Botswana en Zimbabwe reis | Self Drive safari hoogtepunten Botswana en Zimbabwe

  authentique

  

16-daagse reis naar Botswana en Zimbabwe

€ 

Vanaf 8.250,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

16-daagse self drive safari hoogtepunten Botswana en Zimbabwe

Tijdens deze roadtrip bezoekt u de beroemdste parken van zowel Botswana als Zimbabwe in combinatie met onbekende pareltjes. Zo bezoekt u onder meer Chobe National Park, waar u schitterende game drives en boot safari's kunt beleven. U brengt tevens een bezoek aan één van de zeven natuurlijke wereldwonderen, namelijk de Victoria Falls in Zimbabwe. Nadat u het geweld van het water heeft ervaren, is het weer tijd voor safari in het grootste en oudste park van Zimbabwe: Hwange National Park. Geniet volop de natuur en de wilde dieren! U sluit de reis af in Maun, zodat u gemakkelijk een bezoek kunt brengen aan de wereldberoemde Okavango Delta. U kunt ervoor kiezen om met een mokoro door de Delta te varen of om het Moremi Game Reserve te verkennen tijdens een game drive. U rijdt met uw eigen huurauto van bestemming naar bestemming, zodat u beide landen echt kunt ervaren. Uw rondreis door Botswana en Zimbabwe belooft dan ook een ervaring voor het leven te worden!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg - City Lodge OR Tambo Airport
Dag 2 - 3 - Vliegreis naar Botswana - Chobe Elephant Camp
Dag 4 - 5 - Bezoek aan Victoria Falls - Bayete Guest Lodge
Dag 6 - 7 - Op safari in Hwange National Park - Ivory Lodge
Dag 8 - 9 - Hwange National Park - Robins Camp
Dag 10 - 11 - Verblijf bij een eco-lodge - Wildtrack Safaris Eco Lodge
Dag 12 - Olifanten bij Elephant Sands - Elephant Sands
Dag 13 - 14 - Spot wildlife in de Okavango Delta - Thamalakane River Lodge
Dag 15 - Vertrek vanuit Botswana
Dag 16 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg

Vandaag stapt u aan boord van het vliegtuig dat u naar Johannesburg brengt. U arriveert halverwege de avond in de Zuid-Afrikaanse stad. Na aankomst kunt u gemakkelijk naar uw hotel lopen, aangezien deze tegenover de aankomsthal is gelegen. Dan kunt u gaan genieten van uw welverdiende nachtrust.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Johannesburg (Economy Class)

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - 3 - Vliegreis naar Botswana

Na een goed ontbijt loopt u naar de vertrekhal van de internationale luchthaven van Johannesburg om in te checken voor uw vlucht naar Kasane. Na een relatief korte vlucht komt u aan in dit toeristische stadje. Na aankomst wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht, waar u de eerste nachten van uw prachtige reis doorbrengt. 

U verblijft nabij het wereldberoemde Chobe National Park en u heeft de komende dagen de kans om het park te ontdekken. U neemt deel aan verschillende safari activiteiten, waaronder begeleide game drives. U gaat tijdens de game drives op zoek naar olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en vele vogelsoorten. U maakt tevens een boottocht over de Zambezi rivier. U maakt deze cruise tijdens zonsondergang. Het is een werkelijk magische ervaring wanneer u olifanten de rivier ziet oversteken!

Inclusief:

• Internationale vlucht Johannesburg - Kasane (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Transfer naar uw accommodatie

• Overnachtingen op basis van volpension, incl. geplande safari activiteiten

Dag 4 - 5 - Bezoek aan Victoria Falls

U wordt na het ontbijt naar de luchthaven gebracht, waar u uw huurauto kunt ophalen. Met deze auto ontdekt u de komende dagen schitterende plekken van zowel Botswana als Zimbabwe. Nadat u de huurauto in ontvangst heeft genomen, rijdt u naar uw volgende bestemming: het stadje Victoria Falls in Zimbabwe. Dit stadje is beroemd vanwege de gelijknamige watervallen, die hier te bezichtigen zijn. 

Rondom de Victoria Falls kunt u ook meerdere optionele activiteiten ondernemen. Zo kunt u hier onder andere kajakken, een helikopter tour maken boven de Falls en ziplinen over de Zambezi-rivier. Daarnaast kunt u ook onder begeleiding over de beroemde Victoria Falls Bridge lopen. Dit is de plek waar menig persoon zich waagt aan een sprong in het diepe in de vorm van een bungee jump of bridge swing. We raden aan om deze activiteiten vooraf bij ons te boeken om teleurstelling te voorkomen.

 

Inclusief:

• Huurauto Toyota Hilux 4x4 of vergelijkbaar

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 6 - 7 - Op safari in Hwange National Park

De komende dagen verblijft u in het bijzondere Hwange National Park. Dit park is gelegen in het noordwesten van Zimbabwe op de grens met Botswana en is het grootste reservaat van het land. Het park staat voornamelijk bekend om de grote kuddes olifanten en buffels, die in het park leven. Tevens zijn de overige leden van de Big Five ook te spotten in Hwange! 

U verblijft bij een fijne accommodatie ten oosten van het park.  De lodge is in een bosrijk gebied gelegen en beschikt onder meer over een verlichte waterdrinkplaats, zodat u ook 's avonds kunt genieten van de dieren, die komen drinken. Met name olifanten komen graag een kijkje nemen bij de lodge! Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan begeleide game drives en walks, waardoor u de kans heeft veel dieren van dichtbij te bekijken.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van volpension, incl. geplande safari activiteiten

Dag 8 - 9 - Hwange National Park

U rijdt naar een ander deel van Hwange, waar u de komende twee nachten verblijft. Uw accommodatie is meer in het noordelijke deel van het park gelegen. Er is onder meer een zwembad, zodat u tussen de game drives even kan ontsnappen aan de Afrikaanse warmte. 

Begeleide game drives zijn inclusief tijdens uw verblijf. Zodoende heeft u veel kans op het zien van vele verschillende diersoorten. Uw verblijf in Hwange staat garant voor prachtige momenten!

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van volpension, incl. geplande safari activiteiten

Dag 10 - 11 - Verblijf bij een eco-lodge

U neemt afscheid van Hwange National Park en Zimbabwe en steekt de grens over van Botswana. U verblijft net over de grens van Botswana bij een bijzondere accommodatie, waar eco-toerisme hoog in het vaandel staat. Dit wordt het best geïllustreerd door de authentieke culturele rondleidingen in het dorp Pandamatenga, waar u met de lokale bevolking in contact kan komen.  De lodge helpt de lokale bevolking duurzame ontwikkeling binnen de gemeenschap te helpen bevorderen door men deel te laten nemen aan educatieve initiatieven.

Na aankomst bij de lodge kunt u bijvoorbeeld relaxen bij het zwembad en genieten van de omgeving. Ook zou u kunnen deelnemen aan een aantal activiteiten, waaronder game drives en bush walks. Er is niets fijner dan rondrijden op zoek naar dieren, die u op redelijke afstand kunt zien. Wanneer u terugkomt van een activiteit bij de lodge, wacht er een heerlijke maaltijd op u, waarmee u de dag afsluit. Uiteraard raden wij daarnaast een bezoek aan het dorp ook erg aan! 

Inclusief:

• Overnachtingen op basis volpension, incl. geplande activiteiten

Dag 12 - Olifanten bij Elephant Sands

Op weg naar Maun maakt u een tussenstop bij een mooie accommodatie nabij het stadje Nata. U verblijft bij Elephant Sands. Een hele bijzondere plek om te verblijven, aangezien er een grote waterpoel in het midden van de huisjes is aangelegd. Grote kuddes olifanten, die in dit gebied veel voorkomen, zullen zich regelmatig laten zien bij de waterpoel. De olifanten bevinden zich op een paar meter afstand, een fantastische ervaring!

Optioneel is het mogelijk om game drives door dit gebied te maken. Bovendien zou u een bezoek kunnen brengen aan de Nata Bird sanctuary. In dit gebied komen zo'n 165 verschillende vogelsoorten voor. Denk hierbij aan soorten als flamingo's, pelikanen, eenden, struisvogels, kingfishers en African fish eagles.  Bovendien komen er ook antilopen, apen en jakhalzen.  

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 13 - 14 - Spot wildlife in de Okavango Delta

Vandaag reist u verder naar één van de hoogtepunten van uw reis: de Okavango Delta. U verblijft bij een bijzondere lodge, net buiten Maun, waardoor u in alle rust kunt genieten van de natuur. Bovendien kunt u vanuit deze lodge de Delta en het beroemde Moremi Game Reserve bezoeken. De Delta wordt gevoed door de Okavango-rivier en is ontstaan, doordat in de duizenden jaren miljoenen tonnen zand door de rivier vanuit Angola zijn afgevoerd. De Okavango delta kan variëren in grootte van 15 000 vierkante kilometer tijdens drogere periodes tot maar liefst 22 000 vierkante kilometer tijdens de nattere perioden. Tijdens de droge periode is het waterniveau lager. Hier houdt uw accommodatie rekening mee bij het plannen van de activiteiten en u ervaart de Okavango Delta dan ook op een fantastische manier! 

In het gebied zijn vele activiteiten te ondernemen. Zo kunt u de Delta op z'n puurst ervaren tijdens een Mokoro safari. Een Mokoro is een kano gemaakt uit een boomstam. Samen met een zogenaamde 'poler' verkent u dit wonderlijke gebied. Verder is het mogelijk om samen met een gids naar Moremi Game Reserve te gaan. U gaat de hele dag op zoek naar alle wilde dieren die in dit gebied leven, waaronder zebra's, olifanten en leeuwen. Uiteraard kunt u ook de Delta vanuit de lucht bekijken. Dit kan bijvoorbeeld per vliegtuig. Als u dit gebied vanuit de lucht ziet, dan daalt pas het besef in hoe uitgestrekt dit gebied is. Vanuit de lucht heeft u de kans om verschillende wilde dieren te zien, zoals olifanten en nijlpaarden.      

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 15 - Vertrek vanuit Botswana

Uw prachtige rondreis door Botswana en Zimbabwe is tot een einde gekomen. Met schitterende herinneringen en verhalen voor het leven keert u weer terug naar huis. U rijdt naar het vliegveld van het stadje Maun, waar uw vliegtuig al klaar staat voor vertrek! Nadat u de auto heeft ingeleverd en bent ingecheckt, vliegt u allereerst naar Johannesburg. Hier haalt u de bagage van de band en checkt deze later op de avond in voor uw vlucht naar Amsterdam. Na een overstap van enkele uren vliegt u met KLM rechtstreeks naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend arriveert.

Optioneel kunnen wij een dagkamer voor u boeken in het Intercontinental Hotel, waar u dan ook terecht kunt voor een diner.

Inclusief:

• Internationale vlucht Maun - Johannesburg (Economy Class)

• Intercontinentale vlucht Johannesburg - Amsterdam (Economy Class)

Dag 16 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 8.250,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class, incl. ruimbagage (upgrade mogelijk)
• Internationale vluchten van en naar Botswana (incl. 20kg ruimbagage)
• Huurauto Toyota Hilux 4x4 of vergelijkbaar; inclusief verzekeringen, afkoop eigen risico
• Overnachtingen in goede en sfeervolle lodges, tented camps en hotels
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder game drives in Chobe National Park
• Alle benodigde transfers
• Entreegelden Nationale Parken (campfees, concession fees, parkfees)
• National Geographic of soortgelijke reisgids
• Meet & Greet bij aankomst
• Administratiekosten (t.w.v. €50,- per boeking)

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €40,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade kamertype
• Stoelreservering KLM-vluchten (vanaf €30,- per stoel per vlucht)
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Visumkosten Zimbabwe
• Lokale kosten huurauto, zoals brandstof
• Eventuele verhoging entreegelden nationale parken
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)

Avila Reizen regelt alles voor uw self drive safari hoogtepunten Botswana en Zimbabwe

Accommodaties

City Lodge OR Tambo Airport

Deze City Lodge is vlakbij het vliegveld OR Tambo Johannesburg gelegen. En geeft reizigers het gevoel van thuis, de ideale plek wanneer u op reis bent en vlakbij het vliegveld moet verblijven. Het hotel heeft een fitness room en een dek met een zwembad, een aantal grote winkels met een barretje waar u koffie kunt drinken. Op het vliegveld vindt u vele services zoals restaurants, winkels en banken.

Uw verblijf: 1 nacht

Chobe Elephant Camp

Hoog op de rand van een rotsachtige heuvelrug met uitzicht op de beroemde Chobe River ligt het nieuw ontwikkelde Chobe Elephant Camp. Deze uniek ontworpen lodge is gebouwd om te profiteren van het ongelooflijke uitzicht, maar tegelijk ook een comfortabele schuilplaats is tegen de harde Afrikaanse weersomstandigheden. Deze eco-vriendelijke lodge presenteert een origineel ontwerp dat doet denken aan de traditionele Afrikaanse boerderijen en is geschikt voor maximaal 24 gasten in 11 chalets. Alle kamers hebben een eigen badkamer met zowel binnen als buiten douches en hebben een eigen veranda om optimaal te genieten van het uitzicht en de omgeving. De lodge beschikt ook over een bar, een eethoek en een leeshoek, samen met een zwembad.

Pack for a purpose
Chobe Elephant Camp is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Chobe Elephant Camp:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/botswana/chobe-elephant-camp/

Uw verblijf: 2 nachten

Bayete Guest Lodge

Bayete biedt comfortabele en betaalbare accommodatie en ligt in het hart van een woonwijk in Victoria Falls. De lodge ligt op 2 km afstand van het Victoria Falls Centre en op 22 km van de luchthaven.

Deze onlangs gerenoveerde, door een familie gerunde lodge heeft 25 kamers die zich in een weelderige tropische tuin bevinden. Centraal in de lodge ligt het zwembad dat wordt omringd door de Caldecott Boma en de Ngwezi Tavern. Het ontbijt wordt elke dag geserveerd in Caldecott Boma. Lunch en diner zijn ook beschikbaar op speciaal verzoek. Dit zijn heerlijke huisgemaakte maaltijden. 

Uw verblijf: 2 nachten

Ivory Lodge

De Ivory Lodge is een kleine, intieme lodge met 7 luxe boomhutten en 2 Presidential Elephant Suites op verhoogde platforms, gebouwd tussen de inheemse flora van Hwange National Park. De Ivory Lodge wordt ook wel de plaats van olifanten genoemd. Dit is de plek waar grote kuddes olifanten vaak worden gespot - soms meer dan 100 tegelijk!

Hwange National Park staat bekend om de grote aantallen olifanten die er voorkomen. De olifanten worden vaak bij de waterhole gezien, waar ze komen drinken tijdens de droge wintermaanden. Deze waterhole is nabij de lodge gelegen. Een prachtig spektakel.

Uw verblijf: 2 nachten

Robins Camp

Robins Camp biedt een opwindende beleving van de iconische safaribestemming in Hwange National Park. Robins Camp ligt in het ruige noordelijke Basalt-gebied van het park. Het is de thuisbasis van enkele van de laatste grote buffelkuddes in Afrika; de kuddes bestaan uit meer dan 2000. Gezien de overvloed aan prooidieren, is het geen wonder dat het park de hoogste concentratie leeuwen heeft.

Robins staat ook bekend om de grote populaties antilopen, evenals de gebruikelijke kuddes olifanten en andere soorten die in het park voorkomen. Bijzonder zijn de regelmatige waarnemingen van zowel cheeta's als wilde honden. We verwelkomen kinderen van alle leeftijden en gasten kunnen zelf rijden of kiezen voor een volledig begeleide reis.

Uw verblijf: 2 nachten

Wildtrack Safaris Eco Lodge

Wildtrack Safaris Eco Lodge grenst aan het Hwange National Park en ligt in de buurt van het dorp Pandamatenga en het Kazuma National Park. De prachtige regio Chobe in Botswana ligt op slechts een uur rijden van de lodge, waardoor het mogelijk is het Chobe National Park en de rivier te verkennen.

De lodge doet zijn naam eer aan; het is ons doel om onze impact op het milieu te minimaliseren. De hele lodge draait op zonne-energie; al het warme water wordt geleverd door geisers op zonne-energie en het afval wordt gerecycled.

Wildtrack Safaris Eco Lodge is een privé en exclusieve lodge bestaande uit elf suites met rieten dak, waarvan er één zowel rolstoelvriendelijk als gezinsvriendelijk is. Elke suite heeft een unieke stijl en een thema dat de rijke en gevarieerde culturen van Afrika weerspiegelt, met extra lange kingsize bedden voor extra comfort. De en-suite badkamers met natuurstenen baden komen uit op een eigen buitendouche met panoramisch uitzicht, zodat gasten de ware geest van Afrika kunnen ervaren.

Uw verblijf: 2 nachten

Elephant Sands

Elephant Sands is een bush lodge en camping in het noord-oostelijke deel van Botswana. De slogan 'Where Elephants Rule' wordt duidelijk tijdens uw verblijf bij deze unieke lodge. Het hoofdgebouw, de chalets en tenten zijn opgebouwd rondom een natuurlijke drinkplaats. Op slechts een aantal meter afstand ziet u hoe (kudde's) olifanten deze drinkplaats bezoeken en zich tegoed doen. En natuurlijk is er ook een boel ander wild te zien op het 16000 hectare grote privé reservaat. Aangezien dit terrein niet begrensd is door hekwerk kunnen de dieren hier vrij rondlopen.

De ligging van Elephant Sands maakt het ideale stop wanneer u meerdere hoogtepunten van Botswana bezoekt. De lodge is gelegen tussen het bekende Chobe National Park en de Makgadikgadi zoutvlakte. Bij Elephant Sands kunt u gebruik maken van chalets en safaritenten met en-suite voorzieningen maar ook zelf kamperen.

Uw verblijf: 1 nacht

Thamalakane River Lodge

Thamalakane River Lodge is ideaal gelegen op een kleine 20 minuten rijden van de luchthaven van Maun, op weg naar het bekende Moremi Game Reserve. Het is een afgelegen oase van rust gelegen in een ooibos van volgroeide rivierbomen aan de oever van de rivier Thamalakane.

Stijlvolle en-suite stenen chalets, sommige met privézwembad, zijn liggen in de schaduw van de bosrand, met uitzicht op de rivier. Alle chalets en gemeenschappelijke ruimtes hebben terrassen die 180 graden uitzicht bieden op de oevers omzoomd met wapperend riet. Dit trekt bovendien een groot scala aan vogels aan.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. De stad is bovendien het economisch kloppende hart van Zuid-Afrika met alle belangrijke financiële en industriële bedrijven. Johannesburg is ontstaan na de goudvondsten in de Witwatersrand in 1886. Witwatersrand lag in die tijd binnen de grenzen van de Zuid Afrikaanse Republiek waarvan Paul Kruger president was. De Republiek was ontstaan in samenspraak met de Engelse regering die op dat ogenblik de Kaapprovincie beheerde. Na de vondst van goud werd de macht betwist.

De binnenstad van Johannesburg is kleurrijk, levendig en exotisch met zijn diverse culturele aanbod. Interessant is het "Carlton Centre" in Commissaris Street. Deze wolkenkrabber is gebouwd in de jaren '70 en is 220 meter hoog en nog steeds het hoogste gebouw in Afrika. Op de bovenste verdieping is een uitkijkplatform genaamd "The Best of Africa". Vanaf 202 meter heeft u een indrukwekkend uitzicht over Johannesburg.

Buiten het centrum, in de wijk Fourways vindt u het nieuwe pretpark “Monte Casino” en het pretpark “Gold Reef City” ligt in het zuiden van de stad. Hier leert u, op een onderhoudende manier, over de geschiedenis van de goudwinning. Daarnaast is het nieuwe Apartheids museum zeer interessant. En wie op zoek is naar de beste winkels van het land moet naar de Mandela Square in Sandton gaan.

Chobe River Front

De Chobe-rivier vormt de noordelijke grens van het gelijknamige Chobe National Park. Dit park staat bekend om zijn betrouwbare en diverse wildervaring. Zowel over land als via het water zijn er prachtige wildtours te maken. Dit deel van Chobe National Park staat vooral bekend om de grote populaties olifanten en nijlpaarden. Maar het water trekt een grote verscheidenheid aan wild aan, waaronder grote kuddes buffels en de roofdieren die daar weer op jagen (leeuw, luipaard).

Chobe National Park

Het Chobe National Park is gelegen in het uiterste noordoosten van Botswana, grenzend aan de noordkant van de machtige Chobe rivier. Het is het op een na grootste nationale park in Botswana met vier verschillende ecosystemen: het Savuti-kanaal in het westen; de Linyanti-moerassen in het noordwesten; het dorre achterland ertussen en Serondela in het uiterste noordoosten met vruchtbare vlaktes en dichte bossen. Deze diversiteit aan leefgebieden biedt een toevluchtsoord voor een verbazingwekkende reeks Afrikaanse dieren in het wild. De dieren die u hier in het wild kunt spotten zijn: leeuwen, luipaarden, wilde honden, impala's, waterbokken, zebra's en gnoes. Het parks staat tevens bekend om zijn prachtige safari's per rivierboot, waardoor Chobe een belangrijke bestemming is voor elke enthousiaste safari-liefhebber.

Victoria Falls (Zimbabwe)

Een van de grootste attracties in Afrika en een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld zijn de Victoria watervallen aan Zambezi rivier. De Victoria Falls is de enige waterval met een lengte van bijna een kilometer en een hoogte van ongeveer 100 meter. De waterval ligt als een stukje natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe en wordt Mosi oa tunya genoemd, de rook die dondert. Vanuit hier kunnen ook de avonturiers onder u de Zambezi bedwingen in een spetterende white water rafting excursie met waterversnellingen als “the devils washing machine”. Ook is er de mogelijkheid om vanaf de brug bij de watervallen een ijzingwekkende duik naar beneden maken met een bungeejump. Maar ook een “Flight of the Angels” met een helicopter, ultralight of klein vliegtuigje zal een blijvende herinnering zijn. Deze rondvlucht wordt The flight of the Angels genoemd omdat volgens de ontdekker van de watervallen, Dr. Livingstone, zelfs de engelen hier rondvlogen om dit prachtige natuur fenomeen te aanschouwen.

Eastern Hwange National Park

Located in western Zimbabwe, Hwange National Park (formerly Wankie Game Reserve) is the largest natural reserve in the country and is famous for its rich diversity of wildlife. Home to one of the biggest elephant populations in the world, as well as around 100 mammal species, the park is a wonderland for animal lovers. Several protected animals inhabit the awe-inspiring open landscapes, including the endangered wild dog, critically endangered black rhino, and rare roan and sable - along with lion, cheetah, and around 500 bird species. Adventurers can look forward to guided bush hikes, game drives, and horse riding safaris, all of which offer excellent photographic opportunities. Hwange boasts several unique natural features, most notably the natural seeps such as Nehimba and Shakwanki animals dig for water.

Western Hwange National Park

Located in western Zimbabwe, Hwange National Park (formerly Wankie Game Reserve) is the largest natural reserve in the country and is famous for its rich diversity of wildlife. The northern and western areas of the park are different - the northern area is encompassed by the Zambezi watershed, while the western part consists of grasslands, marshes, and scattered woodlands. The natural seeps such as Nehimba and Shakwanki, where animals dig for water, are particularly notable. The park is home to one of the biggest elephant populations in the world, as well as around 100 mammal species, and several protected animals including the endangered wild dog, critically endangered black rhino, and rare roan and sable. Around 500 bird species also inhabit the area. Visitors can look forward to bush hikes, game drives, and horse riding safaris.

Maun

Maun is het startpunt voor de meeste expedities in de Okavango Delta en als gevolg daarvan heeft het zich ontwikkeld tot een bruisende metropool die wordt beschouwd als de toeristische hoofdstad van Botswana.

Sinds de stichting van Maun in 1915 als stammenhoofdstad van het Batawanavolk, heeft het een reputatie ala "Wild West"-stad gehad. Toch is daar met de groei van de toerismeindustrie en de voltooiing van een asfaltweg naar Nata in het begin van de jaren 90 verandering in gekomen. Maun heeft zich vlug ontwikkeld en verloor veel van zijn oude stadskarakter. Er wonen tegenwoordig ongeveer 30.000 mensen.

De naam Maun is afgeleid van het San-woord "maung", dat "de plaats van kort riet" betekent.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!