authentique

Magische reis Noord Madagaskar

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

Programma

 • Dag 1 Antananarivo

  Vandaag komt u aan in de hoofdstad van Madagaskar: Antananarivo! Hier komt u in de avond aan. Na aankomst wordt u ontvangen en welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht, waar u de gelegenheid heeft om bij te komen na de lange vlucht. 

  Inclusief:

  • Intercontinentale vlucht naar Antananarivo via Parijs
  • Meet and greet na aankomst
  • Transfer naar uw accommodatie
  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 2 tot en met 3 Andasibe
  Dag 2

  Vandaag staat de eerste reisdag in Madagaskar zelf op het programma. U reist van Antenarivo naar Andasibe Mantadia National Park. U zult onder andere een bezoek brengen aan Lemurs' park, waarbij u de beroemde lemuren kunt zien. Een absoluut hoogtepunt! Tevens zult u ook nog een avond wandeling gaan maken in het regenwoud, wat ook een bijzondere ervaring is.  

  U begint de reis naar het oostelijke deel van het eiland. Na het verlaten van de drukke en kleurrijke stad Antananarivo, bereikt u de Route Nationale 2, de belangrijkste commerciële weg van het land die leidt naar de Oostkust van Madagaskar en de belangrijkste haven. Tijdens de 150 km (3,5 uur) lange reis zult u verschillende landschappen voorbij zien komen, van de hooglanden tot kleine traditionele dorpjes op de heuvels en rijstvelden. Een bochtig, steil en weelderig deel van de weg zal aankondigen dat u een ander deel van Madagaskar binnenrijdt. U zal aankomen in Andasibe, bekend om zijn Nationaal Park, de thuisbasis van het primaire en secundaire bos. 

  U maakt een stop bij Madagascar Exotic. Deze privéreserve is ook bekend als de vlinderboerderij van Peyrieras, de natuurboerderij Peyrieras en de reptielenboerderij van Mandraka. Het is een klein, particulier beheerd reservaat in Marozevo, op de nationale weg N2, 75 km ten oosten van Antananarivo, tussen de steden Manjakandriana en Moramanga. Het werd gesticht en is eigendom van de Fransen
  entomoloog en natuurkenner André Peyriéras, dat is waarom het ook bekend staat als de Reserve Peyrieras. De collectie bevat veel reptielen (kameleons, leguanen, gekko's, kikkers), vleermuizen, krokodillen, vlinders. In het aangrenzende bosgebied ziet u de Verreaux's Sifaka en gewone bruine maki en heeft u de mogelijkheid om ze van dichtbij te fotograferen tijdens de voedertijden. 

  Ook bezoekt u het Mitsinjo-reservaat, een initiatief van de lokale gemeenschap dat is gestart door een NGO uit Madagaskar. Het is een prachtige regenwoud gebied en het genereert een duurzaam inkomen voor de lokale bevolking die in en rond Andasibe woont. 

  Wanneer u later op de dag aankomt kunt u inchecken in het hotel en in de avond maakt u een wandeling in het Andasibe om de nachtelijke flora en fauna te ontdekken! 

  Inclusief:

  • Privétransport inclusief Engelstalige chauffeur
  • Bezoek aan Madagascar Exotic en het Mitsinjo reservaat
  • Avondwandeling in het regenwoud
  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 3

  Vandaag bezoekt u de Analamazaotra reserve. U verlaat de lodge vroeg, rond 7:30 uur om zo de beste kans te hebben om de dieren te zien! U gaat op zoek naar de Indri Indri lemur, dit is een endemisch dier van dit gebied. Met een makkelijke wandelingen van 2 tot 3 uur gaat u op zoek naar de groepen lemuren. Ook zult andere soorten lemuren, vogels en kameleons tegen komen tezamen met planten zoals orchideeën en medicinale planten. 

  Later op de avond maakt u een nachtwandeling in de VOIMMA reserve. Wanneer het donker is zult u samen met zaklampen en hoofdlampen op zoek gaan naar de nachtdieren in het regenwoud. In 2012 hebben inwoners van Andasive deze reserve opgericht als alternatief van het door de overheid gerund park in de buurt. Dit zodat de lokale mensen hun eigen land kunnen beheren. Deze reserve heeft veel te bieden voor mensen die van amfibieën houden. Hier vindt u hier vele soorten kikkers en verschillende prachtige kameleons in het woud. Ook is hier de unieke bladstaartgekko te vinden. De reserve is 's avonds geopend voor diegene die op zoek zijn naar de lemur, naar de luide kikkers willen luisteren of de slapende kameleons willen zien in het donker. 

  Inclusief:

  • Bezoek aan  Analamazaotra reserve
  • Nachtwandeling VOIMMA reserve
  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 4 Antananarivo

  In de ochtend verlaat u de regio en rijdt u terug via de hooglanden naar de hoofdstad. Deze rit geeft een goed beeld weer van het verschil van hoogte tussen de twee regio's. Na een rit van ongeveer 4 uur komt u terug in Antananarivo. 

  Inclusief:

  • Privétransport inclusief Engelstalige chauffeur
   • Overnachting inclusief ontbijt
   

 • Dag 5 tot en met 6 Joffreville
  Dag 5

  U vliegt naar Antsiranana. De baai en de stad gebruikten oorspronkelijk de naam Diego Suarez, vernoemd naar Diogo Soares, een Portugese navigator die de baai in 1543 bezocht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren de stad en de haven een strategische basis voor de geallieerden. Frankrijk bleef de stad gebruiken als een militaire basis na de  onafhankelijkheid van Madagaskar in 1960 en tot de socialistische revolutie van 1973. Het is een van de grootste diepwaterhavens in de Indische Oceaan en het is ook de tweede grootste baai in de wereld na Rio de Janeiro.

  U verlaat Antsiranana en rijdt 45 kilometer naar het noorden in de bergen om Joffreville te bereiken. Het ontleent zijn naam aan Joseph Joffre, de Franse kolonel die de leiding had over de regio Diego-Suarez, die in 1903 de kleine stad vestigde tijdens het kolonisatietijdperk. Het is de toegangspoort tot het Amber Mountain National park. 

  Inclusief:

  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht naar Antsiranana
  • Privétransport inclusief Engelstalige chauffeur
  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 6

  Het Amber Mountain National Park is een vulkanisch en bergachtig gebied op een hoogte van tussen 850 meter en 1475 meter (piek van Amber Mountain), op 40 km van Diego Suarez. Dit in 1958 opgerichte park wordt terecht beschouwd als een "biologische schat" en heeft tot doel de unieke flora en fauna te behouden in het gebied van Diego Suarez. Het is de thuisbasis van een prachtig regenwoud, beschermd tegen elk menselijke impact. Tijdens dit bezoek kunt u genieten van verschillende vormen van vegetatie: canarium, ficus, orchideeën, varens, etc. Het park is de thuisbasis van verschillende soorten maki's zoals Kroonmaki en de bruinde maki. Ook vindt u hier verschillende soorten vogels en kameleons (waaronder de Kortstaartkameleon, de kleinste in de wereld). U zult prachtige watervallen en meren ontdekken en een prachtig uitzicht hebben over het verre noorden van de eiland. 

  Inclusief:

  • Bezoek Amber Mountain National Park
  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 7 tot en met 8 Ankarana Reserve
  Dag 7

  U verlaat de regio van de baaien en de bossen van de Amberberg en slaat de National Road # 6 in. Hierna rijd u ongeveer 100 km door zeer uniek landschap van het land van Antakarana. De naam betekent "de mensen van de Tsingy," van de kalkstenen rotsformaties die hun traditionele territorium beschrijft. De Antankarana heeft veel overeenkomsten met het naburige Sakalava, waar ze vanaf het begin van de 17e eeuw van zijn afgesplitst na een geschil over de opvolging. Ze beoefenen tromba (het aanroepen van geesten) en geloven in
  natuurgeesten. Ze houden zich aan een breed scala van fady (voorouderlijke taboes), waarvan veel dienen om wilde dieren en wildernisgebieden te beschermen. De traditionele economie van de Antankarana draaide rond vissen en vee, hoewel ze recentelijk landbouw hebben overgenomen. 

  U verlaat de National Road # 6 en neemt een splitsing om naar de Red Tsingy te gaan. Ditis een off-road sectie en is ongeveer 18 km. Eenmaal aangekomen bij uw hotel, zult u een korte en gemakkelijke wandeling maken om het unieke, geologische fenomeen te zien. Erosie van rode zandsteen resulteerde in de vorming van deze bijzondere structuren gesneden door de wind en regen. De samenstelling van de rots maakt het mogelijk om verbluffende lichtval te zien gedurende de dag, afhankelijk van de plek van de zon. Ook stopt u bij een uitkijkpunt van waar u  foto's over de canyons kunt maken.  Hierna gaat u terug naar de Bush Camp.

  Inclusief:

  • Privétransport inclusief Engelstalige chauffeur
  • Overnachting inclusief ontbijt en diner

  Dag 8

  Deze dag maakt u een wandeling op een van de weinige locaties waar de kalksteenbossen te vinden zijn. Het speciale reservaat van Ankarana in het noorden van Madagaskar werd in 1956 opgericht en is een gedeeltelijk begroeide hoogvlakte bestaande uit 150 miljoen jaar oud kalksteen. Met een gemiddelde jaarlijkse regenval van ongeveer 2.000 millimeter, zijn de onderliggende rotsen daardoor vatbaar voor erosie wat zorgt voor grotten en ondergrondse rivieren - een karstlandschap. Het ruige reliëf en de dichte vegetatie hebben geholpen de regio te beschermen tegen menselijke indringers. Het park is heilig voor het volk van Antankarana, wie in het verleden toevlucht hebben gezocht in de grotten en andere natuurlijke schuilplaatsen in de rotsen bij aanvallen van vijandige legers. Het reservaat bevat de langste grotsystemen in Madagaskar, en waarschijnlijk in heel Afrika. Het Ankarana-reservaat is daarnaast ook een belangrijk toevluchtsoord voor vele dieren zoals de Kroonmaki (Eulemur coronatus), Sanford's bruine maki (Eulemur sanfordi) en andere zoogdiersoorten. 

  Inclusief:

  • Bezoek Ankarana Reserve
  • Overnachting inclusief ontbijt en diner

 • Dag 9 tot en met 11 Nosy Be

  Vandaag rijdt u door plantages met koffie, cacao en ylang-ylang. Door de cacao is het noorden van Madagascar ontsnapt aan de catastrofale ontbossing die het Rode Eiland van de Indische Oceaan blijft verwoesten. De vlaktes van het noorden, met name het noordwesten, zijn bedekt met cacaobomen die oplopen tot twaalf meters hoog. Deze reis voert u door een vulkanische zone en de meest vruchtbare regio van Madagaskar. Hierna komt u aan in Ankify, een kleine haven. 
  Stap op de speedboot om over te steken naar de archipel van Nosy Be. Nosy Be is een vulkanisch eiland met een oppervlakte van 321 km2 en is het gelegen in de baai van Ampasindava op 8 km van Madagaskar. Het eiland is 26 km breed van noord naar zuid en ongeveer 20 km breed van oost naar west. Dit is het belangrijkste eiland van een archipel dat ook andere kleine eilanden omvat zoals Nosy Komba, Nosy Fanihy, Nosy Sakatia, Nosy Iranja, Nosy Tanikely en de archipel van Mitsio en Radama. Het eiland is bedekt met suikerrietvelden, koffie, maar ook sesam, rijst, maïs, zoete aardappelen en cassave. De oogst van de ylang-ylangbloemen begon rond 1910. Het is deze activiteit die
  heeft bijgedragen aan de bijnaam: het eiland van parfum. 

  De komende dagen kunt u genieten van de dagen in Nosy Be: zonovergoten stranden, een azuurblauwe oceaan met natuurlijke koraalriffen vol met exotische vissen, adembenemende zonsondergangen en een tropisch klimaat vormen samen de perfecte omgeving voor een onvergetelijke einde van uw reis!

  Inclusief:

  • Privétransport inclusief Engelstalige chauffeur
  • Vaartocht naar de lodge
  • Overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 12 Antananarivo

  Uw bijzondere verblijf op het eiland is tot een einde gekomen. De transfer brengt u naar de luchthaven van waar u terug naar Antananarivo vliegt. Vanaf de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht waar u nog een nacht zult verblijven. 

  Inclusief:

  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht naar Antananaraivo
  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 13 Vertrek

  De reis door Madagaskar is tot een einde gekomen. De transfer brengt u terug naar de luchthaven van waar uw intercontinentale vlucht zal vertrekken. Met veel mooie reisherinneringen stap u op het vliegtuig.

  Inclusief:

  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Intercontinentale vlucht naar Amsterdam via Parijs

Accomodaties

 • Chalet des Roses

  Het Chalet des Roses ligt in het hart van Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, en biedt het comfort van een modern hotel met 38 kamers met alle nodige comfort, zoals een plafondventilator, televisie, minibar, elektronische kluis, orthopedische matrassen, een bureau en internettoegang. 

  Het menu van het restaurant bestaat uit typisch Italiaanse gerechten en u kunt ook traditionele gerechten uit Madagaskar proeven, zoals romazava, ravitoto en kokosnootkip. Het hotel is centraal gelegen in het hart van de stad - omringd door de Amerikaanse, Franse en Zwitserse ambassades en tal van internationale banken - en zorgt voor een veilige en levendige omgeving voor zakelijke of administratieve zaken.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Vakona Forest Lodge

  Verblijf in een tropische en weelderige locatie in het bos van Andasibe. Deze accommodatie biedt bezoekers een prachtige ontmoeting met de natuur. Vakona Forest Lodge ligt op een paar kilometer van het dichtstbijzijnde dorp en op een steenworp afstand van nationaal park Andasibe. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers.

  Omringd door weelderige bossen, welke bestaan uit een hechte vegetatie en een spectaculaire reeks van wilde diersoorten, ademt de prachtige lodge een heerlijke, rustieke charme uit dat perfect past in de omgeving. Elk van de 24 charmante bungalows ligt te midden van tuinen en er zijn zowel tweepersoonskamers als familiekamers beschikbaar. Elke kamer beschikt over een en-suite badkamer en een groot bed, dat door een doorschijnende klamboe wordt omringd. Ontspan op het terras, terwijl u geniet van de vredige omgeving of breng tijd door in het gezellige buiten-gedeelte.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Relais des Plateaux

  Relais des Plateaux is een hotel en restaurant op tien minuten van de luchthaven in een bosrijk park. Jacarandas, avocado bomen, palmbomen en bougainvilles zorgen voor een rustige en aantrekkelijke omgeving. Het hotel beschikt over een groot zwembad en een kleine kinderspeeltuin. Het restaurant heeft een goede reputatie voor heerlijke traditionele specialiteiten en uitstekende vleesgerechten uit Zebu. Accommodatie wordt aangeboden in comfortabele kamers met ruime badkamers, televisie met satellietontvangst, minibar en airconditioning. Het hotel helpt ook met rondleidingen door de stad en excursies.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Nature Lodge Diego

  Nature Lodge is een prachtig landgoed hoog in de heuvels op slechts 2 km ten zuiden van Joffreville. Fantastische uitzichten over Diego en de Indische Oceaan dragen bij aan een rustige omgeving, een ideale plek om een ​​paar nachten te genieten.

  De 12 rietgedekte chalets zijn erg gezellig en eenmaal binnen is er een gevoel van een Zwitserse berghut. Elke kamer is eenvoudig ingericht met een tweepersoonsbed of twee aparte bedden, allemaal met klamboes en een eigen badkamer. Aan de voorzijde van elk chalet is een klein dek - een perfecte plek om te genieten van de avond zonsondergangen en uitzicht op de glooiende heuvels naar de baai. Vanuit de chalets kunnen gasten een wandeling maken naar het hoofdgebouw langs paden verlicht door fonkelende lantaarns die door de tuinen van bougainville en palmen slingeren.

  Hoewel het 's avonds een beetje koel is om buiten te eten, is het terras een prachtige plek voor een drankje in de vroege avond, voordat u binnekomt in de kleine, maar gezellige bar. Naast de bar serveert het restaurant heerlijke gerechten, een mix van traditioneel Malagasi en Frans.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Iharana Bush Camp

  Iharana Bushcamp ligt aan de rand van een meer met uitzicht op het Tsingy-massief. U verblijft in een van de zestien charmante cabanas. Dit is een milieuvriendelijke lodge waar het gebruik van zonnepanelen voor licht en energie zorgt. De bar van het hotel is gebouwd in de schaduw van de Satrana. Een selectie van zelfgemaakte Madagaskar rum, cocktails en internationale wijnen worden geserveerd. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht over de Tsingy. De chef-kok maakt gebruik van het exotische fruit en lokale producten om smakelijke maaltijden te bereiden die westerse specialiteiten combineren met een oriëntaalse toets. Uw dag begint met de geur van warme croissants die uit de oven komen. De lunch kan worden genoten als een picknick of rond het zwembad en het diner kan op uw gemak worden genoten in het restaurant. Het hotel beschikt over een zwembad, massagefaciliteiten en een prachtige winkel die gespecialiseerd is in artistieke ambachten.

  Uw verblijf: 2 nachten, DinnerBedAndBreakfast
 • Manga Soa Lodge

  The Manga Soa Lodge is een luxe bestemming in Nosy Be, Madagaskar. De lodges liggen verspreid langs de oevers van het strand van Befefika. Het interieur van de lodge weerspiegelt een culturele mix van Madagascar. Elke lodge heeft een minibar en een tv en komt uit op een eigen terras met een prachtig uitzicht op de oceaan.

  Gasten van de Manga Soa Lodge kunnen genieten van een heerlijk diner in de tuin in restaurant Arthur. Het restaurant serveert een breed scala aan traditionele gerechten, evenals klassieke internationale gerechten. Er is ook een bar met een loungeruimte met uitzicht op de tuin en de omgeving.

  U kunt hier genieen van het zwembad met waterval en er is een massageruimte om te genieten van de bekwame handen van professionele masseuses. Privétoegang tot het strand is een van de voordelen van een verblijf in de Manga Lodge. Verder zijn er activiteitenpakketten beschikbaar om de cultuur en biodiversiteit van Madagaskar te ervaren. Deze activiteitenpakketten zijn onder andere duiken, diepzeevissen en bezoeken aan nationale parken.

  Uw verblijf: 3 nachten,
 • Sakamanga

  Sakamanga ligt in het hart van de bruisende stad Antananarivo en biedt accommodatie in een van de 46 kamers, suites en appartementen in verschillende categorieën, allemaal geventileerd of voorzien van airconditioning, satelliettelevisie, kluisjes in de kamer en gratis WiFi.

  Het restaurant van het hotel serveert Franse en Malagassische specialiteiten die kunnen worden gecombineerd met wijnen uit de internationale wijnkaart en er is ook een bar waar gasten kunnen genieten van lichte maaltijden. Andere faciliteiten van het hotel zijn een zwembad omgeven door een tropische tuin, een cadeauwinkel, een 24-uursreceptie, een bagageopslag, een oppasservice, een wasservice, een excursiebalie en een pendeldienst naar de luchthaven.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • Antananarivo

  Antananarivo, ook wel bekend als Tana, is de hoofdstad van Madagaskar. Het ligt op ongeveer 1400 meter boven de zeespiegel, boven op een spectaculaire bergketen. Antananarivo is gesticht in 1625 en heeft een rijk historisch erfgoed dat wordt aangevuld door schilderachtige landschappen met een groot netwerk van populaire wandelroutes. De stad is een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige omliggende gebieden te verkennen, waar verschillende natuurreservaten te vinden zijn. Zo is bijvoorbeeld het Tsingy de Bemaraha National Park nabij gelegen. Dit park staat bekend om zijn fantastische kalkstenen rotsen.

  Antananarivo staat bekend om zijn bruisende nachtleven en biedt lokale live muziek in diverse clubs en bars. Bezoekers kunnen zich verheugen op het verkennen van de overblijfselen van het Franse koloniale tijdperk in het oude hart van de stad, evenals het ontdekken van oude Malagassische paleizen.

 • Madagascar

  Madagaskar is een afgelegen eiland, dat ongeveer 400 kilometer voor de oostkust van Afrika is gelegen. Het land heeft de afgelopen jaren een min of meer geïsoleerde evolutie doorgaan met als gevolg dat veel van de inheemse wilde dieren nergens anders ter aarde te vinden zijn. Het dierenrijk van Madagaskar bestaat uit soms wat vreemde, maar veelal prachtige wezens. Zo leven er 's werelds grootste en kleinste kameleons en meer dan 70 soorten maki’s - de langstaartige primaten die alleen maar op dit eiland voorkomen. Het landschap van Madagaskar is overigens net zo bijzonder als de dieren die er voorkomen. Met terreinen variërend van weelderige oerwouden en met palmbomen omringde stranden tot de 'stenen bossen' van het Tsingy de Bemaraha Nationaal Park. Madagaskar is een paradijs bestaande uit bijzondere wezens en natuurschoon, waar bezoekers een uniek beeld krijgen van een adembenemende wereld.

 • Andasibe

  Located in eastern Madagascar in the Moramanga District, the small village of Andasibe is surrounded by a belt of protected rainforest and several parks boasting incredible natural scenery and an array of exotic Madagascan wildlife. It serves as an excellent base from which to explore the spectacularly scenic surrounds. Visitors can look forward to discovering the natural wonders of the nearby Andasibe-Mantadia National Park, Analamazaotra Reserve and Perinet Special Reserve. Don't miss the opportunity to hear the unique song of the large indri lemur, explore a network of incredible trails that wind passed glistening lakes and magnificent waterfalls and discover the rich biodiversity in the local flora and fauna.

 • Andasibe-Mantadia National Park

  Het nationale park Andasibe-Mantadia strekt zich uit over 154 vierkante kilometer en is gelegen in het oostelijke deel van Madagaskar. Het is een plaats van grote schoonheid en biodiversiteit. Het is verdeeld in twee verschillende delen: het kleinere Analamazaotra  (ook wel bekend als Perinet Reserve) in het zuiden en het grotere Parc National de Mantadia in het noorden. De regio bestaat uit dichte tropische regenwouden die bestaan uit weelderige varens, verwarde lianen, honderden orchideeënsoorten en talloze andere oerwoudflora. Het wemelt er van een divers scala aan endemische dieren in het wild. Na aankomst wordt men hartelijk welkom geheten middels de eigenaardige roep van de Indri, de grootste levende maki die er bestaat, die wel tot een meter hoog kan worden. Bezoekers kunnen van spectaculaire wandelingen genieten, verborgen watervallen ontdekken en op zoek gaan naar zeldzame orchideeën.

 • Joffreville

  Neighbouring the Amber Mountain National Park, the Joffreville village lies four kilometres from its entrance. This former French colonial town offers comfortable accommodation options in character-filled heritage buildings. The surrounding landscape features forested mountains, valleys and lush woodlands. The sleepy town of Joffreville serves as an excellent base for those wishing to explore the beautiful surrounds including the Amber Mountain National Park, which is home to several endemic species. Visitors can look forward to browsing a smattering of small shops, viewing the old church and strolling through the streets of the town dotted with fruit stalls selling locally grown seasonal fruit such as avocados, mangos, litchis, guavas and bananas.

 • Amber Mountain National Park

  Cascading waterfalls, glassy lakes and idyllic swimming holes are just a few of the reasons to visit Amber Mountain National Park. Extending across 185 square kilometres at Madagascar’s northern tip, the park is a hub of biodiversity and is easily accessible, making it one of the country’s popular tourist destinations. The park is home to 25 mammal species, with eight species of lemurs among them, over 70 bird species and a profusion of reptiles and amphibians, including the little stump-tailed chameleon and emerald tree boas. On your way in or out of Amber Mountain, it’s worth stopping at the village of Joffreville to steep yourself in some local Malagasy culture.

 • Ankarana Reserve

  Situated in northern Madagascar, the Ankarana Reserve is set on a magnificent plateau made up of 150-million-year-old Jurassic limestone. This unspoilt landscape is known for its otherworldly fields of ‘tsingy’- spiky karst pinnacle rock formations - cloaking hidden forested canyons boasting a network of subterranean rivers. These isolated canyon pockets are home to some of the world’s most protected and untouched endemic fauna and flora. The reserve is renowned for this unique terrain and is said to have the highest density of primates of any forest in the world. Commonly spotted wildlife include: a variety of chameleons, the rare leaf-tailed Uroplatus, the crowned lemur, Sanford's brown lemur, Perrier's black lemur, the northern sportive lemur and dwarf lemurs.

 • Nosy Be

  Nosy Be's is de populairste toeristische bestemming van Madagaskar, gelegen langs de noordwestkust van Madagaskar. Dit kleine eiland is gezegend met prachtige zandstranden, glinsterende vulkanische meren en diverse flora en fauna. Nosy Be is verfrissend ongerept en er heeft nog weinig ontwikkeling plaatsgevonden, met low-key strandbungalows in aantal in de resorts. De meeste bezoekers ontspannen op idyllische stranden, gaan zwemmen of snorkelen in de kalme, azuurblauwe wateren en genieten van zeevruchtenfeesten in restaurants aan de oceaan, maar als u van sightseeing houdt, is het de moeite waard om een bezoek aan de bazaar in Hell-ville te brengen om te genieten van de geurige kruiden. Nosy Be heeft als bijnaam 'The Perfume Island'. Mis ook de weelderige regenwouden van het natuurgebied Lobeke niet, want de koraalriffen langs de kust bieden fenomenale duikmogelijkheden, terwijl een rondje omringende eilandjes zorgt voor betoverende dagtochten.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 3.595,- per persoon.  

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid, prijsstijgingen en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Alle genoemde, benodigde binnenlandse vluchten 
 • Overnachtingen in sfeervolle lodges en hotels
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle genoemde, benodigde transfers
 • Meet & Greet bij aankomst
 • National Geographic of soortgelijke reisgids
 • Uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag
Exclusief
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven/fooien
 • Entreegelden nationale parken indien van toepassing
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)