Peru en Bolivia reis | Ontdekkingsreis Peru en Bolivia

  authentique

  

22-daagse reis door Peru en Bolivia

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

22-daagse individuele reis Peru en Bolivia

Tijdens deze reis ontdekt u al het moois dat Peru en Bolivia te bieden hebben. De reis begint in Peru met een verblijf in Lima, Arequipa, de Colca Canyon en het Titicaca-meer. Via het Titicaca meer dat met Bolivia gedeeld wordt, reist u naar de stad La Paz in Bolivia. In Bolivia ontdekt u een onwaarschijnlijk mooi gebied met rotsformatisch, surrealistiche meertjes en de zoutvlakten van Uyuni. Vanuit La Paz reist u terug naar Peru, u vliegt naar Cusco vanwaar u direct na aankomst naar de Heilige Vallei van de Inca's zult worden gebracht. Na het bezoekt aan de Machu Picchu reist u terug naar Cusco om het koloniale centrum te bewonderen en de reis af te sluiten.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Peru - 3B Barranco's Chic and Basic Bed & Breakfast
Dag 3 - 5 - Arequipa vrije dagen - Katari at Plaza de Armas
Dag 6 - 7 - Excursie Colca Canyon - Killawasi Lodge
Dag 8 - Reis naar Titicaca-meer - Casa Andina Standard Puno Tikarani
Dag 9 - Excursie Uros-eilanden - Casa Andina Standard Puno Tikarani
Dag 10 - 11 - Reis naar Bolivia en La Paz vrije dag - Casa Prado Suites
Dag 12 - Reis naar Uyuni-zoutvlakten - Hotel Tayka de Piedra
Dag 13 - Boliviaanse hoogvlakte - Tayka del Desierto Hotel
Dag 14 - Boliviaanse hoogvlakte en reis naar La Paz - Casa Prado Suites
Dag 15 - Reis naar de Heilige Vallei - The Green House
Dag 16 - Excursie Inca-ruïne - The Green House
Dag 17 - Peru cultureel - Hotel Pakaritampu
Dag 18 - Treinreis naar Aguas Calientes - La Cabana Machu Picchu
Dag 19 - 20 - Machu Picchu en Cusco vrije dag - Casa Esmeralda by Ananay Hotels
Dag 21 - Vertrek vanuit Peru
Dag 22 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Peru

Een internationale vlucht brengt u naar de wereldstad en tevens hoofdstad van Peru; Lima. In Lima wordt u opgewacht en naar uw hotel in Lima gebracht waar u de eerste nachten van de reis zult verblijven. De komende dagen kunt u de stad en de verschillende wijken verkennen. Miraflores is een fraai voorbeeld van een wijk waarvandaan u die prachtige vergezichten over de stille oceaan vindt. Hier heeft u het gevoel in een Europese stad te zijn met enkel veel Peruanen. Het is het zakelijke district en de wijk van de luxe winkels, ambassade kantoren en hotels. Het in rotsen uitgehouwen winkelcentrum Larcomar is erg bijzonder. Ten zuiden van Miraflores ligt Barranco, de kunstenaarswijk met een zeer uitgebreide keuze aan uitgaansgelegenheden en de beste restaurants met voortreffelijk Peruviaans eten. Het is een koloniale wijk waar een van de bekendste highlights “de brug der zuchten” is. barranco is tevens de wijk waar u zult verblijven.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Lima

• Meet & Greet bij aankomst

• Privétransfer naar uw hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3 - 5 - Arequipa vrije dagen

Een privétransfer brengt u naar de luchthaven van Lima. Per binnenlandse vlucht reist u naar Arequipa. Deze stad ligt op 2350 meter hoogte en kent een zeer aangenaam klimaat. Arequipa is de perfecte plek om te acclimatiseren en alvast te wennen aan de hoogte alvorens u verder zult stijgen! Bezoek hier zeker het 'Santuario Andino’ museum (met de beroemde mummie van Juanita, de ijsprinses), de wijk Yanahuara en het Santa Catalina klooster.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Lima - Arequipa

• Privétransfer naar uw hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 6 - 7 - Excursie Colca Canyon

De komende dagen maakt u een uitstap naar de indrukwekkende Colca Canyon, één van de diepste canyon’s op aarde die zelfs, door twee keer zo diep te zijn, de Grand Canyon in Noord-Amerika heeft weten te verslaan. Gedurende deze dagen zult u meer de hoogte in gaan en een punt van 4900 meter hoogte bereiken. Onderweg zult u kennis gaan maken met de welbekende cocabladeren waar thee en snoepjes van gemaakt worden. U kunt de bladeren rauw eten die zouden helpen bij eventuele hoogteziekte. De lokale bevolking uit deze regio draagt altijd een zakje cocabladeren met zich mee. De warmwaterbronnen in de Colca Canyon kunnen zorgen voor een ontspannen afsluiter van de dag. Tijdens uw verblijf bezoekt u al vroeg het belangrijke punt Cruz del Condor waar u vrijwel iedere ochtend de Condors naar boven ziet zweven alvorens zij op jacht gaan naar eten.

 

Inclusief:

• Groepstransfer naar de Colca Canyon

• Dagelijkse activiteiten Colca Canyon in groepsverband inclusief vervoer, entreegeleden en Engelssprekende gids

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 8 - Reis naar Titicaca-meer

Uw meerdaagse verblijf in de Colca Canyon eindigt en met een groepstransfer wordt u naar Puno gebracht. Een pittige route dwars door de Andes langs bergmeren en over de Altiplano (hoogvlakte). Puno is een gezellige stad aan het Titicaca-meer, het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Ondanks dat het centrum niet heel erg mooi is, is het wel een levendige stad waar bands en traditionele dansers optredens houden. Er is een uitgebreide keuze in restaurantjes en barretjes. Ook hier is het centrale plein met kathedraal een bezoek waard.

Inclusief:

• Groepstransfer naar Puno

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Excursie Uros-eilanden

U maakt vandaag een excursie van een halve dag naar de drijvende Uros-eilanden. Hier leven nog altijd de gelijknamige Uros indianen. De eilanden zijn gemaakt van riet en drijven op het Titicaca meer op enkele kilometers bij Puno vandaan. Bij een bezoek op de eilanden wordt laten zien hoe de eilanden zijn opgebouwd. U krijgt uitleg over de tradities en de mensen lopen in kleurrijke klederdracht.

Inclusief:

• Halve dag excursie Uros eilanden

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - 11 - Reis naar Bolivia en La Paz vrije dag

U verlaat Peru en reist per privétransfer naar de busterminal van Puno vanwaar uw bus naar de stad La Paz in Bolivia reist. La Paz is de grootste stad van Bolivia en tevens een van de hoogst gelegen steden ter wereld. Naast de kleurrijke levensstijl en tradities van de Aymara-bevolking, is het een kosmopolitische stad vol moderne cafés, musea, bars en restaurants. De komende dagen kunt u de stad verkennen zoals de vele pleinen, kerken en musea.

 

Inclusief:

• Privé transfer naar de busterminal

• Busreis Puno - La Paz

• Privétransfer naar het hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 12 - Reis naar Uyuni-zoutvlakten

Peru binnenlandse vlucht reist u vanuit La Paz naar Uyuni. Vandaag begint u aan een meerdaagse excursie naar de ‘salar de uyuni’ en andere hoogtepunten van Zuidwest Bolivia, zoals ‘lago colorado, lago verde en de Dali woestijn, te ontdekken. U verblijft hierbij in verschillende accommodaties. De door mineralen gekleurde gesteenten en wateren, bijzondere rotsformaties, vulkanen en natuurlijk de immense zee van zout maken deze omgeving één van de meest surrealistische landschappen op aarde. Rondreizen in dit gebied is een volstrekt unieke ervaring. Een absolute ‘must’ voor iedere reiziger.

Zo brengt u onder andere een bezoek aan Cementerio de Trenes waar treinen uit het jaar 1890 worden gepresenteerd en aan het kleine stadje Colchani waar u getuige zult zijn van diverse ambachten zoals zoutverwerking. Ook bezoekt u het eilandje Incahuasi waar een vallei van enorme cactussen tot wel 5-6 meter hoog te vinden zijn. U eindigt de dag in San Pedro de Quemes. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht La Paz - Uyuni

• 3 dagen/2 nachten Zuidwest Bolivia excursie op privé basis inclusief gids, accommodatie, transport, entreegelden, alle maaltijden en activiteiten volgens programma

Dag 13 - Boliviaanse hoogvlakte

Vandaag begint u al bij tijds de tour waarbij u onder andere naar de Laguna Colorada gaat. Onderweg zult u een mooi panoramisch uitzicht hebben op de hoogvlakte van Lípez en de Salar de Chiguana doorkruisen. Bij de actieve vulkaan Ollague maakt u een stop bij het uizichtpunt die gelegen is op de grens van Bolivia en Chili.  De volgende stops door de Altiplanische woestijn van Zuid-Bolivia zijn de lagunes op de hoogvlakte, zoals Cañapa, Hedionda en Honda waar u tevens ook kans heeft om flamingo's te spotten. Na de lunch gaat u door de Siloli woestijn naar de Stone Tree en de Laguna Colorada. Tegen het einde van de dag komt u aan in uw volgende hotel waar u één nacht zult verblijven. 

Inclusief:

• 3 dagen/2 nachten Zuidwest Bolivia excursie op privé basis inclusief gids, accommodatie, transport, entreegelden, alle maaltijden en activiteiten volgens programma

Dag 14 - Boliviaanse hoogvlakte en reis naar La Paz

Deze laatste excursie dag bezoekt u bij zonsopgang de geothermische bronnen, geisers, "Sol de Mañana", thermische bronnen van Polques en de woestijn Salvador Dalí. Vervolgens reist u terug naar Uyuni vanwaar u aan het einde van de middag/begin van de avond middels een binnenlandse vlucht naar la Paz reist. U zult nog één nacht in la Paz verblijven.

Inclusief:

• 3 dagen/2 nachten Zuidwest Bolivia excursie op privé basis inclusief gids, accommodatie, transport, entreegelden, alle maaltijden en activiteiten volgens programma

• Binnenlandse vlucht Uyuni - La Paz

• Privé transfer naar het hotel

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - Reis naar de Heilige Vallei

Vanuit La Paz vliegt u vandaag weer terug naar Peru, u arriveert in de stad Cusco. Bij aankomst staat een transfer op u te wachten die u direct naar de Heilige Vallei van de Inka's brengt. Hier vindt u onder andere tientallen ruïnes die uit het Inca tijdperk afstammen.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht La Paz - Cusco

• Privé transfer naar het hotel

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - Excursie Inca-ruïne

U maakt een privé excursie naar Pisac waarbij u ook een bezoek brengt aan de ruïnes. De grootsheid van de Inca’s komt hier voor het eerst tijdens uw reis goed naar voren. U zult een uitgebreide wandeling maken over oude Inca paden, de uitzichten zijn fenomenaal. In het dorpje Pisac bezoekt u de kleurrijke indianenmarkt. 

 

Inclusief:

• Privé-excursie naar de Pisac ruïnes en de markt

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - Peru cultureel

Vandaag brengt u een bezoek aan Chinchero dat bekend staat volgens oude Inca overlevering als de geboorteplaats van de regenboog. Het dorpje vormt een bijzondere mix van Spaanse en Inca invloeden. Vanuit Chinchero reist u verder naar de zoutterrassen bij Maras waar al honderden jaren zout wordt gewonnen. Het beeld van een indianenvrouw die over spierwitte terrassen wandelt met het majestueuze Andeslandschap ontroert menigeen. Vervolgens bezoekt u de cirkelterrassen van Moray waar u technische hoogstandjes van de agricultuur van de Inca’s te zien krijgt.

Na de excursie wordt u naar Ollantaytambo gebracht waar u zult overnachten.

Inclusief:

• Privé excursie Chinchero, Salinas de Maras & Moray

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 18 - Treinreis naar Aguas Calientes

Eventueel kunt u in de ochtend op eigen gelegenheid de ruïnes van Ollantaytambo bezoeken. Daarna reist u per Expedition trein naar Aguas Calientes of ook wel Machu Picchu Pueblo (dorp) genoemd. Een gids wacht u op om u al wandelend door het dorpje naar uw hotel te brengen. De middag heeft u vrij te besteden. In het dorpjes zijn veel souvenirswinkeltjes en restaurantjes te vinden.

Inclusief:

• Expedition trein Ollantaytambo - Aguas Calientes

• Begeleide wandeling naar uw hotel

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 19 - 20 - Machu Picchu en Cusco vrije dag

Een privégids neemt u 's ochtends heel vroeg mee naar de verloren stad van de Inca's, Macchu Pichu! Machu Picchu is verkozen tot één van de moderne wereldwonderen. U krijgt hier een zeer uitgebreide rondleiding aangeboden waarbij u continue van een adembenemend uitzicht op het oude complex geniet. Na de rondleiding krijgt u tevens de mogelijkheid om de Huayna Picchu berg op te gaan voor een uitzicht op het complex vanuit weer een andere hoek. Houd er echter wel rekening mee dat het beklimmen van de steile trap van de Huayna Picchu vrij pittig is.

Na uw bezoek aan de Machu Picchu keert u terug naar Aguas Calientes en reist u in de middag per trein terug naar Ollantaytambo. Een privétransfer brengt u vervolgens naar Cusco waar u nog eens twee nachten zult verblijven. Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman of een bezoek aan een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om lekker van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

Inclusief:

• Privé excursie naar de Machu Picchu inclusief Engelssprekende gids, entreegelden en busrit

• Expedition trein Aguas Calientes - Ollantaytambo

• Privétransfer naar uw hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 21 - Vertrek vanuit Peru

Helaas is er alweer een einde gekomen aan uw prachtige reis door Peru en Bolivia. Een transfer brengt u naar de luchthaven van Cusco. Vanuit Cusco vliegt u naar Lima waar vandaan u vervolgens per intercontinentale vlucht naar Amsterdam reist. Hier komt u de volgende dag aan.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Cusco - Lima

• Intercontinentale vlucht Lima - Amsterdam 

Dag 22 - Aankomst

Prijsinformatie

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class
• Binnenlandse vluchten
• 20 overnachtingen in bijzondere accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder Colca Canyon groepsexcursie, Zuidwest Bolivia privé-excursie en Machu Picchu.
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw ontdekkingsreis Peru en Bolivia

Accommodaties

3B Barranco's Chic and Basic Bed & Breakfast

U overnacht in hotel 3 Barranco, een chic en basic Bed & Breakfast. Het is ontworpen om te voorzien in de basisbehoeften van reizigers met een gezellige sfeer en persoonlijke service.

Uw verblijf: 2 nachten

Katari at Plaza de Armas

Katari hotel is gelegen aan de Plaza de Armas, tegenover de historische kathedraal. Het hotel heeft een terras met een panoramisch uitzicht over de stad en de vulkanen. Het hotel heeft een koloniale sfeer en bevindt zich op een goede plek in de stad, vlakbij het toeristische informatie centrum en verschillende restaurant. U wordt hier warm verwelkomd en de receptie staat 24 uur per dag voor u klaar.

Uw verblijf: 3 nachten

Killawasi Lodge

De Killawasi Lodge is een gezellig hotel gelegen in de prachtige Colca-vallei in het charmante dorpje Yanque. De lodge biedt zijn gasten een onvergetelijke levenservaring en deelt met hen de aandacht van de hartelijke Colca-vallei mensen.

Uw verblijf: 2 nachten

Casa Andina Standard Puno Tikarani

Casa Andina Standard Puno Tikarani is een middelgroot en rustig hotel met ruime gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een woonkamer met een open haard en een patio. Het is een praktisch, veilig en gemakkelijk hotel op een uitstekende locatie. Het heeft 50 kamers, een wasservice, een geldautomaat, en draadloos internet.

Uw verblijf: 2 nachten

Casa Prado Suites

Casa Prado Suites ligt op 600 meter van het Murillo-plein en 700 meter van het Presidentieel Paleis. De dichtstbijzijnde luchthaven is El Alto, op 5 km van Casa Prado Suites. Casa Prado Suites biedt accommodatie met gratis WiFi en een restaurant in La Paz, op 300 meter van El Prado Walk. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met kabelzenders. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een douche.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Tayka de Piedra

Dit hotel ligt dichtbij de historische ruïnes van het stadje San Pedro de Quemes. Hier bent u op de juiste locatie om de nabijgelegen bezienswaardigheden van deze regio te bezoeken. Het vriendelijke personeel staat altijd voor u klaar u een zo comfortabel mogelijk verblijf te bieden!

Uw verblijf: 1 nacht

Tayka del Desierto Hotel

Temidden van een unieke omgeving in het hart van de Siloli woestijn omringd door landschappen die eruit zien alsof ze van een schildersdoek komen ligt het woestijnhotel Tayka del Desierto.

Uw verblijf: 1 nacht

Casa Prado Suites

Casa Prado Suites ligt op 600 meter van het Murillo-plein en 700 meter van het Presidentieel Paleis. De dichtstbijzijnde luchthaven is El Alto, op 5 km van Casa Prado Suites. Casa Prado Suites biedt accommodatie met gratis WiFi en een restaurant in La Paz, op 300 meter van El Prado Walk. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met kabelzenders. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een douche.

Uw verblijf: 1 nacht

The Green House

The Green House is een unieke en rustige accommodatie gelegen in het hart van de Heilige Vallei. De accommodatie wordt omringd door een adembenemend panoramisch uitzicht op de bergen en met ruïnes, pueblos, en andere bezienswaardigheden. Het uitzicht vanuit uw kamer is van de meest heilige van de berg: Pitusiray, de vrouwelijke Apu. Er zijn vele wandelpaden langs de rivier die achter de Lodge lopen en tot de waterval van Arin. The Green House ligt een stukje vanaf de hoofdweg uit de drukte van de vallei. Alles is bewust ontworpen, met gebruik van natuurlijke materialen om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Pakaritampu

De naam "Pakaritampu" is afgeleid van de Quechua woorden "Pakari en "Tampu" die het aanbreken van de ochtend en thuis betekenen. Het Pakaritampu Hotel is gelegen in de Heilige Vallei in het dorpje Ollantaytambo op slechts 2 minuten van het treinstation met een directe verbinding naar Machu Picchu. De stad Ollantaytambo is het startpunt van de Inca Trail, een prachtige plek waar u verschillende toeristische attracties kunt vinden.

Uw verblijf: 1 nacht

La Cabana Machu Picchu

La Cabana Hotel is een warm en gezellig hotel met een romantisch tintje. Hier maakt u kennis met de cultuur en de natuur rondom Machu Picchu.Het hotel biedt gasten gevarieerde kamers, orthopedische matrassen voor een goede nachtrust, gaskachels voor warme douches, evenals handdoeken en beddengoed gemaakt van 100% Peruaanse katoen.

Gasten kunnen genieten van een wandeling langs de Urubamba rivier met een prachtige waterval van kristalhelder water. Neem uw camera mee zodat u de biodiversiteit van orchideeën en andere exotische bloemen en vogels, vlinders en insecten vast kan leggen.

Uw verblijf: 1 nacht

Casa Esmeralda by Ananay Hotels

Casa Esmeralda ligt in een prachtige woonwijk en biedt een schilderachtig en elegant boetiekconcept dat voldoet aan de behoeften van de hedendaagse gasten. Casa Esmeralda is een mooi huis met 18 kamers en maarliefst 3 tuinen. Het hotel beschikt evenals over een mooie omgeving om te lezen of gewoon een praatje te maken en te genieten van de prachtige uitzichten die het hotel te bieden heeft. Er zijn vijftien Deluxe-kamers en drie Deluxe Premium-kamers. Alle kamers zijn geschikt voor twee personen en bieden een gevarieerd ontbijtbuffet. Deze accommodatie ligt dicht bij het historische centrum en tegelijkertijd weg van de drukte. Op slechts vier blokken vindt de Koricancha-tempel en de Grote Markt bereikt u in ongeveer 15 minuten lopen.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Lima

Lima was in de koloniale tijd de hoofdstad van het Spaanse Vice-koninkrijk Peru. Rondom de 'Plaza de Armas' en de 'Plaza de San Martin' getuigen de gebouwen van de rijkdom van weleer. U kunt er prachtige stadswandelingen langs verschillende monumenten maken zoals de kathedraal, het Peruviaans parlementsgebouw en het klooster van San Francisco. Het koloniale centrum van Lima staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Opvallend in Lima zijn de kliffen die vrijwel meteen achter het smalle strandje en de autoweg oprijzen uit zee. De gehele kustlijn kent daardoor spectaculaire uitzichten. Een fraai voorbeeld van de vergezichten over de stille oceaan vindt u in wijk Miraflores, ook wel de zakelijke wijk van Lima en tevens een wijk van de luxe winkels, ambassades en hotels. Vooral in Larcomar, een in de rotsen uitgehouwen winkelcentrum, is erg bijzonder. Iets zuidelijker van Miraflores ligt de kunstenaarswijk Barranco. Langs de Brug der Zuchten vindt u hier de beste restaurantjes.

Arequipa

Arequipa ligt op 2300 meter hoogte en kent een zeer aangenaam klimaat. De oude en mooie stad wordt omringd door maar liefst drie vulkanen, waarvan de Misti, vanwege de perfecte conische vorm de bekendste is. Vanuit het klooster van San Francisco, of vanaf de brug over de rivier heeft u een prachtig uitzicht over deze vulkanen. Het ‘Plaza de Armas’, ofwel het centrale plein van de stad, wordt door velen het mooiste van het land genoemd. Bezoek zeker ook het museum van Juanita de ijsprinses!

Buiten dat Arequipa een mooie plek is om het even wat rustiger aan te doen, is het ook een goede tussenstop om te acclimatiseren alvorens u verder het Andes gebergte in stijgt.

Colca Canyon

De indrukwekkende Colca Canyon is één van de diepste canyon’s ter wereld, op het diepste punt is het verschil tussen de Colca rivier en de bergtoppen zelfs bijna 4200 meter. Tevens is dit de thuishaven van de Zuid Amerikaanse condor, de grootste vogel ter wereld. Om hier te komen reist u eerst via een ruige route dwars door een vicuña reservaat en langs vulkanen. De bergen zitten vol met verschillende mineralen wat voor prachtige kleuren in de rotspartijen zorgt. Het gebied van de canyon wordt al eeuwen bewoond, en vandaag de dag vindt u in de knusse dorpjes nog altijd een overwegend inheemse bevolking bekend van de kleurenpracht in hun kledij en sfeervolle marktjes.

Lake Titicaca

Hoog in het Andes-gebergte op de grens tussen Peru en Bolivia, wordt het Titicacameer beschouwd als de hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld. Het gebied was ooit een bolwerk van Inca cultuur en deze oudheid is nog steeds zichtbaar in de vele Inca-ruïnes verspreid over de kustlijn, evenals de levendige traditionele handgeweven textiel en kleding. Een van de populairste attracties van het meer zijn de 42 drijvende riet eilanden van de Uros mensen, bereikbaar vanaf Puno in het oosten. Op Santa Maria, de grootste van deze, kunt u de lokale woningen bezoeken om de traditionele cultuur te ervaren.

La Paz

La Paz is de grootste stad van het land en Bolivia’s economisch, politiek en zakelijk centrum. De stad is spectaculair gelegen in een vallei die vanuit de Boliviaanse hoogvlakte steil naar beneden duikt. La Paz is een bijzondere stad, aan de ene kant modern en kosmopolitisch en aan de andere kant thuisbasis van meer dan een miljoen inheemse Bolivianen, wat terug te zien is in de vele festivals, tradities en gebruiken die de stad telt. Er is zelfs een heksenmarkt waar allerlei voor rituelen te gebruiken spulletjes verkocht worden. De ‘huayna Potosi’ vulkaan torent boven de stad uit, wat op heldere dagen een prachtig uitzicht oplevert. Let wel, La Paz ligt op meer dan 3000 m hoogte!

Ojo de Perdiz

Op deze prachtige plek in de woestijn kunt u genieten van de ruigheid van omgeving. Hoogtepunten in dit gebied zijn de Lagunas de Colores, de geiser van Sol de Mañana en de Stone Tree, maar ook nog vele andere attracties en prachtige landschappen.

The Sacred Valley of the Incas

In de heilige vallei van de Inca’s vindt u onder andere tientallen ruïnes die uit het Inca tijdperk afstammen. Verder zijn er verschillende inheemse marktjes waar u doorheen kunt wandelen en typische kleurrijke kleedjes en andere spulletjes kunt kopen. De naam van de vallei is terecht gekozen, want de bijzondere omgeving met besneeuwde bergtoppen en de ruige Urubamba rivier die door het gebied slingert is werkelijk prachtig.

Machu Picchu Pueblo

Machu Picchu Pueblo is een stad aan de rivier, bekend om de beroemde Machu Picchu-ruïnes. Deze stad in het nevelwoud is omringd door torenhoge beboste kliffen en beschikt over een eindeloos aanbod van hotels, restaurants, markten en labyrintische straten. Machu Picchu Pueblo, ook bekend als Aguas Calientes, is een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde oude archeologische site van Machu Picchu te verkennen. Bezoekers kunnen daarnaast ook genieten van een verscheidenheid aan andere activiteiten, zoals: een ontspannende massage na een lange verkenningsdag, een wandeling door het weelderige regenwoud naar de Mandor-watervallen, een avontuurlijke wandeling op de Putucusi-berg of een bezoek aan de ontspannende thermale baden met de Andes als achtergrond. Mis ook het Machu Picchu Museum en de Botanische Tuinen niet.

Cusco

Cusco, de vroegere hoofdstad van de Inca’s (de naam Cusco betekent navel der aarde in Quechua (de taal van de Inca’s), is met geen enkele andere stad ter wereld te vergelijken. De koloniale gebouwen zijn gebouwd op de fundamenten van de Inca’s welke op veel plekken nog duidelijk zichtbaar zijn. De stad telt oneindig veel monumenten en bezienswaardigheden en ligt schitterend in een vallei. Kunstenaars, wetenschappers, indianen en toeristen komen hier samen wat een magische sfeer creëert die u geproefd moet hebben.

Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman, een excursie naar de zoutterrassen of naar een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!