Madagaskar reis | Luxe reis Madagaskar adembenemende flora en fauna

  unique

  

17-daagse reis door Madagaskar

€ 

Vanaf 11.250,- per p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

17-daagse luxe reis Madagaskar adembenemende flora en fauna

Deze unieke rondreis door Madagaskar brengt u naar vele bijzondere plekken, veelal in het noordelijke deel van het eiland. Maar natuurlijk gaat u ook kennis maken met de bijzondere flora en fauna, die Madagaskar rijk is. U bezoekt Andasibe National Park. Hier heeft u de kans om lemuren, kameleons en vele andere bijzondere diersoorten te zien. Tevens brengt u een bezoek aan Anjajavy. U bereikt deze afgelegen plek per chartervlucht vanuit de hoofdstad Antananarivo. Anjajavy is een klein visserdorpje, dat wordt omringd door fantastische natuur. U treft er onder meer de beroemde Tsingy, een unieke verzameling van kalkstenen rotsformaties. Verder bezoekt u verschillende eilandjes in het uiterste noorden van Madagaskar. U bezoekt onder meer Nosy Be, waar u kunt genieten van prachtige stranden en leuke activiteiten. Ook verblijft u enkele dagen op Nosy Tsarabanjina, een privé-eiland op ruim 60 kilometer ten noorden van Nosy Be. Een bijzondere plek, waar u geniet van een zeer exclusief verblijf. 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Madagaskar - Maison Gallieni
Dag 2 - 3 - Op zoek naar lemuren in Andasibe - Mantadia Lodge
Dag 4 - Bezoek aan het Vakona reservaat - Tamboho Hotel
Dag 5 - 8 - De stranden van Anjajavy - Anjajavy le lodge
Dag 9 - 10 - Genieten op Nosy Be - Manga Soa Lodge
Dag 11 - 13 - Verblijf op Nosy Komba - Tsara Komba Luxury Beach & Forest Lodge
Dag 14 - 15 - Verblijf op Nosy Tsarabanjina - Constance Tsarabanjina
Dag 16 -

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Madagaskar

U neemt vandaag de dagvlucht via Parijs naar Antananarivo, Madagaskar! Eenmaal aangekomen op dit prachtige eiland zult u met een fasttrack VIP service worden geholpen door de douane heen. Wanneer u uw bagage heeft opgehaald, zal uw privé chauffeur u warm welkom heten op Madagaskar! Hierna wordt u naar uw accommodatie gebracht waar u de eerste nacht van de reis doorbrengt. 

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht via Parijs naar Antananarivo

• VIP fasttrack service

• Meet and Greet na aankomst

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - 3 - Op zoek naar lemuren in Andasibe

Vandaag begint uw reis naar het oostelijke deel van het eiland. Na het verlaten van de drukke en kleurrijke stad Antananarivo, bereikt u de Route Nationale 2, de belangrijkste commerciële weg van het land die leidt naar de Oostkust van Madagaskar. Tijdens de 150 km lange reis zult u langs verschillende landschappen van de hooglanden en kleine traditionele dorpjes op de heuvels en rijstvelden rijden. Een bochtig, steil  en weelderig deel van de weg zal aankondigen dat u een ander deel van Madagaskar binnenrijdt. Hierna zult u aankomen in Andasibe, bekend om zijn Nationaal Park, de thuisbasis van het primaire en secundaire bos. 

Onderweg maakt een stop bij Madagascar Exotic. Deze  privéreserve is ook bekend als de vlinderboerderij van Peyrieras, de natuurboerderij Peyrieras en de reptielenboerderij van Mandraka. Het is een klein particulier beheerd reservaat in Marozevo, op de nationale weg N2, 75 km ten oosten van Antananarivo, tussen de steden Manjakandriana en Moramanga. Het werd gesticht en is nog steeds eigendom van de Fransen  entomoloog en natuurkenner André Peyriéras, dat is waarom het ook bekend staat als de Reserve Peyrieras. De collectie bevat veel reptielen (kameleons, leguanen, gekko's, kikkers), vleermuizen, krokodillen en vlinders. 

Ook bezoekt u het Mitsinjo-reservaat, een initiatief van de lokale gemeenschap dat is gestart door een NGO uit Madagaskar. Het is een prachtige regenwoud gebied en het genereert een duurzaam inkomen voor de lokale bevolking die in en rond Andasibe woont. 

Inclusief:

• Privétransport inclusief chauffeur en gids

• Overnachting op basis van volpension

Dag 4 - Bezoek aan het Vakona reservaat

In de ochtend bezoekt u het Vakona reservaat, een eiland dat is omgeven door water en de thuisbasis van verschillende lemuren. Dit is een bijzondere kans om dichtbij de lemuren te komen en hele bijzondere foto's te nemen. Ook vindt u hier veel krokodillen in een klein meertje op het eiland. 

Hierna verlaat u de regio en rijdt u terug via de hooglanden naar de hoofdstad. Deze rit geeft een goed beeld weer van het verschil van hoogte tussen de twee regio's. Na een rit van ongeveer 4 uur komt u terug in Antananarivo. 

Inclusief:

• Privétransport inclusief chauffeur en gids

• Overnachting op basis van volpension

Dag 5 - 8 - De stranden van Anjajavy

Met een charter vliegtuig vliegt u naar Anjavavy. Dit is ongeveer 1,5 uur vliegen. Het Anjajavy hotel is een Relais & Châteaux hotel met goede standaarden. Het is een van de luxe lodges van Madagaskar en is de perfecte plek om aan de kust te verblijven. Anjajavy is een klein vissersdorpje op een ongekend prachtig schiereiland. De reserve die het hotel omringd heeft vier type prachtige landschappen. Een droog woud met palissandre bomen, ebbenbomen, baobabs, een mengrove bos, de Tsingy, unieke kalksteen rotsformaties en prachtige stranden! Ook in deze reserve leven veel lemuren, reptielen en vele andere flora en fauna. Geniet van de prachtige vogels, waaronder de heilige ibis van Madagaskar en de rode vleerhond.

Geniet de komende dagen van Anjajavy op de prachtige stranden, de watersporten of neem deel aan de wandelingen en excursies. Optioneel kunt u samen met een gids de verschillende omringende natuurgebieden verkennen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Inclusief:

• Chartervlucht naar Anjajavy

• Privétransfer naar de lodge

• Overnachting op basis van volpension

Dag 9 - 10 - Genieten op Nosy Be

Vandaag vliegt u met een chartervlucht terug naar Antananarivo in anderhalf uur. Kijk tijdens de vlucht vooral uit het raam naar de vele rijstterrassen en verschillende kleuren groen van de vegetatie.  Eenmaal aangekomen op de luchthaven zult u een lange overstap hebben en tijd hebben om te lunchen nabij de luchthaven voordat u de volgende reguliere vlucht naar Nosy Be neemt. Hier aangekomen zult u worden ontvangen door de chauffeur en naar uw accommodatie worden gebracht op dit prachtige kleine eiland. Deze dagen kunt u deelnemen aan een van de vele activiteiten!

Inclusief:

• Chartervlucht

• Binnenlandse vlucht

• Privétransfer naar uw lodge

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 11 - 13 - Verblijf op Nosy Komba

Per boot gaat u naar Nosy Komba. Het eiland Nosy Komba is ongeveer 20 km van noord naar zuid en ongeveer 20 km van oost naar west. Dit is het hoofdeiland van een archipel met de kleine eilanden van Nosy Komba, Nosy Fanihy, Nosy Sakatia, Nosy Iranja, Nosy Tanikely en archipels van Mitsio en Radama. Het eiland is bedekt met suikerrietvelden, koffie, maar ook sesam, rijst, maïs, zoete aardappelen en cassave. De oogst van de ylang-ylangbloemen begon rond 1910.  Hierdoor heeft het eiland de bijnaam 'eiland van parfums'.  

De komende dagen kunt u genieten van de rust en schoonheid van het eiland. Het wordt omringd door vulkanische rotsen en beschermt de kusten ruige wateren. Nosy Komba staat bekend om zijn vele kleine en bewoonde stranden, evenals om het smaragdachtige water. Tijdens uw verblijf kunt u kanoën, SUP'en en snorkelen zonder meerprijs. Daarnaast is het tegen een meerprijs mogelijk om te duiken op prachtige plekken, een tour te maken op Nosi Komba Island met een gemotoriseerde kano om de dorpjes en lemurs te ontdekken of naar andere eilanden zoals Nosy Mamako, Nosy Kisimany en Nosy Faly te gaan. Of geniet van het diepzee vissen wat hier mogelijk is!

Inclusief:

• Transfer per boot naar Nosy Komba

• Overnachtingen op basis van volpension 

Dag 14 - 15 - Verblijf op Nosy Tsarabanjina

Vandaag wordt u naar Fascene gereden om per speedboot naar een van de eilandjes van de prachtige Mitsio te brengen. De archipel in het noordwestelijke deel van Madagascar, Tsarabanjina, ligt op 64 km van het eiland Nosy Be. Een reis naar Tsarabanjina is als een reis in de voetsporen van Robinson Crusoe verzacht met wat extra comfort en de luxe van Constance Hotels & Resorts. Het privé-eiland geeft u de mogelijkheid om in een tropisch bos te wandelen of duik in wateren vol met prachtige riffen. U verblijft hier in een privévilla, die op een van de twee stranden van het eiland is gelegen.

Inclusief:

• Transfer per boot

• Overnachtingen op basis van volpension, incl. ongemotoriseerde wateractiviteiten

Dag 16 -

Vertrek uit Madagaskar
Uw rondreis door het prachtige Madagaskar komt tot een einde. Na vele dagen genieten is het tijd om terug te keren naar huis. U wordt per speedboot terug gebracht naar Nosy Be. Hier stapt u aan boord van de binnenlandse vlucht naar Antananarivo. Na aankomst op de luchthaven van de hoofdstad checkt u in voor uw intercontinentale vlucht naar Parijs. Na een overstap van enkele uren vliegt u door naar Amsterdam.

Inclusief:

• Transfer per boot naar Nosy Be

• Binnenlandse vlucht naar Antananarivo

• Intercontinentale vlucht Antananarivo - Parijs - Amsterdam (Economy Class)

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 11.250,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid, prijsstijgingen en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Air France/Kenya Airways op basis van Economy Class
• Binnenlandse vluchten en chartervluchten
• VIP fast track bij aankomst
• Overnachtingen in goede en bijzondere lodges, tented camps en hotels
• Privéchauffeur van dag 2 tot dag 4 met een SUV onder begeleiding van Engelstalige chauffeur/gids
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden nationale parken (campfees, concession fees, parkfees)
• Meet & Greet bij aankomst
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Eventuele verhoging entreegelden nationale parken
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe reis Madagaskar adembenemende flora en fauna

Accommodaties

Maison Gallieni

Maison Gallieni ligt op een heuvel in de historische wijk van Antananarivo en biedt een spectaculair uitzicht over de stad. Maison Gallieni, gebouwd in 1879 als hoofdkantoor van de grootste bank in Madagascar, is nu de officiële residentie van de Consul van Monaco. Er zijn slechts vier slaapkamers, elk verschillend ingericht en elk met zijn eigen charme. Ze zijn allemaal voorzien van airconditioning, uitgerust met een flatscreen, een kluisje, thee- en koffiefaciliteiten, een telefoon en WiFi.

Binnen de grenzen van dit luxe etablissement is een gezellige lounge, open eethoek, bibliotheek, verwarmd zwembad en een kleine maar rustige tuin.

Uw verblijf: 1 nacht

Mantadia Lodge

Mantadia Lodge is in maart 2018 geopend. Het ligt op een heuvel van 100 meter hoog die een panoramisch uitzicht op het bos biedt. Er zijn 25 kamers, waarvan 10 tweepersoonskamers en een familiesuite voor 5 personen. Alle kamers bieden het comfort van een driesterrenhotel en zijn uitgerust met Wi-Fi, kabel-tv en een terras met een panoramisch uitzicht, een woonkamer en een houtkachel voor het koudere seizoen. Het restaurant is ontworpen met grote ramen om een ​​spectaculair uitzicht te bieden, evenals een terras van 40 vierkante meter voor een unieke lunch. Daarnaast vindt u hier een rustige woonkamer met een leeshoek en een bar. 's Ochtends wordt u misschien gewekt door het gezang van de Indri Indri, een soort lemur die alleen hier te vinden zijn, in het park van Andasibe. Geniet van het zwembad of van een massage. 

Uw verblijf: 2 nachten

Tamboho Hotel

Hotel Tamboho ligt op korte afstand van het stadscentrum, in een afgesloten privécomplex met verschillende kleine winkels. Het hotel is modern en stijlvol en biedt een rustgevend uitzicht op een klein meer en rijstvelden.

Alle 30 kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen en zijn voorzien van airconditioning, licht en ruim, en de meeste hebben een balkon. Alle kamers hebben wifi, een eigen badkamer en satelliet-tv.

Tamboho heeft een groot zwembad met uitzicht op het meer en een klein restaurant met goede  maaltijden. 

Uw verblijf: 1 nacht

Anjajavy le lodge

Anjajavy Lodge ligt ver van alle begaande wegen, genesteld in weelderige vegetatie op een prachtig schiereiland aan de westkust van Madagaskar en kijkt uit over een baai en wordt ondersteund door een natuurreservaat. De lodge wordt omringd door paradijselijk natuurschoon. De accommodatie beschikt over 24 villa's met uitzicht op zee. Alle villa's zijn voorzien van airconditioning en hebben een terras, een woonkamer, een salon, een slaapkamer, een eigen badkamer met een ligbad, aparte toiletten en een extra kamer met een slaapbank op de bovenverdieping.

Sinds 2014 is de lodge aangesloten bijhet Relais & Châteaux merk.  Het eigen restaurant / bar biedt een à-la-cartemenu en u kunt optioneel privédiners aanvragen op het strand of in uw accommodatie. Er is ook een bar, een zwembad en een privéstrand. De lodge en de omgeving bieden een breed scala aan strand- en wateractiviteiten.

Uw verblijf: 4 nachten

Manga Soa Lodge

The Manga Soa Lodge is een luxe bestemming in Nosy Be, Madagaskar. De lodges liggen verspreid langs de oevers van het strand van Befefika. Het interieur van de lodge weerspiegelt een culturele mix van Madagascar. Elke lodge heeft een minibar en een tv en komt uit op een eigen terras met een prachtig uitzicht op de oceaan.

Gasten van de Manga Soa Lodge kunnen genieten van een heerlijk diner in de tuin in restaurant Arthur. Het restaurant serveert een breed scala aan traditionele gerechten, evenals klassieke internationale gerechten. Er is ook een bar met een loungeruimte met uitzicht op de tuin en de omgeving.

U kunt hier genieen van het zwembad met waterval en er is een massageruimte om te genieten van de bekwame handen van professionele masseuses. Privétoegang tot het strand is een van de voordelen van een verblijf in de Manga Lodge. Verder zijn er activiteitenpakketten beschikbaar om de cultuur en biodiversiteit van Madagaskar te ervaren. Deze activiteitenpakketten zijn onder andere duiken, diepzeevissen en bezoeken aan nationale parken.

Uw verblijf: 2 nachten

Tsara Komba Luxury Beach & Forest Lodge

Tsara Komba is een geweldige luxe lodge. Deze luxe lodge met 8 kamers ligt aan de oostelijke kant van Nosy Komba en is een ideaal toevluchtsoord. Het hotel is gebouwd boven een privéstrand en ligt te midden van prachtige tuinen en met een prachtig uitzicht. Het is een ideale uitvalsbasis om het eiland te verkennen, duiken, vissen, snorkelen of gewoon ontspannen.

Alle vier de kamers en twee suites zijn prachtig ruim en beschikken over eigen faciliteiten en een eigen veranda met uitzicht op de oceaan. Het hoofdgedeelte bestaat uit een stijlvolle zithoek, een bar en een restaurant. De chef-kok produceert zo'n heerlijke Franse keuken dat gasten merken dat ze elk jaar terugkeren.

Excursies naar de markten en plantages op het vasteland zijn gemakkelijk te regelen, evenals uitstapjes naar het Lemur-park aan de andere kant van het eiland.

Uw verblijf: 3 nachten

Constance Tsarabanjina

Constance Tsarabanjina is een resort op een klein privé-eiland in de Mitsio-archipel. De accommodatie is voorzien van 25 palm-rieten strandvilla's die prachtig zijn ingericht in de Malagassische stijl en zijn uitgerust met alle nodige faciliteiten om een comfortabel verblijf te garanderen.

Het restaurant van het hotel ligt aan het strand en serveert gerechten uit Malagasi en verse zeevruchten in een vriendelijke, relaxte sfeer. Cocktails en andere alcoholische dranken worden de klok rond geserveerd in de ontspannen bar met zandbodem. Activiteiten zoals duiken, snorkelen, paddleboarden, zeilen, sportvissen, wandelingen en nog veel meer kunnen op het eiland worden genoten.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Antananarivo

Antananarivo, ook wel bekend als Tana, is de hoofdstad van Madagaskar. Het ligt op ongeveer 1400 meter boven de zeespiegel, boven op een spectaculaire bergketen. Antananarivo is gesticht in 1625 en heeft een rijk historisch erfgoed dat wordt aangevuld door schilderachtige landschappen met een groot netwerk van populaire wandelroutes. De stad is een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige omliggende gebieden te verkennen, waar verschillende natuurreservaten te vinden zijn. Zo is bijvoorbeeld het Tsingy de Bemaraha National Park nabij gelegen. Dit park staat bekend om zijn fantastische kalkstenen rotsen.

Antananarivo staat bekend om zijn bruisende nachtleven en biedt lokale live muziek in diverse clubs en bars. Bezoekers kunnen zich verheugen op het verkennen van de overblijfselen van het Franse koloniale tijdperk in het oude hart van de stad, evenals het ontdekken van oude Malagassische paleizen.

Andasibe

Gelegen in het oosten van Madagascar in het Moramanga-district, is het kleine dorpje Andasibe omgeven door een gordel van beschermd regenwoud en verschillende parken met een ongelooflijke natuurlijke omgeving en een scala aan exotische dieren. Het dient als een uitstekende uitvalsbasis om de spectaculair schilderachtige omgeving te verkennen. Ontdek de natuurlijke wonderen van het nabijgelegen Andasibe-Mantadia National Park, Analamazaotra Reserve en Perinet Special Reserve. Mis de kans niet om het unieke lied van de grote indi lemur te horen, verken een netwerk van ongelooflijke paden die langs glinsterende meren en prachtige watervallen slingeren en ontdek de rijke biodiversiteit in de lokale flora en fauna.

Anjajavy

Het Anjajavy-gebied, gelegen aan de noordwestkust van het exotische eiland Madagaskar, herbergt een biodiverse reserve, luxe lodges aan het strand, een klein vissersdorpje en spectaculair mooie landschappen. Anjajavy beschikt over ongerepte stranden met zanderige baaien omzoomd door kristalhelder turquoise water, overvloedige en gevarieerde flora en fauna, en tropische landschappen bedekt met rozenhout en baobab bomen. Dit afgelegen paradijs biedt bezoekers een veelheid aan activiteiten, waaronder: genieten van de afgelegen stranden, van een ontspannende spa-dag of een glimp opvangen van de maki of genieten van oceaanverse zeevruchten.

Nosy Be

Nosy Be's is de populairste toeristische bestemming van Madagaskar, gelegen langs de noordwestkust van Madagaskar. Dit kleine eiland is gezegend met prachtige zandstranden, glinsterende vulkanische meren en diverse flora en fauna. Nosy Be is verfrissend ongerept en er heeft nog weinig ontwikkeling plaatsgevonden, met low-key strandbungalows in aantal in de resorts. De meeste bezoekers ontspannen op idyllische stranden, gaan zwemmen of snorkelen in de kalme, azuurblauwe wateren en genieten van zeevruchtenfeesten in restaurants aan de oceaan, maar als u van sightseeing houdt, is het de moeite waard om een bezoek aan de bazaar in Hell-ville te brengen om te genieten van de geurige kruiden. Nosy Be heeft als bijnaam 'The Perfume Island'. Mis ook de weelderige regenwouden van het natuurgebied Lobeke niet, want de koraalriffen langs de kust bieden fenomenale duikmogelijkheden, terwijl een rondje omringende eilandjes zorgt voor betoverende dagtochten.

Nosy Komba

Nosy Komba ligt nabij de noordwestkust van Madagaskar en is een spectaculair, schilderachtig en vulkanisch eiland ingeklemd tussen Nosy Be Island en het vasteland. Deze populaire toeristische bestemming staat bekend om zijn opmerkelijk mooie landschappen met een ruige kustlijn omgeven door beboste heuvels. Verder zijn er prachtige witte zandstranden te vinden, die verborgen liggen in pittoreske baaien. Bezoekers kunnen zich verheugen op een scala aan activiteiten, waaronder het bezoeken van de vriendelijke zwarte maki's in het Black Lemur Sanctuary, het ontdekken van een groot aantal vissersdorpjes verspreid langs de kustlijn en het verkennen van de stoffige straten van Ampangorinana, het belangrijkste dorp, waar bezoekers de marktkraampjes kunnen bekijken voor prachtig geborduurde goederen, ingewikkeld houtsnijwerk en gevlochten manden. Andere hoogtepunten zijn onder andere het spotten van vogels en walvissen, duiken en snorkelen.

Nosy Tsarabanjina

Nosy Tsarabanjina is een van de eilandjes, dat onderdeel is van de prachtige Mitsio-archipel. Het is gelegen in noordwesten van Madagaskar. Dit ongelooflijk afgelegen, privé-eiland beschikt over glinsterende witte zandstranden met palmbomen omringd door helder blauw water. Op het eiland is een milieuvriendelijke lodge met relaxte sfeer gelegen. Het biedt bezoekers exclusieve luxe. Bezoekers kunnen zich verheugen op begeleide wandelingen in de natuur door het ongerepte wilde landschap, duiken en snorkelen door het adembenemende onderwater wonderland, of genieten van de vers gevangen visgerechten uit de Malagasi. En dat terwijl u geniet van een cocktail en een prachtige zonsondergang bewondert. Andere activiteiten die men kan ondernemen zijn onder andere kajakken, zeilen, begeleide excursies om vogels te spotten, volleybal, tafeltennis en strandtennis. Bovendien is het zeer de moeite waard om een traditionele avondvistocht mee te maken! Dit prachtige plekje op het eiland is perfect voor diegenen die alles willen ontvluchten en zich willen onderdompelen in een rustig eilandparadijs.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!