Madagaskar reis | Privéreis Madagaskar ultieme hoogtepunten

  boutique

  

21-daagse reis door Madagaskar

€ 

Vanaf 5.795,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

21-daagse privéreis Madagaskar ultieme hoogtepunten

Het zuiden en westen van Madagaskar bieden vele fantastische plekken, die een bezoek meer dan waard zijn. Tijdens deze rondreis zult u merken dat Madagaskar ongelooflijk veel verschillend natuurschoon herbergt en elk gedeelte van het eiland weer totaal anders is. Dat merkt u bijvoorbeeld tijdens uw bezoek aan Tsingy de Bemaraha. Dit is een waanzinnig stukje natuur. U treft er kalkstenen rotsformaties, die een uniek karakter hebben. Tijdens een wandeling loopt u door het labyrint en kunt u de schoonheid optimaal ervaren. Daarnaast maakt u een stop bij de beroemde Alles des Baobabs, waar ruim twintig gigantische baobabbomen het landschap karakteriseren.  Verder bezoekt u Ranomafana National Park, dat zonder twijfel één van de beroemdste nationale parken van Madagaskar is. U heeft de kans om er vele lemurensoorten te spotten, maar ook andere amfibieën als kikkers en kameleons zijn er te spotten! De laatste dagen van de reis brengt u door op de stranden van Anakao. Dit nog onbekende plekje vormt het ideale einde van uw magische rondreis door Madagaskar.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Madagaskar - The Grand Hotel Urban Antananarivo
Dag 2 - Op zoek naar Lemuren in Andasibe - Vakona Forest Lodge
Dag 3 - Spot de Indri Indri lemuur - Vakona Forest Lodge
Dag 4 - Autorit naar Antananarivo - The Grand Hotel Urban Antananarivo
Dag 5 - Bezoek aan Kirindy - Relais Du Kirindy
Dag 6 - 8 - De kalkstenen rotsformaties van Tsingy de Bemaraha - Le Soleil des Tsingy
Dag 9 - - Palissandre Cote Ouest
Dag 10 - Autorit naar Antsirabe - Plumeria Hotel
Dag 11 - Bezoek aan Antsirabe - Hotel Thermal Ranomafana
Dag 12 - Bezoek aan Ranomafana National Park - Tsara Guest House
Dag 13 - Bezoek aan de Anja Community Reserve - Hotel Le Jardin du Roy
Dag 14 - Ontdek Isalo National Park - Hotel Le Jardin du Roy
Dag 15 - Bezoek aan de saffier mijn in Ilakaka - Bakuba
Dag 16 - 17 - Verblijf in Anakoa - Anakao Ocean Lodge
Dag 18 - Ontdek Antananarivo - Maison Gallieni
Dag 19 - Vertrek vanuit Madagaskar

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Madagaskar

Vandaag komt u aan in de hoofdstad van Madagaskar: Antananarivo! Hier komt u in de avond aan. Na aankomst wordt u ontvangen en welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht, waar u de gelegenheid heeft om bij te komen na de lange vlucht. 

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Parijs - Antananarivo (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Transfer naar uw accommodatie

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Op zoek naar Lemuren in Andasibe

Vandaag staat de eerste reisdag in Madagaskar zelf op het programma. U reist van Antenarivo naar Andasibe Mantadia National Park. U zult onder andere een bezoek brengen aan Lemurs' park, waarbij u de beroemde lemuren kunt zien. Een absoluut hoogtepunt! Tevens zult u ook nog een avond wandeling gaan maken in het regenwoud, wat ook een bijzondere ervaring is.  

U begint de reis naar het oostelijke deel van het eiland. Na het verlaten van de drukke en kleurrijke stad Antananarivo, bereikt u de Route Nationale 2, de belangrijkste commerciële weg van het land die leidt naar de Oostkust van Madagaskar en de belangrijkste haven. Tijdens de 150 km (3,5 uur) lange reis zult u verschillende landschappen voorbij zien komen, van de hooglanden tot kleine traditionele dorpjes op de heuvels en rijstvelden. Een bochtig, steil en weelderig deel van de weg zal aankondigen dat u een ander deel van Madagaskar binnenrijdt. U zal aankomen in Andasibe, bekend om zijn Nationaal Park, de thuisbasis van het primaire en secundaire bos. 

U maakt een stop bij Madagascar Exotic. Deze privéreserve is ook bekend als de vlinderboerderij van Peyrieras, de natuurboerderij Peyrieras en de reptielenboerderij van Mandraka. Het is een klein, particulier beheerd reservaat in Marozevo, op de nationale weg N2, 75 km ten oosten van Antananarivo, tussen de steden Manjakandriana en Moramanga. Het werd gesticht en is eigendom van de Fransen
entomoloog en natuurkenner André Peyriéras, dat is waarom het ook bekend staat als de Reserve Peyrieras. De collectie bevat veel reptielen (kameleons, leguanen, gekko's, kikkers), vleermuizen, krokodillen, vlinders. In het aangrenzende bosgebied ziet u de Verreaux's Sifaka en gewone bruine maki en heeft u de mogelijkheid om ze van dichtbij te fotograferen tijdens de voedertijden. 

Ook bezoekt u het Mitsinjo-reservaat, een initiatief van de lokale gemeenschap dat is gestart door een NGO uit Madagaskar. Het is een prachtige regenwoud gebied en het genereert een duurzaam inkomen voor de lokale bevolking die in en rond Andasibe woont. 

Wanneer u later op de dag aankomt kunt u inchecken in het hotel en in de avond maakt u een wandeling in het Andasibe om de nachtelijke flora en fauna te ontdekken! 

Inclusief:

• Privétransfer naar Andasibe

• Bezoek aan Lemurs' Park

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Spot de Indri Indri lemuur

Vandaag bezoekt u het Analamazaotra reservaat. U verlaat de lodge vroeg, rond 7:30 uur om zo de beste kans te hebben om de dieren te zien! U gaat op zoek naar de Indri Indri lemuur, dit is een endemisch dier van dit gebied. Met een makkelijke wandelingen van 2 tot 3 uur gaat u op zoek naar de groepen lemuren. Ook zult andere soorten lemuren, vogels en kameleons tegen komen tezamen met planten, zoals orchideeën en medicinale planten. 

Later op de avond maakt u een nachtwandeling in het VOIMMA reservaat. Wanneer het donker is zult u samen met zaklampen en hoofdlampen op zoek gaan naar de nachtdieren in het regenwoud. In 2012 hebben inwoners van Andasive dit reservaat opgericht als alternatief van het door de overheid gerund park in de buurt. Dit zodat de lokale mensen hun eigen land kunnen beheren. Dit reservaat heeft veel te bieden voor mensen die van amfibieën houden. Hier vindt u vele soorten kikkers en verschillende prachtige kameleons in het woud. Ook is hier de unieke bladstaartgekko te vinden. Het reservaat is 's avonds geopend in het geval u naar de lemuren wilt zoeken, naar de luide kikkers wilt luisteren of de slapende kameleons wilt zien in het donker.

Inclusief:

• Bezoek aan het  Analamazaotra reservaat

• Nachtwandeling in het VOIMMA reservaat

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Autorit naar Antananarivo

In de ochtend verlaat u de regio en rijdt u terug via de hooglanden naar de hoofdstad. Deze rit geeft een goed beeld weer van het verschil van hoogte tussen de twee regio's. Na een rit van ongeveer 4 uur komt u terug in Antananarivo. 

Inclusief:

• Privétransfer naar Antananarivo

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Bezoek aan Kirindy

Vandaag neemt u de binnenlandse vlucht naar Morondava. Vanuit hier rijdt u in ongeveer 2 uur naar Kirindy. 

Hier vindt u het Kirindy-reservaat, een privaat beheerd bos. U zult deze thuisbasis van de Fosa, de grootste zoogdier-carnivoor in Madagaskar bezoeken! Kirindy is een van de meest bedreigde ecosystemen van Madagaskar: droge loofbossen. Daarnaast is de reserve ook beroemd om de gigantische springrat, maar is ook de thuisbasis van zeven soorten maki en een aantal endemische reptielen. U zult hier uren doorbrengen om de dieren in het wild te spotten en de flora te ontdekken. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht naar Morondava

• Privétransfer naar Kirindy Private Reserve

• Bezoek aan het Kirindy reservaat

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - 8 - De kalkstenen rotsformaties van Tsingy de Bemaraha

In de vroege ochtend begint de reis op de stofwegen van het mid-westen van Madagaskar door het droge loofbos, klein dorpen en met rivierovergangen op schepen. U zult Belo sur Tsiribihina bereiken voor een lunchstop en dan doorrijden naar Bekopaka, de toegangspoort tot de Tsingy. Dit is een reis van 180 kilometer die ongeveer 8 uur zal duren.

De volgende dag maakt u een boottocht over de Manambolo-rivierrit. Bij zonsopgang neemt u een traditionele pirogue (dugout) om te navigeren op de Manambolo rivier en bewondert u de indrukwekkende kloven (canyons). Verderop op de rivier zijn een aantal grotten en
leert u over de uitvaarttradities van de Vazimba (de eerste bewoners van Madagaskar). Ook bezoekt u de Small Tsingy. Het wandelpad gaat door een labyrint van kalkstenen en de toegang is relatief eenvoudig via loopbruggen en ijzeren ladders en kleine bruggen. Ook heeft u een goede kans om de sifaka van de Decken en de rode lemuren met rode voorkant te zien.

Daarna zult u een hele dag Great Tsingy of Bemaraha doorbrengen. Met een 4x4 voertuig rijdt u naar de ingang van het parcours, ongeveer 17 km ten noorden van Bekopaka. U zult worden uitgerust met harnassen die aan de staalkabel zijn geklemd om te klimmen en door het kalkstenen bos te lopen. In hetTsingy de Bemaraha Integrale Natuurreservaat vindt u zeldzame geologische fenomenen en uitzonderlijke schoonheid. Er zijn indrukwekkende geologische elementen inclusief karstlandschap met een kalksteenmassief dat oploopt tot 100 meter en zich vormt in kathedralen, met een grandioos, spectaculair natuurlijk landschap.

Inclusief:

• Privétransfer naar Bekopaka

• Boottocht op de Manambolo River

• Bezoek aan Small Tsingy

• Bezoek aan Great Tsingy of Bemaraha

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 9 -

Vroeg in de ochtend rijdt u met de 4x4 naar de Manambolo-rivier op om als een van de eersten over te steken met het schip. U rijdt de weg op naar Belo sur Tsiribihina die u voor de lunch zult bereiken. Later in de middag bezoekt u de Avenue of the Baobabs, een prominente groep van baobabbomen langs de aarde weg tussen Morondava en Belo sur Tsiribihina in de regio Menabe in het westen van Madagaskar. Het is een opvallend landschap dat reizigers van over de hele wereld trekt, waardoor het een van de meest bezochte locaties in de regio is. In juli 2007 heeft dit gebied een tijdelijke beschermde status van het ministerie van Milieu, Water en Bossen, de eerste stap om het het eerste natuurlijke monument van Madagaskar te maken.

Langs de Avenue van zo'n 260 meter lang staan ongeveer 20 - 25 bomen van ongeveer 30 meter hoog, van de soort Adansonia grandidieri, endemisch voor Madagaskar. Ongeveer 20 - 25 bomen van deze soort groeien in nabijgelegen rijstvelden en weiden. Baobabbomen, die wel tot 800 jaar oud kunnen worden en lokaal bekend staan als renala (Malagassisch voor "moeder van het bos"), zijn een erfenis van de dichte tropische bossen die ooit op Madagaskar floreerden. De bomen torenden oorspronkelijk niet uit isolatie boven het landschap van struikgewas, maar stonden in een dicht bos. Door de jaren heen, terwijl de bevolking groeide, werden de bossen gekapt voor de landbouw, waardoor alleen de baobabbomen overbleven.
Het gebied is geen nationaal park en de bomen worden bedreigd door verdere ontbossing. Ondanks zijn populariteit als een toeristische bestemming, heeft het gebied geen bezoekerscentrum of entreegelden. Lokale bewoners ontvangen zodoende weinig inkomsten uit toerisme.

Inclusief:

• Privétransfer naar Morondava

• Bezoek aan Avenue des Baobabs

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 10 - Autorit naar Antsirabe

U verlaat de regio van de Menabe naar de hooglanden. Onderweg zult u de mogelijkheid hebben om verschillende tussenstops te maken om het heuvelachtige landschap van het Midwesten van Madagaskar te fotograferen. Gedurende de hele middag maakt u een paar stops om te genieten van het uitzicht over de rijstvelden, de bergen en de traditionele dorpen van de hooglanden. Deze regio is gewijd aan de landbouw en u zult de dorpsbewoners in  hun kleurrijke stands vol met producten zien. In de middag bereikt u de stad Antsirabe, bekend om zijn thermale wateren en riksja's!

Inclusief:

• Privétransfer naar Antsirabe

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Bezoek aan Antsirabe

In de ochtend heeft u nog de tijd om Antsirabe te bekijken. Op elk uur van de dag trekken meer dan 6000 mannen de "pousse-pousse" aan over de stad. Antsirabe zou Antsirabe niet zijn zonder de riksja's. U kunt in een van deze "pousse-pousse" stappen en genieten van een korte rondleiding door het centrum vanuit de stoel van het meest gebruikte vervoermiddel in de stad. 
De stad heeft talloze winkels met kwaliteit handwerk: gerecycled metaal wordt gebruikt voor het maken van miniatuurfietsen en auto's, zebu-hoorns worden gebruikt als materiaal voor decoratieve objecten of kookaccessoires, kostbare en edelstenen worden gepolijst om zo juwelen te maken. U kunt hier zien hoe deze lokale producten worden getransformeerd dankzij de vindingrijkheid van deze vakmensen.

In de middag rijdt u verder naar het Ranomafana National Park! 

Inclusief:

• Privétransfer naar Ranomafana

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Bezoek aan Ranomafana National Park

Vandaag bezoekt u Ranomafana National Park. Dit nationale park is één van de beroemdste van Madagaskar en biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het gebied bestaat voornamelijk uit regenwoud. In dit nationale park komen 12 lemuursoorten voor, waaronder de met uitsterven bedreigde golden bamboo lemur. U zult het park bezoeken om verschillende reptielen en insecten te zien! Met meer dan 41.600 hectaren tropisch regenwoud is het park de thuisbasis van verschillende zeldzame soorten flora en fauna, waaronder de gouden bamboemaki, de grotere bamboemaki, zwart-witte buffelmaki, Milne-Edwards sifaka en meer dan 120 soorten kikkers.  Het park werd in 1991 opgericht met als doel het conserveren van de unieke biodiversiteit van het lokale ecosysteem en het verminderen van de menselijke druk op het beschermde gebied. Het is deel van het Werelderfgoed Regenwouden van de Atsinanana. De flora en fauna van Ranomafana zijn onderworpen aan uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Verschillende wetenschappelijke publicaties zijn over het beschermde gebied gepubliceerd. Grenzend aan het park bevindt zich het onderzoekscentrum Centre ValBio, opgericht in 2003 en beheerd door Stony Brook University met een focus op onderzoek naar biodiversiteit, gemeenschapsgezondheid en onderwijs, milieukunst en herbebossing.

Na uw bezoek aan Ranomafana rijdt u naar Fianarantsoa. Afhankelijk van de tijd, gaat u naar het oude centrum van Fianarantsoa, gelegen op de heuvels met prachtige traditionele architectuur die de verschillende stadia van kolonisatie weerspiegelt. Ook zult u hier een thee plantage bezoeken.

Inclusief:

• Bezoek aan Ranomafana National Park

• Privétransfer naar Fianarantsoa

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Bezoek aan de Anja Community Reserve

De route gaat verder naar het Isalo National Park. U verlaat de hooglanden en rijdt een droog semi-woestijngebied in. Onderweg maakt u een stop in het kleine stadje Ambalavao, een van de culturele schatten van Madagaskar met zijn architectonische veranda huizen. Daar bezoekt u de Antemoro-papierfabriek, dat papier maakt van planten en bloemen en tegenwoordig over de hele wereld wordt geëxporteerd. 

Later op de dag bezoekt u de Anja Community Reserve. Dit reservaat is een vitaal voorbeeld geworden van hoe het beheer door de lokale mensen zowel effectief kan zijn voor het beschermen van een gebied als voor het meeprofiteren van de lokale gemeenschap. Aan het einde van de dag zult u een bezoek brengen aan de Isalo Window, een rechthoekige formatie van rotsen bovenop een heuvel met een groot gat, vandaar de naam 'window'. Deze natuurlijke fotolijst is de perfecte setting voor een foto van de mooie zonsondergangen in Madagaskar.

Inclusief:

• Privétransfer naar Isalo

• Bezoek Anja Community en Isalo Window

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 14 - Ontdek Isalo National Park

Onder begeleiding van de park ranger bezoekt u vandaag Isalo National Park. Samen met hem wandelt u door de ravijnen en de oases van 
Isalo. U wandelt door een maanlandschap om zo uit te komen bij enkele watervallen. Deze omgeving werd gevormd tijdens de prehistorische tijd en er heeft zich unieke flora ontwikkeld die zich heeft aangepast aan de bestaande omstandigheden. Er leven 77 soorten vogels in Isalo, waaronder de zeldzame en beroemde Benson-rotslijster. Tijdens de wandeling heeft u kans op het zien verschillende soorten lemuren, waaronder de wereldberoemde ringstaartmaki. U zult op verschillende plaatsen een panoramisch uitzicht van het landschap zien. Hier heeft u de mogelijkheid om te ontspannen in deze omgeving en te zwemmen in de natuurlijke zwembaden. Een bijzondere dag!

Inclusief:

• Bezoek Isalo National Park

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 15 - Bezoek aan de saffier mijn in Ilakaka

De rit van vandaag is een mooie en soepele rit langs een mooi geasfalteerde weg. Onderweg komt u langs vele dorpen gevormd door de saffierkoorts. U steekt ook een droog bos door en ziet de eerste baobabs aan de National Road 7. U heeft "slechts" 3,5 uur nodig om de 240 kilometer te rijden die Isalo scheidt van het Kanaal van Mozambique.

U bezoekt Ilakaka. Sinds de ontdekking van saffieren in 1998 in deze stad in Madagaskar is de bevolking van Ilakaka  gegroeid. De lokale bevolking vond snel een bloeiende markt met Thaise en Malagassische handelaars. Binnen enkele maanden vestigden mijnwerkers rond het eiland zich bij de brug over de Ilakaka-rivier en werd een boomtown geboren. Ilakaka is tegenwoordig een veel rustiger plek, maar Srilankaanse, Thaise en Malagassische juweliers zult u hier nog steeds vinden. Ilakaka-Sakaraha overtreft Sri Lanka waarschijnlijk nog steeds als 's werelds belangrijkste bron voor blauwe en roze saffieren.
In samenwerking met het bedrijf Color Line onder leiding van een Zwitserse edelsteenkundige bezoekt u een spectaculaire open saffier mijn. U zult in staat zijn om de harde omstandigheden te aanschouwen waarin de mijnwerkers werken. Na het mijnbezoek kunt u, als u dat wilt, stoppen bij de showroom Color Line, gelegen in het hart van de stad

Inclusief:

• Privétransfer naar Ilakaka 

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - 17 - Verblijf in Anakoa

De gids brengt u vandaag naar de haven . Hier vertrekt u met een speedboot naar Anakoa. Nadat u langs de zandbank van Sarodrano bent gevaren en de lagune heeft verlaten, kruist de route de Steenbokskeerkring bij de monding van de rivier "Onilahy". Hier kunt u walvissen, dolfijnen en vliegende vissen zien. Ten slotte vaart u langs de kust tussen Soalara en Anakao, aan de kant van de zee of de lagune, afhankelijk van de getijden. De bekwame schipper zal u voor uw hotel op het strand van Anakao afzetten. Hier kunt u de komende dagen tot rust komen aan het prachtige strand en nagenieten van alle hoogtepunten van uw rondreis door Madagaskar! 

Inclusief:

• Privétransfer naar de haven

• Speedboot naar uw lodge

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 18 - Ontdek Antananarivo

Met de vroege speedboot vaart u terug naar de haven van Toliara. Na aankomst in de haven wordt u per privétransfer naar de luchthaven gebracht.  Vervolgens vliegt u terug naar Antananarivo, waar een lid van ons team u ophaalt bij de gate. Zodra de koffers zijn verzameld, brengt een privétransfer u naar de stad. 
Afhankelijk van wat u zoekt om mee naar huis te nemen, zal de gids u meenemen naar de juiste markt. Deze bruisende markten verkopen van alles, van borduurartikelen tot houtsnijwerk. U kunt ook creaties vinden van soepel leer en een speciaal papier genaamd 'Antaimoro'. Naast het handwerk hebben de markten ook halfedelstenen items, zoals gekleurde stenen en zelfgemaakte creaties gemaakt van zeldzame zijde.

Ook bezoekt u de oude stad en de bovenstad Antananarivo. De majestueuze Rova (het paleis van de koningin) kijkt uit over de hoofdstad vanaf het hoogste punt van de stad. De Rova van Antananarivo is een koninklijk paleiscomplex dat diende als het huis van de vorsten van het koninkrijk Imerina in de 17e en 18e eeuw, evenals van de heersers van het Koninkrijk van Madagaskar in de 19e eeuw. De historische wijken rond de Rova hebben een mooi panoramisch uitzicht op het centrum. U rijdt of wandelt met uw gids door de wijk om te genieten van de pittoreske ambiance van het edele woongebied, met zowel goed onderhouden traditionele huizen, de koloniale huizen, paleizen, kathedralen, de charme van de geplaveide straten en het ensemble van schattig, traditioneel Malagassisch huizen volledig gebouwd van hout. Dit alles maakt een bijzondere ambiance in deze buurt.

Inclusief:

• Speedboot naar Toliara

• Binnenlandse vlucht naar Antananarivo

• Citytour inclusief marktbezoek

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 19 - Vertrek vanuit Madagaskar

De reis door Madagaskar is tot een einde gekomen. De transfer brengt u terug naar de luchthaven van Antananarivo. Hier stapt u aan boord van de intercontinentale vlucht naar Parijs. Na een overstap in de Franse hoofdstad vliegt u door naar Amsterdam.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Antananarivo - Parijs - Amsterdam (Economy Class)

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 5.795,- per persoon.  

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid, prijsstijgingen en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Air France op basis van Economy Class
• Alle genoemde, benodigde binnenlandse vluchten 
• Overnachtingen in sfeervolle lodges en hotels
• Begeleiding van een Engelstalige privégids
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Meet & Greet bij aankomst
• Uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Visumkosten
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw privéreis Madagaskar ultieme hoogtepunten

Accommodaties

The Grand Hotel Urban Antananarivo

Het Grand Hotel Urban heeft een gunstige ligging in het financiële en zakelijke district van Antananarivo en biedt gasten accommodatie in 45 kamers en suites met faciliteiten zoals draadloos internet, airconditioning, satelliet-tv, kluisjes, haardrogers en complete badkamers.

Het elegante restaurant van het hotel serveert mediterrane gerechten en gasten kunnen genieten van het uitzicht op de stad vanaf de Skybar, die innovatieve cocktails en andere drankjes serveert. Het hotel biedt ook een wellness-service met massages en schoonheidsbehandelingen.

Uw verblijf: 1 nacht

Vakona Forest Lodge

Verblijf in een tropische en weelderige locatie in het bos van Andasibe. Deze accommodatie biedt bezoekers een prachtige ontmoeting met de natuur. Vakona Forest Lodge ligt op een paar kilometer van het dichtstbijzijnde dorp en op een steenworp afstand van nationaal park Andasibe. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers.

Omringd door weelderige bossen, welke bestaan uit een hechte vegetatie en een spectaculaire reeks van wilde diersoorten, ademt de prachtige lodge een heerlijke, rustieke charme uit dat perfect past in de omgeving. Elk van de 24 charmante bungalows ligt te midden van tuinen en er zijn zowel tweepersoonskamers als familiekamers beschikbaar. Elke kamer beschikt over een en-suite badkamer en een groot bed, dat door een doorschijnende klamboe wordt omringd. Ontspan op het terras, terwijl u geniet van de vredige omgeving of breng tijd door in het gezellige buiten-gedeelte.

Uw verblijf: 2 nachten

The Grand Hotel Urban Antananarivo

Het Grand Hotel Urban heeft een gunstige ligging in het financiële en zakelijke district van Antananarivo en biedt gasten accommodatie in 45 kamers en suites met faciliteiten zoals draadloos internet, airconditioning, satelliet-tv, kluisjes, haardrogers en complete badkamers.

Het elegante restaurant van het hotel serveert mediterrane gerechten en gasten kunnen genieten van het uitzicht op de stad vanaf de Skybar, die innovatieve cocktails en andere drankjes serveert. Het hotel biedt ook een wellness-service met massages en schoonheidsbehandelingen.

Uw verblijf: 1 nacht

Relais Du Kirindy

Relais du Kirindy ligt te midden van weelderige vegetatie en tevens in de buurt van het natuurreservaat Kirindy. De accommodatie bestaat uit tweepersoonskamers met of 1 tweepersoonsbed óf 2 eenpersoonsbedden. Alle kamers komen uit op een groot terras met comfortabele stoelen. De kamer voorzieningen bestaan onder andere uit een ventilator, een tv en een badkamer met douche en warm water. Tevens is er een eigen toilet aanwezig. Tegen een toeslag kan een extra bed in de kamer worden geplaatst voor een derde gast.

Vis- en zeevruchten specialiteiten worden geserveerd, in combinatie met internationale gerechten in het restaurant van het hotel, dat ook beschikt over een bar. Andere faciliteiten zijn gratis WiFi, een buitenzwembad, twee massagekamers, een dagelijkse schoonmaakservice en een wasserette.

Uw verblijf: 1 nacht

Le Soleil des Tsingy

Het Soleil des Tsingy Hotel ligt in het hart van goed bewaard gebleven natuur en is de ideale uitvalsbasis voor een buitengewoon verblijf in de Tsingy van Bemaraha. Dit hotel biedt 17 gezellige en comfortabele bungalows. U kunt hier genieten van het zwembad, een ruime keuze aan heerlijke gerechten in het restaurant, een indrukwekkend uitzicht op de rivier de Manalambo en de romantische zonsondergang .

Uw verblijf: 3 nachten

Palissandre Cote Ouest

Palissandre Côte Ouest ligt in Nosy Kely aan het strand van Morondava, op slechts 30 minuten van de mythische Boababs Alley, en biedt accommodatie in 30 bungalows gebouwd met lokale materialen, allemaal met een eigen terras met uitzicht op de oceaan.

Lokale en internationale gerechten worden geserveerd in het restaurant van het hotel en de bar biedt een scala aan alcoholische dranken. Andere faciliteiten zijn een buitenzwembad en een spa met massages en holistische behandelingen.

Uw verblijf: 1 nacht

Plumeria Hotel

Het Plumeria Hotel is centraal gelegen in Antsirabe, op korte afstand van lokale bezienswaardigheden. Het biedt gasten accommodatie in een-, twee- en driepersoonskamers en suites die plaats bieden aan maximaal vier personen. Alle kamers hebben een eigen terras, een badkamer met warm water, een flatscreen-tv met internationale zenders, een kluisje in de kamer en gratis WiFi. Bovendien hebben de suites een volledig uitgeruste keuken en een zithoek. In het restaurant worden seizoensgebonden Europese en Malagasi gerechten geserveerd en het hotel beschikt over een spa met een jacuzzi, waar u kunt genieten van ontspannende massages en behandelingen.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Thermal Ranomafana

Het Thermal Hotel is gelegen in de groene omgeving van de beroemde plaats Ranomafana, die thermale wateren heeft met genezende krachten. Vroeger een erg druk kuuroord en na moeilijke jaren kan de plek vandaag zijn activiteiten hervatten door het toerisme, zonder iets van zijn thermische voordelen en natuurlijke omgeving te verliezen.

Er zijn voor de heropening 3 gebouwen gerenoveerd van de voormalige constructie. Ee zijn 21 comfortabele kamers, een gastronomisch restaurant en een gezellige bar bedoeld om u een serene gastvrijheid te garanderen.

Uw verblijf: 1 nacht

Tsara Guest House

Tsara Guest House is een klein hotel in Fianarantsoa (Fiana), de op één na grootste stad van Madagaskar. Fiana is gebouwd op een heuvel en de originele oude stad aan de bovenkant is vol met smalle kronkelende straatjes en charmante gebouwen.

Tsara Guesthouse heeft 18 kamers van verschillende groottes die zijn voorzien van kabel-tv, een kluisje en een eigen badkamer met een douche. Elke kamer is eenvoudig maar sfeervol ingericht. Avondmaaltijden worden geserveerd in de serre, waar zeer goede Franse gerechten worden geserveerd op een à-la-cartemenu.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Le Jardin du Roy

Jardin du Roy Hotel grenst aan het bekende Relais de la Reine hotel, waar faciliteiten en terreinen worden gedeeld, met behoud van hun eigen onafhankelijkheid.

De vijftien luxe kamers zijn goed ontworpen om op te gaan in de natuurlijke omgeving. Elke kamer beschikt over ruime faciliteiten met airconditioning en een eigen badkamer. De kamers komen uit op de prachtige tuin van het hotel, aan de oever van de rivier de Soarano. Het personeel van Jadin du Roy biedt de beste persoonlijke aandacht voor een brede selectie van verschillende internationale gasten.

Activiteiten in het hotel zijn paardrijden, vogels kijken, wandelen, zwemmen, tennis en jeu de boules. In combinatie met Brigitte Spa's biedt het hotel een selectie revitaliserende behandelingen, gezichtsbehandelingen en massages. Jardin du Roy biedt de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de vele wonderen van het nationale park Isalo.

Uw verblijf: 2 nachten

Bakuba

Bakuba is gelegen tussen de duinen met uizicht op de zee. De lodge biedt een luxe massageservice en een zwembad met uitzicht op de prachtige lagune. Er is een eigen restaurant, L'lle Rouge, dat een verscheidenheid aan heerlijke maaltijden biedt terwijl u geniet van een adembenemend uitzicht op de zee. De dagen sluit u af met een heerlijke cocktail tijdens de zonsondergang op het dak. Hier kunt u ook genieten van de lokale rum van Madagaskar. 

Uw verblijf: 1 nacht

Anakao Ocean Lodge

Anakao Ocean Lodge & Spa is een magische plek die is gelegen in een ongerepte hoek buiten de meer chaotische massatoeristische routes.

Dit is een van de beste resorts op The Great Reef. De bungalows, met enorme baden, zijn prachtig, de glimlachende  personeelsleden zijn er altijd wanneer u ze nodig heeft en het eten is heerlijk.

Vanaf het moment dat u de boot verlaat, wordt u begroet met een drankje en geniet u van een relaxte strandsfeer waar aandacht voor detail van het hoogste niveau is. Er is bijna niks van de moderna samenleving te zien, alleen stenen loopbruggen, een lichte branding, een serene halvemaanvormige baai en de aanblik van pirogues die voorbij varen.

Uw verblijf: 2 nachten

Maison Gallieni

Maison Gallieni ligt op een heuvel in de historische wijk van Antananarivo en biedt een spectaculair uitzicht over de stad. Maison Gallieni, gebouwd in 1879 als hoofdkantoor van de grootste bank in Madagascar, is nu de officiële residentie van de Consul van Monaco. Er zijn slechts vier slaapkamers, elk verschillend ingericht en elk met zijn eigen charme. Ze zijn allemaal voorzien van airconditioning, uitgerust met een flatscreen, een kluisje, thee- en koffiefaciliteiten, een telefoon en WiFi.

Binnen de grenzen van dit luxe etablissement is een gezellige lounge, open eethoek, bibliotheek, verwarmd zwembad en een kleine maar rustige tuin.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Antananarivo

Antananarivo, ook wel bekend als Tana, is de hoofdstad van Madagaskar. Het ligt op ongeveer 1400 meter boven de zeespiegel, boven op een spectaculaire bergketen. Antananarivo is gesticht in 1625 en heeft een rijk historisch erfgoed dat wordt aangevuld door schilderachtige landschappen met een groot netwerk van populaire wandelroutes. De stad is een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige omliggende gebieden te verkennen, waar verschillende natuurreservaten te vinden zijn. Zo is bijvoorbeeld het Tsingy de Bemaraha National Park nabij gelegen. Dit park staat bekend om zijn fantastische kalkstenen rotsen.

Antananarivo staat bekend om zijn bruisende nachtleven en biedt lokale live muziek in diverse clubs en bars. Bezoekers kunnen zich verheugen op het verkennen van de overblijfselen van het Franse koloniale tijdperk in het oude hart van de stad, evenals het ontdekken van oude Malagassische paleizen.

Andasibe

Gelegen in het oosten van Madagascar in het Moramanga-district, is het kleine dorpje Andasibe omgeven door een gordel van beschermd regenwoud en verschillende parken met een ongelooflijke natuurlijke omgeving en een scala aan exotische dieren. Het dient als een uitstekende uitvalsbasis om de spectaculair schilderachtige omgeving te verkennen. Ontdek de natuurlijke wonderen van het nabijgelegen Andasibe-Mantadia National Park, Analamazaotra Reserve en Perinet Special Reserve. Mis de kans niet om het unieke lied van de grote indi lemur te horen, verken een netwerk van ongelooflijke paden die langs glinsterende meren en prachtige watervallen slingeren en ontdek de rijke biodiversiteit in de lokale flora en fauna.

Kirindy Private Reserve

Het Kirindy Private Reserve ligt aan de prachtige westkust van Madagaskar. Het is gelegen aan het Madagaskar kanaal en bestaat veelal uit weelderige landschappen. Dit privé beheerde reservaat biedt een toevluchtsoord voor een groot aantal bedreigde ecosystemen, namelijk droge loofbossen en een verzameling wilde dieren, waaronder de gigantische springrat, zeven endemische maki soorten en een reeks vogelsoorten die in dit gebied van unieke vegetatie leven. Dit reservaat wordt het meest bezocht na het regenseizoen, wanneer groene landschappen de boventoon voeren. Het staat dan ook bekend om zijn extreme seizoensgebonden veranderingen. Bezoekers kunnen onder andere nachtwandelingen ondernemen, waarbij de gigantische baobabboom te zien is en een glimp opvangen van een verscheidenheid aan nachtdieren, reptielen en insecten die de spectaculaire nachthemel opvullen.

Bekopaka

De stad Bekopaka ligt dicht bij de zuidelijke grens van het Tsingy de Bemaraha National Park, in de regio Antsalova. Het biedt bezoekers een scala aan comfortabele accommodatie mogelijkheden en dient als een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van het spectaculaire nationale park, wat bekroond is tot een UNESCO-werelderfgoed. Het park staat bekend om zijn unieke geologie met bossen van 'tsingy'; dit zijn stekelige kalkstenen die een buitenaards landschap creëren dat door bezoekers ontdekt kan worden. Andere bezienswaardigheden zijn de ongerepte bossen van het park, mangroven en glinsterende meren met een overvloed aan dieren, zoals de endemische maki en bijna 100 verschillende vogelsoorten.

Morondava

De badplaats Morondova ligt aan de westkust van Madagaskar. De stad dient als toegangspoort tot de beroemdste en belangrijkste attractie van het gebied: 'Avenue of the Baobabs'. Deze enorme, oude Baobab-bomen torenen boven alles uit en creëren magische silhouetten tijdens zonsopgang en zonsondergang. Andere plaatsen om te verkennen in de omgeving zijn onder andere Kirindy Forest, de thuishaven van een groot aantal endemische lemuren; en het prachtige Tsingy de Bemaraha National Park in het noorden, met unieke rotsformaties. Vergeet vooral niet om de lokale markt van Morondava te verkennen voor een selectie van lokaal gemaakt textiel en andere gewilde Malagassische handwerken.

Antsirabe

Antsirabe, gelegen in de Central Highlands, is de hoofdstad van de regio Vakinankaratra. Het is bekend als de 'Malagasy Vichy', vanwege de vele heetwaterbronnen en thermale baden. Madagaskar’s op twee na grootste stad biedt toeristen een bruisende en grauwe atmosfeer in een omgeving die doet denken aan de Belle Epoque. De stad kan te voet of op een van de vele kleurrijke voortgetrokken riksja's worden beleefd - lokaal ook wel pousse-pousses genoemd. De charmante bezienswaardigheden van de stad zijn onder andere Franse koloniale gebouwen die dateren uit het begin van de 20e eeuw, Scandinavische villa's, levendige markten en ambachtelijke workshops. Een bezoek is niet compleet zonder een bezoek aan de Ivohitra-heuvel, waar van een panoramisch uitzicht op de schilderachtige hooglanden kan worden genoten.

Ranomafana

Het kleine stadje Ranomafana, een schilderachtige boerengemeenschap omringd door groene valleien aan de oevers van de rivier de Namorona, ligt in het district Ifanadiana in de regio Vatovavy-Fitovinany in het zuidoosten van Madagaskar. Op slechts een paar kilometer afstand van de stad ligt het beroemde Ramofana National Park, een 41 600 hectare groot bloeiend regenwoud. Natuurliefhebbers kunnen genieten van wandelen door het bergachtige terrein, genieten van een ontspannen duik in het thermale warme water en de overvloedige fauna bekijken die in het gebied leeft, waaronder twaalf maki-soorten, verschillende soorten vleermuizen, tenrecs, mangoesten, kameleons, spinnen en meer dan honderd soorten van vogel. Ten oosten van Ranomafana ligt het pittoreske Ranomafana Arboretum, een indrukwekkende botanische tuin met meer dan 250 plantensoorten en 36 boomsoorten die gedijen in dit ongerepte paradijs.

Fianarantsoa

De koninklijke 19e-eeuwse stad Fianarantsoa, gelegen in het zuiden van centraal Madagaskar, is in de loop der jaren uitgegroeid tot het culturele en intellectuele centrum van Madagaskar. Fianarantsoa is de op twee na grootste stad van Madagaskar en herbergt tal van scholen en academische instellingen, indrukwekkende koloniale architectuur en meer kerken per vierkante meter dan enige andere stad in het land. Een populaire attractie is het oude historische centrum van Anatirova, waar toeristen kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. Fianarantsoa ligt ook in de rijkste wijnproducerende regio van het land, waardoor wijnreizen en proeverijen een populair tijdverdrijf zijn. Bezoekers kunnen ook genieten van het verkennen van de lokale markt en het verkennen van Haute-Ville, met zijn geplaveide straatjes en geweldige uitzichten.

Ranohira

Het kleine stadje Ranohira, gelegen in het zuiden van Madagaskar, dient als toegangspoort tot het prachtige Nationaal Park Isalo. Ranohira wordt omgeven door uitgestrekte graslanden en rotsachtige berghellingen en is een rustige buitenpost die een uitstekende plek biedt om op adem te komen voordat je aan een avontuur in het park begint, dat van enkele uren tot enkele weken kan duren. In en rond Ranohira wordt bezoekers een verscheidenheid aan accommodatiemogelijkheden aangeboden, variërend van eenvoudige kamers tot luxe bungalows en zelfs kamperen voor de meer avontuurlijken. Terwijl je hier bent, kun je van de gelegenheid gebruik maken om de authentieke landelijke sfeer op te snuiven van deze bescheiden nederzetting, die voornamelijk wordt bevolkt door de nomadische boeren Bara-bevolking.

Toliara

Deze kuststad staat onder de lokale bevolking vooral bekend als de 'Stad van de Zon' en wordt het meest gebruikt als uitvalsbasis om het Grote Rif te verkennen. Toliara ligt aan een brede kustvlakte, omringd door torenhoge duinen en prachtige mangroven. Het is de thuisbasis van een aantal uitstekende restaurants waar u de fabelachtig verse en smaakvolle lokale keuken kunt proeven. De stad wordt gekenmerkt door een bohemienachtige, tropische sfeer, gebouwen in koloniale stijl en stoffige steegjes vol met felgekleurde riksja's genaamd 'pousse-pousse'. Populaire lokale attracties zijn onder meer: het Arboretum d'Antsokay, een indrukwekkende botanische tuin met meer dan 920 plantensoorten zoals, lemuren, schildpadden en kameleons; het nabijgelegen Ifaty-strand, beroemd om zijn kristalheldere water, uitgestrekte gouden zandstranden en prachtige duik- en snorkelmogelijkheden; evenals een lokale markt aan het water waar u verschillende vakkundig gemaakte lokale handwerkproducten vindt.

Anakao

The charming fishing village of Anakao is set on the scenic southwestern coast of Madagascar. The shoreline boasts a string of crescent-shaped white-sand beaches, lapped by crystalline turquoise waters. This popular holiday destination is the quintessential laid-back Malagasy beachside paradise. Visitors can look forward to a host of activities such as world-class surfing five kilometres offshore; early morning strolls past the fishermen preparing their boats for the day; and traditional fishing pirogue adventures to the offshore island of Nosy Ve, home to a variety of tropical birds and unspoilt beaches. Take a boat trip through the mangroves to the south; go snorkelling through multi-coloured coral reefs teeming with surgeonfish, angelfish, and butterflyfish; and catch a glimpse of Madagascar’s endemic ring-tailed lemurs, chameleons, tortoises and flamingos at the nearby Tsimanampetsotsa National Park.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!