Zuid-Afrika en Zimbabwe reis | Luxe safari en treinreis betoverend Zuid-Afrika en Victoria Falls

  unique

  

15-daagse reis door Zuid-Afrika en Zimbabwe

€ 

Vanaf 8.395,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

15-daagse luxe safari en treinreis betoverend Zuid-Afrika en Victoria Falls

Tijdens deze schitterende rondreis bezoekt u enkele unieke plekken in Zuid-Afrika alsmede hét hoogtepunt van Zimbabwe: de Victoria Falls. U reist met Rovos Rail vanuit Johannesburg naar de indrukwekkende watervallen, terwijl de Afrikaanse landschappen aan u voorbij schieten. U heeft uiteraard de tijd om de watervallen te bezoeken. U zult dit natuurlijke wereldwonder ook vanuit de lucht kunnen bewonderen tijdens een helikopter tour. Een bijzondere ervaring! U zult het bezoek aan de watervallen combineren met een schitterende safari in Zuid-Afrika. U zult deze gaan beleven in het exclusieve AndBeyond Phinda Private Game Reserve. Hier geniet u volop van luxe accommodatie, veel wildlife én prachtige natuur. U brengt de laatste dagen van uw reis door nabij de stad Durban, aan de kust, waar u kunt genieten van de prachtige faciliteiten van uw accommodatie en het aanwezige strand, terwijl u terug denkt aan alle mooie momenten die u heeft meegemaakt. Uw rondreis door Zuidelijk Afrika belooft dan ook onvergetelijk te worden!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Zuid-Afrika - InterContinental Johannesburg O.R. Tambo Airport
Dag 2 - Aan boord van Rovos Rail - Rovos Rail
Dag 3 - Aan boord van Rovos Rail - Rovos Rail
Dag 4 - Aan boord van Rovos Rail - Rovos Rail
Dag 5 - 7 - Verblijf in Victoria Falls - Victoria Falls Hotel
Dag 8 - Vliegreis naar Johannesburg - AtholPlace Hotel & Villa (Relais & Châteaux)
Dag 9 - 11 - Op safari in Phinda Private Game Reserve - andBeyond Phinda Mountain Lodge
Dag 12 - 13 - Ontspanning in Umhlanga - The Oyster Box
Dag 14 - Vertrek vanuit Zuid-Afrika
Dag 15 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Zuid-Afrika

U verlaat Amsterdam en reist met de directe vlucht naar Johannesburg. Welkom in Zuid-Afrika! U wordt warm welkom geheten in het land waarna u de terminal verlaat en naar uw hotel aan de overkant loopt. Hier komt u tot rust van de lange vlucht. 

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Johannesburg (Economy Class)

• Meet & Greet na aankomst

• Overnachting inclusief ontbijt 

Dag 2 - Aan boord van Rovos Rail

U start uw bijzondere reis en gaat u aan boord van de luxe trein, de prestigieuze Rovos Rail. U reist richting de Victoria Falls, ongeveer 1400 km in totaal. Nadat u aan boord bent welkom geheten en u heeft ingecheckt in uw suite rijdt u richting de grens van Zimbabwe. U kunt in uw suite opfrissen voordat u met uw medereizigers bijeenkomt in lounge wagon of de observatie wagon. De lunch wordt geserveerd in de dining wagon terwijl u reist door Warmbaths (genoemd naar zijn minerale wateren) en Nylstroom, dat volgens de Voortrekkers de bron van de Nijl was omdat de rivier in het stadje noordelijk stroomt. De trein passeert de rand waar de Highfelt plotseling stopt met een stijle helling. Rond 16:30 uur wordt er thee geserveerd in de observatiewagon en om 19:30 uur wordt het diner geserveerd. De trein passeert de Steenbokskeerkring op de route naar de Zimbabwaanse grens. 

Inclusief:

• Privétransfer naar Rovos Rail treinstation

• 4d/3n Rovos Rail treinreis Pretoria - Victoria Falls in een Deluxe Suite op basis van volpension inclusief activiteiten en transfers

Dag 3 - Aan boord van Rovos Rail

Vandaag spendeert u de dag in de trein. De gehele dag kunt u genieten van het prachtige uitzicht tijdens de treinreis. Bekijk het land vanuit uw eigen suite of vanuit de observatie wagon. Het ontbijt wordt van 07:00 uur tot 10:00 uur geserveerd terwijl de trein op de BBR spoorweg reist via West Nicholson. Rond 13:00 uur wordt de lunch geserveerd en passeert de trein Bulawayo, de industriële hoofdstad van het land. Ook kunt u wederom genieten van de thee die rond 16:30 uur wordt geserveerd. Het diner vindt plaats in de diner wagon en route naar Mpopoma. 

Inclusief:

•  4d/3n Rovos Rail treinreis Pretoria - Victoria Falls in een Deluxe Suite op basis van volpension inclusief activiteiten en transfers

Dag 4 - Aan boord van Rovos Rail

Vandaag kunt u wederom genieten van het prachtige uitzicht tijdens de reis. Na de lunch rijdt de trein tussen Gwaai en Dete op een van 's werelds langste stuk recht spoorweg. Het lange rechte stuk is maar liefst 114 km lang en loopt langs de oostkant van het Hwange park. Rond 15:00 uur verlaat u de trein bij Kennedy Siding van waar u met een game drive het Hwange Nationaal Park ontdekt. Dit park staat met name bekend om de grote aantallen olifanten die hier voorkomen. Een bijzondere stop, waarbij u zich waant in het prachtige Afrikaanse landschap en op zoek gaat naar de wilde dieren. 

Hierna gaat u terug aan boord van de trein waar het diner wordt geserveerd en u op weg gaat naar de Thompsons Junction. 

Inclusief:

•  4d/3n Rovos Rail treinreis Pretoria - Victoria Falls in een Deluxe Suite op basis van volpension inclusief activiteiten en transfers

Dag 5 - 7 - Verblijf in Victoria Falls

U geniet van het laatste ontbijt aan boord van de Rovos trein waarna u de trein verlaat. Na de paspoortcontrole wordt u begeleid naar uw hotel bij de Victoria Falls. In het stadje Victoria Falls kunt u de meest spectaculaire bezienswaardigheid van Afrika zien, de Victoria-watervallen. De komende dagen heeft u de tijd om van de watervallen te genieten en de omgeving te verkennen. U zult samen met een gids op pad naar de watervallen, voordat u de watervallen bereikt zult u door het regenwoud komen waar de gids u zal vertellen over de flora en fauna, de vogels en het wildlife. Tevens maakt u een indrukwekkende helikoptervlucht over de watervallen!

Inclusief:

• Begeleide wandeling naar uw hotel

• Bezoek aan de watervallen inclusief privégids

• Helicoptervlucht boven de watervallen

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 8 - Vliegreis naar Johannesburg

Per vlucht gaat u terug naar Johannesburg waar u in de middag aankomt. Een transfer brengt u naar het AtholPlace hotel, een prachtig hotel in de buitenwijk Sandton, het chique zakencentrum van de stad. Hier komt u tot rust in de prachtige tuinen van het hotel. 's Avonds hebben wij voor u het diner gereserveerd bij het Ahtolplace restaurant waar u de keuze heeft om binnen of op het terras te dineren. Het restaurant is een van de beste van Johannesburg en u wordt door de chef verrast door zijn passie voor verschillende culturele invloeden in zijn  gerechten. 

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

• Internationale vlucht Victoria Falls - Johannesburg

• Transfer naar uw hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 9 - 11 - Op safari in Phinda Private Game Reserve

Per binnenlandse vlucht reist u naar kust van KwaZulu-Natal waar u wordt opgehaald door uw privétransfer. Deze brengt u naar uw lodge waar u de komende dagen een bijzondere safari zult ervaren!

Phinda Safari lodge is gelegen in een wereld van wildernis en wilde dieren, te midden van Zululand. Ooit was Phinda een ananasplantage maar met een ambiteurs eco wildlife plan is Phinda een van de eerste gebieden in Zululand dat weer is teruggekeerd naar wildenis gebied! Nu vindt u er een grote verscheidenheid aan wildlife van leeuwen, tot olifanten en neushoorns en zelfde de ongrijpbare Pangolin. Het gebied staat bekend om jachtluipaarden en zwarte neushoorns. 

U zult de komende dagen genieten van safari's in de wildernis. Geniet van de mooie landschappen en de indrukwekkende wilde dieren. De privé concessie strekt zich uit over zeven verschillende habitats waar maar een klein aantal voertuigen wordt toegelaten. De gids is hier tevens toegelaten off road te rijden om zo dichterbij de dieren te komen. 

Vroeg in de ochtend en in de middag is de temperatuur wat aangenamer en zijn de dieren wat actiever. Op het heetst van de dag schuilen de dieren in het struikgewas. Bij de diverse drinkplaatsen kunt u de wilde beesten goed waarnemen maar houdt u ook de bomen in de gaten. Luipaarden brengen hun prooi graag naar een hoger gelegen boomtak om hem daar buiten bereik van andere rovers en hyena’s te kunnen verorberen.

Uw dagen bij de lodge beginnen vroeg in de morgen. U wordt wakker met het geluid van de vogels en geniet van uw kopje koffie of thee. U begint de game drive om en gaat samen met de kundige gids op zoek naar de vele dieren die in de vroege ochtend al in de weer zijn. Wanneer u terugkeert in de lodge kunt u genieten van een goed ontbijt! Daarna kunt u uitrusten en genieten van de rust in de lodge. In de middag wordt thee geserveerd waarna een tweede game drive begint. U geniet van de zonsondergang over het Afrikaanse land terwijl de wilde dieren de auto passeren. Wanneer u 's avonds in het donker terugkeert heeft u de mogelijk de nachtelijke dieren te zien. Eenmaal terug in de lodge wacht u een heerlijk diner om de dag af te sluiten.

Naast twee game drives per dag heeft u tevens de optie om te voet op te gaan met een gids of mee te doen met een van de  projecten die zich bezig houden met conservatie en het steunen van de lokale gemeenschap. Zo is er een Pangolin project waar u aan mee kunt doen of een neushoorn project dat gaande is in het park. Of beleef de wildernis op een compleet andere manier met een nacht onder de sterren. Hoe dan ook, uw verblijf bij Phinda zal onvergetelijk zijn!

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Johannesburg - Richards Bay

• Privétransfer naar uw lodge

• Overnachtingen op basis van all inclusive inclusief twee game drives per dag en natuurwandeling

Dag 12 - 13 - Ontspanning in Umhlanga

Uw privétransfer brengt u langs de Sugar Coast door de suikerrietvelden naar de mooie Dolfijnkust, met schone en veilige stranden. Vooral surfen is hier erg populair. Hier heeft u de kans om de prachtige dolfijnen te spotten! Ze houden namelijk van heldere en ondiepe wateren en komen dichtbij de kustlijn voor voedsel. Jaarlijks trekken er ook walvissen voorbij, wanneer ze op weg zijn naar Mozambique.

U verblijft in een vooraanstaand hotel, de Oyster Box, een begrip in Umhlanga, waar u vanaf het terras een prachtig uitzicht heeft over de oceaan en de befaamde vuurtoren. Geniet van uw laatste dagen in Zuid- Afrika van de prachtige  zonsondergangen en de mooie omgeving. U kunt langs de kust wandelen op de boardwalk in Umhlanga, genieten van een van heerlijke, befaamde high tea's van de Oyster Box, of tot rust komen in de spa en genieten van de zon bij het zwembad. Sluit de dagen af met een cocktail in de bar op het rooftopterras met fenomenaal uitzicht!

Inclusief:

• Transfer naar uw hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 14 - Vertrek vanuit Zuid-Afrika

Uw bijzondere rondreis door Zuid-Afrika en Zimbabwe komt vandaag tot een einde. Later op de dag wordt u per privétransfer naar de luchthaven van Durban gebracht en vliegt u binnen een uur naar Johannesburg. In verband met de lange overstaptijd is het mogelijk om met per transfer naar een restaurant te worden gebracht waar wij een reservering voor u hebt gemaakt. Hier kunt u genieten van een heerlijk diner voordat de vlucht richting Amsterdam vertrekt. Hier komt u de volgende dag aan. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Durban - Johannesburg - Amsterdam (Economy Class)

Dag 15 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 8.395,- per persoon.   

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Lokale vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Overnachtingen in sfeervolle en bijzondere accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-
• Meet & Greet bij aankomst
• Nederlandstalige uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Treinreis met Rovos Rail naar Victoria Falls inclusief alle maaltijden, excursies en transfers

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe safari en treinreis betoverend Zuid-Afrika en Victoria Falls

Accommodaties

InterContinental Johannesburg O.R. Tambo Airport

InterContinental Johannesburg O.R. Tambo Airport ligt op loopafstand van de internationale terminal. Een perfecte locatie als u op doorreis bent en bovendien slechts 15 minuten per trein naar de bekende wijk Sandton. U kunt gebruik maken van WiFi en een snelle check-in service en genieten van de faciliteiten van het hotel.

Uw verblijf: 1 nacht

Rovos Rail

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool geworden voor stijlvolle treinreizen in zuidelijk Afrika. De Zuidafrikaanse ondernemer en treinliefhebber Rohan Vos, reisde in de afgelopen 20 jaar door heel zuidelijk Afrika, steeds op zoek naar afgedankte historische treinwagons en (stoom)locomotieven. Als gevolg van zijn passie en oog voor detail ontstonden meer dan 75 prachtig gerestaureerde rijtuigen waarin de elegantie en romantische sfeer van het koloniale tijperk van begin 20e eeuw zijn gecombineerd met alle hedendaagse gemakken en comfort.

Een reis met Rovos Rail is een ode aan het stijlvolle treinreizen in lang vervlogen jaren. Daarom zult u aan boord van de trein geen radio en televisie aantreffen. In een kleine boutique in de trein kunt u souvenirs kopen die speciaal voor gasten van Rovos Rail zijn vervaardigd.

Uw verblijf: 3 nachten

Victoria Falls Hotel

Het Victoria Falls Hotel, in de volksmond bekend als "de grand old lady van de Falls", is gelegen in het Victoria Falls National Park en is een lid van de exclusieve Leading Hotels van de World group. Het is één van de slechts drie IS0-geaccrediteerde hotels in Zimbabwe. Dit Edwardian-stijl vijf-sterren hotel combineert de charme van het oude met het gemak van het nieuwe. Gelegen in weelderige tropische tuinen met vijvers, palmbomen en semi-tropische struiken, biedt het hotel de rust en afzondering die vele gasten zoeken. De beroemde Victoria Falls liggen op slechts tien minuten lopen met behulp van privé weg van het hotel. De 'rook die dondert "of "Mosi-O-Tunya" in het lokale dialect, is duidelijk hoorbaar en zichtbaar vanuit dit luxe hotel.

Uw verblijf: 3 nachten

AtholPlace Hotel & Villa (Relais & Châteaux)

AtholPlace Hotel & Villa is een intiem, luxe boetiekhotel met 9 stijlvolle suites en een eigen exclusieve villa met 4 slaapkamers. AtholPlace Hotel & Villa ligt in de kosmopolitische noordelijke voorstad Atholl, 40 minuten van de internationale luchthaven OR Tambo. De accommodatie bevindt zich vlakbij het centrum van Sandton, waar u een overvloed aan winkel en restaurants van wereldklasse vindt.

AtholPlace Hotel is erop gericht om het comfort van elke gast te waarborgen, met verfrissende persoonlijke service en aandacht voor detail. Hedendaagse-klassieke glamour en ingetogen elegantie zorgen voor een onvergetelijk verblijf. Alle maaltijden die worden geserveerd in AtholPlace Restaurant worden vakkundig bereid door onze eigen chef-kok. Heerlijk ontbijt, lichte lunches en heerlijke diners worden geserveerd in de elegante eetkamer met de aangrenzende lounge en het terras.

Pack for a purpose
AtholPlace Hotel & Villa is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij AtholPlace Hotel & Villa:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/south-africa/atholplace-house-villa/

Uw verblijf: 1 nacht

andBeyond Phinda Mountain Lodge

& Beyond Phinda Mountain Lodge ligt op een prachtige heuveltop met een wijds uitzicht op het spectaculaire Ubombo-gebergte en de omliggende Zululand bush en is een bijzondere safaribestemming. De 16 suites, drie familiehuisjes en de exclusieve familiesuite bieden allemaal een adembenemend uitzicht op de reserve. Ruime luxueuze suites beschikken over natuurlijk licht door uitgestrekte glazen ramen, elegante ensuite badkamers geïnspireerd door Zulu-mandenmakersontwerpen, een prachtig ingerichte persoonlijke bar, een eigen zitgedeelte, een verzonken lounge en een ruime veranda met een zwembad en een buitendouche. Intieme zitjes boordevol zonlicht en open terrassen maken optimaal gebruik van het prachtige uitzicht. Een ruime bar verbindt het zwembad, de spa en de fitnessruimte met ultramoderne apparatuur en een yogadek met uitzicht. Heerlijke maaltijden worden geserveerd in het restaurant gedeelte met een interactieve keuken en pizzaoven, en onder een met sterren bezaaide hemel in de traditionele stenen en riet Boma, theatraal verlicht door tientallen kaarsen en lantaarns. Het zwembad heeft een prachtig uitzicht op de uitlopers van Lebombo en de safari-winkel biedt het beste van lokaal mand- en kralenwerk.

Uw verblijf: 3 nachten

The Oyster Box

The Oyster Box is gelegen aan het strand en biedt uitzicht op de historische vuurtoren van Umhlanga. Het is al lang een van de meest geliefde en meest vooraanstaande hotels van Zuid-Afrika. Dit hotel met 86 kamers staat bekend om zijn genereuze gastvrijheid, attente service en uitzonderlijke cuisine. De elegante kamers zijn ingericht met antiek en beschikken over een eigen balkon (veel met uitzicht op zee), een flatscreen-tv, gratis WiFi, thee- en koffiefaciliteiten en vers fruit en bloemen. Suites hebben aparte lounges; sommige hebben privé dompelbaden. Er is een ontbijtbuffet inbegrepen, een gastronomisch restaurant en meerdere eetgelegenheden / bars. Andere voorzieningen zijn een spa met een hamam, een buitenzwembad aan de oceaan en een 24-uursfitnesscentrum. Er is ook een bioscoop met 24 zitplaatsen en een activiteitenprogramma voor kinderen.

Pack for a purpose
The Oyster Box is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij The Oyster Box:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/south-africa/oyster-box/

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Pretoria

Pretoria is de politieke hoofdstad van Zuid-Afrika en wordt ook wel de 'Hoofdstad van de Apartheid' genoemd. Pretoria kent een bewogen geschiedenis waarin de Boeren een belangrijke rol hebben gespeeld. Hiervandaan werd het keiharde overheidsbeleid bepaald en is er een wettelijk raciaal classificatiesysteem ingesteld waarin stond waar bepaalde huidskleuren mochten wonen en werken. Lange tijd domineerden de blanken het land, maar in 1994 legde Mandela hier zijn eed als president af. Sinds die tijd hebben de zwarten meer invloed.

Pretoria is een van de belangrijkste academische centra van het land. Het is een rustige, stijlvolle stad met maar weinig hoogbouw en veel parken, meren, historische gebouwen en wijken. Elke lente staan de ongeveer 70.000 jacaranda’s in volle bloei en is de stad gehuld in een lilakleur. De stad heeft haar rijkdom onder andere te danken aan de nabijgelegen Diamantmijnen.

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. De stad is bovendien het economisch kloppende hart van Zuid-Afrika met alle belangrijke financiële en industriële bedrijven. Johannesburg is ontstaan na de goudvondsten in de Witwatersrand in 1886. Witwatersrand lag in die tijd binnen de grenzen van de Zuid Afrikaanse Republiek waarvan Paul Kruger president was. De Republiek was ontstaan in samenspraak met de Engelse regering die op dat ogenblik de Kaapprovincie beheerde. Na de vondst van goud werd de macht betwist.

De binnenstad van Johannesburg is kleurrijk, levendig en exotisch met zijn diverse culturele aanbod. Interessant is het "Carlton Centre" in Commissaris Street. Deze wolkenkrabber is gebouwd in de jaren '70 en is 220 meter hoog en nog steeds het hoogste gebouw in Afrika. Op de bovenste verdieping is een uitkijkplatform genaamd "The Best of Africa". Vanaf 202 meter heeft u een indrukwekkend uitzicht over Johannesburg.

Buiten het centrum, in de wijk Fourways vindt u het nieuwe pretpark “Monte Casino” en het pretpark “Gold Reef City” ligt in het zuiden van de stad. Hier leert u, op een onderhoudende manier, over de geschiedenis van de goudwinning. Daarnaast is het nieuwe Apartheids museum zeer interessant. En wie op zoek is naar de beste winkels van het land moet naar de Mandela Square in Sandton gaan.

Victoria Falls (Zimbabwe)

Een van de grootste attracties in Afrika en een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld zijn de Victoria watervallen aan Zambezi rivier. De Victoria Falls is de enige waterval met een lengte van bijna een kilometer en een hoogte van ongeveer 100 meter. De waterval ligt als een stukje natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe en wordt Mosi oa tunya genoemd, de rook die dondert. Vanuit hier kunnen ook de avonturiers onder u de Zambezi bedwingen in een spetterende white water rafting excursie met waterversnellingen als “the devils washing machine”. Ook is er de mogelijkheid om vanaf de brug bij de watervallen een ijzingwekkende duik naar beneden maken met een bungeejump. Maar ook een “Flight of the Angels” met een helicopter, ultralight of klein vliegtuigje zal een blijvende herinnering zijn. Deze rondvlucht wordt The flight of the Angels genoemd omdat volgens de ontdekker van de watervallen, Dr. Livingstone, zelfs de engelen hier rondvlogen om dit prachtige natuur fenomeen te aanschouwen.

andBeyond Phinda Private Game Reserve

& Beyond Phinda biedt een indrukwekkende 28 555 hectare (70 560 acres) van wildernis inclusief de Big5 in KwaZulu-Natal. Dit reservaat bestaat uit zeven verschillende habitats - van droog zandbos tot wetlands en bergketens. Vang een glimp op van de verlegen suni-antilope, volg neushoorns in het bushveld, observeer de kuddes olifanten in koortsboombossen, houd je adem in terwijl een cheetah haar welpen leert jagen, rijd langs nijlpaarden in de rivier de Mzinene en bewonder de gracieuze Nyala . Phinda biedt de meest indrukwekkende safari ervaring aan!

Het verhaal van Phinda

Phinda Private Game Reserve is opgericht in 1991, op een model dat algemeen wordt beschouwd als een van de meest ambitieuze en succesvolle blauwdrukken voor internationaal ecotoerisme.
Landbouwgrond werd gekocht en gerehabiliteerd voor de herintroductie van alle grote zoogdieren die oorspronkelijk in de regio woonden. Naburige Zulu-gemeenschappen werden - en worden nog steeds geraadpleegd - in alle aspecten van de ontwikkeling, om ervoor te zorgen dat hun verwachtingen en ambities op een duurzame manier kunnen worden waargemaakt. Het geselecteerde land voor het eerste wildreservaat van & BEYOND werd geïdentificeerd als het belangrijkste natuurbehoudsgebied. Destijds bestond het uit vee-, ananas-, sisal- en wildboerderijen. Belangrijker nog, het is een  belangrijk gebied omdat het een link vormde tussen het Mkuze Game Reserve en, wat toen bekend stond, als het Greater St. Lucia Wetland Park. Het was ook de thuisbasis van een klein deel van het ernstig bedreigde zandbos, evenals een aantal bedreigde soorten. Tegenwoordig grenst het reservaat aan het iSimangaliso Wetland Park, een van de eerste werelderfgoedlocaties van Zuid-Afrika, en de visie om hekken te laten vallen om de verbindingen tussen natuurgebieden te behouden, blijft leven. Phinda was het eerste Big Five privé-wildreservaat dat werd aangelegd in de provincie KwaZulu-Natal, waarmee met succes werd aangetoond dat de toewijzing van land aan wilde dieren een beter rendement kon opleveren dan veeteelt in dit gebied met maar weinig regen. De naam van Phinda, wat 'de terugkeer' betekent, is op meer dan van veel betekenis geweest. Niet alleen werd de natuur teruggebracht naar het land, maar een aanzienlijk deel van het land is sindsdien teruggegeven aan zijn voorouders in een overeenkomst tussen &Beyond en de gemeenschappen Makhasa en Mnqobokazi, wat een duidelijk verschil maakte in het leven van lokale gemeenschappen. Deze samenwerking is zo succesvol geweest dat, omdat extra stukken land zijn teruggegeven aan de gemeenschappen, ze hebben verzocht dit land op te nemen in &Beyond Phinda Private Game Reserve, in de overtuiging dat hun beste financiële rendement zou worden behaald door het land te gebruiken voor natuurbehoud.

Umhlanga

Uhmlanga is een beroemde strandplaats waar de stranden goudgeel zijn en er een subtropisch klimaat heerst. Al sinds de jaren ’70 is dit de plek van de rich and famous en beschikt al sinds die tijd over enorme vijfsterrenresorts.

Op de O'Conner promenade kunt u ontspannen aan zee, een wandeling langs het strand maken of genieten van het uitzicht op Durban View Park in het zuiden. U ziet ook de Umhlanga vuurtoren uit 1954 bij het Breakers Resort in het noorden. Hier begint het Umhlanga Lagoon Nature Reserve, waar wandelpaden door dichte subtropische bossen aan de kust naar Umhlanga Lagoon leiden. Hier vindt u veel apen, bush bucks en tal van vogels.

De Dolphin Coast heeft zijn naam te danken aan de dolfijnen die veel voor de kust worden gezien, aangetrokken door het warme water. Het stuk kust is een mix van culturen. U vindt er oude kolonisten, traditionele Zulu's, Franse kolonisten uit Mauritius (suikerriet boeren: vandaar ook dat er veel suikerriet verbouwd wordt in de omgeving) en Indiërs. Het stuk kust is tegenwoordig een plek waar mensen uit Durban rust zoeken aan het strand. Populaire bestemmingen aan de Dolphin Coast zijn Tongaat Beach, Ballito, Salt Rock, Sheffield Beach, Thompson's Bay, Zinkwazi en Blythedale Beach.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!