Noorwegen reis | Orka en Noorderlicht expeditie Noorwegen

  unique

  

8-daagse reis door Noorwegen

€ 

Vanaf 6.525,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

8-daagse natuurexpeditie in Noorwegen

Ga met ons mee op een onvergetelijk expeditie om te snorkelen met orka's en bultrugwalvissen in de prachtige fjorden van Noord-Noorwegen. Dit deel van Noorwegen ligt midden in het "aurora-ovaal", 's werelds beste locatie om het noorderlicht te zien. Onze deskundige gidsen zullen u ondersteunen bij het vastleggen van de Aurora Borealis.

Joshua Barton begeleidt u op deze unieke expeditie. Hij is een ervaren onderwater natuurfotograaf die naar alle uithoeken van de wereld is gereisd om unieke momenten op camera vast te leggen. Zijn foto's zijn gepubliceerd in tal van kranten en tijdschriften over de hele wereld, waaronder in de National Geographic. 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Start van expeditie - Accommodatie in Skjervøy
Dag 2 - Orka expeditie Noorwegen - Accommodatie in Skjervøy
Dag 3 - 7 - De pracht van Noorwegen - Accommodatie in Skjervøy
Dag 8 - Vertrek vanuit Noorwegen

Dagprogramma

Dag 1 - Start van expeditie

Uw expeditie naar Noorwegen gaat vandaag van start. Vlieg naar het Tromso in het noorden van Noorwegen. Bij aankomst op de luchthaven wordt u vriendelijk ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar de cabin gebracht. Mocht u nog een drysuit willen huren dan helpt ons lokale team daar natuurlijk bij. U verblijft in comfortabele hutten, waar we onze eigen maaltijden kunnen bereiden - of u kunt er voor kiezen om te eten in de restaurants tussen de lokale vissers.

Inclusief:

• Transfer naar hotel
• Overnachting 

Dag 2 - Orka expeditie Noorwegen

In de ochtend begint de eerste expeditie dag en gaat u met een privéboot op zoek naar de orka's en bultrugwalvissen in de prachtige fjorden. Ongekende aantallen haring zijn de afgelopen jaren waargenomen voor de noordkust van Noorwegen en met de haring kwamen de orka's en Bultrugwalvissen. 

De orka is een van de meest opvallende en sociale bewoners van de oceaan. Als lid van de oceanische dolfijnfamilie zijn orka's zeer intelligent en worden ze in alle oceanen van de wereld aangetroffen. Mannelijke orka's variëren meestal van zes tot acht meter en wegen meer dan 6 ton. Ondanks zijn enorme omvang, is de orka een van de snelste dieren in de zee, met snelheden tot 56 km/u.

Onze lokale partners houden de nieuwe locatie van de orka's voor wintervoeding nauwlettend in de gaten en identificeren waar de orka's het meest voorspelbaar zijn. Er is ook een grote kans dat u met bultruggen zal zwemmen. De zeer sociale bultruggen, een van de meest geliefde leden van de walvisfamilie, zijn de laatste winters ook in fjorden van Noord-Noorwegen waargenomen. 

  

Inclusief:

• 6 dagen expedities incl. vervoer, snorkeluitrusting en professionele gidsen
• Overnachtingen

Dag 3 - 7 - De pracht van Noorwegen

De komende dagen gaat u elke ochtend op expeditie. Als u aan wal bent hoeft u zich geen moment te vervelen.

Het toeval wil dat de beste tijd voor het spotten van orka's in Noorwegen ook de beste tijd van het jaar is om het noorderlicht te spotten. Dit deel van Noorwegen ligt midden in het "aurora-ovaal", 's werelds beste locatie om het noorderlicht te zien. Onze experts helpen u om het bijzondere noorderlicht vast te leggen. Ook kunt u extra excursies bijboeken, zoals een hondensleetocht door de arctische bossen of ga op avontuur met een sneeuwscooter. 

Inclusief:

• 6 dagen expedities incl. vervoer, snorkeluitrusting en professionele gidsen
• Overnachtingen

Dag 8 - Vertrek vanuit Noorwegen

Na dit onvergetelijke avontuur is het tijd om afscheid te nemen van Noorwegen. U wordt terug naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. 

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 6.525,- per persoon op basis van een 4-persoons expeditie. 

Neem contact met ons op voor de verschillende vaste vertrekdata van deze expeditie.

Inclusief:

• Overnachtingen in een sfeervolle accommodatie
• Transfers
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'programma', 
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Exclusief:

• Internationale vluchten
• Toeslag voor privé cabin
• Drysuit
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Stoelreserveringen
• Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw Orka en Noorderlicht expeditie Noorwegen

Accommodaties

Accommodatie in Skjervøy

Uw verblijf: 7 nachten

Bestemmingen

Skjervoya

Het kleine Noordse eiland Skjervoya ligt in de gemeente Skjervoy in de provincie Troms, verbonden met het vasteland door zowel een brug als een tunnel. Het vissersdorp van het eiland is de thuisbasis van de oudste houten kerk van Noorwegen, die dateert uit 1728. Populaire toeristische activiteiten zijn boottochten, vogels spotten, begeleide vistochten en het verkennen van de spectaculaire Kvaenangen-fjord die in het oosten ligt van het eiland. Terwijl de zomermaanden bezoekers de mogelijkheid bieden om getuige te zijn van de verbazingwekkende middernachtzon, brengt de winter het spectaculaire noorderlicht, dat door de nachtelijke hemel schittert in een opmerkelijke symfonie van prachtige kleuren en licht.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!