Rwanda en Oeganda reis | Rondreis adembenemend Rwanda en Oeganda

  boutique

  

16-daagse reis door Rwanda en Oeganda

€ 

Vanaf 10.315,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

16-daagse rondreis adembenemend Rwanda en Oeganda

Wanneer u zowel Rwanda als Oeganda wenst te bezoeken, dan is dit de ideale reis voor u! Ondanks het feit dat de landen enkele overeenkomsten hebben, zult u ook merken dat er vooral veel verschillen zijn en dat maakt deze reis erg bijzonder. Samen met uw eigen privégids zult u twee weken door gaan brengen in deze prachtige landen. U start de reis in  Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Hier bezoekt u onder meer het genocide memorial museum, dat stil staat bij de droevige gebeurtenissen uit 1994. De focus van de reis ligt voornamelijk op het zien van vele verschillende primaten, die in beide landen voorkomen. Zo bezoekt u de chimpansees van Nyungwe Forest in Rwanda en van Kibale Forest in Oeganda. Bovendien zult u nabij Volcanoes National Park op zoek gaan naar golden monkey's, die actief van boom naar boom springen. Het hoogtepunt van de reis zal plaatsvinden in Bwindi Impenetrable Forest, waar u na een pittige wandeling hopelijk oog in oog komt te staan met de berggorilla's. Een zeer bijzondere ervaring, waardoor uw reis door Rwanda en Oeganda onvergetelijk zal worden!  

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Rwanda - Kigali Serena Hotel
Dag 2 - 3 - Safari hoogtepunten in Akagera National Park - Ruzizi Tented Lodge
Dag 4 - Reis naar Kigali - Amata n’Ubuki
Dag 5 - 6 - Chimpansee trekking in Nyungwe Forest - Emeraude Kivu Resort
Dag 7 - 8 - Golden Monkey trekking in Volcanoes National Park - The Bishops House Rwanda
Dag 9 - Reis naar Oeganda - Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge
Dag 10 - Gorilla trekking in Bwindi - Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge
Dag 11 - 12 - Op safari in Queen Elizabeth National Park - Mazike Valley Lodge
Dag 13 - 14 - Chimpansee trekking in Kibale Forest - Primate Lodge Kibale
Dag 15 - Vertrek vanuit Oeganda
Dag 16 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Rwanda

Halverwege de ochtend stapt u aan boord van het KLM toestel dat u naar Rwanda zal brengen. U komt hier halverwege de avond aan. Na aankomst in de hoofdstad Kigali wordt u hartelijk verwelkomd in 'the land of thousand hills' door uw privégids. Na het ontvangst wordt u naar uw hotel gebracht, dat in een rustige wijk is gelegen.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Kigali (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Transfer naar uw accommodatie

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - 3 - Safari hoogtepunten in Akagera National Park

U start de dag met een goed ontbijt. Vervolgens staat uw gids al klaar om u mee te nemen voor een mooie stadstour. U maakt onder meer een stop bij het Genocide Memorial Museum. Hier leert u meer over de roerige geschiedenis van het land, waarbij de nadruk ligt om de genocide, die in 1994 plaats vond. Een zeer interessant, maar vooral ook heftige tentoonstelling.

Vervolgens reist u naar Akagera National Park, dat in het oosten van Rwanda is gelegen. Wanneer u in het park aankomt, zult u aan boord gaan van een bootje, waarmee u een mooie tocht zult maken over Lake Ihema. Ga op zoek naar vele vogelsoorten, evenals krokodillen en nijlpaarden. Na de boottocht gaat u naar uw accommodatie, waar u kunt genieten van een fijn diner.

De volgende dag brengt u volledig door in het park. U beleeft prachtige safari momenten tijdens de game drives. Tijdens deze game drive gaat u op zoek naar dieren als hyena's, leeuwen, impala's, buffels, olifanten, zebra's en nog vele andere diersoorten. In de middag heeft u de tijd om rustig te genieten bij uw accommodatie.

Inclusief:

• Bezoek Genocide Memorial Museum

• Transfer naar Akagera National Park

• Safari activiteiten in Akagera National Park

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 4 - Reis naar Kigali

Na de schitterende safari momenten in Akagera National Park verlaat u het park en keert u terug naar Kigali. Onderweg heeft u uiteraard gelegenheid om even te lunchen. Wanneer u in Kigali bent aangekomen, heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. 's Avonds kunt u dineren (op eigen kosten) bij uw accommodatie, dat uitblinkt in heerlijke gerechten.

Inclusief:

• Transfer naar Kigali

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - 6 - Chimpansee trekking in Nyungwe Forest

Na een comfortabele overnachting in Kigali verlaat u de stad andermaal. Ditmaal reist u richting het zuidwesten van Rwanda, waar één van de mooiste gebieden van het land is gelegen. Dit gebied heet Nyungwe Forest National Park en is de thuisbasis van verschillende primaten, waaronder chimpansees! U zult het park wat beter leren kennen tijdens een korte hike onder begeleiding van een gids naar een 60 meter hoge touwbrug, dat boven het bos hangt. Vanaf de brug heeft u werkelijk een schitterend uitzicht!

De volgende dag gaat u dan echt op zoek naar de chimpansees.  De wandeling kan best pittig zijn, dus een zekere conditie en goede schoenen zijn geen overbodige luxe! Wanneer u de chimpansees heeft gevonden, zult u één uur doorbrengen met deze zeldzame diersoort. Een hele bijzondere ervaring! U kunt overigens ook nog andere primaten tegenkomen, evenals vogels en vlinders. Na de trekking keert u terug naar uw accommodatie, waar u kunt genieten van de zonsondergang bij Lake Kivu.

Inclusief:

• Transfer naar Nyungwe Forest National Park

• Canopy Walk

• Chimpansee trekking

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 7 - 8 - Golden Monkey trekking in Volcanoes National Park

U laat het prachtige Nyungwe Forest achter en zet koers naar Volcanoes National Park. Dit beroemde park is in het uiterste noordwesten van Rwanda gelegen, op de grens met Congo en Oeganda. Na aankomst heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. 

De volgende dag gaat u de omgeving ontdekken. Volcanoes National Park is de leefomgeving van berggorilla's, waardoor dit gebied een grote toeristische trekpleister is. U zult hier deelnemen aan de minder bekende golden monkey trail, waarbij u op zoek gaat naar deze bijzondere apensoort. De apen springen snel van boom naar boom en zijn dus erg actief. Dat maakt het heel erg fascinerend om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Na de golden monkey trekking keert u terug naar uw accommodatie, waar u kunt genieten van een welverdiende lunch. In de middag brengt u een bezoek aan het Gorilla Guardians Village. Hier leven mensen die vroeger op gorilla's jaagde, maar tegenwoordig juist toeristen vermaken, bijvoorbeeld door middel van dans en muziek, waardoor men alsnog geld kan verdienen. Een mooi initiatief om bij te wonen!

Inclusief:

• Transfer naar Volcanoes National Park

• Golden Monkey trekking

• Bezoek aan Gorilla Guardians Village

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 9 - Reis naar Oeganda

Na een prachtige tijd in Rwanda verlaat u het land en steekt u de grens over van Oeganda, waar nieuwe avonturen op uw wachten! Na de grensovergang rijdt u verder naar Bwindi Impenetrable Forest, waar uw accommodatie voor de komende twee nachten is gelegen. Geniet na aankomst in de lodge van uw rust. Vanuit uw accommodatie geniet u een prachtig uitzicht over de bossen van Bwindi!

Inclusief:

• Transfer naar Bwindi, Oeganda

• Overnachting op basis van volpension

Dag 10 - Gorilla trekking in Bwindi

Vandaag is het tijd voor een van de absolute hoogtepunten van uw reis! U gaat op zoek naar de majestueuze berggorilla's in Bwindi. Na een vroeg ontbijt wordt u naar het startpunt gebracht, waar u instructies krijgt van de rangers. De wandeling kan vrij pittig zijn, aangezien u door de bergen loopt en het af en toe stijl kan zijn. Goede wandelschoenen en een redelijke conditie zijn dan ook geen overbodige luxe! Het is overigens ook mogelijk om een porter te huren, die uw tas draagt en u helpt met lastigere gedeeltes. Daarmee steunt u bovendien de lokale economie. Als u eenmaal de gorilla's voor het eerst ziet, bent u de wandeltocht gelijk vergeten. Het is een onvoorstelbaar mooie ervaring om zo dicht bij deze giganten te zijn. Het is een ervaring die u nooit meer zult vergeten! Na deze fantastische ervaring keert u terug naar de lodge, waar u de middag ter vrije besteding heeft. 

Inclusief:

• Gorilla trekking

• Overnachting op basis van volpension

Dag 11 - 12 - Op safari in Queen Elizabeth National Park

U reist door naar Queen Elizabeth National Park, dat verder naar het noorden ligt. Queen Elizabeth National Park bestaat uit diverse eco-systemen, zoals rivieren, moerassen, grasvelden, bossen en meren. Dit maakt het park erg uniek! Nadat u genoten heeft van de lunch, staat er een leuke boottocht op het Kazinga kanaal gepland. De kans is groot dat u grote groepen buffels en olifanten langs de waterrand ziet, terwijl nijlpaarden en krokodillen door het water dobberen.

De volgende dag gaat u het park verder verkennen tijdens verschillende game drives. Ga op zoek naar dieren als leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden (als u geluk heeft), hyena's, verschillende antilope soorten en honderden vogelsoorten.

Inclusief:

• Transfer naar Queen Elizabeth National Park

• Safari activiteiten in Queen Elizabeth National Park

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 13 - 14 - Chimpansee trekking in Kibale Forest

Geniet vroeg in de ochtend van Oegandese zonsopkomst, terwijl u uw ontbijt nuttigt. Vervolgens rijdt u richting Kibale Forest National Park. Tijdens de rit naar Kibale heeft u ook de mogelijkheid om onderweg even te lunchen in een van de stadjes, voordat u bij uw accommodatie aankomt. 

De volgende dag is het tijd voor een hele bijzondere ervaring. Samen met een gids gaat u op zoek naar de chimpansees, die in Kibale leven. Chimpansees worden ernstig met uitsterven bedreigd. Gelukkig leven er alleen in Kibale al zo'n 1450 chimpansees. Dit is dan ook de grootste populatie in heel Oeganda. 

Na de chimpansee trekking kunt even de tijd nemen om te lunchen en na te genieten van de bijzondere ervaringen. In middag maakt u een wandeling door een beschermd moerasgebied genaamd Bigodi. Hier leven ongeveer 200 verschillende vogelsoorten, waarvan de zogenaamde 'great blue turaco' een absoluut hoogtepunt is.  

Inclusief:

• Transfer naar Kibale Forest

• Chimpansee trekking

• Overnachtingen op basis van vol pension

Dag 15 - Vertrek vanuit Oeganda

Uw schitterende rondreis door Rwanda en Oeganda komt tot een einde. Na prachtige ervaringen keert u weer terug naar huis. U wordt door uw gids naar Entebbe gebracht, waar u aan het einde van de middag zult arriveren. Hier neemt u afscheid van uw gids en checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam. U landt de volgende ochtend weer in Amsterdam.

Inclusief:

• Transfer naar Entebbe

• Intercontinentale vlucht Entebbe - Amsterdam (Economy Class)

Dag 16 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 10.315,- per persoon.   

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Overnachtingen in sfeervolle hotels, tented camps en lodges
• Privétransport & safari's met Engelstalige privé gids/chauffeur gedurende de gehele reis 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder de gorilla trekking in Bwindi
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype 
• Toeristenvisum
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Alle maaltijden in steden
• Niet genoemde maaltijden en excursies 
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis adembenemend Rwanda en Oeganda

Accommodaties

Kigali Serena Hotel

Het vijfsterrenhotel Kigali Serena is ideaal gelegen aan een van de meest charmante boulevards van Kigali en is gebouwd rondom een ​​gepolijst atrium van graniet, dat het beste van de Rwandese culturele kunst tentoonstelt. Het hotel is ontspannen en toch elegant en ligt in de Executive Lounge and Bar, die uitkomt op een breed zonneterras met uitzicht op het onlangs gerenoveerde zwembad.

Het populaire restaurant Milima kijkt ook uit over het zwembad en biedt een breed scala aan buffetopties de hele dag door. Het ontspannen Sokoni Café biedt zowel binnen als buiten zitplaatsen bij het zwembad. Verder beschikt het hotel over 148 kamers. Gasten kunnen kiezen uit een selectie van 60 standaard kamers, 37 superior kamers, 19 deluxe kamers, 18 junior suites, 7 prime kamers, 6 executive suites en een luxe presidentiële suite.

Uw verblijf: 1 nacht

Ruzizi Tented Lodge

De negen tenten van het kamp liggen wijd uit elkaar aan de zijkant van het ontvangst- en eetgedeelte, weg van de oever van het meer en verscholen tussen wuivende palmen en vruchtdragende vijgenbomen. Met maximaal 20 gasten is de lodge een intieme accommodatie. Elke tent heeft een eigen badkamer met warm en koud stromend water, een kleedruimte en een comfortabel queen size bed. Tevens is er een een kleine patio aan de voorzijde. Een andere promenade leidt naar een groot terras met een open haard onder een schaduwrijke vijgenboom met uitzicht op het meer van Ihema. De lodge is ontworpen om op te gaan in de omgeving om een gevoel van verbondenheid met de natuur te creëren. Veel van de meubels en decoraties zijn met de hand vervaardigd door lokale ambachtslieden en coöperaties. De lodge wordt aangedreven door zonne-energie en is zeer milieubewust.

Uw verblijf: 2 nachten

Amata n’Ubuki

Amata n'Ubuki is het ideale hotel om Kigali te ontdekken. Dit kleinschalige boutique hotel ligt in het hart van de stad, dicht bij de luchthaven, het congrescentrum en verschillende winkelcentra. Het is dan ook ideaal voor een romantisch weekend, een familievakantie of om de vele smaken van het restaurant te proeven. Het hotel biedt goed uitgeruste kamers en een buitenzwembad.

Uw verblijf: 1 nacht

Emeraude Kivu Resort

Het familiebedrijf Emeraude Kivu Resort in Kamembe, in de buurt van Cyangugu, biedt een goede keuze aan accommodatie voor diegenen die het Nyungwe Forest National Park bezoeken. (Het ligt op ongeveer 45 minuten rijden van het Gisakura-gebied). Het hotel ligt op de top van een heuvel met een panoramisch uitzicht over Lake Kivu. Elk van de 8 kamers heeft een eigen badkamer en een eigen balkon met uitzicht op het meer. De service is van hoge kwaliteit en het eten is uitstekend.

Cyangugu, waar het resort zich bevindt, ligt in de buurt van Cyamudongo, waar de meeste Chimpanzee-excursies worden georganiseerd (slechts 20 minuten rijden).

Uw verblijf: 2 nachten

The Bishops House Rwanda

The Bishop’s House is located in Musanze in the Northern Province of Rwanda. All rooms are furnished with large, antique handcrafted four-poster beds on a wooden floor that envelopes the occupant in warmth and grandeur. In the en-suite bathrooms, guests will be met with hot showers and bathrobes. The rooms have cable programming, Wi-Fi, minibars and tea and coffee facilities. Guests can enjoy a delicious breakfast each morning and sumptuous dinners. All meals include the availability of unlimited soft drinks, local beers and house wines with the exclusion of all premium drinks.

Uw verblijf: 2 nachten

Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge

De Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge is gelegen op 2160 meter boven zeeniveau op de Nteko-bergkam. De accommodatie biedt uitzicht op een prachtig stuk van het wereldberoemde Bwindi Impenetrable Forest National Park. 

De accommodatie bestaat uit acht huisjes, 3 villa's bestaande uit 2 onderling verbonden huisjes en 1 familievilla met gedeeld balkon. Alle huisjes zijn met de hand gemaakt met lokale materialen. Elk huisje heeft een zithoek, een open haard, een eigen badkamer en een eigen Veranda of balkon. Gasten kunnen hier optimaal genieten van de rust van het regenwoud, de sfeer van een bergchalet en de warme gastvrijheid waar Oegandezen bekend om staan.

Pack for a purpose
Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/uganda/nkuringo-bwindi-gorilla-lodge/

Uw verblijf: 2 nachten

Mazike Valley Lodge

Mazike Valley Lodge is een kleinschalige en exclusieve lodge in Queen Elizabeth National Park en is onlangs grondig gerenoveerd. De huisjes van de lodge bieden een adembenemend uitzicht op het uitgestrekte nationale park en het Kazinga-kanaal.

De huisjes zijn ruim met kingsize of twee aparte bedden, elegante badkuipen, douches, toiletten, wastafels met warm water gedurende de dag.

Uw verblijf: 2 nachten

Primate Lodge Kibale

De Primate Lodge in Kibale is een exclusieve eco-lodge gelegen in het hart van Kibale Forest National Park. Het is omringd door tropisch woud waarin dertien verschillende soorten primaten leven, waaronder de chimpansee. De lodge is afgelegen in het regenwoud en biedt een authentieke jungle ervaring en een goede plek om de primaten van Oeganda te ontdekken. Daarnaast is de Primate Lodge Kibale bekroond met de Chimp Award 2008 voor Investeringen in Eco-Toerisme door de Oeganda Wildlife Authority.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Lake Kivu

Lake Kivu is het op vijf na grootste meer ter wereld, met een oppervlakte van maar liefst 2.700 vierkante kilometer met een maximale diepte van bijna 500 meter. Drie levendige badplaatsen - Kibuye, Gisenyi en Cyangugu - gelegen aan de oevers van het meer, bieden een scala aan accommodaties, terwijl de steile heuvels eromheen gesierd zijn met bossen en watervallen. Watersportliefhebbers zullen zich goed kunnen vermaken op Lake Kivu, en vogelaars zullen waarschijnlijk even enthousiast zijn over de diverse soorten vogels die in het gebied voorkomen.

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park is een van de bekendste nationale parken van Oeganda. Het park is vernoemd naar koningin Elisabeth II en is in 1954 gesticht. Het Queen Elizabeth National Park ligt in het westen van Oeganda, tegen de grens met Congo. Het ligt op de bodem van de Albertine Rift en aan de voet van de Rwenzori Mountains. Het omvat een indrukwekkende diversiteit aan flora en fauna. De open vlakten van Katwe en Ishasha bieden mooie vergezichten. Overige bezienswaardigheden zijn het Kazinga Channel, een natuurlijke waterverbinding tussen Lake Edward en Lake George en de uitgewerkte vulkaankraters in Katwe en Bubyaragura. Het park telt meer soorten zoogdieren (95) dan enig ander park in Oeganda. Hiertoe behoren zowel het groot wild als de regenwoudprimaten, waaronder de chimpansees.

Kigali

Rwanda's hoofdstad (en grootste stad) is verspreid gelegen over glooiende heuvels en omringd door hogere bergtoppen. De hoogste berg is Mount Kigali met een hoogte van 1.850 meter boven zeeniveau.

Kigali is het financiële, commerciële en culturele centrum van het land en is bovendien makkelijk bereikbaar via de internationale luchthaven. De stad heeft een groot aanbod van accommodatie, restaurants en bezienswaardigheden waaronder het Kigali Genocide Centre, een sfeervolle markt en tal van ambachtelijke winkels.

Akagera National Park

Het Akagera National Park grenst aan Tanzania in Oost-Rwanda en is het grootste beschermde moerasgebied van centraal Afrika. Het park strekt zich uit over uitgestrekte laaggelegen bergen en savannevlaktes. Tevens worden de meren omringd door een moerasachtig gebied. Krokodillen en nijlpaarden wentelen zich in de waterbassins van het park, roofdieren snuffelen door de acaciabossen en olifanten, zebra's, giraffen, buffels en andere dieren zwerven over de grasvlakten. Het park barst van de rijke biodiversiteit en biedt een verscheidenheid aan zeldzame soorten, evenals een overvloed aan zoogdieren en vogelsoorten.

Musanze

The bustling city of Musanze, also referred to as Ruhengeri, is situated in northwest Rwanda. Musanze is the hub of Rwanda’s gorilla trekking tourism route, offering many cafes, bars, and restaurants. It serves as the gateway to the spectacular Volcanoes National Park and is encircled by a number of attractions including the towering Mount Karisimbi, one of five impressive volcanoes in the park; the bat-filled Musanze Caves; and the beautiful twin lakes of Burera and Ruhondo - set against a spectacular backdrop of rolling green hills. Musanze is known as one of the best places in East Africa to track mountain gorillas and visitors flock here to view these majestic mountain apes.

Bwindi Impenetrable Forest National Park

Het Bwindi Impenetrable Forest wordt beschouwd als een van de meest diverse wouden in Afrika. Het is een echt regenwoud, dat naar schatting de laatste 25.000 jaar niet meer aan ecologische veranderingen onderhevig is geweest. Het ligt verspreid over een aantal steile richels en valleien die samen de Albertine Rift Valley vormen. In de lokale Lukiga taal, betekent Bwindi: ondoordringbaar.

Het woud is de natuurlijk habitat van de berggorilla’s, een apensoort die ernstig met uitsterven wordt bedreigd. Recente schattingen wijzen uit dat er nog zo’n 800 berggorilla’s in de wereld zijn. Meer dan de helft daarvan leeft in dit gebied in Oeganda. De overheid steekt veel middelen en energie in het beschermen van deze zeldzame en prachtige dieren. Waarschijnlijk draagt ook het toerisme eraan bij dat hun aantallen voorzichtig weer toenemen. Voor praktisch alle bezoekers is het zien van een berggorilla op een paar meter afstand een once-in-a-lifetime ervaring en een emotionele gebeurtenis.

Kibale Forest National Park

Kibale Forest National Park komt, samen met de nabijgelegen Ndali-Kasenda Crater Lakes, dicht in de buurt van de droom van elke reiziger. Kibale is een uitgestrekt nationaal park (795 km2) dat een groot regenwoud omvat en een uitstekend gebied is voor het observeren van vogels. Het bevat de grootse concentratie en variëteit aan aapsoorten van Oost Afrika. Schitterende vogels gecombineerd met een gemakkelijke toegankelijkheid maken dit regenwoud tot één van de mooiste bestemmingen.

Veel faciliteiten zijn community-based, dat wil zeggen dat ze inkomen verschaffen aan de lokale bevolking en hen betrekt bij natuurbehoud op de lange termijn. Kibale Forest National Park is een van de beste bestemmingen in Afrika voor het observeren van chimpansees.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!