Ecuador reis | Rondreis kleurrijk Ecuador

  authentique

  

21-daagse reis door Ecuador

€ 

Vanaf 4.255,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

21-daagse individuele reis Ecuador

Ecuador is een land van vele uitersten. Tijdens deze reis maakt u kennis met veel bijzondere aspecten van het land. De reis begint in Quito, de hoofdstad van het land, die u met een gids gaat verkennen. Een bezoek aan de evenaar kan natuurlijk niet ontbreken. Vervolgens reist u af naar het prachtige nevelwoud, waar u vele vogelsoorten, waaronder kleurrijke kolibri’s, en vlinders kunt spotten. Geniet van de weelderige bloemen, varens en watervallen van dit gebied. Daarna heeft u in Otavalo homestay, waardoor u goed in contact komt met de lokale bevolking. U bezoekt hier ook het mooie Cuicocha-meer. Via de vulkanische bronnen van Papallacta reist u naar een bijzonder stukje Ecuador, namelijk het Amazone-regenwoud. Hier gaat u te voet of per boot de jungle ontdekken en op zoek naar wildlife, zoals papegaaien, tapirs en apen. In Baňos kunt u heerlijk bijkomen in de warmwaterbronnen, of juist actief te voet of per fiets de vele watervallen verkennen. Via het Chimborazo Nationaal Park en reist u door naar Alausi, waar u een stukje meereist op de Nariz del Diablo-treinreis. De volgende stop is Ingapirca, een indrukwekkend Inca-ruïne, die u bezoekt op weg naar Cuenca, een prachtige historische stad waar u optimaal kunt cultuurproeven. Na een bezoek aan Cajas Nationaal Park reist u via een overnachting in Guayaquil naar uw laatste bestemming van deze reis: de kustplaats Puerto Lopez. Hier bezoekt u het mooie Machalilla Nationaal Park en Isla de La Plata en kunt u ontspannen aan het strand.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Ecuador - Hotel Boutique Plaza Sucre
Dag 3 - 4 - Ecuador natuur - Bellavista Cloud Forest Reserve & Lodge
Dag 5 - 6 - Ecuador homestay - Community based home stay Otavalo
Dag 7 - Papallacta warmwaterbronnen - Termas Papallacta Spa & Resort
Dag 8 - 9 - Amazone-regenwoud - Liana Lodge
Dag 10 - 11 - Baños watervallen en natuur - Sangay Spa Hotel
Dag 12 - Chimborazo Nationaal Park - La Quinta Hostería
Dag 13 - 14 - Ecuador cultureel - Hotel Victoria
Dag 15 - Cajas Nationaal Park - Hotel Palace Guayaquil
Dag 16 - 19 - Machalilla Nationaal Park en Isla de La Plata - Hosteria Mandala
Dag 20 - Vertrek vanuit Ecuador
Dag 21 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Ecuador

Per intercontinentale vlucht komt u aan in Quito. U start uw reis in deze in de Andes gelegen hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Een transfer brengt u daarna naar het hotel waar u verblijft.

De volgende dag maakt u een citytour om de mooiste plekken van Quito te bezoeken. U bezoekt onder andere Mitad del Mundo, waar de evenaar gemarkeerd is. Ook bezoekt u het Inti ñan-zonnemuseum. Dit museum bevindt zich aan de uitlopers van de Andes en biedt een onverwachte combinatie tussen de fysica, folklore en cultuur.

Inclusief:

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Quito
 • Meet & Greet op de luchthaven
 • Privétransfer naar uw hotel
 • Privé citytour Quito inclusief entreegelden
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - 4 - Ecuador natuur

U brengt deze dagen een bezoek aan het nevelwoud nabij Quito, dit sprookjesachtige paradijs is de thuishaven voor talloze kolibrie-soorten en andere kleurrijke vogels. U vertrekt al vroeg om het maximale uit uw verblijf te halen.

Op de eerste dag maakt u, nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijt, een begeleide wandeling. U daalt via een mooie bergweg naar de beboste bergen waar een prachtig uitzicht op u wacht. Na de lunch kunt u een begeleide wandeling maken met een Bellavista gids, die u alles over de omgeving kan vertellen. Tijdens de begeleide wandeling maakt u kennis met de uitbundige vegetatie (orchideeën, bromelia's, varens, bomen, etc). Bovendien gaat u op zoek naar de vele vogelsoorten.

Na een verkwikkende nachtrust, maakt u een ochtendwandeling. Na het ontbijt gaat u de omgeving verkennen samen met een lokale gids en brengt u een bezoek aan de prachtige waterval die verborgen zijn in het woud. In de middag kunt u op eigen tempo het bijzondere nevelwoud ontdekken. Elke wandeling onthult weer iets nieuws!

Inclusief:

 • Twee overnachtingen op basis van volpension inclusief transfers en activiteiten in groepsverband georganiseerd door de lodge met kundige gidsen.

Dag 5 - 6 - Ecuador homestay

De komende dagen staat u iets bijzonders te wachten, u slaapt namelijk bij de lokale mensen van Otavalo. U wordt hier warm welkom geheten. Samen met de familie nuttigt u uw maaltijden en tijdens uw verblijf komt u meer te weten over de cultuur van de lokale gemeenschap.

De volgende dag maakt u een wandeling bij het Cuicocha-meer met een lokale gids. Cuicocha komt uit het Kichwa “Lago del Cuye” en betekent Cavia-meer. De Cuicocha is een 3 kilometer grote caldera-vulkaan met een meer waarvan het grootste eiland de vorm van een cavia heeft. Het ligt aan de voet van de Cotacachi-vulkaan.

Inclusief:

 • Privétransfer met uw gids
 • Wandeling bij Cuicocha met lokale gids
 • Twee overnachtingen op basis van half pension

Dag 7 - Papallacta warmwaterbronnen

Samen met uw gids rijdt u naar uw volgende bestemming Papallacta. De warme vulkanische bronnen van Termas de Pappallacta zijn de bekendste van Ecuador en u geniet hier de komende dagen van de diverse spa's in het dorp. Een ontspannen verblijf!

Inclusief:

 • Privétransfer met uw gids
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - 9 - Amazone-regenwoud

U reist verder naar de Amazone. Het ecosysteem van de hoge amazone regio is, ondanks dat het nog steeds het Amazone-regenwoud is, erg verschillend in vergelijking tot de lagere gebieden van de Amazone. Vanwege de kleine bergen en heuvels blijft het klimaat het gehele jaar aangenaam. Het gebied biedt geweldige mogelijkheden om te genieten van talrijke en ongerepte wild water rivieren met alle activiteiten die hierbij komen kijken. 

Inclusief:

 • Privétransfer met uw gids
 • Twee overnachtingen op basis van volpension inclusief transfers en activiteiten in groepsverband georganiseerd door de lodge met kundige gidsen.

Dag 10 - 11 - Baños watervallen en natuur

Uw volgende stop is het paradijselijke Baños, dat ligt in een sprookjesachtige groene vallei. U heeft deze dagen ter vrije besteding en kunt u samen met uw gids de omgeving verkennen. Ook kunt u bijvoorbeeld fietsen huren en de watervallentocht maken, of wandel- en trektochten maken. Voor de actievelingen zijn er ook raft-, zipline- en canyoning-mogelijkheden. Ontspan daarnaast in één van de vele warmwaterbronnen in het dorp. 

Inclusief:

 • Privétransfer met uw gids
 • Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 12 - Chimborazo Nationaal Park

Uw volgende halte is het charmante stadje Alausi dat gelegen is in de prachtige Andes-hooglanden van Ecuador. Onderweg bezoekt u samen met uw gids het Chimborazo Nationaal Park waar de Chimborazo-vulkaan gelegen is.

Inclusief:

 • Privétransfer met uw gids
 • Bezoek aan Chimborazo nationaal park
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - 14 - Ecuador cultureel

Op dag 13 wordt u naar Cuenca gebracht. Onderweg maakt u een stop bij de indrukwekkende Inca-ruïne: Ingapirca.

Cuenca wordt door velen beschouwd als mooiste stad van Ecuador. U heeft het verblijf hier ter vrije besteding en u kunt wandelen langs de sierlijke straatjes en kleurrijke pleinen met lokale marktjes en genieten van de prachtige architectuur van de stad. De gids en het transport staat tot uw beschikking om de stad en de omgeving ontdekken.

Inclusief:

 • Privétransfer met uw gids met bezoek aan Ingapirca onderweg
 • Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 15 - Cajas Nationaal Park

U reist verder naar Guayaquil. Voordat u hier aankomt bezoekt u echter samen met uw gids het bijzondere Cajas Nationaal Park. Dit park is ontstaan door gletsjers en hier vindt u veel vegetatie en mooie bloemen. Geniet van de Andes natuur! 

Naarmate u dichterbij Guayaquil komt, hoe warmer en vlakker het wordt. In Guayaquil kunt u 's avonds leuk wandelen over de Malecón 2000-boulevard.

Inclusief:

 • Privétransfer met uw gids
 • Bezoek Cajas Nationaal Park
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - 19 - Machalilla Nationaal Park en Isla de La Plata

De laatste bestemming van uw reis is het leuke Puerto Lopez, waar u nog een aantal dagen van het strand kunt genieten. Tijdens uw verblijf bezoekt u samen met uw gids het prachtige Machalilla Nationaal Park. Een drasland vol mangroves en moerassen waar vele vogels nestelen en onder andere ook twee apensoorten voorkomen. Ook maakt u een bootexcursie naar Isla la Plata, een prachtig eiland waar u goed kunt snorkelen. Hier krijgt u een beeld van hoe de Galapagos-eilanden eruit zien.

Inclusief:

 • Privétransfer met uw gids
 • Bezoek Machalilla Nationaal Park met privégids
 • Bootexcursie Isla de La Plata in  groepsverband
 • Vier overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 20 - Vertrek vanuit Ecuador

Uw reis door Ecuador is tot een einde gekomen. Een transfer brengt u naar de luchthaven van Guayaquil. Hier vandaan vliegt u terug naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt.

Inclusief:

 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Intercontinentale vlucht Guayaquil - Amsterdam

Dag 21 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 4.255,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 19 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Privétransport met Engelstalige privé gids/chauffeur van dag 5 tot en met dag 16
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde privé transfers
• Entreegelden nationale parken
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Verblijf Bellavista Lodge, waarmee het ecologisch reservaat met officieel beschermd gebied wordt gesteund
• Homestay in Otavalo, waarbij u direct de lokale gemeenschap ondersteunt
• Verblijf Liana eco-lodge, waarbij o.a. alle excursies worden uitgevoerd door de inheemse bevolking (gedeeltelijk van de Kichwa gemeenschap)

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis kleurrijk Ecuador

Accommodaties

Hotel Boutique Plaza Sucre

Dit boutique hotel is gevestigd in een 18-eeuws gebouw in het hart van Quito. Elke kamer heeft een balkon en een privé badkamer. In de ochtend wordt er een ontbijt buffet geserveerd en het restaurant El Panecillo biedt een variëteit aan lokale en internationale gerechten en cocktails. Tevens heeft het hotel een kunsttentoonstelling waar veel Ecuadoriaanse kunsstukken worden tentoonstelt, van schilderijen tot beeldhouwerken.

Uw verblijf: 2 nachten

Bellavista Cloud Forest Reserve & Lodge

Bellavista Cloud Forest Reserve ligt op de noordwestelijke heuvels van de Andesbergketen in Ecuador en strekt zich uit over meer dan 700 hectare subtropisch jungle landschap. Bellavista is een prachtige plek voor bezoekers om het unieke weelderige nevelwoud en zijn exotische diversiteit van vogel- en plantenleven te ontdekken. Het nevelwoud is de droom van natuurliefhebbers en een paradijs voor vogelliefhebbers die bezoekers meer dan 320 soorten vogels biedt. Mis niet de avontuurlijke trek naar de magische verborgen watervallen.

Uw verblijf: 2 nachten

Community based home stay Otavalo

Een lokale familie zult u ontvangen in hun huis. Hier verblijft u in uw eigen gastkamer met eigen badkamer. U dineert met verse ingrediënten samen met de familie. Na een goede nachtrust geniet u van het ontbijt dat voor u wordt gemaakt.

Uw verblijf: 2 nachten

Termas Papallacta Spa & Resort

Termas de Papallacta Spa & Resort wordt gewaardeerd om zijn professionaliteit, innovatieve spa en ecologisch verantwoorde bedrijfsvoering. De rustgevende thermale bronnen in de ongerepte natuur van dit gebied is een 'must' onder Ecuadoraanse toeristische attracties. Termas de Papallacta Spa & Resort ligt op slechts 67 km ten oosten van de hoofdstad van Ecuador, Quito.

Uw verblijf: 1 nacht

Liana Lodge

In de omgeving van de lodge is een dierenopvangcentrum, waar gewonde of alleen achtergebleven dieren naartoe worden gebracht. De dieren lopen hier veelal vrij rond en er zijn enkele zeer zeldzame diersoorten te vinden. Vrijwilligers doen onderzoek, geven voorlichting en verzorgen de dieren. In sommige gevallen kunnen de dieren opnieuw uitgezet worden in de natuur.

Uw verblijf: 2 nachten

Sangay Spa Hotel

Het Sangay Spa Hotel ligt naast een indrukwekkende 80 meter hoge waterval en aan de overkant van de beroemde thermische baden van Baños.
Het hotel is gebouwd met een Europese renaissance stijl met 21 ruime kamers, een cafetaria en een restaurant met grote ramen waar u de vallei, bergen en prachtige tuinen met exotische planten en bloemen kunt bewonderen

Uw verblijf: 2 nachten

La Quinta Hostería

Vlak naast het treinstation is het authentieke Hosteria La Quinta gelegen met een schitterend uitzicht op het omliggende berglandschap en het aantrekkelijke dorpje Alausi. Hosteria La Quinta is een rustiek pension met een patio tuin versierd met verschillende planten. De kamers zijn van verschillende grootte en op Spartaanse wijze. Het pand is gelegen op een heuvel en sommige kamers hebben een weids uitzicht over de vallei en de stad van Alausi. Er wordt weinig engels wordt gesproken, maar het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Victoria

Hotel Victoria is een sfeervol hotel op een steenworp afstand van het historische centrum van Cuenca. Het imposante marmeren gebouw en de decoratie in het hotel ademen de sfeer van Cuenca. De kamers zijn van alle gemakken voorzien voor een ontspannen verblijf. Hotel Victoria beschikt over een restaurant dat heerlijk lokale en internationale recepten serveert.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Palace Guayaquil

Het elegante hotel Guayaquil biedt comfortabelekamers in het stadscentrum van Guayaquil. U kunt dineren in het Palace Restautant, dat internationale gerechten serveert met een mix van Ecuadoriaanse smaken. Vanuit het hotel kunt u het Guayaquil ontdekken zoals het Province Governors Palace, het stadshuis en de Malecón 2000 riverside promenade. Tevens vindt u nabij het hotel verschillende eet-en uitgaansgelegenheden.

Uw verblijf: 1 nacht

Hosteria Mandala

De prachtige eco lodge Hosteria Mandala is gelegen in een tropische tuin aan de Pacifische kust. De knusse lodges liggen verspreid in de exotische tuin en bieden u rust en privacy. In de eco lodge vindt u allerlei kunst van over de hele wereld, veelal decoratief handwerk van natuurlijke materialen. U wandelt met gemak het vissersdorpje in waar u kunt genieten van de heerlijke verse vis die in Puerto Lopez vers gevangen wordt. Verder organiseerd de lodge ook verschillende activiteiten zoals paardrijden, hiken, snorkelen en een excursie naar Isla de Plata.

Uw verblijf: 4 nachten

Bestemmingen

Quito

Quito ligt gemiddeld 2.850 meter boven zeeniveau in het Andes gebergte. De koloniale binnenstad was één van de eerste stadscentra die op de wereld-erfgoedlijst belanden en is prachtig onderhouden. Quito wordt tot de mooiste steden van het continent gerekend. Het heeft ook één van de grootste koloniale centra van Latijns Amerika, enkel Havana op Cuba heeft een grotere historische kern, maar is lang niet zo mooi gerestaureerd. Buiten de oude binnenstad kent Quito ook moderne wijken.. Bij een heldere dag biedt Quito een prachtig uitzicht op de besneeuwde top van de Cotopaxi vulkaan. En waar Rio de Janeiro het beroemde Christusbeeld heeft kijkt in Quito een stenen Maria vanaf de ‘Panecillo’ heuvel over de stad uit.

Northern Andes Ecuador

Met een dramatisch landschap van stijgende bergtoppen, talrijke vulkanen en uitbundige nevelwouden zijn de noordelijke Andes, een lang, smal plateau dat opdoemt boven de westelijke regio van Ecuador. Bezoekers van het gebied kunnen zich verliezen in de grote verscheidenheid aan dingen die er te doen zijn op de berghellingen, variërend van spannende buitenactiviteiten tot fascinerende culturele ervaringen. Hoogtepunten zijn onder meer een schilderachtige wandeling en een canopy-tour langs het groene landschap van Mindo Cloud Forest en een wandeling langs de geplaveide straten van de oude binnenstad van Quito om de prachtige koloniale architectuur te bekijken. Mis een bezoek aan het kleine stadje Otavalo niet, de thuisbasis van de enorm populaire Otavalo Market, bekend als de grootste markt voor traditionele sieraden, textiel en ambachten in Zuid-Amerika.

Bellavista Cloud Forest Reserve

Bellavista Cloud Forest Reserve ligt op de noordwestelijke heuvels van het Andesgebergte in Ecuador en is een klein maar spectaculair beschermd gebied. Deze unieke Andes-uitje heeft een ongelooflijke biodiversiteit en strekt zich uit over meer dan 700 hectare subtropisch, met jungle bedekt landschap. Het wordt gekenmerkt door beboste berghellingen die afdalen in diepe kloven die zijn uitgesleten door watervallen en kristalheldere beken. Bellavista is een prachtige plek voor bezoekers om het weelderige nevelwoud en de exotische diversiteit van vogels en planten te ontdekken. Het reservaat is de droom van een natuurliefhebber en een paradijs voor vogelspotters met meer dan 320 geregistreerde soorten. Mis niet de avontuurlijke tocht door het met orchideeën begroeide regenwoud naar de magische verborgen watervallen.

Tandayapa Valley

Situated within a magical Andean cloud forest, the Tandayapa Valley is a popular site along the Old Quito-Nono-Mindo road, which runs northwest of Quito City. Tandayapa Valley boasts a spectacular tropical jungle environment making it a perfect getaway for nature lovers. It is a world-famous birding area known for its diverse and a plentiful hummingbird population as well as over 300 other bird species. The valley offers visitors a fantastic selection of activities including: bird watching, horse riding and hiking along countless hiking trails through lush forested mountain slopes and deep gorges Don’t miss the spectacular plate-billed mountain toucan, which can be spotted on one of the valley's many guided bird watching tours.

Cloudforest Ecuador

Running along most of the length of the country, Ecuador’s subtropical Cloud Forest is a wonderland of phenomenal nature, terrifying adventure sports, and traditional villages. Set at around 2000 metres above sea level, the forest lives up to its name with sky-scraping trees decorated with gorgeous brightly coloured orchids and bromeliads. It boasts more than 20 percent of the world’s bird species, including 35 species of hummingbirds among many other spectacular showstoppers. Animal lovers may catch glimpses of the endangered spectacled bear, as well as puma, Andean coati, and tayra. Activities on offer include a sky-bike - the chance to pedal over the canopies - as well as zip lining, mountain biking, rappelling down waterfalls, horse riding, and cable car rides. Discover the area’s unique culture in the village of Mindo, or visit one of the chocolate farms.

Angochagua

Het Ecuadoriaanse schilderachtige dorpje Angochagua ligt aan de voet van de machtige Cerro Imbabura en wordt omgeven door het magnifieke Protected Zuleta Forest Reserve en de Andes-bergketen. Dit is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers. U vindt hier dichte bebossing, imposante bergen, slapende vulkanen en een overvloed aan unieke flora en fauna. Zwem in kristalheldere waterbronnen, wandel langs prachtige bergwegen en spot de majestueuze Andes-Condor in vlucht. Hoogtepunten in de omgeving zijn het Condor Rehabilitation and Interpretation Center, een indrukwekkende 11e eeuwse archeologische site en ontmoetingen met de omliggende inheemse gemeenschappen.

Otavalo

Otavalo staat met name bekend om één van de grootste en meest kleurrijke indianenmarkten van Latijns Amerika. Ondanks dat er iedere dag een markt plaatsvindt, vindt op zaterdag ‘s ochtends de grootste markt plaats. De straatjes en de pleinen staan gevuld met koopmannen en consumenten uit de gehele regio. Er worden van Alpaca wollen kleding tot bijzondere vruchten en handwerk aangeboden. Een absolute must is de dierenmarkt in de vroege ochtend te bezoeken, waar varkens, lama’s en cavia’s aan de man gebracht worden.

Imbabura Province

Imbabura is een van de meest bezochte provincies van Ecuador en ligt midden in het Andes gebergte in het noordelijk deel van Ecuador. Deze provincie biedt een wonderlijke combinatie voor avontuur- en cultuurliefhebbers met zijn enorme en vele meren, sensationele  bergen en traditionele dorpjes en marktjes. Otavalo met zijn levendige en kleurrijke markt heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen vanwege de mooie en handgemaakte  kunst en kleding. Het is heerlijk  om de verschillende smaakvolle lokale gerechtjes te proeven.  De adembenemend mooie Cuichoca krater meer leent zich prima om te hiken en te zwemmen. Ook kun je hier boottochten maken. Breng beslist een bezoek aan de  heiloge Peguche waterval en het San Pablo meer waar diverse sportieve activiteiten mogelijk zijn.  In een van de restaurantjes kun je een heerlijke lokale koffie drinken en een gefrituurde maaltijd met varkensvlees nuttigen.

 

Papallacta

Perched high up in the spectacularly scenic Andes Mountain Range, the small town of Papallacta is known for its breathtaking setting and high-altitude hot springs. The undeniable highlights of this town are tucked away in the surrounding landscape and feature: the beautiful Cayambe-Coca Ecological Reserve, boasting numerous glistening lakes and scenic trails; as well the luxurious therapeutic hot springs at the Termas de Papallacta Spa and Resort, offering over three-dozen sparkling pools. Visitors can look forward to many activities including: discovering the beautiful surrounding valleys; exploring the lush jungle trails and soaking in the steaming open-air baths with the majestic Andean mountains as your backdrop.

Antisana National Park

Located a convenient hour’s drive from Quito City in Ecuador’s breathtaking Napo Province, Antisana National Park is a wonderland of vast open plains, majestic snow-laden mountains, and incredible wild animals. Bushlands and grassy fields are the perfect place for the mighty Andean Condor, the country’s national symbol, which can be watched from a fantastic lookout point, along with numerous rare and endangered species. Visitors may spot Ecuadorian Hillstar hummingbirds, Mountain Tapirs, bush dogs, Giant Conebills, and many more. The park is an excellent location for climbing enthusiasts, who will enjoy the challenge of the Antisana Volcano, known for its difficulty and stunning surrounding mirror-like lagoons, which provide great fishing opportunities. Make sure to visit the wonderful hot springs in the Tambo Valley.

Cayambe Coca Ecological Reserve

Sprawling along the equator, roughly 38 kilometres from Quito, the Coca Cayambe Region and Cayambe Coca National Park encompasses a combination of lowland and mountain rainforest regions. The area boasts phenomenally rich biodiversity and is home to the spectacular Cayambe Peak (an attraction with experienced climbers) and a number of lakes, rivers and hot springs in the area (make sure to visit those at Papallacta and Oyacach). It is also a famous bird-watching paradise, with almost 400 species including rare tanagers, the sword-billed hummingbird, and the Andean condor. Animals include the renowned spectacled bears, puma, pudu deer and Andean foxes. Nature enthusiasts will enjoy the chance to see a range of magnificent orchids, and fishing enthusiasts will delight in taking some of the many expeditions on offer to explore the well-stocked pocket lakes.

Napo Province

Set in the middle of Ecuador, between a triangle of nature reserves in the country’s Amazonian region, Napo Province offers its visitors an incredible natural paradise. In Papallacta, relax in famous, wonderful natural hot springs, or go searching for orchids and hummingbirds. In Tena, explore the spectacular Jumandi Caves and swim the pool beneath, go chocolate tasting at the Kallari Chocolate Farm, and work it off with watersports on the Jatunyacu River. Take a shower in magnificent waterfalls in Misahualli, or learn about (and follow the trail behind) the legend of the Treasure of the Llanganates at the Llanganates National Park. At the Sumaco Napo-Galeras National Park, see some 280 birds species, and look for glimpses of jaguars and brown-toed sloths. Meet locals in the communities of Oyacachi and Paquiestancia, and watch Andean condors fly overhead, in the Cayambe-Coca National Park.

Avenue of the Volcanoes

Uitgestrekt over meer dan 320 km tussen de oostelijke en westelijke Cordillera gebergtes, bevindt Ecuador’s ‘Avenue of the Volcanoes’. Het land biedt maar liefst 14 indrukwekkende vulkanen. In de omgeving zult u enkele traditionele steden treffen. Een van de mooiste vulkanen ter wereld, is dan ook gelegen in het nationaal park Cotopaxi. Vanwege de gletsjers die zich aan de top van de vulkanen bevinden, is het aan te raden om alleen als ervaren bergbeklimmers deze krachtige pieken te beklimmen. Cayambe, met zijn permanente sneeuw top, en Chimborazo, de hoogste vulkanische berg van Ecuador, zijn ook een van de vele hoogtepunten tijdens deze spectaculaire route. Een aantal rondleidingen beginnen en eindigen in de bruisende hoofdstad Quito.

The Amazon Ecuador

De Amazone strekt zich uit over maar liefst acht Zuid-Amerikaanse landen, met als highlight de Ecuatoriaanse Amazone. Hier kunnen bezoekers een combinatie van avontuurlijke jungle paden en een rijk vogel- en dieren leven ervaren. Daarnaast vindt men er inheemse nederzettingen en jungle eco-lodges die gasten de mogelijkheid geeft om van dichtbij en persoonlijk met de natuurlijke omgeving in contact te komen.

Ahuano

Gelegen aan de noordelijke oevers van de rivier de Napo en in het hart van het tropische regenwoud van Ecuadoraanse Amazone ligt het kleine rivierdorp Ahuano. Het is de thuisbasis van de inheemse Kichwa-mensen die hun rijke traditionele inheemse cultuur hebben behouden. Het dorp ligt in een landschap met een biodiverse ecosysteem en diverse fauna en flora. Bezoekers kunnen uitkijken naar een breed scala aan fascinerende activiteiten en rondleidingen, waaronder: wandelen door de Amazone-jungle, Ecuadoriaanse kooklessen, deelnemen aan een heilige sjamaan reinigingsceremonie, of het maken van ambachtelijke chocolade met de beste kwaliteit cacao. Andere populaire activiteiten zijn: canyoning, tubing, zwemmen, varen en kanoën. Mis niet het Zoonica Park, een heiligdom dat bewoond is door een aantal bedreigde soorten zoals tapir, coati, toucans, uilen, schildpadden en bomen.

Tena

Het bruisende centrum van Tena wordt begrensd door het Amazone-regenwoud in het noordoosten van Ecuador. Hoewel velen de stad gebruiken - (lokaal bekend als de 'Kaneelhoofdstad van Ecuador') - als toegangspoort voor jungle-reizen diep in de Amazone (er zijn veel reisorganisaties gevestigd in Tena), is het ook uitgegroeid tot een belangrijke wildwaterrafting- en kajakbestemming, met enthousiaste bezoekers die vanuit alle hoeken van de wereld reizen, om te genieten van het ongelooflijke netwerk van rivieren en zijrivieren rondom de stad. Andere belangrijke activiteiten zijn; rondleidingen door het Sumaco Napo-Galeras National Park, een intense wilderniservaring rond de Sumaco-vulkaan (die 3.700 meter boven zeeniveau stijgt) en een bezoek aan het Jatun Sacha Biological Station, waar u meer te weten kunt komen over de belangrijke herbebossings- en duurzaamheidsprojecten van deze instelling.

Amazon Basin

De Amazone is ‘s werelds grootste regenwoud met een biodiversiteit die nergens ter wereld geëvenaard wordt. De Amazone rivier vormt samen met al haar zijrivieren verreweg het grootste stelsel van rivieren ter wereld. Het gebied strekt zich uit over 9 landen waaronder Brazilië. Het is het leefgebied van 20% van alle vogels en planten, en van 10% van alle zoogdieren op aarde. Overtreffende trap en mega cijfers daargelaten, is een verblijf in de jungle toch wel de aangewezen manier om getallen om te zetten naar beleving. De rijke flora en fauna overtreffen de verwachting van elke bezoeker. Per boot en te voet verkent u het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, krokodillen en andere jungledieren!

Baños

Het paradijselijke Baños is zonder meer één van de mooiste plekjes van Ecuador. De sprookjesachtige groene vallei langs de Tungurahua vulkaan biedt de bezoeker vele mogelijkheden als bergwandelingen, paardrijdtochten, warme bronnen en fietstochten. Aangezien u alles gemakkelijk zelf organiseert vanuit Baños heeft u deze dagen ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld fietsen huren en de watervallentocht maken. Ook een aantal wandel- en trektochten behoren tot de mogelijkheden. Vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan het museum naast de kathedraal rondom de vulkaan.

Tungurahua Province

Set in the centre of Ecuador, and flanked by the Llanganates National Park in the east, Tungurahua is a province characterised by its namesake volcano. The region is a mecca for outdoor sports enthusiasts, with its spectacular landscapes including Sierra and Amazon Basin: a paradise of lush green jungle, dramatic ravines, massive waterfalls and rivers. Ziplining over gorges and through trees presents a major drawcard, but an endless list of other activities are also on offer. At Banos, visitors can bathe in the sacred, mineral-rich hot springs, or walk to Luna Runtun Spa to watch the ash and lava of the volcano. In the capital, Ambato, visitors can enjoy the best museums in the Central Highlands and a rich cultural history. Other highlights include the swing which flies over a magnificent, sky-scraping cliff at the Tree House (La Casa del Arbol).

Alausi

Perched on the edge of the Rio Chanchan Gorge in the Chimborazo Province of Ecuador, the small town of Alausi is idyllically set in the spectacularly scenic Andean Highlands. The main highlight is undoubtedly the Devil Nose Train, known locally as the ‘La Nariz del Diablo‘, which features the steepest descent of any section of railway track in the world. Aside from this thrilling attraction, this charming town boasts a serene atmosphere, impressive heritage architecture and various landmarks and monuments including the magnificent Monument to Saint Peter. Visitors can look forward to soaking up picturesque views, wandering around the quaint cobblestone streets, or browsing the bustling Sunday market. Don’t miss the Festival of San Pedro showcasing an array of Traditional dance, local music, and fascinating folklore.

Chimborazo Province

Situated in the central Andes of Ecuador, Chimborazo Province boasts a spectacular natural landscape, a wonderfully traditional culture, and rich handicrafts and farming industries. The area includes a section of the magnificent Sangay and the Chimborazo National Parks. Visitors can explore the ‘Avenue of the Volcanoes’, and take the famous Devil’s Nose train ride. The vistas in Chimborazo are characterised by the snow-capped peaks, lush, verdant rolling hills, and small traditional villages. Llamas, alpacas and their hybrids (‘llamingos’) are a common sight. An excellent production of high-quality wool, leather, textiles and carpet weaving provide unique gifts. Make sure to try the locally-grown potatoes, grains and fruits. Other highlights include Riobamba’s Spanish-colonial architecture and market, and Guano’s parks and festivals.

Cuenca

Cuenca, ook wel het Athene van de Andes genoemd. Het historisch centrum van Cuenca staat op de werelderfgoedlijst. Volgens de meeste Ecuatorianen is het de mooiste stad van Ecuador. De pittoreske nauwe straatjes, oude gebouwen en gezellige pleinen maken van Cuenca in ieder geval een ideale plek om een dag rond te struinen. Tijdens uw verblijf kunt u een bezoek brengen aan de dagelijkse bloemenmarkt in het historische centrum, waar Indiaanse vrouwen in hun kleurrijke klederdracht bloemen verkopen.

Azuay Province

De Azuay  Provincie bevindt zich in het centrum van de hooglanden van Ecuador. Het staat bekend om de prachtige en ongerepte landschappen.  Met locaties als het El Cajas National Park. Dit park ligt op 4.000 meter hoogte en heeft een zeer grote biodiversiteit. Door de hoge ligging en het Andesklimaat komen er veel bijzondere dieren en plantensoorten voor in Cajas. De ruim 200 meren zijn ook prachtig om te zien en vormen een trekpleister voor vele vogelsoorten. In het natuurgebied komt de reuzenkolibrie - de grootste soort ter wereld - voor en wordt ook met regelmaat de majestueuze Andescondor gesignaleerd. Onder de zoogdieren rekenen we vleermuizen, poema's, wasberen, vossen, stinkdieren, stekelvarkens en een aantal knaagdieren. Ook vind je hier een van de hoogste bossen ter wereld, een polylepis (papierboom) bos. De bruinoranje stammen van deze bomen zijn soms schilferig, soms glad, en kronkelen alle richtingen op. Dit geeft een wandeling door zo'n bos een sprookjesachtig gevoel. 

Guayaquil

Guayaquil is de grootste stad van Ecuador met de grootste zeehaven van het land en wordt voornamelijk bezocht door mensen op doorreis naar de kust of mensen op weg naar de Galapagos eilanden. Guayaquil staat bekend om zijn vele goede restaurants. U moet voor heerlijke gerechten zeker eens een bezoek brengen aan de buurt Urdesa of de nieuwere wijken La Alborada en La Garzota. Er zijn enkele bijzondere bezienswaardigheden in Guayaquil te vinden, zoals het Verenigde Naties monument en de uitgestrekte boulevard.

Guayas Province

The Ecuadorian province of Guayas is set on the Pacific coast and is known for its array of picturesque beaches, and its energetic city areas filled with museums, lookout points and vibrant, trendy restaurant strips. The Playas and Engabao beaches offer wonderful swimming waters and good surfing conditions. Nature enthusiasts can take scenic horse riding trails, or discover more about the region’s spectacular flora and fauna at the Parque Historico, which allows free entrance. Urbanites will enjoy exploring the capital, Guayaquil, with its sparkly waterfront boardwalk, Malecon, lined with chic restaurants, gardens, and modern buildings, while history enthusiasts can meander through enthralling artworks and archaeological artifacts at the Contemporary Museum of Art and Anthropology. To see some phenomenal views of the area, climb up the lighthouse in the colourful Cerro Santa Ana district.

Puerto Lopez

Het kleine vissersdorp Puerto Lopez ligt aan de Pacifische kust van Ecuador, in de schilderachtige provincie Manabí. Dit relaxte dorp staat bekend om zijn perfecte omgeving en mogelijkheden voor ecotoerisme. Het bezit een gastvrije charme en dient als een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van het prachtige Machalilla National Park, dat een ongelooflijk natuurlijk landschap en enkele van de mooiste stranden in Ecuador heeft. Silver Island of Isla de La Plata, nagesynchroniseerd als de ‘toegangspoort tot de Galapagos van de arme man’, ligt vlak voor de kust en biedt adembenemende landschappen en een overvloed aan bedreigde dieren in het wild, waaronder blauwvoetige boobies, albatrossen en fregatvogels. Bezoekers kunnen uitkijken naar een breed scala aan andere prachtige activiteiten, zoals: wandelen in de ochtendvismarkt, proeven van lokale vers gevangen zeevruchten, genieten van de warme tropische dagen, een bezoek aan de inheemse gemeenschap van Agua Blanca en een wandeling langs het ongerepte Playa Los Frailes.

Machalilla National Park

Situated in the Ecuadorian Manabi Province, along the central coast, the Machalilla National Park is a protected coastal nature reserve that incorporates fog and dry forests, beaches, small islands, and two larger islands. Wildlife in the park includes regional and endangered species, more than 270 bird species, two species of monkeys as well as armadillos. The park is also home to the waved albatross. The ocean regions in the park provide a breeding ground for humpback whales. Vegetation in the park includes algaroba trees, kapok trees, palo santo trees, and the Opuntia cactus. The beaches here provide a major attraction for many travellers, with Los Frailes providing wonderful golden sands and a second cove dedicated to nesting turtles. History and culture enthusiasts should make sure to visit the ancient ruins at Agua Blanca, which were once home to six different cultures.

Ruta del Sol

Ecuador’s coastal road known as Ruta del Sol runs from La Libertad to Puerto Cayo and crosses the Chongon-Colonche mountains, gorgeous beaches, colourful seaside villages and picturesque bird-filled salt-pans. Highlights of the route include Montanita, a good spot for surfing and backpacking; the lush forested hills on the way to the Parque Nacional Machalilla, known for its excellent whale watching opportunities and nesting turtles on Los Frailes Beach. The Isla de la Plata provides a more wallet-friendly alternative to the Galapagos Islands for bird watchers. At Salinas, travellers can enjoy wonderfully warm waters and great lessons and facilities for surfing, jet skiing, water skiing and paragliding; a buzzing strip of bars, clubs and shops; and a historic marine museum.

Ecuador South Coast

Ecuador’s southern coast is known for its accessibility, excellent resorts, phenomenal wildlife and beautiful tropical forest. See spectacular birdlife, animals, and one of the last large mangrove swamps on the southern coast at the Reserva Ecologica Manglares Churute, or visit the ‘banana capital’ of Machala, ideal as a base for exploring the incredible Puyango petrified forest. Enjoy the buzz of urban life, stunning beaches and wonderful facilities at Guayaquil, the gateway to the region and home to the gorgeous riverside promenade, Malecon 2000 and a thriving nightlife scene. Watch migrating whales off Puerto Lopez, enjoy the surfing and party lifestyle at Montanita, or relax in the tranquil seaside towns of Ayampe and Olon. The south coast is ideal for outdoor sports lovers, with numerous opportunities for water-based activities, hiking and paragliding.

Manabi Province

Named after the Manabi people, the Ecuadorian province of Manabi is situated on the centre of the coastline. Boasting extraordinary nature to explore, a large offering of outdoor sports, and a wonderful fresh produce industry, the province draws travellers from around the country and afar to enjoy its offerings. Beach lovers can enjoy gorgeous white shores, and the Machalilla National Park offers wonderful trails through its tropical dry forest. Visitors will have the opportunity to see monkeys, pumas, deer, a huge variety of bird and reptile species and many other animals. Manabi provides optimal conditions for hang-gliding, parasailing, surfing and snorkelling. Other highlights include the beautiful ‘Silver Island’, and the vibrant markets selling fantastic traditional goods. Make sure to try the delicious organic products (cacao, bananas, seafood and more) and taste the regional ‘Agua Ardiente’ Spanish brandy.

Ecuador Pacific Coast

De Pacifische kust van Ecuador is het best bekend om zijn chique resorts afgewisseld tussen tropisch regenwoud, bewoond door een ongelooflijk gevarieerde verscheidenheid aan dieren in het wild. Bezoekers kunnen een roadtrip maken langs deze spectaculaire kustlijn die over de hele kustlijn van Ecuador loopt. Het beschikt over kleine havens, slaperige dorpjes, weelderige tropische bossen en ongerepte stukken goudgele stranden. Vang een glimp op van de blauwvoetige booby, geniet van het beste surfen op de hele Zuid-Amerikaanse Pacifische kust en ontdek de 8000 jaar oude begraafplaatsen van Los Amantes de Sumpa, de beroemde site van de 'Lovers of Sumpa' . 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!