China reis | Natuurreis China

  boutique

  

14-daagse natuurreis China

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

14-daagse individuele natuurreis China

Tijdens deze bijzondere reis gaat u van de gebaande paden op zoek naar de reuzenpanda in het wild. Begin de reis in de legendarische hoofdstad van China, Beijing. Wandel over het gigantische stadsplein, het Plein van de Hemelse Vrede en door de historische Verboden Stad. Reis naar het hart van het land, namelijk de provincie Sichuan. In deze provincie zijn verschillende nationale parken met unieke flora en fauna. Ga samen met een deskundige gids op zoek naar de reuzenpanda en andere bijzondere diersoorten in het wild. De reis eindigt in de moderne stad Shanghai. Loop over de beroemde East-Nanjing Road naar de Bund voor een adembenemend uitzicht op de skyline of fiets door de French Concession en aanschouw de Europese invloeden.

Route van de reis

Reisprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar China

Vandaag begint uw reis met een intercontinentale vlucht naar China. Hier komt u de volgende dag aan.  

Dag 2 - Aankomst in China

北京欢迎您们! Oftewel welkom in Beijing. U begint uw waanzinnige reis in de hoofdstad Beijing, waar historie samenkomt met het moderne Chinese leven.  Bij aankomst wordt u opgewacht door een chauffeur en gids voor een privétransfer naar  het hotel. 

Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u een wandeling maken door de omgeving rond het hotel. 

blank

blank

blank

Dag 3 - Tempel van de Hemel, Verboden Stad en Hutongs

In de ochtend wordt u opgehaald voor een stad tour op privébasis langs de hoogtepunten van de stad. Allereerst zal u een bezoek brengen de Tempel van de Hemel. 

Hierna gaat u naar de Verboden Stad. De meeste Chinese gebouwen liggen op het zuiden, wat volgens oude overtuigingen de barbaarse dreiging en potentiële invasie vanuit het noorden symboliseerde. Dit verklaart waarom de hoofdingang van de Verboden Stad naar het zuiden gericht is naar het plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen square), het op twee na grootste stadsplein ter wereld.

De bouw van de stad werd voltooid in 1420 onder het bewind van de keizer Yongle. De stad diende als het imperiale administratieve centrum gedurende de Ming en Qing-dynastieën tot de val van het rijk in 1911. Volgens de legende bestaat de Verboden Stad uit 9999 verschillende kamers.

Sluit de tour af in de beroemde Hutongs dicht bij het Houhai meer. 

blank

blank

blank

Dag 4 - Chinese Muur

Bezoek de legendarische Chinese Muur. De Chinese Muur is waarschijnlijk het bekendste symbool van het land en moet daarom zeker bezocht worden. De bouw van de muur is oorspronkelijk begonnen in de Qin-dynastie (meer dan 2000 jaar geleden). Tijdens de Ming-dynastie hebben arbeiders de muur gerestaureerd en uitgebreid tot de hoogte, breedte en lengte van vandaag de dag.

De muur loopt door de hoogste bergkammen en bood terug in de tijd een uitstekend uitzicht voor de wachters uit de torens. Deze wachters van de uitkijktorens staken alarmbranden aan langs de muur in geval barbaarse indringers gespot werden. De muur heeft Mongoolse aanvallen verhindert.

Oorspronkelijk was de muur meer dan 6000 kilometer lang en liep de muur van Oud-Mansjoerije tot het fort van Jiayuguan (waar de Gobi-woestijn in het westen begint). 

blank

blank

blank

Dag 5 - Beijing - Chengdu

Na het ontbijt wordt u middels een privétransfer naar het vliegveld gebracht. Per binnenlandse vlucht  gaat u naar Chengdu. De stad die bekend staat om de panda's, maar zoveel meer te bieden heeft. Op de luchthaven van Chengdu wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en zal u naar uw hotel worden gebracht. 

blank

blank

blank

Dag 6 - Onderzoekscentrum Dujiangyan

Bezoek 's ochtends het China Conservation & Research Centre van de reuzenpanda in de Dujiangyan Base.
 
De panda ('xiongmao' in het Chinees, letterlijk 'berenkat') is een bedreigde diersoort. De Chinese regering en ngo's zetten zich al sinds de jaren tachtig in om dit bijzondere dier te beschermen. Hun inspanningen werden beloond en de laatste populatietellingen hebben een toename van bijna 50% geconstateerd. In het wild leven er naar schatting meer dan 2000, hoewel het moeilijk is om een exact cijfer te geven.
 
Na het bezoek rijdt u naar Tangjiahe Nature Reserve. Het is een lange rit van ongeveer 6 uur, maar het is zeker de moeite waard. Het natuurreservaat Tangjiahe werd opgericht in 1978 als een toevluchtsoord voor reuzenpanda's in de wildernis. Deze vriendelijke reuzen vinden nog steeds hun toevlucht in het reservaat, samen met een groot aantal andere zeldzame dieren zoals de gouden takin, het Maleise stekelvarken en de Tibetaanse makaak.

blank

blank

blank

Dag 7 - Hike naar Motianling met expert

Vandaag gaat u samen met een deskundige gids wandelen naar Motianling. In dit gebied zijn nog recent drie wilde reuzenpanda's waargenomen. Onderweg vertelt uw gids over de omgeving en de onderzoeken. 

blank

blank

blank

Dag 8 - Laohegou reservaat en Tangjiahe met expert

In 2013 werden meerdere bestaande natuurreservaten met elkaar verbonden. Dit werd het Laohegou reservaat en omvat 27.325 hectare natuur. De uitgestrekte stukken land omvatten de habitats van enkele van de meest bedreigde diersoorten van China, waaronder gouden stompneusapen, Aziatische zwarte beren, muskusherten en natuurlijk reuzenpanda's.

Na een rit van 2 uur vanuit Tangjiahe, verkent u de wildernis van het reservaat samen met een deskundige gids en leert u panda's in hun natuurlijke habitat te tracken. Houd tijdens deze tocht van 3-4 uur de omgeving goed in de gaten en wellicht spot u wel de gouden stompneusaap of de reuzenpanda.

blank

blank

blank

Dag 9 - Terugrit naar Chengdu

Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg. In circa 7 uur rijdt u terug naar Chengdu. Natuurlijk kunt u onderweg stoppen om even de benen te strekken en foto's te maken. 

blank

blank

blank

Dag 10 - Stadstour Chengdu

Bezoek vandaag de taoïstische tempel van Qingyang. Dit is de geboorteplaats van Lao Zi, de grondlegger van het taoïsme. In het centrum van Chengdu ligt het kloppende hart van het lokale leven, People’s Park, een culturele speeltuin met rotstuinen, meren en eeuwenoude theehuizen. Verdwaal in dit bijzondere park en leer over de taferelen van de Chinese cultuur.

Hierna gaat u naar Kuan Zhai Xiang Zi. Dit betekent letterlijk de"wijde en smalle stegen". Het is een gezellige buurt met veel winkeltjes en restaurantjes. De geschiedenis van deze steegjes gaat terug tot de Qing-dynastie (1644-1911). 

 

blank

blank

blank

Dag 11 - Leshan Boeddha en Sichuan Opera

In de ochtend gaat u naar de Leshan Boeddha. Deze boeddha is het grootste gebeeldhouwde stenen Boeddhabeeld ter wereld. Het beeld is ongeveer 1300 jaar oud en is maar liefste 71 meter hoog. U kan met trappen helemaal naar boven lopen om ook van het uitzicht te genieten. Maak een boottocht en aanschouw de  Boeddha vanaf het water. Na uw bezoek aan de Leshan Boeddha keert u terug naar Chengdu. 

In de avond brengt u een bezoek aan het beroemde Sichuan opera. 

blank

blank

blank

Dag 12 - Vintage fietstocht French Concession en Yu-tuinen

De dag begint met een vintage fietstocht rond 08:00 uur. Zie vandaag een andere kant van Shanghai. Reis met het openbaar vervoer naar het Xintiandi-district. U ontmoet uw gids bij een lokaal café.  Na een korte veiligheidsbriefing en het instellen van de fietsen,  begint u met uw fietstour.  

Rijd door de schaduwrijke straatjes van de French concessie en stop om de architectuur te bewonderen. Leer over de internationale invloeden die de geschiedenis van Shanghai hebben gevormd.

Ga verder naar Fuxing Park, een ander iconisch Chinees park waar de lokale bevolking hun ochtendrituelen beoefent, van Tai Chi tot Tango dansen.

Fiets naar een straat met kraampjes voor een snackpauze - kies uit een scala aan zoete of hartige lekkernijen. Leer meer over de eetgewoonten van het Shanghainese-volk en de traditionele tafelmanieren. Fiets vervolgens verder naar een lokale markt. Zie de kopers en verkopers onderhandelen over de verse producten.

Aanschouw het lokale leven van dichtbij met een rit door de lilong van Shanghai. De lilong zijn een labyrintachtige smalle straten die woonwijken met elkaar verbinden. Door er doorheen te rijden krijgt u een goed beeld van de huizen en de dagelijkse activiteiten van de mensen.

Het laatste bezoek van de ochtend richt zich op de spirituele kant van Shanghai. Stop bij een taoïstische tempel verstopt in een rustige lokale buurt. Leer meer over het leven van Taoïstische monniken en de religie.

Na al het fietsen, is het tijd voor lunch! Duik in nog een ander uniek aspect van het Shanghainese-leven met een maaltijd in een boeddhistische kantine. In overeenstemming met religieuze overtuigingen zijn alle gerechten vegetarisch.

Na de fietstour van vanmorgen gaat u nu naar de oude stad, wat ook de thuishaven is van de beroemde Yu-tuinen, een prachtig voorbeeld van de kunst van het Chinese tuinaanleg, wat met name gebruikelijk is in deze regio. Traditioneel zijn Chinese tuinen een miniatuurreproductie van de natuur: de aanwezigheid van rotsen vertegenwoordigt bergen, vijvers stellen meren voor en waterstroompjes symboliseren rivieren. De zoektocht naar harmonie heeft voorrang op de rigoureuze geometrische planning die u zou zien in de meeste westerse tuinen.

blank

blank

blank

Dag 13 - Shanghai vrije dag

Bezoek bijvoorbeeld de hypermoderne delen van de stad en ga naar de top van de Shanghai Tower, de toren is 632 meter hoog met 121 verdiepingen bovengronds en 5 verdiepingen onder de grond, het is momenteel het hoogste gebouw in China.

Ook kunt u de Bund bezoeken. De beroemde boulevard van de stad langs enkele historische gebouwen van Puxi. Het gebied dateert uit de jaren 1930 en u ziet duidelijk de Europese invloeden. 

Vanaf de Bund loopt u zo de beroemde East-Nanjing Road op, met zijn kleurrijke lichtborden en een menigte van lokale bevolking en toeristen die perfect overeenkomen met het imago van een moderne Aziatische hoofdstad.

Verder kunt u ook een dag naar Hangzhou of Suzhou.

blank

blank

blank

Dag 14 - Vertrek vanuit China

Uw bijzondere reis door China is tot een einde gekomen. U verlaat Shanghai en neemt de intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier komt u dezelfde dag aan. Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een waanzinnige reis door het land van vele contrasten, China. 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Avila Reizen regelt alles voor uw natuurreis China

Bestemmingen

Beijing

Beijing is het economische, politieke en educatieve centrum van China. De stad is beroemd om zijn Hutongs, traditionele woningen in kleine straatjes met een binnenplaats (siheyuan). Sinds het midden van de 20e eeuw zijn veel hutongs gesloopt om plaats te maken voor nieuwe wegen en gebouwen. Een bezoek aan Beijing biedt een kijkje in het Chinese keizerlijke verleden. Hoogtepunten van Beijing zijn onder andere het Tiananmenplein, de Verboden Stad en het Olympisch Stadion. Ook is het een goed vertrekpunt voor een bezoek aan de legendarisch legendarische Chinese Muur.

blank
blank
blank

Chengdu

De stad Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan in het zuidwesten van China en dient als een populair transportcentrum voor de hele regio. De stad staat bekend om zijn heerlijk ontspannende theehuiscultuur, de buitengewoon pittige culinaire scène en het bruisende nachtleven dat wordt versterkt door het grote aantal studenten. De belangrijkste attractie is ongetwijfeld de Chengdu Research Base van Giant Panda Breeding, een beschermd centrum waar bezoekers bedreigde reuzenpanda's in hun natuurlijke habitat kunnen zien. Andere bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn het Jinsha Site Museum met artefacten uit het Shu-koninkrijk, waarvan vele dateren uit de 4e eeuw voor Christus.

blank
blank
blank

Sichuan Provincie

De provincie Sichuan ligt in het zuidwesten van China. Een lang stuk van de beroemde Yangtze-rivier loopt door de provincie en het gebied staat bekend om zijn adembenemend mooie bergachtige terrein en zijn talrijke traditionele dorpen. Verder staat de provincie bekend om de Reuzenpanda. In de provinciehoofdstad Chengdu is een is een fok- en onderzoekscentrum voor de bedreigde reuzenpanda's, waar bezoekers de beroemde reuzenpanda's van Sinchuan van dichtbij kunnen bekijken. Wie op zoek is naar natuurlijke attracties, moet naar het Yading Nature Reserve gaan, met een spectaculair landschap dat wordt gekenmerkt door met sneeuw bedekte bergen, beboste valleien, rivieren, meren en het ongerepte mooie Jiuzhaigou National Park. Andere niet te missen bestemmingen zijn de enorme stenen Leshan Boeddha; berg Emei, een van de vier heilige boeddhistische bergen van China; en de fascinerende Larung Gar Boeddhistische Academie in een uitzonderlijk mooie vallei.

Shanghai

Gelegen aan de monding van de beroemde Yangtze-rivier, is de beroemde internationale metropool Shanghai een gewaagde en uitgesproken mix van Oost en West. U vindt hier enkele van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, historische shikumenhuizen met een stijl die een mengelmoes is van de Chinese architectuur en een Europees tintje. Shanghai heeft bovendien een van de rijkste verzamelingen van de Art Deco gebouwen in de wereld. Must see attracties zijn onder andere: de Yuyuan Gardens; de vele traditionele chinese theehuizen waar een breed scala van thee, samen met de traditionele Chinese lekkernijen worden aangeboden; en het Shanghai museum met zijn indrukwekkende oude bronzen tentoonstelling. Met zo'n breed scala aan attracties en al wat deze stad te bieden heeft raakt u hier niet uitgekeken.

blank
blank
blank

Accomodaties

The Opposite House

The Opposite House is een intrigerend stadshotel. Het hotel is ontworpen door de Japanse architect Kengo Kuma en combineert een hedendaagse stijl met Chinese traditionele ontwerpen. De accommodatie telt 99 kamers en beschikt over een fitness, binnenzwembad, bar en restaurant.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

Buddha Zen Hotel

Het Buddha Zen Hotel ligt in de wijk Qingyang, in de buurt van het Wenshu-klooster, op 10 minuten rijden van Hongxing Road en het treinstation. Buddha Zen Hotel heeft 35 ruime en lichte kamers. De kamers zijn ingericht met klassieke houten meubels in zen-stijl. De privébadkamers hebben een haardroger en een douch. Kamers variëren van superior twin tot deluxe suite. Het hotel heeft een eigen restaurant dat gespecialiseerd is in Chinese en Aziatische gerechten. Voorzieningen zijn onder andere gratis WiFi, een spa en een gemeenschappelijke  tuin.

Uw verblijf: 1 nacht
blank
blank
blank

Tangjiahe Hotel

Het Tangjiahe Hotel is gelegen in het Tangjiahe-natuurreservaat, in de provincie Sichuan.Het hotel biedt comfortabele kamers en eetgelegenheden, waar zowel Chinese als westerse gerechten geserveerd worden.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

Buddha Zen Hotel

Het Buddha Zen Hotel ligt in de wijk Qingyang, in de buurt van het Wenshu-klooster, op 10 minuten rijden van Hongxing Road en het treinstation. Buddha Zen Hotel heeft 35 ruime en lichte kamers. De kamers zijn ingericht met klassieke houten meubels in zen-stijl. De privébadkamers hebben een haardroger en een douch. Kamers variëren van superior twin tot deluxe suite. Het hotel heeft een eigen restaurant dat gespecialiseerd is in Chinese en Aziatische gerechten. Voorzieningen zijn onder andere gratis WiFi, een spa en een gemeenschappelijke  tuin.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

SSAW Boutique Hotel Shanghai Bund

Het SSAW Boutique Hotel Shanghai Bund ligt in het bruisende centrum van Shanghai. Het ligt in het Huangpu-district, dicht bij metrolijnen 8 en 10. Het ligt op loopafstand van de bekende Yu Garden, de Bund en de beroemde winkelstraat Nanjing Road. 

Elke kamer is uitgerust met hoogwaardige matrassen, airconditioning, een minibar, een kleine koelkast, en een haardroger.

Het hotel beschikt ook over een restaurant in oosterse-stijl dat gespecialiseerd is in Kantonese en lokale gerechten. 

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank