Peru reis | Rondreis hoogtepunten van Zuid-Peru

  authentique

  

23-daagse reis door Peru

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

23-daagse individuele reis Peru

Deze 23-daagse rondreis brengt u naar de belangrijkste en meest bekende plekken van Peru. De reis is zodanig ontworpen dat u steeds naar een wat hoger gelegen plek reist zodat u geleidelijk aan de hoogte kunt wennen. U reist vanuit Lima naar het schiereiland Paracas, de Huacachina-woestijn en Nazca waar u een onvergetelijke rondvlucht over de Nazca-lijnen maakt. Verken de prachtige stad Arequipa, geniet van de uitzichten en natuur in de Colca Canyon en reis door naar het hoogstbevaarbare meer ter wereld, het Titicaca-meer. Het laatste deel van de reis ontdekt u Cusco, de Heilige Vallei van de Inca's en de Machu Picchu, één van de zeven wereldwonderen.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Peru - Libre Hotel
Dag 3 - 4 - Excursie Ballestas-eilanden - La Hacienda Bahia Paracas
Dag 5 - Huacachina-woestijn - DM Hoteles Mossone Ica
Dag 6 - Nazca-lijnen - Casa Andina Standard Nasca
Dag 7 - 9 - Vlucht Nazca-lijnen en Arequipa vrije dag - Casa Arequipa
Dag 10 - 11 - Excursie Colca Canyon - Killawasi Lodge
Dag 12 - 13 - Excursie Titicaca-meer - Casa Andina Standard Puno Tikarani
Dag 14 - 15 - Cusco vrije dagen - Ninos Hotel
Dag 16 - Excursie Inca-ruïnes - The Green House
Dag 17 - Peru cultureel - El Albergue Ollantaytambo Hotel & Restaurant
Dag 18 - Treinreis naar Aguas Calientes - La Cabana Machu Picchu
Dag 19 - 20 - Machu Picchu en Cusco vrije dagen - Casa Esmeralda by Ananay Hotels
Dag 21 - Reis naar Lima - Second Home Boutique Hotel
Dag 22 - Vertrek vanuit Peru
Dag 23 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Peru

Een internationale vlucht brengt u naar de wereldstad en tevens hoofdstad van Peru, Lima. Eenmaal aangekomen wordt u opgewacht door een transfer en naar het hotel gebracht waar u de eerste nachten van de reis zult verblijven.

De komende dagen kunt u de stad en de verschillende wijken verkennen. Miraflores, waar u tevens ook verblijft, is een fraai voorbeeld van een wijk waarvandaan u die prachtige vergezichten over de stille oceaan vindt. Hier heeft u het gevoel in een Europese stad te zijn met enkel veel Peruanen. Het is het zakelijke district en de wijk van de luxe winkels, ambassade kantoren en hotels. Het in rotsen uitgehouwen winkelcentrum Larcomar is erg bijzonder. Ten zuiden van Miraflores ligt Barranco, de kunstenaarswijk met een zeer uitgebreide keuze aan uitgaansgelegenheden en de beste restaurants met voortreffelijk Peruviaans eten. Het is een koloniale wijk waar een van de bekendste highlights “de brug der zuchten” is.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Lima

• Meet & Greet bij aankomst

• Transfer naar het hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

 

Dag 3 - 4 - Excursie Ballestas-eilanden

Vandaag reist u met een comfortabele touringcar bus zuidwaarts richting het schiereiland Paracas, één van de droogste plekken op aarde. De ruige kustlijn is adembenemend!

De volgende ochtend maakt u een leuke excursie per boot naar de ‘Ballestas’ eilanden, ook wel de Galapagos van Peru genoemd vanwege de grote zeeleeuwenkolonies en de duizenden zeevogels die er nestelen.

Inclusief:

• Privétransfer naar de busterminal

• Busreis in comfortabele tourbus naar Paracas

• Privétransfer naar het hotel 

• Excursie naar de Ballestas eilanden inclusief vervoer

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 5 - Huacachina-woestijn

Per privétransfer reist u naar het oase dorpje Huacachina. In de middag maakt u een excursie door de woestijn waarbij u onder andere een buggy tocht zult maken. Ook krijgt u de mogelijkheid om eventueel met een sandboard van de duinen te glijden.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel

• Middagexcursie Huacachina woestijn & buggy tour

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Nazca-lijnen

U vervolgt de reis per privétransfer nog verder naar het zuiden richting Nazca. Nazca is wereldberoemd om de Nazcalijnen, dit zijn mysterieuze tekeningen in het zand in de omringende pampa’s. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de Archaïsche begraafplaats Chauchilla. De mummies die u hier ziet zijn door het droge klimaat en felle zon erg goed bewaard gebleven.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - 9 - Vlucht Nazca-lijnen en Arequipa vrije dag

U maakt ’s ochtends een spannende rondvlucht over de Nazcalijnen waarbij u de Nazcalijnen van hun beste kant kunt bewonderen. Een onvergetelijke ervaring!

Na de rondvlucht brengt een transfer u naar het busstation vanwaar u per comfortabele tourbus naar Arequipa reist. Eenmaal aangekomen bij het busstation staat er een transfer voor u klaar die u naar uw hotel in Arequipa zal brengen. Deze stad ligt op 2.350 meter hoogte en kent een zeer aangenaam klimaat. Arequipa is de perfecte plek om te acclimatiseren en alvast te wennen aan de hoogte alvorens u verder zult stijgen! Bezoek hier zeker het 'Santuario Andino’ museum (met de beroemde mummie van Juanita, de ijsprinses), de wijk Yanahuara en het Santa Catalina klooster.

Inclusief:

• Rondvlucht over de Nazca lijnen

• Transfer naar het busstation

• Bus naar Arequipa

• Transfer naar uw hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 10 - 11 - Excursie Colca Canyon

De komende dagen maakt u een uitstap in groespverband naar de indrukwekkende Colca Canyon, één van de diepste canyon’s op aarde die zelfs, door twee keer zo diep te zijn, de Grand Canyon in Noord-Amerika heeft weten te verslaan. Tevens is dit de thuishaven van de Zuid Amerikaanse condor, de grootste vogel ter wereld. Om hier te komen reist u eerst via een ruige route dwars door een vicuña reservaat en langs vulkanen. De bergen zitten vol met verschillende mineralen wat voor prachtige kleuren in de rotspartijen zorgt. Het gebied van de canyon wordt al eeuwen bewoond, en vandaag de dag vindt u in de knusse dorpjes nog altijd een overwegend inheemse bevolking bekend van de kleurenpracht in hun kledij en sfeervolle marktjes.

Gedurende deze dagen zult u meer de hoogte in gaan en een punt van 4.900 meter hoogte bereiken. Onderweg zult u kennis gaan maken met de welbekende cocabladeren waar thee en snoepjes van gemaakt worden. U kunt de bladeren rauw eten die zouden helpen bij eventuele hoogteziekte. De lokale bevolking uit deze regio draagt altijd een zakje cocabladeren met zich mee. De warmwaterbronnen in de Colca Canyon kunnen zorgen voor een ontspannen afsluiter van de dag.

Tijdens uw verblijf bezoekt u al vroeg het belangrijke punt Cruz del Condor waar u vrijwel iedere ochtend de Condors naar boven ziet zweven alvorens zij op jacht gaan naar eten.

Inclusief:

• Groepstransfer naar de Colca Canyon

• Dagelijkse activiteiten Colca Canyon in groepsverband inclusief vervoer, entreegeleden en Engelssprekende gids

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 12 - 13 - Excursie Titicaca-meer

Uw meerdaagse verblijf in de Colca Canyon eindigt en met een groepstransfer wordt u naar Puno gebracht. Een pittige route dwars door de Andes langs bergmeren en over de Altiplano (hoogvlakte). Puno is een gezellige stad aan het Titicaca meer, het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Ondanks dat het centrum niet heel erg mooi is, is het wel een levendige stad waar bands en traditionele dansers optredens houden. Er is een uitgebreide keuze in restaurantjes en barretjes. Ook hier is het centrale plein met kathedraal een bezoek waard.

De volgende dag maakt u een interessante excursie het Titicaca-meer op waarbij u onder andere de drijvende eilanden van de Uros indianen bezoekt! Ook zult u een mooie wandeling op het eiland Taquile maken.

Inclusief:

• Groepstransfer naar Puno

• Excursie Uros & Taquile Island

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 14 - 15 - Cusco vrije dagen

Uw volgende reisdoel is de levendige stad Cusco. De route Puno – Cusco maakt u met een speciale busdienst welke onderweg bij een aantal beroemde toeristische attracties zoals de Raqchi Inca ruïnes en het kerkje in Andahuaylillas stopt. De dagen in Cusco heeft u ter vrije besteding zodat u voldoende tijd zult hebben om deze prachtige koloniale stad te verkennen.

Inclusief:

• Transfer naar de busterminal

• Bus naar Cusco inclusief stops bij hoogtepunten onderweg

• Transfer naar uw hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 16 - Excursie Inca-ruïnes

Een privétransfer brengt u naar de heilige vallei van de Inca’s waar u onder andere tientallen ruïnes vindt die uit het Inca tijdperk afstammen. U maakt een privé-excursie naar Pisac waarbij u ook een bezoek brengt aan de ruïnes. De grootsheid van de Inca’s komt hier voor het eerst tijdens uw reis goed naar voren. U zult een uitgebreide wandeling maken over oude Inca paden, de uitzichten zijn fenomenaal. In het dorpje Pisac bezoekt u de kleurrijke indianenmarkt. 

Na de excursie wordt u naar hotel The Green House gebracht waar u zult overnachten.

Inclusief:

• Privé-excursie naar de Pisac ruïnes en de markt

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - Peru cultureel

Vandaag brengt u een bezoek aan Chinchero dat bekend staat volgens oude Inca overlevering als de geboorteplaats van de regenboog. Het dorpje vormt een bijzondere mix van Spaanse en Inca invloeden. Vanuit Chinchero reist u verder naar de zoutterrassen bij Maras waar al honderden jaren zout wordt gewonnen. Het beeld van een indianenvrouw die over spierwitte terrassen wandelt met het majestueuze Andeslandschap ontroert menigeen. Vervolgens bezoekt u de cirkelterrassen van Moray waar u technische hoogstandjes van de agricultuur van de Inca’s te zien krijgt.

Na de excursie wordt u naar Ollantaytambo gebracht waar u zult overnachten.

Inclusief:

• Privé-excursie naar Chinchero, Maras & de circelterrassen van Moray

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 18 - Treinreis naar Aguas Calientes

Vanuit Ollantaytambo reist u met de trein naar Aguas Calientes of ook wel Machu Picchu Pueblo (dorp) genoemd. Eenmaal aangekomen wordt u door een gids wandelend naar uw hotel gebracht. De middag heeft u vrij te besteden. In het dorpjes zijn veel souvenirswinkeltjes en restaurantjes te vinden.

Inclusief:

• Expedition trein Ollantaytambo - Aguas Calienes

• Begeleide wandeling naar uw hotel

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 19 - 20 - Machu Picchu en Cusco vrije dagen

Een privégids neemt u 's ochtends heel vroeg mee naar de verloren stad van de Inca's, Macchu Pichu! Machu Picchu is verkozen tot één van de moderne wereldwonderen. U krijgt hier een zeer uitgebreide rondleiding aangeboden waarbij u continue van een adembenemend uitzicht op het oude complex geniet. Na de rondleiding krijgt u tevens de mogelijkheid om de Huayna Picchu berg op te gaan voor een uitzicht op het complex vanuit weer een andere hoek. Houd er echter wel rekening mee dat het beklimmen van de steile trap van de Huayna Picchu vrij pittig is.

Na uw bezoek aan de Machu Picchu keert u terug naar Aguas Calientes en reist u in de middag per trein terug naar Ollantaytambo. Een privétransfer brengt u vervolgens naar Cusco waar u nog eens twee nachten zult verblijven. Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman of een bezoek aan een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om lekker van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

 

Inclusief:

• Privé excursie naar de Machu Picchu inclusief Engelssprekende gids, entreegelden en busrit

• Expedition trein Aguas Calientes - Ollantaytambo

• Privétransfer naar uw hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 21 - Reis naar Lima

Met een binnenlandse vlucht reist u vandaag weer terug naar Lima. Bij aankomst staat er een transfer voor u klaar die u naar uw hotel brengt waar u de laatste nacht van de reis zult verblijven alvorens u de volgende dag weer terug naar Europa vliegt. Dit keer verblijft u in de wijk Barranco. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Cusco - Lima

• Privétransfer naar het hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

 

Dag 22 - Vertrek vanuit Peru

Er is alweer een einde gekomen aan uw prachtige reis door Peru. Een privétransfer brengt u naar de luchthaven van Lima vanwaar u per intercontinentale vlucht weer terug naar Amsterdam vliegt. Hier komt u de volgende dag aan.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Lima - Amsterdam

Dag 23 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u deze reis aan voor 5.995,- euro per persoon 

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder Machu Picchu en Colca Canyon
• Alle genoemde, benodigde privé transfers
• Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis hoogtepunten van Zuid-Peru

Accommodaties

Libre Hotel

Libre Hotel Miraflores ligt in de zakelijke en toeristische wijk van Lima. Het moderne hotel ligt op 30 minuten van de internationale luchthaven Jorge Chavez, op 20 minuten van het historische centrum en dicht bij de belangrijkste plekken in de stad. In de buurt vindt men restaurantjes, mooie parken , de Miraflores-promenade en het winkelcentrum Larcomar.

Uw verblijf: 2 nachten

La Hacienda Bahia Paracas

Het Hacienda Bahia Paracas Hotel ligt op drie uur rijden van Lima, aan de kust van de prachtige baai van Paracas. Elke kamer is ontworpen om een confortabel verblijf te bieden en te genieten van het rustige leven aan de baai. Het restaurant El Coral heeft een mooi uitzicht over de baai en serveert goede gerechten.

Uw verblijf: 2 nachten

DM Hoteles Mossone Ica

Het DM Mossone hotel is gelegen in Huacachina, de enige natuurlijke oase in Noord en Zuid Amerika. Het hotel beschikt over een restaurant met terras, bar, business center, een zwembad en Wifi internet. De comfortabel ingerichte kamers zijn ruim en ideaal voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

Uw verblijf: 1 nacht

Casa Andina Standard Nasca

Casa Andina in Nasca heeft een rustieke stijl waar u zich snel thuis zult voelen; de warme palmen en groene planten op de terrassen geven het hotel een tropisch gevoel. Het hotel ligt op een ideale locatie, een paar blokken van het belangrijkste plein van de stad.

Uw verblijf: 1 nacht

Casa Arequipa

Hotel casa Arequipa staat bekend als een van de leukste hotels van de stad. Het interieur van het hotel wordt gedomineerd door een prachtige lobby die speciaal is ingericht voor loungen onder het genot van cocktails, koffie of thee. Verse bloemen en kaarsen zorgen voor een romantische sfeer. De grote ramen in de kamers bieden een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen van de Andes.

Uw verblijf: 3 nachten

Killawasi Lodge

De Killawasi Lodge is een gezellig hotel gelegen in de prachtige Colca-vallei in het charmante dorpje Yanque. De lodge biedt zijn gasten een onvergetelijke levenservaring en deelt met hen de aandacht van de hartelijke Colca-vallei mensen.

Uw verblijf: 2 nachten

Casa Andina Standard Puno Tikarani

Casa Andina Standard Puno Tikarani is een middelgroot en rustig hotel met ruime gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een woonkamer met een open haard en een patio. Het is een praktisch, veilig en gemakkelijk hotel op een uitstekende locatie. Het heeft 50 kamers, een wasservice, een geldautomaat, en draadloos internet.

Uw verblijf: 2 nachten

Ninos Hotel

Niños Hotel werd opgericht in 1998, twee jaar nadat Jolanda van den Berg, die oorspronkelijk uit Nederland komt, zich in Cusco had gevestigd met als doel het helpen van de vele kansarme kinderen van de stad. Na een paar maanden was ze de adoptiemoeder van twaalf kinderen geworden, dankzij de steun van haar familie en vrienden. Daarna begon ze een onderzoek om op een duurzame manier een ​​vast inkomen te bieden aan haar nieuwe familie en tientallen andere arme kinderen. Dat is de reden waarom ze Niños Hotel in Meloc Street opende met de steun van haar sponsors. Het hotel werd meteen een succes. In 2000 was het hotel goed genoeg dat ze in staat was om haar eerste restaurant te openen (Jolanda geeft de voorkeur aan de term "kantine") voor de kansarme kinderen van Cusco, in Fierro Street, een blok van het hotel. Twee jaar later, werd een tweede restaurant en hotel geopend, ook in Fierro Street. In 2004 werden twee nieuwe restaurants geopened en in 2007 heeft Jolanda besloten om het project uit te breiden naar het dorp Huasao, 20 kilometer van Cusco. The Hacienda Hotel werd opgericht voor het financiëren van de kinderopvang waar kinderen een warme maaltijd kunnen ontvangen en zich kunnen uitleven in een aangename en veilige omgeving.

Uw verblijf: 2 nachten

The Green House

The Green House is een unieke en rustige accommodatie gelegen in het hart van de Heilige Vallei. De accommodatie wordt omringd door een adembenemend panoramisch uitzicht op de bergen en met ruïnes, pueblos, en andere bezienswaardigheden. Het uitzicht vanuit uw kamer is van de meest heilige van de berg: Pitusiray, de vrouwelijke Apu. Er zijn vele wandelpaden langs de rivier die achter de Lodge lopen en tot de waterval van Arin. The Green House ligt een stukje vanaf de hoofdweg uit de drukte van de vallei. Alles is bewust ontworpen, met gebruik van natuurlijke materialen om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Uw verblijf: 1 nacht

El Albergue Ollantaytambo Hotel & Restaurant

El Albergue is oorspronkelijk geopend in 1925 en is een historische en romantische lodge, gelegen nabij het treinstation Ollantaytambo, op iets meer dan een uur rijden van Machu Picchu en de stad Cusco. Met slechts 16 kamers heeft iedere kamer een bijzonder detail, wat resulteert in een elegante, rustieke stijl. Prachtige tuinen bezocht door kolibries worden overspoeld door de geur van fuchsia, passiebloem, perziken en avocado bomen die de lodge sieren.

Bezoekers van El Albergue kunnen ook wat tijd doorbrengen in de Inca en Pre-Inca archeologische vindplaatsen van Ollantaytambo, Pisaq en Moray; of raften op de rivier en mountainbiken, maar ook genieten van de schoonheid en cultuur van de Andes.

Uw verblijf: 1 nacht

La Cabana Machu Picchu

La Cabana Hotel is een warm en gezellig hotel met een romantisch tintje. Hier maakt u kennis met de cultuur en de natuur rondom Machu Picchu.Het hotel biedt gasten gevarieerde kamers, orthopedische matrassen voor een goede nachtrust, gaskachels voor warme douches, evenals handdoeken en beddengoed gemaakt van 100% Peruaanse katoen.

Gasten kunnen genieten van een wandeling langs de Urubamba rivier met een prachtige waterval van kristalhelder water. Neem uw camera mee zodat u de biodiversiteit van orchideeën en andere exotische bloemen en vogels, vlinders en insecten vast kan leggen.

Uw verblijf: 1 nacht

Casa Esmeralda by Ananay Hotels

Casa Esmeralda ligt in een prachtige woonwijk en biedt een schilderachtig en elegant boetiekconcept dat voldoet aan de behoeften van de hedendaagse gasten. Casa Esmeralda is een mooi huis met 18 kamers en maarliefst 3 tuinen. Het hotel beschikt evenals over een mooie omgeving om te lezen of gewoon een praatje te maken en te genieten van de prachtige uitzichten die het hotel te bieden heeft. Er zijn vijftien Deluxe-kamers en drie Deluxe Premium-kamers. Alle kamers zijn geschikt voor twee personen en bieden een gevarieerd ontbijtbuffet. Deze accommodatie ligt dicht bij het historische centrum en tegelijkertijd weg van de drukte. Op slechts vier blokken vindt de Koricancha-tempel en de Grote Markt bereikt u in ongeveer 15 minuten lopen.

Uw verblijf: 2 nachten

Second Home Boutique Hotel

Het Second Home Boutique Hotel combineert de Peruaanse cultuur met de kalmte van de Stille Oceaan. Dit majestueuze hotel heeft 8 kamers en is in Lima's kunst district Barranco gelegen. Ooit was dit hotel het huis van de Peruaanse beeldhouwer Victor Delfin, die zijn inspiratie haalde uit de tuinen en de uitzichten van de zee.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Lima

Lima was in de koloniale tijd de hoofdstad van het Spaanse Vice-koninkrijk Peru. Rondom de 'Plaza de Armas' en de 'Plaza de San Martin' getuigen de gebouwen van de rijkdom van weleer. U kunt er prachtige stadswandelingen langs verschillende monumenten maken zoals de kathedraal, het Peruviaans parlementsgebouw en het klooster van San Francisco. Het koloniale centrum van Lima staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Opvallend in Lima zijn de kliffen die vrijwel meteen achter het smalle strandje en de autoweg oprijzen uit zee. De gehele kustlijn kent daardoor spectaculaire uitzichten. Een fraai voorbeeld van de vergezichten over de stille oceaan vindt u in wijk Miraflores, ook wel de zakelijke wijk van Lima en tevens een wijk van de luxe winkels, ambassades en hotels. Vooral in Larcomar, een in de rotsen uitgehouwen winkelcentrum, is erg bijzonder. Iets zuidelijker van Miraflores ligt de kunstenaarswijk Barranco. Langs de Brug der Zuchten vindt u hier de beste restaurantjes.

Paracas

Paracas is een kleine badplaats op het Paracas schiereiland in het zuiden van Peru. Steile kliffen in de oceaan en een ruige zee waar een verscheidenheid aan vogels in het gebied voorkomt. Veel bezoekers reizen naar Paracas voor de stranden en om van de badplaats te genieten. Ook is er een zeereservaat dat de kans biedt om pinguïns, zeeleeuwen, dolfijnen en zeehonden in hun natuurlijke habitat te zien.

Ica

De stad Ica, bekend onder de Peruanen als het 'Land van de Zon', ligt aan de zuidelijke woestijnkust van Peru aan de grens van de Atacama-woestijn, een van de droogste plaatsen op aarde. De streek rond Ica wordt gekenmerkt door haar druiventeelt en goede wijnen. Toeristische attracties zijn onder meer enkele wijngaarden, een 18e-eeuwse kathedraal en het regionaal museum Maria Reiche. In de nabije omgeving ligt de oase van Huacachina die doet denken aan een sprookje van 1001 nachten. U kunt daar een excursie maken door de woestijn waarbij u onder andere een buggy tocht kunt maken of met een sandboard van de duinen kunt glijden.

Nazca

Nazca is wereldberoemd om de mysterieuze geogliefen, tekeningen in het zand, in de omringende pampa’s. De tekeningen zijn al enkele duizenden jaren oud en alleen vanuit de lucht waarneembaar. Door het extreem droge klimaat zijn ze goed bewaard gebleven. Er bestaan verschillende theorieën over de functionaliteit van de tekeningen, uiteenlopend van landingsbanen voor UFO’s tot een bijzondere verering voor de goden.

Arequipa

Arequipa ligt op 2300 meter hoogte en kent een zeer aangenaam klimaat. De oude en mooie stad wordt omringd door maar liefst drie vulkanen, waarvan de Misti, vanwege de perfecte conische vorm de bekendste is. Vanuit het klooster van San Francisco, of vanaf de brug over de rivier heeft u een prachtig uitzicht over deze vulkanen. Het ‘Plaza de Armas’, ofwel het centrale plein van de stad, wordt door velen het mooiste van het land genoemd. Bezoek zeker ook het museum van Juanita de ijsprinses!

Buiten dat Arequipa een mooie plek is om het even wat rustiger aan te doen, is het ook een goede tussenstop om te acclimatiseren alvorens u verder het Andes gebergte in stijgt.

Colca Canyon

De indrukwekkende Colca Canyon is één van de diepste canyon’s ter wereld, op het diepste punt is het verschil tussen de Colca rivier en de bergtoppen zelfs bijna 4200 meter. Tevens is dit de thuishaven van de Zuid Amerikaanse condor, de grootste vogel ter wereld. Om hier te komen reist u eerst via een ruige route dwars door een vicuña reservaat en langs vulkanen. De bergen zitten vol met verschillende mineralen wat voor prachtige kleuren in de rotspartijen zorgt. Het gebied van de canyon wordt al eeuwen bewoond, en vandaag de dag vindt u in de knusse dorpjes nog altijd een overwegend inheemse bevolking bekend van de kleurenpracht in hun kledij en sfeervolle marktjes.

Lake Titicaca

Hoog in het Andes-gebergte op de grens tussen Peru en Bolivia, wordt het Titicacameer beschouwd als de hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld. Het gebied was ooit een bolwerk van Inca cultuur en deze oudheid is nog steeds zichtbaar in de vele Inca-ruïnes verspreid over de kustlijn, evenals de levendige traditionele handgeweven textiel en kleding. Een van de populairste attracties van het meer zijn de 42 drijvende riet eilanden van de Uros mensen, bereikbaar vanaf Puno in het oosten. Op Santa Maria, de grootste van deze, kunt u de lokale woningen bezoeken om de traditionele cultuur te ervaren.

Cusco

Cusco, de vroegere hoofdstad van de Inca’s (de naam Cusco betekent navel der aarde in Quechua (de taal van de Inca’s), is met geen enkele andere stad ter wereld te vergelijken. De koloniale gebouwen zijn gebouwd op de fundamenten van de Inca’s welke op veel plekken nog duidelijk zichtbaar zijn. De stad telt oneindig veel monumenten en bezienswaardigheden en ligt schitterend in een vallei. Kunstenaars, wetenschappers, indianen en toeristen komen hier samen wat een magische sfeer creëert die u geproefd moet hebben.

Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman, een excursie naar de zoutterrassen of naar een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

The Sacred Valley of the Incas

In de heilige vallei van de Inca’s vindt u onder andere tientallen ruïnes die uit het Inca tijdperk afstammen. Verder zijn er verschillende inheemse marktjes waar u doorheen kunt wandelen en typische kleurrijke kleedjes en andere spulletjes kunt kopen. De naam van de vallei is terecht gekozen, want de bijzondere omgeving met besneeuwde bergtoppen en de ruige Urubamba rivier die door het gebied slingert is werkelijk prachtig.

Ollantaytambo

In de schilderachtige straten van het huidige Ollantaytambo is een Inca-fort gebouwd om de ingang naar dit deel van de vallei te bewaken en te beschermen tegen een mogelijke invasie van de oerwoudstammen. Later was de Citadel van Ollantaytambo het toneel van het Inca-verzet tegen de troepen van Hernando Pizarro. Dit gigantische agrarische, administratieve, religieuze en sociale complex ligt op 97 km van Cusco en omvat een tempel, platforms en een stedelijk gebied. We kunnen twee gebieden onderscheiden: de ene wordt "Araqama Ayllu" genoemd, een gebied dat is gekoppeld aan rituele en heilige activiteiten, en de tweede "Qosqo Ayllu", gewijd aan huisvesting.

Ollantaytambo was een belangrijk administratief centrum, dat waarschijnlijk ook militaire functies vervulde, zoals aangegeven door de muren en torens. Er zijn ook sporen van oude wegen en aquaducten. De stad Ollantaytambo wordt een "Living Inca-stad" genoemd, omdat de bevolking oude gebruiken en tradities in stand houdt.

Machu Picchu Pueblo

Machu Picchu Pueblo is een stad aan de rivier, bekend om de beroemde Machu Picchu-ruïnes. Deze stad in het nevelwoud is omringd door torenhoge beboste kliffen en beschikt over een eindeloos aanbod van hotels, restaurants, markten en labyrintische straten. Machu Picchu Pueblo, ook bekend als Aguas Calientes, is een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde oude archeologische site van Machu Picchu te verkennen. Bezoekers kunnen daarnaast ook genieten van een verscheidenheid aan andere activiteiten, zoals: een ontspannende massage na een lange verkenningsdag, een wandeling door het weelderige regenwoud naar de Mandor-watervallen, een avontuurlijke wandeling op de Putucusi-berg of een bezoek aan de ontspannende thermale baden met de Andes als achtergrond. Mis ook het Machu Picchu Museum en de Botanische Tuinen niet.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!