Borneo reis | Reis authentiek Sarawak

  authentique

  

16-daagse reis door Maleisië

€ 

Vanaf 3.710,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

16-daagse individuele rondreis Maleisië

U begint deze reis met een verblijf in het dynamische Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Vervolgens reist u door naar Sarawak op Borneo, waar u verblijft in de gezellige stad Kuching, de toegangspoort tot de natuur. Borneo is een geweldige natuurbestemming, wat u ondervindt bij uw volgende accommodatie, het Aiman Bantang Ai Resort & Retreat waar u omgeven wordt door een stuwmeer en tropisch regenwoud. Vervolgens leert u meer over het leven in het regenwoud door een verblijf in de Iban Longhouse Nanga Sumpa, waar de inheemse Iban-gemeenschap nog op traditionele wijze leeft. Via Kuching reist u door naar het Mulu Nationaal Park waar u de grotten gaat bezoeken en tegen de avond miljoenen vleermuizen op jacht ziet gaan. Een onvergetelijk aanblik! U sluit de reis af in het multiculturele Kota Kinabalu, waarna u vol nieuwe reiservaringen terugkeert naar Nederland.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Maleisië
Dag 2 - 3 - Kuala Lumpur vrije dagen - Kuala Lumpur Journal
Dag 4 - 5 - Kuching vrije dagen - The Ranee
Dag 6 - Borneo wildlife en natuur - Aiman Batang Ai Resort & Retreat
Dag 7 - 8 - Borneo regenwoud - Iban Longhouse Nanga Sumpa
Dag 9 - 10 - Kuching vrije dagen - The Ranee
Dag 11 - 12 - Mulu Nationaal Park - Mulu Marriott Resort & Spa
Dag 13 - 15 - Kota Kinubalu vrije dagen - Shangri-La Rasa Ria Kota Kinabalu
Dag 16 - Vertrek vanuit Borneo
Dag 17 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Maleisië

U vertrekt per intercontinentale vlucht naar Maleisië, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 2 - 3 - Kuala Lumpur vrije dagen

Welkom in Kuala Lumpur, KL, zoals de Maleiers hun hoofdstad noemen, is in 130 jaar van niets uitgegroeid tot een moderne metropool. KL heeft een groot scala aan zeer verrassende contrasten: traditionele wijken, moderne winkelcentra en wolkenkrabbers, zij aan zij met de overblijfselen uit vroegere tijden. Een mengelmoes aan culturen en bevolkingsgroepen en vele bezienswaardigheden.

Inclusief:

• Intercontinantale vlucht Amsterdam - Kuala Lumpur

• Transfer naar hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - 5 - Kuching vrije dagen

U wordt naar de luchthaven van Kuala Lumpur gebracht, van waar u naar Kuching vliegt. Kuching betekent “Kat” en is met 570.000 inwoners de grootste stad in Sarawak. De lokale bevolking is een mix maar de echte autochtonen zijn de Dajaks. De grootste en meest bekende zijn de Iban, Bidayuh, Melanau en Orang Ulu stammen. U heeft het verblijf hier ter vrije besteding.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

• Vlucht Kuala Lumpur - Kuching

• Transfer naar uw hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 6 - Borneo wildlife en natuur

In de ochtend wordt u in het hotel opgehaald voor een tocht van 275 km naar het stuwmeer van Batang Ai, dit is ca. 4 uur rijden. U bezoekt tijdens de rit het Semonggoh Orang Utan Centre en de Serian market. Halverwege is een stop voorzien in de plaats Lachau, een klein dorpje dat enkel bestaat uit een aantal kleine lokale winkeltjes en restaurants. Hier wordt u een warme lunch aangeboden. Aangekomen bij het stuwmeer, stapt u aan boord van een bootje die u de laatste kilometers naar uw accommodatie vaart.

Inclusief:

• Transfer naar Batang Ai

• Bezoek aan Semonggoh Orang Utan Centre

• Bezoek aan Serian Market

• Lunch in Lachau

• Boottransfer

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - 8 - Borneo regenwoud

Met een authentieke longboat maakt u een mooie tocht van 1 ½ uur over de jungle rivieren van Batang Ai. Hoe laat u vertrekt hoort u van uw gids. Met uitzondering van de weekenden en schoolvakanties, brengt u onderweg een bezoek aan de Iban basis school. Gezien de grote afstanden en enkel een longboat als vervoermiddel, verblijven veel van de Iban kinderen hier van maandag tot en met vrijdag.

Inclusief:

• Boottransfer naar uw accommodatie

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 9 - 10 - Kuching vrije dagen

Er loopt geen wekker af, maar het zijn de hanen die u al vroeg laten weten dat een nieuwe dag is aangebroken. Na het ontbijt is er nog tijd om een wandeling te maken. Na een vroege lunch vaart u terug naar het stuwmeer van Batang Ai en aansluitend reist u weer terug naar Kuching. Omstreeks 18.00 uur bent u weer in uw hotel in Kuching.

Inclusief:

• Boottransfer

• Transfer naar Kuching

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 11 - 12 - Mulu Nationaal Park

Vandaag wordt u opgehaald door een transfer, welke u naar de luchthaven brengt. U vliegt naar Mulu airport. Het park is enkel per vliegtuig bereikbaar vanuit Miri of Kuching. De highlight in Mulu National Park is het schitterende grottenstelsel. Wandelend door de jungle of per longboat, kunt u in Mulu 4 grotten bezoeken, twee in een ochtend en twee in een middagtrekking. De natuur in Gunung Mulu National Park is zeker de moeite waard. De Canopy Walk (480 meter lange en 25 meter hoge hangbrug) biedt u een unieke kans om het bovenste deel van de bomen te verkennen, waar volgens wetenschappers het meeste leven te vinden is. De volgende dag gaat u naar de Deer Cave en de Lang Cave. Om Deer Cave en Lang Cave te bezoeken maakt u een wandeling van ca. 3 km door de rainforest. Lang Cave ligt naast Deer Cave. Terwijl Deer Cave groot en erg pompeus is, is Lang Cave smal en bijna intiem te noemen. Het is de kleinste van de vier ‘showgrotten’.

Inclusief:

• Transfer naar Airport

• Vlucht naar Mulu

• Transfer naar uw accommodatie

• Bezoek aan Lang Cave & Deer Cave

Dag 13 - 15 - Kota Kinubalu vrije dagen

U vliegt naar Kota Kinabalu, (ook KK genoemd) is de hoofdstad van Sabah en telt 400.000 inwoners. In de Tweede Wereldoorlog werd deze stad volledig verwoest met het gevolg dat er vrijwel geen historische gebouwen zijn te vinden. Kota Kinabalu is een multiculturele stad en bestaat voor het grootste deel uit Maleiers, Kadazans, Chinese Maleiers en Bajaus. De Maleiers en Bajaus zijn voornamelijk islamitisch, de Kadazans zijn overwegend christelijk en de Chinezen zijn vooral boeddhistisch. U wordt door een transfer naar uw hotel gebracht.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

• Vlucht Mulu - Kota Kinabalu

• Transfer naar hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

 

Dag 16 - Vertrek vanuit Borneo

Uw prachtige reis door Maleisië loopt ten einde, u wordt naar de luchthaven van Kota Kinabalu gebracht. Van waar u naar naar Amsterdam vliegt. U arriveert hier de volgende dag.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Kota Kinabalu - Amsterdam

Dag 17 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 3.710,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Avila Reizen regelt alles voor uw Borneo reis authentiek Sarawak

Accommodaties

Kuala Lumpur Journal

Het Kuala Lumpur Journal is een stijlvol boetiekhotel in het stadscentrum van KL. Ontworpen met een uitnodigende ontspannen sfeer waar nostalgie en industriële accenten samenkomen, is het hotel centraal gelegen in de belangrijkste winkel- en uitgaanswijk van Bukit Bintang.

Uw verblijf: 2 nachten

The Ranee

The Ranee is een exclusief boetiekhotel met 24 kamers op een strategische locatie in het hart van de pittoreske oude binnenstad van Kuching. Stijlvol herbouwd uit twee traditionele 19e-eeuwse winkelpanden, onderscheidt The Ranee zich doordat elke kamer in het hotel haar eigen inrichting en charme heeft.

Uw verblijf: 2 nachten

Aiman Batang Ai Resort & Retreat

Het Aiman Batang Ai Resort & Retreat ligt aan de rand van het nationale park Batang Ai en wordt omgeven door ongerepte natuur. Het is alleen bereikbaar per boot vanaf de steiger van Batang Ai. De accommodatie biedt 100 rustieke kamers en suites met een eigen badkamer. Gebouwd in stijl van de Iban Longhouses in de rainforest, maar met meer faciliteiten zoals een mooi zwembad, sfeervolle kamers en een restaurant veranda met uitzicht op het stuwmeer. Dit is dé plek om te genieten van een mooie zonsondergang !!

Uw verblijf: 1 nacht

Iban Longhouse Nanga Sumpa

De longhouse Iban ligt langs de oevers van de Delok-rivier, u wordt per longboat naar de locatie gebracht. Longhouses zijn houten constructies die op palen zijn gebouwd. Bezoekers krijgen een kijkje in het leven van de lokale bevolking en leren over hun cultuur en tradities.

Uw verblijf: 2 nachten

The Ranee

The Ranee is een exclusief boetiekhotel met 24 kamers op een strategische locatie in het hart van de pittoreske oude binnenstad van Kuching. Stijlvol herbouwd uit twee traditionele 19e-eeuwse winkelpanden, onderscheidt The Ranee zich doordat elke kamer in het hotel haar eigen inrichting en charme heeft.

Uw verblijf: 2 nachten

Mulu Marriott Resort & Spa

Mulu Marriott Resort & Spa is prachtig ontworpen in de stijl van etnische longhouses en biedt 5-sterrenluxe op slechts vijf minuten van Gunung Mulu National Park. De 101 verfijnde kamers staan op palen en zijn verbonden door houten loopbruggen.

Uw verblijf: 2 nachten

Shangri-La Rasa Ria Kota Kinabalu

Het Shangri-La's Rasa Ria Resort & Spa, in Kota Kinabalu ligt te midden van een natuurreservaat aan Pantai Dalit Beach. De kamers met Maleisisch thema liggen op een heuvel en bieden een spectaculair uitzicht op het strand, omgeven door 400 hectare tropisch bos.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Borneo

Het derde grootste eiland ter wereld, Borneo, is een tropisch paradijs verdeeld over drie landen - Indonesië, Maleisië en Brunei. Deze weelderige, exotische bestemming staat bekend om zijn verbluffend mooie omgeving en uiteenlopend wildlife, waaronder enkele van de zeldzaamste en meest bizarre dieren ter wereld. Het hoogste punt van het eiland is Mount Kinabalu, die gelegen is in Sabah, Maleisië. De regenwouden hebben enkele van de hoogste bomen ter wereld, sommige bereiken hoogten tot boven 60 meter.

Borneo's meest spectaculaire gebieden zijn onder andere het Gunung Mulu National Park, een UNESCO World Heritage Site dat bekend staat om zijn uitgebreide grottensystemen, fantastische rotsformaties, prachtige wandelpaden en de uitzonderlijke reeks aan flora en fauna. Het kustgebied van Sabah, bekend vanwege het fantatische snorkelen en duiken vanuit de kust, en de wilde jungles van Sabah, mogen ook zeker niet gemist worden! Op zoek naar de Orang Utangs!

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur (of KL, zoals de Maleiers hun hoofdstad noemen), is een relatief nieuwe stad: Een stad die in 130 jaar van niets is uitgegroeid tot een wereldse en moderne metropool. KL heeft een groot scala aan zeer verrassende contrasten: Traditionele wijken, moderne winkelcentra en wolkenkrabbers, zij aan zij met de overblijfselen uit vroegere koloniale tijden. Het is een stad met een mengelmoes aan culturen en bevolkingsgroepen (een levendige mix van Maleisisch, Chinees en Indisch), en een plek met vele bezienswaardigheden. Mis zeker de skyline van wolkenkrabbers en de bruisende straten met de heerlijke Maleisische street food gerechten niet, bezoek zeker Bukit Bintang (Kuala Lumpur's versie van Times Square), Little India en China Town, de Dataran Merdeka en de Petronas Twin Towers (waar u over de sky bridge kunt lopen)! Iets buiten KL is een bezoek aan de Batu Caves ook zeker de moeite waard.

Kuching

De hoofdstad van de staat Sarawak biedt een aangename stop voor reizigers die op zoek zijn naar een stedelijke stop tussen het verkennen van de natuurlijke schoonheid van Maleisische Borneo en de rest van het land.

Kuching is gelegen aan de oevers van de rivier de Sarawak, die door de stad kronkelt en een rustige atmosfeer geeft. Een wandeling langs de Kuching Waterfront (bijnaam is ook wel 'The People Place') biedt bezoekers een gevarieerde mix van culturele attracties en entertainment, waaronder uitzicht op het meest bijzondere architectuurstuk van de stad, Dewan Undangan Negeri - het Sarawak State Assembly complex. Een hedendaagse hoogtepunt van de stad is een reeks muurschilderingen gemaakt door de Litouwse straatkunstenaar Ernest Zacharevic. Reizigers die op zoek zijn naar rust kunnen ook een middag spenderen in de mooie Sarawak Orchid Garden.

Lubok Antu

Set among dense green forest and pastoral landscapes, Lubok Antu is a beautiful district in the Sri Aman Division of the beautiful state of Sarawak, Malaysia. Perfect for those wanting to immerse themselves in the natural wonders of Malaysia, Lubok Antu has the mighty Batang Ai river running through it, as well as housing a spectacular suspension bridge leading to the charming village of Kampung Pasir. This gem is an excellent base for exploring the scenic landscapes, including Batang Ai National Park, an expansive lush tropical rainforest home to several rare and protected animals and Batang Ai Dam, a picturesque artificial lake that offers pleasant cruises. For nature lovers and adventure seekers alike, the majestic mountain peak of Bukit Lumut offers a well-marked scenic hiking trail.

Gunung Mulu National Park

Een weelderige wildernis van equatoriaal regenwoud en opvallende rotsformaties, Gunung Mulu National Park is een go-to-bestemming voor reizigers die graag buiten de gebaande paden willen treden. Deze werelderfgoedlocatie ligt aan de noordelijke punt van het Maleisische Borneo en staat bekend om zijn rotslandschap, dat wordt gekenmerkt door zinkgaten, grotten en ondergrondse riviertjes. De Sarawak-kamer is de grootste bekende grotkamer ter wereld. Reizigers kunnen hun tijd besteden aan het verkennen van de oude grotten van Gunung Mulu, wandelen naar de beroemde 45 meter hoge kalkrotsen van het park of wachten tot de vleermuizen dagelijks in de hordes verschijnen als de schemering valt.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!