Ethiopië reis | Privérondreis authentiek Ethiopië

  authentique

  

18-daagse reis door Ethiopië

€ 

Vanaf 5.695,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

18-daagse privérondreis authentiek Ethiopië

U zult het zuiden van Ethiopië gaan bezoeken. Dit deel van het land is nog zeer authentiek en wordt tevens niet veel bezocht door toeristen. Dit maakt een bezoek zeer bijzonder. Tijdens de reis zult u verschillende lokale stammen ontmoeten. Elke stam heeft zo zijn eigen kenmerken en manier van leven. U zult tevens twee nachten doorbrengen bij een lokale stam. Zodoende kunt u op een zeer authentieke manier ervaren hoe zij leven. U reist samen met een kundige, Engelstalige privégids, die u alles kan vertellen over de gebieden waar u doorheen reist en natuurlijk over de verschillende stammen die u zult bezoeken. Geniet onderweg tevens van prachtige natuur, dat varieert van hoge bergplateau's tot savannes. U zult tevens een bezoek brengen aan enkele nationale parken, waar u onder meer krokodillen, bavianen en zebra's zou kunnen spotten!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Ethiopië - Golden Tulip Addis Ababa Hotel
Dag 2 - Reis naar Lake Langano - Sabana Beach Resort
Dag 3 - Bezoek aan Langano Nature Reserve - Sabana Beach Resort
Dag 4 - Bezoek aan lokale vismarkt - Emerald Resort Arbaminch
Dag 5 - Ontmoet locals in Dorze - Dorze Lodge
Dag 6 - Boottocht op Lake Chamo - Emerald Resort Arbaminch
Dag 7 - De Borana stam - Yabelo Motel
Dag 8 - Wildlife in de Yabelo Sanctuary - Yabelo Motel
Dag 9 - Reis naar Konso - Konso Korebta Lodge
Dag 10 - Bezoek aan het dorp Arbore - Turmi Lodge
Dag 11 - Overnacht met de lokale Hamer-stam - Turmi Lodge
Dag 12 - Reis naar Turmi - Turmi Lodge
Dag 13 - Autorit naar Jinka - Orit Hotel
Dag 14 - Bezoek aan Mago National Park - Orit Hotel
Dag 15 - Vertrek vanuit Ethiopië

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Ethiopië

Vandaag arriveert u per intercontinentale vlucht in de hoofdstad van Addis Abeba. Na aankomst op het vliegveld wordt u hartelijk welkom geheten door uw gids, die u de komende weken mee zal nemen door dit bijzondere land. 

Allereerst bezoekt u dus de hoofdstad. U zult een mooie tour maken door Addis. Zo bezoekt u onder meer het National Museum. Dit is één van de belangrijkste musea in Afrika. U kunt hier onder meer het duizenden jaren oude skelet van Selam zien, dat in december 2000 in Ethopië gevonden werd. Daarnaast bezoekt u Entoto Hills, waar u van een prachtig uitzicht over de stad kunt genieten. 

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Addis Abeba (Economy Class; overstap benodigd)

• Meet and Greet na aankomst

• Transfer naar uw hotel

• Stadstour door Addis Abeba

• Overnachting op basis van volpension

Dag 2 - Reis naar Lake Langano

Na het ontbijt rijdt u naar Lake Langano via de steden Hosanna en Melka Kunture. Dit zijn archeologische vindplaatsen uit het stenen tijdperk. Zo kunt u hier onder meer een opgegraven kerk zien. Deze archeologische opgravingen hebben het herstel van prehistorisch erfgoed en het verkrijgen van veel gerelateerde wetenschappelijke informatie mogelijk gemaakt. Meer dan 80 archeologische vindplaatsen zijn inmiddels geïdentificeerd gedurende 50 jaar archeologisch onderzoek in dit gebied. 30 van deze zijn uitgebreid uitgegraven in gebied dat reikt van 50 tot 250 m². Tienduizenden gereedschappen, wild dieren en menselijke resten (Homo Erectus, Sensu Lato en Homo Sapiens) zijn hier ontdekt. In de toekomst zal er nog veel meer worden uitgegraven in een gebied van meer dan 100 km². Dit alles is in afwachting van toekomstig onderzoek. Na dit bijzondere bezoek vervolgt u uw weg naar Lake Langano. Onderweg zult u nog lunchen in een lokaal restaurant.

Inclusief:

• Transfer naar Lake Langano

• Bezoek aan verschillende archeologische vindplaatsen

• Overnachting op basis van volpension

Dag 3 - Bezoek aan Langano Nature Reserve

U brengt na het ontbijt een bezoek aan het natuurreservaat Langano. Dit is een prachtig bos aan het meer en de thuisbasis van een verscheidenheid aan vogels en zoogdieren, waaronder wrattenzwijnen, bavianen en enkele nijlpaarden. Het gebied is een genot om te voet of te paard te verkennen. De bossen bestaan voornamelijk uit wilde vijgenbomen, die vol zitten met Colobus-apen en meer dan 300 soorten vogels, waarvan er 7 uitsluitend in Ethiopië voorkomen. Er zijn ook tal van wilde zoogdieren geregistreerd, hoewel deze in lage populaties voorkomen, vanwege de seizoensgebonden traditionele jacht in het bos door lokale gemeenschappen.

Inclusief:

• Bezoek aan Langano Nature Reserve

• Overnachting op basis van volpension

Dag 4 - Bezoek aan lokale vismarkt

's Morgens na het ontbijt rijdt u naar Arba Minch, dat ongeveer 310 km van Langano is gelegen. Onderweg bezoekt u vismarkt (Asa Gebeya). Er is een lange rij boten vol verse vissen, er zijn verkopers van plastic tenten en brood én vrouwen die vissoep koken. Het is een zeer bijzondere ervaring. Bovendien zijn er pelikanen en andere vogels die zich voeden met de resten van vissen. Na het bezoek rijdt u door naar Arba Minch. U zult na aankomst dineren bij uw accommodatie voor de komende nachten.

Inclusief:

• Transfer naar Arba Minch

• Bezoek aan lokale vismarkt

• Overnachting op basis van volpension

Dag 5 - Ontmoet locals in Dorze

Vandaag wacht u een bijzondere ervaring! U rijdt naar Dorze om de dag met de lokale bevolking door te brengen en een nacht bij hen te blijven. Onderweg bezoekt u de traditionele bamboe-huizen, brengt u tijd door met een lokaal gezin en leert u hoe u het lokale brood kunt maken van valse bananenbomen. Geniet van de kleurrijke markt, kijk hoe de vrouwen draaien en zie de beroemde Dorze-wevers. U overnacht in de Dorze Lodge, dat bekend staat om het spectaculaire uitzicht op de twee meren van de Rift Valley. Ga na het eten bij het kampvuur zitten en doe mee met de lokale bevolking met het zingen en dansen.

Inclusief:

• Transfer naar Dorze

• Local experience in Dorze

• Overnachting op basis van volpension

Dag 6 - Boottocht op Lake Chamo

Na een zeer bijzondere ervaring in Dorze rijdt u weer terug naar Arba Minch. U luncht in het Bekele Mola hotel. Daarna staat er een leuke excursie op het programma. U zult Lake Chamo gaan verkennen met een bootje. Hier komen onder andere krokodillen en nijlpaarden voor. U kunt deze dieren tot dichtbij naderen, wat dit een bijzondere ervaring maakt. Na de boottocht keert u terug naar de lodge, waar u zult genieten van een fijn diner.

Inclusief:

• Transfer naar Arba Minch

• Boottocht op Lake Chamo

• Overnachting op basis van volpension

Dag 7 - De Borana stam

Na het ontbijt in het hotel heeft u de mogelijkheid om een ​​dorp van de Konso-stam te bezoeken. Vervolgens vertrekt u in de richting van Yabello, de hoofdstad van het grondgebied van de Borana-stam. U zult in de middag een bezoek brengen aan één van de lokale dorpjes van de Borana stam, dat in de omgeving van Yabello zal zijn.  

De geschiedenis van de Borana is één van de meest bijzondere van Ethiopië, omdat zij de stam waren die verreweg de meeste weerstand boden aan de binnenvallende legers van de keizers van Axum, waardoor ze een reputatie kregen als angstaanjagende krijgers. Deze druk van de centrale overheid dwong hen om te migreren van hun oorspronkelijke land naar de dorre acacia-savanne waarin ze vandaag de dag nog steeds leven. Sommigen werden toentertijd zelfs gedwongen om de zuidelijke grens van het land over te steken. De mensen die de grens overstaken hadden een reputatie als agressieve en principiële mensen, omdat ze door gebrek aan regres waren toegewijd aan het stelen van vee van lokale stammen. Degenen die in Ethiopië verbleven hebben  daarentegen een reputatie opgebouwd als een zeer vredige en vriendelijke mensen.

Inclusief:

• Transfer naar Yabelo

• Bezoek aan een lokaal dorp van de Borana stam

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 8 - Wildlife in de Yabelo Sanctuary

U zult vandaag in de ochtend de Singing Wells van Dublock bezoeken. Dit ligt ongeveer op een uur rijden van Yabello. Omdat er geen water aan de oppervlakte beschikbaar is, hebben de Borana diepe putten gemaakt waaruit ze het water halen met behulp van emmers. Met dit drinkwater kunnen ze hun duizenden runderen van water voorzien . Om zichzelf op te vrolijken tijdens het werk, zingen ze meestal, zonder te stoppen. Om die reden is de naam van de putten de 'singing wells of Dublock'. 

U reist verder in zuidelijke richting, totdat u het kleine meer van Chew Bet bereikt. Dit meer is een belangrijk zoutwinningsbron, dat wordt gebruikt door de omliggende Borana-dorpen. Op de terugweg naar Yabello is het mogelijk om de Wildlife Sanctuary of Yabello te bezoeken, waar het mogelijk is om met een 4x4 en een korte wandeling door het park te reizen.  Tussen de acacia's bevinden zich gazelles, kudus, struisvogels en zebra's.

Inclusief:

• Bezoek aan de Singing Wells

• Bezoek aan Wildlife Sanctuary of Yabelo

• Overnachting op basis van vol pension 

Dag 9 - Reis naar Konso

Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar Konso. U zult merken dat de natuur veranderd in een soort savanne en dat de hogere plateaus van het noorden zijn achtergelaten. Het landschap wordt voornamelijk gedomineerd door acacia bomen. Wanneer u op een zaterdag in Konso bent, kunt u een bezoek brengen aan de Fasha markt. 

Inclusief:

• Transfer naar Konso

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 10 - Bezoek aan het dorp Arbore

U vertrekt vandaag naar het zuiden, richting Turmi. De eerste 75 kilometer van de rit, tot Weita, zijn geasfalteerd. Vanaf dit punt wordt de weg een onverharde weg, die u naar Turmi zal leiden. Onderweg proberen we een dorp van de Tsemay-stam te bezoeken. Dit is een semi-nomadische minderheidsstam, zoals de meeste stammen in het zuiden van het land. Hun dorpen zijn erg klein en het is niet eenvoudig om ze te vinden of altijd een bezoek te organiseren.

Iets verder het dorp Arbore gelegen, met daaromheen een dozijn kleinere dorpjes, die worden bewoond door deze stam. Er zal er hiervan één worden bezocht. De Arbore-vrouwen zijn versierd met metalen ornamenten, zoals kettingen en armbanden, die gemaakt zijn met plastic kralen. Deze worden tevens gebruikt voor het versieren van hun lederen rokken.  De lokale vrouwen houden er ook bepaalde tradities op na. Zo scheren ongehuwde meisjes hun hoofd volledig, die zij bedekken met een zwarte doek om het tegen de zon te beschermen. De getrouwde vrouwen van Arbore laten hun haar groeien, dat ze vervolgens in zeer strakke en korte vlechten vlechten. Na dit bezoek gaat u op weg naar Turmi. De weg zal het Hamer-gebergte doorkruizen, en dat biedt een spectaculair uitzicht. Het is een zeer aantrekkelijk stuk, omdat u van het hogere gedeelte afdaalt richting de rivier; één groot avontuur!

Inclusief:

• Transfer naar Turmi

• Bezoek aan het dorp Arbore

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 11 - Overnacht met de lokale Hamer-stam

Er wacht andermaal een zeer bijzondere ervaring op u. U zult namelijk een volledige dag en nacht doorbrengen met de Hamer-stam. De mensen van de Hamer-stam hebben een sterke bouw, waar zowel mannen als vrouwen zeer trots op zijn. Ze zorgen dan ook goed voor hun uiterlijk. Ze verven meestal hun haren, hydrateren hun huid met olie en decoreren hun lichaam met kettingen en armbanden. U zult de nacht doorbrengen op hun terrein in een tent. Authentieker dan dit is haast onmogelijk.

Inclusief:

• Hamer-stam local experience

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 12 - Reis naar Turmi

U brengt de laatste momenten door met de Hamer-stam. U kunt meemaken hoe zij de dag beginnen en hoe de kudde richting de velden worden geleid. Vervolgens rijdt u terug naar Turmi, waar u de middag bij de lodge kunt relaxen.

Inclusief:

• Transfer naar Turmi

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 13 - Autorit naar Jinka

Na het ontbijt rijdt u richting Jinka. U kunt onderweg een bezoek brengen aan de wekelijkse markt, die op donderdag wordt gehouden. Hier komen stammen, zoals Tsemay, Ari en Benna naartoe. Naast de verschillende haarkleuren en kleurstoffen, worden gedecoreerde pompoenen, traditionele muziekinstrumenten, verschillende soorten huiden en sieraden  aangeboden. U treft hier tevens veel plastic objecten, zoals emmers en jassen. In de middag heeft u de tijd om het kleine stadje Jinka en zijn dagelijkse markt te verkennen. Ook zeer aan te bevelen is het bezoek aan het museum in het Sur Omo Research Center.

Inclusief:

• Transfer naar Jinka

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 14 - Bezoek aan Mago National Park

U vertrekt vandaag vroeg naar het Mago National Park. U kunt hier wilde dieren als antilopen, bavianen en colobus apen spotten. Het nationale park ligt op ongeveer een uur rijden van Jinka en biedt een zeer fijne start van de dag. 

Na het bezoek aan het nationale park brengt u een bezoek aan de bijzondere Mursi-stam. De Mursi zijn een van de meest excentrieke en originele takken van de oorspronkelijke volkeren van Ethiopië, bekend als Nara Surma. Het zijn herders, die vee fokken op de hoge plateaus van de Omo-rivier. De vrouwen staan bekend om het dragen van een soort bord of plaat door hun lip. Deze plaat wordt tussen een leeftijd van 15 en 20 jaar in de lip van de vrouw geplaatst. Het proces begint 6 maanden voor de bruiloft met de perforatie van de onderlip. Opeenvolgende rekoefeningen zorgen ervoor dat steeds grotere platen in de lip geplaatst kan worden. Na 6 maanden strekken is de lip zo elastisch dat een plaat zonder problemen kan worden geplaatst en weggehaald. De platen of borden moeten altijd voor mannen worden gebruikt en kunnen alleen worden verwijderd tijdens privémaaltijden, tijdens het slapen of in aanwezigheid van andere vrouwen.

Na dit bezoek keert u terug naar Jinka, waar u kunt genieten van een fijn diner bij uw accommodatie.

Inclusief:

• Bezoek aan Mago National Park

• Bezoek aan de Mursi-stam

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 15 - Vertrek vanuit Ethiopië

Vandaag komt er een einde aan uw bijzondere rondreis door het zuiden van Ethiopië. U heeft in de ochtend de tijd om nog een wandeling te maken door het stadje, voordat u in de middag naar het lokale vliegveld van Jinka wordt gebracht. Hier vertrekt uw vlucht naar de hoofdstad Addis Abeba. Afhankelijk van uw aansluitende vlucht, zou u eventueel gebruik kunnen maken van een dagkamer bij een hotel in Addis. U zou tevens nog bij een lokaal restaurant kunnen eten. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht, waar u vlucht naar huis weer zal vertrekken.

Inclusief:

• Transfer de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Jinka - Addis Abeba

• Dagkamer in Addis Abeba

• Transfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Addis Abeba - Amsterdam (Economy Class, overstap benodigd)

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf €5.695,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class, inclusief bagage, luchthavenbelasting, brandstof- en veiligheidstoeslagen  (Upgrades mogelijk)
• Overnachtingen in goede en bijzondere lodges, tented camps en hotels
• Alle genoemde, benodigde transfers
• Engelssprekende gids gedurende de reis
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden nationale parken 
• Meet & Greet bij aankomst
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade kamertype
• Visumkosten
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Overige entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw privérondreis authentiek Ethiopië

Accommodaties

Golden Tulip Addis Ababa Hotel

Het Golden Tulip Addis Ababa Hotel is gunstig gelegen op een kilometer afstand van de internationale luchthaven van Bole, en bovendien op slechts enkele minuten van vele internationale organisaties en ambassades. Het hotel biedt ruime kamers en suites. Het restaurant van het hotel is geopend voor ontbijt, lunch en diner en er zijn grab-en-go-maaltijden beschikbaar voor gasten die weinig tijd hebben. Het hotel biedt ook twee bars, een fitnesscentrum en een shuttle service naar de luchthaven.

Uw verblijf: 1 nacht

Sabana Beach Resort

Het ongewone landschap van het resort biedt een rustig strand en een grote klif met een adembenemend uitzicht over het meer. Bij het Sabana resort kunt u uw dag beginnen met het fluiten van de vogels en de zonsopgang boven de horizon van het meer bewonderen vanaf de kamer.
Geniet van een wandeling over het strand, een tocht op een kano of een duik in het verfrissende water van het meer.
Maak bij zonsondergang een romantische wandeling rond het uitgestrekt gebied van het resort, van de klif tot aan het strand, langs de acacia's en het savanne grasland, steek de rivier over en geniet van de waterval die is gecreëerd om van de Afrikaanse sfeer te genieten.

Uw verblijf: 2 nachten

Emerald Resort Arbaminch

Emerald Resort Arba Minch ligt in het prachtige Arba Minch, Ethiopië. Het heeft een spectaculaire ligging op een heuvel met uitzicht op het bos van Netch Sar National Park en twee meren in de Rift Valley. Het hotel is niet alleen een ideale uitvalsbasis voor excursies, het is ook de toegangspoort tot afgelegen zuidelijke dorpen, ongerepte culturen, levensstijlen, kunstvoorwerpen en ceremonies. Tevens kunt u gemakkelijk naar de prachtige Omo-vallei met zijn landschappen en beschermde gebieden, waaronder de nationale parken Mago en Omo.

Uw verblijf: 1 nacht

Dorze Lodge

Welkom bij de Dorze Lodge. In de fantastische bergen van de Dorze bevolking, vlakbij Arba Minh, is deze lodge recentelijk gebouwd. Het wordt compleet gerund door de Dorze bevolking. Het is een uniek project, waar alle producten en services traditioneel zijn gemaakt door deze bevolking, van de geweven lakens tot de zelfgemaakte honing.

De Dorze Lodge biedt u een unieke ervaring, een plek in de natuur waar u in contact komt met de inheemse bevolking en hun cultuur. De inheemse bevolking zal hun levenswijze met u delen. Het inkomen van de lodge komt direct bij de lokale bevolking terecht, voor een duurzame ontwikkeling van hun levenswijze. De kamers zijn eenvoudig met een eenvoudige badkamer. Maar vanuit de lodge heeft u een adembenemend uitzicht over de vallei met de meren en Abaya, Chamo en Nechisar National Park.

Uw verblijf: 1 nacht

Emerald Resort Arbaminch

Emerald Resort Arba Minch ligt in het prachtige Arba Minch, Ethiopië. Het heeft een spectaculaire ligging op een heuvel met uitzicht op het bos van Netch Sar National Park en twee meren in de Rift Valley. Het hotel is niet alleen een ideale uitvalsbasis voor excursies, het is ook de toegangspoort tot afgelegen zuidelijke dorpen, ongerepte culturen, levensstijlen, kunstvoorwerpen en ceremonies. Tevens kunt u gemakkelijk naar de prachtige Omo-vallei met zijn landschappen en beschermde gebieden, waaronder de nationale parken Mago en Omo.

Uw verblijf: 1 nacht

Yabelo Motel

Yabelo Motel ligt in Yabelo, Ethiopië en biedt accommodatie in een groene omgeving. Het hotel beschikt over een verscheidenheid aan accommodatie types, waaronder kamers en tenten. Alle kamers zijn uitgerust met LDC-tv's, telefoons en een eigen badkamer. U kunt dineren in het restaurant van het hotel, dat traditionele en Europese gerechten serveert. Andere faciliteiten zijn een bar en een speelkamer met pooltafels. Er is bovendien Wi-Fi, een bagage-opslag en een wasservice beschikbaar.

Uw verblijf: 2 nachten

Konso Korebta Lodge

Konso Korebta Lodge ligt in de stad Konso, in het zuidwesten van Ethiopië. Deze traditioneel gebouwde lodge met 20 kamers is opgebouwd uit lokale materialen zoals vulkanische stenen en bedekt met grasdaken.

De kamers van de lodge bieden uitzicht op de bergen, beschikken over een eigen badkamer met een douche en er is gratis WiFi. Naast het gratis ontbijt is ook roomservice inbegrepen.

Uw verblijf: 1 nacht

Turmi Lodge

Turmi Lodge is vernoemd naar een van de culturele bestemmingen in het zuiden van Ethiopië, genaamd Turmi. Turmi is een spectaculaire plaats, omringd door kleine dorpen bewoond door de stam genaamd Hammar. Het is een marktplaats waar elke maandag en dinsdag stamleden en vrouwen van alle leeftijden samenkomen om te kopen en verkopen. De lodge is daarom gelegen waar een eeuwenoude levende cultuur, verschillende kapsels en lichaamsschilderijen live worden opgevoerd voor bezoekers om de authenticiteit ervan aan te raken en te voelen. Het is een plek waar u elke minuut van uw verblijf kunt genieten.

Uw verblijf: 3 nachten

Orit Hotel

het Orit Hotel is centraal gelegen in het marktstadje Jinka in het zuiden van Ethiopië en biedt betaalbare en comfortabele accommodatie voor reizigers. Het hotel beschikt over een eigen restaurant, een bar/lounge en een tuin.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Addis Ababa

Met een bevolking van meer dan twee miljoen mensen is Addis Abeba niet alleen de politieke hoofdstad, maar ook het economische en sociale centrum van Ethiopië. De stad is opgericht door keizer Menelik in 1887 en deze grote, gastvrije stad draagt nog steeds de stempel van zijn uitbundige persoonlijkheid. Addis Abeba is gelegen in de omgeving van de 3000 meter hoge Entoto bergen met vele beboste heuvels en snelstromende beekjes.
Hoge kantoorgebouwen, elegante villa's en trendy hotels staan naast de traditionele huizen van vlechtwerk en leem, omgeven door koeien, schapen, geiten en kippen. Er is geen aangewezen 'centrum', omdat er tot voor kort geen stedenbouw was. Addis Ababa groeide op een natuurlijke, organische manier, en zijn huidige uiterlijk weerspiegelt deze ongedwongen en ongestructureerde evolutie.

Lake Langano

Het Langano meer is een van de weinige bilharzia-vrije meren in Ethiopië. Hierdoor is Lake Langano populair onder toeristen en locals om te zwemmen en te watersporten. De omgeving van het meer is de thuisbasis van bavianen, wrattenzwijnen, een paar nijlpaarden en een verscheidenheid aan vogels. U vindt meer wilde dieren in Oost-Langano Nature Reserve aan de oostelijke oever van het meer. Hier kunt u op de prachtige oevers van het meer Coloubus apen en meer dan 300 vogelsoorten spotten.

Arba Minch

De badplaats Arba Minchis vernoemd naar de vele bronnen die zich hier bevinden en ligt aan de rand van het meer Chamo waar u een prachtig uitzicht heeft op de toepasselijke naam "Brug van God", een landengte die Lake Chamo scheidt van de naburige Lake abaya. Dit stuk land is de thuisbasis van zebra's, gazelle, kudu's en andere dieren. Het Dorze dorp is ook een populaire attractie in Arba Minch, u kunt hier een bezoek brengen aan de beroemde bijenkorf hutten gebouwd door de Dorze stam.

Yabelo

Yabello, gelegen in de regio Oromia in het zuiden van Ethiopië, is een rustig, landelijk stadje omgeven door uitgestrekte woestijnvlaktes, bezaaid met ongewoon gevormde en indrukwekkende termietenheuvels. De vriendelijke mensen hier verwelkomen bezoekers, waardoor dit een goede plek is om de lokale cultuur te leren kennen. De 'zingende bronnen' zijn een ongelooflijke door de mens gemaakte prestatie om te zien: diepe bronnen in het harde vuil dat met de hand door de lokale bevolking is gegraven, waarbij de mannen op elkaar moeten staan langs de steile randen in een toren tot 17 -mensen lang om het water te halen. Sla bovendien geen bezoek over aan het Yabelo Wildlife Sanctuary, de thuisbasis van de zebra's, de endemische Ethiopische bush kraai, de Hornbill en de Witstaartzwaluw. De spectaculaire krater in El Sod is ook een bezoek waard, waar u mensen kunt zien die zwart zout winnen.

Konso

Konso is rustig gelegen langs de Sagan rivier in het zuidwesten van Ethiopië. Konso (ook bekend als Karati) staat bekend om zijn ongelooflijke weergave van menselijke aanpassing aan uitdagende geografische omstandigheden. Het landschap is hier droog en heuvelachtig, maar de mensen creëerden een uniek systeem van leven: terrassen met stenen muren en versterkte nederzettingen op de heuvels, die bodemerosie stoppen, de maximale hoeveelheid water verzamelen en terrasvormige velden creëren voor agrarisch gebruik. De gemeenschap is erin geslaagd om met dit systeem gierst, maïs en vele andere granen te verbouwen , maar ook runderen, schapen en geiten te fokken. Het systeem werd meer dan 400 jaar geleden ingevoerd en er zijn nog vele andere prachtige oude culturele tradities. 

Turmi

Dit kleine marktstadje in het zuidwesten van Ethiopië fungeert als een centraal vervoersknooppunt en een belangrijk ontmoetingspunt voor de wekelijkse maandagmarkt in het gebied. De lokale Hamer-inwoners van de omliggende dorpen komen hier naartoe om lokale producten en handwerk te kopen en verkopen. Bezoekers van het gebied kunnen genieten van fascinerende rondleidingen door de omliggende dorpen. Populaire culturele attracties zijn onder andere traditionele Hamer-dansvoorstellingen en opwindende 'Jumping of the Bulls'-ceremonies die het hoogtepunt vormen van een driedaags lang overgangsritueel voor elke jongeman binnen de Hamer-stam. Turmi is een geweldige bestemming voor reizigers, die op zoek zijn naar een unieke en authentieke Afrikaanse ervaring op een van de meest afgelegen plaatsen op het continent.

Jinka

Jinka ligt in het zuidwesten van Ethiopië, nabij de grenzen van Soedan en Kenia, en is de grootste stad in de Debub Omo-zone. Het dient als een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Dit afgelegen marktstadje is de thuisbasis van de Mursi-mensen, die bekend staan om hun uitgebreide lipplaten gemaakt van klei. In het South Omo Research Center and Museum kunnen bezoekers meer te weten komen over de Mursi, evenals andere groepen in de regio, middels een reeks tentoonstellingen over de culturen en gebruiken van lokale stammen. Natuurliefhebbers zullen genieten van het nabijgelegen Mago National Park, waar overvloedige flora en fauna onderdak vindt in het dichte acacia-bos.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!