China reis | Reis door onbekend China

  unique

  

18-daagse reis door China

€ 

Vanaf 12.895,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

18-daagse individuele rondreis China

Ontdek tijdens deze unieke reis naast de bekende steden Shanghai en Beijing ook het onontdekte Xishuangbanna. Rijd in een vintage jeep door authentieke en hypermoderne delen van Shanghai. Het ultieme hoogtepunt van deze reis is het bezoek aan Xishuangbanna in de Yunnan-provincie. Verblijf in de meest exclusieve accommodaties van de regio. Ontdek samen met uw gids de traditionele dorpen van etnische minderheden. Maak wandelingen door het enige tropische regenwoud van China. Sluit de reis af in de hoofdstad, Beijing. Verken de Hutongs in een zijspan van een vintage motor. Geniet van een “once in a lifetime” zonsopgang op de Chinese Muur.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar China
Dag 2 - Aankomst in China - The Peninsula Shanghai
Dag 3 - Stadstour met vintage jeep - The Peninsula Shanghai
Dag 4 - Hudec wandeltour - The Peninsula Shanghai
Dag 5 - Shanghai - Jinghong - New Century SPA and Resort Pu'er
Dag 6 - Pu'er omgeving - New Century SPA and Resort Pu'er
Dag 7 - Jinghong - Menglun - Anantara Xishuangbanna Resort
Dag 8 - Mengla Sky Tree Park - Anantara Xishuangbanna Resort
Dag 9 - Tropische botanische tuin Menglun - Anantara Xishuangbanna Resort
Dag 10 - Traditionele Dai-dorpen - InterContinental Xishuangbanna
Dag 11 - Cultureel Xishuangbanna - InterContinental Xishuangbanna
Dag 12 - Excursie Xishuangbanna - InterContinental Xishuangbanna
Dag 13 - Jinghong - Beijing - The Peninsula Beijing
Dag 14 - Beijing stadstour en privé-kookworkshop - The Peninsula Beijing
Dag 15 - Tempel van de Hemel en hutongs met vintage zijspan motor - The Peninsula Beijing
Dag 16 - Zomerpaleis en Chinese Muur - Dhawa Jinshanling
Dag 17 - Zonsopgang op de Chinese Muur - Dhawa Jinshanling
Dag 18 - Vertrek vanuit China

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar China

Vandaag begint uw reis met een intercontinentale vlucht naar China. Hier komt u de volgende dag aan.  

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht

Dag 2 - Aankomst in China

上海欢迎您们! oftewel welkom in Shanghai. Bij aankomst op de luchthaven wordt u vriendelijk verwelkomd door onze lokale gids en wordt u naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag kunt u acclimatiseren. 

Inclusief:

• Meet & Greet
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Stadstour met vintage jeep

In zijn hoogtijdagen werd Shanghai bekend als "Het Parijs van het Oosten". Neem plaats in onze vintage open jeep en reis terug in de tijd.  Verken een paar van deze prachtige oude herenhuizen verspreid in een labyrint van groen en bewonder het zeer rijke art deco-erfgoed tijdens een wandeling in de gangen en feestzalen van een voormalige "Franse club".

Uw rit wordt op maat gemaakt, buiten de gebaande paden en volledig afgestemd op uw wensen. Uw wandeling zal eindigen in de oude stad, die grotendeels is herbouwd, maar waar nog steeds enkele oude lilongs (die lijken op de hutongs in Beijing) levendig zijn. De oude stad herbergt ook de beroemde Yu-tuinen, een prachtig voorbeeld van de kunst van het Chinese tuinaanleg, wat met name gebruikelijk is in deze regio. Traditioneel gezien zijn Chinese tuinen een miniatuurreproductie van de natuur: de aanwezigheid van rotsen vertegenwoordigen bergen, vijvers stellen meren voor en waterstroompjes symboliseren rivieren. De zoektocht naar harmonie heeft voorrang op de rigoureuze geometrische planning die u zou zien in de meeste westerse tuinen.

Inclusief:

• Excursie: Jeep tour volledig op maat
• Excursie: Bezoek aan de Yu-tuinen
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Hudec wandeltour

Vandaag staat een bijzondere wandeling op het programma, genaamd de Hudec Walking tour. Meneer Hudec staat bekend als "de man die Shanghai veranderde"! Deze Hongaarse architect heeft meer dan 50 gebouwen in de stad gebouwd, waaronder theaters, hotels, kerken, appartementen. Onze gids neemt u mee door 7 van zijn gebouwen, van het Volksplein tot de Bund. U leert meer over de geschiedenis van Shanghai en de architectuur van Hudec. Onderweg zal onze gids anekdotes en geweldige verhalen met u delen. Ook zal u tijdens onze wandeling wat speciale hapjes en drankjes proberen.

Inclusief:

• Excursie: Hudec Walking tour
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Shanghai - Jinghong

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van de prefectuur Xishuangbanna. 

Bij aankomst in de hoofdstad Jinghong wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht. De hoofdstad voelt aan als een dorp in vergelijking met de steden in het oosten van China. Rijd langs de Mekong rivier naar Ganlanba, bekend om zijn hoge bamboe huizen en boeddhistische pagodes.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Shanghai - Jinghong
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Pu'er omgeving

Vandaag bezoekt u het Pu'er-gebied, het oude "Tea Horse Trail"en het authentieke dorp. Ook brengt u een bezoek aan een theecultuurpark om lokale thee te proeven. 

Inclusief:

• Excursie: Ontdek de omgeving van Pu'er
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Jinghong - Menglun

Vandaag rijd u naar Jinghong, onderweg stopt u voor het uitzicht op de grootste theeplantage bij Dadugang.

Daarna bezoekt u de Wild Elephant Valley. Begin aan een adembenemende rit met de kabelbaan (heen en terug) en geniet van een spectaculair uitzicht over twee kilometer aan prachtige bossen. Voor degenen die liever lopen, is er een verhoogd looppad beschikbaar in plaats van de kabelbaan. Pas op voor pauwen, wilde ossen of zelfs apen! Ga verder met Menglun.

Inclusief:

• Privétransfer naar hotel incl. stops 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Mengla Sky Tree Park

Vandaag gaat u naar Mengla om het Sky Tree Park te bezoeken. Mengla Sky Tree Park (Wangtinshu) is een schilderachtig park en bevindt zich in Mengla County, op ongeveer 130 km afstand van de stad Jinghong. Het wordt internationaal erkend als het unieke tropische regenwoud van China. Wat het meest indrukwekkend is in het park, zijn de torenhoge Shorea chinensis (Sky Trees). In de hoge bomen is een loopbrug gebouwd van 100 meter lang en 36 meter hoog. Het goed beschermde tropische regenwoud dat werd ontdekt door de Chinese befaamde botanicus Mr. Cai Xitao (1911-1981) en waarvan prins Philip van het Verenigde Koninkrijk getuige was, verraste veel mensen toen het aan de buitenwereld werd onthuld.

Inclusief:

• Excursie: Mengla Sky Tree Park
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Tropische botanische tuin Menglun

Vandaag gaat u een wandeling maken door de tropische botanische tuin, een uitgebreide onderzoeksinstelling die zich bezighoudt met het behoud van de biodiversiteit en het duurzaam gebruik van plantaardige hulpbronnen. Faciliteiten die beschikbaar zijn voor wetenschappelijk onderzoek zijn onder meer twee nationale veldonderzoekstations (Xishuangbanna Tropical Rainforest Ecosystem Station en Ailaoshan Station for Forest Ecosystem Studies); laboratoria voor biogeochemie, moleculaire biologie en biotechnologie, plantenfylogenetica en conservatiebiologie, fysiologische ecologie; een Germplasm-bank voor zeldzame en bedreigde planten; en een herbarium van tropische planten, enz. Behalve het hoofdkantoor in Xishuangbanna is er een belangrijke divisie opgericht in Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnan.

Inclusief:

• Excursie: Wandeling door de tropische botanische tuin in Menglun
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Traditionele Dai-dorpen

De ochtend kunt u vrij besteden. 

In de middag neemt uw gids u mee naar een aantal traditionele Dai dorpjes op het platteland. De Dai is een etnische minderheid dat ook in Laos, Vietnam, Thailand en Myanmar leeft. Na het bezoek aan de dorpen rijdt u verder naar Jinghong. 

Inclusief:

• Excursie: Bezoek aan traditionele Dai dorpen
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Cultureel Xishuangbanna

Na een ontspannen ontbijt bezoekt u de dagelijkse markt van Dongfeng, waar de lokale etnische groepen hun producten komen verkopen, een echt festival van kleur en traditionele kleding!

Reis verder naar Xiaojie, waar de etnische groepen Lahu en Bulang wonen. De Lahu-mannen dragen over het algemeen zwarte tulbanden (overheersende kleur) en de vrouwen kleden zich volgens de etnische familie waartoe ze behoren (zwarte Lahu, gele Lahu, witte Lahu, enz.). Sommige oudere vrouwen scheren nog steeds hun hoofd, een traditioneel teken van vrouwelijke schoonheid.

De Bulang zijn cultureel zeer dicht bij de Dai (de meerderheid is boeddhistisch), en zijn nu minder dan 100.000. De vrouwen dragen zwarte tulbanden en zilveren sieraden, vaak in de vorm van vissen of schaaldieren. Sommige van de oudere mensen hebben volgens de gewoonte getatoeëerde torso's. De vrouwen kauwen meestal op betel om hun tanden zwart te verven vanwege de esthetische aantrekkingskracht.

Ga verder naar het dorp Damenglong, waar twee prachtige pagodes te zien zijn: de Manfeilong-pagode, gelegen in een prachtige jungleomgeving, en de Zwarte Pagode. De Manfeilong-pagode werd gebouwd in 1204 op de plaats van, volgens de legende, een heilige voetafdruk van de Sakyamuni Boeddha, wat zijn reputatie in Xishuangbanna verklaart.

Inclusief:

• Excursie: Breng een bezoek aan de markt Dongfeng
• Excursie: Bezoek aan etnische minderheden, waaronder de Lahu en Bulang
• Excursie: Ontdek de Manfeilong Pagode en de Zwarte Pagode
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Excursie Xishuangbanna

Vandaag bezoekt u het Manting Park, Grand Buddha Park of maakt u een ontspannende wandeling over de avondmarkt bij de Mekong.

Inclusief:

• Excursie: Wandeling door Manting Park, Grand Buddha Park of avondmarkt bij de Mekong
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Jinghong - Beijing

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Jinghong gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Beijing. Bij aankomst wordt u opgehaald door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Jinghong - Beijing 
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - Beijing stadstour en privé-kookworkshop

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids en gaat u naar het Plein van de Hemelse Vrede. Het plein is 880 meter lang en 500 meter breed. Op het oppervlak van 440.000 m² kunnen minstens een miljoen mensen samenkomen.

Hierna gaat u naar de Verboden Stad. De meeste Chinese gebouwen liggen op het zuiden, wat volgens oude overtuigingen de barbaarse dreiging en potentiële invasie vanuit het noorden symboliseerde. Dit verklaart waarom de hoofdingang van de Verboden Stad naar het zuiden gericht is naar het plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen square), het op twee na grootste stadsplein ter wereld.

De bouw van de stad werd voltooid in 1420 onder het bewind van de keizer Yongle. De stad diende als het imperiale administratieve centrum gedurende de Ming en Qing-dynastieën tot de val van het rijk in 1911. Volgens de legende bestaat de Verboden Stad uit 9999 verschillende kamers.

Later op de dag gaat u naar de bekende hutongs, waar u  een privé kookles krijgt. 

Inclusief:

• Excursie: City tour Beijing
• Excursie: Kookles op privébasis 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - Tempel van de Hemel en hutongs met vintage zijspan motor

In de ochtend bezoekt u de Tempel van de hemel. Op dit moment van de dag ziet u de verschillende ochtend rituelen van de Chinezen. Tai Qi, Kung Fu, sabeloefeningen, meditatie, tango en ochtendgymnastiek zijn slechts enkele daarvan. De Chinezen bereiden zich graag voor op hun dag met lichamelijke oefeningen die zij essentieel achten voor hun gezondheid. Ook oefenen sommige Chinezen kalligrafie met gigantische penselen en water op de plavuizen van het park.

Na deze prachtige tempel gaat u de hutongs en andere delen van Beijing ontdekken in een vintage motor met zijspan. Rijd door de smalle steegjes en aanschouw het lokale leven. 

Inclusief:

• Excursie: Tempel van de Hemel
• Excursie: Ontdek de hutongs van Beijing in een vintage motor met zijspan 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - Zomerpaleis en Chinese Muur

Begin de ochtend met een bezoek aan het Zomerpaleis. Wat ooit een eenvoudige keizerlijke tuin was, werd in de 18e eeuw volledig gerenoveerd door keizer Qianlong om een van de meest bekende bezienswaardigheid van de hoofdstad te worden. Harmonieus van aard, een verscheidenheid aan traditionele Chinese tempels, paviljoens, meren en tuinen vormen het paleis.

Na dit prachtige paleis gaat u naar één van de hoogte punten van deze rondreis, de legendarische Chinese Muur. 

De bouw van de muur is oorspronkelijk begonnen in de Qin-dynastie (meer dan 2000 jaar geleden). Tijdens de Ming-dynastie hebben arbeiders de muur gerestaureerd en uitgebreid tot de hoogte, breedte en lengte van vandaag de dag.

De muur loopt door de hoogste bergkammen en bood terug in de tijd een uitstekend uitzicht voor de wachters uit de torens. Deze wachters van de uitkijktorens staken alarmbranden aan langs de muur in geval barbaarse indringers gespot werden. De muur heeft Mongoolse aanvallen verhindert.

Oorspronkelijk was de muur meer dan 6000 kilometer lang en liep de muur van Oud-Mansjoerije tot het fort van Jiayuguan (waar de Gobi-woestijn in het westen begint).

Vandaag bezoekt u het Jinshanling-gedeelte van de muur. Na het bezoek gaat u naar uw unieke accommodatie dicht bij de Chinese Muur. 

Inclusief:

• Excursie: Bezoek aan het Zomerpaleis
• Excursie: Bezoek aan de Chinese Muur
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - Zonsopgang op de Chinese Muur

Sta vroeg op en bewonder de zonsopgang op de Chinese Muur. Maak een mooie wandeling over de muur en keer terug naar het hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden. 

Inclusief:

• Excursie: Zonsopgang op de Chinese Muur
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 18 - Vertrek vanuit China

Helaas is het al weer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en gaat u beginnen aan de terugvlucht naar Nederland, waar u dezelfde dag nog zal aankomen. Wij vertrouwen erop dat u terug kijkt op een fantastische reis!

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven  
• Intercontinentale vlucht

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf €12.895,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class
• Binnenlandse vlucht op basis van Economy Class
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Privétransfer zoals genoemd in 'dagelijke informatie'
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', 
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Upgrade kamertype  
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw reis door onbekend China

Accommodaties

The Peninsula Shanghai

The Peninsula Shanghai is in 2009 geopend aan de historische Bund. Het is een modern meesterwerk in art-decostijl en het hotel is uniek ontworpen om ultieme luxe te kunnen bieden. De drie karakteristieke restaurants en twee bars trekken zowel hotel gasten als inwoners van de stad aan. Het hotel ligt op slechts 5 minuten lopen van het winkelgebied East Nanjing Road. Het beschikt over een groot binnenzwembad, spa en een fitness. 

Uw verblijf: 3 nachten

New Century SPA and Resort Pu'er

Het New Century SPA and Resort Pu'er is een luxe accommodatie op slechts 5 minuten rijden van het Meizihu Park. De sfeervolle kamers zijn voorzien van rode houten vloeren en grote ramen.

De accommodatie beschikt over een buitenzwembad, een fitnessruimte, een warmwaterbron en verschillende eetgelegenheden.

Uw verblijf: 2 nachten

Anantara Xishuangbanna Resort

Perfectly positioned to offer both adventure and tranquillity, the Anantara Xishuangbanna Resort is situated in Yunnan Province, China. The hotel offers rooms and villas which include amenities such as air-conditioning, telephones, minibars, and free Wi-Fi. The Villas feature a butler service as well a poolside pavilion and barbeque facilities. Guests can enjoy dining at any of the hotel's restaurants. Other amenities the hotel has to offer include a swimming pool, a spa, wellness programmes, and a bar.

Uw verblijf: 3 nachten

InterContinental Xishuangbanna

Gelegen aan de rand van de pittoreske stad Jinghong, ligt InterContinental Xishuangbanna. Een uniek hotel te midden van de adembenemende natuurlijke schoonheid van de zuidelijke provincie Yunnan, een bestemming die rijk is aan folklore, regenwouden, zeldzame planten, exotische dieren in het wild en een tropisch winterloos klimaat. Het is 9 kilometer rijden naar de internationale luchthaven Xishuangbanna, 11 kilometer naar het Xishuangbanna Wanda Themapark en slechts enkele minuten rijden naar het centrum.

Uw verblijf: 3 nachten

The Peninsula Beijing

Het Peninsula Beijing opende in 1989, in het centrale district van de Chinese hoofdstad. Het hotel beschikt over luxueus ingerichte kamers en suites in Chinese stijl. Prachtige details en materialen in klassieke aardetinten worden aangevuld met ultramoderne multimedia-technologie om de gasten een spectaculaire Peninsula ervaring te bieden.

The Peninsula Beijing ligt op 15 minuten rijden van de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede. Het metrostation Dengshikou is 250 meter verderop te vinden. U rijdt in 8 minuten aar het treinstation van Beijing. De internationale luchthaven van de stad ligt op ongeveer 30 minuten rijafstand.

Uw verblijf: 3 nachten

Dhawa Jinshanling

Dhawa Jinshanling ligt in een bergachtig gebied in de provincie Luanpingbij, dichtbij het Jinshanling-gedeelte van de Chinese Muur.

Het stijlvolle en eigentijdse ontwerp van Dhawa integreert met de lokale culturele elementen en creëert een buitengewone ervaring voor iedereen. De accommodatie beschikt ook over een restaurant, gym en spa.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Shanghai

Gelegen aan de monding van de beroemde Yangtze-rivier, is de beroemde internationale metropool Shanghai een gewaagde en uitgesproken mix van Oost en West. U vindt hier enkele van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, historische shikumenhuizen met een stijl die een mengelmoes is van de Chinese architectuur en een Europees tintje. Shanghai heeft bovendien een van de rijkste verzamelingen van de Art Deco gebouwen in de wereld. Must see attracties zijn onder andere: de Yuyuan Gardens; de vele traditionele chinese theehuizen waar een breed scala van thee, samen met de traditionele Chinese lekkernijen worden aangeboden; en het Shanghai museum met zijn indrukwekkende oude bronzen tentoonstelling. Met zo'n breed scala aan attracties en al wat deze stad te bieden heeft raakt u hier niet uitgekeken.

Yunnan Provincie

De provincie Yunnan, gelegen in het zuidwesten van China, staat bekend als een van de meest diverse gebieden van het land, zowel wat betreft het gevarieerde landschap als de bevolking. De prachtige rijstterrassen van Yunnan zijn een must-see en bieden bezoekers spectaculaire uitzichten. Er kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden door de heuveldorpjes en langs de schilderachtige met rijstvelden bedekte heuvels. De immense Tiger Leaping Gorge is een van 's werelds diepste kloven. Wie op zoek is naar stedelijke attracties, kan terecht in de provinciehoofdstad Kunming. De stad heeft een indrukwekkende verscheidenheid aan interessante musea en tempels. Andere niet te missen attracties zijn onder meer de twee toppen van Deqin en Kawa Karpo; het oude dorp Nuodeng; en de ongewone reeks kalksteenformaties in het prachtige Shilin Stone Forest.

Beijing

Beijing is het economische, politieke en educatieve centrum van China. De stad is beroemd om zijn Hutongs, traditionele woningen in kleine straatjes met een binnenplaats (siheyuan). Sinds het midden van de 20e eeuw zijn veel hutongs gesloopt om plaats te maken voor nieuwe wegen en gebouwen. Een bezoek aan Beijing biedt een kijkje in het Chinese keizerlijke verleden. Hoogtepunten van Beijing zijn onder andere het Tiananmenplein, de Verboden Stad en het Olympisch Stadion. Ook is het een goed vertrekpunt voor een bezoek aan de legendarisch legendarische Chinese Muur.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!