Chili reis | Rondreis Chili hoogtepunten

  boutique

  

20-daagse reis door Chili

€ 

Vanaf 7.115,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

20-daagse individuele rondreis Chili

Chili is een land met vele uitersten en tijdens deze prachtige rondreis doet u de hoogtepunten van dit diverse land aan. U begint deze reis in de schilderachtige kustplaats Valparaiso, waarna u naar het noorden reist om daar de wonderlijke wereld van de Atacama-woestijn te bezoeken. Buitengewone landschappen kruisen hier uw pad. Vervolgens vliegt u naar het uiterste zuiden waar u de adembenemende natuur van Patagonië gaat verkennen. Daarna staat het mysterieuze Paaseiland op het programma, met haar immense stenen beelden. De reis wordt afgesloten in de hoofdstad Santiago de Chile; een reis om nooit meer te vergeten!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Chili
Dag 2 - 3 - Aankomst in Chili - Casa Higueras
Dag 4 - Reis naar Noord-Chili - Noi Casa Atacama
Dag 5 - Excursie Maanvallei - Noi Casa Atacama
Dag 6 - Atacama-woestijn - Noi Casa Atacama
Dag 7 - Excursie Tatio-geiser - Noi Casa Atacama
Dag 8 - Reis naar Zuid-Chili - Hotel Cabo de Hornos
Dag 9 - Punta Arenas - Puerto Natales - Hotel Remota
Dag 10 - 12 - Torres del Paine Nationaal Park - Estancia Cerro Guido
Dag 13 - 14 - Vlucht naar Santiago de Chile - Le Reve Hotel
Dag 15 - Reis naar Paaseiland - La Perouse Guest House
Dag 16 - Paaseiland hoogtepunten - La Perouse Guest House
Dag 17 - Excursies op Paaseiland - La Perouse Guest House
Dag 18 - Paaseiland cultureel - La Perouse Guest House
Dag 19 - Vertrek vanuit Paaseiland - Hotel Cumbres Lastarria
Dag 20 - Vertrek vanuit Chili
Dag 21 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Chili

Dag 2 - 3 - Aankomst in Chili

Na een internationale vlucht komt u aan in de hoofdstad van Chili, Santiago de Chile! Deze hoofdstad is de grote metropool van het land en door de ligging het natuurlijke middelpunt van elke rondreis door Chili.

Na aankomst in Santiago brengt een privé chauffeur u mee naar de schilderachtige havenstad Valparaíso. Deze  voormalige hoofdstad ligt op 120 kilometer van Santiago en heeft minstens zoveel mondaine flair als de huidige hoofdstad. U zult twee nachten in Valparaíso verblijven.  Breng een bezoek aan een van de huizen van de beroemde schrijver Pablo Neruda die bekend is geraakt vanwege zijn poëzie. Wandel door de ongelijke straatjes van de stad waar kunstenaars ervoor hebben gezorgd dat Valparaíso nu net één groot openluchttheater lijkt. Maak ook een ritje in één van de 'acensores'. Dit zijn een soort tandradtreintjes die als lift worden gebruikt en u tegen de heuvels van Valparaíso van het ene niveau naar het andere niveau van de stad brengen. 

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Santiago de Chile
• Meet & greet bij aankomst
• Privé transfer naar uw hotel
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - Reis naar Noord-Chili

Een privé transfer brengt u terug naar de luchthaven van Santiago. U vliegt vervolgens door naar Calama, een stad in het noorden van Chili. Hier staat een transfer op u te wachten en brengt u vervolgens via een mooie route naar het 100 kilometer verderop gelegen oase dorpje San Pedro de Atacama. Dit gebied kenmerkt zich door de surrealistische landschappen vol kleurenpracht, bijzondere rotsformaties, vulkanen, bergmeren en zoutvlakten. Tijdens uw verblijf gaat u verschillende excursies maken om dit gebied te verkennen.

Inclusief:

• Privé transfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Santiago de Chile - Calama
• Privé transfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Excursie Maanvallei

Vandaag staat er in de middag een halve dagexcursie naar de maanvallei op het programma waar u van één van de meest spectaculaire zonsondergangen ter wereld zult genieten. Tevens brengt u een bezoek aan Valle de la Muerte met zijn stenen formaties en woestijnlandschap. Dit gebied heeft nauwelijks tot geen vegetatie en wordt beschouwd als één van 's lands meest dorre gebieden.

Inclusief:

• Privé transfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Santiago de Chile - Calama
• Privé transfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Atacama-woestijn

Vandaag brengt u een bezoek aan de Altiplanische lagune en het Atacama zoutmeer. Spierwitte zoutvlakten, zachtroze flamingo's en prachtige kleuren in de woestijn: surrealisme ten top! Sprookjesachtig mooi zijn ook de gekleurde meren Miscanti en Miñiques waar u de sensatie beleeft in een schilderijdoek te stappen. Tijdens uw excursie is de lunch inclusief.

Inclusief:

• Privé excursie Altiplanische lagunes en Atacama zoutmeer
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Excursie Tatio-geiser

Vandaag gaat u al vroeg op pad; het is nog koud en donker maar tegen zonsopgang arriveert u op het meest actieve moment bij het geiserveld. U zult hier vrij rondlopen tussen de fumarolen, geisers, zwaveldampen en modderpoelen. Verder brengt u nog een bezoek aan het woestijnachtige dorpje Machuca. Het landschap is opnieuw onbeschrijfelijk mooi.

Inclusief:

• Excursie Tatio Geisers en Machuca Village
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Reis naar Zuid-Chili

Van het extreem hoge noorden van Chili reist u met binnenlandse vluchten naar het uiterste zuiden van het land, Punta Arenas. Deze meest Zuidelijk gelegen stad van Chili vormt ook wel de toegangspoort tot het mythische zuidelijke deel van Patagonië en de witte wereld van Antarctica. Punta Arenas ligt afgelegen aan de Straat van Magellaan waar de ijzige adem van Antarctica voelbaar is. De stad kent een rijke geschiedenis en in het centrum zijn vrolijk gekleurde huisjes te vinden. U logeert een nachtje langs één van de centrale pleinen van de stad.

Inclusief:

• Privé transfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Calama - Santiago de Chile - Punta Arenas
• Privé transfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Punta Arenas - Puerto Natales

Vandaag staat een Nissan X-trail of soortgelijk model huurauto voor u klaar waarmee u op eigen gelegenheid de mooiste plekjes van dit afgelegen stukje van onze planeet gaat ontdekken. Wij raden u aan vroeg te vertrekken en de pinguïnkolonie bij Otway Sound te bezoeken.

Inclusief:

• Huurauto Nissan X-trail of soortgelijk model inclusief verzekering, routemap en afkoop eigen risico
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - 12 - Torres del Paine Nationaal Park

De komende dagen kunt u genieten van één van Zuid Amerika's mooiste natuurgebieden: Torres del Paine. Tijdens de lange rit vanaf Puerto Natales naar Torres del Paine rijdt u door pampa's en langs de Patagonische Andes, u komt zeker Nandoe's tegen, de Zuid Amerikaanse variant op de struisvogel.

Met uw auto komt u niet overal, maar gelukkig kunt u wandeltochten, paardrijdtochten en zelfs boottochten organiseren om op de meer afgelegen plekken te komen.

Inclusief:

• Drie overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 13 - 14 - Vlucht naar Santiago de Chile

U verlaat vandaag Patagonië en rijdt naar de luchthaven van Punta Arenas of Puerto Natales waar u uw huurauto weer inlevert. Vervolgens vliegt u per binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile waar u wordt opgewacht door een transfer.  Santiago de Chile is één van de meest Europese steden van Latijns- Amerika en één van de weinige steden ter wereld waarvandaan men binnen een uur rijden zowel op een skipiste kan staan als op een strand aan zee. U heeft de komende dagen ter vrije besteding.

Mocht u het leuk vinden kunnen wij een paar bijzondere excursies voor u opnemen in het programma. In een gourmet tour maakt u kennis met de Chileense keuken en beste restaurants van de stad. Ook is het mogelijk een fotosafari te boeken waarbij u de meest fotogenieke plekjes op zoekt. Kiest u voor de boheemse kunstenaarswijk of toch liever het moderne stuk van Santiago? Voor wie kennis wilt maken met de Chileense wijnen kan dat met een tour naar de wijngebieden. Tot slot bieden wij uiteraard ook stadstours met Engelssprekende gids organiseren

Inclusief:

• Binnenlandse vlucht Punta Arenas - Santiago de Chile
• Privé transfer naar uw hotel
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 15 - Reis naar Paaseiland

U vliegt door naar het legendarische Paaseiland. Dit eiland, midden in de Stille Oceaan, dankt haar naam aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob van Roggenveen, die op paaszondag in 1722 het eiland aandeed. Het eiland is ongeveer zo groot als Texel en kan gemakkelijk per fiets, scooter of paard worden ontdekt. Tijdens uw verblijf zijn verschillende dagexcursies inbegrepen; u zult alle bijzondere plekjes op Paaseiland zien.

Inclusief:

• Privé transfer naar de luchthaven
• Internationale vlucht Santiago de Chile - Paaseiland
• Privé transfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - Paaseiland hoogtepunten

Vandaag zult u de hoogtepunten van Paaseiland aandoen samen met uw privé gids. U brengt als eerste een bezoek aan de ruïnes van de tempel van Akahanga. Daarna gaat u door naar de vulkaan van Rano Raraku, waar alle moaien op het eiland gemaakt zijn van deze rotsen. Vervolgens gaat u naar Ahu Tongariki, waar veel van de enorme moaien in 1960 door een grote zeebeving omver werden geduwd. De tour eindigt op het Anakena strand waar u kunt rusten en genieten van het witte zand en het kristalheldere water van Anakena.

Inclusief:

• Volle dagexcursie hoogtepunten van Paaseiland
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - Excursies op Paaseiland

U vetrekt al vroeg in de ochtend en rijdt naar Ahu Tongariki, het grootste ceremoniële centrum in heel Polynesië. 15 moais staan hier van meer dan 14 meter hoog, die de voorouders van de eilandbewoners vertegenwoordigen. De golven die tegen de kliffen aankomen en de zon die van achter de gigantische beelden opkomt, maken deel uit van deze geweldige zonsopgangs avontuur.

In de middag gaat u genieten van de zonsondergang op een jacht in het midden van de Stille Oceaan. Elke dag is een nieuw avontuur, waar de horizon is uitgezet om het einde van een nieuwe dag te vieren. Het is een bijzondere ervaring met een prachtig uitzicht.

Inclusief:

• Sunrise excursie Ahu Tongariki
• Sunset sailboat Rapa Nui
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 18 - Paaseiland cultureel

Elke cultuur heeft zijn eigen geschiedenis en omgeving en biedt een scala aan smaken die bezoekers verrassen. U wordt uitgenodigd om de lokale gerechten van Rapa Nui te verkennen waarbij u een workshop zal bijwonen om te leren over typische voorbereidingen. Daarnaast krijgt u uitleg over diverse traditionele manieren om voedsel te bereiden, zoals curantos (voorouderlijke manier om het eten in gaten rechtstreeks in de grond te bereiden), ceviche en de traditionele tunu ahi (methode om voedsel te bereiden met het gebruik van hete rotsen).

Inclusief:

• Lokale kookworkshop
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 19 - Vertrek vanuit Paaseiland

Na uw bijzondere dagen op Paaseiland reist u per binnenlandse vlucht terug naar Santiago de Chile waar u nog een nachtje zult verblijven alvorens u terugreist naar Amsterdam.

Inclusief:

• Privé transfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Paaseiland - Santiago de Chile
• Privé transfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 20 - Vertrek vanuit Chili

Uw geweldige culinaire reis door Chili en Paaseiland is helaas alweer tot een einde gekomen. U wordt middels een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw intercontinentale vlucht retour naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren.

Inclusief:

• Privé transfer naar luchthaven
• Intercontinentale vlucht Santiago de Chile - Amsterdam

Dag 21 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 7.115,- per persoon.
De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 18 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Alle genoemde, benodigde privé transfers
• Huurauto, Nissan X-trail of soortgelijk model, inclusief verzekering, drop-off kosten, routemap en afkoop eigen risico
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder Maanvallei, Tatio geisers, sunset sailboat Rapa Nui en lokale kookles
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie € 200,- tot € 300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie € 1.200,- tot € 3.500,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf Euro 20,00 per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis Chili hoogtepunten

Accommodaties

Casa Higueras

Een eenvoudige gevel van Higuera Street verbergt de binnenkant van dit verfijnde en warme boetiekhotel dat gevestigd is in een origineel herenhuis. De accommodatie van Casa Higueras bestaat uit 20 kamers, ingericht met smaak en elegantie. Op de begane grond bevindt zich het zwembad met enkele zonnestoelen. Verder beschikt het hotel over een spa die een ontspannende ervaring biedt.

Uw verblijf: 2 nachten

Noi Casa Atacama

Hotel Casa Atacama ligt midden in het dorp San Pedro de Atacama en is ideaal om de straten, winkels, restaurants en cultuur te ontdekken. Hotel Casa Atacama is onder andere het eerste duurzame hotel in het noorden van Chili, waar een ecologisch verantwoorde toerisme de natuurlijke hulpbronnen behoud en de lokale cultuur respecteert. Elk van de gemeenschappelijke ruimtes is ingericht met lokale materialen. Ontspan op het dek, koel af in het zwembad en geniet van de voortreffelijke keuken.

Uw verblijf: 4 nachten

Hotel Cabo de Hornos

Hotel Cabo de Hornos ligt in het centrum van Punta Arenas aan het Plaza de Armas. Vanwege de ideale locatie kunt u gemakkelijk te voet een paar van de highlights van Punta Arenas gaan bezoeken.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Remota

Remota is een toevluchtsoord van wereldklasse in het uitgestrekte Patagonië, waar gasten worden ontvangen en verwelkomd alsof ze thuiskomen. Het hotel telt een oppervlakte van 7000 vierkante meter met 72 ruime kamers van 33 vierkante meter, en vooral veel ruimte om van uw vrije tijd te genieten. Het hotel beschikt over een zwembad, sauna en jacuzzi, maar ook een ruime lounge om ergens helemaal weg te duiken in een goed boek of drankje in de bar. Het restaurant serveert uitstekende maaltijden die dagelijks met liefde en passie door de chef bereid worden. 

De architectuur is één van de typerende kenmerken van het hotel Remota. Het is ontworpen met als doel de gasten het Patagonië zowel van binnen als buiten uit te ervaren. De architect Germán del Sol - won tevens de Nationale prijs van architectuur - stelde een ontwerp voor die niet concurreert met de omgeving, waar de natuur altijd een speciaal scenario is. Een warm, ecologisch toevluchtsoord dat verbonden is met de natuurlijke omgeving, geïnspireerd op de historische Patagonische schapenschuren die schuin staan ​​door de wind.

Tijdens het verblijf kunnen gasten genieten van de natuurlijke en culturele schoonheid van onder andere het Torres del Paine National Park. Vanuit het hotel worden diverse tours per 4x4 georganiseerd, maar u kunt ook gaan wandelen, een boottocht maken, paardrijden of fietsen.

 

Uw verblijf: 1 nacht

Estancia Cerro Guido

Gelegen aan de rand van het Nationaal Park Torres del Paine bevindt zich Estancia Cerro Guido. Het resort biedt 15 comfortabele kamers met basisvoorzieningen en faciliteiten in een spectaculaire omgeving. Het hotel bestaat uit oude gerestaureerde en herontworpen gebouwen waar gasten verblijven. Activiteiten die ter plaatse worden aangeboden, zijn paardrijden en een Patagonian barbecue.

Uw verblijf: 3 nachten

Le Reve Hotel

Le Reve Boutique Hotel heeft een huiselijke sfeer en is gelegen in een rustige omgeving. Het hotel is goed gelegen in het hart van Santiago, dichtbij de winkels, restaurants, theaters en de vele toeristische attracties. Het hotel beschikt over vier verdiepingen met een aantal van de kamers en suites met uitzicht op de tuin, anderen met een balkon of terras. Het ontbijt wordt geserveerd in de eigen tuin en het hotel heeft ook een exclusieve cadeauwinkel dat kunst, lokale producten en souvenirs verkoopt.

Uw verblijf: 2 nachten

La Perouse Guest House

Gelegen aan de kust van Hanga Roa en een paar meter van het strand vandaan bevindt zich het La Perouse Guest House. U wandelt vanuit de accommodatie met gemak naar restaurants, winkels, banken en recreatiegebieden. Deze comfortabele en aangename woning beschikt over een bungalow met uitzicht op het strand en drie ruime suites. Verder beschikt de accommodatie over super kingsize bedden, comfortabele badkamers, 100% katoenen handdoeken, haardroger, kluisje, Wi-Fi en dagelijkse schoonmaakdienst. Geniet van de zonsondergang en het rustige lokale leven vanaf het uitnodigende terras.

Uw verblijf: 4 nachten

Hotel Cumbres Lastarria

Hotel Cumbres Lastarria biedt gastvrijheid in het hart van het bohemien Lastarria in Santiago, Chili. Het boutique hotel is gelegen in een historische omgeving, omringd door trendy restaurants, musea, galeries, luxe boetieks, antiek winkels en theaters en biedt een goede mogelijkheid voor het ontdekken van de stad.

Met slechts 70 kamers en suites is het hotel een thuis voor de reiziger die op zoek is naar de ultieme privacy. Gasten kunnen ontspannen in de elegante lobby/bar of genieten van het heerlijke diner terwijl u geniet van het prachtige uitzicht vanuit het restaurant. Een zwembad en een volledig ingerichte fitnessruimte op het bovenste terras geeft u de mogelijkheden om te ontspannen.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Valparaiso

Valparaíso is een schilderachtige stad met een rijke historie. Vóór de aanleg van het Panamakanaal was Valparasio een belangrijke havenstad. De handel die er hierdoor plaatsvond maakte de stad rijk en trok Fransen, Duitsers en Engelsen aan. Vandaar dat u in de stad nog vele koloniale gebouwen zult aantreffen.

Na de aanleg van het Panamakanaal verloor de haven haar centrale functie en verwaarloosde de stad. De overheid heeft dit echter gekeerd door in 1970 een kunstproject uit te roepen. Kunstenaars mochten overal in de stad vrij aan het werk. Dit heeft vele gekleurde huizen opgeleverd. Inmiddels staat de stad door haar koloniale verleden en moderne bouw op de werelderfgoedlijst.

Vandaag de dag is Valparaíso een bijzondere immigranten stad met kleurrijke wijken die over verschillende heuvels gebouwd zijn en onderling verbonden zijn door een soort kabelbaantjes.

Central Chile

De regio van centraal Chili bevat de hoofdstad van Santiago, met zijn pulserende energie en levendige culturele scène, evenals een aantal fantastische afgelegen bestemmingen en verbazingwekkende natuurlijke bezienswaardigheden. Pichilemu is een van de eerste surfbestemmingen van het continent, terwijl Valparaiso, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat - met zijn prachtige heuvelachtige omgeving, kleurrijke gebouwen en historische havengebieden - een van de meest geliefde plaatsen van Chili is om te bezoeken.

Voor buiten- en avontuurliefhebbers biedt de regio een aantal fijne skigebieden (zoals Valle Nevado en Portillo), ongelooflijke wandel- en wandelpaden in het watervalrijke Radal Siete Tazas National Reserve en enkele aantrekkelijke kustbestemmingen, zoals Renaca, Vina del Mar en Cobquecura. Cobquecura biedt ook gemakkelijke toegang tot het eiland Loberia, dat beroemd is om zijn indrukwekkende flora en fauna, waaronder grote aantallen zeeleeuwen en zeehonden.

Southern Andes Chile

De Andes is de langste continentale bergketen in de wereld dat zich uitstrekt over 7000 km. Het zuidelijke puntje van deze majectic bergketen ligt ten zuiden van Llullaillaco in Argentinië en Chili en is de thuisbasis van de zuidelijke Andes steppe. Het is een unieke ecoregio gedefinieerd door zijn koud woestijnklimaat en taaie graslanden. Sommige van de grotere zoogdieren die zich hebben aangepast aan deze harde omgeving zijn de poema, de Andes-vos en twee familieleden van de lama: de vicuña (het nationale dier van Peru) en de guanaco.

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama, een dorpje en oase midden in het hogere deel van de Atacama woestijn. Dit gebied kenmerkt zich door de surrealistische landschappen vol kleurenpracht, bijzondere rotsformaties en zoutvlakten.Tijdens uw verblijf gaat u de bijzondere natuur in dit desolate doch wonderschone gebied ontdekken. Mis zeker de 'Valle de la Luna' en de 'Valle de la Muerte' niet. Sprookjesachtig mooi zijn ook de gekleurde meren Miscanti en Miñiques waar u de sensatie beleeft in een schilderijdoek te stappen. Als u de Tatio geisers wilt bezoeken kunt u een excursie boeken om 's ochtends voor zonsopgang al op pad te gaan en juist op het meest actieve moment van de dag bij het geiserveld aan te komen.

North Chile

North Chile is an arid, but spectacularly beautiful, region dominated by the Atacama Desert and the high Andean plateaux, and fringed by a long stretch of Pacific coastline. There are many wonderful places to visit in this diverse region, but highlights include Valle de la Luna (Moon Valley, near San Pedro de Atacama), a wondrous landscape of strange and colourful rock formations; the Lauca National Park, near Putre, which contains the world’s highest active volcano; Vicuna, in the Elqui Valley, one of the best places for stargazing on the planet; and Iquique, the pick of the coastal resorts with its long, sandy beaches and historic architecture. As well as a huge array of outdoor activities to enjoy, there are winery and bodega (cellar) tours available in the area surrounding Pisco Elqui.

Atacama Desert

Located in Chile west of South America’s Andes Mountains, the Atacama Desert is a desolate wonderland of dramatic scenery and captivating attractions. Its remote landscapes range from the pale beauty of salt flats dotted with the ostentatious pinks of flamingos and the surreal, steamy landscape of the Tatio geysers at sunrise, to the bizarre rock formations of Moon Valley and the ancient archaeological sites of Tulor and Quitor Pukara. The region’s culture is unique and welcoming, and an abundance of small villages continue to practise timeless traditions among the often extreme, although highly photogenic, terrain. One of the favourite activities in the area is stargazing, as the desert is has the clearest skies in the entire southern hemisphere. The Atacama is also home to one of the most famous astronomical observatories in the northern half of Chile, the Atacama Large Millimeter Array.

Punta Arenas

Punta Arenas is een afgelegen stad met gekleurde huisjes en een rijke geschiedenis. Daarnaast is dit de Zuidelijkste stad van enige betekenis in Chili. Een plek met een rijke historie van kolonisten en zeevaarders. Een prima plaats om wat rond te wandelen.

Patagonië in het algemeen, maar zeker ook de stad Punta Arenas, staat ook wel bekend als de plek waar u de vier seizoenen in een jaar in één dag kunt ervaren. Een bijzondere belevenis als dit u overkomt!

Southern Patagonia, Chile

Stretching from just south of the Lake District region to the southern tip of South America, Chilean Patagonia is renowned for its barren seascapes, massive glaciers, vast fjords, beautiful valleys, glistening lakes and soaring snow-capped mountains. Visitors can look forward to spotting penguins, hiking through rugged landscapes, kayaking amidst massive icebergs and horseriding across the steppe. Highlights include: the remote Parque Nacional Laguna San Rafael and the Parque Nacional Bernado O'Higgins and the more popular Torres del Paine National Park, as well as the southern part of the popular Carretera Austral, one of the most beautiful roads and most incredibly scenic drives in the world. Don’t miss the opportunity to discover the sheer beauty of the Southern Patagonian Icefields.

Chilean Patagonia

Chili's zuidelijk Patagonië staat bekend om zijn prachtige blauwe gletsjers, levendige bossen, watervallen, aquamarijn meren, rivieren en torenhoge scherpe pieken. Het hart van dit dunbevolkte en ruige gebied is het Torres del Paine National Park omgeven door ongerepte laaglanden. U kunt wandelen door de ruige landschappen, de vele pinguïns bekijken, of paardrijden door de adembenemend mooie steppe. Chileens Patagonië is een ideale bestemming voor reizigers die een onvergetelijk avontuur willen.

Patagonia

Afgelegen en verbluffend mooi strekt Patagonia zich uit over een deel van zowel Chili en Argentinië en biedt enkele van de meest ontzagwekkende wandelroutes in de wereld. Het is opgebouwd uit verschillende regio's, elk met zijn eigen unieke schoonheid. Zuidelijk Patagonië, met zijn ijzige landschappen en geometrische granietpieken; centraal Patagonië, een wildernis van het regenwoud en de kustvlakte; en het noorden van Patagonië, waar de kobalt meren en weelderige valleien van de Lakes District en Araucania samenkomen.

Puerto Natales

De voormalige vissershaven, Puerto Natales wat gelegen is in de Patagonische regio van het zuiden van Chili, is uitgegroeid tot een toeristische haven. Tevens kan Puerto Natales als toegangspoort naar Torres del Paine worden beschouwd.

Mocht u over een huurauto beschikken en voldoende tijd hebben is het aan te raden om vanuit Puerto Natales een bezoek te brengen aan de prehistorische grot Cueva del Milodon waar in 1895 de resten van de reuze grondluiaard werden gevonden.

Torres del Paine National Park

Torres del Paine is één van Zuid Amerika's mooiste natuurgebieden. Tijdens de mooie rit naar Torres del Paine rijdt u door pampa's en langs de Patagonische Andes waarbij u bijna zeker Nandoe's tegen zult komen, de Zuid Amerikaanse variant op de struisvogel. Torres del Paine is een paradijs voor de natuurliefhebber. Spitse granieten bergtoppen, smaragdgroene en kobaltblauwe meren, gletsjers, watervallen en een rijkdom aan fauna staan u te wachten.

Het indrukwekkende landschap van Torres del Paine wordt gedomineerd door het Paine massief waar de grillige, granieten toppen van 2.800 meter hoogte het icoon zijn van Torres del Paine.

Indien u Torres del Paine met een auto bezoekt komt u wellicht niet overal, maar gelukkig kunt u wandeltochten, tochten per paard, en zelfs boottochten organiseren om op de meer afgelegen plekken te komen. Eén van de bekendste hikes in het park leidt u naar de beroemde Torres Base. 

Santiago

Santiago de Chile ligt in een vallei omringd door de ruige bergen van de Andes. Het is één van de meest Europese steden van Latijns Amerika en is één van de weinige steden ter wereld waarvandaan men binnen een uur rijden zowel op een skipiste kan staan, als op een strand aan zee.

Daarnaast ligt Santiago de Chile vlakbij de wijngebieden van Chili, waar de wereldberoemde Chileense wijnen worden geproduceerd. De stad zelf telt vele monumenten en mooie parken. Mis zeker het Maria beeld bovenop de ‘Cerro de San Cristobal’ niet. Het uitzicht over de stad is hiervandaan spectaculair. Gezellige restaurantjes en barretjes vind u onder andere in de kleurrijke wijk Bellavista en de boheemse wijk Lastarria. 

Hanga Roa

Hanga Roa ligt aan de noordwestkust van het Paaseiland van Chili, tussen de uitgestorven vulkanen van Terevaka en Rano Kau. Het is een verleidelijke havenstad, omringd door een opmerkelijk aantal ongelooflijke bezienswaardigheden en attracties. Van de vele sites zijn de meest bekende Ahu Tahai, met zijn opvallende ceremoniële platform en grote beelden, en Ahu Tautira, met uitzicht op de vissershaven van Caleta Hanga Roa. De twee havens hier zijn attracties op zich, omgeven door restaurants en fotogeniek met hun kleurrijke dobberende boten en enkele enorme oude standbeelden die de wacht houden. Strandliefhebbers zullen genieten van Playa Pea, dat goede surfgolven biedt terwijl een ander strand aan de noordelijke rand van de stad ideaal is om te zwemmen en snorkelen, en beschikt over een zeebad. Andere hoogtepunten zijn de historische religieuze gebouwen en de prachtige wandelpaden door de groene heuvels van het eiland.

Easter Island

Het legendarische Paaseiland, midden in de stille oceaan, dankt haar naam aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob van Roggenveen, die op paaszondag in 1722 het eiland aandeed. De voorouders van de oorspronkelijke bewoners, waarvan men aanneemt dat ze vanuit Polynesië naar het eiland zijn gekomen, hebben honderden stenen beelden van torso's met buitenproportionieel grote hoofden achtergelaten. Over het hoe en waarom van deze Maoi's, zoals de beelden ook wel worden genoemd, is veel onzekerheid, des te meer omdat de Rongorongo, een hiërogliefenschrift van de vroegere bewoners, tot op de dag van vandaag niet ontcijferd is. Het eiland is ongeveer zo groot als Texel en kan gemakkelijk per fiets, scooter of paard ontdekt worden.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!