authentique

De ongerepte natuur van Zambia

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

It's all about safari! Tijdens deze reis gaat u op zoek naar zoveel mogelijk wilde dieren in twee van de belangrijkste nationale parken van Zambia, namelijk South Luangwa National Park en Lower Zambezi National Park. Zo heeft u in South Luangwa een aanzienlijke kans om luipaarden te spotten. Deze over het algemeen toch schuwe dieren, laten zich wat vaker zien dan in andere wildparken. Bovendien verblijft u aan de rivier, waardoor u zelfs vanuit uw accommodatie dieren zou kunnen zien. 

Na uw verblijf in South Luangwa vliegt u via Lusaka naar Lower Zambezi National Park. Dit unieke park is in het zuiden Zambia gelegen en dankt haar naam aan de Zambezi rivier die door het park heen stroomt en bovendien Zambia van Zimbabwe scheidt. Geniet hier optimaal van wildlife, zowel op het land als in en rondom het water. 

Programma

 • Dag 1 tot en met 4 South Luangwa National Park

  Na een lange nachtvlucht, met tevens een overstap in Nairobi, komt u aan in Lusaka. Na aankomst in de Zambiaanse hoofdstad loopt u naar de gate, waar uw vliegtuig naar Mfuwe zal vertrekken. Mfuwe is nabij South Luangwa National Park gelegen. Wanneer u aankomt op het vliegveld wordt u hartelijk welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging. Na het warme ontvangst wordt u naar uw accommodatie gebracht, waar u de komende dagen zult gaan doorbrengen. 

  Uw accommodatie is in het oostelijke deel van South Luangwe National Park gelegen en biedt u fijne accommodatie omringd door prachtige natuur. Vanuit de lodge heeft u uitzicht op de rivier, waar regelmatig dieren komen drinken. Bovendien is er een heerlijk zwembad, zodat u na de safari dagen kunt relaxen! 

  Tijdens uw verblijf bij Chikunto kunt u elke dag deelnemen aan twee safari activiteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld game drives maken door het nationale park, waarbij u op zoek gaat naar onder meer olifanten, leeuwen, giraffen en honderden vogelsoorten! Bovendien worden luipaarden hier regelmatig gespot. Naast de game drives kunt u ook een walking safari maken. U gaat dan te voet op zoek naar wilde dieren, uiteraard onder begeleiding van een ervaren ranger!

  Inclusief:

  • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Lusaka (Economy Class)

  • Meet and Greet na aankomst

  • Binnenlandse vlucht Lusaka - Mfuwe 

  • Transfer naar uw accommodatie

  • Overnachtingen op basis van vol pension incl. 2 safari activiteiten per dag

 • Dag 5 tot en met 8 Lower Zambezi

  Na een enerverend verblijf in South Luangwa National Park  vervolgt u uw reis richting het zuiden van Zambia. Allereerst wordt u naar de luchthaven van Mfuwe gebracht, waar uw vliegtuig naar Lusaka klaar staat. Wanneer u aankomt in Lusaka, stapt u over op het vliegtuig, dat u naar Lower Zambezi National Park zal brengen. U zult de komende dagen verblijven van het schitterende Baines' River Camp. Deze accommodatie biedt een schitterend uitzicht over de Zambezi rivier. 

  Tijdens uw verblijf heeft u andermaal de kans om veel wildlife te spotten door deel te nemen aan verschillende activiteiten. Het fijne van Lower Zambezi National Park is dat er geen hekken om de parken staan. Hierdoor kunnen de dieren zich vrij voort bewegen en kunt u genieten van een authentieke wildlife ervaring. In dit park zou u onder meer olifanten, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en hyena's kunnen spotten. Naast het maken van game drives en walking safaris is het ook mogelijk om een sunset cruise over de Zambezi te maken. Er is geen fijner moment om een prachtige safari dag af te sluiten met een Afrikaanse zonsondergang!

   

  Inclusief:

  • Transfer naar Mfuwe Airport

  • Binnenlandse vlucht Mfuwe - Royal Airstrip via Lusaka

  • Transfer naar uw accommodatie

  • Overnachtingen op basis van vol pension incl. 2 safari activiteiten per dag

 • Dag 9 Vertrek

  Vandaag komt er een einde aan uw schitterende wildlife ervaring in Zambia! U wordt teruggebracht naar de airstrip, waar het vliegtuig naar Lusaka al op u staat te wachten. Wanneer u weer aankomt in de hoofdstad, stapt u over op uw aansluitende intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier zult u, na een overstap in Nairobi, de volgende dag arriveren. 

  Inclusief:

  • Transfer naar de airstrip

  • Binnenlandse vlucht Royal Airstrip - Lusaka

  • Intercontinentale vlucht Lusaka - Amsterdam (Economy Class)

Accomodaties

 • Chikunto Safari Lodge

  Chikunto Safari Lodge is tussen schitterende, maar vooral gevarieerde natuur gelegen en staat bekend om haar authentieke flora en fauna. Het biedt een adembenemend landschap en het is mogelijk om vanaf het grote terras dieren te spotten!

  Het hoofdgedeelte bestaat uit een receptie, een eetgedeelte, een bar en een lounge. Buiten de deur op slechts een steenworp afstand, is er een grote vuurkorf om 's avonds na te genieten van alle mooie safari momenten van de dag. Geniet hier voor of na het diner van uw drankje! Het zoutwater (geen chloor) zwembad biedt een fijne gelegenheid om even te ontspannen na een dag vol activiteiten.
  Vanaf het hoofdgedeelte kijkt u bovendien uit op de Luangwa rivier.

  Uw verblijf: 4 nachten,
 • Baines' River Camp

  Baines' River Camp is een echte safari lodge, genoemd naar de beroemde kunstenaar en ontdekkingsreiziger John Thomas Baines. Het biedt een breed scala aan activiteiten in en rond het Lower Zambezi National Park. Baines' River Camp ligt tussen reusachtige Tamarinde en Jakhalsbomen en biedt momenteel zes bushkamers in koloniale stijl. De Baines’ Explorer Suites bieden alle comfort en luxe: het zijn individuele bouwwerken, elk met een eigen uniek uitzicht over de rivier en afgewerkt met ventilatoren, minibars, persoonlijke kluizen en kingsize bedden (twee van de suites hebben twee eenpersoonsbedden voor degenen die dat liever hebben.

  Uw verblijf: 4 nachten,

Route

Bestemmingen

 • South Luangwa National Park

  Met de grens aan de Luangwa rivier, bevatten zowel het noorden als het zuiden van Luangwa Nationaal Park adembenemende delen wilderniss die nog onaangeroerd zijn. Hierdoor en door de succesvolle anti-stropers campagnes heeft het park zich ontwikkeld tot een wereldberoemde wildlife hemel. Het zuiden van het Luangwa Nationaal Park staat bekend om de wandelsafari's waarbij bezoekers olifanten, nijlpaarden en zelfs leeuwen van dichtbij kunnen zien onder het toeziend oog van professionele gidsen.

 • Luangwa National Park

  Het Luangwa National Park, dat in het oostelijke deel van Zambia gelegen is. Dit nationale park is verdeeld in twee gebieden langs de indrukwekkende Luangwa rivier. Het South Luangwa National Park is gemakkelijk bereikbaar en biedt een thuis aan 50 verschillende soorten wilde dieren en 400 vogelsoorten. Het is geen wonder dat dit een van de grootste natuurreservaten ter wereld is genoemd!
  Het North Luangwa National Park is daarentegen bijna onontwikkeld. Zo zijn er slechts twee kampen toegestaan in het park, welke ook nog eens voor een aantal maanden per jaar mogen worden opgeslagen. Om die reden is de kans zeer klein dat u andere toeristen of auto’s tegenkomt in dit park. Dat maakt de ervaring zeer authentiek.
  De Luangwa rivier is een van de grootste riviersystemen in Afrika en voedt de overvloedige flora en fauna in beide nationale parken. Spectaculaire bomen, planten en exotische wilde bloemen groeien veel in de Luangwa vallei. De cultuur van de lokale bevolking is bovendien een trekpleister: de vriendelijke, oprecht gastvrije lokale inwoners van Zambia verwelkomen bezoekers en helpen hen graag om de omgeving te verkennen.

 • Lower Zambezi

  Located on the Zimbabwean border in the southern reaches of Zambia, the Lower Zambezi region is best known as the home to the Lower Zambezi National Park which features exceptional, undeveloped wildlife areas. It is renowned for its abundant game and a variety of different wildlife can be spotted such as hippos, buffalo, crocodiles, fish eagles and herds of elephants. The landscape features rugged unspoilt wilderness made up of vast floodplains scattered with indigenous woodlands. Visitors can look forward to an array of wonderful activities along the Zambezi including game drives, walking safaris, canoe trips and excellent tiger fishing.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf €5.495,- persoon.
De prijs van deze reis is onder voorbehoud van beschikbaarheid, reisperiode en koerswijzigingen.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten van en naar Lusaka op basis van Economy Class (incl. bagage en belastingen; upgrades mogelijk)
 • Benodigde binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 •  Overnachtingen in goede en bijzondere lodges, tented camps en hotels
 • Alle benodigde transfers, zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle maaltijden, zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle excursies, zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • National Geographic of soortgelijke reisgids
 • Meet & Greet bij aankomst
 • Uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag
Exclusief
 • Visumkosten
 • Upgrade kamertype
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Overige entreegelden nationale parken indien van toepassing
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)