Indonesië reis | Rondreis Java en Bali

  authentique

  

21-daagse reis door Indonesië

€ 

Vanaf 3.250,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

21-daagse individuele reis Indonesië

Al het moois van Java en Bali vindt u terug in deze drieweekse reis. Van eeuwenoude tempels zoals de Borobudur en het Prambanan-tempelcomplex bij Yogyakarta tot aan ruige vulkaanlandschappen bij Bromo en Ijen. En uiteraard niet te vergeten: Malang, ook wel bekend als het ‘Parijs van Oost-Java’ met zijn historische bezienswaardigheden en de dichtbij gelegen Wonosari-theeplantage. Vervolg de reis naar Bali. Een eiland vol natuurlijk schoon: prachtige zandstranden bij Lovina, nationale parken bij Permuteran, diverse kratermeren waaronder Tamblingan, Buyan, Bratan en Batur en kilometers lange rijstvelden in het culturele hart van Bali, Ubud. Eindig de reis in het paradijselijke Nusa Lembongan.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Indonesië
Dag 2 - Aankomst in Jakarta - Selaras Guest House & Restaurant
Dag 3 - Vulkaanhike en warmwaterbronnen - Selaras Guest House & Restaurant
Dag 4 - Reis naar Yogyakarta - Rumah Dharma 2 Riverside
Dag 5 - Borobudur-tempelcomplex - Rumah Dharma 2 Riverside
Dag 6 - Pramabanan fietstocht - Dusun Jogja Village Inn
Dag 7 - Indonesië culinair - Dusun Jogja Village Inn
Dag 8 - Reis naar Malang - Hotel Tugu Malang
Dag 9 - Bezoek aan theeplantage - Jiwa Jawa Resort Bromo
Dag 10 - Bromo Tengger Semeru Nationaal Park - Bangsring Breeze
Dag 11 - Vulkaanhike en reis naar Bali - The Menjangan
Dag 12 - Bali vrije dag - The Menjangan
Dag 13 - Mt Lesung trekking - Frangipani Beach Hotel
Dag 14 - 16 - Bali dolfijn spotten - Beji Ubud Resort
Dag 17 - 19 - Nusa Lembongan strandverblijf - Batu Karang Lembongan Resort & Spa
Dag 20 - Vertrek vanuit Indonesië
Dag 21 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Indonesië

Vandaag begint uw reis naar het Indonesische eilandenrijk! Geniet van uw intercontinentale vlucht.

Inclusief:

• Intercontinentale Amsterdam - Jakarta

Dag 2 - Aankomst in Jakarta

Selamat datang! Welkom in Indonesië! Na een intercontinentale vlucht komt u aan in de bruisende hoofdstad Jakarta. Hier wordt u opgewacht door een privétransfer die u vervolgens naar uw hotel gaat brengen in Bandung. Eenmaal aangekomen, kunt u bijkomen van uw lange reis en heeft u tijd om te acclimatiseren.

Inclusief:

• Meet & Greet
• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Vulkaanhike en warmwaterbronnen

Vandaag wordt u vanuit uw hotel in Bandung naar de Tangkuban Perahu gebracht, het ligt net ten noorden van Bandung  (ongeveer 1 uur rijden). Bij de vulkaan kunt u een wandeling maken met een lokale gids langs de fumarolen en krater. Nabij de vulkaan liggen de warmwaterbronnen van Ciater. De bronnen hebben zwavelhoudend water en dit wordt door de lokale bevolking als zeer heilzaam gezien. Vooral in het weekend wordt Ciater dan ook drukbezocht.

Inclusief:

• Excursie: Bezoek Tangkuban Perahu & Ciater
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Reis naar Yogyakarta

In de vroege ochtend verlaat u het hotel en wordt u in een kleine 15 minuten naar het treinstation gebracht. Met de Lodaya trein rijdt u om circa 7:20 uur naar Yogyakarta waar u rond 15:15 uur arriveert. Met name het eerste deel van de reis (de eerste 3 uur tot aan Banjar) rijdt u door een adembenemend mooi landschap van rijstvelden en dorpen. Er is een restauratie wagon waar u Indonesisch eten kunt bestellen. Bij aankomst in Yogyakarta wordt u door uw chauffeur van het treinstation opgehaald en naar uw hotel gereden in Magelang. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. 

Inclusief:

• Privétransfer naar het station
• Treinreis Bandung - Yogyakarta
• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Borobudur-tempelcomplex

U rijdt naar het dorpje Selogriyo, het beginpunt van uw wandeling. Een bezoek aan een ‘verborgen’ tempel is uw goal, maar het is de reis ernaar toe dat de wandeling zo speciaal maakt. Omgeven door heuvels en hellingen opgemaakt van beeldschone rijstterrassen volgt u een pad met adembenemende uitzichten. Aangekomen bij de tempel wordt er een welverdiende picknick lunch voor  klaargezet met heerlijke Indonesische gerechten. Na de lunch wandelt u terug naar de auto en rijdt u later op de dag naar het Borobudur complex. Via een zij ingang betreedt u de Borobudur in de late namiddag voor de zonsondergang (ca. 17.00). Na rond gekeken te hebben keet u weer terug naar hotel.

Inclusief:

• Excursie: Selogriyo wandeling
• Excursie: Borobudur zonsondergang
• Picknick lunch
• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Pramabanan fietstocht

Vandaag rijdt u richting de Prambanan-tempel. U begint vlakbij het complex met de fietstocht. Via rijstvelden en kleine dorpjes fietst u merendeels over vlakke wegen naar tempels in de omgeving, in tegenstelling tot het Prambanancomplex worden deze kleinere en zeker zo interessante tempels maar weinig bezocht. Een mooi voorbeeld is de Candi Plaosan. Na de fietstocht kunt u met de auto nog het Ratu Boko complex bezoeken. Entrees en lokale gidsen bij verschillende tempels zijn inclusief. Vooraf of juist na de trip bezoekt u het Prambanan tempel complex. Uiteindelijk wordt u naar uw accommodatie in Yogya gebracht.

Inclusief:

• Excursie: Fietstocht Pramabanan
• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Indonesië culinair

In de namiddag zit u achterop een brommer (de gids rijdt) en bezoekt u aantal bijzondere eettentjes en duwkarretjes in Yogyakarta, u proeft overal van! Deze trip eindigt bij het plein voor het kraton dat in de late namiddag gezellig druk wordt. 

Inclusief:

• Excursie: culinaire tour middels een motorfiets (join-in)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Reis naar Malang

Na het ontbijt gaat uw reis per trein verder richting Malang. Op een relatief snelle manier overbrugt de Malioboro Express grote afstanden, terwijl u heerlijk vanuit uw comfortabele stoel kunt genieten van het Javaanse platteland dat aan u voorbij trekt. Eenmaal aangekomen in Malang wordt u middels een transfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding waar u kunt genieten van de natuur, cultuur en de history van de stad.

Inclusief:

• Privétransfer naar Yogyakarta treinstation
• Malioboro Express trein Yogyakarta - Malang
• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Bezoek aan theeplantage

Vandaag bezoekt  u de Wonosari-theeplantage, gelegen op de hellingen van de berg Arjuna. Deze plantage ligt op een hoogte van 950-1250m met temperaturen tussen 19-26 graden Celsius. Deze plantage is een comfortabele plek om te bezoeken vanwege de milde klimaatomstandigheden en de natuurlijke schoonheid rond het veld.

Vervolgens gaat u naar het dorpje Tumpang. Hiervandaan gaat u per jeep verder richting de Bromo vallei. Het laatste stuk van de rit legt u af per jeep. We rijden door prachtige heuvelachtige plantages en er is een mogelijkheid onderweg een mooie waterval te bekijken. We bereiken een uitgestrekte vallei. De land cruiser ploegt zich een weg door de as, dat door de vele erupties van de Bromo-vulkaan hier de ondergrond vormt. Het bergachtige desolate landschap is adembenemend mooi. Uiteindelijk doemt Bromo op en nog een andere vulkaan genaamd Semeru. Bromo is nog steeds zeer actief en oogt als een grijze, kille rookput. Semeru slaapt en is bedekt met zeer vruchtbare grond en daarom volledig groen. Wij rijden per jeep door naar het hotel, dat nog maar een klein stukje rijden is.

Inclusief:

• Excursie: Bezoek aan de Wonosari theeplantage & Tumpang dorp
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Bromo Tengger Semeru Nationaal Park

Het Bromo Tengger Semeru National Park biedt een aantal van de meest verbazingwekkende landschappen in heel Indonesië. Het is vooral mooi bij zonsopgang als de mist over de vallei rolt en de zon opkomt achter de Bromovulkaan.  Na de tour rijdt u vervolgens door naar uw volgende bestemming. Bij aankomst in Bangsring, check-in bij uw hotel en geniet van de prachtige omgeving. 

De Bangsring Breeze hotel is omringd door lokale plantages en agricultuur. Maak een wandeling door één van de mooie tuinen van deze stijlvolle accommodatie. Bij helder weer heeft u zelfs uitzicht op Bali en Menjangan eiland. Ervaar de rust en Indonesische authenticiteit, de ideale locatie om te ontspannen!

Inclusief:

• Excursie: Bromo zonsopgang
• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Vulkaanhike en reis naar Bali

In de ochtend rijdt u met een jeep in ca. 1,5 uur naar de parkeerplaats Paltuding. Hier start u met de beklimming van de Ijen vulkaan. Deze klim duurt ongeveer 1,5 uur, met name in het begin is het pad vrij steil, later wordt het pad vlakker. Zwaveldragers passeren u in een flinke vaart. U mag niet afdalen naar het kratermeer maar vanaf het hoger gelegen punt waar het wandelpad eindigt heeft u  een prachtig zicht op het meer en de omgeving. Beschermt uzelf wel tegen de zwaveldampen.

U wandelt weer terug via het zelfde pad naar Paltuding en rijdt nu met de jeep naar het plaatsje Licin, hier wacht de auto met chauffeur op u. Vervolgens wordt u aar het nabij gelegen pier gebracht om vanuit hier per boot verder te gaan naar Bali. Eenmaal aangekomen, brengt een privétransfer u naar uw accommodatie in Pemuteran waar u de rest van dag ter vrije besteding heeft.

Inclusief:

• Excursie: Ijen vulkaan beklimmen
• Privétransfer naar de pier
• Boottransfer naar Bali
• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Bali vrije dag

Vandaag heeft u ter vrije besteding. 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Mt Lesung trekking

Vandaag gaat u een prachtige trekking maken bij de Lesung-berg. Het is mooi natuurgebied. De trektocht is in een beschermd regenwoud en biedt geweldige jungle wandelingen en een fascinerend uitzicht op zowel de Tamblingan en Buyan-meren en enkele ontmoetingen met dieren in het wild.  

Om wordt om 10 uur  in het basiskamp verwacht voor een welkomstdrankje en veiligheidsbriefing. Het startpunt van de beklimming van Mt Lesung, is aan de westkant van het Tamblingan-meer, vanaf hier een wandeling naar de Naga Loka-grot (helaas kunnen we om veiligheidsredenen de grot niet betreden). Uw gids zal hier een korte stop maken om zijn respect te betuigen en om een ​​zegen te vragen in de kleine bostempel.

Vervolg de wandeling en na bijna 3 uur wandelen door het dichte regenwoud komen we aan op de top. Wees getuige van de krater op korte afstand en geniet van het adembenemende uitzicht van de meren van Tamblingan en Buyan. (Als het weer het toelaat). Er wordt een eenvoudige picknicklunch verzorgd.

Via een omweg daalt u vervolgens af via de andere kant van de berg, deze route leidt naar het meer. Bij aankomst op het Tamblingan-meer kunt u genieten van een ontspannen kanotocht in een lokale kano. U steekt het meer over vanwaar het dan een korte rit naar het basiskamp is. Bij aankomst neemt u een warme douche en ontspant u met een welverdiende vers gebrande kop koffie of thee.  

Het Wilderness-kamp ligt verscholen in het dorp Munduk en biedt een 360 graden uitzicht op heuvels en valleien en op heldere dagen is zelfs de oceaan te zien. Het kamp wordt gefaciliteerd met warme douches, een restaurant in koloniale stijl en een open haard. 

Na deze bijzonder ervaring rijdt u vervolgens door naar uw verblijf in Lovina. 

Inclusief:

• Excursie: Mt. Lesung trekking
• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - 16 - Bali dolfijn spotten

In de vroege ochtend staat de tour dolfijnen spotten op het programma. Met een klein bootje vaart u naar een locatie waar dolfijnen vaak worden gespot, maar er is natuurlijk nooit een garantie dat u ze daadwerkelijk ziet. Het boottochtje duurt ongeveer van 6.00-8.00 uur. Vervolgens gaat u middels een privétransfer naar Ubud. Onderweg maakt u stops bij de Secret Garden Waterval en de keuze uit Bratan of Batur. Eenmaal aangekomen in Ubud, heeft u de komende dagen ter vrije besteding. 

Omringd door groene rijstvelden en een diversiteit aan tempels is Ubud volgepakt met toeristische bezienswaardigheden! Art galleries, knusse cafe's, handnijverheidswinkeltjes, luxe spa's, er is genoeg te ondernemen deze dagen!
 

Inclusief:

• Excursie: Dolfijnen spotten
• Privétransfer naar uw accommodatie incl. stops enroute
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 17 - 19 - Nusa Lembongan strandverblijf

Vandaag  wordt u per privétransfer naar de haven van Serangan gebracht, waar u aan boord stapt van de fastboat naar het eiland Nusa Lembongan.  De fastboat duurt ongeveer een half uur.

Nusa Lembongan is een klein eiland ten oosten van Bali en ten zuiden van Lombok. Het is een heerlijke eiland. U kunt hier surfen, snorkelen, duiken en natuurlijk relaxen op de prachtige witte stranden. De komende nachten verblijft  u in Batu Karang Lembongan Resort & Spa. Even weg van de Balinese luxe.  Elke bungalow of hut is uniek geïnspireerd door Indonesische culturen met lokale Balinese invloeden en creëert een plek om te ontspannen. 

Geniet de komende dagen die u naar eigen wens kunt indelen.

Inclusief:

• Privétransfer naar Serangan pier
• Fastboottransfer naar Nusa Lembongan
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 20 - Vertrek vanuit Indonesië

Het is het tijd om afscheid te nemen van het prachtige Indonesië. U wordt middels een fastboat naar Serangan gebracht. Vervolgens middels een privétransfer naar de luchthaven van Denpasar voor uw terugvlucht naar Amsterdam via Singapore. U arriveert de volgende dag. 

Inclusief:

• Fastboottransfer naar Serangan 
• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht Denpasar - Singapore - Amsterdam

Dag 21 - Aankomst

Aankomst in Amsterdam. We vertrouwen er op dat u terugkijkt op een schitterende tijd op Java en Bali!

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 3.250,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

 

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Singapore Airlines op basis van Economy Class 
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Treinreizen
• Boottransfer naar Bali
• Boottransfer van en naar Nusa Lembongan 
• Privé transport
• Engelstalige privé gids 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden gedurende het landprogramma
•CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Overnachtingen in Singapore
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw Indonesië rondreis Java en Bali

Accommodaties

Selaras Guest House & Restaurant

Het comfortabele 2-sterren Selaras Guest House biedt moderne accommodatie in een zakendistrict van Bandung. Het hotel ligt dichtbij restaurants en bars.

Elke kamer bevat internet, een opslagruimte, een magnetron, koffie- en theevoorzieningen en een bureau. Sommige kamers kijken uit op de tuin. Elke kamer is voorzien van een douche en toiletartikelen.

In het hotel kunt u 's morgens van een luxe ontbijt in de lobby genieten. In het restaurant worden gerechten uit de Amerikaanse keuken geserveerd. Selaras Guest House beschikt over een perfecte ligging binnen 10 minuten rijden van Husein Sastranegara luchthaven.

De spa-mogelijkheden in het hotel bevatten een stoomkamer, een bubbelbad en een sauna. Selaras Guest House biedt daarnaast ook een sportschool, aerobicslessen en loopbanden aan om gasten aan sport te kunnen doen.

Uw verblijf: 2 nachten

Rumah Dharma 2 Riverside

Rumah Dharma 2 Riverside ligt in Borobudur, op 2,8 km van de Borobudur-tempel, en biedt accommodatie met een restaurant, gratis privéparkeergelegenheid, gratis fietsen en een tuin. Deze accommodatie biedt roomservice en een terras. Het pension heeft een buitenzwembad, een 24-uursreceptie en gratis WiFi in alle ruimtes. Het is een prachtige omgeving om te fietsen en te wandelen.

Uw verblijf: 2 nachten

Dusun Jogja Village Inn

Het Dusun Jogja Village Inn is een mooi boutique hotel dichtbij het toeristisch centrum van de stad. Het is gelegen op een aangename plek midden in de drukke stad, met een fijn zwembad en een leuk restaurant met goede keuken. De uitstraling is een beetje bohemien chique. De sfeervolle kamers zijn ruim, origineel en voelen als een thuis. Ze zijn rond een tuin en het zwembad gesitueerd. Geniet van een voetmassage bij aankomst en een drankje in de zwembadbar.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Tugu Malang

Malang is één van de mooiste steden van Indonesië, gevuld met nostalgie. Malang is een plaats waar oude Nederlandse plantage eigenaren leefde in pure luxe en omgeven door heuvelachtige appel- en theeplantages. Hotel Tugu Malang ligt in het hart van de oude stad, vlakbij het belangrijkste monument van de strijd voor onafhankelijkheid en het prachtige Lotus Park. Het hotel herbergt een grote, onschatbare collectie antiek, beïnvloed door de Javaanse Babah Peranakan. Tugu Malang is meer dan alleen een hotel; het geeft een kijk in de prachtige rijkdommen van de geschiedenis van Java.

Zeer sfeervol en karaktervol hotel in het centrum van de stad. Met zwembad en goed restaurant.

Uw verblijf: 1 nacht

Jiwa Jawa Resort Bromo

Het Jiwa Jawa Resort in Bromo is een mooi sfeervol hotel op circa 5 km van de moederkrater verwijderd. Het hotel heeft prima kamers (wat kleiner) en biedt een adembenemend uitzicht vanaf zo'n 2000 meter boven zeeniveau. Gasten kunnen ook dineren onder de sterren, waar het geluid van de natuur de nadruk heeft. Het resort is gebouwd met milieubewustzijn als prioriteit, zoals goed wordt geïllustreerd door het tegengaan van bomenkap en het efficiente afvalbeheersysteem. Het resort verbouwt het eten lokaal en organisch.

Uw verblijf: 1 nacht

Bangsring Breeze

Op de hellingen van de machtige Ijen vulkaan vindt u een landgoed van 10.000 vierkante meter, waar het charmante Bangsring Breeze hotel op gelegen is. Het hotel is omringd door lokale plantages en agricultuur. Maak een wandeling door één van de mooie tuinen van deze stijlvolle accommodatie. Bij helder weer heeft u zelfs uitzicht op Bali en Menjangan eiland. Ervaar de rust en Indonesische authenticiteit, de ideale locatie om te ontspannen!

Uw verblijf: 1 nacht

The Menjangan

De Menjangan is een rustig toevluchtsoord gelegen in het hart van een ongerept nationaal park aan de prachtige noordwestkust van Bali. Het is het grootste resort met 382 hectare binnen de grenzen van het Bali Barat National Park en biedt gasten de kans om dicht bij de natuur te komen en te ontspannen in een prachtige omgeving. Het concept was om in harmonie met de natuur te werken om de ultieme schuilplaats te creëren, een intiem boetiekresort waar gasten kunnen ontsnappen aan de buitenwereld en de natuurlijke schoonheden van Bali kunnen delen met hun partners, families en vrienden. Het resort is ontspannen, ongedwongen en rustig, met de nadruk heel erg op het herstellen van rust en eenvoud voor gestresste geesten en lichamen.

Uw verblijf: 2 nachten

Frangipani Beach Hotel

Op vijf minuten wandelafstand van het centrum van Lovina is het Frangipani Beach Hotel gelegen aan de zee. Binnen 10 minuten bent u op het fijne strand van Lovina!

Deze prima middenklasse accommodatie is een goede optie voor een comfortabel verblijf in Lovina. De kamers zijn voorzien van alle gemakken en op een typisch Balinese manier ingericht. Het fijne zwembad nodigt u uit voor een verfrissende duik na een warme dag.

Uw verblijf: 1 nacht

Beji Ubud Resort

Beji Ubud Resort ligt in het hart van het pittoreske Ubud bij de kruising van de Oos & Cerik rivier in het spirituele en culturele hart van Bali. Het resort mengt zich prachtig met de contouren van de heuvels langs de riviervallei met ongerepte uitzichten op de tegenoverliggende Sawah-terrassen en bossen. Beji Ubud Resort Resort ligt aan de hoofdstraat tussen het centrum van Ubud en Kedewatan. Het resort bevindt zich op een gunstige locatie en biedt u een middenklasse boetiekhotel. Het combineert rust en gezelligheid van de stad.
In de nabijheid van het centrum kunt u ondere andere beroemde Museum, kunstgalerijen, gastronomische restaurants, gemakswinkels en bars vinden. Het resort combineert moderne goed ingerichte kamers met traditionele Balinese details. Daarnaast biedt het resort ook een mediterraan geïnspireerde patio met weelderige aangelegde tuinen met drie overloopzwembaden. Elke kamer is voorzien van airconditioning, badkamer met bad en regendouche, koud en warm water, koelkast, minibar, IDD telefoon, satelliet flatscreen tv.

Uw verblijf: 3 nachten

Batu Karang Lembongan Resort & Spa

Karang Lembongan Resort & Day Spa ligt op een steenworp afstand van het strand van Nusa Dua en is een milieuvriendelijk resort. Alle accommodaties zijn voorzien van airconditioning of een ventilator, satelliettelevisie, een telefoon, breedbandinternet, een minibar, thee- en koffiefaciliteiten, strijkfaciliteiten en een kluisje. De openluchtbadkamers zijn uitgerust met een bad en douche, een haardroger, toiletartikelen en badjassen. Eetgelegenheden zijn een restaurant met Aziatische en internationale gerechten, een café / bar langs de promenade aan het water en het gezellige restaurant met balkon. Het resort beschikt over drie buitenzwembaden, een daglounge, een spa, een fitnessruimte met een stoombad, een bioscoop en een buggy-vervoer binnen het resort.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Bandung

Bandung is de hoofdstad van de provincie West Java en is gesitueerd tussen theeplantages en rijstvelden. De stad was, met zijn minimaal 2 miljoen inwoners, ooit het Parijs van het Oosten. De laatste mode was te koop in elegante winkels en het was de plaats om gezien te worden als koloniale entrepreneur. Deze oude, koloniale sfeer is verdwenen, maar de stad is nog steeds één van de grootste van Java, zeer dynamisch en vol historie. Nederlandse invloeden zijn hier met name zeer herkenbaar terug te vinden. Vanuit Bandung zijn dagtrips te maken naar theeplantages, vulkanen en hete bronnen. Het vulkanisch meer Kawah Putih (witte krater) ligt op zo'n twee uur rijden van de stad.

West Java

Pelabuhan Ratu is een klein onontdekt kustplaatsje aan de westkust van Java. De rijstvelden grenzen hier direct aan het strand, één van de weinige plekken ter wereld waar u dit kunt aanschouwen!

Java

Het schrille contrast tussen actieve vulkanen, levendige groene rijstvelden en de witte zandstranden tegen bruisende metropolen zet de toon voor Java, het eiland in het hart van Indonesië. Jakarta, de hoofdstad van het land, is een van de meest dichtbevolkte plaatsen ter wereld, en is de toegangspoort tot het eiland. Yogyakarta het culturele en culinaire centrum van het natuurlijk de iconische pracht van de Borobudur tempel.

Borobudur

De Borobudur is een Boeddhistisch heiligdom op 40 km ten noordwesten van Yogjakarta in de provincie Midden-Java, vlakbij de stad Magelang. Het is naast de Prambanan en de Kraton in Yogjakarta één van de toeristische trekpleisters van Centraal-Java. De Borobudur is gelegen bij de Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië en is gebouwd in de periode 750 - 850. De naam stamt mogelijk van het Sanskriet "Vihara Buddha Ur", dit betekent vrij vertaald "Boeddhistische tempel op de berg". De Borobudur is opgebouwd als een grote stoepa. De stoepa heeft negen etages; de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie rond. De etages vertegenwoordigen de Boeddhistische kosmos. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa's, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stoepa. De Borobudur is onderdeel van UNESCO.

Yogyakarta

Yogyakarta is bijzonder rijk in cultuur, waarbij de Javaanse keuken, muziek, dans en theater de belangrijkste plaats innnemen. Yogya is een drukke stad met ongeveer 1 miljoen inwoners, die toch de juiste balans weet te houden tussen zijn culturele erfgoed en de moderne tijd. De Ullen Sentulu en Affandi musea zijn beslist een bezoek waard, evenals het paleis van de sultan, Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat (Kraton), dat nog steeds bewoond wordt door de huidige Sultan van Jogjakarta, Sultan Hamengkoeboewono X, die tevens gouverneur is van het gebied. De Borobudur en Prambanan-tempels liggen relatief vlakbij de stad.

Central Java

Centraal Java beslaat zo'n een derde van het eiland Java. Het gebied is bekend om zijn twee 9e-eeuwse UNESCO World Heritage Sites: De oude Boeddhistische stupa en het tempelcomplex van Borobudur, en het Hindoe-tempelcomplex van Prambanan. Deze indrukwekkende sights kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met een bezoek aan de oude stad Yogyakarta, die als de culturele hoofdstad van het eiland fungeert, gevuld met een spectaculair paleis en talloze historische attracties. Een andere populaire bestemming in Midden-Java is de kleine Karimunjawa-archipel, die in het noorden van de provinciale hoofdstad Semarang is gelegen. Deze prachtige eilanden zijn bijna geheel onontwikkeld en beschikken over idyllische stranden en een aantal fantastische snorkel- en duikmogelijkheden.

Malang

Malang, het 'Parijs van Oost-Java', is een van de grootste stedelijke knooppunten in de regio en staat bekend om zijn intrigerende historische bezienswaardigheden en het gematigde klimaat. Ondanks de omvang van de stad is het nog altijd een aangename en sfeervolle plek die veel van zijn culturele erfgoed behouden heeft. Dat erfgoed wordt tegenwoordig aangevuld met een bloeiende hedendaagse kunstscène en een bruisend nachtleven (mede dankzij de omvangrijke studentenpopulatie). Nabijgelegen attracties zijn onder andere de reeks stranden in Balekambang, het oude hindoeïstische tempelcomplex Singosari en het eiland Sempu, met zijn lagune in het binnenland en dicht beboste kalkrotsen.

East Java

Oost Java is een onstuimige mix van glooiende vulkanische bergen, mysterieuze woestijnen, historische steden en levendige festivals. Cultuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken door een bezoek aan de oude ruïnes van Penataran, het grootste hindoeïstische tempelcomplex van de regio. Maar de omgeving is vooral perfect voor de natuurliefhebbers met als hoogtepunten de Bromo en de Ijen vulkaan. Ook vind u hier nog het authentieke Java door een bezoek te brengen aan kleinere dorpjes als Kemiren en Kaliklatak.

Sukapura

Sukapura ligt in Oost-Java, in de buurt van de Bromo-vulkaan. Het is een populaire tussenstop voor reizigers op weg naar het spectaculair, schilderachtige Bromo-Tengger-Semeru National Park.

Bromo Tengger Semeru National Park

Dit nationaal park in Oost Java ontleent zijn naam aan de Bromo- en Semeru vulkanen (de twee hoogste pieken) en het Tenggerese volk dat inheems is in dit gebied. Deze mensen zijn vaak te zien, rijdend op hun paarden in hun traditionele kledij door de unieke wildernis. Mount Bromo is één van de belangrijkste attracties in de regio- deze vulkanische krater spuwt zwavelhoudende rook en wordt omringd door de 'Sea of Sand', een woesternij van as dat de thuisbasis is van de oude Hindu tempel Pura Luhur Poten. Er zijn meerdere prachtige wandelingen te maken in dit park, maar let op de activiteit van de onvoorspelbare vulkanen.

Banyuwangi

Resting at the far eastern end of Indonesia’s island of Java, the city of Banyuwangi serves as the administrative capital of the eponymous regency. The city features a lively local market and makes a comfortable base for travellers eager to experience the numerous day trips available in spectacularly scenic surrounding area. Visitors can look forward to trekking through the savannah of Baluran, discovering a diverse range of exotic wild animals in the magnificent Alas Purwo National Park, or simply relaxing on the pristine beaches at Pulau Merah or G-Land. The area also offers some fantastic hiking opportunities with Mount Ijen and its pretty aqua blue crater lake promising an unforgettable experience.

West Bali National Park

West Bali National Park ligt aan de noordwestelijke punt van Bali en is een beschermd gebied van meer dan 19000 hectare, inclusief het schiereiland Prapat Agung en de omliggende kustwateren. Het landschap van het park wordt gekenmerkt door weelderig regenwoud, open savanne, bergen, mangrovemoerassen, zeewierweiden en koraalriffen, evenals een klein eilandreservaat genaamd Menjangan Island, waar de inheemse blaffende herten te vinden zijn en bezaaid met oude hindoeïstische tempels. . Het park wordt bewoond door de ongelooflijk zeldzame Bali-spreeuw, endemisch in het gebied, het is een van 's werelds zeldzaamste vogels.

Pemuteran

Pemuteran is de meest Westelijk gelegen badplaats langs de noordkust van Bali. Het strand bestaat deels uit vulkanisch zand en heeft net als in de overige badplaatsen in het Noorden van Bali, een wat grijzige kleur. Pemuteran staat bekend om de goede snorkel- en duikmogelijkheden. Voor de kust vindt u Menjangan Island, waar het duiken en snorkelen uitstekend mogelijk is. Iets ten Oosten van Pemuteran ligt de Pura Pulaki, de idyllische, op een stijlen klip gelegen, zeetempel. De Pura Pulaki wordt tot de zes heiligste tempels van Bali gerekend.

Bali

Bali is beroemd om haar prachtige stranden, glooiende heuvels bezaaid met rijstterrassen en vulkanische bergen. Cultuurliefhebbers voelen zich thuis in het bruisende culturele centrum van het eiland; Ubud. Bezoek verschillende musea of struin langs de talloze ambachten winkels. Luxe spa's, rustige yoga retraites, indrukwekkende tempels, heerlijke lokaal eten; het is niet moeilijk te begrijpen waarom Bali al zo lang één van de meest populaire eiland bestemmingen ter wereld is.

Lesser Sunda Islands

Also known as Nusa Tenggara, the Lesser Sunda Islands are an island chain spread across the central southern part of Indonesia. The islands are, from west to east: Bali, Lombok, Gili Islands, Sumbawa, the Komodo Islands, Flores, Sumba, Timor, the Solor and Alor archipelago’s, Barat Daya Islands and the Tanimbar Islands. This arch of volcanic islands makes an ideal destination for travellers seeking white sand beaches, relaxing geothermal springs, and remote traditional villages. While the northern islands are characterised by dense green jungles, the south is defined by arid savannah. In-between you will find warm, clear waters offering some of the world’s best opportunities for diving, snorkelling or aquatic wildlife encounters. Whether you are eager to swim with whale sharks, manta-rays and turtles; witness immense komodo dragons; or simply relax on idyllic pink-sand beaches, the Lesser Sunda Islands have something for every traveller.

Lovina

Een rits van kleine dorpjes aan de noordkust van Bali vormt samen Lovina, voornamelijk bekend om de dolfijnenexcursies die hier te doen zijn. Het strand is gevuld met vulkanisch zand en is hierdoor niet wit maar grijs (dit wordt zwart zand genoemd). Voor de kust liggen veel koraalriffen waar u uitstekend kunt snorkelen, zwemmen of duiken. U kunt hier prima eten in een van de eettentjes of genieten van een drankje in een open lucht bar.

Ubud

Ubud is het culturele centrum van Bali. Omringd door groene rijstvelden en een diversiteit aan tempels is Ubud volgepakt met toeristische bezienswaardigheden! Art galleries, knusse cafe's, handnijverheidswinkeltjes, luxe spa's, er is genoeg te ondernemen! Slenteren door de straatjes is zeker ook een belevenis, maar u kunt de drukte ook ontvluchten door middel van prachtige fietstochten in de omgeving. Een publiekstrekker bij uitstek is het 'Monkey Forest', waar honderden wilde apen leven temidden van drie Hindi-tempels.

Nusa Lembongan

Bekend om zijn spectaculair mooie landschappen, heeft het kleine eiland Nusa Lembongan kristalheldere, ongelooflijk turkooizen wateren die over witte zandstranden kabbelen en weelderige beboste hellingen ontmoeten. Dit eiland ligt net voor de zuidoostelijke kust van Bali en wordt in snel tempo een van de grootste attracties van Bali. Bezoekers kunnen een wandeling maken langs het netwerk van slingerende kustpaden en de boten tellen langs de kust, de mangrovebossen ontdekken en genieten van de beroemde stranden van Jungut Batu en Mushroom Bay. Andere populaire activiteiten zijn onder andere: snorkelen, surfen en duiken. Mis niet de kans om Dream Beach te bezoeken, een afgelegen juweeltje dat prachtig wordt omlijst door kalkstenen kliffen.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!