Noorwegen reis | Luxe reis adembenemend Noorwegen

  unique

  

17-daagse reis door Noorwegen

€ 

Vanaf 10.750,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

17-daagse individuele rondreis Noorwegen

Tijdens deze 18-daagse rondreis rijdt u met een elektrische auto langs de mooiste fjorden van Noorwegen. De reis begint bij de toegangspoort tot de fjorden, de stad Bergen. Verken de stad samen met een privégids en bezoek onder andere de historische werf van Bryggen en de vismarkt. Start het selfdrive avontuur en rijd richting Aurland. Onderweg komt u langs de langste en diepste fjord van Noorwegen, Sognefjord. Verblijf in charmante dorpjes en verken de door UNESCO beschermde Geirangerfjord, het prachtige Balestrand en het schilderachtige Loen. Maak een panoramische treinrit naar Myrdal en aanschouw de mooiste aspecten van het adembenemende landschap van West-Noorwegen. Ga op een RIB-boot avontuur en ontdek de Aurlandsfjord en de Nærøyfjord. Geniet van de spectaculaire routes over de Trollstigen en Adelaarsweg naar Ålesund. Sluit de reis af in de kosmopolitische hoofdstad, Oslo.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Aankomst Bergen - Opus XVI
Dag 2 - Stadstour Bergen - Opus XVI
Dag 3 - Vrije dag in Bergen - Opus XVI
Dag 4 - Bergen - Aurland - 29|2 Aurland The Riverside Farm Lodge
Dag 5 - Panoramische treinrit Flåm - Myrdal - 29|2 Aurland The Riverside Farm Lodge
Dag 6 - Aurland - Solvorn - Walaker Hotel
Dag 7 - Vrije dag Solvorn - Walaker Hotel
Dag 8 - Kajaktocht bij Marifjøra - Walaker Hotel
Dag 9 - Solvorn - Loen - Hotel Alexandra
Dag 10 - Hiking Loen - Hotel Alexandra
Dag 11 - Loen - Geiranger - Hotel Union Geiranger
Dag 12 - Vrije dag Geiranger - Hotel Union Geiranger
Dag 13 - Geiranger - omgeving Alesund - Storfjord Hotel
Dag 14 - 16 - Alesund - Oslo - Hotel Continental Oslo
Dag 17 - Vertrek vanuit Noorwegen

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Bergen

Vandaag vliegt u naar Bergen, de tweede stad van Noorwegen waar uw rondreis door Noorwegen van start gaat. 

Velkommen til Norge!  Welkom in Noorwegen. Na aankomst op de luchthaven van Bergen wordt u vriendelijk ontvangen en naar uw accommodatie in het centrum gebracht. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 

Inclusief:

• Internationale vlucht 
• Privétransfer naar het hotel
• Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Stadstour Bergen

Na een ontspannen ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor een privétour van een halve dag.

Bergen staat bekend als de toegangspoort tot de fjorden. Het wordt ‘de stad tussen zeven bergen’ genoemd vanwege de vele bergen eromheen. De berg Ulriken is de hoogste met 624 meter.

Tijdens deze excursie ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van Bergen. Het stadscentrum van Bergen heeft genoeg te bieden. Vandaag bezoekt u onder andere de vismarkt, een observatiedek met de kabelbaan, middeleeuwse kerken Domkirken en Korskirken, de werf van Bryggen en Troldhaugen.

De werf Bryggen is een van de belangrijkste attracties van Bergen en Noorwegen. Het maakt nu deel uit van het gemeenschappelijk erfgoed en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zo'n 1000 jaar geleden was de werf het belangrijkste middelpunt van de handel tussen Noorwegen en het vasteland.

Inclusief:

• Excursie: Stadstour Bergen (4 uur)
• Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Vrije dag in Bergen

Dag vrij te besteden.

Eventueel kunt u met een gids in de omgeven hiken of fietsen. Ook kunt u op eigen gelegenheid ronddwalen door de oude binnenstad van Bergen. 

Inclusief:

• Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Bergen - Aurland

Vandaag wordt uw huurauto bij u afgeleverd in het hotel en begint uw reis. Ga in de richting van de avonturenhoofdstad van Noorwegen, Voss, waar de prachtige Tvindefossen-waterval zich bevindt. Vervolg uw reis naar de Tveite Gard-boerderij "local experience". Ervaar de traditionele gastronomische boerderij waar gasten een unieke eetervaring krijgen in het tuinrestaurant van Tveite Gard. Al het koken en eten vindt buiten plaats, met behulp van barbecues en open vuur. Schapen en varkens grazen en vermaken zich om u heen en het uitzicht is geweldig! Het menu is gebaseerd op lokale producten, producten van de boerderij en lokale dranken. 

Na de lunch gaat u verder naar Sognefjord - de langste en diepste fjord van Noorwegen - met bezienswaardigheden zoals de steden Stalheim en uiteindelijk bereikt u de prachtige Aurlandsfjord en de stad Aurland. Hier verblijft u in een boerderij dat is omgetoverd tot een boetiekhotel. 

Het diner wordt geserveerd in het hotel.

Rijafstand: 168 km
Geschatte rijtijd: 2 uur en 40 minuten (zonder stops)

Inclusief:

• Huurauto Tesla of soortgelijke elektrische auto met onbeperkt aantal kilometers & CDW 
• Lunch Tveite Gard-boerderij
• Ovenachting inclusief ontbijt & diner

Dag 5 - Panoramische treinrit Flåm - Myrdal

Na je ontbijt bereid je je voor om te vertrekken voor een mooie rit in de omgeving van Flam.

Vandaag beleeft u de mooiste treinrit van Noorwegen. Rijd van Aurland naar Flam, wat ongeveer 10 km is en stap op de trein naar Myrdal. Dit traject wordt beschreven als een van de mooiste treinreizen ter wereld en is een van de belangrijkste toeristische attracties in Noorwegen . De trein rijdt vanaf het einde van Aurlandsfjord, een zijrivier van de Sognefjord, tot aan de hoge bergen bij het station van Myrdal. De reis biedt de mooiste aspecten van het adembenemende landschap van West-Noorwegen.

Na de prachtige treinreis heeft u een prachtige RIB-bootsafari inclusief lunch op de mooiste fjord van Noorwegen - Sognefjord. Ontdek tijdens dit RIB-boot avontuur de Aurlandsfjord en de Nærøyfjord. Geniet van het adembenemende landschap, de verhalen en de geschiedenis die uw gids deelt. Op de terugweg naar Flåm gaat u aan wal in Undredal, een klein dorpje ingeklemd tussen de hoge bergen. Undredal staat bekend om zijn geitenkaasproductie en de lokale gastheer zal u een inleiding geven tot deze tradities. U krijgt de kans om de verschillende soorten lokale kazen te proberen, geserveerd met flatbread en jam. Na de proeverijen geniet u van een lokaal geserveerd lunch.

Als u uw favoriete geitenkaas in Undredal vindt, is het mogelijk om voor vertrek kazen te kopen in het café.

Rijafstand: 20 km

Geschatte rijtijd: 20 minuten (zonder stops)

De avond is ter vrije besteding.

 

Inclusief:

• Excursie: Panoramische treinrit Flåm - Myrdal
• Excursie: Rib-safari incl. lunch
• Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Aurland - Solvorn

Vandaag rijdt ongeveer een paar uur naar het dorp Solvorn.

Onderweg stopt u bij de Hovland boerderij. Hier krijgt u een rondleiding en authentieke Noorse lunch.

Ga verder naar uw hotel in Solvorn. Eventueel kunt u ook stoppen in het dorp Vik voor een bezoek aan de staafkerk van Hopperstad. 

Rijafstand: 168 km

Geschatte rijtijd: 3 uur en 10 minuten (zonder stops)

Inclusief:

• Lunch Hovland boerderij
• Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Vrije dag Solvorn

Vandaag staan er geen lange autoritten op de planning en kunt u de omgeving van het hotel verkennen.

U kunt de oudste staafkerk ter wereld bezoeken. De kerk werd gebouwd in 1130 en ligt majestueus boven het kleine gehucht Urnes, aan de overkant van de fjord van Solvorn. U kunt de kleine veerboot nemen vanuit Solvorn, net onder het Walaker Hotel. De staafkerk van Urnes staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

 

Inclusief:

• Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Kajaktocht bij Marifjøra

Na het ontbijt rijdt u naar Marifjøra, waar u een waanzinnige kajaktocht gaat maken. In totaal zal de tocht 4 uur duren met een lunchstop.

U bent rond 17.00 uur terug in het hotel.

Inclusief:

• Excursie: Kajaktocht bij Marifjøra
• Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Solvorn - Loen

Vervolg uw reis en rijd over de Fjærlands-weg naar de Jostedal-gletsjer, de grootste ijskap van het vasteland van Europa. We raden aan om te stoppen bij het Noorse gletsjermuseum om meer te weten te komen over de geologie van de regio. Voordat u het schilderachtige dorpje Loen bereikt, rijdt u langs de magnifieke Nordfjord en geniet u van de oogverblindende turquoise meren, watervallen, uitgestrekte gletsjers en steile bergen.

Voor wie het ultieme panoramische uitzicht over de regio wil, is de Loen-skilift een aanrader. De sky-lift brengt u naar de top van Mt. Hoven waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op het fjordenlandschap en het nationale park Jostedalsbreeen.

U overnacht in Loen. 

Rijafstand: 145 km

Geschatte rijtijd: 2 uur en 15 minuten (zonder stops)

Inclusief:

• Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Hiking Loen

Ontmoet uw professionele wandelgids in uw hotel die u meeneemt om de omgeving van Loen te verkennen.

Loen is een klein dorp dat binnenin de Nordfjord ligt, beneden de grote Jostedalsbreen-gletsjer.

De gids zal de wandeltocht afstemmen op uw fysieke conditie en wensen. De gids neemt u mee met de Loen Skylift naar Mt. Hoven op 1011 meter boven zeeniveau, in slechts 5 minuten. Geniet van het geweldige panoramische uitzicht op het fjordenlandschap, de bergen en het Jostedalsbreen National Park. Bij Mt. Hoven kunt u heerlijk ontspannen in het restaurant, of gaan wandelen in de bergen. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelpaden voor alle niveaus.

 

Inclusief:

• Excursie: Hiking Loen incl. lunch
• Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Loen - Geiranger

Vandaag reist u door naar de volgende bestemming Geiranger. Eventueel kunt u nog de Briksdalsbreen-gletsjer bezoeken.

Rijd naar Hellesylt voor de veerboot naar Geiranger. Tijdens de 65 minuten durende tocht met de veerboot heeft u spectaculaire schilderachtige uitzichten.

Met zijn sprookjesachtige landschap heeft Geiranger natuurliefhebbers veel te bieden, zoals besneeuwde bergtoppen, watervallen zoals de Seven Sisters en Bridal Veil, weelderige groene vegetatie en de diepblauwe fjord. Voor een panoramisch uitzicht op de fjord raden we aan om naar Flydalsjuvet te rijden.

Rijafstand: 61 km

Geschatte rijtijd: 2 uur en 30 minuten (zonder stops) - inclusief de veerboot

Inclusief:

• Veerboot Hellesylt - Geiranger.
• Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Vrije dag Geiranger

Vandaag verkent u het dorp Geiranger en geniet u in uw eigen tempo van allerlei activiteiten in de regio Geirangerfjord.

U kunt de fjorden en de watervallen ervaren vanaf een van de vele uitstapjes met een privégids of op eigen gelegenheid. Er zijn ook verschillende wandelpaden voor alle niveaus in het fjordgebied. Een aanbevolen gezinsvriendelijke wandeling is een gemakkelijk pad naar Vesteråsfjellet dat een prachtig uitzichtpunt biedt, evenals schapen, geiten en lama's langs de route.

Andere populaire activiteiten in de omgeving zijn onder meer vissen, kajakken, raften en fietsen.

Inclusief:

• Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Geiranger - omgeving Alesund

Maak u vandaag klaar voor een bijzondere rit! Rijd vanuit Geiranger de steile en bochtige Ørnevegen op, bekend als “the Eagle Road”, naar Eidsdal, waar u een korte overtocht maakt met de veerboot naar Linge. Als u van spectaculaire bochten houdt, zult u zeer onder de indruk zijn van de rit naar de Trollstigen, "de trollenladder", een van de meest bezochte attracties in Noorwegen.

U zal overnachten in een sfeervol boetiekhotel 9 km van het dorp Skodje en 35 minuten van Alesund. Bij het hotel levert u de auto in. 

Rijafstand: 163 km

Geschatte rijtijd: 3 uur en 40 minuten (zonder stops)

Inclusief:

• Veerboot Eidsdal - Linge.
• Inleveren huurauto bij de accommodatie
• Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 14 - 16 - Alesund - Oslo

Na het ontbijt gaat u middels een privétransfer naar de luchthaven van Alesund en gaat u per binnenlandse vlucht naar Oslo.

Bij aankomst in Oslo wacht uw chauffeur u op en wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag en de komende dagen kunt u vrij besteden. 

Enkele suggesties:

U kunt de stad zelf verkennen of met de privégids in een 4 uur durende combi-auto + wandeltocht. U wordt dan opgehaald door een chauffeur en ontmoet de gids in het stadscentrum en rijdt naar een van de heuveltoppen rondom Oslo om te genieten van het uitzicht over de stad en de fjord. Als u terug naar het centrum gaat, stopt u om door het Vigeland Park te lopen. Als u weer door de stad rijdt zal de gids enkele hoogtepunten aanwijzen, zoals het Opera House, het Koninklijk Paleis, het Parlement, het middeleeuwse fort en het stadhuis. ,

U kunt ook verschillende m bezoeken, zoals de Fram, de Kon-Tiki, het openluchtmuseum van Noorse cultuurgeschiedenis of het Vikingschipmuseum.

Wilt u liever een wandeling maken in de omliggende bossen, dan kan dat natuurlijk ook.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Alesund - Oslo
• Privétransfer naar het hotel
• Ovenachtingen inclusief ontbijt

Dag 17 - Vertrek vanuit Noorwegen

Het einde van uw rondreis is alweer aangebroken. Een privétransfer brengt u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Nederland. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Internationale vlucht

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan voor € 10.750,- per persoon.   
De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Internationale vluchten 
• Overnachtingen in zeer goede en bijzondere hotels
• Huurauto Tesla of gelijkwaardig inclusief verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder een stadstour Bergen, een RIB-safari & kajaktocht bij Marifjøra
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Meet & Greet bij aankomst
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Huurauto
 

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class 
• Upgrade Business Class
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten en brandstof
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe reis adembenemend Noorwegen

Accommodaties

Opus XVI

Opus XVI, gelegen in het hart van Bergen, is een voormalige bank die is omgebouwd tot grand hotel dat uitzicht biedt op de berg Fløyen en uitkijkt over het rustige plein van Vågsallmenningen. De kamers en suites zijn van alle gemakken  voorzien als een lcd-flatscreen-tv, een minibar, een tablet voor persoonlijk gebruik, theefaciliteiten en gratis wifi. Tot de hotelfaciliteiten behoren een restaurant en een bar.

Uw verblijf: 3 nachten

29|2 Aurland The Riverside Farm Lodge

29 | 2 Aurland De Riverside Farm Lodge bevindt zich in Aurland, Noorwegen. De lodge beschikt over 5 slaapkamers met comfortabele bedden, een badkamer met regendouche, een woonkamer, gratis wifi en een volledig ingerichte keuken.

De lodge beschikt ook over een ontbijt- en eetzaal waar gasten kunnen ontspannen met hun vrienden en kunnen genieten van een warme kom soep en een glas wijn, voordat ze een rustgevende duik nemen in de hot tub.

Uw verblijf: 2 nachten

Walaker Hotel

Walaker Hotel ligt aan de fjord in het dorp Solvorn in Luster. De hotelkamers zijn uitgerust met Wi-Fi, zitjes en een eigen badkamer. Voor het vermaak van de gasten is er een eigen restaurant en een tuin. Voor dagelijkse activiteiten kunnen gasten de winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden in de omgeving verkennen.

Uw verblijf: 3 nachten

Hotel Alexandra

Hotel Alexandra is een traditioneel en door een familie gerund hotel in Stryn in de Inner Nordfjord. Alexandra staat bekend om haar onderscheidende en persoonlijke sfeer. Loen biedt fantastische landschappen en excursies in een indrukwekkende omgeving.

De kamers in het hotel variëren van standaard tot een deluxe suite, die allemaal ruim en elegant zijn ingericht, met moderne voorzieningen zoals Wi-Fi, tv en een minikoelkast. Net zo beroemd als de natuur die het gebied omringt, is de gastronomie van Hotel Alexandra, want gasten kunnen genieten van het goedgevulde buffet in Restaurant Charlotte of het elegante à la carte restaurant Andrine.

Andere hotelfaciliteiten zijn onder meer een spa, een zwembad en een fitnessruimte. Het hotel biedt ook een activiteitenafdeling met tafeltennis, biljart, snooker, sjoelbak, tafeltennis, evenals een groepstrainingsruimte voor yoga en aerobics.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Union Geiranger

Hotel Union Greiganger is gelegen nabij de Geirangerfjord in Geiranger, Noorwegen. Het hotel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een ideale locatie voor gasten om de omliggende ongerepte natuurlijke omgeving te verkennen. De kamers van dit hotel zijn voorzien van een tv, een minibar en een badkamer met een haardroger, badjas en slippers. In dit hotel kunnen gasten genieten van verse Noorse gerechten en drankjes zijn verkrijgbaar bij de verschillende bars. Het hotel beschikt over verwarmde zwembaden zowel binnen als buiten, en in de eigen spa wordt een verscheidenheid aan behandelingen en extra faciliteiten aangeboden.

Uw verblijf: 2 nachten

Storfjord Hotel

Het Storfjord Hotel is perfect gelegen in Glomset op een heuvel met uitzicht op het Storfjord. Het boutique hotel beschikt over 30 kamers die zijn ingericht volgens Noors design gemengd met moderne ontwerpen. De kamers beschikken over alle gemakken voor een comfortabel verblijf. In het hotel kunt u genieten van heerlijke gerechten in het restaurant of lekker ontspannen in de sauna of gedurende een heerlijke massage.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Continental Oslo

Hotel Continental is een baken van luxe sinds de opening in 1900. Het hotel is ideaal gelegen in het centrum van Oslo, met verschillende bezienswaardigheden op loopafstand. Elke kamer is individueel ontworpen in een klassieke, eigentijdse stijl en de kamers variëren van kamers met een rustig uitzicht op de binnenplaats tot kamers met uitzicht op de Oslo-fjord. Het legendarische restaurant Theatercaféen serveert zowel klassieke als nieuwe gerechten met een lokaal tintje. Het hotel is nauw verbonden met de kunstwereld en beschikt over een privécollectie van 12 grafische werken van Edvard Munch in de lobbybar.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Bergen

Bergen staat bekend als de ‘poort naar de fjorden’ en is een heerlijke, pittoreske stad, omringd door de fjorden van de westkust van Noorwegen en zeven spectaculaire beboste bergen. De landschappen bieden een ongelooflijk wonderland voor buitensporten; voor veel bezoekers is het hoogtepunt echter simpelweg dwalen door de smalle, geplaveide straatjes, wat drinken in de bruisende cafés, genieten van de uitstekende lokale gerechten en zich mengen met de vriendelijke lokale bevolking. Er is genoeg om geschiedenisliefhebbers in vervoering te brengen met een overvloed aan musea en rijen prachtig bewaard gebleven kleine houten Hanzehuizen die zijn geverfd in een reeks vrolijke kleuren. Met zijn dynamische culturele leven, uitstekend aanbod aan restaurants, indrukwekkende kunstgalerijen en bruisend nachtleven, is het bijna onmogelijk om niet verliefd te worden op deze betoverende ‘trebyen’ (houten stad).

Vestland

Vestland (voorheen Hordaland en Sogn og Fjordane) is een provincie in Noorwegen, die zich uitstrekt vanuit het centrum van de westkust en Bergen omvat, de op een na grootste stad van het land. De landschappen hier worden gekenmerkt door torenhoge, met sneeuw bedekte toppen, die dalen tot helderblauwe rivieren en meren, omzoomd door wilde, weelderige bossen en perfecte pastorale scènes. Afgezien van volop mogelijkheden om te wandelen, kajakken, fietsen en zwemmen, kunnen bezoekers zich ook verheugen op tal van idyllische warmwaterbronnen. Voor een meer ontspannen manier om van het uitzicht te genieten, kunt u een van de verbluffend mooie routes voor chauffeurs nemen of de schilderachtige treinreis van Flam naar Myrdal. Historische topattracties (waaronder vele) zijn de houten huizen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan in Bergen en het fascinerende Njardarheimr Vikingdorp in Gudvangen, waar bezoekers alles te weten kunnen komen over de traditionele gebruiken en levenswijzen van de oude volkeren.
 

Western Norway

Western Norway is a vast region known for its incredible scenery. It stretches down the entire west coast south of Trondheim until it reaches the mountain passes. Famous for its deep fjords, mountainous scenery and rich traditions, visitors come here to soak up Norway’s treasures. The undeniable natural attractions of Western Norway are the two UNESCO-listed fjords, the Geirangerfjord and the Naeroyfjord. Visit the bustling city of Bergen, discover the Norangsdalen valley and Oye, and explore the picturesque coastal town of Alesund. Don’t miss the opportunity to view Sognefjord - the longest fjord in Norway extending over 200 kilometres.

Aurlandsvangen

Aurlandsvangen is een dorp in het zuidwesten van Noorwegen. Deze populaire retraite is een geweldige bestemming voor roadtrips en biedt een dramatisch landschap en een aantal uitstekende wandelpaden. Aurlandsvangen ligt beroemd aan het einde van de Laerdal-tunnel ('s werelds langste wegtunnel met 24,5 kilometer), maar het is de Aurlandsfjellet - ook wel' de sneeuwweg 'genoemd - die de meeste belangstelling trekt voor reizigers, aangezien deze kronkelende, hooggelegen 45- kilometerbaan biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende fjorden en bergen. Zorg ervoor dat u stopt bij het uitkijkpunt van Stegastein, maar houd er rekening mee dat de weg over het algemeen alleen tussen juni en oktober van elk jaar geopend is vanwege hevige sneeuwval. Als je in de buurt bent, stop dan even bij de interessante Vangenkerk en het VVV-kantoor van Aurland en Laerdal om een kaart met populaire wandelroutes in de regio op te halen.

Solvorn

Solvorn, gelegen aan de westelijke oever van de Lustrafjorden, tegenover Orne, is een schilderachtig klein boerenstadje dat bekend staat om zijn prachtige natuurlijke landschap en rijke geschiedenis. De stad kijkt uit over het turquoise water van de fjord en wordt ondersteund door dichte, groene beboste heuvels, die in de herfst oplichten in kleur, en is perfect voor outdoorliefhebbers, actieve types en fotografen. De activiteiten die worden aangeboden zijn onder meer wandelen, fietsen, zwemmen, kajakken, varen, vissen, skiën, slepen en langlaufen. De charmante historische gebouwen van de stad, een belangrijk handelscentrum in vervlogen tijden, zorgen voor een geweldige sfeer. Maak zeker een tocht over het water om de door UNESCO beschermde kerk van Orne te bezoeken.

Loen

Loen ligt in de gemeente Stryn in de provincie Sogn og Fjordane in Noorwegen, in het binnenste deel van de regio Nordfjord. Dit kleine dorp aan de fjord dient als toegangspoort tot de prachtige gletsjers in de omgeving. Bezoekers kunnen de Loen Skylift naar Mt. Hoven nemen en de prachtige met fjorden bezaaide landschap van bovenaf bewonderen. Mis deze kans niet om het prachtige Jostedalsbreen National Park, Lodalen Valley en de Briksdalsbreen te verkennen. Andere populaire activiteiten zijn wandelen langs een netwerk van schilderachtige paden door de majestueuze bergen, wandelen over de geplaveide paden die de berg Skala doorkruisen en een nacht doorbrengen in de oude stenen toren op de top. Verder kan u ook waanzinnig kanoën en vissen in de omgeving.

Geiranger

Aan het oostelijke uiteinde van de prachtige Geirangerfjord ligt het kleine dorpje Geiranger. Het dient als een uitstekende uitvalsbasis om de schilderachtige omgeving te verkennen. Als iets uit een sprookje, de fjord een van de beroemdste in Noorwegen. Beschouwd als een van de meest landschappelijk opmerkelijke fjorden, werd het toegevoegd aan de UNESCO-lijst van werelderfgoedsites. Omzoomd door steile majestueuze met sneeuw bedekte bergen van 1700 meter hoog, is de Geirangerfjord het juweel in de kroon van de Noorse fjorden. Het landschap heeft wilde watervallen, weelderige groene vegetatie en een diepe, donkerblauwe fjord. Bezoekers kunnen zich verheugen op een brede selectie aan prachtige activiteiten, waaronder genieten van een sightseeingtrip naar de fjord en het verkennen van kronkelende wegen met hun haarspeldbochten en adembenemend mooie uitzichten.

More og Romsdal

More og Romsdal is een Noorse provincie gelegen in het zuidwesten van het land. In de provincie woont zo'n 5% van de totale Noorse bevolking en u vindt er prachtige uitgestrekte natuur bestaande uit bergen en indrukwekkende fjorden. Een bekende stad in de provincie is Ålesund, een pittoresk vissersstadje dat door de vele kanalen die door het centrum lopen ook wel het Venetië van Noorwegen wordt genoemd. More og Romsdal is een fantastische bestemming voor natuurliefhebbers, maar ook voor liefhebbers van vissen. In de fjorden komen namelijk veel vissoorten voor als kabeljauw, heilbot en roodbaars. 

Oslo

Gelegen aan de adembenemende zuidkust van Noorwegen, omringd door de weelderige, glooiende heuvels van de Marka-regio en het kabbelende water van de Oslofjord, is Oslo de perfecte plek voor liefhebbers van buitenactiviteiten, met een gevarieerd aanbod van zowel winter- als zomeractiviteiten. Maar moeder natuur is niet de enige kunstenaar in deze bruisende, kosmopolitische stad. De hoofdstad van Noorwegen herbergt ook een rijke en productieve kunstgemeenschap en is gevuld met galerijen van wereldklasse, zoals de verbazingwekkende National Gallery Norway en het intrigerende Munch Museum. Andere populaire attracties zijn het Viking Ship Museum, de thuisbasis van de best bewaarde Viking-schepen ter wereld. Ook bevindt het Norwegian Museum of Cultural History, Europa's grootste openluchtmuseum, zich in de Noorse hoofdstad. Olso blinkt bovendien uit in een unieke culinaire traditie.

Akershus

Norway’s traditional region of Akershus lies in the southern part of the country and borders on Sweden in one part. Arguably the top landmark of the area, after which it is named, Oslo’s enthralling Akershus Festning is a must-see; where a Medieval castle, fortress, and other buildings stand watch over the harbour. Apart from the numerous well-known offerings of the capital, locations such as Asker and Sandvika provide thriving city centres known for their fantastic art galleries and excellent coffee, surrounded by breathtaking natural landscapes perfect for skiing, fjord activities and hiking. In the Follo area, just 20 minutes from Oslo, enjoy picturesque coastal towns, and in Romerike, head to the birthplace of the Norwegian constitution at the Eidsvoll 1814 visitor centre.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!