Borneo reis | Rondreis puur Borneo

  boutique

  

20-daagse reis door Maleisië

€ 

Vanaf 7.140,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

20-daagse individuele reis Maleisië

Welkom op Borneo! De ultieme plek op onze aarde voor natuur- en wildlife liefhebbers. Deze mooie rondreis brengt u naar de meest prachtige plekken van Borneo, waarbij u uitgebreid op zoek gaat naar wildlife, waaronder oerang-oetans, vleermuizen en vele vogelsoorten. U begint de reis in de gezellige stad Kuching in Sarawak, de toegangspoort tot de natuur. Vervolgens staat er een bezoek aan het Mulu Nationaal Park op het programma, waar u tegen de avond aan miljoenen vleermuizen de Deer Grot ziet verlaten. Een onvergetelijk gezicht! Na een bezoek aan de vele grotten van het Mulu Nationaal Park, gaat uw reis verder naar Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah waar u van de multiculturele invloeden kunt genieten. Vamuit Sandakan reist u naar het beschermde Turtle Island in de Sulu Zee, waar u kunt ontspannen, snorkelen en samen met een Park Ranger op zoek gaat naar schildpadden. Vervolgens bezoekt u het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Center en reist u door naar de bekroonde National Geographic Sukau Rainforest Lodge, waar u in het regenwoud op zoek gaat naar wildlife. Hierna staat er opnieuw een verblijf in een natuurlodge op het programma, dit keer in het Danum Valley Conservation Area. U sluit de reis af in Kapalai, de perfecte plek om de mooie onderwaterwereld van Borneo te verkennen!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - 2 - Kuching vrije dagen - The Waterfront Hotel Kuching
Dag 3 - Mulu Nationaal Park - Mulu Marriott Resort & Spa
Dag 4 - Mulu Nationaal Park - Mulu Marriott Resort & Spa
Dag 5 - 6 - Kota Kinabalu vrije dagen - The Jesselton Hotel
Dag 7 - Reis naar Sandakan - Four Points by Sheraton Sandakan
Dag 8 - Reis naar Turle-eiland - Selingan Turtle Island Chalet
Dag 9 - Reis naar Sepilok Nature Resort - Sepilok Nature Resort
Dag 10 - Borneo wildlife - Sukau Rainforest Lodge
Dag 11 - Riviercruise - Sukau Rainforest Lodge
Dag 12 - Borneo wildlife - Sukau Rainforest Lodge
Dag 13 - Borneo regenwoud - Borneo Rainforest Lodge
Dag 14 - Borneo regenwoud - Borneo Rainforest Lodge
Dag 15 - 17 - Borneo duikbestemming - Sipadan Kapalai Dive Resort
Dag 18 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - 2 - Kuching vrije dagen

Selamat datang! Welkom in Maleisië! Vandaag komt u aan in de wereldstad Kuala Lumpur, waar u overstapt voor uw vlucht richting Kuching. Hier zal u enkel de nacht doorbrengen voordat u doorvliegt naar Mulu. Bij aankomst wordt u vriendelijk verwelkomd door onze lokale representant en wordt u naar uw accommodatie gebracht. 

Kuching betekent “Kat” en is met 570.000 inwoners de grootste stad in Sarawak. Kuching, gelegen aan de zuidelijke oevers van de Sarawak rivier, is vooral een gezellige stad en was lange tijd de residentie van de "Witte Radja's van Sarawak". Kuching heeft weinig hoogbouw en daardoor meer de sfeer van een groot dorp. De levendige boulevard aan de rivier is de ontmoetingsplaats. Achter de boulevard zijn gezellige straatjes met lokale restaurantjes en winkels met een groot aanbod aan curiosa en antiek. Langs de promenade van de Sarawak rivier zijn opstapplaatsen van waaruit je per watertaxi naar de overzijde wordt gebracht. Hier komt u op de lokale kampongs, waar u een goed beeld krijgt van het dagelijks leven op Borneo.

Geen vakantie zonder local food ! Vooral in de avonduren dineren de Maleiers vaak buiten de deur en het Top Spot restaurant is voor velen de favoriete locatie. Top Spot restaurant is gelegen op het dak van een gebouwencomplex. Het is een combinatie van een aantal Hawker stalls (lokale restaurantjes) bij elkaar. De vitrines waaruit u kunt kiezen zijn gevuld met dagverse producten. Voor een paar euro heeft u hier een fantastische maaltijd op een bijzondere locatie.

Inclusief:

 • Binnenlandse vlucht Kuala Lumpur - Kuching
 • Meet & Greet
 • Transfer naar uw accommodatie
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Mulu Nationaal Park

Na het ontbijt gaat u met een transfer naar de luchthaven van Kuching voor uw vlucht naar Mulu. Bij aankomst op het vliegveld van Mulu, ontmoet u uw chauffeur voor een transfer naar uw accommodatie om in te checken. 'S Middags gaat u op een excursie naar de  Deer en Lang Grotten. Aanschouw hoe miljoenen vleermuizen tegen de avond aan de Deer Grot verlaten.  

Inclusief:

 • Transfer naar het vliegveld
 • Binnenlandse vlucht Kuching - Mulu
 • Transfer naar hotel
 • Excursie: Deer & Lang grotten (deelname aan groep)
 • Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 4 - Mulu Nationaal Park

Vandaag vaart u in 45 minuten per longboat stroomopwaarts over de Melinau rivier naar Wind Cave. Onderweg brengt u een bezoek aan de Penan Longhouse markt in Batu Bungan. Al bij de ingang van de Wind Cave is er een wind te voelen, die op sommige smallere delen in de grot alleen sterker wordt. Alle grotten zijn voorzien van wandelpaden, trappen en leuningen, zodat u ze veilig kunt bezoeken.

Wind Cave is een onderdeel van Clearwater Cave en werd pas in 1988 ontdekt toen een smalle doorgang werd gevonden. Deze grot is vooral bekend om de Kings Room waar veel grote stalactieten en stalagmieten te zien zijn.

Met een lengte van ca. 100 km is Clearwater Cave de langste grot van Zuidoost Azië. Een klein gedeelte daarvan is toegankelijk, waar je onder meer kunt zien hoe deze grot aan zijn naam komt. Er stroomt een ondergrondse rivier die met geweld een nieuw landschap creëert. Hier stroomt per uur 150.000 ton water door heen. Ook is er een opening naar het regenwoud te zien, waardoor het zonlicht naar binnenvalt en een deel van de grot op een natuurlijke manier wordt verlicht.

Na een bezoek aan de grotten gaat u genieten van een picknick lunch. Als u bent uitgegeten gaat u weer terug naar uw accommodatie. 

Inclusief:

 • Excursie: Clearwater Cave en Wind Cave inclusief lunch
 • Overnachting inclusief diner en ontbijt

 

Dag 5 - 6 - Kota Kinabalu vrije dagen

U gaat middels een transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Kota Kinabalu. Het is de hoofdstad van Sabah en telt  400.000 inwoners. In de Tweede Wereldoorlog werd deze stad volledig verwoest met het gevolg dat er vrijwel geen historische gebouwen zijn te vinden. Kota Kinabalu is een multiculturele stad en bestaat voor het grootste deel uit Maleiers, Kadazans, Chinese Maleiers en  Bajaus. De Maleiers en Bajaus zijn voornamelijk islamitisch, de Kadazans zijn overwegend christelijk en de Chinezen zijn vooral boeddhistisch.

Bij aankomst wordt u per transfer naar uw accommodatie gebracht waar u de komende nachten zult verblijven en de dagen vrij kunt besteden. 

Inclusief:

 • Transfer naar het vliegveld
 • Binnenlandse vlucht Mulu - Kota Kinabalu
 • Transfer naar hotel
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 7 - Reis naar Sandakan

Vandaag gaat u wederom naar het vliegveld voor een vlucht naar Sandakan. Bij aankomst op het vliegveld van Sandakan, ontmoet u uw chauffeur voor een transfer naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag vrij te besteden. 

Inclusief:

 • Transfer naar het vliegveld
 • Binnenlandse vlucht Kota Kinabalu - Sandakan
 • Transfer naar hotel
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Reis naar Turle-eiland

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en wordt u naar de haven gebracht. Vanaf hier vaart u in circa 1 uur per speedboot naar het eiland Selingan, ook bekend als Turtle Island, 40 km ten noorden van Sandakan in de Sulu-zee.

Neem een ​​kijkje in uw chalet en lunch in het Cafetaria. In de middag kunt u ontspannen, zwemmen, snorkelen en het eiland verkennen. Na het diner gaat u met een Park Ranger naar specifieke plaatsen om schildpadden eieren op het strand te zien leggen, om te zien hoe de eieren worden verzameld en van nest naar broederij worden vervoerd en babyschildpadden naar de open zee worden gebracht . Selingan Island is een van de drie onbewoonde eilanden in de Sulu Zee - (Pulau Selingan, Pulau Bakkungan Kechil en Pulau Gulisan). Deze eilanden worden beschermd voor het behoud van schildpadden en andere zeedieren. 

Inclusief:

 • Transfer naar haven
 • Boottransfer naar Selingan eiland
 • Overnachting op basis van vol pension incl. activiteiten

Dag 9 - Reis naar Sepilok Nature Resort

Na het ontbijt vertrekt u met de boot terug naar Sandakan. Vervolgens gaat u naar het Rain Forest Discovery Centre. Vanuit de canopy walk en hangbrug heeft u zicht op het centrum van bovenaf, verken ook de botanische tuin. Hierna gaat u door naar het Sepilok Nature Resort om in te checken. Na zonsondergang staat een begeleide avondwandeling  op het programma  en gaat u opzoek naar de nachtdieren. 

Inclusief:

 • Boottransfer naar Sandakan
 • Excursie: Bezoek aan Rainforest Discovery Centre. 
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Borneo wildlife

In de ochtend wordt u opgehaald door uw transfer die u naar het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Center zal brengen.  Tijdens uw bezoek krijgt u onder meer informatie over de toestand van de Orang Utans en de rehabilitatie-inspanningen die in het Centrum gaande zijn. Daarna loopt u  door het regenwoud om vervolgens het voederen van de orang-oetans te zien. Vervolgt u uw weg naar het nieuwe  afgesloten verzorgingsgebied voor jonge orang-oetans. Bezoek daarna het Borneo Sun Bear Conservation Centre voor meer informatie over het behoud van 's werelds kleinste beer.

Na de lunch wordt u naar de haven van Sandakan gebracht voor een 2½ uur durende  boottocht naar de bekroonde National Geographic, Sukau Rainforest Lodge dat langs de langste rivier van Sabah, Kinabatangan ligt. Tijdens de boottocht heeft u al de mogelijkheid om vogels en dieren in het wild te bekijken.

In de middag zal u wederom een boottocht maken om op zoek te gaan naar wilde dieren. De boot heeft een hybride systeem van een buitenboordmotor en elektromotor (afhankelijk van de rivierstroom). Geniet van een diner bij kaarslicht met uitzicht op de rivier, gevolgd door een nachtelijke cruise.

Inclusief:

 • Excursie: Bezoek aan het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Center & Borneo Sun Bear Conservation Centre
 • Transfer naar Sandakan haven
 • Boottransfer naar Sukau Rainforest Lodge
 • Overnachting op basis van vol pension incl. activiteiten

Dag 11 - Riviercruise

Ga 's morgens om 06:00 uur op een riviercruise over de Kinabatangan-rivier naar het Oxbow-meer in Kelenanap om meer vogels en dieren in het wild te zien. Na het ontbijt kunt u een educatieve rondleiding volgen langs de Hornbill Boardwalk van de lodge met onze in-house naturalist. In de middag gaat u weer verder met een andere riviercruise om nog meer dieren in het wild te spotten.

Inclusief:

 • Overnachting op basis van vol pension incl. activiteiten

Dag 12 - Borneo wildlife

In de vroege ochtend staat een riviercruise langs de Menanggol-rivier op het programma. Na de lunch gaat u 27 km over land naar de Gomantong-grot. Wandel over het pad door het bos en aanschouw de uittocht van meer dan twee miljoen vleermuizen evenals roofvogels.

Inclusief:

 • Overnachting op basis van vol pension incl. activiteiten

Dag 13 - Borneo regenwoud

Na het ontbijt vervolgt u uw reis 2,5 uur over land naar Lahad Datu, waar u zal stoppen voor registratie. Daarna rijdt u verder (circa 83 km) naar de Borneo Rainforest Lodge, die wordt omringd door ongerepte oerwoudregio's. 'S Avonds wordt er een een diavoorstelling gepresenteerd en gaat u een wandeling maken om de nachtdieren te spotten. (Als het weer het toelaat)

Inclusief:

 • Overnachting op basis van vol pension incl. activiteiten

Dag 14 - Borneo regenwoud

Breng de dag door in het bos om vogels en zoogdieren te spotten. Wandel naar de waterval voor een verfrissende duik. Ga terug naar de lodge voor lunch. Na de lunch kan u weer ver met het ontdekken van de prachtige omgeving. 

Inclusief:

 • Overnachting op basis van vol pension incl. activiteiten

Dag 15 - 17 - Borneo duikbestemming

In de ochtend wordt u naar de haven van Semporna gebracht. Hier stapt u op de boot naar Kapalai. Hier verblijft u in een hotel op palen dat gevestigd is op een zandbank. Deze omgeving staat met name bekend om het waanzinnige onderwaterleven. 

 

Inclusief:

 • Overnachting op basis van vol pension 

Dag 18 - Aankomst

Welkom terug in Nederland. Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een spectaculaire reis. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf €7.140,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
• Binnenlandse vluchten op basis van Economy Class
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Transport met Engelstalige privé gids/chauffeur 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids
• Administratiekosten (t.w.v. €50,- per boeking)

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2-compensatie voor uw vluchten 
• Bijdrage van €10,- per persoon aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade naar Economy Comfort  of Business Class op aanvraag
• Toeristenvisum
• Maleisië toeristenbelasting
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis puur Borneo

Accommodaties

The Waterfront Hotel Kuching

The Waterfront Hotel ligt op de top van het winkelcentrum Plaza Merdeka, in het hart van de stad Kuching, waar decennia-oude erfgoedgebouwen naast moderne gebouwen staan. Met een van de beste uitzichten op de Padang Merdeka en de Sarawak-rivier, is het hotel niet alleen een plek om uit te rusten, maar ook een begin van uw avonturen in Kuching City.

Uw verblijf: 2 nachten

Mulu Marriott Resort & Spa

Mulu Marriott Resort & Spa is prachtig ontworpen in de stijl van etnische longhouses en biedt 5-sterrenluxe op slechts vijf minuten van Gunung Mulu National Park. De 101 verfijnde kamers staan op palen en zijn verbonden door houten loopbruggen.

Uw verblijf: 2 nachten

The Jesselton Hotel

Het sfeervolle Jesselton Hotel is het oudste hotelletje in Kota Kinabalu. Het ligt op slechts enkele minuten lopen van de promenade aan de Zuid Chinese Zee. Het ligt ook op loopafstand van Jesselton jetty, waar u kunt oversteken naar de eilanden van het Tunku Abdul Rahman National Park. Hier kunt u snorkelen, duiken of relaxen aan het mooie strand. Het Jesselton Hotel heeft een Engelse sfeer, de kamers zijn ruim en zeer goed verzorgd. Er is een restaurant en gezellige bar.

Uw verblijf: 2 nachten

Four Points by Sheraton Sandakan

Het Four Points Hotel ligt naast het winkelcentrum Sandakan Harbour en biedt een buitenzwembad, fitnessruimte en uitzicht op zee. De kamers kijken uit op de haven of de zee en zijn alle uitgerust met een flatscreen t.v., een kluisje en koffie- en theefaciliteiten. In The Eatery restaurant worden lokale en westerse gerechten geserveerd en in het café Wrapped kun je terecht voor broodjes en koffie.

Uw verblijf: 1 nacht

Selingan Turtle Island Chalet

Selingan Turtle Island Chalets ligt op het pittoreske eiland Selingan en biedt eenvoudige accommodatie met basisvoorzieningen. Elk chalet beschikt over een bad en airconditioning. Gasten kunnen de zeeschildpadden van dichtbij bekijken terwijl ze eieren leggen en hatchlings in de Sulu-zee vrijlaten.

Uw verblijf: 1 nacht

Sepilok Nature Resort

Het Sepilok Nature Resort ligt te midden van een tropisch tuin op slechts 5 minuten lopen van het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. De houten chalets zijn gebouwd in harmonie met de omgeving. Vanuit het restaurant kijk je op een meertje omringd door mooie tropische planten. De chalets zijn voorzien van airconditioning, een houten interieur en mooie badkamer. Elk chalet is uitgerust met een televisie en koffie- en theefaciliteiten.

Uw verblijf: 1 nacht

Sukau Rainforest Lodge

De Sukau Rainforest Lodge, gelegen aan de Kinabatangan river, is een kleinschalige in lokale stijl gebouwde eco lodge. Vele eco awards zijn deze bijzondere lodge al ten deel gevallen. De lodge ligt midden in de laagland-jungle. Hier wordt u gewekt door het geluid van de vogels en de apen. Het resort heeft twee type chalet kamers met uitzicht op het regenwoud. De royale kamers zijn voorzien van muggennetten, een plafondventilator en koffie- en theefaciliteiten. In de badkamer liggen gratis slippers en toiletartikelen. Het avond diner wordt geserveerd op de veranda direct aan de oever van de rivier!

Verder is er een relax lounge, een spa en zijn er gratis koffie en thee faciliteiten. De Sukau Rainforest Lodge is een uitstekende uitvalsbasis voor boottochten door het regenwoud. In deze fascinerende omgeving heeft u grote kans om de orang-oetan te zien, maar ook neusapen en de pygmee olifant welke enkel op Borneo voorkomt.

Uw verblijf: 3 nachten

Borneo Rainforest Lodge

De Borneo Rainforest Lodge ligt aan de Danum rivier in Sabah’s grootste beschermde regenwoud. Vanuit de stad Lahad Datu, waar u moet inchecken, is het nog 2 ½ uur rijden naar Danum Valley Conservation Area. U reist in een comfortabele 4x4 dwars door het regenwoud.

Borneo Rainforest Lodge telt slechts 32 chalets, verdeeld in drie categorieёn. De standaard chalets liggen verdeeld in de natuur, de luxe premium liggen aan de rivier en de premium villa’s hebben het mooiste uitzicht over de natuur en de rivier. Alle chalets zijn van alle comfort voorzien, de Premium Deluxe hebben een buitenbad en de luxe villa’s zelfs een jacuzzi.

Het sfeervolle restaurant serveert ontbijt, lunch en diner in buffet-stijl. Er zijn zowel Westerse als Aziatische gerechten verkrijgbaar. Speciale wensen worden, indien mogelijk, gehonoreerd.

Uw verblijf: 2 nachten

Sipadan Kapalai Dive Resort

Op slechts 15 minuten varen van Sipadan ligt het Sipadan - Kapalai Dive Resort. Het Kapalai resort is een heel bijzonder resort. Het resort ligt namelijk niet op een eiland, maar is geheel op palen gebouwd boven de zandbanken van de Ligitan riffen. Een fantastisch gezicht als u aan komt varen! Voor duikers natuurlijk een geweldige ervaring om zo dicht bij de onderwaterwereld te zijn. Kapalai heeft een schitterend huisrif met veel vis en macro mogelijkheden. Sipadan ligt aan de horizon en is per boot snel te bereiken.

De bungalows
Bij aankomst wordt u welkom geheten met een welkomstcocktail van vruchtensappen en een lunch of snack om even lekker bij te komen van de reis. De 51 bungalows zijn zeer ruim en mooi ingericht met grote bedden. Alle bungalows hebben een privé balkon en een zeer ruime badkamer. De bungalows zijn zo neergezet, dat u optimale privacy hebt. Aan de achterkant van de bungalow heeft u vrij uitzicht. U kunt zelfs bijna de gehele achterwand van de bungalows open zetten om zo te genieten van het uitzicht en een verfrissend briesje. Een aanrader is om vanaf het balkon in het water onder de bungalow te kijken. Des te langer u kijkt, des te meer leven u ziet. Het is ook heel apart om de schildpadden langs het rif omhoog te horen komen om te ademen!

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Kuching

De hoofdstad van de staat Sarawak biedt een aangename stop voor reizigers die op zoek zijn naar een stedelijke stop tussen het verkennen van de natuurlijke schoonheid van Maleisische Borneo en de rest van het land.

Kuching is gelegen aan de oevers van de rivier de Sarawak, die door de stad kronkelt en een rustige atmosfeer geeft. Een wandeling langs de Kuching Waterfront (bijnaam is ook wel 'The People Place') biedt bezoekers een gevarieerde mix van culturele attracties en entertainment, waaronder uitzicht op het meest bijzondere architectuurstuk van de stad, Dewan Undangan Negeri - het Sarawak State Assembly complex. Een hedendaagse hoogtepunt van de stad is een reeks muurschilderingen gemaakt door de Litouwse straatkunstenaar Ernest Zacharevic. Reizigers die op zoek zijn naar rust kunnen ook een middag spenderen in de mooie Sarawak Orchid Garden.

Gunung Mulu National Park

Een weelderige wildernis van equatoriaal regenwoud en opvallende rotsformaties, Gunung Mulu National Park is een go-to-bestemming voor reizigers die graag buiten de gebaande paden willen treden. Deze werelderfgoedlocatie ligt aan de noordelijke punt van het Maleisische Borneo en staat bekend om zijn rotslandschap, dat wordt gekenmerkt door zinkgaten, grotten en ondergrondse riviertjes. De Sarawak-kamer is de grootste bekende grotkamer ter wereld. Reizigers kunnen hun tijd besteden aan het verkennen van de oude grotten van Gunung Mulu, wandelen naar de beroemde 45 meter hoge kalkrotsen van het park of wachten tot de vleermuizen dagelijks in de hordes verschijnen als de schemering valt.

Kota Kinabalu

Kota Kinabalu staat bekend als KK voor de lokale bevolking en is lange tijd de toegangspoort tot het eiland Maleisië Borneo geweest. Gelegen aan de kust, is dit kleine vakantieoord een heerlijke plek om bij te tanken, uw verdere reis te boeken en te genieten van wat rust en ontspanning. Het grootste deel van de stad is herbouwd na de Tweede Wereldoorlog, dus KK is grotendeels modern en hoogbouw. Als u geïnteresseerd bent in het proeven van lokale gerechten, ga dan naar de avondmarkt voor wat verse vis van de barbecue. Dagtochten vanuit KK omvatten een mooie rit op de Noord-Borneo Railway en een excursie naar de naburige eilanden Gaya en Manukan.

Sandakan

Kota Kinabalu's kleine zusje, Sandakan was in feite de hoofdstad van het Britse noorden van Borneo tot 1946. Vandaag de dag fungeert de stad als een van de belangrijkste havens voor de export van olie, tabak, koffie, sago en hout. Bezienswaardigheden zijn de uitgebreide Puu Jih Shih-boeddhistische tempel op de heuvel en, net buiten de stad, het vissersdorpje Buli Sim Sim, waar de mensen wonen in paalwoningen boven het water. Verderop ligt het Sandakan Memorial Park, dat zich op de oorspronkelijke plaats van een berucht WO II-krijgsgevangenenkamp bevindt. Met zijn kleine museum en groene omgeving is het een must voor liefhebbers van geschiedenis en natuurliefhebbers.

Turtle Islands National Park

Het Turtle Islands National Park in de Suluzee in Maleisië, staat ook bekend als Pulau Penyu National Park. Het omvat de eilanden van Selingan, waar het hoofdkwartier van het park, Little Bakkungan en Gulisan te vinden zijn. Het park is de thuisbasis van een scala aan schildpadden, zoals de bedreigde groene schildpad en karetschildpad die nestelen op de stranden van deze ongerepte eilanden. Bezoekers kunnen overnachten op Selingan om het ongelooflijke schouwspel van deze zeedieren te zien. Bijna elke avond van het jaar leggen de dieren hun eieren in het zand en worden de schildpad-nakomelingen uitgezet, en gedurende de dag kunnen bezoekers genieten van door te zwemmen, duiken , snorkelen en zonnebaden.

Sepilok

Sepilok, te midden van dicht bebost terrein en weelderige landschappen, ligt in het Maleisische Sabah-district van Noord-Borneo. Deze verleidelijke stad is de thuisbasis van prachtige attracties en spannende activiteiten, die reizigers van heinde en verre aantrekken. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de vele wandel- en peddelmogelijkheden; terwijl diegenen die geïnteresseerd zijn in dierenverzorging verschillende heiligdommen kunnen bezoeken, waaronder: Borneo Sun Bear Conservation Centre, een prachtig etablissement dat zorg biedt aan geredde zonneberen; en het veelgeprezen Sepilok orang-oetan rehabilitatiecentrum, een gemengd dipterocarp bos dat een natuurlijke thuisbasis is voor wees orang-oetans. Een must-see attractie is de Bristlehead Tower, een wonderlijk uitkijkplatform met panoramisch uitzicht over de omliggende schilderachtige landschappe

Kinabatangan

Een indrukwekkende bezienswaardigheid in het hart van Maleisisch Borneo; de Kinabatangan-rivier! Deze rivier kronkelt zich een weg vanaf de bron in het zuidwesten van Sabah, naar de monding van de Sulu-zee. Een boottocht langs de rivier is de beste manier om het regenwoud, de meren en overvloedige flora en fauna van de regio te verkennen, met een programma vol diverse dagtochten en nachtsafari's. Regelmatig waargenomen dieren in het wild omvatten neusapen, orang-oetans, krokodillen, makaken, neushoornvogels, uilen, de civetkat en met veel geluk de -met uitsterven bedreigde- Borneodwergolifant.

Danum Valley Conservation Area

Danum Valley is geen National Park maar een Conservation Area. Het is het grootste en meest beschermde gebied van Sabah, waar Borneo’s meest unieke planten en dieren voorkomen. Een plaats waar uw gevoel van tijd snel verdwijnt. Verken met een gids één van de vele gemarkeerde paden, loop langs mooie watervallen en begeef u naar de plekken waar de meeste fauna voorkomt, namelijk het dak van het regenwoud.

De gidsen zijn bijzonder kundig en dragen hun enthousiasme snel aan u over. Danum Valley is een paradijs voor natuurliefhebbers waar wilde katten, orang-oetans, atletische gibbons, dwergolifanten en de zeer zeldzame nevelpanter en Sumatraanse neushoorn leven. Deze laatste twee zitten zo diep in dit gebied dat ze door bezoekers niet of nauwelijks gespot kunnen worden.

Vanaf de uitkijkpunten langs de met nevel bedekte boomtoppen heeft u een prachtig uitzicht over het verbluffend dichte regenwoud en de dramatisch bergen. Vanuit de loopbruggen op 26 meter hoogte kunt u bijzondere vogels spotten en genieten van de zonsopgang. Een magische aanblik met de hangende ochtendmist.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!