China reis | Rondreis China van de gebaande paden

  authentique

  

13-daagse rondreis China

€ 

Vanaf 4.425,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

13-daagse individuele rondreis China

Tijdens deze bijzondere reis komt u langs enkele hoogtepunten die u niet mag missen, maar gaat u ook van de gebaande paden. Ontdek in Beijing het keizerlijke erfgoed in de Verboden Stad en wandel over één van de grootste stadspleinen ter wereld, het Plein van de Hemelse Vrede. Verken de havenplaats Xiamen, dat nog relatief onontdekt is door internationale toeristen. Ga met de veerboot naar het autovrije Gulangyu-eiland en aanschouw de koloniale architectuur en prachtige natuur. Breng een bezoek aan de karakteristieke Hakka-dorpen, die bekend staan om de bijzondere Tulou-woningen. Sluit de reis af in de miljoenenstad Shanghai. Fiets door de schaduwrijke straatjes van de French Concession en bewonder de spectaculaire Skyline vanaf de Bund.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar China
Dag 2 - Aankomst in China - Pentahotel Beijing
Dag 3 - Stadstour Beijing - Pentahotel Beijing
Dag 4 - Chinese Muur - Pentahotel Beijing
Dag 5 - Beijing - Xiamen - Intercontinental Xiamen
Dag 6 - Gulangyu - Intercontinental Xiamen
Dag 7 - Hakka-dorpen - Tulou Fuyulou Changdi Inn
Dag 8 - Hakka-dorpen - Tulou Fuyulou Changdi Inn
Dag 9 - Via Zhangzhou naar Xiamen - Intercontinental Xiamen
Dag 10 - Xiamen - Shanghai - SSAW Boutique Hotel Shanghai Bund
Dag 11 - Vintage fietstocht French Concession - SSAW Boutique Hotel Shanghai Bund
Dag 12 - Shanghai vrije dag - SSAW Boutique Hotel Shanghai Bund
Dag 13 - Vertrek vanuit China

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar China

Vandaag begint uw reis naar het bijzondere China! Geniet van uw intercontinentale vlucht.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Beijing

Dag 2 - Aankomst in China

北京欢迎您们! Welkom in Beijing. Vandaag komt u aan in de hoofdstad van China, Beijing. Hier komt het moderne Chinese leven samen met de historie van het legendarische keizerrijk. Bij aankomst wordt u vriendelijk verwelkomd door onze lokale representant en wordt u naar uw hotel gebracht. 

De rest van de dag kan u vrij besteden. 

Inclusief:

• Meet & Greet
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Stadstour Beijing

In de ochtend wordt u opgehaald voor een stad tour op privébasis langs de hoogtepunten van de stad. Allereerst zal u een bezoek brengen de Tempel van de Hemel. 

Hierna gaat u naar de Verboden Stad. De meeste Chinese gebouwen liggen op het zuiden, wat volgens oude overtuigingen de barbaarse dreiging en potentiële invasie vanuit het noorden symboliseerde. Dit verklaart waarom de hoofdingang van de Verboden Stad naar het zuiden gericht is naar het plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen square), het op twee na grootste stadsplein ter wereld.

De bouw van de stad werd voltooid in 1420 onder het bewind van de keizer Yongle. De stad diende als het imperiale administratieve centrum gedurende de Ming en Qing-dynastieën tot de val van het rijk in 1911. Volgens de legende bestaat de Verboden Stad uit 9999 verschillende kamers.

Sluit de tour af in de beroemde Hutongs dicht bij het Houhai meer. 

Inclusief:

• Excursie: Dagtour terug in de tijd naar het keizerlijke China
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Chinese Muur

Bezoek de legendarische Chinese Muur. De Chinese Muur is waarschijnlijk het bekendste symbool van het land en moet daarom zeker bezocht worden. De bouw van de muur is oorspronkelijk begonnen in de Qin-dynastie (meer dan 2000 jaar geleden). Tijdens de Ming-dynastie hebben arbeiders de muur gerestaureerd en uitgebreid tot de hoogte, breedte en lengte van vandaag de dag.

De muur loopt door de hoogste bergkammen en bood terug in de tijd een uitstekend uitzicht voor de wachters uit de torens. Deze wachters van de uitkijktorens staken alarmbranden aan langs de muur in geval barbaarse indringers gespot werden. De muur heeft Mongoolse aanvallen verhindert.

Oorspronkelijk was de muur meer dan 6000 kilometer lang en liep de muur van Oud-Mansjoerije tot het fort van Jiayuguan (waar de Gobi-woestijn in het westen begint). 

Inclusief:

• Excursie: Bezoek de Chinese Muur 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Beijing - Xiamen

Na het ontbijt wordt u middels een privétransfer naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Xiamen. 

Bij aankomst in Xiamen wacht onze lokale representant u op in de aankomsthal en wordt u naar uw accommodatie gebracht. 

De provincie Fujian is een bergachtig kustgebied in het zuiden van China. Xiamen wordt beschouwd als een van de mooiste havensteden van China. Met elegante Europese architectuur, heuvelachtige smalle straatjes en een relatief rustig stadsleven is deze havenstad een mooie en ontspannen bestemming. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Beijing - Xiamen
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Gulangyu

Bezoek vandaag het eiland Gulangyu. Een korte tocht met de veerboot brengt u op het kleine Gulangyu. Het eiland staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, architectuur in koloniale stijl en een groot aantal interessante musea. Naast de historische betekenis van het eiland als internationale haven, is Gulangyu een geweldige plek om te ontsnappen aan het stadsverkeer en hoogbouw. Verken het gebied te voet, wandel over het kronkelende netwerk van paden van het eiland en geniet van de stilte om u heen. 

Inclusief:

• Excursie: Bezoek aan het eiland Gulangyu
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Hakka-dorpen

Vervolg uw reis naar Yongding. Yongding County ligt in de zuidwestelijke regio van de provincie Fujian en wordt bijna uitsluitend bevolkt door het Chinese Hakka-volk. Hakka, kan letterlijk vertaald worden als 'gastgezinnen', en zij staan ​​bekend om hun karakteristieke tulou-woningen, wat 'gebouwen uit aarde' betekent. In het verleden bood het hoge kasteelachtige gebouw onderdak en bescherming aan de Hakka die gediscrimineerd werden en ook tegen rondtrekkende bendes. Van de tien door UNESCO beschermde gebouwen verspreid over Fujian, zijn er vijf te vinden in Yongding.

Eerst bezoekt u het Tianluokeng Tulou Cluster, een verzameling van vier ronde gebouwen variërend van drie tot vijf verdiepingen hoog. De Tianluokeng-woningen liggen op een heuvel en zijn klassieke voorbeelden van een verdwijnende lokale architectuur uit de zuidelijke regio van China. Meer dan alleen huizen, het is een stad dat tot één gebouw is samengeperst. Alle pakhuizen, putten en slaapkamers van het dorp bevinden zich binnen de versterkte muren, waardoor een fortachtige gemeenschappelijke woning ontstaat die bescherming biedt tegen zowel bandieten als wilde dieren. Het gebouw is goed verlicht, goed geventileerd, winddicht en aardbeving bestendig. Verken het gebouw en praat met de lokale bewoners met de hulp van uw gids die als tolk kan fungeren.

Vervolg uw reis naar het Chengqi-huis, een van de oudste en grootste ronde gebouwen in de omgeving. Het gebouw staat bekend als de 'koning van Tulou" en gebouwd in 1709'. Het complex bestaat uit vier cirkelvormige gebouwen rond een voorouderlijke hal in het midden. Elke ring varieert van één tot vier verdiepingen en beschikt over 400 kamers, waterputten, keukens, graanopslagruimten en een gemeenschappelijke bibliotheek. In zijn glorie kon het complex plaats bieden aan ongeveer 80 gezinnen met in totaal meer dan 600 mensen. Stel u voor hoe het leven was tijdens de bloei van Chengqi terwijl u de bijzondere gebouwen verkent.

Inclusief:

• Privétransfer naar guesthouse
• Excursie: Bezoek aan de Hakka-huizen (Tianluokeng & Chengqi House)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Hakka-dorpen

Genesteld tussen de glooiende heuvels langs een rivier, is het Chuxi Tulou-cluster een verzameling van gouden, aarden huizen. Alle gebouwen in het cluster delen het woord qing, wat 'feest' betekent, en weerspiegelt perfect het gastvrije karakter van het Hakka-volk, inclusief het enorme Jiqing-huis dat bekend staat om zijn 72 trappen (en geen enkele spijker), Fuqing House en het Shengqing House . In totaal zijn hier in totaal vijf cirkelvormige en tien rechthoekige tulou te vinden en het leven gaat door zoals het generaties lang ging. Aanschouw het dagelijkse leven, van groenten die op het dak liggen te drogen ​​tot kleurrijke kleding die wappert in de wind terwijl ze drogen. 

Ga verder naar het Nanxi Tulou-cluster. De nederzetting strekt zich uit over enkele kilometers en bestaat bijna volledig uit tulou, waarvan het meest opmerkelijke het Yanxiang House is. Deze grote, ronde woning, gebouwd tijdens de Qing-dynastie, was ontworpen in de vorm van het hoofd en lichaam van een draak en was ooit het huis van een hoge functionaris.

Inclusief:

• Excursie: Bezoek aan de Hakka-huizen (Chuxi Tulou & Nanxi Tulou)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Via Zhangzhou naar Xiamen

Rijd in ongeveer 3 uur terug naar Xiamen via de rivierstad Zhangzhou.

Breng een bezoek aan Zhongshan Road. Dit is de plek om te winkelen in Xiamen - vooral 's avonds, wanneer de straat behoorlijk levendig wordt. De oude gebouwen in Europese stijl geven een speciaal tintje aan deze verkeersvrije straat, die vol staat met winkels, winkelcentra, restaurants en eetstands die voornamelijk Taiwanese snacks verkopen. Ook de kleine zijstraatjes die zich aftakken van Zhongshan Road zijn een bezoek waard.

Inclusief:

• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Xiamen - Shanghai

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Shanghai. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht. Uw accommodatie is prachtig gelegen dicht bij de Bund en de Yu tuinen. Vanaf de Bund heeft u uitzicht over de skyline van Shanghai, met name ’s avonds is het uitzicht met de verlichte gebouwen prachtig. 

Inclusief:

• Privétransfer naar het vliegveld
• Binnenlandse vlucht Xiamen - Shanghai
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Vintage fietstocht French Concession

De dag begint met een vintage fietstocht rond 08:00 uur. Zie vandaag een andere kant van Shanghai. Reis met het openbaar vervoer naar het Xintiandi-district. U ontmoet uw gids bij een lokaal café.  Na een korte veiligheidsbriefing en het instellen van de fietsen,  begint u met uw fietstour.  

Rijd door de schaduwrijke straatjes van de French Concession en stop om de architectuur te bewonderen. Leer over de internationale invloeden die de geschiedenis van Shanghai hebben gevormd.

Ga verder naar Fuxing Park, een ander iconisch Chinees park waar de lokale bevolking hun ochtendrituelen beoefent, van Tai Chi tot Tango dansen.

Fiets naar een straat met kraampjes voor een snackpauze - kies uit een scala aan zoete of hartige lekkernijen. Leer meer over de eetgewoonten van het Shanghainese-volk en de traditionele tafelmanieren. Fiets vervolgens verder naar een lokale markt. Zie de kopers en verkopers onderhandelen over de verse producten.

Aanschouw het lokale leven van dichtbij met een rit door de lilong van Shanghai. De lilong zijn een labyrintachtige smalle straten die woonwijken met elkaar verbinden. Door er doorheen te rijden krijgt u een goed beeld van de huizen en de dagelijkse activiteiten van de mensen.

Het laatste bezoek van de ochtend richt zich op de spirituele kant van Shanghai. Stop bij een taoïstische tempel verstopt in een rustige lokale buurt. Leer meer over het leven van Taoïstische monniken en de religie.

Na al het fietsen, is het tijd voor lunch! Duik in nog een ander uniek aspect van het Shanghainese-leven met een maaltijd in een boeddhistische kantine. In overeenstemming met religieuze overtuigingen zijn alle gerechten vegetarisch.

Na de fietstour van vanmorgen gaat u nu naar de oude stad, wat ook de thuishaven is van de beroemde Yu-tuinen, een prachtig voorbeeld van de kunst van het Chinese tuinaanleg, wat met name gebruikelijk is in deze regio. Traditioneel zijn Chinese tuinen een miniatuurreproductie van de natuur: de aanwezigheid van rotsen vertegenwoordigt bergen, vijvers stellen meren voor en waterstroompjes symboliseren rivieren. De zoektocht naar harmonie heeft voorrang op de rigoureuze geometrische planning die u zou zien in de meeste westerse tuinen.

 

Inclusief:

• Excursie: Vintage fietstocht door de French Concession met stops
• Excursie: Bezoek aan de Yu-tuinen
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Shanghai vrije dag

Bezoek bijvoorbeeld de hypermoderne delen van de stad en ga naar de top van de Shanghai Tower, de toren is 632 meter hoog met 121 verdiepingen bovengronds en 5 verdiepingen onder de grond, het is momenteel het hoogste gebouw in China.

Ook kunt u de Bund bezoeken. De beroemde boulevard van de stad langs enkele historische gebouwen van Puxi. Het gebied dateert uit de jaren 1930 en u ziet duidelijk de Europese invloeden. 

Vanaf de Bund loopt u zo de beroemde East-Nanjing Road op, met zijn kleurrijke lichtborden en een menigte van lokale bevolking en toeristen die perfect overeenkomen met het imago van een moderne Aziatische hoofdstad.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Vertrek vanuit China

Vandaag gaat u beginnen aan uw terugreis.  In de ochtend wordt u terug naar het vliegveld worden gebracht. Wij vertrouwen erop dat u een fantastische reis heeft gehad. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht Shanghai - Amsterdam

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 4.425,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class
• Binnenlandse vlucht op basis van Economy Class
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Privétransfer zoals genoemd in 'dagelijke informatie'
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', 
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Upgrade kamertype  
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis China van de gebaande paden

Accommodaties

Pentahotel Beijing

In het hart van Beijing is het Pentahotel gunstig gelegen, op twee minuten van Chongwenmen Metro Station en dichtbij de meest populaire toeristische attracties zoals het Tiananmenplein, de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel. Wangfujing en de Pearl Market zijn op een steenworp afstand van de lokale cuisine en mogelijkheden om te winkelen. Pentahotel Beijing biedt 307 kamers, elke kamer is ruim en efficiënt ontworpen. Met high-speed internet, uitgebreide voorzieningen en comfortabele bedden, biedt elke kamer alles wat u nodig heeft. U kunt ontspannen in een relaxte sfeer, aan de levendige pentalounge, een lobby die de hele dag geopend is en dient als een café-bar.

Uw verblijf: 3 nachten

Intercontinental Xiamen

InterContinental Xiamen is een luxehotel in het nieuwe financiële gebied, grenzend aan de pittoreske kustweg en het strand, op loopafstand de JFC Shopping Mall en het Banlam Grand Theatre. U kunt vanuit de hotelkamers en het buitenzwembad genieten van het adembenemende uitzicht op zee.

Uw verblijf: 2 nachten

Tulou Fuyulou Changdi Inn

Het Tulou Fuyulou Changdi Inn is gevestigd in een gebouw van meer dan 100 jaar oud en biedt accommodatie in het folkloristische dorp Hakkas in Longyan. Bij de accommodatie kunt u genieten van huisgemaakte Hakka gerechten.

Elke kamer in dit pension is voorzien van airconditioning en een flatscreen-tv. De kamers zijn voorzien van een waterkoker. De kamers hebben een eigen of een gedeelde badkamer. Voor extra comfort worden er slippers en gratis toiletartikelen verstrekt.

Uw verblijf: 2 nachten

Intercontinental Xiamen

InterContinental Xiamen is een luxehotel in het nieuwe financiële gebied, grenzend aan de pittoreske kustweg en het strand, op loopafstand de JFC Shopping Mall en het Banlam Grand Theatre. U kunt vanuit de hotelkamers en het buitenzwembad genieten van het adembenemende uitzicht op zee.

Uw verblijf: 1 nacht

SSAW Boutique Hotel Shanghai Bund

Het SSAW Boutique Hotel Shanghai Bund ligt in het bruisende centrum van Shanghai. Het ligt in het Huangpu-district, dicht bij metrolijnen 8 en 10. Het ligt op loopafstand van de bekende Yu Garden, de Bund en de beroemde winkelstraat Nanjing Road. 

Elke kamer is uitgerust met hoogwaardige matrassen, airconditioning, een minibar, een kleine koelkast, en een haardroger.

Het hotel beschikt ook over een restaurant in oosterse-stijl dat gespecialiseerd is in Kantonese en lokale gerechten. 

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Beijing

Beijing is het economische, politieke en educatieve centrum van China. De stad is beroemd om zijn Hutongs, traditionele woningen in kleine straatjes met een binnenplaats (siheyuan). Sinds het midden van de 20e eeuw zijn veel hutongs gesloopt om plaats te maken voor nieuwe wegen en gebouwen. Een bezoek aan Beijing biedt een kijkje in het Chinese keizerlijke verleden. Hoogtepunten van Beijing zijn onder andere het Tiananmenplein, de Verboden Stad en het Olympisch Stadion. Ook is het een goed vertrekpunt voor een bezoek aan de legendarisch legendarische Chinese Muur.

Xiamen

De levendige en moderne havenstad Xiamen ligt aan de zuidoostkust van China, aan de overkant van Taiwan. Met zijn lange promenades en Europese architectuur is de plek bekend geworden als een soort Chinese Middellandse Zee. Ook is dit het meest bekende opstappunt naar het kleinere Gulangyu-eiland. Door velen gezien als de parel van de hele provincie. Gulangyu is een autovrij eiland met meanderende straten vol koloniale villa's, weelderige tuinen en prachtige stranden. De stad Xiamen beschikt ook over het langste verhoogde fietspad ter wereld, de Xiamen Bicycle Skyway. Mis het spectaculaire tropische uitzicht vanaf Sunlight Rock niet en maak een avondwandeling langs het Yundang-meer.

Fujian Province

Located in southeast China, the coastal province of Fujian is home to two main tourist centres. The first of these is the seaside city of Xiamen, which - along with an attractive promenade - offers access to Gulangyu Island, which is known as the Gallery of International Architecture as it contains over 1,000 different building styles, from traditional Japanese houses to 19th-century European structures. Also accessible from Xiamen is the UNESCO World Heritage Site of Fujian Tulou, a collection of unique fortified earth buildings in the nearby mountains. The province’s other chief hub is the capital of Fuzhou, which contains the downtown area known as 3 Lanes and 7 Alleys, where some Ming and Qing Dynasty buildings are preserved. From Fuzhou, it is also possible to organise trips to gorgeous Wuyi Mountain.

Longyan

Longyan is een bestemming met een betoverend natuurlijk landschap en een rijk erfgoed in de provincie Fujian in China. De prefectuurstad herbergt een ongelooflijke ‘Tulou’, een traditioneel dorp van de Hakka-bevolking. De prachtige Guanzhai-berg biedt een bijzonder landschap om te verkennen met zijn meren, rivieren, grotten, bossen en tempels. Op de vlakke top kunnen wandelaars verbluffende uitzichten zien op de groene landerijen bezaaid met dorpen, ondersteund door lagen bergtoppen. Gebouwen uit de Song-, Ming- en Qing-dynastieën zijn verspreid over de bergen. 

Shanghai

Gelegen aan de monding van de beroemde Yangtze-rivier, is de beroemde internationale metropool Shanghai een gewaagde en uitgesproken mix van Oost en West. U vindt hier enkele van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, historische shikumenhuizen met een stijl die een mengelmoes is van de Chinese architectuur en een Europees tintje. Shanghai heeft bovendien een van de rijkste verzamelingen van de Art Deco gebouwen in de wereld. Must see attracties zijn onder andere: de Yuyuan Gardens; de vele traditionele chinese theehuizen waar een breed scala van thee, samen met de traditionele Chinese lekkernijen worden aangeboden; en het Shanghai museum met zijn indrukwekkende oude bronzen tentoonstelling. Met zo'n breed scala aan attracties en al wat deze stad te bieden heeft raakt u hier niet uitgekeken.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!