Thailand en Myanmar reis | Reis Thailand & Myanmar op hun mooist

  boutique

  

22-daagse reis door Thailand en Myanmar

€ 

Vanaf 6.150,- p.p.

22-daagse individuele reis Thailand en Myanmar

Deze bijzondere reis combineert de mooiste plekken van Thailand en Myanmar. Ontdek de verborgen parels van Bangkok. Vaar naar de ruïnes en tempels van Ayutthaya. Verken Chiang Mai met een tuktuk. Bezoek de bergdorpen in de omgeving van Chiang Rai. Maak kennis met verschillende etnische minderheden in de Shan-provincie van Myanmar. Vaar over het Inlemeer en bewonder de drijvende tuinen van de Intha-bevolking. Ontmoet de longneck-vrouwen in een Kayah-dorp. Rijd over de surrealistische 20-baans wegen van de hoofdstad Nay Pyi Taw. Picknick tussen de tempelruïnes in Bagan en sluit de reis af bij de 2600 jaar oude Schwedagon Pagode in Yangon

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Thailand
Dag 2 - Aankomst in Bangkok - Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 3 - Bangkok stadstour - Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 4 - Bezoek Ayutthaya - Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 5 - Reis naar Chiang Mai - Na Nirand Romantic Boutique Resort
Dag 6 - Chiang Mai stadstour - Na Nirand Romantic Boutique Resort
Dag 7 - Kanta olifanten opvang - Na Nirand Romantic Boutique Resort
Dag 8 - Reis naar Chiang Rai - Mora Boutique Hotel
Dag 9 - Cultuur in Thailand - Mora Boutique Hotel
Dag 10 - Reis naar Myanmar - Princess Hotel Keng Tung
Dag 11 - Trekking Pin Tauk - Princess Hotel Keng Tung
Dag 12 - Reis naar Heho - Villa Inle Boutique Resort
Dag 13 - Myanmar natuur en cultuur - Villa Inle Boutique Resort
Dag 14 - Trekking Samkar-meer - The Inle Sanctuary at Phayartaung
Dag 15 - Trekking Pekon-meer - Loikaw Lodge by the Lake
Dag 16 - Authentiek Myanmar - Loikaw Lodge by the Lake
Dag 17 - Reis naar Nay Pyi Taw - Kempinski Hotel Nay Pyi Taw
Dag 18 - Reis naar Bagan - Aureum Palace Hotel Bagan
Dag 19 - Bagan tempelgebied - Aureum Palace Hotel Bagan
Dag 20 - Reis naar Yangon - The Strand Hotel Yangon
Dag 21 - Yangon stadstour - The Strand Hotel Yangon
Dag 22 - Vertrek vanuit Myanmar

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Thailand

Vandaag start uw rondreis naar het prachtige Thailand! U vliegt met de rechtstreekse vlucht van KLM naar Bangkok, waar u de volgende ochtend zal aankomen. 

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam Bangkok

Dag 2 - Aankomst in Bangkok

Welkom in Thailand, het land van de glimlach!  Na uw intercontinentale vlucht komt u aan in Bangkok. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale representant. Vervolgens wordt u per privétransfer naar uw hotel gebracht, waar u de komende nachten verblijft. 

Inclusief:

• Meet & Greet 
• Privétransfer naar het hotel 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Bangkok stadstour

Na het ontbijt wordt u rond 08.30 uur opgehaald door uw gids en gaat u op pad om de hoogtepunten en verborgen parels van de stad te ontdekken! Uw excursie begint met een bezoek aan Wat Pho, een van de oudste en grootste tempels van Bangkok - beroemd om de 43 meter lange liggende Boeddha. Van daaruit bezoekt u het beroemde Grand Palace. Bewonder de tempel van de Smaragdgroene Boeddha (Wat Pra Kaew), het meest gerespecteerde heiligdom in het koninkrijk.

De lunch wordt geserveerd in een sfeervol lokaal restaurant. Hierna gaat u aan boord van een longtailboot om de klongs te verkennen. Drijvend door het doolhof van kanalen en waterwegen in Bangkok, krijgt u de kans om verschillende aspecten van het traditionele Thaise leven te observeren, die uit het grootste deel van Bangkok zijn verdwenen. Uw tour eindigt met een bezoek aan Wat Arun, de prachtige tempel van de Dageraad. In de late namiddag wordt u terug naar uw hotel gebracht.

Inclusief:

• Excursie: Ontdek de hoogtepunten en verborgen parels van Bangkok
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Bezoek Ayutthaya

U rijdt noordwaarts vanuit Bangkok naar Bang Pa-in Royal Palace in de provincie Ayutthaya; de voormalige zomerresidentie van koning Rama IV. Alle gebouwen die u ziet dateren uit een architectonische restauratie door de koning in het midden van de 19e eeuw. Ga aan boord van een longtailboot en vaar naar de stad Ayutthaya.

Ayutthaya werd gesticht na de val van het Sukhothai-koninkrijk in de 15e eeuw en was 400 jaar lang de hoofdstad van het Thaise koninkrijk, totdat het in 1767 werd binnengevallen en met de grond gelijk werd gemaakt door de Birmezen. Verken de ruïnes en tempels van dit UNESCO-wereld Erfgoed met onze gids. U zal onder andere Wat Phanachoeng, Wat Yai Chai Mongkol en Wat Mahathat bezoeken. Na de tour van Ayutthaya gaat u naar Nonthaburi om aan boord te gaan van de Grand Pearl Cruise om terug naar Bangkok te varen, met een lunchbuffet aan boord. Bij aankomst in Bangkok keert u terug naar uw hotel. 

Inclusief:

• Excursie: Bang Pa-in Palace, Ayutthaya’s Ruïnes & riviercruise incl. lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Reis naar Chiang Mai

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Chiang Mai, wat ook vaak de culturele hoofdstad van Thailand wordt genoemd. 

Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht en kunt u de rest van de dag vrij besteden. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht naar Chiang Mai
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Chiang Mai stadstour

Rond 8.30 uur wordt u opgehaald door uw Engels sprekende gids en tuk tuk-chauffeur.

Chiang Mai is de op een na grootste stad van het land en heeft een speciale sfeer tussen moderniteit en authenticiteit. De stad heeft enkele must-see bezienswaardigheden, waaronder de Wat Chedi Luang tempel, een groot monument dat dateert uit het einde van de 14e eeuw en dat ooit de Emerald Boeddha (nu in Bangkok) huisvestte; Wat Phra Singh-tempel, beroemd om haar Lai Kham-kapel, waar de belangrijkste boeddhistische feesten plaatsvinden. U bezoekt ook de Wat Chiang Mun tempel, de voormalige residentie van koning Meng Rai, die in 1290 besloot dat Chiang Mai de hoofdstad van het noorden zou zijn. Uw excursie is flexibel en u mag daarom ook zelf invulling aan uw dag geven. Mocht u tussendoor even willen winkelen of een drankje drinken in een van de trendy cafés is dat allemaal mogelijk.

Inclusief:

• Excursie: Ontdek Chiang Mai met een authentieke Tuktuk 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Kanta olifanten opvang

Vandaag gaat u naar de olifanten opvang Kanta. 

8.30 uur: Wordt u opgehaald bij uw accommodatie. 
09.00 uur: Rijdt u ongeveer 50 minuten naar het noorden van Chiang Mai door glooiende heuvels, bossen en lokale landbouwgebieden.
10.00 uur: Komt u aan bij Kanta en trekt u traditionele kleding aan.
10.30 uur: U gaat eerst fruit voorbereiden voor de olifanten voor u de olifanten ontmoet. Daarna krijgt u de olifanten te ontmoeten en het fruit te voeren. 
12.00 uur: Lunch
13.00 uur: Bereid kleefrijst gemengd met kruiden voor onze olifanten. Leer meer over de achtergrond, gezondheidszorg en gedrag van de olifanten.
14.00 uur: Geniet van meer tijd met de olifanten. Voer ze en wandel met ze naar de rivier. Hier kunt u met de olifanten baden en de verzorger helpen bij het wassen.
15.00 uur: thee- en koffiepauze. Helaas weer tijd om afscheid te nemen van het kamp en rij vervolgens terug naar Chiang Mai. 

Inclusief:

• Excursie: Kanta olifanten opvang (op join-in basis) inclusief privétransfers en lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Reis naar Chiang Rai

Na het ontbijt  gaat u op weg naar Chiang Rai, stop om de Wat Rung Khun-tempel te bezoeken. Wat Rong Khun is anders dan elke andere tempel in Thailand, omdat de ubosot is ontworpen in witte kleur met gebruik van wit glas. Het gebruik van wit staat voor de zuiverheid van de Boeddha, terwijl het glas staat voor de wijsheid van de Boeddha die 'helder schijnt over de hele aarde en het universum'.

Na dit bezoek gaat u verder naar Baan Dam ook wel bekend als The Black House - The Black Temple Chiang Rai. Gemaakt door de lokale kunstenaar "Thawan Duchanee", is Baan Dam een landgoed van meer dan 40 zwarte huizen / koepels. Elk huis is uniek ontworpen en geladen met een verscheidenheid aan schilderijen, sculpturen, trommels, dierenbotten, huiden en hoorns verzameld uit heel Zuidoost-Azië. De lunch wordt dan geserveerd in Krua Silapin.

Na de lunch bezoeky u Wat Rong Suea Tean, ook wel bekend als de Blauwe Tempel - een andere ongebruikelijke moderne boeddhistische tempel die zich onderscheidt door zijn levendige blauwe kleuren en gedetailleerd houtsnijwerk. Hierna wordt u naar uw hotel in Chiang Rai gebracht en kunt u de rest van de dag vrij besteden. 

Inclusief:

• Excursie: Wat Rung Khun-tempel, Baan Dam en Wat Rong Tean incl. lunch
• Privétransfer naar hotel 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Cultuur in Thailand

Vervolg uw reis langs de oever van de Maekok-rivier op een longtailboot. Bezoek onderweg het Karen Ruam-Mitr-dorp - Elephant Camp - en bergstamdorpen. Ga dan verder met de auto naar Wat Thaton, het Karen Longneck-dorp, waar u het dagelijkse leven van de Padong-vrouwen kunt ervaren. Tijdens uw terugreis bezoekt u het Yao-bergstamdorp en rond zonsondergang bent u terug in de stad.

Inclusief:

• Excursie: Bezoek Thaton en de Karen Longneck stam incl. lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Reis naar Myanmar

Na het ontbijt wordt u naar de Mae Sai grensovergang gebracht. Hier gaat u de grens over naar Myanmar. Uw gids en chauffeur wachten u op en brengen u naar Keng Tung. Uw gids komt zelf uit deze plaats en laat u de mooiste plekjes zien, waaronder het Naung Tung-meer, een prachtig klooster en een Boeddhabeeld boven op een heuvel. 

Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht en kunt u de rest van de dag vrij besteden. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de Mae Sai grensovergang
• Privétransfer naar Keng Tung incl. een tour 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Trekking Pin Tauk

Na het ontbijt ontmoet u uw gids en gaat u naar Pin Tauk. Hier gaat u een prachtige trekking maken over het platteland en komt u langs drie lokale dorpen met Lahu, Akha en Eng stammen.  Maak kennis de verschillende minderheden in het gebied en leer over hun manier van leven.

Overdag heeft u prachtige uitzichten over de omgeving, de rijstvelden en de natuur. Onderweg wordt een eenvoudig lunchpakket meegenomen.

Keer aan het einde van de dag terug naar Keng Tung.

Inclusief:

• Excursie: Trekking over het platteland en langs verschillende etnische minderheden
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Reis naar Heho

Na het ontbijt bezoekt u een kleurrijke markt, waar u verschillende etnische minderheden zult zien en het heerlijke lokale eten kunt proeven. 

Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht voor een vlucht naar Heho. Bij aankomst wordt u middels een privétransfer naar uw accommodatie bij het Inlemeer gebracht. 

Inclusief:

• Excursie: Bezoek een kleurrijke markt 
• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Keng Tung - Heho
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Myanmar natuur en cultuur

Een bezoek aan het Inlemeer gaat niet alleen over het water, maar ook over het ontdekken van de Shan & Intha dorpen langs de oevers. Vanuit uw hotel fietst u door verschillende pittoreske dorpjes tot u het dorp Maing Thauk bereikt. Hier loopt u bergopwaarts naar het vredige bosklooster van het dorp en stopt u om een praatje te maken met de tempelmonniken. Het klooster heeft een mooi uitzicht over het meer en het dorp, waarvan de helft op palen boven het water staat - verbonden met de kust door een lange houten brug. U geniet van een traditionele Intha-lunch in een lokaal huis en gaat dan per boot verder naar een cherootfabriek om te zien hoe deze populaire sigaren worden gemaakt. Breng ook een bezoek aan een klooster op het water. Uw eindbestemming zijn de beroemde drijvende tuinen, ten noorden van Nampan, waar Intha-boeren bloemen, tomaten, pompoen en andere groenten en fruit verbouwen op lange drijvende tuinen. Aan het einde van de dag keert u per boot terug naar uw hotel.

Inclusief:

• Excursie: Verken verschillende Shan- en Intha-dorpen met de fiets en per boot
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - Trekking Samkar-meer

Begin na het ontbijt met een ontspannen boottocht over het meer langs de vissers, drijvende tuinen en enkele traditionele Intha-dorpen op palen. Ga vervolgens zuidwaarts naar het startpunt van de trekking van vandaag; een prachtig bamboebos. Wandel door het bos en kom onder andere langs de beroemde Taung To-pagodes waar u even kunt uitrusten.

Na ongeveer 2,5 uur lopen bent u terug bij de boot en vaart u naar de picknicklunchplek.

'S Middags is er een steile klim (ongeveer 30 minuten) die u naar een traditioneel dorp leidt. Vanaf hier loopt u door de velden en over de smalle paden met uitzicht over het Samkar-meer tot de prachtige Tar Kaung-pagode waar uw boot wacht om u naar accommodatie te brengen waar u de nacht zult doorbrengen.

Inclusief:

• Excursie: Trekking bij Samkar meer incl. boottransfers en picknick lunch
• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 15 - Trekking Pekon-meer

Na het ontbijt in het hotel. Steekt u per boot het Samkar-meer over en gaat u een klein kanaal in dat de "hoofdstraat" van het dorp vormt. Dit is het startpunt voor de laatste wandeldag. De wandeling van vandaag is vrij eenvoudig, omdat het allemaal voornamelijk op vlak terrein is langs verschillende Shan-, Intha- en Pa O-dorpen. Na ongeveer 2,5 uur gaat u verder met de boot om het klooster van Phayataung te bezoeken, waar een lokale monnik opmerkelijk werk doet voor de ontwikkeling van de regio.

Na het genieten van een lokale Shan-lunch in het klooster, gaat u te voet verder langs een bergketen met bos aan de ene kant en het kanaal aan de andere kant. Het kanaal verbind het  Samkar-meer met het Pekon-meer. Het laatste deel van deze trekking is meestal vlak en duurt ongeveer 3 uur. Kom aan bij het Pekon-meer en ga per boot naar de steiger waar een auto op u wacht om verder te rijden naar Loikaw (ongeveer 1 uur rijden).

Inclusief:

• Excursie: Trekking bij het Pekon meer incl. boottransfers en lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - Authentiek Myanmar

De ochtend begint met een bezoek aan de altijd drukke ochtendmarkt in Loikaw en het voormalige paleis van de Kayah-prins.

Ga verder met de auto naar het dorp Pemsong waar uw trekking zal beginnen. 

Tijdens deze ongeveer 2 uur durende trekking  loopt een lokale gemeenschapsgids samen met u en de tolk en vertelt hij het verhaal van hun voorouders, inclusief alle overtuigingen in geesten, het belang van de totempaal en kruidengeneesmiddelen. De eerste 30 minuten is heuvelopwaarts gevolgd door voornamelijk vlakke delen, het uitzicht is altijd prachtig en halverwege wordt een heerlijke picknicklunch geserveerd.

Vanaf hier gaat u verder naar het dorp Kasae Kum, waar u enkele lokale ambachten zult zien, zoals het maken van armbandjes, bamboe theekoppen, geweven doeken en ambachtelijke sculpturen. Een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over de legendes van de longneck-vrouwen.

Uw laatste stop is een van de Kayah-dorpen waar u nog meer longneck-vrouwen zult ontmoeten.

U rijdt verder in de richting van Loikaw.

'S Avonds is het tijd om een lokaal gezin te ontmoeten en te genieten van een huisgemaakt typisch Kayah-diner inclusief de beroemde Kayah-worstjes en wat typische Kayah-drank te proeven in een lokaal familiehuis.

Inclusief:

• Excursie: trekking langs de long neck dorpen incl. lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - Reis naar Nay Pyi Taw

Na het ontbijt rijdt u naar de hoofdstad van Myanmar, Nay Pyi Taw. Een surrealistische stad vol nieuwe gebouwen en splinternieuwe asfalt wegen. De weg het centrum in heeft zelfs 20 rijbanen en is vrijwel leeg. Eenmaal aangekomen in de hoofdstad kunt u een bezoek brengen aan het militaire museum. 

Inclusief:

• Privétransfer naar Nay Pyi Taw incl. bezoek aan het Militaire museum
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 18 - Reis naar Bagan

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids en naar Bagan gebracht. Deze stad is zeker één van de hoogtepunten van het land. Vooral de gigantische hoeveelheid tempels in combinatie met het bijzondere landschap geven de stad een magische sfeer. 

Eenmaal aangekomen in Bagan gaat u naar een bijzondere plek om te picknicken. Onder frequente bezoekers van Bagan is Minnanthu een van de favoriete tempel-gebieden. Niet zonder reden, want deze prachtige omgeving gevuld met tempels is meestal heerlijk rustig en daarmee een uitstekende plek voor een uitgebreide en intieme picknick-lunch. De gids serveert de lunch in deze historische setting. Geniet van uw maaltijd in dit vergeten deel van Bagan! Onderweg is er tevens de mogelijkheid om korte stops te maken bij tempels die we passeren.

's Avonds wordt u met een privéboot naar een zandbank in het midden van de machtige Ayeyarwaddy-rivier gebracht. Hier kunt u genieten van een spectaculaire zonsondergang met cocktails en kleine snacks.

 

Inclusief:

• Privétransfer naar Bagan
• Excursie: Picknick omgeven met tempelruïnes bij Minnanthu
• Excursie: Zonsondergang met cocktails op een zandbank in de Ayeyarwaddy-rivier
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 19 - Bagan tempelgebied

Een schitterende tour per auto of fiets en met een ervaren gids, die u de meest bekende tempels van het tempel-gebied van Bagan laat zien. We beginnen de tour met het 'beklimmen' van een pagode, om op die manier een fantastisch uitzicht te hebben over het hele gebied. Om te zien hoe honderden bakstenen tempels over dit gebied verspreid liggen, is zeer indrukwekkend! Vanaf dit punt plant uw gids (eventueel samen met u) de route, om zodoende in een goede volgorde een aantal van de belangrijke tempels te bezoeken. Locaties zoals Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u zeker imponeren!

De lunch wordt geserveerd in een plaatselijk restaurant en rond 16:00 gaan we de tour per paard en wagen vervolgen, richting de Pyathagyi pagode. Bij zonsondergang worden een aantal verfrissende drankjes geserveerd.

Naast de vele hoogtepunten tijdens deze tour, vergeten we wellicht het beste deel te noemen: Als u een tempel ziet waar u graag wilt stoppen, vraag het dan aan de gids en neem samen een kijkje rondom (en vaak binnen in) de tempel. Zo ziet u niet alleen de hoogtepunten, maar ook de kleine, rustige en afgelegen tempels. Kies uw eigen favoriete tempel van de dag! Deze dag is zeker een hoogtepunt tijdens uw reis.

Inclusief:

• Excursie: This is Bagan!
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 20 - Reis naar Yangon

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u naar Yangon. Deze stad is de grote economische, culturele en historische stad van het land, maar in tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, niet de hoofdstad. Een privétransfer brengt u naar een comfortabele accommodatie met een rijke historie. 

Na de lunch wandelt u door de stad, waar de tijd soms wel 100 jaar lijkt stil te hebben gestaan. U wandelt met een expert door het doolhof van straten in de binnenstad, langs het indrukwekkende erfgoed, en sluit af met een drankje bij een persoonlijke favoriet; het knusse restaurant Gekko, gelegen in een historisch pand op Merchant Street.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Bagan - Yangon
• Privétransfer naar hotel
• Excursie: Yangon Heritage Walk incl. drankje bij Gekko
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 21 - Yangon stadstour

U wordt in het hotel opgehaald door uw gids die u meeneemt naar een van de beroemdste pagodes ter wereld en absoluut de hoofdattractie van de Yangon.  De pagode zal inmiddels zo’n 2600 jaar oud zijn. Daarmee zal het de oudste pagode ter wereld zijn, maar niemand weet precies wanneer met de bouw ervan begonnen is. De tempel is te vinden op Singuttara Hill, in een buitenwijk van Yangon op zo’n 4 kilometer van het centrum.

Tijdens deze  tour van een halve dag maakt u kennis met de geschiedenis   van de pagode, het dagelijks leven van alle mensen die in de directe omgeving van de pagode wonen en een dieper inzicht in de boeddhistische religie en hoe het spirituele geloof is vermengd met het geloof in nats - de geesten van Myanmar. U luncht in een lokaal restaurant een  Birmese lunch.

De middag heeft u vrij te besteden. 

's Avonds gaat u bij Seeds Restaurant & Lounge eten, een romantisch, eigentijds gastronomisch uitje aan het Inya-meer.  De Zwitserse Michelin-sterrenchef Felix Eppisser en zijn vrouw Lucia zijn dit restaurant begonnen. Het restaurant is gevestigd in een prachtig met bamboe vervaardigd huis aan het meer en biedt een prachtig uitzicht over het meer, waar u kunt zitten en genieten van een buitengewone culinaire ervaring, met professionele, persoonlijke service en gastvrijheid. 

Inclusief:

• Excursie: Spirituele Shwedagon Pagoda
• Diner bij Seeds restaurant & Lounge
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 22 - Vertrek vanuit Myanmar

Helaas komt deze bijzondere reis vandaag tot een einde. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht Yangon - Amsterdam

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 6.150,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Emirates op basis van Economy Class 
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 20 overnachtingen in bijzondere en sfeervolle accommodaties
• Privétransport met Engelstalige privé gids/chauffeur
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw reis Thailand & Myanmar op hun mooist

Accommodaties

Riva Surya Bangkok Hotel

Riva Surya is ideaal gelegen in de levendige wijk Khao San. De accommodatie biedt een perfecte uitvalsbasis voor uw verkenning van Bangkok.

Dit moderne boutique hotel beschikt over prachtig ingerichte kamers, een elegant restaurant, een zwembad en verdere recreatieve voorzieningen. Het hotel wordt begrensd door culturele schatten, zoals het Grand Palace, de Wat Pho en de Wat Arun. Het hotel is daarnaast gunstig gelegen aan de rivier en hrmee ontstaat de mogelijkheid om u rap in het centrum te bewegen via de Chao Phraya Express-boten.

Uw verblijf: 3 nachten

Na Nirand Romantic Boutique Resort

Het gunstig gelegen Na Nirand Romantic Boutique Resort bevindt zich dicht bij de historische binnenstad van Chiang Mai en biedt ruime kamers met houten meubilair. Het heeft een buitenzwembad en een eigen restaurant met uitzicht op de rivier de Ping. U kunt gebruikmaken van gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid.

Alle kamers van het resort zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een comfortabele zithoek en een modern interieur in Noord-Thaise stijl. Sommige kamers beschikken over een woonkamer. Elke accommodatie is uitgerust met een eigen badkamer met een bad, slippers, badjassen en gratis luxe toiletartikelen.

Het Na Nirand Romantic Boutique Resort Chiang Mai biedt een 24-uursreceptie met gastvrije medewerkers.

De accommodatie bevindt zich op zo'n 15 minuten wandelen van het kunstmuseum Art in Paradise Chiang Mai en de avondmarkt van Chiang Mai. De internationale luchthaven Chiang Mai ligt op 5 km van het Na Nirand Romantic Boutique Resort.

Uw verblijf: 3 nachten

Mora Boutique Hotel

Het moderne Mora Boutique Hotel ligt op enkele minuten van het Hill Tribe Museum en de Chiang Rai Night Bazaar.

De kamers van het hotel zijn ingericht in moderne Noord-Thaise stijl. De Mora Spa biedt exclusieve Thaise therapieën en lokale producten aan. Verder kunnen gasten ontspannen aan het buitenzwembad.

Uw verblijf: 2 nachten

Princess Hotel Keng Tung

Afgelegen van de rest van Myanmar in het hart van de beruchte Gouden Driehoek in het verre oosten van de staat Shan ligt het Princess Hotel in de plaats Kengtung. Het hotel heeft comfortabele kamers met moderne voorzieningen, waaronder gratis wifi en airconditioning.

Uw verblijf: 2 nachten

Villa Inle Boutique Resort

Villa Inle Resort & Spa ligt verspreid over meer dan 8 hectare grond aan de oostelijke rand van het Inlemeer, in de gemeente Nyaung Shwe. Het boetiekhotel beschikt over 27 afgelegen villa's aan het meer en is de ideale keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke ervaring, weg van de drukte van de stad. Alle villa's van Villa Inle Resort & Spa zijn ontworpen om harmonieus op te gaan in de natuurlijke omgeving van het meer. Met lokale schilderijen, hoge houten plafonds, evenals ruime woonruimtes en badkamers, straalt de structuur een sensatie van luxe en comfort uit.  Het resort beschikt over duizenden inheemse bomen en planten van het Inlemeer, omringd door zowel het meer als de bergen van de Shan-staat.

Uw verblijf: 2 nachten

The Inle Sanctuary at Phayartaung

Voor iedereen die rust en natuurlijke schoonheid zoekt, Inle Sanctuary, biedt Phayartaung een van de meest adembenemende locaties in Myanmar. Hun zes luxe paalwoningen, gebouwd op een pier die uitsteekt in het midden van de drie meren van Inle, hebben een ongeëvenaard uitzicht op het water en de omliggende heuvels. Ze zijn een duurzame ecolodge gelegen aan het Sakar (of Samka) meer, een onontgonnen meer ten zuiden van het Inlemeer. Ze zijn 100% op zonne-energie, betrekken lokaal al het voedsel en ondersteunen de ontwikkeling in het dorp Phayartaung, de buren. Inle Sanctuary is drie en een half uur met de boot vanuit Nyaung Shwe (twee uur met de auto) en kan ook worden bereikt vanuit Loikaw (een uur met de auto, dan een uur met de boot). De ligging buiten de gebaande paden betekent dat u verzekerd bent van een rustig verblijf in een ongerepte natuurlijke omgeving.

Uw verblijf: 1 nacht

Loikaw Lodge by the Lake

De Loikaw Lodge is een klein, door een familie gerund boetiekhotel met twaalf prachtig vormgegeven kamers die ruimte, licht en veel comfort bieden. Teakhouten vloeren en houten meubels, allemaal in eigen huis ontworpen en lokaal gemaakt, zorgen voor een warm en gezellig gevoel. Lokaal handgeweven stoffen voegen kleuraccenten toe aan het interieur. De kamers hebben geen tv, maar planken vol boeken. Moderne badkamers met eigen douches en toiletten. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en wifi.

Uw verblijf: 2 nachten

Kempinski Hotel Nay Pyi Taw

Het Kempinski Hotel Nay Pyi Taw combineert haar Europese verfijning en luxe met de tradities van de warmte en gastvrijheid van Myanmar. De accommodatie beschikt over 106 luxe kamers en 35 suites en in haar restaurant seizoensgebonden Aziatische gerechten.

Het hotel beschikt ook over een exclusieve collectie traditionele kunstwerken en architectonische elementen uit Myanmar, waaronder het met bladgoud versierde plafond van de receptie, dat wordt beschouwd als een van de meest waardevolle items van het land.

Uw verblijf: 1 nacht

Aureum Palace Hotel Bagan

Het Aureum Palace Hotel Bagan ligt op 11 hectare aan tropische tuinen. De comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van moderne badkamers met bubbelbaden en gratis toiletartikelen, evenals gratis Wi-Fi. Het eigen restaurant serveert Italiaanse en Aziatische gerechten, en aan de bar kunt u genieten van exotische tropische drankjes. Gasten hebben ook toegang tot een buitenzwembad en een fitnessruimte.

Uw verblijf: 2 nachten

The Strand Hotel Yangon

Royale suites van 55 vierkante meter, waar koloniale ventilatoren dwarrelen aan hoge plafonds, welkom in The Strand! In deze bekende Aziatische accommodatie ontmoet het koloniale verleden de nieuwste technologieën, iets dat zorgt voor een zeer comfortabel verblijf. The Strand Café, een oase van rust te midden van de drukte van Yangon, biedt gasten de perfecte omgeving om te genieten van een ontspannen ontbijt, een lichte maaltijd of te genieten van de beroemde The Strand High Tea. Het Strand Café is de hele dag geopend en biedt een brede selectie van typische Myanmar-gerechten, vaak met een moderne Europese flair, evenals enkele van de klassieke gerechten.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Bangkok

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een altijd dynamische reisbestemming, beroemd om zijn culturele aanbod, bruisend nachtleven en rijke keuze aan eetgelegenheden - die variëren van bruisende straat markten tot zeer luxe restaurants. De culturele hoogtepunten zijn de Smaragden Boeddha in Wat Pho, een boottocht over de ‘Klongs’(grachten) en het Grand Palace. Om te winkelen kunt u een bezoek brengen aan het toeristische centrum van Khaosan Road.

Chiang Mai

De noordelijke hoofdstad van Thailand is kleiner en rustiger dan Bangkok. Een wandeling rond de prachtige historische binnenstad voert u langs de vele schitterende tempels, markten en winkels. Andere hoogtepunten zijn een bezoek aan de trendy wijk Nimmanhemin, met zijn chique bars en winkels en een reis naar Doi Suthep. Vanaf de serene tempel op de top tempel kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en omgeving.

Noord Thailand

Noord- en Zuid-Thailand waren ooit twee verschillende landen - Lanna en Siam - en in de twee regio’s zijn nog steeds veel verschillen terug te vinden, onder andere in de lokale keuken, cultuur en tradities. Chiang Mai, de 'Roos van het Noorden' en de regionale hoofdstad zijn prachtige boeddhistische tempels te vinden, historische stadsmuren en een weelderige bergachtige omgeving. Andere belangrijke bezienswaardigheden van het Noorden zijn onder Mae Hong Son, met diverse etnische invloeden, de stad Chiang Rai, met haar schitterende witte tempel en de rustige rivier stad Pai, met haar natuurlijke warmwaterbronnen, smaragdgroene rijstvelden en met jungle overgroeide bergen.

Chiang Rai

Dit charmante en rustige stadje is de rustigere versie van Chiang Mai, en tevens de hoofdstad van de provincie Chiang Rai. Naast het fijne klimaat, de vriendelijke bevolking en de prachtige omgeving van met regenwoud bedekte heuvels, biedt Chiang Rai ook tal van culturele en historische juwelen. Brengt u zeker een bezoek aan Wat Rong Khun (The White Temple) en de historische Wat Phra Sin, met zijn traditionele Lanna-stijl interieur. Er zijn daarnaast een aantal interessante musea om te bezoeken, waaronder het eigenzinnige Oub Kham Museum, het Hilltribe Museum en het Education Centre, die een uitstekend inzicht bieden in de verschillende etniciteiten in het gebied.

Chiang Rai Province

Thailand’s northernmost province, Chiang Rai, is a wild, mountainous region of jungles and rivers home to many different tribes of indigenous peoples. Bordering Myanmar in the north, Laos in the East and the Chiang Mai province in the west, the province is part of the area known as the Golden Triangle, making it an ideal base from which to travel to the surrounding countries. Chiang Rai’s diverse traditional villages are the main drawcard; however, nature lovers and history enthusiasts also find a wealth of attractions to explore. Visitors can meander through the exquisitely landscaped garden at the Doi Tung Royal Villa, once the 'summer' home of the late Princess Mother, and see a prolific number of temples more than 1000 years’ old. Tea lovers will enjoy visits to the many plantations and excellent tea tastings.

Kyaing Tong

Het is interessant om op te merken dat van de 135 etnische minderheden die Myanmar hun thuisland noemen, bijna de helft in de staat Shan woont. Er is dus mogelijk geen betere plek om uzelf onder te dompelen in de culturele rijkdom van dit land dan in Kyaing Tong, dat tussen de hoge bergen van het Shan-plateau en de Mekong- en Thanlwin-rivieren ligt. Begeleide tochten langs dorpen die de thuisbasis zijn van de Gon, Lwe, Li, Wa, Lah Hu, Thai Nay, Shan, Li Shaw, Li Su, Palaung en Akha-mensen, die gedifferentieerd zijn door de kleurrijke traditionele kleding die ze dragen. Andere bezienswaardigheden zijn het Naung Tong-meer, het Sunn Taung-klooster, de centrale markt en de Maha Myat Muni-pagode.

Inle Lake

Een van de meest aantrekkelijke bestemmingen van Myanmar is het prachtige Inle Lake. De lokale bevolking heeft hun volledig leven geïntegreerd met hun omgeving; het bouwen van hele dorpen op palen, hun drijvende akkers en een ingenieuze wijze van vissen vanuit hun long-tail boten - balanceren op een been en het gebruik van het andere been als peddel, zodat zij hun handen vrij hebben om een net te werpen en vis binnen te halen. Een dag op het meer is een unieke ervaring, waarbij men drijvende markten bezoekt en een kijkje kunt nemen bij diverse ambachtelijke centra, zoals zilversmeders, zijdewevers en sigarenmakers. Wat accommodaties betreft zijn er meerdere mogelijkheden, zowel aan land als top-accommodaties die alleen per boot bereikaar zijn. Inle Lake is een plek waar men kan genieten van natuur, gastvrije inwoners en schitterende zonsondergangen.

Samka

Samka (ook bekend als Samkar) is het kleine zusje van Inle Lake, dat ten zuiden van het grotere reservoir ligt. Het is toegankelijk via een drie uur durende boottocht die je langs afbrokkelende boeddhistische stoepa's, etnische dorpen van de Pa-O, Shan en Intha mensen en ‘drijvende dorpen’ brengt waar mensen in paalwoningen boven het water wonen. De oude stad Samka, aan de oevers van het meer, was ooit de hoofdstad van een Shan-dynastie en deze erfenis leeft op zijn eeuwenoude tempelruïnes. Aan de overkant van het meer is nog een tempelcomplex, met als hoogtepunt een kleine maar prachtig gesneden liggende Boeddha.

Loikaw

Op korte afstand van de grens van Shan-Kayah ligt Loikaw, de hoofdstad van de staat Kayah in Myanmar. Wat betekent 'eiland van de bergen' in Shan, Loikaw biedt een zeldzame blik op een cultuur en natuurlijke schoonheid die schijnbaar onaangeroerd is door de buitenwereld. De thuisbasis van negen stammen, waarvan de meest bekende de lange nek of 'girafvrouwen' van de Padaung-stam zijn, is de etnografische en culturele diversiteit van Loikaw onvergelijkbaar. Ervaar prachtige zonsondergangen vanaf de Taung Kwe-pagode, een glinsterende witte en gouden boeddhistische tempel die het rijke archeologische landschap van de stad siert; of reis door de Kyet-grot, waar je wordt opgewacht door een van de lokale monniken.

Naypyidaw

Naypyidaw ‘De koninklijke stad van de zon’, gelegen in het centrum van Myanmar, werd in 2005 de huidige hoofdstad van het land. Deze merkwaardige metropool is een surrealistische stad vol nieuwe gebouwen en splinternieuwe asfalt wegen. De weg het centrum in heeft maar liefst 20 rijbanen en is vrijwel leeg.  

Populaire attracties in de stad zijn onder meer de vergulde Uppatasanti-pagode - een replica van de beroemde Shwedagon-pagode in Yangon die bijna net zo indrukwekkend is als (en slechts 30 cm korter dan) het echte werk.

Bagan

Bagan, een van de vroegere hoofdsteden van Myanmar, is een absolute must-see tijdens uw tijd in Myanmar. Bagan is voor Myanmar wat Angkor Wat voor Cambodja is, in termen van cultuur en toerisme. Deze oude heilige tempelzone strekt zich uit over meer dan 100 vierkante kilometer, met duizenden tempels, pagodes en kloosters die verspreid liggen over dit gebied. Het tempelcomplex, voornamelijk bestaande uit rood-roze bakstenen, is wat er rest van de machtige 'Pagan' cultuur. Het is een architectonisch en archeologisch wonder, dat extra bijzonder is tijdens zonsondergang of op mistige ochtenden badend in het licht van zonsopkomst. Het tempelcomplex kan bewonderd worden per paard-en-wagen, fiets, e-bike of per ballonvaart over Bagan; onvergetelijk!

Ayeyarwady River

De Ayeyarwady-rivier, ook bekend als de Irrawaddy-rivier, is de belangrijkste waterweg van Myanmar, zowel qua omvang als commerciële betekenis, en loopt van noord naar zuid over de hele breedte van het land. De rivier ondersteunt twee bedreigde inheemse wezens - de zoetwater Irrawaddy-dolfijn en de rivierhaai, evenals een groot aantal vissen en vogelsoorten. Het is mogelijk om mooie bootcruises te maken tussen bepaalde punten op de rivier, zoals een dagcruise tussen Mandalay en de oude stad Mingun - de thuisbasis van een enorme pagodebasis die, als deze was voltooid, de grootste in zijn soort zou zijn in de wereld - evenals langere cruises tussen de grote centra langs haar oevers, waaronder Mandalay, Bagan en de hoofdstad van het land, Yangon. Forays langs de zijrivieren van de Ayeyarwady nemen veel afgelegen dorpen en uitzichten die anders moeilijk te beleven zouden zijn

Yangon

Yangon, vroeger bekend onder de naam Rangoon, was de hoofdstad van Myanmar tot 2005, waarna deze functie werd overgenomen door de nieuw gebouwde stad Naypyidaw. Yangon blijft de grootste stad van het land, en is daarnaast nog altijd het belangrijkste commerciële centrum van het land. Een bezoek aan deze prachtige stad laat u kennis maken met een interessante mix van Britse, Burmese, Chinese en Indiase culturen. De stedenbouw is een interessant contrast, tussen de oude koloniale architectuur en moderne hoogbouw, allemaal gedomineerd door de gouden gloed van de Shwedagon Pagode; een prachtige Boeddhistische tempel die pelgrims en reizigers aantrekt vanuit de hele wereld.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!