Myanmar reis | Rondreis klassiek Myanmar

  authentique

  

14-daagse reis door Myanmar

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

14-daagse individuele reis Myanmar

Tijdens deze reis wordt de magische Shan-provincie gecombineerd met enkele hoogtepunten van het land. Wandel door traditionele dorpen en langs panoramische landschappen in de omgeving van Hsipaw. Maak een bijzondere treinreis door de Shan-bergen met als hoogtepunt het oversteken van het Gokteik viaduct. Ontdek het authentieke platteland tijdens een fietstocht net buiten Mandalay. Bezoek de bijzondere tempels van Bagan. Maak een prachtige trekking van Kalaw naar Myin Dike om vervolgens per trein over de bergen en door de valleien naar Inle Lake te gaan. Aanschouw het dagelijkse leven van de Intha-bevolking op het meer tijdens een indrukwekkende boottocht.

Route van de reis

Reisprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Myanmar

Vandaag begint uw reis! Geniet van uw intercontinentale vlucht en bij aankomst van de eerste indrukken van magisch Myanmar.

Dag 2 - Aankomt in Yangon

Na uw intercontinentale vlucht komt u aan in de metropool van Myanmar: Yangon! Mingalabar, oftwel een warm welkom! Deze stad is de grote economische, culturele en historische stad van het land, maar niet de hoofdstad. Door de bereikbaarheid is het een natuurlijk startpunt van uw reis door Het Gouden Land. Een privé transfer brengt u naar de schilderachtige wijk waarin uw accommodatie is gelegen. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 3 - Reis naar de Shan-provincie

Vandaag gaat u per transfer terug naar het vliegveld van Yangon, om van daaruit naar Lashio te vliegen, in de Shan-provincie, gelegen in het noorden van Myanmar. Uw Shan-gids zal u ophalen van de luchthaven voor een 1,5 uur durende rit door de Shan-staat, naar de plaats Hsipaw. Deze kleine stad in het het noorden is bekend om het prachtige landschap, en is daarnaast een van de laatste resterende residencies van een voormalige Shan prins.

In de late namiddag gaat u met gids op pad voor een wandeling van circa 2,5 uur door het panoramische landschap in en rondom Hsipaw.

Dag 4 - Boottocht Dokthawaddy-rivier

Begin uw dag met een goed ontbijt in het hotel. De ochtend is ter vrije besteding en om circa 10:00 uur beginnen we een bijzondere excursie, middels een boottocht op de Dokthawaddy rivier.

Dag 5 - Myanmar historische spoorweg

In de ochtend heeft u een goed ontbijt in het hotel. Vervolgens gaan we richting het station van Hsipaw, om van daaruit een prachtige treinreis door de Shan-bergen te maken. Een hoogtepunt is zeker het oversteken van het machtige Gokteik viaduct! Dit viaduct werd in 1901 door Pennsylvania Steel Company opgericht en was ooit de op-een-na hoogste spoorwegbrug ter wereld.

De trein vertrekt om circa 09:30 uur vanaf het station van Hsipaw en passeert het Gokteik-viaduct rond 13:30. Door een spectaculair berglandschap gaat de trein langzaam over de oude spoorweg, langs kleine dorpjes en steden waar verkopers de trein binnenkomen om drankjes en lokale snacks te verkopen. Een hele ervaring! De verwachte aankomsttijd in Naung Cho is om circa 14:00 uur. Vervolgens gaan we door met de auto naar Pyin Oo Lwin.

Let op: Vertragingen op een historische spoorweg, zoals deze, zijn alles behalve ongewoon. In de trein worden eenvoudige lunchboxen uitgedeeld.

blank

blank

blank

Dag 6 - Reis naar Mandalay

Vandaag bezoekt u de botanische tuinen van Pyin Oo Lwin. Per paard en wagen gaat u richting de tuinen, waar u vrij rondwandeld.

Na een High Tea bij Club Terrace gaat u per auto binnen 1,5 tot 2 uur naar uw volgende bestemming, Mandalay. Hier komt u op het einde van de dag aan en heeft u een tour naar Amarapura.

Dag 7 - Mandalay-fietstour

Vandaag gaat u in de ochtend op pad tijdens een Biking Tour door Mandalay en omgeving, uitgevoerd door Grasshopper Adventures. U leert meer over de lokale manier van leven en ziet een typisch lokaal stuk van het land.

De middag en avond is ter vrije besteding.

Dag 8 - Bagan stadstour

Ontbijt in het hotel. Vervolgens gaat u per transfer naar de luchthaven van Mandalay voor uw vlucht naar de tempelstad Bagan. Bij aankomst in Bagan ontmoet u uw gids en chauffeur, en gaat u per transfer naar uw hotel.

De rest van de dag staat in het teken van een kennismaking met Bagan samen met uw gids.

Dag 9 - Bagan vrije dag

Ontbijt in het hotel en geniet van een dag in Bagan ter vrije besteding.

blank

blank

blank

Dag 10 - Jungletrekking

Ontbijt in het hotel, om vervolgens op pad te gaan naar de luchthaven van Nyaung U voor uw vlucht naar Heho. Bij aankomst ontmoet u uw gids en chauffeur en heeft u een transfer naar Kalaw.

Eenmaal aangekomen in Kalaw gaat u de jungle in! Vandaag heeft u een bijzondere dag bij het Green Hill Valley Elephant Camp. U overnacht in Kalaw.

Dag 11 - Myanmar authentiek

Vandaag gaat u van Kalaw naar Inle Lake. Niet per transfer, maar via een meer duurzame manier van reizen. En ons inziens ook een interessantere manier! Per trekking van ongeveer 3 uur wandelt u door het lokale leven in de Shan-heuvels. Per trein reist u vervolgens naar Shwe Nyaung, om daar in de vroege avond aan te komen. Bij aankomst in Shwe Nyaung is er een transfer naar uw hotel geregeld.

Dag 12 - Excursie Inle-meer

Na het ontbijt in uw bijzondere accommodatie gaat u een dag op pad tijdens de tour A day on the lake!

De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 13 - Inle-meer vrije dag

Ontbijt in het hotel en een dag ter eigen invulling. Ontspan bij uw accommodatie of ga op pad op en rondom het meer.

blank

blank

blank

Dag 14 - Vertrek vanuit Myanmar

Ontbijt in het hotel. Vervolgens gaat u per transfer naar het vliegveld in Heho, voor uw vlucht naar Yangon. Bij aankomst zijn auto en gids beschikbaar terwijl u op uw intercontinentale vlucht wacht.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis klassiek Myanmar

Bestemmingen

Hsipaw

Het ontspannen Hsipaw (uitgesproken als 'see-pauw') is gelegen in de noordelijke Shan State. Het is een locatie die altijd al een favoriet is geweest onder backpackers, maar die door de jaren heen ook zijn eerlijke aandeel aan overige reizigers aantrekt. En dat is niet voor niets: Het is een uitstekende locatie voor treks door de heuvels, langs watervallen en nabijgelegen Shan-dorpen, rijstvelden en langs de rivier. Hsipaw is rustig gelegen aan de oevers van de rivier Duthawadi. Ooit de zetel van het Shan-koninkrijk, is Hsipaw een stad die veel verhalen te vertellen heeft! Bezoek dan ook zeker Bowgoy Village (bekend om zijn pagoda), en in de stad zelf de Mahamyatmuni Paya, het grootste religieuze gebouw van Hsipaw. Daarnaast is het Shan Palace, het voormalige huis van de koninklijke familie, een plek die zeker niet gemist mag worden. De centrale markt, waar verkopers een reeks aan Birmaanse hoeden en traditionele sarongs verkopen (lokaal bekend als Longyi), is een mooie afwisseling met de eerder genoemde culturele activiteiten.

blank

Yangon

Yangon, vroeger bekend onder de naam Rangoon, was de hoofdstad van Myanmar tot 2005, waarna deze functie werd overgenomen door de nieuw gebouwde stad Naypyidaw. Yangon blijft de grootste stad van het land, en is daarnaast nog altijd het belangrijkste commerciële centrum van het land. Een bezoek aan deze prachtige stad laat u kennis maken met een interessante mix van Britse, Burmese, Chinese en Indiase culturen. De stedenbouw is een interessant contrast, tussen de oude koloniale architectuur en moderne hoogbouw, allemaal gedomineerd door de gouden gloed van de Shwedagon Pagode; een prachtige Boeddhistische tempel die pelgrims en reizigers aantrekt vanuit de hele wereld.

blank
blank
blank

Pyin Oo Lwin

Pyin Oo Lwin, ook wel Maymyo genoemd, was ooit de zomerhoofdstad van de Britse koloniale administratie, toen het land in de vroege jaren 1900 onder hun heerschappij was. Het gebied, dat voor zijn schoonheid wordt geprezen als 'Stad van de Bloemen', heeft zijn koloniale charme behouden, inclusief Engelse huizen en authentieke paard en wagens. Een bezoek aan dit gebied zou niet compleet zijn zonder het nuttigen van de groenten, fruit, jam en fruitwijnen waar het gebied kene dom staat. Ook een bezoek aan de kleurrijke botanische tuinen is een must.

Mandalay

Mandalay is een inspiratiebron voor literatuur, teksten en legendes - met goede reden: de stad is een combinatie van koloniale charme, elegant boeddhistische tempels, omringd door weelderige heuvelachtige landschappen. Een bezoek hier is als een stap terug in de tijd : stokoude bussen tuffen door brede lanen, mannen in longyis op cyclo's pendelen rustig rond de gracht en monniken wandelen geruisloos door stoffige tempel binnenplaatsen. Voeg daar warme, waardige locals aan toe en Mandalay is een geweldige reiservaring. Mis Mandalay Hill niet om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en een zonsondergang bij Ubein Bridge, de langste teakhouten brug ter wereld. Een bezoek aan het boeddhistische Sagaing, met tempels en de boeddhistische universiteit; en een heerlijke boottocht over de rivier de Irrawaddy om de kolossale stupa basis in Mingun te zien. Allemaal de moeite waard

blank
blank
blank

Bagan

Bagan, een van de vroegere hoofdsteden van Myanmar, is een absolute must-see tijdens uw tijd in Myanmar. Bagan is voor Myanmar wat Angkor Wat voor Cambodja is, in termen van cultuur en toerisme. Deze oude heilige tempelzone strekt zich uit over meer dan 100 vierkante kilometer, met duizenden tempels, pagodes en kloosters die verspreid liggen over dit gebied. Het tempelcomplex, voornamelijk bestaande uit rood-roze bakstenen, is wat er rest van de machtige 'Pagan' cultuur. Het is een architectonisch en archeologisch wonder, dat extra bijzonder is tijdens zonsondergang of op mistige ochtenden badend in het licht van zonsopkomst. Het tempelcomplex kan bewonderd worden per paard-en-wagen, fiets, e-bike of per ballonvaart over Bagan; onvergetelijk!

blank
blank
blank

Ayeyarwady River

De Ayeyarwady-rivier, ook bekend als de Irrawaddy-rivier, is de belangrijkste waterweg van Myanmar, zowel qua omvang als commerciële betekenis, en loopt van noord naar zuid over de hele breedte van het land. De rivier ondersteunt twee bedreigde inheemse wezens - de zoetwater Irrawaddy-dolfijn en de rivierhaai, evenals een groot aantal vissen en vogelsoorten. Het is mogelijk om mooie bootcruises te maken tussen bepaalde punten op de rivier, zoals een dagcruise tussen Mandalay en de oude stad Mingun - de thuisbasis van een enorme pagodebasis die, als deze was voltooid, de grootste in zijn soort zou zijn in de wereld - evenals langere cruises tussen de grote centra langs haar oevers, waaronder Mandalay, Bagan en de hoofdstad van het land, Yangon. Forays langs de zijrivieren van de Ayeyarwady nemen veel afgelegen dorpen en uitzichten die anders moeilijk te beleven zouden zijn

Kalaw

Hoog gelegen in de westelijke deelstaat Shan, is Kalaw is een voormalig 'Hill Station', gesticht door Britse ambtenaren. Het is een koele, rustige en groene plaats, en vooral bekend als uitvalsbasis voor een pallet aan diverse trekkingen. De bevolking is divers, met Nepali Gurkha's, Indiase Hindoes, Sikhs en Moslims, die hier ooit kwamen om de wegen en de spoorlijnen te bouwen tijdens de Britse periode. In het hart van de stad is de markt, waar dorpelingen uit de omliggende gebieden komen om hun producten en voedsel te kopen en te verkopen. Vanuit Kalaw zijn diverse dag- of meerdaagse-trekkings mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om per mountainbike naar Inle Lake te fietsen.

blank
blank
blank

Inle Lake

Een van de meest aantrekkelijke bestemmingen van Myanmar is het prachtige Inle Lake. De lokale bevolking heeft hun volledig leven geïntegreerd met hun omgeving; het bouwen van hele dorpen op palen, hun drijvende akkers en een ingenieuze wijze van vissen vanuit hun long-tail boten - balanceren op een been en het gebruik van het andere been als peddel, zodat zij hun handen vrij hebben om een net te werpen en vis binnen te halen. Een dag op het meer is een unieke ervaring, waarbij men drijvende markten bezoekt en een kijkje kunt nemen bij diverse ambachtelijke centra, zoals zilversmeders, zijdewevers en sigarenmakers. Wat accommodaties betreft zijn er meerdere mogelijkheden, zowel aan land als top-accommodaties die alleen per boot bereikaar zijn. Inle Lake is een plek waar men kan genieten van natuur, gastvrije inwoners en schitterende zonsondergangen.

blank
blank
blank

Accomodaties

Hotel @ Yangon Heritage

Hotel @ Yangon Heritage ligt op een uitstekende locatie, in het hart van Yangon. Sule Shangrila en Sule Square liggen net aan de andere zijde van de Sule Pagoda Road. Enkele van de top-attracties, zoals de Sule Pagoda, de Botahtaung Pagoda, de Bogyoke Market (Scott Market), Immanuel Baptist Church, St. Mary's Cathedral, China Town en bekende koloniale gebouwen liggen op loopafstand. Hotel @ Yangon Heritage ligt op slechts 10 minuten rijden van de Shwedagon Pagoda. Het People's Park, het Nationaal Museum en Kandawgyi Lake liggen tevens om de hoek. De accommodatie is gerenoveerd met hedendaags inclusief eenvoudige voorzieningen. In de ambiance biedt Hotel @ Yangon Heritage het concept van 'Home with great care', die het gemak en comfort van hun gasten weerspiegelt. Op de 4e verdieping, met uitzicht op de stad, geniet u van het ontbijt tijdens het ontwaken van de stad.

Uw verblijf: 1 nacht

Tai House Resort

Tai House Resort ligt in Myanmar's noordelijk gelegen stad Hsipaw. De stijlvolle accommodatie beschikt over een restaurant. Er is tevens Wi-Fi beschikbaar in de openbare ruimten. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, bijvoorbeeld met een flatscreen-tv, een terras en airconditioning. De eigen badkamer heeft een douche.

Vanaf Thein Hill kunt u genieten van het schilderachtige uitzicht over het stadje en van de mooie zonsondergangen.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Royal Park View Hotel

Het Royal Park View Hotel is gelegen in Pyin Oo Lwin. Faciliteiten omvatten een 24-uursreceptie, eigen restaurant en excursiebalie. De accommodatie is gelegen nabij het Kandawgy Lake en de botanische tuinen van Pyin Oo Lwin. De kamers zijn voorzien van de benodigde faciliteiten en de eigen badkamer is voorzien van een douche. Sommige kamers hebben airconditioning. Voor maaltijden kunt u genieten van een verscheidenheid aan Aziatische en Westerse gerechten in het Royal Park View Restaurant.

Uw verblijf: 1 nacht
blank
blank
blank

Ayarwaddy River View Hotel

Het Ayarwaddy River View Hotel is geopend in 2011 en ligt op slechts 15 minuten van het centrum van Mandalay. Het hotel biedt een gemakkelijke toegang tot de vele attracties en bezienswaardigheden van de stad. Het Ayarwaddy River View Hotel biedt gasten een goede service en een breed scala aan voorzieningen om zodoende uw verblijf zo comfortabel als mogelijk te maken. Massage, spa, tuin, fitnesscentrum, vergaderfaciliteiten, bubbelbad, restaurant, businesscentrum, salon, en een eigen bar omvatten een greep uit die faciliteiten. Het Ayarwaddy River View Hotel biedt uitzicht over de Ayarwaddy River, zodat gasten een prachtig uitzicht hebben. De zonsondergang is mooi vanaf het dak van de accommodatie te bekijken, vanuit de Skybar. Ayarwaddy River View Hotel heeft 56 ruime kamers met aangename houten meubels. Er zijn front-facing kamers die uitkijken over de rivier naar Mingun, de kamers aan de achterzijde kijken uit op de stad, Mandalay Hill en de Shan-hooglanden. Het aangename dakrestaurant leidt naar het grote dakterras van de Skybar, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de rivier (naar Mingun), en tevens over de stad en op Mandalay Hill.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Bagan Umbra Hotel

Bagan Umbra Hotel (voorheen Golden Express Hotel) ligt op 2 kilometer van de oude hoofdstad van Myanmar: Old Bagan, een van de rijkste archeologische sites in Azië! Vanuit het hotel kunt u genieten van het landschap van de oude stad, bijna alle grote sights liggen op slechts 10 minuten rijden. De gunsitige ligging zorgt voor tijdsbesparing, waarmee u meer tijd krijgt om de oude tempels en de stad zelf te verkennen. De luchthaven van Nyaung U ligt op slechts 15 minuten rijden vanaf het hotel. Bagan Umbra Hotel ligt in prachtig aangelegde tuinen. Bagan Umbra heeft 57 ruime kamers en qua faciliteiten airconditioning, een televisie, een waterkoker, gratis Wi-Fi, een zithoek, een haardroger en een eigen badkamer. Elke kamer heeft een eigen balkon. Dagelijkse roomservice is beschikbaar.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Kalaw Heritage Hotel

Ervaar de charme van vervlogen tijden in het Kalaw Heritage Hotel, een monumentaal hotel gelegen in het voormalige heuvelstation Kalaw. De accommodatie is gebouwd tijdens de Britse regering in 1903, en daarmee het op een na (na het glorieuze The Strand Hotel in Yangon, gebouwd in 1901) oudste hotel van het land.

Uw verblijf: 1 nacht
blank
blank
blank

Ananta Inle

Ananta vertaalt zich vrij naar 'oneindig'. Ananta Inle nodigt u uit om gastvrijheid op zijn best te ervaren. Gelegen aan de oevers van het beroemde Inle Lake, met zijn magische landschappen en mensen, biedt deze accommodatie gegarandeerd een rustig en ontspannen verblijf. Inle Lake is genoteerd als een ASEAN Heritage Site, voor zijn belangrijke nationale cultuur, evenals variëteiten in ecosystemen. Ananta Inle heeft 28 prachtig ingerichte kamers, de meeste van hen met een prachtig uitzicht op het meer en de bergen op de achtergrond. De accommodatie is goed bereikbaar vanaf Heho Airport, op een comfortabele 45 minuten rijden.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank