Peru reis | Selfdrive door Peru

  authentique

  

26-daagse reis door Peru

€ 

Vanaf 5.895,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

26-daagse autoreis Peru

Ontdek Peru met de huurauto en beleef het zuidelijke rondje van Lima naar Cusco optimaal! U maakt een rondvlucht over de mysterische Nazcalijnen, verblijft in een wijnlodge in Ica en met de huurauto verkent u op eigen gelegenheid de Colca Canyon en Heilige Vallei van de Inca's. Om de lange afstanden wat te beperken bezoekt u ook onbekendere plekken zoals Puerto Inca aan de kust tussen Nazca en Arequipa en de plaats Sicuani tussen Puno en Cusco. Tijdens deze selfdrive reis overnacht u in kleinschalige en sfeervolle hotels. U ervaart de perfecte mix tussen onze concepten "authentique" en "boutique". Ontdekken, beleven, genieten en avontuur staan in deze reis centraal!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Peru - Villa Barranco by Ananay Hotels
Dag 3 - 4 - Selfdrive naar Paracas - La Hacienda Bahia Paracas
Dag 5 - 6 - Bootexcursie Ballestas-eilanden en wijnhotel Ica - Hotel Viñas Queirolo
Dag 7 - Nazca-lijnen - Majoro Hacienda Boutique & Resort
Dag 8 - Vlucht Nazca-lijnen en Peruaanse kust - Hotel Puerto Inka
Dag 9 - 11 - Arequipa vrije dagen - Palla Boutique Hotel
Dag 12 - 13 - Selfdrive Colca Canyon - Colca Lodge Spa & Hot Springs
Dag 14 - 15 - Titicaca-meer - Casa Andina Premium Puno
Dag 16 - Peru authentiek - Wilkamayu Hotel
Dag 17 - 18 - Cusco vrije dagen - El Retablo Bed & Breakfast
Dag 19 - 21 - Heilige Vallei van de Inca's - The Green House
Dag 22 - Treinreis naar Aguas Calientes - El Mapi ByInkaterra
Dag 23 - 24 - Machu Picchu en Cusco vrije dag - X.O Art House
Dag 25 - Vertrek vanuit Peru
Dag 26 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Peru

Een internationale vlucht brengt u naar de wereldstad en tevens hoofdstad van Peru; Lima. In Lima wordt u opgewacht en naar uw hotel in Lima gebracht waar u de eerste nachten van de reis zult verblijven. De komende dagen kunt u de stad en de verschillende wijken hiervan ontdekken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de wijk Miraflores, waar u het ‘parque del amor’ of wel ‘park van de liefde’ bezoeken.

U verblijft in de wijk Barranco, de kunstenaarswijk met een zeer uitgebreide keuze aan uitgaansgelegenheden en de beste restaurants met voortreffelijk Peruviaans eten. Het is een koloniale wijk waar een van de bekendste highlights “de brug der zuchten” is.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Lima

• Privétransfer naar uw hotel

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3 - 4 - Selfdrive naar Paracas

Op dag 3 neemt u uw huurauto in ontvangst waarmee u Peru op eigen gelegenheid zult gaan ontdekken! U reist zuidwaarts richting het schiereiland Paracas, één van de droogste plekken op aarde. De ruige kustlijn is adembenemend! Op eigen gelegenheid kunt u met de huurauto een bezoek brengen aan het nationaal park Paracas. Hier vindt u verschillende uitzichtpunten om van de vergezichten over de indrukwekkende woestijn te genieten. De mooiste plekjes zijn daar waar de woestijn overgaat in de stille oceaan.

Inclusief:

• Huurauto Toyota Fortuner of soortgelijk model inclusief GPS, verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 5 - 6 - Bootexcursie Ballestas-eilanden en wijnhotel Ica

U maakt de 's ochtends een leuke excursie per boot naar de ‘Ballestas’ eilanden, ook wel de Galapagos van Peru genoemd vanwege de grote zeeleeuwenkolonies en de duizenden zeevogels die er nestelen. 

Na de excursie rijdt u verder naar uw volgende bestemming, Ica. Hier verblijft u in de zonnige vallei op een wijngaard. U heeft de optie om nog een excursie door de woestijn te maken waarbij u onder andere een buggy tocht kunt maken of met een sandboard van de duinen kunt glijden.

Inclusief:

• Bootexcursie Ballestas eilanden

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 7 - Nazca-lijnen

U vervolgt de reis nog verder naar het zuiden naar Nazca. Nazca is wereldberoemd om de Nazcalijnen, dit zijn mysterieuze tekeningen in het zand in de omringende pampa’s. Onderweg kunt u eventueel stoppen bij het oude woonhuis van Maria Reiche wat vandaag de dag dient als museum gewijd aan het levenswerk van deze bijzondere dame die maar liefst 50 jaar onderzoek deed naar de geheimen van de Nazcalijnen.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Vlucht Nazca-lijnen en Peruaanse kust

U maakt ’s ochtends een spannende rondvlucht over de Nazcalijnen waarbij u de Nazcalijnen van hun beste kant kunt bewonderen. Een onvergetelijke ervaring! Na uw rondvlucht rijdt u verder, u verblijft in een hotel aan de ruige kust van Peru.

Inclusief:

• Rondvlucht over de Nazca lijnen inclusief begeleiding

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - 11 - Arequipa vrije dagen

Uw volgende stop is Arequipa. Deze stad ligt op 2350 meter hoogte en kent een zeer aangenaam klimaat. Arequipa is de perfecte plek om te acclimatiseren en alvast te wennen aan de hoogte alvorens u verder zult stijgen! Bezoek hier zeker het 'Santuario Andino’ museum (met de beroemde mummie van Juanita, de ijsprinses), de wijk Yanahuara en het Santa Catalina klooster.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 12 - 13 - Selfdrive Colca Canyon

U rijdt door naar de indrukwekkende Colca Canyon, één van de diepste canyon’s op aarde die zelfs, door twee keer zo diep te zijn, de Grand Canyon in Noord-Amerika heeft weten te verslaan. Om hier te komen reist u eerst via een ruige route dwars door een vicuña reservaat en langs vulkanen. De bergen zitten vol met verschillende mineralen wat voor prachtige kleuren in de rotspartijen zorgt. Het gebied van de canyon wordt al eeuwen bewoond, en vandaag de dag vindt u in de knusse dorpjes nog altijd een overwegend inheemse bevolking bekend van de kleurenpracht in hun kledij en sfeervolle marktjes.

U kunt op eigen gelegenheid de verschillende bezienswaardigheden, zoals de natuurlijke hoogtepunten, de dorpjes en de warme vulkanische bronnen ontdekken.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 14 - 15 - Titicaca-meer

Vandaag rijdt u verder naar het plaatsje Puno dat aan het Titicaca-meer is gelegen. Een pittige route dwars door de Andes langs bergmeren en over de Altiplano (hoogvlakte). Onderweg kunt u eventueel stoppen bij Sillustani waar u tombes uit verschillende pre inka tijden kunt bezichtigen. Ook heeft u hier een prachtig uitzicht over een meer waarin een eiland ligt dat een belangrijk en beschermd gebied vormt voor verschillende diersoorten.

Puno is een gezellige stad aan het Titicaca-meer, het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Tijdens uw verblijf maakt u een interessante excursie het Titicaca meer op waarbij u onder andere de drijvende eilanden van de Uros indianen bezoekt! Ook zult u een mooie wandeling op het eiland Taquile maken.

Inclusief:

• Privé-excursie Uros eilanden & Taquile

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 16 - Peru authentiek

U rijdt vandaag naar het dorpje Sicuani wat gelegen is tussen Puno en Cusco. Op ongeveer 1,5 uur rijden van Sicuani bevind zich de beroemde Qeswachaka hangbrug die boven de Apurimac River hangt. Dit is een handgemaakte brug die volledig gevlochten en gewoven is van gras en bedacht is door de Inca's.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - 18 - Cusco vrije dagen

Uw volgende reisdoel is de levendige stad Cusco. Onderweg kunt u stoppen bij een aantal beroemde toeristische attracties als de Raqchi Inca ruïnes en het kerkje in Andahuaylillas stopt. Vanuit uw sfeervolle boutique hotel kunt u de prachtige koloniale stad goed verkennen. Een aanrader is om een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman te maken. Hier kunt u vanuit uw hotel naartoe wandelen.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 19 - 21 - Heilige Vallei van de Inca's

U reist door naar de Heilige Vallei van de Inca’s waar u onder andere tientallen ruïnes vindt die uit het Inca tijdperk afstammen. Tijdens uw verblijf kunt u met de huurauto verschillende bezienswaardigheden bezoeken.  Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het oude ruïne complexen van Pisac en Ollantaytambo. Ook kunt u een bezoek brengen aan het dorpje Chinchero, met veel Spaanse en Inca invloeden, de zoutterrassen van Maras en de cirkelterrassen van Moray.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 22 - Treinreis naar Aguas Calientes

Vandaag laat u uw huurauto achter in Ollantaytambo. U reist per Vistadome trein (met een panoramisch uitzicht) naar Aguas Calientes of ook wel Machu Picchu Pueblo (dorp) genoemd. Op het station van Aguas Calientes wordt u door een gids opgehaald en naar uw hotel gebracht. De middag heeft u vrij te besteden. In het dorpjes zijn veel souvenirswinkeltjes en restaurantjes te vinden.

Inclusief:

• Vistadome trein Ollantaytambo - Aguas Calientes

• Begeleide wandeling naar uw hotel

• Overnachting inclusief ontbijt 

Dag 23 - 24 - Machu Picchu en Cusco vrije dag

Een privégids neemt u 's ochtends heel vroeg mee naar de verloren stad van de Inca's, Macchu Pichu! Machu Picchu is verkozen tot één van de moderne wereldwonderen. U krijgt hier een zeer uitgebreide rondleiding aangeboden waarbij u continue van een adembenemend uitzicht op het oude complex geniet. Na de rondleiding krijgt u tevens de mogelijkheid om de Huayna Picchu berg op te gaan voor een uitzicht op het complex vanuit weer een andere hoek. Houd er echter wel rekening mee dat het beklimmen van de steile trap van de Huayna Picchu vrij pittig is.

Na uw bezoek aan de Machu Picchu keert u terug naar Aguas Calientes en reist u in de middag per trein terug naar Ollantaytambo waar u de huurauto weer in ontvangst neemt om daarmee op eigen gelegenheid naar Cusco te rijden waar u opnieuw twee nachten verblijft. Er zijn vele mogelijkheden om nog meer van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Cusco leent zich ook uitstekend om lekker van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

Inclusief:

• Privé excursie naar de Machu Picchu inclusief Engelssprekende gids, entreegelden en busrit

• Vistadome trein Aguas Calientes - Ollantaytambo

• Privétransfer naar uw hotel

• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 25 - Vertrek vanuit Peru

Uw prachtige reis door Peru is alweer bijna tot een einde gekomen. U rijdt naar de luchthaven van Cusco waar u de huurauto weer inlevert. Per binnenlandse vlucht reist u vervolgens naar Lima. Vanuit Lima vliegt u vervolgens met een intercontinentale vlucht weer terug naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan. 

Inclusief:

• Binnenlandse vlucht Cusco - Lima

• Intercontinentale vlucht Lima - Amsterdam

Dag 26 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 5.895,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten en privé vlucht
• 23 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Huurauto Toyota Fortuner inclusief GPS, verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde privé transfers
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• One-way fee en lokale kosten huurauto
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw selfdrive door Peru

Accommodaties

Villa Barranco by Ananay Hotels

Villa Barranco is een karakteristiek huis gebouwd in de jaren '20 en met veel aandacht gerenoveerd. U wordt welkom geheten met persoonlijke service. Het hotel is gelegen in de wijk Barranco, een culturele en artistieke wijk met een traditionele architectuur met een bohemian sfeer. Het is vlakbij de zee en vanaf hier kunt u de stad goed verkennen.

Uw verblijf: 2 nachten

La Hacienda Bahia Paracas

Het Hacienda Bahia Paracas Hotel ligt op drie uur rijden van Lima, aan de kust van de prachtige baai van Paracas. Elke kamer is ontworpen om een confortabel verblijf te bieden en te genieten van het rustige leven aan de baai. Het restaurant El Coral heeft een mooi uitzicht over de baai en serveert goede gerechten.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Viñas Queirolo

Het Peruaanse Viñas Queirolo Hotel is gelegen op een prachtige wijngaard. Het hotel wordt omringd door meer dan 400 hectare wijngaarden in de zonnige vallei van Ica waar druiven worden geteeld. Met een republikeinse stijl beschikt het hotel over alle faciliteiten om de stad te ontwijken en van de natuur te genieten met een heerlijke cocktail bij het zwembad of om te genieten van voortreffelijke lokale gerechten in het gezellige restaurant.

Uw verblijf: 2 nachten

Majoro Hacienda Boutique & Resort

Majoro Hacienda Boutique & Resort is gevestigd in een groot gebied van natuur en groene gebieden. Het heeft uitgebreide recreatieve ruimten, dat een sfeer van rust creëert. De Mojoro Hacienda heeft een breed scala aan kamers om in de verschillende behoeften van reizigers te voorzien. Een aantal van de voorzieningen zijn onder andere een restaurant, bar en een zwembad.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Puerto Inka

Hotel Puerto Inka is gelegen in een natuurlijke omgeving dat omgeven is door de pre-Inca en Inca ruïnes. Geniet van de magie en schoonheid van het strand, met een goede kwaliteit service. Het hotel is vlakbij de prachtige natuurlijke kliffen en unieke rotsformaties. Ook kunt u vanaf hier de historische archeologische ruïnes ontdekken.

Uw verblijf: 1 nacht

Palla Boutique Hotel

Het Palla Boutique Hotel is gelegen in het centrum van Arequipa en biedt gemakkelijke toegang tot bezienswaardigheden zoals de kathedraal en de Plaza de Armas. Het hotel biedt een scala aan kamers en suites, elk uitgerust met een lcd-tv met kabelzenders, internettoegang, een minibar, een kluisje en een eigen badkamer met een douche. Tevens kunt u genieten van een breed scala aan heerlijke gerechten in het restaurant van het hotel. Enkele andere voorzieningen waar het hotel over beschikt zijn een dakterras en een bar.

Uw verblijf: 3 nachten

Colca Lodge Spa & Hot Springs

De Colca Lodge is prachtig gelegen in de Colca Canyon. De bijzondere omgeving en de uitgebreide spafaciliteiten zorgen ervoor dat u helemaal tot rust kunt komen. Deze lodge, met uitzicht over de Colca Canyon, biedt de gasten privé warme vulkanische zwavelbronnen waarin u onder de prachtige sterrenhemel een bad kan nemen. Verder zijn er drie gastronomische eetgelegenheden en zijn er excursiemogelijkheden zoals paardrijden door de Colca Vallei.

Uw verblijf: 2 nachten

Casa Andina Premium Puno

Casa Andina Classic Puno Tikarani is een middelgroot en rustig hotel met grote, gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een woonkamer met een open haard en een ommuurde binnenplaats. Het is een praktisch, veilig en handig hotel op een uitstekende locatie. Het heeft 50, 100% niet-roken kamers, een wasservice, een geldautomaat, een internetcentrum en draadloos internet.

Uw verblijf: 2 nachten

Wilkamayu Hotel

Hotel Wilkamayu ligt op 140 km van Cusco in Sicuani, de hoofdstad van de provincie Canchis. Sicuani is een van de grootste en meest actieve steden tussen Cusco en Puno. Het is een typische Peruviaanse Andesstad: druk, actief en kleurrijk.

Uw verblijf: 1 nacht

El Retablo Bed & Breakfast

Mountain Lodges van Peru is trots om hun nieuwste aanwinst te presenteren: El Retablo Bed & Breakfast. Het kleinschalige boutique hotel is geïnspireerd door retablos, een geavanceerde vorm van Andean volkskunst met driedimensionale tekeningen in vele vrolijke kleuren. Gelegen in het kloppende hart van de historische stad Cusco en slechts drie blokken van de Grote Markt is het hotel perfect gelegen. De intieme El Retablo combineert traditionele erfgoed van de Peruaanse ambachtslieden met hedendaags comfort.

Uw verblijf: 2 nachten

The Green House

The Green House is een unieke en rustige accommodatie gelegen in het hart van de Heilige Vallei. De accommodatie wordt omringd door een adembenemend panoramisch uitzicht op de bergen en met ruïnes, pueblos, en andere bezienswaardigheden. Het uitzicht vanuit uw kamer is van de meest heilige van de berg: Pitusiray, de vrouwelijke Apu. Er zijn vele wandelpaden langs de rivier die achter de Lodge lopen en tot de waterval van Arin. The Green House ligt een stukje vanaf de hoofdweg uit de drukte van de vallei. Alles is bewust ontworpen, met gebruik van natuurlijke materialen om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Uw verblijf: 3 nachten

El Mapi ByInkaterra

El MaPi biedt gezellige en rustige accommodatie in Machu Picchu Pueblo (Aguas Calientes), met een stijlvol en casual ontwerp. gebaseerd op een eenvoudig en functioneel concept, hebben de kamers milieuvriendelijke voorzieningen die zorgen voor een gezondere omgeving tijdens uw verblijf in Aguas Calientes

Uw verblijf: 1 nacht

X.O Art House

Het XO Art House in gelegen in de wij San Blas, de bloeiende kunstwijk van Cusco, met een prachtig uitzicht op de pittoreske straatjes van de stad en het omliggende landschap. Het pand is gehuisvest in een omgebouwde Casona, een groot traditioneel ontworpen huis uit het Spaanse koloniale tijdperk, en beschikt over zeven kamers. In samenwerking met een aantal kunstenaars uit Cusco is elke kamer perfect ingericht! 

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Lima

Lima was in de koloniale tijd de hoofdstad van het Spaanse Vice-koninkrijk Peru. Rondom de 'Plaza de Armas' en de 'Plaza de San Martin' getuigen de gebouwen van de rijkdom van weleer. U kunt er prachtige stadswandelingen langs verschillende monumenten maken zoals de kathedraal, het Peruviaans parlementsgebouw en het klooster van San Francisco. Het koloniale centrum van Lima staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Opvallend in Lima zijn de kliffen die vrijwel meteen achter het smalle strandje en de autoweg oprijzen uit zee. De gehele kustlijn kent daardoor spectaculaire uitzichten. Een fraai voorbeeld van de vergezichten over de stille oceaan vindt u in wijk Miraflores, ook wel de zakelijke wijk van Lima en tevens een wijk van de luxe winkels, ambassades en hotels. Vooral in Larcomar, een in de rotsen uitgehouwen winkelcentrum, is erg bijzonder. Iets zuidelijker van Miraflores ligt de kunstenaarswijk Barranco. Langs de Brug der Zuchten vindt u hier de beste restaurantjes.

Paracas

Paracas is een kleine badplaats op het Paracas schiereiland in het zuiden van Peru. Steile kliffen in de oceaan en een ruige zee waar een verscheidenheid aan vogels in het gebied voorkomt. Veel bezoekers reizen naar Paracas voor de stranden en om van de badplaats te genieten. Ook is er een zeereservaat dat de kans biedt om pinguïns, zeeleeuwen, dolfijnen en zeehonden in hun natuurlijke habitat te zien.

Ica

De stad Ica, bekend onder de Peruanen als het 'Land van de Zon', ligt aan de zuidelijke woestijnkust van Peru aan de grens van de Atacama-woestijn, een van de droogste plaatsen op aarde. De streek rond Ica wordt gekenmerkt door haar druiventeelt en goede wijnen. Toeristische attracties zijn onder meer enkele wijngaarden, een 18e-eeuwse kathedraal en het regionaal museum Maria Reiche. In de nabije omgeving ligt de oase van Huacachina die doet denken aan een sprookje van 1001 nachten. U kunt daar een excursie maken door de woestijn waarbij u onder andere een buggy tocht kunt maken of met een sandboard van de duinen kunt glijden.

Nazca

Nazca is wereldberoemd om de mysterieuze geogliefen, tekeningen in het zand, in de omringende pampa’s. De tekeningen zijn al enkele duizenden jaren oud en alleen vanuit de lucht waarneembaar. Door het extreem droge klimaat zijn ze goed bewaard gebleven. Er bestaan verschillende theorieën over de functionaliteit van de tekeningen, uiteenlopend van landingsbanen voor UFO’s tot een bijzondere verering voor de goden.

Arequipa

Arequipa ligt op 2300 meter hoogte en kent een zeer aangenaam klimaat. De oude en mooie stad wordt omringd door maar liefst drie vulkanen, waarvan de Misti, vanwege de perfecte conische vorm de bekendste is. Vanuit het klooster van San Francisco, of vanaf de brug over de rivier heeft u een prachtig uitzicht over deze vulkanen. Het ‘Plaza de Armas’, ofwel het centrale plein van de stad, wordt door velen het mooiste van het land genoemd. Bezoek zeker ook het museum van Juanita de ijsprinses!

Buiten dat Arequipa een mooie plek is om het even wat rustiger aan te doen, is het ook een goede tussenstop om te acclimatiseren alvorens u verder het Andes gebergte in stijgt.

Colca Canyon

De indrukwekkende Colca Canyon is één van de diepste canyon’s ter wereld, op het diepste punt is het verschil tussen de Colca rivier en de bergtoppen zelfs bijna 4200 meter. Tevens is dit de thuishaven van de Zuid Amerikaanse condor, de grootste vogel ter wereld. Om hier te komen reist u eerst via een ruige route dwars door een vicuña reservaat en langs vulkanen. De bergen zitten vol met verschillende mineralen wat voor prachtige kleuren in de rotspartijen zorgt. Het gebied van de canyon wordt al eeuwen bewoond, en vandaag de dag vindt u in de knusse dorpjes nog altijd een overwegend inheemse bevolking bekend van de kleurenpracht in hun kledij en sfeervolle marktjes.

Puno

Puno is een gezellige stad aan het Titicaca meer, het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Ondanks dat het centrum niet heel erg mooi is, is het wel een levendige stad waar bands en traditionele dansers optredens houden. Er is een uitgebreide keuze in restaurantjes en barretjes. Ook hier is het centrale plein met kathedraal een bezoek waard.

Cusco

Cusco, de vroegere hoofdstad van de Inca’s (de naam Cusco betekent navel der aarde in Quechua (de taal van de Inca’s), is met geen enkele andere stad ter wereld te vergelijken. De koloniale gebouwen zijn gebouwd op de fundamenten van de Inca’s welke op veel plekken nog duidelijk zichtbaar zijn. De stad telt oneindig veel monumenten en bezienswaardigheden en ligt schitterend in een vallei. Kunstenaars, wetenschappers, indianen en toeristen komen hier samen wat een magische sfeer creëert die u geproefd moet hebben.

Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman, een excursie naar de zoutterrassen of naar een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

The Sacred Valley of the Incas

In de heilige vallei van de Inca’s vindt u onder andere tientallen ruïnes die uit het Inca tijdperk afstammen. Verder zijn er verschillende inheemse marktjes waar u doorheen kunt wandelen en typische kleurrijke kleedjes en andere spulletjes kunt kopen. De naam van de vallei is terecht gekozen, want de bijzondere omgeving met besneeuwde bergtoppen en de ruige Urubamba rivier die door het gebied slingert is werkelijk prachtig.

Machu Picchu Pueblo

Machu Picchu Pueblo is een stad aan de rivier, bekend om de beroemde Machu Picchu-ruïnes. Deze stad in het nevelwoud is omringd door torenhoge beboste kliffen en beschikt over een eindeloos aanbod van hotels, restaurants, markten en labyrintische straten. Machu Picchu Pueblo, ook bekend als Aguas Calientes, is een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde oude archeologische site van Machu Picchu te verkennen. Bezoekers kunnen daarnaast ook genieten van een verscheidenheid aan andere activiteiten, zoals: een ontspannende massage na een lange verkenningsdag, een wandeling door het weelderige regenwoud naar de Mandor-watervallen, een avontuurlijke wandeling op de Putucusi-berg of een bezoek aan de ontspannende thermale baden met de Andes als achtergrond. Mis ook het Machu Picchu Museum en de Botanische Tuinen niet.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!