Argentinië reis | Rondreis Argentinië hoogtepunten

  boutique

  

20-daagse reis door Argentinië

€ 

Vanaf 6.475,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

20-daagse individuele rondreis Argentinië

Argentinië is een land vol hoogtepunten en tijdens deze prachtige reis ontdekt u de mooiste plekken. Begin in de hoofdstad Buenos Aires, een levendige stad die u per fiets gaat verkennen. Vlieg vervolgens naar het zuiden, om in Patagonië bij El Calafate het indrukwekkende gletsjergebied te bezoeken. Daarna reist u naar de koloniale stad Salta vanwaar u per huurauto een fantastische selfdrive maakt in het noordwesten van Argentinië. Rij door verschillende landschappen, zoals canyons, zoutvlaktes, wijnvelden en bizarre rotsformaties. Lokale marktjes, adobe huizen en alpaca’s maken het helemaal af. U sluit de reis af bij de machtige watervallen van Iguazú; oogverblindend mooi!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië
Dag 2 - 4 - Buenos Aires - Palo Santo Hotel
Dag 5 - Reis naar El Calafate - Imago Hotel & Spa
Dag 6 - Perito Moreno-gletsjer - Imago Hotel & Spa
Dag 7 - Vrije dag in El Calafate - Imago Hotel & Spa
Dag 8 - 9 - Reis naar Salta - Villa Vicuña Boutique Hotel
Dag 10 - 11 - Selfdrive Salta - Tilcara - Las Marias Hotel Boutique
Dag 12 - Self drive Tilcara - Salta (via Salinas Grandes) - House of Jasmines
Dag 13 - Selfdrive Salta - Cachi - La Merced del Alto
Dag 14 - 15 - Selfdrive Cachi - Cafayate - Patios De Cafayate
Dag 16 - Reis naar Puerto Iguazú - Loi Suites Iguazú
Dag 17 - Iguazú-watervallen Argentijnse kant met boottocht - Loi Suites Iguazú
Dag 18 - Iguacu-watervallen Braziliaanse kant - Loi Suites Iguazú
Dag 19 - Vertrek vanuit Argentinië
Dag 20 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië

U vertrekt per intercontinentale vlucht naar Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. U heeft een nachtvlucht waarbij u de volgende dag vroeg in Buenos Aires aankomt.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht naar Buenos Aires

Dag 2 - 4 - Buenos Aires

U arriveert vandaag in de bruisende stad Buenos Aires. De stad bestaat uit verschillende wijken met ieder zijn eigen verhaal en charme. De komende nachten verblijft u in de gezellige wijk Palermo waar u heerlijke restaurants, gezellige cafés en antiekwinkels treft. Aangezien u een nachtvlucht achter de rug heeft, hebben wij een early check-in in het programma opgenomen zodat u meteen bij aankomst de hotelkamer binnen kunt gaan.

De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding. Zo kunt u op eigen gelegenheid de stad alvast een beetje leren kennen. Wandel wat rond door Recoleta en drink een koffie op het terras bij café La Biela. Of verken de wijk waar u verblijft met gezellige pleinen met terrasjes evenals mooie boutiques. 

De volgende dag staat er een stadstour per fiets door de centrale wijken van Buenos Aires op het programma. Een erg leuke manier om de stad te ontdekken. U wordt in de ochtend opgehaald en bent voor de lunch klaar met de fietstour.  Tijdens de tour ontdekt u onder andere de wijken Puerto Madero, La Boca en San Telmo. De dag daarna is ter vrije besteding. Keer terug naar uw favoriete wijk, bezoek antiekwinkels of markten (de grootste markten worden gehouden op zondag, maar in San Telmo staat er iedere dag een kleinere markt op het plein), bezoek een van de vele interessante musea, en geniet op een terras van de gezelligheid van de stad.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel
• Early check-in
• Stadstour per fiets in privéservice inclusief Engelssprekende gids (dag 3)
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 5 - Reis naar El Calafate

Het is tijd om de bruisende stad te verlaten en door te reizen naar de volgende bestemming. Per privétransfer en binnenlandse vlucht reist u naar el Calafate, gelegen in de zuidelijke regio Patagonië.

Patagonië betovert met zijn ongerepte wildernis en indrukwekkende landschappen. Met uitgestrekte vlaktes, besneeuwde bergen, glinsterende meren en gletsjers, biedt deze regio een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Unieke flora en fauna, waaronder de majestueuze Andescondor, maken het tot een onvergetelijke bestemming voor reizigers die van ruige schoonheid houden.

U verblijft in een fijne accommodatie nabij het Lago Argentino-meer. El Calafate is een klein en gezellig dorpje en de perfecte uitvalbasis om het Los Glaciares National Park te bezoeken. U heeft de middag en avond ter vrije besteding.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht naar El Calafate
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Perito Moreno-gletsjer

Er staat een excursie naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer op het programma! Deze imposante gletsjer is gelegen in het Los Glaciares National Park en is een adembenemend natuurwonder. Met zijn krakend ijs en spectaculaire ijsbergen die afbreken en in het turquoise water vallen, biedt het een uniek schouwspel. Een magische bestemming die de grootsheid van de natuur onthult. Op privébasis bezoekt u de balkons waarvan u een spectaculair uitzicht heeft op deze krakende ijsmassa. Een fascinerend gezicht! 

kunt u ervoor kiezen voorafgaand aan de reis de excursie uit te breiden met een mini-ijstrekking of navigatietour. De minitrekking is wel verbonden aan leeftijdsgrenzen (minimaal 8 jaar en maximaal 65 jaar oud) i.v.m. veiligheidsrisico's.

Inclusief:

• Perito Moreno excursie in privéservice inclusief Engelssprekende gids en entreegelden
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Vrije dag in El Calafate

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Er is in deze mooie omgeving ontzettend veel te doen. Wilt u graag meer gletsjers zien, dan raden wij u een dagcruise over het Lago Argentino-meer aan. Hierbij bezoekt u enkele van de bekendste gletsjers uit het gebied zoals Spegazzini-gletsjer. Vanaf een afstand aanschouwt u tijdens de cruise de Upsala-gletsjer die in oppervlakte zelfs groter is dan de stad Buenos Aires.

Een andere mogelijkheid is een excursie naar een authentieke Estancia waar ze schapen houden. Hier leert u meer over de lokale Patagonische tradities en gebruiken. Ook kunt u gaan kajakken, paardrijden, of een geologische tour doen. Mocht u graag een wandeling maken, of één van de unieke Avila Experiences willen boeken, vraag ons naar de mogelijkheden!

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - 9 - Reis naar Salta

Het is tijd om Patagonië achter u te laten en door te vliegen naar het noordwesten van het land. Opnieuw een bijzondere regio met veel natuurpracht. U verblijft in de mooie stad Salta, één van de oudste en mooiste koloniale steden van het land. Gedurende uw verblijf heeft u voldoende tijd om deze gezellige stad te verkennen.

Wandel op uw gemak door de nauwe straatjes en bewonder de prachtige koloniale gebouwen. Breng daarnaast bijvoorbeeld een bezoek aan Museo de Arqueologia de Alta Montaña. Dit museum speelt een belangrijke rol in het behoud van het culturele erfgoed en het beschermen van de cultuur. Het laat dan ook veel zien van de identiteit van de inheemse bevolking. Ook het mummiemuseum is interessant om te bezoeken, of neem de kabelbaan de San Bernardo berg op voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht naar Salta (via Córdoba of Buenos Aires)
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 10 - 11 - Selfdrive Salta - Tilcara

Uw selfdrive door het prachtige noordwesten van Argentinië start vandaag! Bij het autoverhuurkantoor staat een auto voor u klaar waarmee u naar de inheemse regio Jujuy rijdt. We raden u aan om als route de Camino de Cornisa te nemen (Ruta 9). Deze route neemt ongeveer 3,5 uur in beslag zonder stops.

De streek van Tilcara is vooral bekend om de gekleurde bergen en de inheemse bevolking. Het is om deze reden dat de Quebrada de Humahuaca (de canyon waarin Tilcara ligt) op de werelderfgoedlijst staat. Vanuit Tilcara loopt u gemakkelijk naar de ruïnes van Pucará, of rij langs verschillende dorpjes in de Quebrada de Humahuaca om de sfeer van de regio te proeven. Een bezoekje aan Purmamarca met de beroemde zeven kleurenberg kan uiteraard niet worden overgeslagen!

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 12 - Self drive Tilcara - Salta (via Salinas Grandes)

U keert weer terug naar Salta. Ditmaal verblijft u in een landelijke Finca nabij de stad. Het centrum van Salta ligt op zo'n 30 minuten rijden.

U kunt ervoor kiezen om via de oogverblindende Salinas Grandes terug te rijden. Dit is een lange vermoeiende rit, maar absoluut alle moeite waard. U rijdt via de ruta 52 tot aan de zoutvlakten naar de grens met Chili. Voordat u richting San Antonio de Los Cobres rijdt, moet u eerst zeker nog even doorrijden tot aan de zoutvlakte zelf om uit de auto te stappen en de zoute ondergrond met eigen voeten te betreden.

Na de tot nu toe verharde weg rijdt u tot aan San Antonio de los Cobres over een 'gravelroad' maar door een fascinerend landschap. Bovendien maakt u de gehele route kans om groepen lama's, alpaca's en vicuña's tegen te komen. Na San Antonio de los Cobres wisselen asfalt en gravel elkaar af tot aan Salta. De gehele rit neemt ongeveer 5,5 tot 6,5 uur in beslag. Het is, zeker als u nog nooit eerder op een grote zoutvlakte geweest bent, een onvergetelijke dag!

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Selfdrive Salta - Cachi

Uw volgende stop tijdens deze mooie selfdrive is het witte bergdorpje Cachi. De route van Salta naar Cachi neemt u mee door het nationale park Los Cardones. De rit van vandaag duurt ongeveer 3,5 uur zonder stops. Uw reis start op de Ruta 68 door de Lerma Vallei tot aan het dorpje Carril. Vanuit Maray betreedt u naar verloop van tijd de Bisschops Cliff. Een kronkelweg de bergen in vanwaar het mogelijk is een prachtige panoramische view over de betoverende vallei en kleine huisjes met maïs en fruitbomen te hebben. Bij Piedra del Molino (molensteen) bereikt u uw hoogste punt op 3.384 meter boven zeeniveau.

Nadat u het hoogste punt van de route bereikt hebt, vervolgt u uw reis naar het Los Cardones nationaal park, een voormalige Inca trail. De voornaamste vegetatie zijn de Cardon cactussen. Er zijn meer dan 100 vogelsoorten te spotten waarvan de condor het meest tot de verbeelding spreekt. Net voordat u Cachi bereikt, heeft u een prachtige panoramisch uitzicht over Nevado de Cachi en Payogasta.

De komende nacht verblijft u bij La Merced del Alto wat wordt omringd door heuvels, rivieren en beekjes. Vanaf de top wordt u uitgenodigd de omgeving van de Calchaquines vallei te ontdekken of te relaxen en te genieten van de rust die deze plaats u te bieden heeft. 

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - 15 - Selfdrive Cachi - Cafayate

Wat is een reis door Argentinië zonder een bezoek aan één van de wijnregio's? U rijdt in ongeveer 4,5 uur naar de wijnregio van Cafayate; asfalt is op deze dag uiterst zeldzaam.

U volgt de beroemde ‘ruta 40’ zuidwaarts. Bij het pittoreske dorpje Molinos (ongeveer 2 uur rijden) kunt u een boerderij met Vicuña’s (de kleinste en, vanwege de fijne wol, meest geliefde kameelachtige van het Andes gebergte) bezoeken. Vanuit Molinos kunt u eventueel via een stoffige zijroute, waarbij u zelfs enkele riviertjes passeert, naar Estancia Colomé gaan voor een kort bezoek (ongeveer 18 kilometer extra). Deze stijlvolle afgelegen boerderij beschikt over de hoogst gelegen wijngaarden ter wereld. Ook huisvest de ‘estancia’ een kunstmuseum (werkelijk ‘in the middle of nowhere’). Let wel op dat deze in het natte seizoen minder goed tot slecht bereikbaar is en dat reserveren is aanbevolen.

Na Molinos komt u al snel in de Quebrada de las Flechas (de vallei der speerpunten) terecht, hier wordt u verwelkomt door een schitterend landschap van bijzondere rotsformaties en kleuren. Het is nog ongeveer 2,5 uur rijden naar Cafayate.

Cafayate ligt midden in de witte wijn regio van Argentinië, bij verschillende bodega’s kunt u een glaasje proeven. Cafayate is een populaire weekendbestemming onder de Argentijnse bevolking en u vindt er dan ook een aantal gezellige typisch Argentijnse restaurantjes. Geniet van dit prachtige gebied in een schitterend wijnresort. Op uw vrije dag kunt u fietsen huren om de verschillende bodega's de Torrontes wijnen te proeven, of kunt u met de auto de Quebrada de las Conchas (ook wel Quebrada de Cafayate genoemd) bezoeken. Deze canyon biedt een schitterend schouwspel, een absoluut bewijsstuk dat moeder natuur ’s werelds grootste kunstenaar is.

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 16 - Reis naar Puerto Iguazú

Deze laatste rit van de selfdrive door het noordwesten voert over een geasfalteerde weg weer terug naar Salta en neemt in totaal ongeveer 3,5 uur in beslag. Het eerste deel van uw reis passeert u Quebrada de las Conchas. U heeft deze dag echter geen tijd om onderweg te stoppen, aangezien u op tijd op de luchthaven moet zijn voor uw binnenlandse vlucht naar Iguazu (u kunt deze canyon echter op dag 15 van het programma, tijdens uw vrije dag in Cafayate, op uw gemak verkennen).

U vervolgt uw weg op de route 68 helemaal tot aan het dorpje Cerrillos, hier slaat u bij de route 24 linskaf om niet lang daarna rechtsaf de avenida Circunvalacion op te gaan. Bij de route 51 aangekomen, slaat u opnieuw rechtsaf en bent u bij de luchthaven van Salta aangekomen. Hier levert u de auto in en reist per vlucht door naar de schitterende Iguazú-watervallen! Bij aankomst in Puerto Iguazú wordt u naar uw geweldige accommodatie gebracht.

Inclusief:

• Huurauto
• Binnenlandse vlucht naar Iguazú
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - Iguazú-watervallen Argentijnse kant met boottocht

Een grote massa water staat u vandaag te wachten. Het is tijd voor een dagexcursie naar de Argentijnse zijde van het Iguazú Nationaal Park. De Iguazú-watervallen zijn een verbijsterend spektakel van natuurlijke pracht. Midden in het weelderige regenwoud storten krachtige watervallen neer. Loopbruggen bieden adembenemende uitzichten op dit UNESCO-werelderfgoed, waar bulderend water en kleurrijke flora samenkomen voor een onvergetelijke ervaring.

Hier heeft u uitgebreid de tijd om kennis te maken met Zuid-Amerika's grootste waterspektakel. De Argentijnse zijde van de watervallen kenmerkt zich door de vele wandelmogelijkheden tot vlak aan het vallende water, tussen de riviertjes en door jungle. Ook maakt u een boottocht in een zodiac tot aan de voet van de watervallen. Een verfrissende activiteit waarbij u het niet droog gaat houden! Een regenponcho is hierbij geen overbodige luxe.

Inclusief:

• Excursie Argentijnse zijde watervallen in privéservice inclusief Engelssprekende gids en entreegelden
• Great adventure boottocht in groepsverband inclusief entreegelden
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 18 - Iguacu-watervallen Braziliaanse kant

Op de laatste volle dag van uw prachtige reis door Argentinië bezoekt u nog even Brazilië! U bezoekt de Braziliaanse zijde van het Iguacu National Park; vanaf deze zijde heeft u weer een heel ander totaalplaatje dan van de dag ervoor. U kunt hier genieten van een spectaculair panoramisch zicht op de verschillende watervallen en krijgt een beter idee van hoe groot dit natuurgebied daadwerkelijk is. 

U kunt deze excursie eventueel uitbreiden met een bezoek aan de belangrijkste stuwdam van de regio, Itaipu. Mocht u het wat hoger op willen zoeken, dan behoort een helikoptervlucht ook tot de mogelijkheden. We helpen u graag met het geheel naar wens maken van uw programma.

Inclusief:

• Halve dag Braziliaanse zijde watervallen in privéservice inclusief Engelssprekende gids
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 19 - Vertrek vanuit Argentinië

U wordt voor de laatste keer deze reis naar de luchthaven gereden. Op de luchthaven van Puerto Iguazú stapt u op uw intercontinentale vlucht terug naar Nederland. Na een bijzondere reis vol indrukwekkende gebieden komt u de volgende dag vol nieuwe herinneringen weer aan in Amsterdam.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse- en intercontinentale vlucht naar Amsterdam (via Rio de Janeiro of Sao Paulo)

Dag 20 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 6.475,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'uw programma' met 15 kg bagagelimiet
• 17 overnachtingen in bijzondere en goede accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'uw programma'
• Huurauto, Nissan Frontier of soortgelijk model, inclusief verzekering en afkoop eigen risico
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Alle excursies zoals genoemd in 'uw programma', waaronder de Perito Moreno gletsjer, fietstour Buenos Aires en Iguazu watervallen
• Entreegelden nationale parken voor geplande excursies
• Reserveringskosten (t.w.v. €50,-)

Duurzame onderdelen van uw reis:
• Co²-compensatie voor uw internationale vluchten (twv €40,- per persoon)
• Bijdrage van €10,- per persoon aan de Avila Foundation
• Verblijf Buenos Aires in het Palo Santo hotel en Imago hotel in El Calafate

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie € 200,- tot € 300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie € 1.200,- tot € 3.200,-)
• Upgrade kamertype 
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Extra bagagevrijdom voor binnenlandse vluchten
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Toeristenbelasting in o.a. Buenos Aires en Iguazu (dient ter plaatse aan het hotel te worden betaald)
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• SGR-bijdrage (€5,- per persoon)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis Argentinië hoogtepunten

Accommodaties

Palo Santo Hotel

Palo Santo is een klein luxe design en groen hotel in Palermo, Buenos Aires. De architectuur toont de schoonheid en verfijning van modern Argentijns design. Palo Santo biedt een uitstekende service die haar gasten het beste van de Buenos Aires-ervaring wil bieden. De hotelkamers zijn opgezet als design-appartementen waarin gasten het beste van hedendaags Argentijns-design ervaren. Elk meubelstuk en elke decoratie werd met de hand uitgekozen om een ​​samenhangende esthetische ervaring te creëren. Er werden alleen edele materialen gebruikt: marmer, aluminium, ijzer, beton en natuurlijk hardhout van Palo Santo. 

Palo Santo is gelegen in de bruisende wijk Palermo Hollywood op loopafstand van het gezellige Palermo Soho. Het hotel zelf beschikt over een goed restaurant, het Charqui Restaurant, dat is gespecialiseerd in smakelijke, stevige, zelfgemaakte Argentijnse gerechten.

Duurzaamheid
Met meer dan 800 planten in en rondom het mooie en groenrijke boutique hotel Palo Santo, is dit het eerste gecertificeerde green hotel van Buenos Aires. Het hotel heeft zorgvuldig materialen, apparatuur en leveranciers geselecteerd om de milieu-impact van de constructie en activiteiten van het hotel te verminderen. Voor meer informatie over het uitgebreide duurzaamheidbeleid van het hotel kunt u hier vinden: https://www.palosantohotel.com/portfolio-item/green/

Uw verblijf: 3 nachten

Imago Hotel & Spa

Imago Hotel & Spa is een heerlijk hotel om te overnachten in El Calafate met een schitterend uitzicht op Lago Argentino. Het is op slechts enkele minuten van Glacier National Park gelegen en bevat ook nog eens een van de beste restaurants in de regio. Geniet na een excursie naar de gletsjers van de spa faciliteiten van het hotel om helemaal tot rust te komen. Elk detail is ontworpen om een ontspannen sfeer en een nieuwe benadering van service te bieden. Deze ontspannen elegantie wordt ook weerspiegeld in elk van de ruime kamers. Het hotel personeel staat graag voor u klaar om uw verblijf perfect te maken.

Duurzaamheid
Imago Hotel & Spa maken zich zorgen over het milieu en de impact die het heeft op onze planeet. Zij houden zich daarom bezig met water, energie en juiste recycling van afval om de ecologische voetdruk te verminderen. Voor meer informatie over het uitgebreide duurzaamheidbeleid van het hotel kunt u hier meer lezen: https://imagohotelspa.com/en/nuestra-politica-sustentabilidad/ 

Uw verblijf: 3 nachten

Villa Vicuña Boutique Hotel

Gelegen in het hart van Salta bevindt zich dit herenhuis uit het begin van de 20e eeuw. Villa Vicuña ligt op slechts twee blokken afstand van het centrale plein en op loopafstand van het historische centrum van Salta met haar lokale attracties. De warmte van het koloniale huis in combinatie met de omgeving biedt een aantrekkelijke verblijf. Verder zijn de kamers in een romantische stijl ingericht en beschikt het hotel over een heerlijke patio met zwembad.

Uw verblijf: 2 nachten

Las Marias Hotel Boutique

Las Marias Boutique Hotel ligt in het plaatsje Tilcara, het culturele hart van de Humahuaca-vallei. De accommodatie biedt knusse kamers en suites van alle comfort voorzien. De suites beschikken bovendien over een zithoek met open haard, keukentje en een buitenterras met barbecue. 

Dagelijks wordt er een buffetontbijt verzorgd en beschikt het hotel over een bar die geopend is tijdens lunch- en dinertijd. Lunchpakketten kunnen eventueel voor excursies worden aangevraagd. 

Onder de faciliteiten behoren een zwembad, fitnessruimte, wasservice en gratis parkeerplaatsen. 

Uw verblijf: 2 nachten

House of Jasmines

Dichtbij de Andes en op enkele minuten van Salta, ontdekt u het luxe hotel House of Jasmines (lid van Relais & Chateaux). Aan het einde van een steegje omzoomd met eucalyptusbomen, verwelkomt een eeuwenoude estancia reizigers voor een onvergetelijk verblijf.

Of het nu gaat om de hotelkamers, het grote park van 100 hectare of het wellnesscentrum met SPA en buitenzwembad, alles is zo ontworpen dat bezoekers kunnen ontspannen. Verblijf in het hotel en geniet van het restaurant La Table de House of Jasmines, dat de traditionele Argentijnse gastronomie sublimeert en lokale producten uit de provincie Salta presenteert. De Estancia is ook het ideale startpunt om de gevarieerde landschappen van Noord-Argentinië te verkennen, de thuisbasis van vele natuurlijke wonderen.  Laat u meevoeren door de warme en romantische sfeer van het Argentijnse noordwesten.

Uw verblijf: 1 nacht

La Merced del Alto

Aan de voet van de Nevado de Cachi domineert La Merced del Alto de adembenemende vallei omgeven door heuvels, rivieren en beekjes. Vanaf de top wordt u uitgenodigd de omgeving van de Calchaquines vallei te ontdekken of te relaxen in het zwembad van het hotel en te genieten van de rust die deze plaats u te bieden heeft. 

Uw verblijf: 1 nacht

Patios De Cafayate

Verblijf op een toplocatie in het prachtige Patios de Cafayate hotel & spa. Rijk aan cultuur, wijn en traditie realiseert het Patios de Cafayate hotel prachtige views over de Calchaquíes Vallei wijngaarden. Maak een wandeling door de uitgestrekte tuinen en bewonder de traditionele architectuur en antieke, koloniale patios. Het hotel beschikt over een spa met zeer bijzondere wellnessbehandelingen.

Uw verblijf: 2 nachten

Loi Suites Iguazú

Een mooi 5-sterren boutique hotel verscholen in het subtropische bos Iryapú. Vanuit hier bent u slechts op steenworp afstand verwijdert van de fascinerende Iguazú watervallen. Het hotel beschikt over een heerlijk ruim opgezet zwembad voor een verfrissende duik na een intensieve dag of kom even helemaal tot rust in de bijbehorende spa. Verder beschikt het hotel over twee verschillende restaurants en wandelt u via leuke hangbruggen door het resort heen.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Buenos Aires

Buenos Aires is zonder meer één van de meest populaire steden van Zuid-Amerika, een metropool met een sterke eigen identiteit en meer dan 10 miljoen inwoners. De bezoeker wordt getrakteerd op een scala aan attracties. In het 'Microcentro' treft u de statige gebouwen, de winkelboulevards en natuurlijk 'landmarks' als 'la Casa Rosada' en 'Avenida 9 de Julio' met de torenhoge obelisk. In de oude stadswijken 'la Boca' en ‘San Telmo’ proeft u de sfeer van weleer toen de Italiaanse en Spaanse immigranten op zoek naar een beter leven zich hier eind 19e eeuw vestigden. La Boca biedt de reiziger eigenlijk maar twee straatjes waar het ook wat toeristisch is, en toch moet u de gekleurde huisjes hier gezien hebben. Uiteraard staat Buenos Aires ook bekend als geboorteplaats van koningin Máxima en paus Franciscus.

San Telmo is het stadsdeel van de antiekwinkeltjes en de Tango voorstellingen. Het was in deze wijken waar de verleidende dans haar oorsprong vond. In de chique wijk ‘Recoleta’ vindt u, naast exclusieve winkels en mooie panden, het spectaculaire Recoleta kerkhof. Onder andere Evita heeft hier haar mausoleum.

In Palermo liggen de uitgestrekte groene parken en tuinen. Palermo Soho en Palermo Hollywood zitten de laatste jaren in de lift als uitgaansgebieden met voortreffelijke restaurants en gezellige wijnbarretjes. Ook treft u er luxe boutique en design winkeltjes.

De nieuwste wijk van Buenos Aires, Puerto Madero, verdient zeker een bezoekje, de oude pakhuizen dienen tegenwoordig als winkels en restaurants en tussen de moderne gebouwen in hebben de stadsarchitecten grote hijskranen en belangrijke oude gebouwen van de vroegere haven als monument laten staan.

El Calafate

El Calafate is een gezellig dorpje vlakbij het beroemde nationale park ‘Los Glaciares’ en ligt aan de Zuidoever van het Lago Argentino. Het Los Glaciares Nationaal Park is voor het overgrote deel van de reizigers de hoofdreden voor een bezoek aan El Calafate. Het Nationaal Park ligt op zo'n 50 kilometer van het dorpje en heeft voor iedere reiziger een hoop te bieden. 

Het hoofdbezoek is toch wel een excursie naar de beroemde Perito Moreno Gletsje, één van de meest bijzondere gletsjers ter wereld. U heeft uitgebreid de tijd bij de balkonnetjes van waar het uitzicht op de Perito Moreno Gletsjer spectaculair is. U kunt de brokstukken zien loskomen van de nog altijd groeiende gletsjer, iets wat met donderend geweld gepaard gaat. Een zeer bijzondere en unieke ervaring!

Salta

Salta is door de Spanjaarden gesticht en was een belangrijke stop op de route van Buenos Aires naar Lima in Peru. Ook was en is het op dit moment nog steeds een centrum van zilverwinning. Tegenwoordig wordt er dus nog steeds zilver, maar ook goud gewonnen. Verder ligt Salta in de uitgestrekte en vruchtbare Lerma-Vallei en heeft een goed bewaard koloniaal centrum. Salta wordt ook wel als één van de oudste en mooiste koloniale steden van het land gezien. Een gezellige stad met veel amusement, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Veel monumenten zijn goed bewaard gebleven.

Tilcara

Het schilderachtige, pittoreske Tilcara is een zeer geschikte basis om vanuit hier uitstapjes naar Quebrada de Humahuaca en het nabijgelegen Purmamarca te maken. Het plaatsje biedt een ruime keuze aan luxe boutique hotels tot simpeler hotels. De combinatie van lokale boeren en stedelijke bevolking die op zoek zijn naar een rustiger bestaan, geeft een interessant evenwicht in de stoffige straten van het stadje Tilcara. 

De streek van Tilcara is vooral bekend om de gekleurde bergen en de inheemse bevolking. Het is met deze reden dat de Quebrada de Humahuaca (de canyon waarin Tilcara ligt) op de werelderfgoedlijst staat. De prachtige kleuren worden veroorzaakt door de verschillende mineralen in het gesteente. Tilcara is de perfecte plek om de sfeer van de regio te proeven. Er zijn marktjes en musea en in de omgeving vindt u Archeologische plekken. 

Cachi

Cachi is een lieflijk stadje in de provincie Salta in het noordwesten van Argentinië. Het 'juweel van de Calchaqui-vallei', Cachi, heeft een schilderachtige adobe (moddersteen) architectuur, een spectaculair hooglandlandschap en populaire lokale wijngaarden. Hoewel er een aantal mooie wandelingen in en rond Cachi en paardrijmogelijkheden zijn, mag u de kans niet missen om een dagtocht te maken naar het Parque Nacional Los Cardones, gelegen op slechts 40 kilometer afstand. Dit ongelooflijke National Park is de thuisbasis van ruige woestijnlandschappen, torenhoge cactussen en interessante, kleurrijke rotsformaties. Rondleidingen door het park zijn beschikbaar en gemakkelijk georganiseerd vanuit Cachi. Een andere must-see natuurlijke attractie in de buurt van Cachi is de Quebrada de las Flechas (Ravijn van de pijlen), een verbazingwekkend gebied van grillige, levendig rode rotsen.

Cafayate

Cafayate is opvallend mooi. Levendige rijen wijnstokken contrasteren met de grimmige bergrimmen en golvend berglandschap, waardoor reizen naar de Noordelijke regio's van Argentinië zeker de moeite waard is. Deze kleine stad trekt wijnliefhebbers en natuurliefhebbers. Mis vooral niet de opvallende geologische landplooien van de Cafayate Amfitheater of de zes kilometer lange wandeling dat de Colorado rivier volgt. Wijn-liefhebbende bezoekers worden beloond met overheerlijke Torrontes wijn, een Argentijnse witte variant die gevonden kan worden in veel van de koele bodegas (wijnkelders) in de stad. De gasten die met de auto vanaf Salta rijden, zullen genieten van het spectaculaire uitzicht langs de schilderachtige National Route 68.

Puerto Iguazu

Iguazu is ’s werelds grootste reeks watervallen en ligt in het noorden van Argentinië, in een grenstriangel van Brazilië, Argentinië en Paraguay. Daarnaast zijn de Iguazu Falls ’s werelds krachtigste watervallen. Nergens anders ter wereld valt er zo’n grote watermassa gelijktijdig naar beneden. De watervallen liggen midden in een groene jungle vol apen, toekans en kaaimannen. Al lang voordat de Spanjaarden en Portugezen het gebied koloniseerden, woonden in deze regio de Guarani indianen. ‘Iguazu’ betekent in Guarani taal groot water. Deze prachtige waterval markeert de samenvloeiing van de rivier de Iguazu in Argentinië en de rivier de Parana in Brazilië. De stad is een populaire toeristische bestemming en trekt bezoekers van over de hele wereld om het Iguazu National Park en zijn adembenemende watervallen te bezoeken.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!