boutique

Ontdekking in comfort naar Java, Kalimantan & Bali

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

Programma

 • Dag 1 Nachtreis

  Vandaag begint uw reis naar het Indonesische eilandenrijk! U vertrekt voor uw reis naar Java, de Kalimantan en Bali. Geniet van uw intercontinentale vlucht.

  Inclusief:

  • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Jakarta

 • Dag 2 Jakarta

  Ervaar bij aankomst in Jakarta de eerste indrukken van het land. U wordt opgehaald per auto met chauffeur en in circa 1-2 uur (sterk afhankelijk van

  de verkeersdrukte in de chaotische stad!) naar uw hotel in zuidelijk Jakarta gebracht. Hier kunt u rustig bijkomen van de lange vlucht.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar uw hotel

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 3 tot en met 4 Pelabuhan Ratu
  Dag 3

  Vandaag reist u met een lokale gids, via Bogor, naar Pelabuhan Ratu. De rit naar Pelebuhan Ratu neemt circa 5 tot 6 uur in beslag, maar kan bij druk verkeer (bijvoorbeeld gedurende de weekenden en lokale vakantiedagen) enkele uren langer duren. Onderweg brengt u een bezoek aan de Botanische Tuinen van Bogor (entree en lokale gids is inclusief). In Bogor heeft u daarnaast een traditionele lunch in één van onze favoriete restaurants. U reist door verschillende kleine bergdorpjes en komt uiteindelijk aan in Pelabuhan Ratu. Dit is een klein onontdekt kustplaatsje aan de westkust van Java.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar uw hotel

  • Bezoek aan de Botanische Tuinen van Bogor

  • Traditionele lunch

  • Twee overnachtingen inclusief ontbijt

  Dag 4

  Vandaag een vrije dag om naar wens in te delen. De auto met chauffeur staat tot uw beschikking. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een optionele excursie te doen waarbij u een bezoek brengt aan een traditioneel dorp in het Halimun Nationaal Park: Eén van de meest bijzondere dorpen in Indonesië! Een 4x4 jeep brengt u na het ontbijt via een hobbelige bergpassage naar een volledig zelfvoorzienende commune genaamd Ciptagelar. Alles wordt door de bewoners zelf gedaan tot en met de volledige voedsel productie en het opwekken van elektriciteit. Natuurlijk heeft de moderne tijd ook hier zijn intrede gedaan en ziet u af en toe een mobiele telefoon, maar alles gaat hier volgens een eeuwenoude cultuur en traditie. Het is ongelofelijk om te zien waartoe deze mensen in staat zijn zonder enige inbreng van buiten af. De mensen zijn zich oprecht bewust van de unieke situatie waarin zij verkeren. Zij koesteren dit en doen er alles aan om dit leven in stand te houden. Samen met uw gids brengt u een dag door met de bewoners van deze commune.

  Inclusief:

  • Auto tot uw beschikking voor korte afstanden

 • Dag 5 tot en met 6 Bandung
  Dag 5

  In de loop van de ochtend verlaat u Pelabuhan Ratu en reist u richting de volgende bestemming, Bandung. Een chauffeur brengt u in circa 4-5 uur naar het Art-Deco ademende Savoy Hotel. De stad Bandung was, met zijn minimaal twee miljoen inwoners, ooit het Parijs van Java. De laatste mode was te koop in elegante winkels en het was de plaats om gezien te worden als een koloniale entrepreneur. Deze oude, koloniale sfeer is verdwenen, maar de stad is nog steeds één van de grootste van Java, zeer dynamisch en vol historie. Nederlandse invloeden zijn hier met name zeer herkenbaar. Verken de stad alvast op eigen gelegenheid en geniet van de alle culinaire mogelijkheden. U arriveert in de vroege namiddag bij uw hotel in Bandung.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar uw hotel

  • Twee overnachtingen inclusief ontbijt

  Dag 6

  Vrije dag om naar wens in te delen. Er is de mogelijkheid (optioneel) om de stad te verkennen onder begeleiding van een ervaren lokale gids. Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids die met u een historische wandeling zal maken. Architectuur en geschiedenis zullen de hoofdonderwerpen zijn. Later brengt u een bezoek aan de lokale markt waar u ook zult lunchen. Daarna bezoekt u een koffiefabriek die stamt uit de Nederlandse koloniale overheersing. Opvallend is het gebruik van oude Nederlandse apparatuur, die gebruikt wordt om de koffiebonen te ontwikkelen. U krijgt een klein college over de soorten bonen, en zult u ook een kopje koffie proeven. Ook is het mogelijk om gemalen koffie of koffiebonen mee te nemen voor thuis.

 • Dag 7 tot en met 8 Yogyakarta
  Dag 7

  In de vroege ochtend verlaat u het hotel en wordt u in een kleine 15 minuten naar het treinstation gebracht. Met de Lodaya trein rijdt u om circa 7:00 uur naar Yogyakarta waar u rond 15:00 uur arriveert. Er zijn eerste klas kaartjes voor u besteld; u heeft een ruime eigen stoel in de A/C wagon. Met name het eerste deel van de reis (de eerste 3 uur tot aan Banjar) rijdt u door een adembenemend mooi landschap van rijstvelden en dorpen. Er is een restauratie wagon waar u Indonesisch eten kunt bestellen. Bij aankomst in Yogyakarta wordt u door uw chauffeur van het treinstation opgehaald en naar uw hotel gereden in circa 15-20 minuten.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar het treinstation

  • Treinreis Bandung - Yogyakarta (eerste klas zitting)

  • Privé transfer naar het hotel

  • Twee overnachtingen inclusief ontbijt

  Dag 8

  Vandaag heeft u een vrije dag ter eigen invulling. Ook vandaag is het mogelijk om een optionele excursie te ondernemen. Een tour zou er bijvoorbeeld als volgt uit kunnen zien: Na uw ontbijt wordt u opgehaald voor een stad-en plattelands fietstour. Ver weg van het drukke stadsverkeer ontdekt u het authentieke Java. U fietst door de rijstvelden en het lokale dagelijkse leven. Na ongeveer 2 tot 3 uur wordt u bij uw hotel afgezet en heeft u tijd om te lunchen.

 • Dag 9 Borobudur

  In de ochtend kunt u nog een leuke excursie doen in Yogyakarta alvorens we naar Magelang rijden in circa 1,5-2 uur. U overnacht in een sfeervol guesthouse tussen de rijstvelden op zo'n 500 meter gelegen van het Borobudur-complex; een prachtige omgeving! U heeft de tijd om vandaag het complex te bezoeken. De Borobudur is officieel geopend van 06.00-17.00 uur, maar indien er wordt bijbetaald is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de zonsondergang en zonsopkomst te bekijken vanaf het terrein.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar Magelang

  • Entree Borobudur tijdens normale openingsuren

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 10 tot en met 12 Kalimantan
  Dag 10

  In de ochtend rijdt u in circa 2,5-3 uur naar Semarang. U vliegt vanaf hier met Trigana Air in een klein uur naar Iskandar Airport (Pangkalan Bun, Kalimantan). Bij aankomst in Pangkalanbun wordt u door uw gids opgehaald en met de auto in circa 30 minuten naar Kumai gebracht. Hier gaat u aan boord van van uw privé schip, dat de komende dagen een belangrijke rol zal spelen. Het schip is bemand door een kok, een gids en een kapitein. Op het bovenste dek wordt uw diner geserveerd terwijl het schip afmeert. We varen de jungle in en de nacht tegemoet. De rivier begint te slingeren en het groen sluit ons langzaam in. Na twee uur varen komen we aan bij de Rimba Lodge.

  Een van de meest toegankelijke beschermde gebieden op Kalimantan is ongetwijfeld het Nationaal Park Tanjung Puting. De grootste bezienswaardigheden van dit park zijn twee unieke primaten: Orang-oetans en neusapen (bekantan). De orang-oetan komt ook voor op Sumatra, maar de neusaap is endemisch voor Kalimantan. Het park biedt een goede gelegenheid om beide dieren te zien. Delen van het Tanjung Puting park fungeren als rehabilitatiecentrum. Camp Leakey is opgezet door dr. Birute Galdikas, een Canadese etholoog. Zij doet verwoede pogingen om de orang-oetans van het centrum terug te plaatsen in hun natuurlijke omgeving.De enige manier op het park en de kampen te bezoeken is per boot, dit is ook meteen de aantrekkingskracht van een tocht hier naar toe. Vanaf de boot kan men heerlijk ontspannen speuren naar apen of naar allerlei bosgeluiden luisteren. Hier en daar zijn de rivieren smal en dichtgegroeid met waterplanten. Dit geeft de tocht een avontuurlijk tintje. Krokodillen worden regelmatig gesignaleerd.

  In een groot deel van het nationale park komen veenmoerassen en bosheiden voor. Bosheiden komen voor op gronden die voedselarm zijn en die een zanderige structuur bezitten, waardoor het regenwater snel wegzakt. Een tweede, harde, ijzerhoudende laag onder het zand, zorgt ervoor dat het teveel aan water niet kan wegstromen. Hierdoor treden snel overstromingen op na hevige regenval. Het water dat uit de bosheide vloeit, is meestal bruinzwart van kleur en vol met humuszuren. De fauna is net als de flora relatief soortenarm. Andere zoogdieren dan de neusaap en de orang-oetan zijn de nevelpanter, oenka, grijze gibbon, kalaki langoer, donkergrijze langoer, honingbeer, hert, behaard boszwijn en eekhoorn. In de bossen en langs de rivieren zijn ook veel vogels te zien, waaronder verschillende ijsvogels, neushoornvogels en reigers. De vele gekleurde vlinders (het beste te zien na een regenbui) steken fel af tegen het groen van het woud.

  Een uniek verschijnsel is de natuurlijke verlichting ‘s avonds en ‘s nachts in de nipahpalmen, die zich stroomafwaarts langs de rivier Sekunyir bevinden. De energiezuinige verlichting wordt verzorgd door miljoenen insecten en creëren een soort tweede planetenstelsel. Helaas kunt u dit verschijnsel niet altijd waarnemen.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Semarang - Pangkalanbun (Kalimantan)

  • Privé transfer naar boot

  • 2-daagse Tanjung Puting Exploration

  • Twee overnachtingen, op basis van volpension

  Dag 11

  U vaart met uw boot en uw team nog dieper de jungle in. Met uw gids spot u verschillende dieren vanaf de boot en hij zal u veel vertellen over het natuur gebied. Vandaag ontmoet u de orang-oetan. Deze intrigerende primaat leeft hier in het wild en in het semi-wild. Tanjung Puting kent drie opvangcentra voor Orang-Oetans: Tanjung Harapan, Pondok Tanggui en Camp Leakey. Camp Leakey is het grootste en ligt het verst weg. Tijdens de twee dagen dat u in het park verblijft, bezoekt u alle drie de locaties.

  Lunch en diner zijn aan boord. ’s Avonds positioneert de boot zich op een zandbank waar u de nacht zult doorbrengen midden in de jungle. Naarmate het donkerder wordt vliegen ontelbare zwaluwen terug naar de stad. In tegengestelde richting zien we grote vleerhonden (ook wel vliegende honden of grote vleermuizen genoemd) overkomen.

   

  Tijdens wandelingen is het het beste om een lange broek aan te doen en gemakkelijk zittende wandelschoenen. U kunt ook beter een blouse of t-shirt met lange mouwen aan doen, als bescherming tegen zon, insectenbeten en scherpe vegetatie.

  Dag 12

  Een nieuwe dag waarop u het park verkent. Vandaag maakt u een trekking door de jungle en bezoekt u de andere opvang-locaties. Aan het einde van de middag varen we terug naar het hotel.

 • Dag 13 Malang

  In de vroege ochtend vaart u naar Kumai, waar u met de auto naar het vliegveld van Pangkalanbun rijdt. U vliegt in de vroege middag naar Surabaya, waar u rond 14:00 uur aankomt. Na aankomst in Surabaya rijden we door richting Malang, een rit van circa 2,5-3 uur.

  Inclusief:

  • Privé boottransfer naar Kumai

  • Privé transfer naar de luchthaven van Pangkalanbun

  • Binnenlandse vlucht Pangkalanbun - Surabaya

  • Privé transfer naar Malang

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 14 Sukapura

  In de middag rijdt u naar de Bromo vallei. Het laatste stuk van de rit legt u af per jeep. We rijden door prachtige heuvelachtige plantages en er is een mogelijkheid onderweg een mooie waterval te bekijken. We bereiken een uitgestrekte vallei. De land cruiser ploegt zich een weg door de as, dat door de vele erupties van de Bromo-vulkaan hier de ondergrond vormt. Het bergachtige desolate landschap is adembenemend mooi. Uiteindelijk doemt Bromo op en nog een andere vulkaan genaamd Semeru. Bromo is nog steeds zeer actief en oogt als een grijze, kille rookput. Semeru slaapt en is bedekt met zeer vruchtbare grond en daarom volledig groen. Wij rijden per jeep door naar ons hotel, dat nog maar een klein stukje rijden is.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar uw accommodatie

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 15 tot en met 17 Ubud
  Dag 15

  U kiest er vandaag zelf voor of u de Bromo met sunrise wilt aanschouwen. Veel mensen kiezen er niet voor, omdat ze de dag ervoor de vulkaan al zo mooi gezien hebben en het tijdens de sunrise heel druk kan zijn met andere reizigers. Als u de sunrise wel graag wilt zien kunt u een jeep huren naar het uitzichtpunt Penajakan, of al wandelend naar de Bromo krater gaan. Na terugkomst in het hotel en het ontbijt rijdt u met auto en chauffeur door naar Surabaya waar u de vlucht neemt naar Denpasar, Bali. U laat het fascinerende Java achter u en gaat een tijd vol ontspanning tegemoet.

  Aangekomen op Bali (in de vroege avond) rijdt u door naar Ubud, een rit van circa 2 uur.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Surabaya - Denpasar

  • Drie overnachtingen inclusief ontbijt

  Dag 16

  Vandaag heeft u de gelegenheid om Ubud op eigen gelegenheid te verkennen. Mocht u het wensen, dan organiseren wij graag enkele excursies vooraf. Tevens is het mogelijk om via de receptie van uw accommodatie allerlei uitstapjes te boeken, zoals een bezoek aan de rijstterrassen, fietsen tussen de rijstvelden en het bijwonen van een culturele ceremonie. We hebben deze dagen geen programma opgenomen, zodat u helemaal vrij bent om zelf een keuze te maken.


  Ubud is het culturele centrum van Bali. Omringd door groene rijstvelden en een diversiteit aan tempels is Ubud volgepakt met toeristische bezienswaardigheden! Art galleries, knusse cafe's, handnijverheidswinkeltjes, luxe spa's, er is genoeg te ondernemen deze dagen!

  Dag 17

  Een dag ter vrije besteding in Ubud.

 • Dag 18 tot en met 19 Munduk
  Dag 18

  Vandaag rijdt u naar Munduk, een rit van circa 2 uur. Een mooie route gaat via Jatiluwih en het Bratan-meer. De Batur en Bratan-meren zijn beroemd vanwege de prachtige uitzichten en fotogenieke tempels. Spreek dan ook zeker de meest geschikte route (gebaseerd op uw wensen) af met de chauffeur. U checkt in bij uw nieuwe accommodatie; uw nieuwe standplaats voor de komende nachten.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar Munduk

  • Twee overnachtingen inclusief ontbijt

  • Balinese massage tijdens uw verblijf

  Dag 19

  Vrije dag om naar eigen wens in te delen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de omgeving van Munduk te voet en met gids te verkennen.

 • Dag 20 tot en met 22 Tabanan
  Dag 20

  U rijdt vandaag in circa 2 uur naar het district Tabanan, naar Gangga Beach. Onderweg kunt u wederom enkele stops maken, waaronder een mooie stop bij de bekende Tanah Lot tempel.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar Gangga Beach

  • Drie overnachtingen inclusief ontbijt

  Dag 21

  Vrije dag om naar wens in te delen.

  Dag 22

  Een nieuwe dag ter eigen invulling. Graag geven we suggesties over activiteiten, maar we kunnen ons goed voorstellen dat het ook fijn is om te ontspannen na drie weken op pad te zijn!

 • Dag 23 Nachtreis

  Vandaag is het moment gekomen om afscheid (voor nu althans!) te nemen van Bali. We vertrouwen erop dat u vol schoonheid terugkijkt op een schitterende en avontuurlijke tijd in Indonesië! Onze chauffeur brengt u naar de luchthaven van Denpasar. Uw moment van vertrek is afhankelijk van de geplande vliegtijd. De rit naar de luchthaven duurt circa 1,5-2 uur en u vliegt via Jakarta terug naar Amsterdam.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar de luchthaven

  • Intercontinentale vlucht Denpasar - Amsterdam

 • Dag 24 Vertrek

  Aankomst in Amsterdam.

Accomodaties

 • The Collonade Residence ( voorheen The Hang Tuah Hotel)

  The Collonade Residence ( Voorheen genaamd Hang Tuah hotel)  is een klein comfortabel boutique hotel ten zuiden van het centrum van Jakarta. Het hotel ligt aan de rand van de drukke stad, in een welgestelde woonwijk. Er is een heerlijk zwembad, een fitness ruimte en een knus restaurant. Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam. De kamers zijn sfeervol en hebben allen een klein balkon. Een winkelcentrum is op loopafstand gelegen.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Kuda Laut Resort

  Kuda Laut, wat zeepaardje betekent, is een prachtig gelegen resort direct aan zee. Kuda Laut Resort is gelegen aan de Zuid-West kust van Java, bij Cibangban Beach en het stadje Pelabuhan Ratu. Het is een mooi kleinschalig resort uitgestrekt over een grote oppervlakte. In de omgeving kunt u prachtig wandelen. Het resort heeft een eigen restaurant aan het strand met een uitstekende lokale en internationale gerechten. Het resort is opgebouwd uit een aantal mooie villa’s met een prachtig uitzicht op de baai, waar veel vissersbootjes actief zijn. De villa’s zijn eenvoudig maar ruim opgezet met een eigen terras, waarvan sommige met zeezicht. Buiten het dorp Pelabuan Ratu is de accommodatie enigszins geisoleerd gelegen.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Savoy Homann Bidakra

  Hotel Savoy Homann is een 5-sterrenhotel in Bandung, aan de Jalan Asia-Africa 112 (vroeger Grote Postweg) en is vanwege zijn architectuur en gasten beroemd in Indonesië. Het huidige gebouw had een voorganger, Hotel Homann, van de gelijknamige familie die vooral bekend was wegens de goede rijsttafel van moeder Homann. In 1939 is het huidige gebouw neergezet naar een ontwerp van de architect Albert Aalbers in art decostijl naar de lijnen van de oceaanstomers. Om zijn grootsheid te benadrukken heeft men het woord "Savoy" er toen aan toegevoegd. Het is in 1940 opgeleverd en zo gebleven tot in de jaren tachtig van die eeuw. Daarna zijn telkens kleine aanpassingen verricht (vergroten toegangshal, verplaatsen toiletgroep bij ingang, beglazing met klimaatregeling aan voorzijde). Het heeft een (ver van het verkeer liggende) binnentuin, waar men vroeger in de open lucht ontbeet, inmiddels is dit ook overdekt.

  Het is na de onafhankelijkheid in handen gekomen van een Indonesische hotelgroep (en heet nu Savoy Homann Bidakara Hotel) maar iedereen noemt het nog steeds Homann.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Dusun Jogja Village Inn

  Het Dusun Jogja Village Inn is een mooi boutique hotel dichtbij het toeristisch centrum van de stad. Het is gelegen op een aangename plek midden in de drukke stad, met een fijn zwembad en een leuk restaurant met goede keuken. De uitstraling is een beetje bohemien chique. De sfeervolle kamers zijn ruim, origineel en voelen als een thuis. Ze zijn rond een tuin en het zwembad gesitueerd. Geniet van een voetmassage bij aankomst en een drankje in de zwembadbar.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Rumah Dharma Borobudur

  Het Rumah Dharma ligt prachtig tussen de rijstvelden aan een eenzame zandweg. Het is een eenvoudig guesthouse met slechts zeven kamers. De kamers zijn ruim en stijlvol ingericht en beschikken over comfortabele bedden. Er is een zwembad en een klein restaurant. Het beroemde Borobudur ligt slechts op 500 meter afstand. Aan weerszijden van de accommodatie is er een overweldigende horizon met reusachtige bergen zichtbaar, waar u de zon prachtig ziet ondergaan en aan de andere kant ziet opkomen. De gerechten uit eigen keuken zijn verrukkelijk en worden vol trots gepresenteerd. Laat u verwennen en geniet van deze onontdekte parel, zo dichtbij de Borobudur, maar ver weg van het massatoerisme.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Rimba Orangutan Eco Lodge

  Deze eenvoudige houten lodge ligt binnen de grenzen van het nationaal park, midden in de jungle. De lodge is alleen te bereiken per boot. De kamers zijn basic, maar van de nodige gemakken voorzien: Schoon, goed bed, airco, ventilator, klamboe en een eigen badkamer met warm stromend water. Het restaurant is volledige afgeschermd met houten tralies, omdat de apen op het dak anders alles opeten! Een avontuurlijke ervaring! Het hotel is gebouwd op een moerasachtig gebied en loopbruggen verbinden de kamers, het restaurant en de lobby met elkaar.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • Hotel Tugu Malang

  Malang is één van de mooiste steden van Indonesië, gevuld met nostalgie. Malang is een plaats waar oude Nederlandse plantage eigenaren leefde in pure luxe en omgeven door heuvelachtige appel- en theeplantages. Hotel Tugu Malang ligt in het hart van de oude stad, vlakbij het belangrijkste monument van de strijd voor onafhankelijkheid en het prachtige Lotus Park. Het hotel herbergt een grote, onschatbare collectie antiek, beïnvloed door de Javaanse Babah Peranakan. Tugu Malang is meer dan alleen een hotel; het geeft een kijk in de prachtige rijkdommen van de geschiedenis van Java.

  Zeer sfeervol en karaktervol hotel in het centrum van de stad. Met zwembad en goed restaurant.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Jiwa Jawa Resort Bromo

  Het Jiwa Jawa Resort in Bromo is een mooi sfeervol hotel op circa 5 km van de moederkrater verwijderd. Het hotel heeft prima kamers (wat kleiner) en biedt een adembenemend uitzicht vanaf zo'n 2000 meter boven zeeniveau. Gasten kunnen ook dineren onder de sterren, waar het geluid van de natuur de nadruk heeft. Het resort is gebouwd met milieubewustzijn als prioriteit, zoals goed wordt geïllustreerd door het tegengaan van bomenkap en het efficiente afvalbeheersysteem. Het resort verbouwt het eten lokaal en organisch.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Villa Sabandari

  Vlak bij het cultureel en culinaire hart van Bali, staat u op de heuvel ‘Gunung Sari’. U kijkt uit over de rijstvelden. Ver zijn het hectische stadsleven en het drukke strand. In Villa Sabandari enkel de geluiden van een tropische avond en vage klanken van de gamelan. De zon gaat onder in een zee van ruisend groen. De tuin van het kleinschalig hotel in Ubud is feeëriek verlicht. De avondlucht vol floraal parfum. Welkom in het intieme boutique hotel Villa Sabandari!

  Deze intieme accommodatie is een met de natuur. Het hotel is ontworpen door Joost van Grieken, een beroemde Nederlandse architect en langdurige resident van Bali. Joost van Grieken is bekend om zijn delicate combinaties van Westerse en Balinese stijlelementen in de architectuur. De accommodatie is ontworpen met zoveel mogelijk plaatselijk vervaardigde materialen. Denk bijvoorbeeld aan de witte wonosari steen uit Oost-Java, bankyrai houten vloeren, houten gordelroos en alang-alang gras voor de bekleding van de daken. De muren zijn bedekt met een decoratieve rode steen uit Lombok en het bad in de Spa is uitgegraven uit een enorme rots.

  Mooi gelegen villa met prachtige uitzichten op rijstvelden. Er is een spa, een infinity zwembad en
  zonneterras aanwezig. Alle kamers komen met een prive terras.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • Munduk Moding Plantation

  De Munduk Moding Plantation is een luxe boutique resort in Noord-Bali, gelegen hoog in de bergen temidden van een koffie plantage. De prachtige bungalows bieden veel ruimte en zijn sfeervol en modern ingericht. Er is een prachtig bad en een buiten- en binnendouche. Sla uw deuren open en kijk vanuit uw enorme bed uit over de bergen met de zee als horizon, waar de zon in zal ondergaan. Het restaurant is mooi gelegen met veel openslaande deuren en een overweldigend panoramisch uitzicht. Aan het restaurant grenst een fraai aangelegde infinity pool. Bij een verblijf van minimaal twee nachten is er een Balinese massage inclusief.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • WakaGangga

  Prachtig gelegen resort met comfortabele villa’s, met mooi uitzicht over het water. Er is een restaurant,
  wellnesscentrum en zwembad aanwezig. De Ocean View Villa’s beschikken over een prive zwembad.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • Kalimantan

  Een bezoek aan Kalimantan, het immense eiland dat driekwart vormt van Borneo, is als een reis terug in de tijd. Het landschap wordt gekenmerkt door weelderige jungle vol met exotische dieren en afgelegen stammen. Een bezoek aan het eiland -het derde eiland ter wereld wat oppervlakte betreft- zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het nationale park, om onder andere orang-oetans in hun natuurlijke habitat te zien. Het gebied is zeker nog niet overspoeld door reizigers en de lokale bevolking is hartelijk. Kortom, een droom bestemming voor diegenen die liever buiten de gebaande paden gaan.

 • Tabanan

  Tabanan is een samenkomen van groene en nog meer groene rijstvelden en de strakke blauwe luchten van het schilderachtige Tabanan. Recente ontwikkelingen hebben dit voorheen afgelegen deel van het eiland makkelijker bereikbaar gemaakt. Vanuit Tabanan zijn de berg Batukaru (de tweede hoogste bergpiek op het eiland) te beklimmen, verschillende tempelcomplexen (zoals Taman Ayun, Ulun Danu Bratan of Pura Luhur Batukaru) te bezoeken of ontspanning bij de Nung Nung waterval en de Angseri Hot Springs de moeite waard!

 • Jakarta

  In het uiterste noordwesten van Java ligt de hoofdstad Jakarta; het economische, culturele en politieke centrum van Indonesië. Ook al staat deze chaotische stad niet bekend om zijn idyllische stranden, het wordt meer dan goed gemaakt door het fascinerende koloniale verleden en de gastvrije en behulpzame inwoners. Zeer de moeite waard is het gebied in het noorden van de stad, Kota Tua of vaak simpelweg 'Kota' genoemd. In dit gebied zijn de meeste koloniale gebouwen te vinden uit de VOC-tijd, als ook een aantal interessante musea. Een kort bezoek aan Jakarta is zeker aan te raden indien u meer tijd heeft, omdat een bezoek zal bijdragen aan het beter leren kennen van Indonesië.

 • Java

  Het schrille contrast tussen actieve vulkanen, levendige groene rijstvelden en de witte zandstranden tegen bruisende metropolen zet de toon voor Java, het eiland in het hart van Indonesië. Jakarta, de hoofdstad van het land, is een van de meest dichtbevolkte plaatsen ter wereld, en is de toegangspoort tot het eiland. Yogyakarta het culturele en culinaire centrum van het natuurlijk de iconische pracht van de Borobudur tempel.

 • Indonesia

  Met 18.110 eilanden, waarvan 6.000 bewoond, is Indonesië de grootste archipel ter wereld met een vrijwel ongeëvenaarde reeks vakantiemogelijkheden. Hoewel het pittoreske eiland Bali de bekendste en meest populaire toeristische bestemming van Indonesië is, is er nog veel meer te doen voor diegenen die buiten de gebaande wegen willen uitstappen. Bezoek de historische monumenten en tempels van Midden-Java; de wereldberoemde duikstekken van idyllisch afgelegen Raja Ampat; het buitengewone eiland Komodo, de thuisbasis van de onmetelijk grote Komodovaraan; evenals een reeks uitgestrekte tropische bossen die heiligdom bieden voor ongelooflijk gevarieerde dieren in het wild, van orang-oetans en andere primaten tot kritisch bedreigde Javan Rhinoceros en Tigers. Het aanbod aan keuzes is verbijsterend, maar hoewel u besluit om uw tijd op deze opmerkelijke eilandengroep door te brengen, zult u zeker enkele opwindende ervaringen en onvergetelijke avonturen beleven.

 • Pelabuhan Ratu

  Located along the southwestern coast of the Indonesian island of Java, the city of Pelabuhan Ratu is known for its pristine beaches, excellent fishing, and its world-renowned surfing spots. Visitors can look forward to a wide selection of wonderful activities such as: learning how to surf on the beautiful Sunset beach, catching world-class waves at Cimaja Beach, relaxing at one of the many luxury spas, or soaking in the steaming waters of the nearby Cipanas and Cisolok hot springs. Other popular activities include: whitewater rafting, caving, hiking, trekking, swimming, diving, and sightseeing.

 • West Java

  Pelabuhan Ratu is een klein onontdekt kustplaatsje aan de westkust van Java. De rijstvelden grenzen hier direct aan het strand, één van de weinige plekken ter wereld waar u dit kunt aanschouwen!

 • Bandung

  Bandung is de hoofdstad van de provincie West Java en is gesitueerd tussen theeplantages en rijstvelden. De stad was, met zijn minimaal 2 miljoen inwoners, ooit het Parijs van het Oosten. De laatste mode was te koop in elegante winkels en het was de plaats om gezien te worden als koloniale entrepreneur. Deze oude, koloniale sfeer is verdwenen, maar de stad is nog steeds één van de grootste van Java, zeer dynamisch en vol historie. Nederlandse invloeden zijn hier met name zeer herkenbaar terug te vinden. Vanuit Bandung zijn dagtrips te maken naar theeplantages, vulkanen en hete bronnen. Het vulkanisch meer Kawah Putih (witte krater) ligt op zo'n twee uur rijden van de stad.

 • Yogyakarta

  Yogyakarta is bijzonder rijk in cultuur, waarbij de Javaanse keuken, muziek, dans en theater de belangrijkste plaats innnemen. Yogya is een drukke stad met ongeveer 1 miljoen inwoners, die toch de juiste balans weet te houden tussen zijn culturele erfgoed en de moderne tijd. De Ullen Sentulu en Affandi musea zijn beslist een bezoek waard, evenals het paleis van de sultan, Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat (Kraton), dat nog steeds bewoond wordt door de huidige Sultan van Jogjakarta, Sultan Hamengkoeboewono X, die tevens gouverneur is van het gebied. De Borobudur en Prambanan-tempels liggen relatief vlakbij de stad.

 • Borobudur

  De Borobudur is een Boeddhistisch heiligdom op 40 km ten noordwesten van Yogjakarta in de provincie Midden-Java, vlakbij de stad Magelang. Het is naast de Prambanan en de Kraton in Yogjakarta één van de toeristische trekpleisters van Centraal-Java. De Borobudur is gelegen bij de Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië en is gebouwd in de periode 750 - 850. De naam stamt mogelijk van het Sanskriet "Vihara Buddha Ur", dit betekent vrij vertaald "Boeddhistische tempel op de berg". De Borobudur is opgebouwd als een grote stoepa. De stoepa heeft negen etages; de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie rond. De etages vertegenwoordigen de Boeddhistische kosmos. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa's, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stoepa. De Borobudur is onderdeel van UNESCO.

 • Central Java

  Centraal Java beslaat zo'n een derde van het eiland Java. Het gebied is bekend om zijn twee 9e-eeuwse UNESCO World Heritage Sites: De oude Boeddhistische stupa en het tempelcomplex van Borobudur, en het Hindoe-tempelcomplex van Prambanan. Deze indrukwekkende sights kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met een bezoek aan de oude stad Yogyakarta, die als de culturele hoofdstad van het eiland fungeert, gevuld met een spectaculair paleis en talloze historische attracties. Een andere populaire bestemming in Midden-Java is de kleine Karimunjawa-archipel, die in het noorden van de provinciale hoofdstad Semarang is gelegen. Deze prachtige eilanden zijn bijna geheel onontwikkeld en beschikken over idyllische stranden en een aantal fantastische snorkel- en duikmogelijkheden.

 • Tanjung Puting National Park

  Tanjung Puting is een nationaal park gelegen in het zuidoostelijke deel van Kalimantan. Het park bestaat uit laagland, tropisch regenwoud, droog-land, bos, moerasbos, mangrove bossen en bos aan de kust. Dit terrein wordt gekenmerkt door zwarte water rivieren die bezoekers kunnen gebruiken om zich dieper in de jungle te kunnen. Het park beschikt over de grootste wilde orang-oetan populatie in de wereld en wordt beschouwd als een van de laatste plaatsen om orang-oetans in het wild te zien. Andere waargenomen soorten zijn beren, civetkatten, krokodillen, 9 soorten primaten en meer dan 230 vogelsoorten.

 • Borneo

  Het derde grootste eiland ter wereld, Borneo, is een tropisch paradijs verdeeld over drie landen - Indonesië, Maleisië en Brunei. Deze weelderige, exotische bestemming staat bekend om zijn verbluffend mooie omgeving en uiteenlopend wildlife, waaronder enkele van de zeldzaamste en meest bizarre dieren ter wereld. Het hoogste punt van het eiland is Mount Kinabalu, die gelegen is in Sabah, Maleisië. De regenwouden hebben enkele van de hoogste bomen ter wereld, sommige bereiken hoogten tot boven 60 meter.

  Borneo's meest spectaculaire gebieden zijn onder andere het Gunung Mulu National Park, een UNESCO World Heritage Site dat bekend staat om zijn uitgebreide grottensystemen, fantastische rotsformaties, prachtige wandelpaden en de uitzonderlijke reeks aan flora en fauna. Het kustgebied van Sabah, bekend vanwege het fantatische snorkelen en duiken vanuit de kust, en de wilde jungles van Sabah, mogen ook zeker niet gemist worden! Op zoek naar de Orang Utangs!

 • Malang

  Malang, het 'Parijs van Oost-Java', is een van de grootste stedelijke knooppunten in de regio en staat bekend om zijn intrigerende historische bezienswaardigheden en het gematigde klimaat. Ondanks de omvang van de stad is het nog altijd een aangename en sfeervolle plek die veel van zijn culturele erfgoed behouden heeft. Dat erfgoed wordt tegenwoordig aangevuld met een bloeiende hedendaagse kunstscène en een bruisend nachtleven (mede dankzij de omvangrijke studentenpopulatie). Nabijgelegen attracties zijn onder andere de reeks stranden in Balekambang, het oude hindoeïstische tempelcomplex Singosari en het eiland Sempu, met zijn lagune in het binnenland en dicht beboste kalkrotsen.

 • East Java

  Oost Java is een onstuimige mix van glooiende vulkanische bergen, mysterieuze woestijnen, historische steden en levendige festivals. Cultuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken door een bezoek aan de oude ruïnes van Penataran, het grootste hindoeïstische tempelcomplex van de regio. Maar de omgeving is vooral perfect voor de natuurliefhebbers met als hoogtepunten de Bromo en de Ijen vulkaan. Ook vind u hier nog het authentieke Java door een bezoek te brengen aan kleinere dorpjes als Kemiren en Kaliklatak.

 • Sukapura

  Sukapura ligt in Oost-Java, in de buurt van de Bromo-vulkaan. Het is een populaire tussenstop voor reizigers op weg naar het spectaculair, schilderachtige Bromo-Tengger-Semeru National Park.

 • Bromo Tengger Semeru National Park

  Dit nationaal park in Oost Java ontleent zijn naam aan de Bromo- en Semeru vulkanen (de twee hoogste pieken) en het Tenggerese volk dat inheems is in dit gebied. Deze mensen zijn vaak te zien, rijdend op hun paarden in hun traditionele kledij door de unieke wildernis. Mount Bromo is één van de belangrijkste attracties in de regio- deze vulkanische krater spuwt zwavelhoudende rook en wordt omringd door de 'Sea of Sand', een woesternij van as dat de thuisbasis is van de oude Hindu tempel Pura Luhur Poten. Er zijn meerdere prachtige wandelingen te maken in dit park, maar let op de activiteit van de onvoorspelbare vulkanen.

 • Ubud

  Ubud is het culturele centrum van Bali. Omringd door groene rijstvelden en een diversiteit aan tempels is Ubud volgepakt met toeristische bezienswaardigheden! Art galleries, knusse cafe's, handnijverheidswinkeltjes, luxe spa's, er is genoeg te ondernemen! Slenteren door de straatjes is zeker ook een belevenis, maar u kunt de drukte ook ontvluchten door middel van prachtige fietstochten in de omgeving. Een publiekstrekker bij uitstek is het 'Monkey Forest', waar honderden wilde apen leven temidden van drie Hindi-tempels.

 • Bali

  Bali is beroemd om haar prachtige stranden, glooiende heuvels bezaaid met rijstterrassen en vulkanische bergen. Cultuurliefhebbers voelen zich thuis in het bruisende culturele centrum van het eiland; Ubud. Bezoek verschillende musea of struin langs de talloze ambachten winkels. Luxe spa's, rustige yoga retraites, indrukwekkende tempels, heerlijke lokaal eten; het is niet moeilijk te begrijpen waarom Bali al zo lang één van de meest populaire eiland bestemmingen ter wereld is.

 • Munduk

  Het kleine, eenvoudige dorp Munduk is een aantrekkelijk bergtoevluchtsoord diep in de hooglanden van Central Bali. Vaak over het hoofd gezien door toeristen, komt het koeler klimaat van Munduk naar velen als een welkome uitval van de warmte aan de kust. De belangrijkste activiteiten vanuit Munduk omvatten de talloze trektochten die hun weg door bosrijke heuvels naar verborgen dorpen, geheime watervallen en eindeloze koffie- en cacaoplantages vinden. Bezoekers kunnen uitkijken naar de mooie Nederlandse koloniale gebouwen in het dorp, waarvan er veel zijn omgebouwd tot charmante gastenverblijven. Andere populaire sights zijn: Tanah Barak, Melanting en de Golden Valley watervallen. Ook het nabijgelegen Tamblingan Nature Recreation Park, met het prachtige Tamblingan Lake, omringd door weelderige groene wouden, is een aanrader!

 • Tanah Lot

  Deze ongewone rotsformatie, de thuisbasis van de exotische tempel aan de zee, Pura Tanah Lot, is een soort Balinees icoon. Een shot van deze mystieke structuur bij zonsondergang wordt beschouwd als een 'must-do' bij een bezoek aan Bali. Helaas is de site vanwege zijn populariteit overspoeld met verkopers en souvenirwinkels en is het moeilijk om te bezoeken in een tijd dat het niet overspoeld wordt door andere toeristen. Hoewel niet-Balinezen de tempel niet mogen betreden, kunt u er recht naartoe lopen als u bij eb bezoekt, of voor het volledige effect van de unieke positie, bezoek dan tijdens vloed en kom dichterbij door de zigzag van looppaden te gebruiken.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 3.985,- per persoon. De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Garuda Indonesia op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • 21 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • Privé transport met chauffeur (spreekt redelijk Engels)
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Activiteiten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder de entree voor Borobudur en een Balinese massage in Munduk
 • Entreegelden en permits voor inbegrepen activiteiten
 • National Geographic (of soortgelijke) reisgids
 • Uitgebreid informatiepakket bij aankomst
Exclusief
 • Upgrade Economy Comfort Class (prijs op aanvraag)
 • Upgrade Business Class (prijs op aanvraag)
 • Upgrade kamertype
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden
 • Optionele excursies met Engelssprekende gids
 • Stoelreserveringen
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
 • Eventuele fooien en donaties