Borneo reis | Rondreis Sarawak op haar mooist

  authentique

  

12-daagse reis door Maleisië

€ 

Vanaf 2.595 per p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

12-daagse individuele reis Maleisië

Borneo is vol ongerepte natuurpracht. Tijdens deze reis maakt u kennis met de mooiste plekken van Sarawak. U begint de reis in de gezellige stad Kuching, de toegangspoort tot de natuur van Borneo. Vanuit Kuching maakt u dagexcursies naar het Bako Nationaal Park, de perfecte plek om wilde dieren te spotten, en naar het Semenggoh Wildlife Centre, waar wilde dieren, zoals oerang-oetans in hun natuurlijke omgeving worden gerehabiliteerd. Een inspirerende plek om te bezoeken! Vervolgens gaat u een nachtje survivalen in het regenwoud, waar u leert te overleven in de jungle volgens de cultuur en tradities van de inheemse Bidayuh-stam. Uw volgende bestemming is Damai op het Santubong-schiereiland. Geniet van de natuur en het wildlife vanaf de boot tijdens een mooie vaart over de Santubong-rivier. Ook een bezoek aan het Kuching Wetland Nationaal Park met haar Proboscis-apen en Satang Island met het schildpaddencentrum staan op het programma. U sluit de reis af in het tropisch regenwoud van het Mulu Nationaal Park, waar tijdens de zonsondergang vele vleermuizen de grotten verlaten op zoek naar eten; een fascinerend gezicht!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Borneo
Dag 2 - Aankomst op Borneo - Grand Margherita Hotel
Dag 3 - Bako Nationaal Park - Grand Margherita Hotel
Dag 4 - Borneo wildlife - Grand Margherita Hotel
Dag 5 - Borneo regenwoud - Peraya Homestay
Dag 6 - Borneo regenwoud - Damai Beach Resort
Dag 7 - Boottocht Santubong-rivier - Damai Beach Resort
Dag 8 - Santubong Peninsula vrije dag - Damai Beach Resort
Dag 9 - Reis naar Mulu Nationaal Park - Mulu Marriott Resort & Spa
Dag 10 - Mulu Nationaal Park - Mulu Marriott Resort & Spa
Dag 11 - Vertrek vanuit Borneo
Dag 12 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Borneo

Vandaag begint uw reis naar het prachtige Malesië! Geniet van uw intercontinentale vlucht.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Singapore - Kuching

Dag 2 - Aankomst op Borneo

Selamat datang! Welkom in Maleisië! Na een intercontinentale vlucht komt u aan in de bruisende Singapore. Vervolgens vliegt u door naar Kuching waar u de komende dagen gaat verblijven.

Kuching betekent “Kat” en is met 570.000 inwoners de grootste stad in Sarawak. Kuching, gelegen aan de zuidelijke oevers van de Sarawak rivier, is vooral een gezellige stad en was lange tijd de residentie van de "Witte Radja's van Sarawak". Kuching heeft weinig hoogbouw en daardoor meer de sfeer van een groot dorp. De levendige boulevard aan de rivier is de ontmoetingsplaats. Achter de boulevard zijn gezellige straatjes met lokale restaurantjes en winkels met een groot aanbod aan curiosa en antiek. Langs de promenade van de Sarawak rivier zijn opstapplaatsen van waaruit je per watertaxi naar de overzijde wordt gebracht. Hier komt u op de lokale kampongs, waar u een goed beeld krijgt van het dagelijks leven op Borneo.

Geen vakantie zonder local food ! Vooral in de avonduren dineren de Maleiers vaak buiten de deur en het Top Spot restaurant is voor velen de favoriete locatie. Top Spot restaurant is gelegen op het dak van een gebouwencomplex. Het is een combinatie van een aantal Hawker stalls (lokale restaurantjes) bij elkaar. De vitrines waaruit u kunt kiezen zijn gevuld met dagverse producten. Voor een paar euro heeft u hier een fantastische maaltijd op een bijzondere locatie.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Bako Nationaal Park

Na het ontbijt ontmoet u uw chauffeur in de lobby van uw hotel om uw rit van 40 minuten naar Bako Village te beginnen, gevolgd door een boottocht van 25 minuten naar het Bako National Park. Bewonder de rotsformaties aan de kust.

Gelegen op een schiereiland met 25 soorten vegetatie, is Bako een van de beste plekken in Sarawak om wilde dieren te spotten. Pas op voor proboscis-apen (alleen te vinden op Borneo), makaken met lange staart, zilverbladapen, varanen, baardvarkens en vele vogelsoorten.

Regenwouden en mangroven maken plaats voor kerangas (heidebos), moeras-, klif- en strandvegetatie. Je ziet soorten van de vleesetende bekerplanten.

Volg een van de natuurpaden, afhankelijk van je conditie en interesse. Neem een duik in de Zuid-Chinese Zee op een van de afgelegen stranden. De kustlijn van het park is ingesprongen door zanderige baaien die uitstekende zwemgronden bieden.

Laat in de middag keert u terug naar Kuching

Inclusief:

• Excursie: Bako Nationaal Park 
• Lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Borneo wildlife

Het Semenggoh Wildlife Centre, gelegen op de grenzen van het Semenggoh natuurreservaat van 740 hectare, werd in 1975 opgericht om te zorgen voor wilde dieren die ofwel gewond zijn geraakt in het bos, wees zijn of eerder als illegale huisdieren werden gehouden. Tegenwoordig herbergt het centrum en de omliggende jungle orang-oetans, honingberen, neushoornvogels, stekelvarkens, ooievaars, adelaars, blaffende herten en apen. De meeste van deze dieren zijn gered uit gevangenschap en worden hier in hun natuurlijke omgeving gerehabiliteerd. Het centrum ligt ongeveer 24 kilometer ten zuiden van Kuching (ongeveer 30 minuten rijden). Bij aankomst slenter je 1,6 kilometer door weelderig tropisch regenwoud. Als u daar bent, kijkt u  hoe de orang-oetans worden gerehabiliteerd terwijl ze opnieuw worden opgeleid om voor zichzelf te zorgen voordat ze uiteindelijk in het wild worden vrijgelaten. Hier mogen bezoekers deze 'mannen van de jungle' op afstand bestuderen en observeren.

Inclusief:

• Excursie: Semenggoh Orang Utan
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Borneo regenwoud

In de ochtend wordt u opgehaald van het hotel en rijdt u vervolgens verder naar het dorp Peraya. Geniet tijdens de reis van het verbazingwekkende en prachtige landschap. Wandel bij aankomst door de oerwouden en leer meer over het regenwoud van uw gids tot u de oudste plek van het longhouse bereikt en wandel dan door het prachtige regenwoud naar de waterval.

Geniet van uw late lunch voordat u doorgaat met vissen voeren aan de Sirin-rivier. Leer hoe u het vlot en het vissen in de rivier kunt voorbereiden voordat u verder gaat wandelen. Zoek naar de beste locatie voor de nacht. Bereid uw eigen kamp en diner voor, onder toezicht van de lokale gids.

Ervaar het regenwoud door 's nachts te wandelen of' s nachts te raften. (Als het weer het toelaat). De Bidayuh-stam zal hun legende van cultuur, taboes en traditie delen die van generatie op generatie is overgeleverd. Insectenwerend middel wordt sterk aanbevolen.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw accommodatie
• 2 dagen/ 1 nacht Survical camping inclusief volpension en bijbehorende activiteiten

Dag 6 - Borneo regenwoud

Word wakker en observeer de vroege vogels die fluiten. Zwem in de rivier voordat u weer op avontuur gaat. Geniet vervolgens van uw ontbijt en ga dan middels een raft uw reis vervolgen naar Maang Village. Onderweg maakt u een stop voor een picknick lunch.  

Bij aankomst staat een privétransfer voor u klaar om u vervolgens naar uw hotel in Damai te brengen. 

Inclusief:

• 2 dagen/ 1 nacht Survical camping inclusief bijbehorende activiteiten
• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Boottocht Santubong-rivier

Ervaar vandaag een boottocht over de Santubong-rivier. U wordt 's ochtends opgehaald bij uw hotel en vervolgens naar Santubong Village  gebracht om aan boord te gaan van een gemotoriseerde boot.

De boottocht passeert het mangrovebos met zijn rijke flora en fauna, en afhankelijk van de timing en het tij, zijn normaal gesproken mudskippers, krabben, reptielen, apen en andere dieren in het wild vrij gemakkelijk te zien.

Ergens in de buurt van de monding van de Santubong-rivier kunt u de Irrawaddy-dolfijnen  heel goed spotten tijdens het droge seizoen van april tot november, maar minder kans tijdens het natte seizoen van december tot maart.

Ga verder langs het Kuching Wetland National Park om de Proboscis-apen te zoeken en ga vervolgens verder naar Satang Island om de Turtle Hatchery and Nursery te bezoeken, waar de schildpadden worden uitgebroed. Zodra de eieren zijn uitgekomen, worden de babyschildpadden in zee vrijgelaten. Afhankelijk van de getijden op Satang Island, hebt u wat tijd om rond het eiland te zwemmen of snorkelen, voordat u terugkeert naar Santubong Village. En dan, aan het einde van de tour, wordt u terug naar het hotel gebracht.

Inclusief:

• Excursie: Boottocht over de Santubong rivier
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Santubong Peninsula vrije dag

Heeft heeft u een vrije dag om Damia op eigen gemak te verkennen. 

 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Reis naar Mulu Nationaal Park

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en wordt u naar de luchthaven van Kuching gebracht voor uw vlucht naar Mulu. Bij aankomst in Mulu, wordt u opgewacht door u chauffeur en vervolgens naar uw hotel gebracht waar u de  komende nacht gaat verblijven. 

In de middag wordt  wordt u opgehaald bij uw hotel en ontmoet uw gids bij het National Park Office. De activiteit begint met een wandeling door het oude regenwoud naar Deer en Lang Caves om kalksteenformaties te verkennen. De wandeling neemt u mee naar het weelderige tropische regenwoud van het Mulu National Park, waar u een breed scala aan lokale planten kunt zien.

Nadat u  door de grotten hebt bezocht, gaat u verder naar het Bat Observatory bij de ingang van de Deer Cave, waar je de uittocht van vleermuizen bij zonsondergang kunt zien, waar zwermen vleermuizen uit de grotten zullen vliegen terwijl ze vertrekken op hun nachtelijke jacht. Wandel terug naar Park HQ en u vervolgen terug gebracht naar het hotel. De rest van de avond is vrij te besteden.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Kuching - Mulu
• Privétransfer naar uw accommodatie
• 2 dagen/ 1 nacht Mulu 4 caves ontbijt en diner en bijbehorende activiteiten

Dag 10 - Mulu Nationaal Park

U wordt 's ochtends opgehaald bij uw hotel en rijdt u vervolgens naar het National Park Office, waarna u samen met een gids een longboat cruise gaat maken over de Melinau River naar Wind and Clearwater Caves.

Onderweg gaat u een stop maken in de Penan-nederzetting Batu Bungan, waar ze handgemaakt handwerk zullen tentoonstellen en verkopen. Tijdens periodes van laag water kan het nodig zijn om van de boot af te gaan en de sloep over enkele rotsachtige gebieden te duwen. Als de tijd het toelaat, kunt u ook een verkoelende duik nemen bij de rivier.

Daarna keert u per boot terug naar Park HQ en wordt u weer terug gebracht naar het hotel.

Inclusief:

• 2 dagen/ 1 nacht Mulu 4 caves volpension en bijbehorende activiteiten

Dag 11 - Vertrek vanuit Borneo

Het is het tijd om afscheid te nemen van het prachtige Borneo. U wordt middels een transfer naar de luchthaven van Mulu gebracht. Vanaf hier vliegt u via Kota Kinabalu en Kuala Lumpur  terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag arriveert.  

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht Mulu - Kota kinabalu - Kuala Lumpur - Amsterdam

Dag 12 - Aankomst

Vanochtend komt u aan in Amsterdam met koffer vol mooie herinneringen. Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een mooie reis. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2.595 per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door o.a Singapore Airlines & Malaysia Airlines op basis van Economy Class
• Binnenlandsevlucht Kuching- Mulu uitgevoerd door Malaysia Airlines op basis van Economy Class.
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Privétransport/gedeelde transfers zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Toeristenbelasting
• Toeristenvisum
• Upgrade ticket
• Upgrade Business Class 
• Upgrade kamertype  
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw Borneo rondreis Sarawak op haar mooist

Accommodaties

Grand Margherita Hotel

Grand Margherita Hotel ligt in het hart van het winkel- en financiële district van Kuching en op slechts 20 minuten rijden van de internationale luchthaven van Kuching. Grenzend aan het hotel ligt het Sarawak Plaza Shopping Complex met een supermarkt, apotheek en een geldwisselaar.

Uw verblijf: 3 nachten

Peraya Homestay

Peraya Homestay ligt in een klein Bidayuh-dorp in het Padawan-gebied, ongeveer 50 kilometer van Kuching. Het biedt een geweldige kans om de gastvrijheid van Bidayuh te ervaren en te genieten van een scala aan activiteiten. Deze omvatten traditionele bamboe-rafting, een picknick aan de rivier, jungle-trekking en boerderijbezoeken. Peraya homestay bestaat uit een ‘mini longhouse’ gemaakt van hout en bamboe. Een berggevoede jungle stroom stroomt langs de accommodatie bij een gastgezin.

Uw verblijf: 1 nacht

Damai Beach Resort

Langs het zandstrand van Teluk Bandung, tegenover de adembenemende Zuid-Chinese Zee (aan de noordwestkust van Borneo) ligt het Damai Beach Resort, een op zichzelf staand toevluchtsoord op een 90 hectare groot zeefront, bekleed met 's werelds oudste tropische regenwoud. de helling van de legendarische en majestueuze berg Santubong, op slechts 40 minuten rijden van Kuching City, de hoofdstad van Sarawak en 50 minuten rijden van Kuching International Airport

Uw verblijf: 3 nachten

Mulu Marriott Resort & Spa

Mulu Marriott Resort & Spa is prachtig ontworpen in de stijl van etnische longhouses en biedt 5-sterrenluxe op slechts vijf minuten van Gunung Mulu National Park. De 101 verfijnde kamers staan op palen en zijn verbonden door houten loopbruggen.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Kuching

De hoofdstad van de staat Sarawak biedt een aangename stop voor reizigers die op zoek zijn naar een stedelijke stop tussen het verkennen van de natuurlijke schoonheid van Maleisische Borneo en de rest van het land.

Kuching is gelegen aan de oevers van de rivier de Sarawak, die door de stad kronkelt en een rustige atmosfeer geeft. Een wandeling langs de Kuching Waterfront (bijnaam is ook wel 'The People Place') biedt bezoekers een gevarieerde mix van culturele attracties en entertainment, waaronder uitzicht op het meest bijzondere architectuurstuk van de stad, Dewan Undangan Negeri - het Sarawak State Assembly complex. Een hedendaagse hoogtepunt van de stad is een reeks muurschilderingen gemaakt door de Litouwse straatkunstenaar Ernest Zacharevic. Reizigers die op zoek zijn naar rust kunnen ook een middag spenderen in de mooie Sarawak Orchid Garden.

 

Sarawak

Sarawak, dat zich uitstrekt langs de noordwestelijke kust van het eiland Borneo, is de grootste van de 13 staten van Maleisië. Met uitgestrekte tropische regenwouden, ontzagwekkende uitzichten over de oceaan, bruisende steden en schilderachtige dorpjes, is Sawarak een wonderbaarlijke haven die reizigers van heinde en verre trekt. Niet te missen attracties van deze charmante staat zijn onder meer de koloniale hoofdstad Kuching; de door UNESCO beschermde, zwaartekracht tartende pinakels van Gunung Mulu National Park; de cultureel rijke stad Sibu; en de iconische grotten, archeologische vindplaatsen en heidense begrafenissen van Niah National Park. Natuurliefhebbers kunnen genieten van een ontspannen cruise langs de machtige Batang Rejang-rivier, de verleidelijke mangroven in het Kuching Wetlands National Park verkennen, wandelen langs de schilderachtige paden van de heilige berg Santubong en genieten van de rustige wateren van de vele warmwaterbronnen.

Santubong Peninsula

Het schiereiland Santubong strekt zich uit tot in de Zuid-Chinese Zee en is uitgeroepen tot een van de nationale parken van Maleisië. Het staat bekend om de prachtige stranden, het rijke culturele erfgoed en het schilderachtige landschap, bezaaid met regenwouden, mangroven en wadplaten. Deze gevarieerde habitats bieden een thuis voor een verscheidenheid aan dieren in het wild, waardoor het schiereiland een populaire bestemming is om een ​​brede selectie van dieren in het wild in hun natuurlijke habitat te zien. Bezoekers kunnen uitkijken naar het beklimmen van de Gunung Santubong-berg, een bezoek brengen aan de beste stranden van de regio omringd door eco-resorts, leren over de traditionele levensstijl in het Sarawak Cultural Village, een schat aan archeologische geschiedenis ontdekken uit het Indisch / Javaans rijk daterend uit 3000 voor Christus, en het verkennen van de relaxte vissersdorpjes Buntal en Kampung Santubong. Andere activiteiten zijn: kajakken, zwemmen, golfen, jungletrekking en dolfijnen spotten. Mis niet het beroemde jaarlijkse Rainforest World Music Festival en een groot aantal historische bezienswaardigheden zoals: Batu Bergambar, BongKisam, het Sultan Tengah Mausoleum.

Gunung Mulu National Park

Een weelderige wildernis van equatoriaal regenwoud en opvallende rotsformaties, Gunung Mulu National Park is een go-to-bestemming voor reizigers die graag buiten de gebaande paden willen treden. Deze werelderfgoedlocatie ligt aan de noordelijke punt van het Maleisische Borneo en staat bekend om zijn rotslandschap, dat wordt gekenmerkt door zinkgaten, grotten en ondergrondse riviertjes. De Sarawak-kamer is de grootste bekende grotkamer ter wereld. Reizigers kunnen hun tijd besteden aan het verkennen van de oude grotten van Gunung Mulu, wandelen naar de beroemde 45 meter hoge kalkrotsen van het park of wachten tot de vleermuizen dagelijks in de hordes verschijnen als de schemering valt.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!