dag 13 - Myanmar zeilcruise

In de ochtend zeilen we langzaam naar het dorpje op Nyaung Wee Island en bezoeken we de lokale zigeuner-nederzetting. Na de lunch gaan we naar Great Swinton Island. We wandelen door de jungle, langs een beekje, en verzamelen bijzondere zeeschelpen op het uitgestrekte strand. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het Boeddhisme, is een bezoek aan het lokale klooster een aanrader. De late-middag en avond bestaat uit snorkelen en een sundowner op het dek. Wordt het een cocktail, goed glas wijn of verfrissend biertje?

blank

blank

blank

Dag 14 - Myanmar zeilcruise

In de vroege ochtend varen naar het piep-kleine Ohway Island voor de beste snorkelmogelijkheden in de regio. Let op het kleurrijke leven van het rif, vol zachte en harde koralen en een overvloed aan tropische vissen. Na de lunch zetten we koers naar Jar Lann Kyun, ook wel Lord Loughborough genoemd, en gooien we het anker uit in het grote fjord. Dit is een van de meest spectaculaire baaien in de archipel! In het mangrovebos bekijken we de neushoornvogels bij schemering, gevolgd door een fijn diner aan boord. Een nieuwe avond vol ontspanningstijd onder de sterrenhemel is aangebroken.

blank

blank

blank

Dag 15 - Myanmar zeilcruise

Vandaag hebben we een lange en ontspannen tocht naar Za Det Nge Island op het programma staan. Het is een plek met prachtige baaien en stranden. Bezoek Rhino Island op weg naar Za Det Nge . De prachtige turquoise wateren komen dicht bij perfectie, en dit is een mooi moment om te genieten van de zon. In de avond staat een feestelijke, afsluitende, avond op het programma op het strand van Za Det Nge. Geniet voor een laatste keer van de creaties van uw chefkok. Hij of zij is overigens gespecialiseerd in de wereldwijd befaamde Thaise cuisine, maar staat altijd open voor uw wensen en voorkeuren.

blank

blank

blank

Dag 16 - Vertrek vanuit Myanmar

In de vroege ochtend varen we terug naar Kawthaung. Er is voorzien in een casual brunch aan boord, voordat we de pier bereiken en afscheid nemen van elkaar. Onze bemanning brengt u naar het vliegveld van Kawthaung, voor uw binnenlandse vlucht naar Yangon.

Aangekomen in Yangon heeft u aansluitend uw vlucht terug naar huis. Geniet van uw intercontinentale vlucht.

Dag 17 - Aankomst

Aankomst op uw thuisbestemming, met het vertrouwen dat u terugkijkt op een unieke tijd in een bijzonder land!

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe rondreis betoverend Myanmar

Bestemmingen

Yangon

Yangon, vroeger bekend onder de naam Rangoon, was de hoofdstad van Myanmar tot 2005, waarna deze functie werd overgenomen door de nieuw gebouwde stad Naypyidaw. Yangon blijft de grootste stad van het land, en is daarnaast nog altijd het belangrijkste commerciële centrum van het land. Een bezoek aan deze prachtige stad laat u kennis maken met een interessante mix van Britse, Burmese, Chinese en Indiase culturen. De stedenbouw is een interessant contrast, tussen de oude koloniale architectuur en moderne hoogbouw, allemaal gedomineerd door de gouden gloed van de Shwedagon Pagode; een prachtige Boeddhistische tempel die pelgrims en reizigers aantrekt vanuit de hele wereld.

blank
blank
blank

New Bagan

Rustend aan de oostelijke oevers van de grote Irrawaddy-rivier ligt het ontspannen stadje New Bagan. Reizigers naar deze aangename stad kunnen slingeren langs het netwerk van stoffige wegen, communiceren met de vriendelijke lokale bevolking en de bruisende ochtendmarkt bezoeken. Gelegen in een gebied dat rijk is aan geschiedenis en cultuur, kunnen reizigers de vele charmante tempels verkennen, waaronder de ingewikkelde gravures die te zien zijn in de Nan Hpaya-tempel; de Birmese stijlarchitectuur van Shwesandaw-pagode; de majestueuze boeddhistische tempel van Lawkanada Pagoda; en de torenhoge Dhammayangyi-tempel, beroemd om de grootste tempel in Bagan. Natuurliefhebbers kunnen hun dagen doorbrengen te midden van de weelderige bomen van het Lawka Nandar Park, een natuurpark dat aan de oevers van de rivier ligt en het beschermde wild in het Lawkananda Wildlife Sanctuary herbergt.

Bagan

Bagan, een van de vroegere hoofdsteden van Myanmar, is een absolute must-see tijdens uw tijd in Myanmar. Bagan is voor Myanmar wat Angkor Wat voor Cambodja is, in termen van cultuur en toerisme. Deze oude heilige tempelzone strekt zich uit over meer dan 100 vierkante kilometer, met duizenden tempels, pagodes en kloosters die verspreid liggen over dit gebied. Het tempelcomplex, voornamelijk bestaande uit rood-roze bakstenen, is wat er rest van de machtige 'Pagan' cultuur. Het is een architectonisch en archeologisch wonder, dat extra bijzonder is tijdens zonsondergang of op mistige ochtenden badend in het licht van zonsopkomst. Het tempelcomplex kan bewonderd worden per paard-en-wagen, fiets, e-bike of per ballonvaart over Bagan; onvergetelijk!

blank
blank
blank

Ayeyarwady River

De Ayeyarwady-rivier, ook bekend als de Irrawaddy-rivier, is de belangrijkste waterweg van Myanmar, zowel qua omvang als commerciële betekenis, en loopt van noord naar zuid over de hele breedte van het land. De rivier ondersteunt twee bedreigde inheemse wezens - de zoetwater Irrawaddy-dolfijn en de rivierhaai, evenals een groot aantal vissen en vogelsoorten. Het is mogelijk om mooie bootcruises te maken tussen bepaalde punten op de rivier, zoals een dagcruise tussen Mandalay en de oude stad Mingun - de thuisbasis van een enorme pagodebasis die, als deze was voltooid, de grootste in zijn soort zou zijn in de wereld - evenals langere cruises tussen de grote centra langs haar oevers, waaronder Mandalay, Bagan en de hoofdstad van het land, Yangon. Forays langs de zijrivieren van de Ayeyarwady nemen veel afgelegen dorpen en uitzichten die anders moeilijk te beleven zouden zijn

Kalaw

Hoog gelegen in de westelijke deelstaat Shan, is Kalaw is een voormalig 'Hill Station', gesticht door Britse ambtenaren. Het is een koele, rustige en groene plaats, en vooral bekend als uitvalsbasis voor een pallet aan diverse trekkingen. De bevolking is divers, met Nepali Gurkha's, Indiase Hindoes, Sikhs en Moslims, die hier ooit kwamen om de wegen en de spoorlijnen te bouwen tijdens de Britse periode. In het hart van de stad is de markt, waar dorpelingen uit de omliggende gebieden komen om hun producten en voedsel te kopen en te verkopen. Vanuit Kalaw zijn diverse dag- of meerdaagse-trekkings mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om per mountainbike naar Inle Lake te fietsen.

blank
blank
blank

Inle Lake

Een van de meest aantrekkelijke bestemmingen van Myanmar is het prachtige Inle Lake. De lokale bevolking heeft hun volledig leven geïntegreerd met hun omgeving; het bouwen van hele dorpen op palen, hun drijvende akkers en een ingenieuze wijze van vissen vanuit hun long-tail boten - balanceren op een been en het gebruik van het andere been als peddel, zodat zij hun handen vrij hebben om een net te werpen en vis binnen te halen. Een dag op het meer is een unieke ervaring, waarbij men drijvende markten bezoekt en een kijkje kunt nemen bij diverse ambachtelijke centra, zoals zilversmeders, zijdewevers en sigarenmakers. Wat accommodaties betreft zijn er meerdere mogelijkheden, zowel aan land als top-accommodaties die alleen per boot bereikaar zijn. Inle Lake is een plek waar men kan genieten van natuur, gastvrije inwoners en schitterende zonsondergangen.

blank
blank
blank

Mergui Archipelago

De afgelegen Mergui-archipel bestaat uit zo'n 800 eilanden in de Andamanse Zee en is een van de minst bereisde en meest ongerepte bestemmingen van Myanmar. Deze zeetuin van Eden heeft valleien bedekt met ongerept oerwoud, mangrovebossen, moerassen langs riviermondingen, ontelbare idyllische verlaten witte stranden, doorschijnende turquoise wateren en een ongelooflijke diversiteit aan vogels, dieren en waterleven. De eilanden zijn ook cultureel rijk - grotendeels bewoond door zigeuners die een traditioneel, op de oceaan gebaseerd, bestaan leiden. Klinkt als een paradijs, toch?

Accomodaties

Savoy Hotel Yangon

Het Savoy is een van de eerste boutique hotels in prive-eigendom in Yangon. Het is opgezet in 1995 en sindsdien een van de leukste, kleinschalige hotels in de stad. De lokatie is fantastisch, vlakbij de beroemde Shwegadon pagode en een kleine tien minuten van het drukke centrum. Er is veel aandacht besteed aan het behoud van het traditionele interieur, waardoor het een zeer charmante, authentieke uitstraling heeft. Het is er heerlijk vertoeven voordat de terugreis naar huis gaat beginnen.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Bagan Lodge

Bagan Lodge is een charmant boutique hotel met smaakvol ingerichte kamers. De architectuur is een goede mix tussen eigentijds en traditioneel Birmees. Het hotel beschikt over goede facilitieten en ligt gunstig ten opzichte van het tempelgebied.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

The Hotel-Kalaw Hill Lodge

The Hotel-Kalaw Hill Lodge is gelegen op een kleine 4 km van het centrum van Kalaw, verstopt in een 30 hectare gebied aan de charmante heuvelzijde van het Shan Plateau. Het is een ideale locatie om te ontspannen in de natuur. Een boerderij, groentetuin, biologisch boerderij- en wellnesscentrum zijn alle onderdeel van de lodge. Een van de meest bijzondere aspecten van de lodge is de interactie met de lokale bevolking. Ga op ontdekking en verken de dagelijkse manier van leven in Kalaw.

Uw verblijf: 1 nacht
blank
blank
blank

Inle Princess Resort

Het Inle Princess Resort biedt comfort, rustieke charme en gastvrijheid. Het resort is gebouwd in de traditionele Shan stijl, omgeven door het serene Inle meer en de prachtige tropische tuinen. De traditionele architectuur van het resort wordt aangevuld met moderne invloeden, een combinatie van modern comfort met eenvoud. Het resort beschikt over mooie houten chalets gebouwd op palen boven het meer, met een indrukwekkend uitzicht over de velden, bergen en het vreedzame Inle meer. Er is een algemeen gevoel van rust in het hele resort. Een uitnodigende openlucht restaurant serveert een uitstekend aanbod waaronder Thaise, Shan en vegetarische gerechten. Het Inle Princess Resort is een rustig toevluchtsoord, omgeven door de natuur.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

Savoy Hotel Yangon

Het Savoy is een van de eerste boutique hotels in prive-eigendom in Yangon. Het is opgezet in 1995 en sindsdien een van de leukste, kleinschalige hotels in de stad. De lokatie is fantastisch, vlakbij de beroemde Shwegadon pagode en een kleine tien minuten van het drukke centrum. Er is veel aandacht besteed aan het behoud van het traditionele interieur, waardoor het een zeer charmante, authentieke uitstraling heeft. Het is er heerlijk vertoeven voordat de terugreis naar huis gaat beginnen.

Uw verblijf: 1 nacht
blank
blank
blank

Burma Boating

Burma Boating is ontstaan door een groep gepassioneerde zeilers. Al varend door de betoverde zuidelijke Birmeese wateren besloten zij dat dit iets was wat ze moesten delen met de rest van de wereld! De tropische eilanden met hagelwitte zandstranden, de honderden eilanden met dichtbegroeide jungle, de onaangeraakte onderwaterwereld en de bijzondere semi-nomadische Moken-inwoners: Allemaal opbouwend naar een grote beleving die samenkomt in de Mergui Archipel (ook wel Myeik Archipel genoemd).

Het gepassioneerde team verzorgt zeilreizen met klasse op een van de negen eigen jachten. Dit nog vrijwel onontdekte stuk in het zuiden van Myanmar is het belangrijkste vaargebied van Burma Boating, maar daarnaast zijn de Andamanse Zee (de Thaise wateren) en India’s Andaman eilanden bestemmingen die worden aangedaan tijdens de zeiltochten.

Het is belangrijk om te weten dat geen ervaring noodzakelijk is om aan boord te gaan bij Burma Boating. Of u nu een ervaren zeiler bent, of voor de eerste keer aan boord van een zeilschip stapt, Burma Boating zorgt voor de complete organisatie, geeft excellente service en staat garant voor een bijzondere unieke ervaring!

Uw verblijf: 5 nachten
blank
blank
blank