Noorwegen reis | Luxe reis adembenemend Noorwegen

  unique

  

17-daagse reis door Noorwegen

€ 

Vanaf 10.735,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

17-daagse individuele rondreis Noorwegen

Tijdens deze 17-daagse duurzame rondreis rijdt u met een elektrische auto langs de mooiste fjorden van Noorwegen. De reis begint bij de toegangspoort tot de fjorden, de stad Bergen. Verken de stad samen met een privégids en bezoek onder andere de historische werf van Bryggen en de vismarkt. Start het selfdrive avontuur en rijd richting Aurland. Onderweg komt u langs de langste en diepste fjord van Noorwegen, Sognefjord. Maak een panoramische treinrit vanuit Flåm naar Myrdal en aanschouw de mooiste aspecten van het adembenemende landschap van West-Noorwegen. Ga op een RIB-boot avontuur en ontdek de Aurlandsfjord en de Nærøyfjord. Kajak bij Marifjøra en verblijf in Solvorn. Verken de door UNESCO beschermde Geirangerfjord en ga hiken in de schilderachtige omgeving van Loen. Geniet van de spectaculaire routes over de Trollstigen en Adelaarsweg naar Ålesund. U sluit de reis af in de kosmopolitische hoofdstad, Oslo.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - 3 - Vliegreis naar Noorwegen - Opus XVI
Dag 4 - Elektrische autoreis Bergen - Aurland - 29|2 Aurland
Dag 5 - Panoramische treinrit Flåm - Myrdal & geitenkaasproeverij - 29|2 Aurland
Dag 6 - 8 - Solvorn & kajakken bij Marifjøra - Walaker Hotel
Dag 9 - 10 - Hiken in Loen - Hotel Alexandra
Dag 11 - 12 - Fjordcruise Hellesylt - Geiranger & vrije tijd - Hotel Union Geiranger
Dag 13 - Selfdrive Geiranger - omgeving Ålesund - Storfjord Hotel
Dag 14 - 16 - Afsluiting in modern Oslo - Hotel Continental Oslo
Dag 17 - Vertrek vanuit Noorwegen

Dagprogramma

Dag 1 - 3 - Vliegreis naar Noorwegen

U vliegt naar Bergen, de tweede stad van Noorwegen, waar uw rondreis door Noorwegen van start gaat. Velkommen til Norge!  Welkom in Noorwegen! Na aankomst op de luchthaven van Bergen wordt u hartelijk ontvangen en naar uw accommodatie in het centrum gebracht. 

Op dag 2 van de reis wordt u in de ochtend opgehaald door uw gids voor een stadstour. Bergen staat bekend als de toegangspoort tot de fjorden. Het wordt ‘de stad tussen zeven bergen’ genoemd vanwege de vele bergen eromheen. De berg Ulriken is de hoogste met 624 meter. De werf Bryggen is één van de belangrijkste attracties van Bergen en Noorwegen. Het maakt nu deel uit van het gemeenschappelijk erfgoed en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zo'n 1.000 jaar geleden was de werf het belangrijkste middelpunt van de handel tussen Noorwegen en het vasteland.

Tijdens deze excursie ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van Bergen. Het stadscentrum van Bergen heeft genoeg te bieden. Deze dag bezoekt u onder andere de vismarkt, het observatiedek bij de kabelbaan, de middeleeuwse kerken Domkirken en Korskirken, de werf van Bryggen, de nauwe straatjes van het historisch centrum en Troldhaugen.

De rest van de middag en de volgende dag heeft u ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld met een gids in de omgeven hiken, of gaan fietsen. Ook kunt u op eigen gelegenheid ronddwalen door de mooie oude binnenstad van Bergen. 

Inclusief:

 • Internationale vlucht Amsterdam - Bergen
 • Privétransfer naar uw hotel
 • Stadstour Bergen (4 uur) in privéservice met Engelssprekende gids inclusief entreegeld op dag 2
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - Elektrische autoreis Bergen - Aurland

Vandaag wordt de elektrische huurauto bij u afgeleverd bij het hotel en begint uw mooie selfdrive door het fjordenlandschap van Noorwegen. U rijdt in de richting van de avonturenhoofdstad van Noorwegen, Voss, waar de prachtige Tvindefossen-waterval zich bevindt. Vervolg daarna uw reis naar de traditionele gastronomischeTveite Gard-boerderij voor een leuke "local experience". Ervaar hier een unieke eetervaring in het tuinrestaurant. Al het koken en eten vindt buiten plaats, met behulp van barbecues en open vuur. Schapen en varkens grazen en vermaken zich om u heen en het uitzicht is geweldig! Het menu is gebaseerd op lokale producten en producten van de boerderij en worden geserveerd met lokale dranken. 

Na de lunch gaat u verder met uw autoreis langs de Sognefjord - de langste en diepste fjord van Noorwegen - en met eventueel een stop in Stalheim om uiteindelijk de prachtige Aurlandsfjord en de stad Aurland te bereiken. Hier verblijft u in een boerderij die is omgetoverd tot een mooi boetiekhotel. U heeft hier ook het diner inclusief.

Rijafstand: 168 km
Geschatte rijtijd: 2 uur en 40 minuten (zonder stops)

Inclusief:

 • Elektrische huurauto
 • Gastronomische lunchervaring bij de Tveite Gard-boerderij
 • Overnachting op basis van halfpension

Dag 5 - Panoramische treinrit Flåm - Myrdal & geitenkaasproeverij

Vandaag beleeft u de mooiste treinrit van Noorwegen! U rijdt eerst met de huurauto van Aurland terug naar Flåm, waar u gister ook langs bent komen rijden en wat ongeveer een tien minuten rijden is. Bij aankomst parkeert u de auto en stapt u op de trein naar Myrdal. Dit traject wordt beschreven als één van de mooiste treinreizen ter wereld en is één van de belangrijkste toeristische attracties in Noorwegen. De trein rijdt vanaf het einde van Aurlandsfjord, een zijrivier van de Sognefjord, tot aan de hoge bergen bij het station van Myrdal. De reis biedt de mooiste aspecten van het adembenemende landschap van West-Noorwegen.

Wanneer u met de trein weer terug bent gekeerd in Flåm staat er een geweldige RIB-bootsafari op één van de de mooiste fjorden van Noorwegen op het programma; de Sognefjord. Ontdek tijdens dit RIB-boot avontuur de Aurlandsfjord en de Nærøyfjord. Geniet van het adembenemende landschap, de verhalen en de geschiedenis die uw gids deelt. Op de vaart terug naar Flåm gaat u aan wal in Undredal, een klein dorpje ingeklemd tussen de hoge bergen. Undredal staat bekend om zijn geitenkaasproductie en de lokale gastheer zal u uitleg geven over deze traditie. U krijgt de kans om de verschillende soorten lokale kazen te proberen, geserveerd met flatbread en jam. Na de proeverijen kunt u genieten van een lokaal geserveerd lunch. Als u uw favoriete geitenkaas in Undredal vindt, is het mogelijk om voor vertrek kazen te kopen in het café. Na weer aan wal te zijn gestapt in Flåm rijdt u met de auto weer terug naar uw hotel in Aurland.

Rijafstand: 20 km
Geschatte rijtijd: 20 minuten (zonder stops)

Inclusief:

 • Elektrische huurauto
 • Panoramische treinrit Flåm - Myrdal - Flåm
 • RIB-safari in privéservice met Engelssprekende gids inclusief geitenkaasproeverij en lunch in Undredal
 • Overnachting op basis van halfpension

Dag 6 - 8 - Solvorn & kajakken bij Marifjøra

U zet op dag 6 uw selfdrive in noordelijke richting verder naar Solvorn. U heeft hier het grootste gedeelte van uw verblijf ter vrije besteding. U kunt in de omgeving de oudste staafkerk ter wereld bezoeken. De kerk werd gebouwd in 1130 en ligt majestueus boven het kleine gehucht Urnes, aan de overkant van de fjord van Solvorn. U kunt hiervoor de kleine veerboot nemen vanuit Solvorn, nabij het Walaker Hotel. De staafkerk van Urnes staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Op dag 8 rijdt u in ongeveer 25 minuten naar Marifjøra, dat gelegen is aan de wonderschone Lustrafjorden. Bij aankomst parkeert u de auto en krijgt u instructies van de gids. U gaat een geweldige kajaktocht van 4 uur maken op het fjord waarbij u onderweg ook op een prachtige plek in de natuur stopt om te lunchen. Rond 17:00 uur bent u deze dag weer terug in het hotel.

Rijafstand dag 6: 78 km
Geschatte rijtijd: 1 uur en 45 minuten (zonder stops)

Inclusief:

 • Huurauto
 • Kajaktocht bij Marifjøra (4 uur) in privéservice met Engelssprekende gids inclusief lunchpakket en kajakmateriaal
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 9 - 10 - Hiken in Loen

 U vervolgt uw autoreis naar Loen en rijdt eerst over de Fjærlands-weg naar de Jostedal-gletsjer, de grootste ijskap van het vasteland van Europa. We raden aan om hier te stoppen bij het Noorse gletsjermuseum om meer te weten te komen over de geologie van de regio. Voordat u het schilderachtige dorpje Loen bereikt, rijdt u langs de magnifieke Nordfjord en geniet u van de oogverblindende turquoise meren, watervallen, uitgestrekte gletsjers en steile bergen.

De volgende dag ontmoet u uw professionele wandelgids in uw hotel die u meeneemt om de omgeving van Loen te verkennen. De gids zal de wandeltocht afstemmen op uw fysieke conditie en wensen. De gids neemt u mee met de Loen Skylift naar Mt. Hoven op 1.011 meter boven zeeniveau, in slechts 5 minuten. Geniet van het geweldige panoramische uitzicht op het fjordenlandschap, de bergen en het Jostedalsbreen National Park. Bij Mt. Hoven kunt u heerlijk ontspannen in het restaurant, of gaan wandelen in de bergen. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelpaden voor alle niveaus.

Rijafstand dag 9: 145 km
Geschatte rijtijd: 2 uur en 15 minuten (zonder stops)

Inclusief:

 • Huurauto
 • Hike Loen in privéservice met Engelssprekende gids inclusief tickets Loen Skylift en lunch
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 11 - 12 - Fjordcruise Hellesylt - Geiranger & vrije tijd

Voordat u verder reist naar Geiranger is het aan te raden om de Briksdalsbreen-gletsjer te bezoeken en met de kabelbaan naar de gletsjer te gaan. U rijdt naar Hellesylt waar u aan boord gaan van de veerboot naar Geiranger. Tijdens de 65 minuten durende tocht met de veerboot heeft u spectaculaire schilderachtige uitzichten op het UNESCO-beschermde Geirangerfjord. Na aankomst in Geiranger rijdt u naar uw hotel.

Met zijn sprookjesachtige landschap heeft Geiranger natuurliefhebbers veel te bieden, zoals besneeuwde bergtoppen, watervallen zoals de Seven Sisters en Bridal Veil, weelderige groene vegetatie en de diepblauwe fjord. Voor een panoramisch uitzicht op de fjord raden we u aan om naar Flydalsjuvet te rijden.

De volgende dag heeft u ter vrije besteding. Verken het dorp Geiranger en geniet u in uw eigen tempo van allerlei activiteiten in de regio Geirangerfjord. U kunt de fjorden en de watervallen ervaren ofwel met een privégids (optioneel), of op eigen gelegenheid. Er zijn ook verschillende wandelpaden voor alle niveaus in het fjordgebied aanwezig. Een aanbevolen gezinsvriendelijke wandeling is een gemakkelijk pad naar Vesteråsfjellet dat een prachtig uitzichtpunt biedt, evenals schapen, geiten en lama's langs de route. Andere populaire activiteiten in de omgeving zijn onder meer vissen, kajakken, raften en fietsen.

Rijafstand dag 11: 61 km
Geschatte rijtijd: 2 uur en 30 minuten (zonder stops) - inclusief de veerboot

Inclusief:

 • Huurauto
 • Veerboot Hellesylt - Geiranger
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 13 - Selfdrive Geiranger - omgeving Ålesund

Maak u vandaag klaar voor een bijzondere rit! U rijdt vanuit Geiranger de steile en bochtige Ørnevegen op, bekend als “the Eagle Road”, naar Eidsdal, waar u een korte overtocht maakt met de veerboot naar Linge. Als u van spectaculaire bochten houdt, zult u zeer onder de indruk zijn van de rit naar de Trollstigen, "de trollenladder", één van de meest bezochte attracties in Noorwegen.

U overnacht in een sfeervol boetiekhotel gelegen op 9 km van het dorp Skodje en 35 minuten rijden van Ålesund. Bij aankomst in het hotel levert u de huurauto in. 

Rijafstand: 163 km
Geschatte rijtijd: 3 uur en 40 minuten (zonder stops)

Inclusief:

 • Huurauto
 • Ovenachting inclusief ontbijt

Dag 14 - 16 - Afsluiting in modern Oslo

U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Ålesund gebracht waar u op de binnenlandse vlucht naar Oslo stapt. Bij aankomst in Oslo wacht uw chauffeur u op en wordt u naar het hotel gebracht. U verblijft in Hotel Continental Oslo, dat zich in het centrum van de stad bevindt en een mooie uitvalbasis is om Oslo te verkennen. De snelgroeiende stad Oslo is prachtig gelegen aan de kop van Oslofjord. Met haar nieuwe buurten en opvallende architectuur is het één van de modernste hoofdsteden van Europa.

U kunt tijdens uw verblijf Oslo op eigen gelegenheid gemakkelijk te voet verkennen. Breng de dagen door bij de bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, het fort Akershus, het stadhuis van Oslo, het operagebouw van Oslo en het gebied Aker Brygge. Andere opmerkelijke attracties zijn onder meer het prachtige beeldenpark Vigeland, het Vikingschipmuseum en de Karl Johans-straat. Optioneel kunnen we een leuke stadstour met wandeloptie voor u bijboeken. 

Inclusief:

 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht Ålesund - Oslo
 • Privétransfer naar uw hotel
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 17 - Vertrek vanuit Noorwegen

Het einde van uw rondreis is alweer aangebroken. Een privétransfer brengt u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Nederland. 

Inclusief:

 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Internationale vlucht Oslo - Amsterdam

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 10.735,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Internationale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class 
• Binnenlandse vlucht
• Overnachtingen in zeer goede en bijzondere hotels
• Elektrische huurauto Tesla of gelijkwaardig inclusief verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
• Fjordcruise Hellesylt naar Geiranger
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'programma'
• Alle excursies zoals genoemd in 'programma', waaronder een stadstour Bergen, een RIB-safari & kajaktocht bij Marifjøra
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Meet & Greet bij aankomst
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €10,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- per persoon aan de Avila Foundation
• Elektrische huurauto
• Veerboot Hellesylt - Geiranger
• Gastronomische lunchervaring bij de Tveite Gard-boerderij
• Panoramische treinrit Flåm - Myrdal - Flåm
• Bezoek lokale geitenkaasmaker met proeverij in Undredal
• Kajaktocht bij Marifjøra
• Hiken bij Loen

Exclusief:

• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Toeristenbelasting
• Veerboten, tenzij anders staat vermeld in 'programma'
• Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten, tol, parkeerkosten en brandstof
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Entreegelden indien van toepassing, tenzij anders staat vermeld in 'programma'
• Stoelreserveringen
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe reis adembenemend Noorwegen

Accommodaties

Opus XVI

Opus XVI, gelegen in het hart van Bergen, is een voormalige bank die is omgebouwd tot grand hotel dat uitzicht biedt op de berg Fløyen en uitkijkt over het rustige plein van Vågsallmenningen. De kamers en suites zijn van alle gemakken  voorzien als een lcd-flatscreen-tv, een minibar, een tablet voor persoonlijk gebruik, theefaciliteiten en gratis wifi. Tot de hotelfaciliteiten behoren een restaurant en een bar.

Uw verblijf: 3 nachten

29|2 Aurland

29 | 2 Aurland De Riverside Farm Lodge bevindt zich in Aurland, Noorwegen. De lodge beschikt over 5 slaapkamers met comfortabele bedden, een badkamer met regendouche, een woonkamer, gratis wifi en een volledig ingerichte keuken.

De lodge beschikt ook over een ontbijt- en eetzaal waar gasten kunnen ontspannen met hun vrienden en kunnen genieten van een warme kom soep en een glas wijn, voordat ze een rustgevende duik nemen in de hot tub.

Uw verblijf: 2 nachten

Walaker Hotel

Walaker Hotel ligt aan de fjord in het dorp Solvorn in Luster. De hotelkamers zijn uitgerust met Wi-Fi, zitjes en een eigen badkamer. Voor het vermaak van de gasten is er een eigen restaurant en een tuin. Voor dagelijkse activiteiten kunnen gasten de winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden in de omgeving verkennen.

Uw verblijf: 3 nachten

Hotel Alexandra

Hotel Alexandra is een traditioneel en door een familie gerund hotel in Loen in Nordfjord. Alexandra staat bekend om haar onderscheidende en persoonlijke sfeer. Loen biedt fantastische landschappen en excursies in een indrukwekkende omgeving.

De kamers in het hotel variëren van standaard tot een deluxe suite, die allemaal ruim en elegant zijn ingericht, met moderne voorzieningen zoals Wi-Fi, tv en een minikoelkast. Net zo beroemd als de natuur die het gebied omringt, is de gastronomie van Hotel Alexandra, want gasten kunnen genieten van het goedgevulde buffet in Restaurant Charlotte of het elegante à la carte restaurant Andrine.

Andere hotelfaciliteiten zijn onder meer een spa, een zwembad en een fitnessruimte. Het hotel biedt ook een activiteitenafdeling met tafeltennis, biljart, snooker, sjoelbak, tafeltennis, evenals een groepstrainingsruimte voor yoga en aerobics.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Union Geiranger

Hotel Union Greiganger is gelegen nabij de Geirangerfjord in Geiranger, Noorwegen. Het hotel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een ideale locatie voor gasten om de omliggende ongerepte natuurlijke omgeving te verkennen. De kamers van dit hotel zijn voorzien van een tv, een minibar en een badkamer met een haardroger, badjas en slippers. In dit hotel kunnen gasten genieten van verse Noorse gerechten en drankjes zijn verkrijgbaar bij de verschillende bars. Het hotel beschikt over verwarmde zwembaden zowel binnen als buiten, en in de eigen spa wordt een verscheidenheid aan behandelingen en extra faciliteiten aangeboden.

Uw verblijf: 2 nachten

Storfjord Hotel

Het Storfjord Hotel is perfect gelegen in Glomset op een heuvel met uitzicht op het Storfjord. Het boutique hotel beschikt over 30 kamers die zijn ingericht volgens Noors design gemengd met moderne ontwerpen. De kamers beschikken over alle gemakken voor een comfortabel verblijf. In het hotel kunt u genieten van heerlijke gerechten in het restaurant of lekker ontspannen in de sauna of gedurende een heerlijke massage.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Continental Oslo

Hotel Continental is een baken van luxe sinds de opening in 1900. Het hotel is ideaal gelegen in het centrum van Oslo, met verschillende bezienswaardigheden op loopafstand. Elke kamer is individueel ontworpen in een klassieke, eigentijdse stijl en de kamers variëren van kamers met een rustig uitzicht op de binnenplaats tot kamers met uitzicht op de Oslo-fjord. Het legendarische restaurant Theatercaféen serveert zowel klassieke als nieuwe gerechten met een lokaal tintje. Het hotel is nauw verbonden met de kunstwereld en beschikt over een privécollectie van 12 grafische werken van Edvard Munch in de lobbybar.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Bergen

Bergen staat bekend als de ‘poort naar de fjorden’ en is een heerlijke, pittoreske stad, omringd door de fjorden van de westkust van Noorwegen en zeven spectaculaire beboste bergen. De landschappen bieden een ongelooflijk wonderland voor buitensporten; voor veel bezoekers is het hoogtepunt echter simpelweg dwalen door de smalle, geplaveide straatjes, wat drinken in de bruisende cafés, genieten van de uitstekende lokale gerechten en zich mengen met de vriendelijke lokale bevolking. Er is genoeg om geschiedenisliefhebbers in vervoering te brengen met een overvloed aan musea en rijen prachtig bewaard gebleven kleine houten Hanzehuizen die zijn geverfd in een reeks vrolijke kleuren. Met zijn dynamische culturele leven, uitstekend aanbod aan restaurants, indrukwekkende kunstgalerijen en bruisend nachtleven, is het bijna onmogelijk om niet verliefd te worden op deze betoverende ‘trebyen’ (houten stad).

Aurlandsvangen

Aurlandsvangen is een dorp in het zuidwesten van Noorwegen. Deze populaire retraite is een geweldige bestemming voor roadtrips en biedt een dramatisch landschap en een aantal uitstekende wandelpaden. Aurlandsvangen ligt beroemd aan het einde van de Laerdal-tunnel ('s werelds langste wegtunnel met 24,5 kilometer), maar het is de Aurlandsfjellet - ook wel' de sneeuwweg 'genoemd - die de meeste belangstelling trekt voor reizigers, aangezien deze kronkelende, hooggelegen 45- kilometerbaan biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende fjorden en bergen. Zorg ervoor dat u stopt bij het uitkijkpunt van Stegastein, maar houd er rekening mee dat de weg over het algemeen alleen tussen juni en oktober van elk jaar geopend is vanwege hevige sneeuwval. Als je in de buurt bent, stop dan even bij de interessante Vangenkerk en het VVV-kantoor van Aurland en Laerdal om een kaart met populaire wandelroutes in de regio op te halen.

Solvorn

Solvorn, gelegen aan de westelijke oever van de Lustrafjorden, tegenover Orne, is een schilderachtig klein boerenstadje dat bekend staat om zijn prachtige natuurlijke landschap en rijke geschiedenis. De stad kijkt uit over het turquoise water van de fjord en wordt ondersteund door dichte, groene beboste heuvels, die in de herfst oplichten in kleur, en is perfect voor outdoorliefhebbers, actieve types en fotografen. De activiteiten die worden aangeboden zijn onder meer wandelen, fietsen, zwemmen, kajakken, varen, vissen, skiën, slepen en langlaufen. De charmante historische gebouwen van de stad, een belangrijk handelscentrum in vervlogen tijden, zorgen voor een geweldige sfeer. Maak zeker een tocht over het water om de door UNESCO beschermde kerk van Orne te bezoeken.

Loen

Loen ligt in de gemeente Stryn in de provincie Sogn og Fjordane in Noorwegen, in het binnenste deel van de regio Nordfjord. Dit kleine dorp aan de fjord dient als toegangspoort tot de prachtige gletsjers in de omgeving. Bezoekers kunnen de Loen Skylift naar Mt. Hoven nemen en de prachtige met fjorden bezaaide landschap van bovenaf bewonderen. Mis deze kans niet om het prachtige Jostedalsbreen National Park, Lodalen Valley en de Briksdalsbreen te verkennen. Andere populaire activiteiten zijn wandelen langs een netwerk van schilderachtige paden door de majestueuze bergen, wandelen over de geplaveide paden die de berg Skala doorkruisen en een nacht doorbrengen in de oude stenen toren op de top. Verder kan u ook waanzinnig kanoën en vissen in de omgeving.

Geiranger

Aan het oostelijke uiteinde van de prachtige Geirangerfjord ligt het kleine dorpje Geiranger. Het dient als een uitstekende uitvalsbasis om de schilderachtige omgeving te verkennen. Als iets uit een sprookje, de fjord een van de beroemdste in Noorwegen. Beschouwd als een van de meest landschappelijk opmerkelijke fjorden, werd het toegevoegd aan de UNESCO-lijst van werelderfgoedsites. Omzoomd door steile majestueuze met sneeuw bedekte bergen van 1700 meter hoog, is de Geirangerfjord het juweel in de kroon van de Noorse fjorden. Het landschap heeft wilde watervallen, weelderige groene vegetatie en een diepe, donkerblauwe fjord. Bezoekers kunnen zich verheugen op een brede selectie aan prachtige activiteiten, waaronder genieten van een sightseeingtrip naar de fjord en het verkennen van kronkelende wegen met hun haarspeldbochten en adembenemend mooie uitzichten.

Alesund Municipality

Alesund Municipality is renowned for its breathtaking natural beauty and cultural significance. The port city of Alesund is a true gem, with its stunning concentration of Art Nouveau architecture overlooking the crystal blue sea, and fishery has been central to the town’s culture for centuries. Sunnmøre Museum gives visitors a masterful look into the past, with replicas of artefacts spanning from Viking to Medieval times. Marvel at the area’s landscape from the Fjellstua viewpoint and obtain awe-inspiring vistas at 418 steps high. Island hopping to Nordøyane and Ona is also another great way to explore all that Alesund Municipal has to offer, including Sula Island’s Devold factory and Mount Sulafjellet; then Giske Island with Alnes Lighthouse and nearby beaches. Finally, proximity to Hjørund and Geiranger Fjords—the latter of which is on UNESCO’s World Heritage list—underscores why Alesund Municipal is a must-see destination.

Oslo

Gelegen aan de adembenemende zuidkust van Noorwegen, omringd door de weelderige, glooiende heuvels van de Marka-regio en het kabbelende water van de Oslofjord, is Oslo de perfecte plek voor liefhebbers van buitenactiviteiten, met een gevarieerd aanbod van zowel winter- als zomeractiviteiten. Maar moeder natuur is niet de enige kunstenaar in deze bruisende, kosmopolitische stad. De hoofdstad van Noorwegen herbergt ook een rijke en productieve kunstgemeenschap en is gevuld met galerijen van wereldklasse, zoals de verbazingwekkende National Gallery Norway en het intrigerende Munch Museum. Andere populaire attracties zijn het Viking Ship Museum, de thuisbasis van de best bewaarde Viking-schepen ter wereld. Ook bevindt het Norwegian Museum of Cultural History, Europa's grootste openluchtmuseum, zich in de Noorse hoofdstad. Olso blinkt bovendien uit in een unieke culinaire traditie.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!