Roemenië reis | Self drive Roemenië

  authentique

  

12-daagse reis door Roemenië

€ 

Vanaf 1.395,- p.p.

12-daagse autorondreis Roemenië

Tijdens deze selfdrive door Roemenië heeft u de meest complexe reisroute die alle regio's van het land omvat. Transsylvanië onthult zijn kleurrijke kant met middeleeuwse kastelen en steden. De minder bekende Maramures biedt interessante ervaringen zoals een stoomtreinrit en barbecue in het hart van de natuur. Bezoek Bucovina en zijn culturele juweeltjes, de geschilderde kloosters en verken uiteindelijk de ongerepte natuur van de Donaudelta middels een leuke boottocht.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Roemenië - Grand Hotel Sofianu
Dag 2 - Start autoreis: Râmnicu Vâlcea - Cozia - Sibiu - ART Hotel
Dag 3 - Sibiu - Cluj - Hotel Beyfin
Dag 4 - Cluj - Baia Mare - Viseul de Sus - Hotel Gabriela
Dag 5 - Stoomtreinrit - houten kerken - Bucovina - Best Western Bucovina
Dag 6 - Bucovina - Piatra Neamt - Central Plaza Hotel
Dag 7 - Piatra Neamt - Bicaz - het Rode meer - Sighisoara - Central Park Hotel
Dag 8 - Sighisoara - Bran - Brasov - Sinaia - Hotel Boutique La Kastel
Dag 9 - Sinaia - Tulcea  - Hotel Insula
Dag 10 - Boottocht Donaudelta - Constanta - Iaki Hotel
Dag 11 - Constanta - Boekarest - Filitti Boutique Hotel
Dag 12 - Vertrek vanuit Roemenië

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Roemenië

Welkom in het prachtige Roemenië! Na aankomst op de luchthaven van Boekarest wordt u door onze lokale partner verwelkomd en neemt u een huurauto in ontvangst voor de komende tijd. De komende dagen gaat u Roemenië op eigen gelegenheid ontdekken. De komende nacht verblijft u in Râmnicu Vâlcea, gelegen aan de rivier de Olt. Tijdens de middeleeuwen was het een lokale marktstad en u vindt hier vele historische gebouwen. Het hotel waar u verblijft is wat buiten het centrum gelegen waardoor u heerlijk kunt genieten van de natuur en de rust.

Inclusief:

• Internationale vlucht naar Boekarest
• Meet & greet bij aankomst
• Huurauto, Renaul Clio Station of soortgelijk model, inclusief schadeverzekering, diefstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, lokale belastingen en ongelimiteerde kilometers
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Start autoreis: Râmnicu Vâlcea - Cozia - Sibiu

Uw selfdrive gaat van start en u reist als eerste naar Cozia, waar u het middeleeuwse orthodoxe klooster uit de 15e eeuw kunt bezoeken. Geniet van een mooie rit langs de Olt-vallei richting Sibiu, een van de mooiste steden in Oost-Europa. De stad is een van de meest belangrijke culturele centra van Roemenië en was samen met Luxemburg-stad de culturele hoofdstad van Europa in 2007. Deze Saksische handelsstad doet zelfs aan Wenen denken, met kleurrijke handelaarswoningen, mooie pleinen en de opvallende Lutherse kathedraal.

Ontdek de hoogtepunten van de oude stad, zoals het Brukenthal-paleis, de katholieke kerk, het grote plein, The Bridge of lies en de leuke smalle straatjes. Na wat vrije tijd rijdt u naar Sibiel en kunt u een bezoek brengen aan het Museum of Glass Icons. Ontmoet daarna de lokale bevolking en geniet van een heerlijk traditioneel diner met veel wijn en schnaps!

Inclusief:

• Autohuur
• Traditioneel diner in Sibiel met de locals
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Sibiu - Cluj

De rit van vandaag gaat door het landelijke Transsylvanië, de thuisbasis van enkele van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. De eerste plek waar u kunt stoppen is Hunedoara waar u een bezoek kunt brengen aan het gotische Hunyadi-kasteel uit de 14e eeuw. Vervolg uw weg via de stad Alba Iulia, waar u de grootste Vaubanfortress in Transsylvanië kunt bezoeken met zijn uitstekende kathedralen. Bezoek eventueel 's middags de beroemde zoutmijn van Turda. Uw bestemming voor vandaag is Cluj Napoca, wat de grootste stad in Transsylvanië is. Een aanrader om te gaan dineren is bij Baracca, Via, of da Pino.

Inclusief:

• Autohuur
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Cluj - Baia Mare - Viseul de Sus

In de ochtend kunt u een wandeling maken rond het Unirii-plein, het belangrijkste plein, schitterend met 18e en 19e-eeuwse gebouwen en de thuisbasis van vele winkels en restaurants. Bekijk de 15e-eeuwse Sint-Michielskerk, een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in Roemenië, en de 18e eeuws barok Banffy-paleis met de wapens en de Roemeense kunstcollecties van het Art Museum. Reis vervolgens via Baia Mare naar de regio Maramures. De regio Maramures staat bekend om zijn goed bewaard gebleven tradities, houten kerken, idyllische dorpjes en vriendelijke mensen. Bezoek 's middags de unieke Merry Cemetery Sapanta en reis naar Viseul de Sus uw eindbestemming van vandaag.

Inclusief:

• Autohuur
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Stoomtreinrit - houten kerken - Bucovina

Maak 's ochtends een ritje met de historische stoomtrein Mocanita langs de Wasser-vallei en geniet van een barbecue in de natuur. Bezoek daarna twee van de meest interessante houten kerken: het Barsana-klooster en de Bogdan Voda-kerk. Steek de oostelijke Karpaten over en arriveer in Bucovina. Geniet van de ongerepte natuur van Bucovina en zijn culturele juwelen, de middeleeuws geschilderde kloosters.

Inclusief:

• Autohuur
• Stoomtrein inclusief BBQ lunch en Houten kerken entreegelden
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Bucovina - Piatra Neamt

Bezoek 's ochtends het Moldovita-klooster, gebouwd aan het begin van de 15e eeuw. Ga verder met het Voronet-klooster, bekend als "De Sixtijnse Kapel van het Oosten". De buitenfresco's hebben een intense blauwe tint die wereldwijd bekend staat als "Voronet Blue". Bezoek 's middags het Neamt-klooster, bekend als "Het Jeruzalem van de Roemeense orthodoxie". Vervolgens reist u verder naar Piatra Neamt - de hoofdstad van de provincie Neamț, in de historische regio West-Moldavië, in het noordoosten van Roemenië. Vanwege zijn bevoorrechte locatie in de oostelijke Karpaten wordt het beschouwd als een van de meest pittoreske steden in Roemenië. De komende  nacht zult u hier verblijven.

Inclusief:

• Autohuur
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Piatra Neamt - Bicaz - het Rode meer - Sighisoara

Na het ontbijt rijdt u richting Bicaz, terwijl u de oostelijke Karpaten oversteekt. Geniet van een mooie rit door het Moldavische platteland en vervolgens langs de Bicaz-kloof met zijn spectaculaire weg door de rotsen. Maak een stop bij Lacul Rosu (het rode meer) waar u een natuurwandeling kunt maken of gewoon even lekker ontspannen. Vervolgens reist u door naar uw eindbestemming, Sighisoara wat een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa is en de vermoedelijke geboorteplaats van Dracula. De stad is opgedeeld in twee delen: de middeleeuwse burcht, die gebouwd werd op de top van een heuvel en de lagere stad, in de vallei van Tarnava Mare rivier. Breng de middag door met een bezoek aan de kerk, de klokkentoren, de overdekte trappen en de gildetorens. Stop voor een lunch in het geboortehuis van Dracula. Geniet later in de middag van een cognac-proeverij in een lokale wijnkelder.

Inclusief:

• Autohuur
• Brandy tasting bij lokale wijnkelder
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Sighisoara - Bran - Brasov - Sinaia

Reis vandaag naar het dorp Bran, gelegen in het zuiden van Transsylvanië. Hier bezoekt u het beroemde kasteel van Dracula, hoewel het geen enkele verbanden heeft met de historische figuur. De Ierse schrijver vond het kasteel toepasselijk voor zijn fictie verhaal. Het sprookjesachtige kasteel is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Roemenië met zijn typerende spitse rode torens. 

Geniet 's middags van een wandeltocht in Brasov en ontdek de middeleeuwse sfeer van het Raadsplein met de belangrijkste bezienswaardigheden: het oude stadhuis, de orthodoxe kerk en de zwarte kerk. Brasov is een stad waar u zich in de Middeleeuwen waant waar ook nog traditionele kleding wordt gedragen. 

Na uw bezoek aan Brasov reist u via een mooie rit naar Sinaia. Dit plaatsje is gelegen aan de voet van het Bucecigebergte in de Prahova vallei. U wordt hier getrakteerd met een rijk cultureel en sociaal verleden. In Sinaia bevinden zich het kasteel van Peles (het vroegere zomerverblijf van de Roemeense koning), het kleinere kasteel Pelisor en het Sinaia klooster waar de stad naar vernoemd is.

Inclusief:

• Autohuur
• Entreegelden Bran kasteel (Dracula kasteel)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Sinaia - Tulcea 

In de ochtend is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Neo renaissancistische kasteel Peles waar de eerste koning van Roemenië, Carol I, iedere zomer verbleef samen met zijn gezin. Het kasteel is gebouwd tussen 1875 en 1883 en dient sinds de communistische tijd uitsluitend als museum. Daarnaast kunt u ook het Sinaia-klooster bezoeken. 

Later in de middag reist u door naar uw eindbestemming, de stad Tulcea. Deze stad wordt ook wel de "poort van de Donau-delta" genoemd. De wateren van de Donau, die uitkomen in de Zwarte Zee, vormen de grootste en best bewaard gebleven delta's van Europa. Na aankomst inchecken bij het hotel en heeft u de avond ter vrije besteding om ergens heerlijk te dineren en/of een drankje te doen.

Inclusief:

• Autohuur
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Boottocht Donaudelta - Constanta

U begint de dag met een spannende boottocht over de Donaudelta. Het gebied is bijzonder gevarieerd en biedt een mozaïek van stroomgeulen, ondiepe meren, dode rivierarmen, oude wilgenbossen, zandeilanden en enorme rietkragen. Het is een waar vogelparadijs. Neem tijdens de boottocht ook zeker uw verrekijker en fototoestel mee om al deze bijzondere vogels vast te leggen en te spotten. Geniet van een typische lunch met lokale specialiteiten.

In de middag keert u terug naar de auto en rijdt u naar Constanta. Onderweg kunt u ervoor kiezen om te genieten van een wijnproeverij bij een lokale wijnmakerij die gelegen is aan de voet van het Măcin gebergte. In het Măcin gebied wordt een breed scala aan wijnen geproduceerd, die de indruk geven van hun geboorteplaats, een originele presentatie en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

De eindbestemming voor vandaag is Constanta, de belangrijkste stad in Dobrodgea. Wandel door het oude centrum gaan of verken de toeristische haven. 

Inclusief:

• Autohuur
• Boottocht Donaudelta inclusief lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Constanta - Boekarest

De ochtend heeft u nog ter vrije besteding om daarna door te reizen naar uw laatste verblijfplaats: het charmante Boekarest. Verken een van de oudste Griekse nederzettingen aan de Zwarte Zeekust. Bezoek de oude stad samen met het archeologisch museum, de Turkse moskee en de orthodoxe kathedraal. Ga daarna verder naar Boekarest en breng zeker een bezoek aan het indrukwekkende Parlementspaleis, het op één na grootste administratieve gebouw ter wereld na het Pentagon.  De architectuur van de stad is een mix van historische (neoklassieke), interbelum (Bauhaus & Art Deco), communistische tijd en moderne stijlen. Jammer genoeg is een deel van het historische centrum verwoest of beschadigd door de Tweede Wereldoorlog en de aardbeving in 1977. Maar evengoed blijft het een bijzondere en historische stad met vele uitstekende restaurants.

Inclusief:

• Autohuur
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Vertrek vanuit Roemenië

De laatste dag van uw reis is aangebroken. Aan het einde van de ochtend verlaat u het hotel om richting de luchthaven te rijden voor uw vlucht terug naar huis. Deze schitterende reis van kunst, architectuur, prachtige wegen en lekker eten komt dan toch echt tot een einde.

Inclusief:

• Autohuur
• Internationale vlucht naar Amsterdam

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1.395,- per persoon.

De prijs betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Internationale vluchten
• Overnachtingen in bijzondere en goede accommodaties
• Huurauto, Renaul Clio Station of soortgelijk model, inclusief schadeverzekering, diefstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, lokale belastingen en ongelimiteerde kilometers
• Alle maaltijden zoals genoemd in het programma
• Verschillende activiteiten zoals genoemd in het programma, waaronder stoomtrein inclusief BBQ lunch en boottocht Donaudelta
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. €30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:

• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €10,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Traditioneel diner in Sibiel met de locals

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering vluchten
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regels alles voor uw self drive door Roemenië

Accommodaties

Grand Hotel Sofianu

Grand Hotel Sofianu ligt in het Zăvoi-park in Ramnicu Valcea, op slechts 300 meter afstand van het stadscentrum. De accommodatie bestaat uit kamers en suites, elk uitgerust met airconditioning. U kunt dineren in het eigen restaurant. Andere aangeboden voorzieningen zijn internettoegang, een bar, terras, sauna, binnenzwembad, jacuzzi en een fitnesscentrum.

Uw verblijf: 1 nacht

ART Hotel

Accommodatie in het centrum van Sibiu en hoteldiensten & faciliteiten op artistiek niveau. Met een ontwerp dat specifiek is voor het concept van een boetiekhotel, is Art Hotel Sibiu een 'reis' tussen nieuwe en oude texturen en materialen, honderden jaren bewaard gebleven, die nu in hetzelfde tempo ademen.

Art Hotel is het nieuwste 4-sterrenhotel in het hart van Sibiu, aan de Centumvirilor-straat, op 200 meter van het Grote Plein. Centumvirilor Street is een van de meest pittoreske straten in Sibiu, voorheen Hundsrucken genoemd, dankzij de gebogen vorm. De straat onderscheidt zich door de ontmoeting van twee profielen, een bolle en een holle, waardoor de gevel een markante vorm krijgt. Midden op straat verbindt de Poschen-trap de twee oude stadsdelen. ”

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Beyfin

Hotel Beyfin gelegen in het centrum van Cluj-Napoca, heeft 28 kamers en 3 suites, een ruime lobby, een gastronomisch restaurant en een grillbar op het dakterras met een prachtig uitzicht. Als aanvulling op de handgemaakte Italiaanse strakke houten meubels, wordt de elegante decoratie gekenmerkt door de meest weelderige Swarovski-kroonluchter die rechtstreeks uit Wenen komt, vloeren en trappen gemaakt van uniek Braziliaans graniet en schilderijen die uitdrukkelijk in Venetië zijn gemaakt door een lokale kunstenaar. Dit maakt het hotel een zeer typisch boetiekhotel in Italiaanse stijl in het hart van Cluj-Napoca, waar u zich thuis kunt voelen. De Beyfin Group heeft ervoor gekozen dit hotel in het stadscentrum te hebben, omdat de locatie zeer geschikt is voor gasten om een bezoek te brengen aan het oude historische centrum, met geweldige restaurants en bars.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Gabriela

Gelegen in Maramureşul Istoric, in de stad Vişeu de Sus, ver van de drukte van het stadscentrum, met het comfort en de luxe van een stijlvol hotel, maar tegelijkertijd de intimiteit, warmte en elegantie van uw eigen huis. De specifieke gastvrijheid van de plek, de rijke en gevarieerde keuken, de vriendelijkheid, de snelheid en de kwaliteit van de dienstverlening zijn de redenen waarom u met plezier hier verblijft. Het chique en elegante restaurant, samen met een uniek terras op zich, maken het landschap van dit kleine complex compleet.

Uw verblijf: 1 nacht

Best Western Bucovina

Best Western Bucovina, gelegen in Gura Humorului, Roemenië, is een ideale om te verblijven. De omgeving biedt bezienswaardigheden en activiteiten zoals kloosters bezoeken en wandelen in de bossen. Het hotel beschikt over een selectie van en-suite kamers, suites en appartementen die comfortabel zijn ingericht en uitgerust met voorzieningen om gasten een ontspannen verblijf te garanderen. Gasten kunnen genieten van overheerlijke maaltijden in het eigen restaurant. Voorzieningen zijn onder andere een spa voor lichaams- en schoonheidsbehandelingen.

Uw verblijf: 1 nacht

Central Plaza Hotel

Het Central Plaza Hotel is gelegen in het pittoreske stadje Piatra Neamt, dat wordt erkend als de parel van Moldavië. Het hotel heeft 14 verdiepingen en beschikt in totaal over 155 luxe en goed ingerichte kamers. 

Begin de dag met koffie en een heerlijk ontbijt in de Avantgarde-salon. Geniet in de Princely Wine Cellar van traditionele, eeuwenoude Yeoman-gerechten en Moldavische wijnen in een vorstelijke setting uit het verleden. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de culturele geschiedenis van Piatra Neamt, is het aan te raden om naar The Youth Theatre, The Cucuteni Eneolithic Art Museum, The Ethnography Museum of The History and Archaeology Museum te gaan, dit zijn allemaal de meest geschikte plaatsen om de lokale geschiedenis ten volle te waarderen.

Uw verblijf: 1 nacht

Central Park Hotel

Central Park Hotel ligt in het hart van Sighisoara. Het hotel beschikt over een eigen restaurant, een wijnbar en een lounge. Populaire attracties in de omgeving zijn onder andere het Breite National Park en de iconische kerken van Viscri, Biertan en Malancrav.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Boutique La Kastel

Gelegen midden in de natuur en in de buurt van de kastelen Peles, Pelisor en Sinaia Monastery, is het de perfecte locatie om een welverdiende vakantie te beginnen. Het hotel heeft 5 luxe kamers en zijn uitgerust met alles wat u nodig heeft om het nodige comfort te garanderen. Er is ook een restaurant en een wijnkelder voor unieke momenten met dierbaren.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Insula

Hotel Insula bevindt zich op een eiland en is in het najaar van 2015 helemaal gerenoveerd. Het is een locatie die specifiek is voor het gebied waarin het zich bevindt, anders dan de "standaard" hotels in de wereld. In totaal zijn er 38 warme en nette kamers. Hotel Insula biedt ook een appartement (perfect voor een gezin met 2 kinderen). De kamers zijn chromatisch verschillend en, in elke kamer heeft u uitzicht op de Donau of op het meer.

Nabij het hotel is er een zwembad, een openbaar strand, twee buitenspeeltuinen voor kinderen en een fietsverhuurpunt. U kunt ook wandelen langs het meer en waterfietsen en boten huren vanaf het strand. Jaarlijks vindt in augustus de wedstrijd Rowmania - Ivan Patzaichin plaats aan het Ciuperca-meer, dat Hotel Insula omringt. Voor kanoliefhebbers kunnen kanocursussen worden gevolgd in het Mushroom Lake.

Uw verblijf: 1 nacht

Iaki Hotel

IAKI Conference & Spa Hotel ligt aan het Mamaia-strand, een resort in het noordelijke deel van de Roemeense Zwarte Zeekust, en is een van de grootste hotels in Mamaia en Roemenië. Het hotel beschikt over tal van elegante kamers, uitgerust met vele moderne voorzieningen, waaronder gratis Wi-Fi. Geniet van een cocktail aan de bar bij het zwembad en daarna kunt u terecht in een van de drie restaurants voor een smakelijk diner. Het hotel beschikt ook over een pianobar en een groot wellnesscentrum met binnen- en buitenzwembad.

Uw verblijf: 1 nacht

Filitti Boutique Hotel

Filitti Boutique Hotel ligt in de oude binnenstad van Boekarest. Het biedt gemakkelijke toegang tot bezienswaardigheden en attracties zoals het Parlementspaleis, het Nationaal Museum voor Moderne Kunst en het Nationaal Museum voor Roemeense Geschiedenis. De accommodatie bestaat uit kamers, elk uitgerust met airconditioning. Hotel faciliteiten omvatten een restaurant, een bar en toegang tot internet.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Brasov

De historische Transsylvaanse stad Brasov, gesticht in de 13e eeuw, ligt in het hart van Roemenië en gelegen aan de voet van de Zuidelijke Karpaten. Met zijn centrale ligging is Brașov een uitstekende locatie om Roemenië te verkennen. De Piata Sfatului, Council Square in het hart van het middeleeuwse historische centrum van Brasov, is een fantastisch startpunt om de sierlijke gebouwen en geplaveide straten van de oude stad te verkennen, die zijn bezaaid met bruisende cafés, winkels en karren die lokale lekkernijen verkopen, zoals kurtoskalacs. Neem de kabelbaan naar de top van de Tâmpa-berg. Andere hoogtepunten zijn Biserica Neagra en Catherine’s Gate, de laatste nog bestaande originele middeleeuwse poort. Brasov wordt omgeven door een landelijk landschap bezaaid met dorpen bovenop de glooiende heuvels, bergtoppen en groene alpiene bossen. Het landschap is ongerept en perfect voor meerdaagse wandelavonturen.

Sibiu

Sibiu is een van de mooiste stadjes van Roemenië. Het is een middeleeuwse stad, dat in het zuiden van Transsylvanië is gelegen. Sibiu is het culturele hart van het land. In 2007 werd de stad, samen met de stad Luxemburg, uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa! 

In het stadje ziet u als bezoeker duidelijk de Middeleeuwse architectuur terugkomen. Het is net alsof u als bezoeker even terug de tijd in gaat bij het zien van de charmante gebouwen. Verder zijn er mooie parkjes en het eten is er erg fijn. Dit maakt Sibiu een fijne bestemming en dus een bezoek meer dan waard.      

Transylvania

Set in the heart of central Romania, Transylvania is a region most famous for its link to the renowned mystery of Count Dracula. It is the largest region of Romania and the most well-known. It boasts a rich history, fascinating culture and incredible castles. The region is scattered with medieval towns, and impressive castles like Bran Castle, a Gothic fortress said to be the home of the legend of Dracula. Aside from exploring the magnificent castles and learning about the rich history, visitors can venture into the surrounding Carpathian Mountains for excellent hiking and climbing opportunities. Don’t miss a visit to the collection of national parks dotting this incredibly scenic region.

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, een van de meest bezochte steden in Roemenië, ligt in de noordwestelijke Roemeense regio Maramures. Het herbergt een verzameling charmante dorpjes en heeft eeuwenoude tradities. Dit historische gebied heeft unieke houten kerken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, met dakpannen en hoge torenspitsen. Bezoekers kunnen de weelderige bossen ontdekken of het bekijken van uitgebreide houtsnijwerk dat de bogen, dakranden en ramen van de huizen in de regio sieren. Mis de kans niet om een deel van het lokale handwerk op te halen, zoals ingewikkeld borduurwerk en lokaal gemaakte handgeweven tapijten.

Maramures County

Gelegen aan de noordoostelijke Karpaten, nabij de Oekraïense grens, strekt de provincie Maramures zich uit over het noordwesten van Roemenië. Dit historische gebied is een van de best bewaarde geheimen van Europa. Bekend om zijn tradities en erfgoedgebouwen. Bezoekers kunnen meer dan 100 bewaard gebleven houten kerken bekijken, waarvan er acht op de UNESCO-lijst staan. Ontdek de natuurlijke wonderen van de omliggende landschappen bezaaid met ongeveer 60 dorpen en maak een ritje op de enige smalspoor industriële stoomtrein die nog in gebruik is in Europa. Mis een bezoek aan het natuurreservaat Pietrosu Rodnei, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, niet; het natuurpark Maramures Mountains, het grootste en wildste van Roemenië; en Budesti Village, de best bewaarde traditionele Maramures-nederzetting.

Gura Humorului

Gura Humorului, gelegen in de historische regio Boekovina in het noordoosten van Roemenië, is een stad "... waar heilige en wereldlijke monumenten het betoverende natuurlijke landschap hebben verrijkt" (Roemeense geleerde Silviu Sanie). Deze aantrekkelijke stad is de perfecte uitvalsbasis om de nabijgelegen Painted Monasteries of Bucovina, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, te bezoeken. Deze prachtig versierde bouwwerken zijn enkele van de meest unieke voorbeelden van Byzantijnse kunst - verhalen uit de Bijbel geschilderd op de buitenkant van de kerkmuren. Als enkele van de weinige Roemeens-orthodoxe kerken worden ze vandaag de dag nog steeds als bedevaartsoord bezocht. Het Folk Traditions Museum geeft inzicht in oude gebruiken van het gebied. Met charmante landelijke scènes, mooie beboste heuvels en schilderachtige traditionele dorpjes die in oude tijden zijn ingericht, ademt de stad ook een geweldige sfeer.

Piatra Neamț

Piatra Neamț ligt in de prachtige oostelijke Karpaten in het noordoosten van Roemenië. Met gemakkelijke toegang tot de toppen, een fantastische culinaire scene en verschillende verbazingwekkende historische gebouwen, spreekt de stad een verscheidenheid aan reizigers aan. Verken de prachtige paden langs de kloven van Bicaz en het Ceahlău-massief, spring van de ene schattige antiekwinkel naar de andere, of bezoek een aantal fascinerende locaties zoals de houten Bal Shem Tov-synagoge. Er wordt een breed scala aan interessante musea aangeboden, met als hoogtepunt het Cucuteni Museum, dat inzicht geeft in de neolithische Cucuteniaanse cultuur. Zorg ervoor dat u het adembenemende Izvorul Muntelui-meer bezoekt. De stad staat ook bekend bij frequente bezoekers om zijn vriendelijke sfeer en goede energie.

Sighisoara

Sighisoara is één van de beste bewaard gebleven middeleeuwse steden in Europa, en dat maakt het erg uniek. De historische stad ligt aan de oevers van de rivier de Tarnava Mare in de provincie Mures. Omringd door weelderige golvende heuvels, heeft dit pittoreske Roemeense stadje rood-betegelde daken, labyrintische geplaveide straatjes omzoomd door pastelkleurige monumentale gebouwen die naar schilderachtige pleinen leiden.

Het ligt ook in de beruchte regio Transsylvanië en is een uitstekende uitvalsbasis om de Saksische dorpen Viscri en Biertan te verkennen. Dwaal door de middeleeuwse straten en spot hoge torens, ontdek de oude versterkte muren die de stad omringen en bezoek de collectie betoverende cafés, uitnodigende restaurants en handwerkwinkels. De oude stad staat ook op de werelderfgoedlijst van Unesco staat en is tevens de geboorteplaats van Dracula. 

Sinaia

Sinaia is an enthralling destination located in Prahova County, Romania, roughly 65 kilometres northwest of Ploiești. Surrounded by a rich landscape of orchid-filled forests, ancient castles and majestic mountains, the town makes the perfect base for outdoor pursuits, photography, and site-seeing. It is particularly well-known for its skiing and hiking trails, dotted with ‘cabanas’, picturesque rest and shelter spots. The town’s brightly coloured buildings and its key landmarks, the Peles Castle and Sinaia Monastery, are simply spectacular. The former is a jaw-dropping structure in gothic revival style filled with secret passageways, halls of mirrors, and every other fairy-tale like feature, while the latter is an exquisite building adorned with beautiful frescoes, carved decorations and oil paintings. Other highlights include the grand Pelisor Palace and the intriguing Swiss-châlet-style Foişorul Hunting Lodge.

Tulcea

De havenstad Tulcea is de grootste in het deltagebied en herbergt een ongelooflijke flora en fauna. Het Centraal Ecotoerisme Museum van de Donau-delta vormt hier een prachtige introductie op met zijn gecombineerde museum en aquarium. Het lange en gevarieerde verleden van de stad heeft een schat aan erfgoed opgeleverd: bezoek het Geschiedenis- en Archeologiemuseum, op de plaats van het oude fort van Aegyssus, om artefacten te zien die teruggaan tot 6000 jaar; verwonder u over de vele intrigerende Roemeense werken in het Museum voor Schone Kunsten; en krijg inzicht in de fascinerende culturele diversiteit van het gebied in het Folk Art and Ethnographic Museum. De stad biedt ook een spannende line-up van kunst- en cultuurevenementen en is zeer goed verbonden met de rest van het land.

Danube Delta

De Donaudelta, gelegen in de oostelijke hoek van Roemenië, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is vooral bekend om zijn spectaculaire vogels. De delta biedt onderdak aan ongeveer 300 vogelsoorten en 160 vissoorten en vormt het grootste enkele gebied met rietvelden ter wereld en is de perfecte plek om te genieten van een aantal fantastische ervaringen in de natuur. Bezoekers kunnen zich verheugen op uitstekende mogelijkheden om te zwemmen, kajakken, varen, vissen, vogels kijken en natuurfotografie.

Bij Tulcea, de bruisende toegangspoort tot de delta, kunt u genieten van het verkennen van de eclectische mix van architectuur, wandelingen langs de promenade langs de rivier en een bloeiende culinaire scene.

Constanța

De stad Constanta ligt aan de westkust van de Zwarte Zee, in het zuidoosten van Roemenië. Deze oude metropool gaat terug tot 700 voor Christus en heeft een rijke en lange geschiedenis en een belangrijk cultureel erfgoed. Er wordt gezegd dat het de oudste en continu bewoonde stad van Roemenië is en de thuisbasis is van de grootste zeehaven van het land. Bezoekers kunnen meer te weten komen over de geschiedenis van de stad in het National History and Archaeology Museum; verken de eeuwenoude architectuur met Romeinse overblijfselen, ingewikkelde gevels en prachtige moskeeën in de oude stad; en ontspan in een verzameling openluchtrestaurants en cafés. Andere hoogtepunten zijn de reeks prachtige stranden langs de kust, Ovid Square, de Romeinse mozaïeken en St. Peter & Paul Orthodox Cathedral, om er maar een paar te noemen.

Boekarest

Het bruisende Boekarest, gelegen in het zuiden van Roemenië, is de hoofdstad van het land en tevens een uitstekende bestemming voor een stedentrip. De oude binnenstad (gewoonlijk Lipscani genoemd) bevat een interessante verzameling architecturale stijlen, van barok tot art nouveau, evenals een uitstekende selectie betaalbare accommodaties, cafés, bars en restaurants. Gratis wandeltochten door de stad zijn beschikbaar, waarbij u enkele van de meest gedenkwaardige bezienswaardigheden kunt bewonderen, waaronder het immense Parlementspaleis, de kleurrijke en koepelvormige St. Nicholas Russian Church, het National Art Museum en de buitengewone collectie van gebouwen rond het Universiteitsplein. Boekarest is ook de thuisbasis van een aantal populaire parken (zoals Cismigiu-tuinen en Herastrau-park), waar u boten kunt huren en kunt genieten van openbare sculpturen en goed onderhouden wandelpaden.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!