Singapore en Borneo reis | Ontdekkingsreis Borneo

  authentique

  

26-daagse reis door Singapore en Maleisië

€ 

Vanaf 4.770,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

26-daagse individuele rondreis Singapore en Maleisië

Deze prachtige reis begint in de metropool Singapore, waar moderniteit en traditioneel hand in hand gaan. Vervolgens reist u naar Borneo, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Na een verblijf in Kota Kinabalu in Sabah, gaat u vanuit Kundasang het Kinabalu Nationaal Park bezoeken. Hierna duikt u de natuur in bij de Kinabatangan-rivier waar u per riviercruises op zoek gaat naar wildlife, zoals orang-oetans, neushoorn-vogels, olifanten en neusapen. Vanuit Sandakan bezoekt u de indrukwekkende Sepilok Orang Utan- en Sunbear Conservation Centers en duikt u bij het Gomantong Forest de grotten in, waar miljoenen vleermuizen en zwaluwen te vinden zijn. Daarna vliegt u naar Kuching, de hoofdstad van Sarawak om u voor te bereiden op het volgende avontuur. U gaat namelijk 4 nachten verblijven in het Batang Ai Nationaal Park, o.a. in een traditionele Longhouse. U krijgt hier een kijkje in het leven van de inheemse Iban-stam in het regenwoud en gaat op zoek naar de flora en fauna. Een onvergetelijke ervaring! U sluit de reis af op het Santubong-schierieland, waar u heerlijk kunt ontspannen voordat u weer terugkeert naar Nederland.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - 2 - Singapore vrije dagen - Parc Sovereign Hotel Tyrwhitt
Dag 3 - Reis naar Borneo - Hotel Shangri-La Kota Kinabalu
Dag 4 - Kota Kinabalu vrije dag - Hotel Shangri-La Kota Kinabalu
Dag 5 - Kinabalu Nationaal Park en warmwaterbronnen - Kinabalu Pine Resort
Dag 6 - Kundasang vrije dag - Kinabalu Pine Resort
Dag 7 - Reis naar Kinabatangan-rivier - The Last Frontier Boutique Resort
Dag 8 - Borneo regenwoud - The Last Frontier Boutique Resort
Dag 9 - Reis naar Sandakan - Four Points by Sheraton Sandakan
Dag 10 - Sepilok Orang Utan Centre en Sunbear Conservation Centre - Four Points by Sheraton Sandakan
Dag 11 - Gomantong-grotten - Four Points by Sheraton Sandakan
Dag 12 - Sandakan vrije dag - Four Points by Sheraton Sandakan
Dag 13 - Sandakan vrije dag - Four Points by Sheraton Sandakan
Dag 14 - Reis naar Sarawak - Hilton Kuching
Dag 15 - Kuching vrije dag - Hilton Kuching
Dag 16 - Reis naar Batang Ai Nationaal Park - Iban Longhouse Nanga Sumpa
Dag 17 - Borneo regenwoud - Aiman Batang Ai Resort & Retreat
Dag 18 - Borneo regenwoud - Aiman Batang Ai Resort & Retreat
Dag 19 - Borneo regenwoud - Aiman Batang Ai Resort & Retreat
Dag 20 - 23 - Santubong-schiereiland vrije dagen - Cove 55
Dag 24 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - 2 - Singapore vrije dagen

De eerste dagen van uw reis verblijft u in deze opmerkelijke stad die natuurhistoricus William Hornaday beschreef als "De handigste en meest wonderlijke stad die hij ooit heeft gezien".

Met de sterke Chinese, Maleis, Indiase en Westers invloeden biedt deze metropool een oogverblindende smeltkroes van de diverse culturen, exotische keukens en een scala aan architecturale stijlen. Geniet van uw vrije tijd in deze wereldstad en kom rustig bij van de lange reis.

Inclusief:

• Privé transfer naar hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3 - Reis naar Borneo

Na het ontbijt wordt u in de lobby van het hotel opgehaald voor uw privé transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Kota Kinabalu. Bij aankomst wordt u wederom met een privé transfer naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden. 

Inclusief:

 • Privé transfer naar vliegveld
 • Internationale vlucht 
 • Privé transfer naar hotel
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Kota Kinabalu vrije dag

Vandaag kan u op eigen gelegenheid de dag besteden. Zo kan u de stad verkennen of bijvoorbeeld een dagexcursie doen naar Coral Island. 

Inclusief:

 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Kinabalu Nationaal Park en warmwaterbronnen

Na het ontbijt wordt u opgehaald in het hotel. Het is ca. 2 uur rijden door prachtige landschappen naar Kinabalu National Park. Het laatste deel is zeker de moeite waard met prachtige vergezichten op bergen en dalen. Onderweg maakt u een stop bij Pekan Nabalu, beroemd om haarlokale  fruit en ambachtsmarkt.  Aangekomen in Kinabalu National Park kunt u genieten van het prachtige uitzicht en gaat u met een gids wandelen over natuurpaden. U gaat het in het exhibition center leren over de flora en fauna van het park.  

Vervolgens gaat u in circa een uurtje door de bergen naar Poring Hot springs. Bij aankomst kan u in 20 min omhoog hiken naar de Canopy Walkway, voor een birdview over het regenwoud. Verder wordt u voorzien van een lunch in een lokaal restaurant en zal u achteraf naar uw accommodatie in Kundasang worden gebracht. 

Inclusief:

• Excursie: Kinabalu National Park & Poring Hot Springs

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Kundasang vrije dag

Vandaag kan u op uw eigen tempo Kundasang verkennen. 

Inclusief:

 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Reis naar Kinabatangan-rivier

U reist middels een privé transfer naar uw bijzondere accommodatie boven op een heuvel aan de Kinabatangan-rivier. Bij aankomst wordt u verwelkomd met een drankje en een lunch. In de avond gaat u met een gids de rivier op om wildlife te spotten. Langs de rivier leven veel verschillende diersoorten, zoals olifanten, orang utans, neusapen en neushoorn vogels. Eenmaal terug in het hotel gaat u dineren in uw accommodatie. 

Inclusief:

 • 3D2N Kinabatangan
 • Overnachting inclusief Lunch, Diner, Ontbijt en activiteiten volgens programma van de accommodatie

Dag 8 - Borneo regenwoud

Na het ontbijt gaat u een indrukwekkende jungle wandeling maken. Daarna krijgt u de gelegenheid om te lunchen, voordat u weer doorgaat voor een tweede boottocht over de rivier, op zoek naar wildlife. De avond zal u weer doorbrengen in uw comfortabele accommodatie, waar tevens uw diner geserveerd zal worden. 

Inclusief:

 • 3D2N Kinabatangan
 • Overnachting inclusief Lunch, Diner, Ontbijt en activiteiten volgens programma van de accommodatie

Dag 9 - Reis naar Sandakan

Vandaag kunt u de ochtend nog vrij besteden in uw accommodatie. In de middag vervolgt u de reis naar Sandakan. In de middag wordt u naar uw accommodatie gebracht en kan u de rest van de dag vrij besteden.

Inclusief:

 • Transfer naar hotel 
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Sepilok Orang Utan Centre en Sunbear Conservation Centre

Na het ontbijt gaat met een bezoek aan het Sepilok Orang Utan Centre en het Sunbear Conservation Centre. Rond 10 uur kan u aanschouwen hoe de orang oetans gevoed worden. Verder krijgt u een korte documentaire te zien over het rehabilitatieproces. Daarna gaat u naar het Sunbear Conservation Centre. 

Inclusief:

 • Excursie: Sepilok Orang Utan Centre en het Sunbear Conservation Centre
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Gomantong-grotten

Vandaag gaat u met uw gids naar Gomantong Forest. Hier brengt u een bezoek aan de Gomantong grotten. In deze enorme grotten vele miljoenen vleermuizen en zwaluwen te vinden. Ontdek deze bijzondere grotten met uw gids en keer hierna terug naar uw hotel. 

Inclusief:

 • Excursie: Gomantong dagexcursie
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Sandakan vrije dag

Vandaag kunt u vrij besteden. 

Dag 13 - Sandakan vrije dag

Vandaag kunt u vrij besteden. 

Dag 14 - Reis naar Sarawak

Vandaag wordt u na het ontbijt met een transfer  naar het vliegveld gebracht. Per binnenlandse vlucht gaat u naar Kuching, de hoofdstad van Sarawak. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in Kuching gebracht, waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft. 

Inclusief:

•  Transfer naar luchthaven

•  Binnenlandse vlucht

•  Privétransfer naar hotel

•  Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - Kuching vrije dag

Vandaag kan u op eigen gelegenheid de stad Kuching verkennen. Kuching betekent “Kat” en is met 570.000 inwoners de grootste stad in Sarawak. Kuching, gelegen aan de zuidelijke oevers van de Sarawak rivier, is vooral een gezellige stad en was lange tijd de residentie van de "Witte Radja's van Sarawak". Kuching heeft weinig hoogbouw en daardoor meer de sfeer van een groot dorp. De levendige boulevard aan de rivier is de ontmoetingsplaats. Achter de boulevard zijn gezellige straatjes met lokale restaurantjes en winkels met een groot aanbod aan curiosa en antiek. Langs de promenade van de Sarawak rivier zijn opstapplaatsen van waaruit je per watertaxi naar de overzijde wordt gebracht. Hier komt u op de lokale kampongs, waar u een goed beeld krijgt van het dagelijks leven op Borneo.

Geen vakantie zonder local food! Vooral in de avonduren dineren de Maleiers vaak buiten de deur en het Top Spot restaurant is voor velen de favoriete locatie. Top Spot restaurant is gelegen op het dak van een gebouwencomplex. Het is een combinatie van een aantal Hawker stalls (lokale restaurantjes) bij elkaar. De vitrines waaruit u kunt kiezen zijn gevuld met dagverse producten. Voor een paar euro heeft u hier een fantastische maaltijd op een bijzondere locatie.

Inclusief:

 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - Reis naar Batang Ai Nationaal Park

Na het ontbijt wordt u in de lobby van het hotel opgehaald en rijdt u in 30 min naar Semenggoh. Om ca. 09.00 uur bent u in het Semongoh Orang Utan Centre, een open junglegebied waar veel orang-oetans in de vrije natuur leven. Op een speciaal gebouwd platform wordt dagelijks om 09.00 uur vers fruit en rietsuiker neergelegd. Dit is het moment dat de orang-oetans zich laten zien en u de mooiste foto's of filmbeelden kunt maken.

Hierna reist u in 4,5 uur naar de Batang Ai voor een overnachting in een lokaal Iban Longhouse in het Batang Ai National Park. Onderweg maakt u drie tussenstops, te beginnen bij het dorpje Serian (een Dayak-handelsdorp), een Chinese boerderij (om te zien hoe peper en cacao worden gekweekt) en bij Lachau waar u zult lunchen. De reis gaat door het schilderachtige landschap van rijstvelden, rubber-, cacao-, peper- en oliepalmplantages, die zich vermengen met weelderig tropisch regenwoud, rivieren en bergketens. Bij aankomst op de steiger van Batang Ai, reist u per gemotoriseerde longboat-cruise in 20 minuten naar het Aiman Batang Ai Longhouse Resort. De rest van de dag is ter vrije besteding .

Inclusief:

• Excursie: 5DN4 Batang Ai Longhouse & Aiman Batang Ai Resort

• Overnachting op basis van volpension

Dag 17 - Borneo regenwoud

Na het ontbijt kan u een demonstratie met een blaaspijp aanschouwen, voordat u per boot het meer over gaat steken. U zult door heldere waterstromen varen en wellicht moet u het water in om de boot tegen de stroom in te duwen. Tijdens de boottocht zal een stop worden gemaakt waar u te voet naar een plek waar u een lokale lunch gaat nuttigen. Verder kan u hier ter verkoeling een duik maken in het mooie heldere water.  Vervolgens gaat u per boot door naar uw Resort. Het resort is gebouwd in stijl van de Iban Longhouses in het regenwoud, maar met faciliteiten zoals een mooi zwembad, sfeervolle kamers en een restaurant veranda met uitzicht op het stuwmeer. Dit is dé plek om te genieten van een mooie zonsondergang!

Inclusief:

 • Excursie: 5DN4 Batang Ai Longhouse & Aiman Batang Ai Resort
 • Overnachting op basis van volpension

Dag 18 - Borneo regenwoud

Vandaag kan u op eigen gelegenheid besteden. Geniet in uw resort bij het zwembad of boek één van de vele activiteiten die worden aangeboden in uw resort. Zo kunt u excursies naar watervallen maken, een trekking doen of zelf kajakken in de omgeving. 

Inclusief:

 • Excursie: 5DN4 Batang Ai Longhouse & Aiman Batang Ai Resort
 • Overnachting op basis van volpension

Dag 19 - Borneo regenwoud

Wederom kan u de dag vrij invullen. 

Inclusief:

 • Excursie: 5DN4 Batang Ai Longhouse & Aiman Batang Ai Resort
 • Overnachting op basis van volpension

Dag 20 - 23 - Santubong-schiereiland vrije dagen

Na het ontbijt gaat u per privé transfer naar uw accommodatie op het Santubong Peninsula. Onderweg zal u nog stoppen om te lunchen. De rest van de dag en de overige dagen kunt u vrij besteden in uw comfortabele accommodatie met prachtige zwembaden. 

Inclusief:

 • Boottransfer naar Batang Ai Jetty
 • Privé transfer naar hotel incl. lunch
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 24 - Aankomst

Vandaag komt u weer aan in Amsterdam. We vertrouwen er op dat u terugkijkt op een schitterende tijd in Singapore en Maleisië!

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 4.770,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Privé transport/gedeelde transfers zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids
• Administratiekosten (t.w.v. €50,- per boeking)

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2-compensatie voor uw vluchten 
• Bijdrage van €10,- per persoon aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Toeristenbelasting
• Toeristenvisum
• Upgrade Economy Comfort Class
• Upgrade Business Class 
• Upgrade kamertype  
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)

Avila Reizen regelt alles voor uw ontdekkingsreis Borneo

Accommodaties

Parc Sovereign Hotel Tyrwhitt

Parc Sovereign Hotel Tyrwhitt biedt chique moderne accommodatie en ligt op 600 meter van de etnische enclave Little India en het Mustafa-winkelcentrum dat 24 uur per dag geopend is. De kamers zijn rijkelijk ingericht met luxe meubels die tijdloze elegantie en modern comfort uitstralen. De moderne kamers zijn eigentijds ingericht en voorzien van moderne faciliteiten. Tot de faciliteiten en diensten van het hotel behoren een buitenzwembad, een café, een restaurant, een fitnesscentrum, een parkeerplaats, een excursiebalie, WiFi, taxidiensten en een wasservice.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Shangri-La Kota Kinabalu

Hotel Shangri-La is gunstig gelegen in het hart van de stad, in de buurt van restaurants, openbaar vervoersystemen en winkels. Het biedt accommodatie met airconditioning in kamers en suites met kabel- en satelliet-tv, telefoon, thee- en koffiefaciliteiten, mini-koelkasten en WiFi. , haardrogers en badkamers met een douche boven het bad.

Westerse en Aziatische gerechten worden geserveerd in het restaurant van het hotel en gasten kunnen genieten van een verfrissend drankje in de bar-lounge. Andere faciliteiten van dit hotel zijn een 24-uursreceptie, gratis parkeergelegenheid, een bagageopslag en een wasservice.

Uw verblijf: 2 nachten

Kinabalu Pine Resort

In tegenstelling tot onze concurrenten zijn alle houten hutten van Kinabalu Pine Resort volledig gebouwd met behulp van het exclusieve Selangan Batu hardhout. Er zijn standaard of Deluxe hutten, met blokken S & N op de kam van het resort. Alle kamers zijn voorzien van WiFi, satelliettelevisie, intercom, een eigen badkamer, een haardroger en koffie- en theefaciliteiten.

Uw verblijf: 2 nachten

The Last Frontier Boutique Resort

The Last Frontier Boutique Resort ligt bovenop een heuvel en is de enige accommodatie in zijn soort in de omgeving. Het biedt niet alleen een uniek uitzicht over het regenwoud en de rivier, maar biedt ook eersteklas service. Het resort is perfect voor een romantisch uitje, een ontspannende detox of zelfs als onderdeel van uw familie-avontuur. 

Uw verblijf: 2 nachten

Four Points by Sheraton Sandakan

Het Four Points Hotel ligt naast het winkelcentrum Sandakan Harbour en biedt een buitenzwembad, fitnessruimte en uitzicht op zee. De kamers kijken uit op de haven of de zee en zijn alle uitgerust met een flatscreen t.v., een kluisje en koffie- en theefaciliteiten. In The Eatery restaurant worden lokale en westerse gerechten geserveerd en in het café Wrapped kun je terecht voor broodjes en koffie.

Uw verblijf: 5 nachten

Hilton Kuching

Het Hilton is vooral een sfeervol hotel en op de beste locatie gelegen: aan de promenade van de Sarawakrivier. De kamers zijn zeer ruim en van alle faciliteiten voorzien.   Het 25-meter lange zwembad met bar biedt een mooie plek om de ontspanning op te zoeken. Vanuit het hotel wandelt u direct het oude centrum in met de vele bazaars, curiosa- en antiekshops.

Het hotel beschikt over diverse horecagelegenheden. Het bekroonde steakhouse van Hilton Kuching verstaat als geen ander de kunst van gegrilde prime-cuts die in eigen huis worden ge-aged en gegrild naar uw voorkeur. Of nip aan een boeiende cocktail bij de Senso-bar. Ervaar de Chinese gastronomie op zijn best met een eclectische mix van op Sarawak geïnspireerde Kantonese smaken.

Matang Terrace ligt op de 1e verdieping van het hotel en is de perfecte oase om te ontspannen met een drankje terwijl u geniet van de zon. Voor de zoetekauw biedt Café Cino een indrukwekkende keuze uit heerlijke taarten, gebakjes, pralines en meer.

Uw verblijf: 2 nachten

Iban Longhouse Nanga Sumpa

De longhouse Iban ligt langs de oevers van de Delok-rivier, u wordt per longboat naar de locatie gebracht. Longhouses zijn houten constructies die op palen zijn gebouwd. Bezoekers krijgen een kijkje in het leven van de lokale bevolking en leren over hun cultuur en tradities.

Uw verblijf: 1 nacht

Aiman Batang Ai Resort & Retreat

Het Aiman Batang Ai Resort & Retreat ligt aan de rand van het nationale park Batang Ai en wordt omgeven door ongerepte natuur. Het is alleen bereikbaar per boot vanaf de steiger van Batang Ai. De accommodatie biedt 100 rustieke kamers en suites met een eigen badkamer. Gebouwd in stijl van de Iban Longhouses in de rainforest, maar met meer faciliteiten zoals een mooi zwembad, sfeervolle kamers en een restaurant veranda met uitzicht op het stuwmeer. Dit is dé plek om te genieten van een mooie zonsondergang !!

Uw verblijf: 3 nachten

Cove 55

Aan de voet van de berg Santubong  ligt deze luxe accommodatie. Oorspronkelijk gebouwd als een vakantiehuis voor een Iban-familie, wordt de uitgestrekte villa nu herboren als een toevluchtsoord met 13 kamers, twee suites en een villa. Het beschikt over 2 buitenzwembaden, een overloopzwembad met uitzicht op zee en gratis WiFi in de openbare ruimtes.

Uw verblijf: 4 nachten

Bestemmingen

Singapore City

Gunstig gelegen net buiten het Maleisische schiereiland, deze unieke stadstaat bestaat uit het vasteland van Singapore, evenals talrijke kleinere eilanden met een totale oppervlakte van ongeveer 640 vierkante kilometer. Met zijn sterke Chinese, Maleis, Indiase en westerse invloeden biedt deze metropool een oogverblindende smeltkroes van de diverse culturen, exotische keukens en een scala aan architecturale stijlen. Deze multiculturele bevolking heeft geresulteerd in een aantal nationale culturele districten, zoals Chinatown met zijn indrukwekkende Hindu-heiligdommen en tempels versierd met goudsbloemslingers. Deze culturele districten staan in schril contrast met de rijen glinsterende ultramoderne winkelcentra en futuristische wolkenkrabbers. Met al deze verscheidenheid aan aanbod, is het gemakkelijk te zien waarom de beroemde natuurhistoricus William Hornaday deze opmerkelijke stad beschreef als "de handigste en meest wonderlijke stad die hij ooit heeft gezien".

Kota Kinabalu

Kota Kinabalu staat bekend als KK voor de lokale bevolking en is lange tijd de toegangspoort tot het eiland Maleisië Borneo geweest. Gelegen aan de kust, is dit kleine vakantieoord een heerlijke plek om bij te tanken, uw verdere reis te boeken en te genieten van wat rust en ontspanning. Het grootste deel van de stad is herbouwd na de Tweede Wereldoorlog, dus KK is grotendeels modern en hoogbouw. Als u geïnteresseerd bent in het proeven van lokale gerechten, ga dan naar de avondmarkt voor wat verse vis van de barbecue. Dagtochten vanuit KK omvatten een mooie rit op de Noord-Borneo Railway en een excursie naar de naburige eilanden Gaya en Manukan.

Kundasang

Gelegen langs de zijkanten van de Kundasang-vallei, ongeveer zes kilometer van het Kinabalu National Park, biedt Kundasang prachtige natuur, prachtige erfgoedattracties en fantastische markten. Bucolische taferelen van dik groen gras die fel afsteken tegen de donkere puntige toppen met daarboven witte sneeuw, vertonen taferelen die alleen bezoekers konden trekken. Enkele van de beste plaatsen om te bezoeken zijn de fotogenieke Sabah Tea Plantation and Garden, waar gasten gember, kaneel, citroengras en vele andere smaken thee kunnen proberen; de Desa Dairy Farm, met een verscheidenheid aan smakelijke kazen, melk en ijs; en de levendige markt waar reizigers enkele van de regionale delicatessen kunnen ontdekken en heerlijk verse producten kunnen kopen. Geschiedenisliefhebbers zijn mogelijk geïnteresseerd in het Kundasang War Memorial, een eerbetoon aan degenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Kinabatangan

Een indrukwekkende bezienswaardigheid in het hart van Maleisisch Borneo; de Kinabatangan-rivier! Deze rivier kronkelt zich een weg vanaf de bron in het zuidwesten van Sabah, naar de monding van de Sulu-zee. Een boottocht langs de rivier is de beste manier om het regenwoud, de meren en overvloedige flora en fauna van de regio te verkennen, met een programma vol diverse dagtochten en nachtsafari's. Regelmatig waargenomen dieren in het wild omvatten neusapen, orang-oetans, krokodillen, makaken, neushoornvogels, uilen, de civetkat en met veel geluk de -met uitsterven bedreigde- Borneodwergolifant.

Sandakan

Kota Kinabalu's kleine zusje, Sandakan was in feite de hoofdstad van het Britse noorden van Borneo tot 1946. Vandaag de dag fungeert de stad als een van de belangrijkste havens voor de export van olie, tabak, koffie, sago en hout. Bezienswaardigheden zijn de uitgebreide Puu Jih Shih-boeddhistische tempel op de heuvel en, net buiten de stad, het vissersdorpje Buli Sim Sim, waar de mensen wonen in paalwoningen boven het water. Verderop ligt het Sandakan Memorial Park, dat zich op de oorspronkelijke plaats van een berucht WO II-krijgsgevangenenkamp bevindt. Met zijn kleine museum en groene omgeving is het een must voor liefhebbers van geschiedenis en natuurliefhebbers.

Kuching

De hoofdstad van de staat Sarawak biedt een aangename stop voor reizigers die op zoek zijn naar een stedelijke stop tussen het verkennen van de natuurlijke schoonheid van Maleisische Borneo en de rest van het land.

Kuching is gelegen aan de oevers van de rivier de Sarawak, die door de stad kronkelt en een rustige atmosfeer geeft. Een wandeling langs de Kuching Waterfront (bijnaam is ook wel 'The People Place') biedt bezoekers een gevarieerde mix van culturele attracties en entertainment, waaronder uitzicht op het meest bijzondere architectuurstuk van de stad, Dewan Undangan Negeri - het Sarawak State Assembly complex. Een hedendaagse hoogtepunt van de stad is een reeks muurschilderingen gemaakt door de Litouwse straatkunstenaar Ernest Zacharevic. Reizigers die op zoek zijn naar rust kunnen ook een middag spenderen in de mooie Sarawak Orchid Garden.

Lubok Antu

Set among dense green forest and pastoral landscapes, Lubok Antu is a beautiful district in the Sri Aman Division of the beautiful state of Sarawak, Malaysia. Perfect for those wanting to immerse themselves in the natural wonders of Malaysia, Lubok Antu has the mighty Batang Ai river running through it, as well as housing a spectacular suspension bridge leading to the charming village of Kampung Pasir. This gem is an excellent base for exploring the scenic landscapes, including Batang Ai National Park, an expansive lush tropical rainforest home to several rare and protected animals and Batang Ai Dam, a picturesque artificial lake that offers pleasant cruises. For nature lovers and adventure seekers alike, the majestic mountain peak of Bukit Lumut offers a well-marked scenic hiking trail.

Santubong Peninsula

Het schiereiland Santubong strekt zich uit tot in de Zuid-Chinese Zee en is uitgeroepen tot een van de nationale parken van Maleisië. Het staat bekend om de prachtige stranden, het rijke culturele erfgoed en het schilderachtige landschap, bezaaid met regenwouden, mangroven en wadplaten. Deze gevarieerde habitats bieden een thuis voor een verscheidenheid aan dieren in het wild, waardoor het schiereiland een populaire bestemming is om een ​​brede selectie van dieren in het wild in hun natuurlijke habitat te zien. Bezoekers kunnen uitkijken naar het beklimmen van de Gunung Santubong-berg, een bezoek brengen aan de beste stranden van de regio omringd door eco-resorts, leren over de traditionele levensstijl in het Sarawak Cultural Village, een schat aan archeologische geschiedenis ontdekken uit het Indisch / Javaans rijk daterend uit 3000 voor Christus, en het verkennen van de relaxte vissersdorpjes Buntal en Kampung Santubong. Andere activiteiten zijn: kajakken, zwemmen, golfen, jungletrekking en dolfijnen spotten. Mis niet het beroemde jaarlijkse Rainforest World Music Festival en een groot aantal historische bezienswaardigheden zoals: Batu Bergambar, BongKisam, het Sultan Tengah Mausoleum.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!