India en Malediven reis | Ontdekkingsreis Zuid-India en de Malediven

  unique

  

18-daagse reis door India en de Malediven

€ 

Vanaf 10.125,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

18-daagse exclusieve individuele reis India en Malediven

Ontdek de verborgen parels van Zuid-India en sluit af op de Malediven. Bezoek het historische centrum van Mysore dat met name bekend staat om haar adembenemende paleis. Spot tijgers, olifanten en luipaarden in het Nagarhole National Park. Verblijf in unieke accommodaties, zoals de voormalige residentie van een Maharaja, een luxe glamping tent aan de Kabini-rivier en een villa op een idyllisch eiland in de Malediven. Wandel door de hooglanden van Wayanad, een regio doordrenkt van geschiedenis en lokale tradities. Aanschouw de Nederlandse overblijfselen in Fort Kochi, onder andere een oude nederzetting van de VOC. De rondreis wordt afgesloten met een aantal ontspannende dagen in pure luxe op een tropisch eiland in de Malediven.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vertrek naar India - The Imperial
Dag 2 - Aankomst India - Royal Orchid Metropole
Dag 3 - Stadstour Mysore - Royal Orchid Metropole
Dag 4 - Mysore - Kabini - KAAV Safari Lodge Kabini
Dag 5 - Jeep- en bootsafari's - KAAV Safari Lodge Kabini
Dag 6 - Activiteiten Kabini omgeving - KAAV Safari Lodge Kabini
Dag 7 - Kabini - Wayanad - Vythiri Resort
Dag 8 - Wayanad omgeving  - Vythiri Resort
Dag 9 - Vogels spotten en lokale dorpen ontdekken - Vythiri Resort
Dag 10 - Wayanad - Kochi - The Brunton Boatyard
Dag 11 - Stadstour Kochi - The Brunton Boatyard
Dag 12 - 16 - Strandafsluiting op de Malediven - Niyama Private Islands Maldives
Dag 17 - Vertrek vanuit de Malediven
Dag 18 - Aankomst in Nederland

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek naar India

Vandaag vertrekt u per intercontinentale vlucht naar India. Geniet van uw comfortabele vlucht.

 

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht van Amsterdam naar New Delhi met KLM op basis van Comfort Class

Dag 2 - Aankomst India

U komt vandaag midden in de nacht aan (rond 01:45) in New Delhi, waar u vriendelijk wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Vervolgens gaat u per transfer naar uw accommodatie in New Delhi.  Nadat u een beetje bent uitgerust van de reis en een heerlijk ontbijtje heeft genuttigd gaat u met uw gids enkele hoogtepunten van de stad bekijken. Tijdens de tour komt u langs het oude gedeelte van Delhi, een aantal indrukwekkende overheidsgebouwen en als de tijd het toelaat ook Gurudwara Bangla Sahib.  In de middag vliegt u door naar Bangalore in Zuidwest - India. Wederom wordt u opgewacht door onze lokale representant die u naar uw accommodatie brengt. 

Inclusief:

• Meet & Greet
• Privétransfer naar uw hotel
• Hotelkamer inclusief ontbijt
• Excursie: Ontdek de hoogtepunten van Delhi
• Privétransfer naar het vliegveld
• Binnenlandse vlucht naar Bangalore
• Overnachting op basis van half pension

Dag 3 - Stadstour Mysore

'S Ochtends na het ontbijt wordt u in uw hotel opgehaald door uw gids die u de mooiste plekjes van  Mysore laat zien. Zo gaat u langs het bekende paleis van Mysore komen. Dit is één van de grootste paleizen van India. Verder komt u ook nog langs de Chamundi Hills, 13 km buiten Mysore. Dit is een landmark dat vrijwel vanuit de gehele stad te zien is. 

Verder bezoekt u ook het gigantische 4,8 meter hoge monoliet van Nandi. Later bezoekt u ook de tempel Chennakesava in Somnathpur. Deze tempel is gebouwd in 1268 n. Chr. door Somnath een bevelhebber tijdens het Hoysala's tijdperk.  De rest van de dag kan u vrij besteden. 

 

Inclusief:

• Excursie: Dagtour langs de mooiste plekjes van Mysore
• Overnachting op basis half pension

Dag 4 - Mysore - Kabini

Na het ontbijt gaat u naar uw volgende bestemming, namelijk het Nagarhole National Park. u verblijft in een prachtige accommodatie aan de rand van het park. 

Het nationale park Nagarhole ligt in de West-Ghats en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het park strekt zich uit tot aan de Brahmagiri-heuvels in Kodagu, Karnataka en in zuidelijke richting naar Kerala. Het park beslaat 643 vierkante kilometer en ligt ten noordwesten van Bandipur National Park. De Kabini-rivier scheidt de nationale parken Nagarhole en Bandipur en stroomt langs de zuidwestelijke rand van het park. De tijgers, luipaarden en wilde honden zijn in behoorlijke aantallen aanwezig en ze zijn daarom ook goed waar te nemen.

Safari's worden gerund door het Forest department, 's ochtends om 6 uur of' s middags om 15.30 uur. Ook zijn safari's per boot mogelijk op de rivier de Kabini. Alle safari's zijn op join-in basis. 

Inclusief:

• Privétransfer naar hotel (ongeveer 2,5 uur)
• Overnachting op basis van half pension

Dag 5 - Jeep- en bootsafari's

Begin de ochtend met een waanzinnige safari door het Nagarhole National Park. In de namiddag/avond gaat u wederom op een safari, maar dit keer per boot. 

Inclusief:

• Excursie: Ochtend safari 
• Excursie: Namiddag/avond bootsafari
• Overnachting op basis van half pension

Dag 6 - Activiteiten Kabini omgeving

Vandaag kan u er voor kiezen om te relaxen in het hotel of om iets te ondernemen. Maak een mooie wandeling langs de rivier, maak een fietstocht over het omliggende platteland of ga in een coracle (kleine ronde boot) de rivier op. 

Inclusief:

• Wandeling, fietstocht of varen in een coracle is inbegrepen bij de accommodatie
• Overnachting op basis van half pension

Dag 7 - Kabini - Wayanad

Na het ontbijt vertrekt u naar Wayanad. Deze regio ligt wat hoger (tussen de 700 en 2100 meter) en stond in de eerste geschriften bekend als Mayakshetra (het land van Maya). Mayakshetra evolueerde naar Mayanad en uiteindelijk naar Wayanad. De regio is doordrenkt van geschiedenis en tradities die historici terug kunnen leiden naar de 10 eeuw voor Christus. Wayanad is ook de thuisbasis van inheemse stammen. Na aankomst checkt u in en kan u de rest van de dag vrij besteden. Geniet van uw pool villa of ontdek de prachtige omgeving. 

Inclusief:

• Privétransfer naar hotel
• Overnachting op basis van volpension

Dag 8 - Wayanad omgeving 

Ontdek Wayanad samen met uw lokale gids. Tijdens deze tour komt u langs de Edakkal-grot, het Heritage Museum in Ambalavayal, een Theefabriek en de Jain-tempel. Mocht u interesse hebben in een ontspannende wandeling langs het Pookoot meer is dat natuurlijk ook mogelijk.  

Onderweg stopt u voor de lunch (lunchpakket) en in de namiddag gaat u deelnemen aan een safari in het Muthanga reservaat.

Let wel op: Alle activiteiten zijn afhankelijk van het weer. Het programma kan dus afwijken door bijvoorbeeld zware regenval. 

Inclusief:

• Excursie: Ontdek de Wayanad omgeving met gids incl. lunch
• Overnachting op basis van volpension

Dag 9 - Vogels spotten en lokale dorpen ontdekken

Vroeg in de ochtend gaat u vogels spotten met een gids (ontbijtpakket voor onderweg / ga terug naar het hotel voor ontbijt).

Na het ontbijt gaat u het dorpsleven ervaren. Bezoek 2 lokale stamhuizen , het Viz Paniya stamhuis - de stam die expertise heeft in muziekinstrumenten & het Kuruma stamhuis - de stam met expertise in boogschieten. Bezoek ook Uravu en wandel in de omgeving. Uravu is een lokale non-profit organisatie dat zich inzet voor duurzame oplossingen met name in de bamboe-industrie. 

Inclusief:

• Excursie: Vogels spotten
• Excursie: Village life experience
• Overnachting op basis van volpension

Dag 10 - Wayanad - Kochi

Na Wayanad gaat u vandaag door naar Kochi. Middels een privé transfer wordt u naar uw accommodatie gebracht. Het is een lange rit van circa 8 uur (afhankelijk van het verkeer). Onderweg kan u stops maken om even de benen te strekken en foto's te maken. 

Inclusief:

• Privétransfer naar hotel
• Overnachting op basis van half pension

Dag 11 - Stadstour Kochi

Na een heerlijk ontbijt begint uw halve dag tour door de stad, waarbij u uiteraard langs het Nederlandse Paleis komt. Verder komt u langs een bekende Joodse Synagoge, de St. Francis en gaat u de bekende Chinese visnetten bekijken. De eerste visnetten werden tussen 1350 en 1450 gebouwd door Chinese handelaren. Met de netten worden voornamelijk vissen en kreeftachtige gevangen. 

De rest van de dag kan u vrij besteden. 

Sluit de avond af met een traditionele Kathakali dansvoorstelling uit Kerala in een theater in de buurt.  Later keert u terug naar het hotel. Bij Brunton Boatyard's History Restaurant dineren is letterlijk een reis door de geschiedenis. Elk gerecht weerspiegelt een andere gemeenschap. 

Inclusief:

• Excursie: City tour Kochi
• Overnachtingen op basis van half pension

Dag 12 - 16 - Strandafsluiting op de Malediven

Verruil het indrukwekkende India voor een paradijselijk eiland op de Malediven!

U vliegt van Kochi naar Malé. Welkom op de Malediven - The sunny side of life!

Bij aankomst op Male International Airport staat een representant u op te wachten. In alle comfort reist u per watervliegtuig naar uw droomverblijf. Na uw rondreis door Zuid-India is het nu tijd om even helemaal tot rust te komen. De komende vijf nachten zal u in alle luxe verblijven op basis van volpension. 

Inclusief:

• Privétransfer naar het vliegveld
• Internationale vlucht naar Malé
• Watervliegtuig naar Niyama Private Islands
• Overnachtingen op basis van volpension

 

Dag 17 - Vertrek vanuit de Malediven

Na uw heerlijke ontbijt en ochtend-uitzicht over de Indische Oceaan checkt u met het middaguur uit en reizen we per seaplane transfer terug naar het hoofdeiland van de archipel, Male. Hier vertrekt later die avond uw vlucht naar Nederland.

Inclusief:

• Watervliegtuig naar Malé
• Intercontinentale vlucht 

Dag 18 - Aankomst in Nederland

Welkom thuis! We vertrouwen er op dat u terugkijkt op een unieke belevingsreis en dat we uw verwachtingen hebben kunnen overtreffen tijdens deze luxe maatwerkreis. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 10.125,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten 
• Binnenlandse vluchten uitgevoerd door Vistara en Spicejet op basis van Economy Class
• Watervliegtuig naar Niyama Private Islands
• 15 overnachtingen in unieke accommodaties
• Privétransport met Engelstalige privé gids/chauffeur 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Toeristenvisa
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden & optionele excursies
• Eventuele stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)
• Eventuele fooien & donaties

Avila Reizen regelt alles voor uw ontdekkingsreis Zuid-India en de Malediven

Accommodaties

The Imperial

The Imperial is een 5 sterren hotel in New Delhi. Het hotel is gebouwd in 1931 en het ontwerp is eigentijds met een koloniale stijl. Het ligt op Janpath en op een steenworp afstand van het winkelgebied en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De moderne en ruime kamers zijn voorzien van hoge plafonds, een flatscreen-tv, een minibar en thee- en koffiefaciliteiten. Badjassen, toiletartikelen en een haardroger zijn ook aanwezig.

In The Atrium wordt Engelse afternoontea aangeboden en in San Gimignano worden Italiaanse specialiteiten geserveerd. Daniell's Tavern en 1911 Restaurant and Bar zijn beschikbaar voor live-amusement en drankjes.

Uw verblijf: 1 nacht

Royal Orchid Metropole

Het Royal Orchid Metropole in Mysore biedt kamers in een voormalige residentie van de Maharaja. U geniet hier van moderne faciliteiten in een historisch pand. Het hotel heeft een buitenzwembad en een fitnesscentrum. Er is gratis parkeergelegenheid.

In Shikari restaurant wordt een breed scala aan gerechten van de barbecue en regionale specialiteiten aangeboden. Dit restaurant biedt uitzicht op de tropische tuin van het hotel. Het Royal Orchid Metropole biedt ook roomservice.

Het bekende vogelreservaat Ranganathittu ligt op 13 km van het Royal Orchid Metropole. Het is 18 km tot aan de historische stad Srirangapattana.

Uw verblijf: 2 nachten

KAAV Safari Lodge Kabini

De Kaav Safari Lodge, Kabini ligt aan de rand van het natuurreservaat Nagarhole en biedt zowel luxe kamers als glamping tenten aan. Verder beschikt de accommodatie over een buitenzwembad. Het is artistiek ontworpen en biedt gratis WiFi in de kamers.

De goed verlichte kamers een balkon en met uitzicht, koffie- en theefaciliteiten, een ventilator en een kledingkast. Ook zijn ze voorzien van een eigen badkamer met een föhn, een douche en gratis toiletartikelen.

De accommodatie biedt diensten zoals bagageopslag, een kluisje en een wasserette. U kunt ook genieten van een ontspannende wandeling in de tuin. 

In het restaurant worden regionale, Indiase en continentale gerechten geserveerd. De accommodatie biedt tevens roomservice.

Uw verblijf: 3 nachten

Vythiri Resort

Het Vythiri Resort is een milieuvriendelijk toevluchtsoord in de jungle in het hart van Wyanad, in het noordwesten van Kerala. Het is omgeven met tropische regenwoud. 
Een bergbeek loopt door het landgoed van 150 hectare en de gebouwen zijn opgetrokken uit bakstenen en houten balken in riet en hout, terwijl de paden met stenen zijn bekleed en bedekt door hoge bomen.

Het resort beschikt over verschillende opties variërend van boomhutten tot huisjes op palen met uitzicht op de beken verder stroomafwaarts zijn huisjes met jacuzzi's en privézwembaden. Een touwbrug over het stromende water leidt naar het restaurant met uitzicht op het zwembad aan de ene kant en een prachtig uitzicht op het bos rondom.

Gasten kunnen zwemmen in het zoetwaterzwembad, ontspannen in de Ayurveda-spa of onder begeleiding wandelen in het omliggende bos. 

Uw verblijf: 3 nachten

The Brunton Boatyard

Het Brunton Boatyard Hotel is herrezen uit een Victoriaanse scheepswerf aan de schilderachtige haven Kochi. Het interieur van het hotel is een eclectische mix van Engelse, Portugese en Nederlandse invloeden. De Brunton Boatyard heeft 22 kamers, die allemaal een eigen badkamer hebben. Elke kamer biedt uitzicht op de zee.

Gasten kunnen dineren in het History Cafe, een restaurant met meerdere keukens, de Terrace Grill en de Armory, een koffiebar en een bar. De hotelfaciliteiten omvatten een zwembad en het Ayurveda-centrum.

Uw verblijf: 2 nachten

Niyama Private Islands Maldives

Niyama Private Islands Maldives: pure luxe in de Indische Oceaan.

De geluiden van het water zachtjes kabbelend, een villa als een oase van rust op palen boven de oceaan.  Stap in uw privézwembad voor een door de maan verlichte duik of stap bij zonsopgang in de lagune. Geniet van mooie maaltijden in uw eigen villa of het onderwaterrestaurant SubSix. Kies je perfecte heiligdom op de eilanden Chill of Play voor een unieke Maldivische ervaring.

De villa's bieden maximale privacy om ongestoord te genieten en tot rust te komen.

Uw verblijf: 5 nachten

Bestemmingen

New Delhi

De grootste stad van India, Delhi, was eeuwenlang een van de commerciële en economische centra van het land en is daarom ongelooflijk rijk aan cultuur en geschiedenis. De stad bestaat uit de oude ommuurde stad Old Delhi en het moderne gedeelte, New Delhi en omvat een verbluffend scala aan prachtige architectuur, opmerkelijke monumenten en eeuwenoude tempels, waaronder drie UNESCO World Heritage Sites - het Rode Fort, Qutab Minar en Humayun's Graf. Andere belangrijke attracties zijn de 17e eeuwse Chandni Chowk markt, de iconische Bahà'i Lotus Tempel en de Jama Masjid, de grootste moskee van India.

Mysuru

Het dient als de hoofdstad van het koninkrijk Mysore van 1399 tot 1947 en de stad Mysore is een rijk cultureel en historisch centrum dat bekend staat om zijn prachtige hindoeïstische paleizen. Het meest betoverende hiervan is misschien wel het weelderige paleis van Mysore of Amba Vilas, vooral tijdens het jaarlijkse Dasara-festival, elke dag na zonsondergang gloeit het met het licht van bijna 100.000 bollen. In de moderne context wordt Mysore beschouwd als een van de schoonste en efficiëntst geplande steden van India en heeft het een reputatie opgebouwd vanwege zijn hoogwaardige sandelhout en zijde.

Kabini Forest Reserve

Het Kabini-reservaat, ligt aan de oevers van de machtige rivier de Kabini en is een uitgestrekte ongerepte wildernis met bossen, waterlichamen en steile vruchtbare valleien. Deze buitengewone reserve vormt het zuidoostelijke gedeelte van het Nagarhole National Park en is de thuisbasis van 's werelds grootste populatie Aziatische olifanten (geschat op ongeveer 6.000). Naast het indrukwekkende aantal olifanten, zullen bezoekers waarschijnlijk een aantal bedreigde en zeldzame diersoorten spotten, waaronder: luipaard, tijger, panter, sambhar, gevlekte herten, python, lippenbeer, krokodil en meer dan 250 vogelsoorten.

Vythiri

Vythiri is located in the tourist-friendly state of Kerala in southwest India. Although the state is best known for its backwater tours and cruises, the hill-station of Vythiri - with its high-altitude plantations (coffee, tea, cardamom, pepper and rubber) - makes for an interesting contrast to the rest of Kerala. Key destinations include the incredibly scenic Pookot Lake, a natural freshwater lake surrounded by green mountains, offering swimming, boat trips and an on-site aquarium; the Soochipara Falls, a three-tiered waterfall complex that also makes a fantastic destination for rock-climbing; Banasura Dam, which features islands you can swim to and makes a good starting-point for hikes up Banasura Peak; and Lakkidi, a popular village on the Thamarassery Ghat Pass with great local cuisine and superb valley views.

Kochi

Kochi, ook bekend als Cochin, is een stad in de staat Kerala in het zuidwesten van India. Deze aantrekkelijke stad fungeert al meer dan 600 jaar als een populaire haven en staat bekend om zijn eclectische architectuur en haar vele religieuze monumenten, musea, galerijen, cafés en antiekwinkels. De stad strekt zich uit over een aantal schiereilanden en eilanden, die kunnen worden bereikt door een netwerk van watertaxi's en bruggen. De meeste hoogtepunten voor toeristen zijn te vinden op het schiereiland Fort Kochi. Deze hoogtepunten zijn de St Francis Church, de oudste Europees gebouwde kerk in India; en Mattancherry Palace, dat dateert uit 1557 en bevat een aantal bijzondere muurschilderingen uit Kerala en andere tempel kunstobjecten. Andere must-see attracties zijn het Kerala Folklore Museum, met meer dan 4.000 culturele en etnische artefacten; de 16e-eeuwse Joodse synagoge; en de lokale markt, waar de lucht is gevuld met de geur van exotische specerijen.

Dhaalu Atoll

Het Dhaalu ’Atol van de Malediven strekt zich uit over in totaal 56 eilanden - waarvan er slechts zeven bewoond zijn - en strekt zich 23 kilometer breed en 38 kilometer van boven naar beneden uit in de Arabische Oceaan. Het atol, versierd met talloze luxe resorts, is een populaire duikbestemming, omzoomd met prachtige riffen met een rijk zeeleven. Andere aangeboden activiteiten zijn zwemmen in het kristalheldere water, deelnemen aan tal van watersporten, spa-behandelingen en enkele intrigerende plekken bezoeken. 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!