Myanmar reis | Rondreis fotogeniek Myanmar

  boutique

  

15-daagse reis door Myanmar

€ 

Vanaf 4.500,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

15-daagse individuele reis Myanmar

Ontdek in twee weken de verborgen parels van Myanmar. Help bij het aansteken van 1.000 olielampen tijdens een speciale ceremonie bij de Schwedagon pagode in Yangon. Bezoek authentieke dorpen in de omgeving van Yandabo voor het perfecte plaatje. Ontdek de lokale fabrieken en de Kyauk Gu Ohnmin-grottempel die zelden door toeristen bezocht worden. Ga samen met uw gids off-the-beaten track naar de verborgen tempels van Bagan. Vaar bij zonsondergang met een cocktail en wat hapjes over de Ayeyarwaddy-rivier. Aanschouw het leven van de Intha-bevolking op het Inle-meer. Maak bijzondere trekkings langs Shan-, Intha- en Pa’O dorpen, een absoluut hoogtepunt voor fotografieliefhebbers.  

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Myanmar
Dag 2 - Aankomst in Yangon - The Strand Hotel Yangon
Dag 3 - Yangon stadstour - The Strand Hotel Yangon
Dag 4 - Yandabo stadswandeling - Yandabo Home
Dag 5 - Reis naar Bagan - Bagan Lodge
Dag 6 - Excursie Bagan-tempelcomplex - Bagan Lodge
Dag 7 - Boottocht Ayeyarwaddy-rivier - Bagan Lodge
Dag 8 - Reis naar Inle-meer - Sanctum Inle Resort
Dag 9 - Excursie Inle-meer - Sanctum Inle Resort
Dag 10 - Myanmar authentiek - Pa O village
Dag 11 - Trekking naar het Inle-meer - Golden Island Cottages Thale U Hotel
Dag 12 - Excursie Samkar-meer - A Little Lodge In Samkar
Dag 13 - Excursie Pekon-meer - Demoso Lodge
Dag 14 - Myanmar authentiek - Demoso Lodge
Dag 15 - Vertrek vanuit Myanmar

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Myanmar

Vandaag vliegt u naar Yangon, waar u de volgende dag aankomt. 

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht

Dag 2 - Aankomst in Yangon

Na uw intercontinentale vlucht komt u aan in de metropool van Myanmar: Yangon! Mingalabar, oftwel een warm welkom! Deze stad is de grote economische, culturele en historische stad van het land, maar niet de hoofdstad. Door de bereikbaarheid is het een natuurlijk startpunt van uw reis door "Het Gouden Land". U wordt vriendelijk verwelkomd door onze lokale representant en middels een privétransfer naar uw accommodatie gebracht. 

Nadat u zich even heeft kunnen opfrissen gaat u gelijk op pad. U gaat het hoogtepunt van Yangon de heilige Shwedagon-pagode in de avond bekijken. Dit is een magische tijd wanneer deze vergulde gouden stoepa wordt verlicht en er minder toeristen rondlopen. De perfecte plaats voor de eerste foto's. Uw gids zal u vertellen over de geschiedenis van de pagode en het belang ervan voor het Birmese volk als een gerespecteerd boeddhistisch monument. U zult ook leren over de aanbidding van geesten die nats worden genoemd, een praktijk die uniek is voor Birmese mensen en die nog steeds bestaat naast het Theravada-boeddhisme. Terwijl u de Shwedagon-pagode bezoekt heeft u ook de eer om deel te nemen aan Mee Htun Bwe, een speciale ceremonie van offers aan de Boeddha in de hoop wijsheid en verlichting te ontvangen. Als onderdeel van de ceremonie, help u bij het aansteken van 1.000 olielampen die op het platform rond de pagode worden geplaatst. 

Achteraf wordt u terug naar het hotel gebracht en kunt u de rest van de avond vrij besteden.

Inclusief:

• Privétransfer naar het hotel
• Excursie: De vlammen van 1.000 olielampen rond de Schwedagon Pagode
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Yangon stadstour

Na het ontbijt wordt u door uw gids opgehaald voor een halve dag tour. Tijdens deze tour gaat u wederom naar het ultieme hoogte punt van de stad, namelijk de Schwedagon Pagoda. Het is overdag toch een totaal andere beleving dan in de avond. Gedurende de tour zal uw gids zal u aanvullende verhalen vertellen over deze pagoda, maar ook over de mensen die wonen en werken in de omgeving van de Pagoda en wat voor betekenis het heiligdom heeft voor het hedendaagse boeddhisme. U komt vandaag langs werkplaatsen, marktjes en kloosters om een goede indruk te krijgen van het dagelijkse leven in Myanmar. Ook bezoekt u een waarzegger en gaat u offers brengen aan de monniken en de pagoda. Verder krijgt u een traditioneel Birmese lunch tijdens deze excursie. 

Hierna kunt u een aantal uur vrij besteden. Ontdek bijvoorbeeld het dagelijkse leven met de circular train (bovengrondse metro) of kom even tot rust in het hotel.

Veel koloniale architectuur is goed behouden in Yangon. Tijdens deze excursie gaat u een prachtige wandeling maken. U vindt hier een van Azië's meest indrukwekkende collecties aan gebouwen, uit de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Deze wandeling voert u door het centrum van Yangon, met de nadruk op de oude koloniale tijd. Uw gids maakt van het doolhof logica en loopt met u door de straatjes in een ontspannen tempo. Hij of zij legt de geschiedenis uit van belangrijke gebouwen. Sommige staan leeg, sommige zijn gerestaureerd en enkele worden gebruikt voor nieuwe doeleinden.

We sluiten de wandeling af met een verfrissend drankje bij het hippe restaurant en loungebar de Gekko. 

De avond kunt u op eigen gelegenheid besteden.  Proef bijvoorbeeld de lokale "street food" bij 20th street. Dit is tevens een waanzinnige plek om foto's te maken. 

Inclusief:

• Excursie:  Spiritual Schwedagon Pagoda incl. lunch
• Excursie:  Koloniale Heritage wandeling
• Overnachting inclusief ontbijt

 

Dag 4 - Yandabo stadswandeling

Vandaag staat u vroeg op en gaat u naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Mandalay. U krijgt een ontbijt box mee voor onderweg. 

Mandalay is de tweede stad van Myanmar is een relatief nieuwe creatie, gesticht aan de voet van de heuvel van Mandalay in 1857 door koning Mindon als zijn koninklijke hoofdstad. De heuvel, de hellingen bezaaid met pagodes, doemt nog steeds op boven de stad. Op de luchthaven wordt u opgehaald door uw lokale gids en vervolgt u uw naar de U Bein brug, een prachtige voetgangersbrug over het Taungthman meer en werd rond 1870 gebouwd.

Vervolgens gaat u verder richting het dorp Yandabo. Ongeveer 3-4 uur rijden vanaf Mandalay. Onderweg of bij aankomst zal u een heerlijke lokale lunch krijgen. 

Ontdek Yandabo te voet. Het is een prachtig aardewerkdorp, historisch erkend voor de ondertekening van het Yandabo-verdrag dat plaatsvond onder een boom op de rivieroever in 1826, tussen het Britse en Royal Burmese huishouden van Ava. We gaan verder met de lokale veerboot naar het dorp Pan Nyo voor een kijkje in dit dorp dat beroemd is om de buffels. Een reis met veel unieke fotomogelijkheden!

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht
• Privétransfer naar Yandabo
• Excursie: Ontdek traditionele dorpen
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Reis naar Bagan

Nadat u de vorige dag al vroeg op moest staan kunt u vandaag op uw gemak ontbijten.

Later op de dag gaat u naar Pakkoku (2-3 uur rijden) en bezoekt u een lokale slipper fabriek, de lokale markt en gaat u kijken waar de beroemde Pakkoku-dekens worden gemaakt. Een privéboot ligt voor u klaar aan de steiger in Pakkoku voor een ontspannen rondvaart terwijl de lunch aan boord wordt geserveerd. We bezoeken de Kyauk Gu Ohnmin-grottempel die zelden door buitenlandse bezoekers wordt bezocht en afstamt uit de 12e-eeuw. Hierna vaart u verder naar Bagan waar u rond 17.00 uur zal aankomen.

Inclusief:

• Excursie: Bezoek lokale fabrieken en maak een boottocht naar een verborgen grottempel incl. lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Excursie Bagan-tempelcomplex

U begint de ochtend met een heerlijk ontbijt in het hotel, voordat u weer op avontuur gaat.

Samen met uw gids gaat u off-the-beaten track de verborgen tempels van Bagan ontdekken die niet op de reguliere toeristische paden te vinden zijn. 

U gaat picknicken bij het dorp Minnanthu tussen de ruïnes een favoriet gebied in Old Bagan onder de frequente bezoekers van de regio, die weten hoe zij de drukte moeten vermijden. Dit is een prachtig vredig deel van Bagan waar de tempelruïnes vaak volledig verlaten zijn. Bij aankomst spreidt uw gids een deken uit en wordt er een smakelijke picknicklunch geserveerd.

Na de lunch gaat u verder op ontdekkingstocht om meer te weten te komen over het magische koninkrijk Bagan en nog meer spectaculaire foto's te maken. Aanschouw de zonsondergang boven op één van de tempels. 

Inclusief:

• Exursie: Off-the-beaten track de verborgen tempelruïnes van Bagan ontdekken met picknicklunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Boottocht Ayeyarwaddy-rivier

 's Morgens vroeg gaat u op pad om een prachtige zonsopgang vast te leggen.

Daarna keert u terug naar het hotel voor het ontbijt. Vandaag kunt u de dag vrij besteden. Huur een fiets en verken Bagan met uw camera of kom helemaal tot rust bij het zwembad. 

In de avond gaat u een boottocht maken op de machtige Ayeyarwaddy-rivier. Geniet van een drankje bij de zonsondergang op een zandbank in het midden van de rivier (als de rivier niet te hoog is). Verder zal u tijdens de zonsondergang een privé rondvaart over de rivier krijgen, terwijl uw gids champagne en hapjes serveert.

Inclusief:

• Excursie: Rondvaart over de Ayeyarwaddy-rivier tijdens zonsondergang
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Reis naar Inle-meer

Na het ontbijt gaat u uw reis vervolgens naar het Inle meer. Onderweg krijgt u voldoende mogelijkheden om te stoppen om even de benen te strekken of natuurlijk waanzinnige foto's te maken. Na een rit van ongeveer 7 uur komt u aan bij het Inle meer. Bij een lokaal restaurant krijgt u een heerlijk diner geserveerd. 

 

Inclusief:

• Privétransfer naar het Inle meer incl. stops
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Excursie Inle-meer

Op het meer zelf leven de Intha-mensen al vele eeuwen in houten huizen die volledig op palen gebouwd zijn. Vandaag reist u per privémotorboot rond het meer om zijn natuurlijke schoonheid te ontdekken, drijvende tuinen te bezoeken, de beroemde beenroeiers in actie te observeren en te genieten van thee bij een lokaal familiehuis. Op en rond het meer worden traditionele markten gehouden in verschillende dorpen volgens een vijfdaags rotatieschema, en op deze dag bezoekt u een kleurrijke markt die bezocht wordt door Shan en Pa'O mensen in de buurt.

Er zal ook een kans zijn om een ​​lokale workshop te zien waar de Birmaanse sigaren worden gemaakt. U stopt bij Phaung Daw U Pagoda, een beroemd bedevaartsoord met vijf gouden Boeddhabeelden. Een huisgemaakte lunch wordt gedurende de dag geserveerd in het huis van een Intha-familie, die u graag verwelkomt in hun mooie huis aan het meer. Als de tijd het toelaat, kunt u ook een bezoek brengen aan een lokale zijdeweverij.

Diner in een lokaal restaurant.

Inclusief:

• Excursie: A day on the lake inclusief lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Myanmar authentiek

Na het ontbijt ontmoet u uw trekkingsgids in het hotel en gaat u per boot naar het startpunt van de trekking. Het begint met een wandeling door de velden en langs de dorpen van ongeveer 2,5 uur (deels heuvelopwaarts, deels vlak).

Laat uw hoofdbagage achter in het hotel, want uw bagage wordt afzonderlijk naar uw lodge gebracht. Neem enkel bagage voor één overnachting mee in een kleine rugzak.  

Het landschap van vandaag bestaat voornamelijk uit plantages en tuinen waar groenten worden geteeld door de lokale Pa O-mensen; een van de bergstammen uit de staat Shan die bekend staat om hun marineblauwe kleding, kleurrijke rode of oranje tulband en hun goede landbouw- en handelsvaardigheden.

Vandaag leert u over de levensstijl van de Pa O en zal u hun dorpen in de heuvels bezoeken, hun voedsel eten en de kans krijgen om u te kleden als een Pa O). Kom aan in een dorp waar u een eenvoudige en gezonde traditionele Pa O-lunch wordt geserveerd.

'S Middags heeft u vrije tijd om het dorp te verkennen en kunt u eventueel extra wandelingen maken.

Een traditioneel Pa O-diner wordt geserveerd met gerechten als gembersoep, pompoensalade en sukini-salade.

Inclusief:

• Excursie: Trekking naar Pa'O dorp
• Overnachting op basis van volpension

Dag 11 - Trekking naar het Inle-meer

Ontbijt in dit sfeervolle dorp, voordat u weer op pad gaat.

Na de gemakkelijke eerste dag staat voor vandaag de langste trekkingsdag op u te wachten.

Begin vanuit het dorp en aanschouw het lokale leven tijdens het wandelen. Maak vooral ook foto's van het prachtige uitzicht op het meer en op de plantages met gewassen zoals gember, knoflook en kurkuma. Gedurende de ochtend is het grootste deel van de wandeling vlak.

Geniet van een lokale lunch in een dorpshuis.

In de middag verandert het landschap. Ga door een bos dat is beschermd en onderhouden door de gemeenschappen die in het gebied wonen, terwijl u aan het einde van de dag door terrasvormige rijstvelden en nabij het meer loopt naar uw accommodatie. Uw accommodatie staat op palen op het meer.

Het diner wordt in het hotel geserveerd.

Inclusief:

• Excursie: Trekking naar Inle Lake incl. lunch (7-8 uur)
• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 12 - Excursie Samkar-meer

Begin na het ontbijt met een ontspannen boottocht over het meer langs de vissers, drijvende tuinen en enkele traditionele Intha-dorpen op palen. Ga vervolgens zuidwaarts naar het startpunt van de trekking van vandaag; een prachtig bamboebos. Wandel door het bos en kom onder andere langs de beroemde Taung To-pagodes waar u even kunt uitrusten.

Na ongeveer 2,5 uur lopen bent u terug bij de boot en vaart u naar de picknicklunchplek.

's Middags is er een steile klim (ongeveer 30 minuten) die u naar een traditioneel dorp leidt. Vanaf hier loopt u door de velden en over de smalle paden met uitzicht over het Samkar-meer tot de prachtige Tar Kaung-pagode waar uw boot wacht om u naar de lodge te brengen waar u de nacht zult doorbrengen.

Het diner wordt in het hotel geserveerd.

Inclusief:

• Excursie: Trekking bij Samkar meer incl. boottransfers en picknick lunch
• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 13 - Excursie Pekon-meer

Na het ontbijt in het hotel. Steekt u per boot het Samkar-meer over en gaat u een klein kanaal in dat de "hoofdstraat" van het dorp vormt. Dit is het startpunt voor de laatste wandeldag. De wandeling van vandaag is vrij eenvoudig, omdat het allemaal voornamelijk op vlak terrein is langs verschillende Shan-, Intha- en Pa O-dorpen. Na ongeveer 2,5 uur gaat u verder met de boot om het klooster van Phayataung te bezoeken, waar een lokale monnik opmerkelijk werk doet voor de ontwikkeling van de regio.

Na het genieten van een lokale Shan-lunch in het klooster, gaat u te voet verder langs een bergketen met bos aan de ene kant en het kanaal aan de andere kant. Het kanaal verbind het  Samkar-meer met het Pekon-meer. Het laatste deel van deze trekking is meestal vlak en duurt ongeveer 3 uur. Kom aan bij het Pekon-meer en ga per boot naar de steiger waar een auto op u wacht om verder te rijden naar Loikaw (ongeveer 1 uur rijden).

Inclusief:

• Excursie: Trekking bij het Pekon meer incl. boottransfers en lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - Myanmar authentiek

De ochtend begint met een bezoek aan de altijd drukke ochtendmarkt in Loikaw en het voormalige paleis van de Kayah-prins.

Ga verder met de auto naar het dorp Pemsong waar uw trekking zal beginnen. 

Tijdens deze ongeveer 2 uur durende trekking  loopt een lokale gemeenschapsgids samen met u en de tolk en vertelt hij het verhaal van hun voorouders, inclusief alle overtuigingen in geesten, het belang van de totempaal en kruidengeneesmiddelen. De eerste 30 minuten is heuvelopwaarts gevolgd door voornamelijk vlakke delen, het uitzicht is altijd prachtig en halverwege wordt een heerlijke picknicklunch geserveerd.

Vanaf hier gaat u verder naar het dorp Kasae Kum, waar u enkele lokale ambachten zult zien, zoals het maken van armbandjes, bamboe theekoppen, geweven doeken en ambachtelijke sculpturen. Een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over de legendes van de longneck-vrouwen.

Uw laatste stop is een van de Kayah-dorpen waar u nog meer longneck-vrouwen zult ontmoeten.

U rijdt verder in de richting van Loikaw.

'S Avonds is het tijd om een ​​lokaal gezin te ontmoeten en te genieten van een huisgemaakt typisch Kayah-diner inclusief de beroemde Kayah-worstjes en wat typische Kayah-drank te proeven in een lokaal familiehuis.

Inclusief:

• Excursie: trekking langs de long neck dorpen incl. lunch
• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 15 - Vertrek vanuit Myanmar

Met een camera vol herinneringen begint u vandaag aan uw terugreis. Een transfer brengt u naar de luchthaven, van waar u per binnenlandse vlucht naar Yangon gaat. Later op de dag vliegt u terug naar Nederland. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht 
• Intercontinentale vlucht

 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 4.500,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

•Intercontinentale vluchten
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Overnachtingen in sfeervolle en bijzondere accommodaties
• Nederlandse gids gedurende de reis
• Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis fotogeniek Myanmar

Accommodaties

The Strand Hotel Yangon

Royale suites van 55 vierkante meter, waar koloniale ventilatoren dwarrelen aan hoge plafonds, welkom in The Strand! In deze bekende Aziatische accommodatie ontmoet het koloniale verleden de nieuwste technologieën, iets dat zorgt voor een zeer comfortabel verblijf. The Strand Café, een oase van rust te midden van de drukte van Yangon, biedt gasten de perfecte omgeving om te genieten van een ontspannen ontbijt, een lichte maaltijd of te genieten van de beroemde The Strand High Tea. Het Strand Café is de hele dag geopend en biedt een brede selectie van typische Myanmar-gerechten, vaak met een moderne Europese flair, evenals enkele van de klassieke gerechten.

Uw verblijf: 2 nachten

Yandabo Home

Yandabo Home is een een fijne plek om te verblijven, zeker wanneer u op doorreis bent van Mandalay naar Bagan of vice versa. Yandabo is een rustig dorpje, waar u heerlijk kan rondwandelen en de bewoners kan ontmoeten.Yandabo is een van origine een pottenbakkersdorp en de bewerking van de klei die te vinden is aan de rivieroevers getuigt daarvan. Vanuit Yandabo is het eenvoudig om de rivier over te steken en ook de naburige dorpen te bezoeken. Die plaatsen staat o.a. bekend om het fokken en houden van buffels.

Uw verblijf: 1 nacht

Bagan Lodge

Bagan Lodge is een charmant boutique hotel met smaakvol ingerichte kamers. De architectuur is een goede mix tussen eigentijds en traditioneel Birmees. Het hotel beschikt over goede facilitieten en ligt gunstig ten opzichte van het tempelgebied.

Uw verblijf: 3 nachten

Sanctum Inle Resort

In het Sanctum Inle Resort is eenvoud de essentie van elegantie. De zeer smaakvolle klassieke inrichting verwijst naar het monastieke leven. Het hotel is een toegangspoort tot een van de meest fascinerende plekken in Azië. Ontspan in het opmerkelijke zwembad met uitzicht op het meer, en verken de wonderen van het meer. Geniet van de rust in één van de meest ambitieuze resorts op het gebied van de gastvrijheid in Myanmar.

Uw verblijf: 2 nachten

Pa O village

Een homestay in een traditioneel Pa'O dorp. Hier krijgt u de unieke kans om het dorpsleven in Myanmar te ontdekken. U kan de gastvrouw helpen met koken, wandel rond in het dorp en aanschouw het dagelijkse leven van deze vriendelijke mensen.

Uw verblijf: 1 nacht

Golden Island Cottages Thale U Hotel

Golden Island Cottages Nampan Hotel ligt in het zuidelijke deel van het Inle meer. Gasten zullen genieten van comfortabele bungalows met een minibar, een kluisje en een eigen balkon met een zitgedeelte buiten. Alle bungalows hebben een prachtig uitzicht op het meer.

Gasten kunnen ook genieten van de heerlijke lokale maaltijden die in het restaurant geserveerd worden. Het hotel beschikt ook over WiFi.

Uw verblijf: 1 nacht

A Little Lodge In Samkar

A Little Lodge in Samkar ligt in Taunggyi en biedt accommodatie met een spectaculair uitzicht op de heuvels rondom het Inle meer. Het complex beschikt over acht lodge kamers en twee bungalows die zijn uitgerust met Wi-Fi, koffie- en theefaciliteiten, badkamervoorzieningen en andere gemakken. Gasten kunnen genieten van maaltijden in het restaurant van het hotel, dat Shan en internationale gerechten serveert, bereid met de meest verse ingrediënten uit de mooie moestuin van de lodge.

Uw verblijf: 1 nacht

Demoso Lodge

Demoso Lodge ligt in Loikaw en heeft een ongelooflijk uitzicht op de bergen, waaronder op de berg Loi Nan Pha. De accommodatie heeft een mooi zwembad, een uitkijkpunt, een restaurants en een bar.

Alle faciliteiten in de lodge zijn milieuvriendelijke voorzieningen, zoals eco-lichaamsverzorging en herbruikbare glazen waterflesjes.

Moderne gemakken zoals tv's zijn niet beschikbaar in de accommodaties om u niet te storen terwijl u geniet van het uitzicht en de natuur, en betekent ook dat u de dag afsluit met een panoramisch uitzicht op de bergen en het meer.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Yangon

Yangon, vroeger bekend onder de naam Rangoon, was de hoofdstad van Myanmar tot 2005, waarna deze functie werd overgenomen door de nieuw gebouwde stad Naypyidaw. Yangon blijft de grootste stad van het land, en is daarnaast nog altijd het belangrijkste commerciële centrum van het land. Een bezoek aan deze prachtige stad laat u kennis maken met een interessante mix van Britse, Burmese, Chinese en Indiase culturen. De stedenbouw is een interessant contrast, tussen de oude koloniale architectuur en moderne hoogbouw, allemaal gedomineerd door de gouden gloed van de Shwedagon Pagode; een prachtige Boeddhistische tempel die pelgrims en reizigers aantrekt vanuit de hele wereld.

Ayeyarwady River

De Ayeyarwady-rivier, ook bekend als de Irrawaddy-rivier, is de belangrijkste waterweg van Myanmar, zowel qua omvang als commerciële betekenis, en loopt van noord naar zuid over de hele breedte van het land. De rivier ondersteunt twee bedreigde inheemse wezens - de zoetwater Irrawaddy-dolfijn en de rivierhaai, evenals een groot aantal vissen en vogelsoorten. Het is mogelijk om mooie bootcruises te maken tussen bepaalde punten op de rivier, zoals een dagcruise tussen Mandalay en de oude stad Mingun - de thuisbasis van een enorme pagodebasis die, als deze was voltooid, de grootste in zijn soort zou zijn in de wereld - evenals langere cruises tussen de grote centra langs haar oevers, waaronder Mandalay, Bagan en de hoofdstad van het land, Yangon. Forays langs de zijrivieren van de Ayeyarwady nemen veel afgelegen dorpen en uitzichten die anders moeilijk te beleven zouden zijn

New Bagan

Rustend aan de oostelijke oevers van de grote Irrawaddy-rivier ligt het ontspannen stadje New Bagan. Reizigers naar deze aangename stad kunnen slingeren langs het netwerk van stoffige wegen, communiceren met de vriendelijke lokale bevolking en de bruisende ochtendmarkt bezoeken. Gelegen in een gebied dat rijk is aan geschiedenis en cultuur, kunnen reizigers de vele charmante tempels verkennen, waaronder de ingewikkelde gravures die te zien zijn in de Nan Hpaya-tempel; de Birmese stijlarchitectuur van Shwesandaw-pagode; de majestueuze boeddhistische tempel van Lawkanada Pagoda; en de torenhoge Dhammayangyi-tempel, beroemd om de grootste tempel in Bagan. Natuurliefhebbers kunnen hun dagen doorbrengen te midden van de weelderige bomen van het Lawka Nandar Park, een natuurpark dat aan de oevers van de rivier ligt en het beschermde wild in het Lawkananda Wildlife Sanctuary herbergt.

Bagan

Bagan, een van de vroegere hoofdsteden van Myanmar, is een absolute must-see tijdens uw tijd in Myanmar. Bagan is voor Myanmar wat Angkor Wat voor Cambodja is, in termen van cultuur en toerisme. Deze oude heilige tempelzone strekt zich uit over meer dan 100 vierkante kilometer, met duizenden tempels, pagodes en kloosters die verspreid liggen over dit gebied. Het tempelcomplex, voornamelijk bestaande uit rood-roze bakstenen, is wat er rest van de machtige 'Pagan' cultuur. Het is een architectonisch en archeologisch wonder, dat extra bijzonder is tijdens zonsondergang of op mistige ochtenden badend in het licht van zonsopkomst. Het tempelcomplex kan bewonderd worden per paard-en-wagen, fiets, e-bike of per ballonvaart over Bagan; onvergetelijk!

Inle Lake

Een van de meest aantrekkelijke bestemmingen van Myanmar is het prachtige Inle Lake. De lokale bevolking heeft hun volledig leven geïntegreerd met hun omgeving; het bouwen van hele dorpen op palen, hun drijvende akkers en een ingenieuze wijze van vissen vanuit hun long-tail boten - balanceren op een been en het gebruik van het andere been als peddel, zodat zij hun handen vrij hebben om een net te werpen en vis binnen te halen. Een dag op het meer is een unieke ervaring, waarbij men drijvende markten bezoekt en een kijkje kunt nemen bij diverse ambachtelijke centra, zoals zilversmeders, zijdewevers en sigarenmakers. Wat accommodaties betreft zijn er meerdere mogelijkheden, zowel aan land als top-accommodaties die alleen per boot bereikaar zijn. Inle Lake is een plek waar men kan genieten van natuur, gastvrije inwoners en schitterende zonsondergangen.

Samka

Samka (ook bekend als Samkar) is het kleine zusje van Inle Lake, dat ten zuiden van het grotere reservoir ligt. Het is toegankelijk via een drie uur durende boottocht die je langs afbrokkelende boeddhistische stoepa's, etnische dorpen van de Pa-O, Shan en Intha mensen en ‘drijvende dorpen’ brengt waar mensen in paalwoningen boven het water wonen. De oude stad Samka, aan de oevers van het meer, was ooit de hoofdstad van een Shan-dynastie en deze erfenis leeft op zijn eeuwenoude tempelruïnes. Aan de overkant van het meer is nog een tempelcomplex, met als hoogtepunt een kleine maar prachtig gesneden liggende Boeddha.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!