Italië reis | Selfdrive Sicilië (vanuit Nederland)

  boutique

  

19-daagse reis door Italië

€ 

Vanaf 2.975,- p.p.

19-daagse selfdrive Sicilië vanuit Nederland

Deze rondreis begint gewoon vanaf uw eigen voordeur. U stapt in de auto en rijdt naar Baden-Baden, waar uw eerste overnachting gepland staat. Fris en fruitig vertrekt u de volgende dag richting la bella Italia. Na een overnachting in de omgeving van Brescia, rijdt u via de Mille Miglia route naar San Marino. Ook hier hebben wij een overnachting opgenomen. De volgende dag vervolgt u de reis, wederom via de Mille Miglia route, steeds verder zuidwaarts naar Matera. Deze Zuid-Italiaanse stad staat bekend om de Sassi (grotwoningen) en u verblijft de komende nacht dan ook in een prachtig hotel gelegen in het oudste deel van de Sassi-wijken. Dan is het tijd om te vertrekken richting Sicilië! U rijdt naar San Giovanni, waar u op de ferry stapt voor de oversteek naar Messina. Vanuit daar is het nog maar een klein stukje naar het gezellige stadje Taormina, waar u twee nachten verblijft. De volgende bestemming van de selfdrive is de historische stad Siracusa, gevolgd door Agrigento, waar u indrukwekkende ruïnes kunt vinden. U sluit de reis op Sicilië af bij het icoon van het eiland, de vulkaan de Etna. Via Umbria en Zwisterland reist u vervolgens weer terug naar Nederland.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Autoreis naar Duitsland - Brenners Park Hotel & Spa
Dag 2 - Autoreis naar  - L’Albereta Relais & Chateaux
Dag 3 - Erbusco - San Marino - Grand Hotel San Marino
Dag 4 - 5 - San Marino - Matera - Sextantio Le Grotte Della Civita
Dag 6 - 8 - Matera - Taormina - Taormina Hotel Villa Ducale
Dag 9 - 10 - Taormina - Siracusa - Caportigia Boutique Hotel
Dag 11 - 13 - Siracusa - Agrigento - Hotel Villa Athena
Dag 14 - 15 - Agrigento - Etna - Villa Neri Resort & Spa
Dag 16 - 17 - Etna - Umbrië - Borgo Castello Panicaglia
Dag 18 - Vertrek vanuit Italië  - Montana Art Deco Hotel Luzern
Dag 19 - Aankomst in Nederland

Dagprogramma

Dag 1 - Autoreis naar Duitsland

Uw selfdrive naar la bella Italia start met een overnachting in Zuid-Duitsland, om de lange reis op te breken. U verblijft vannacht in Baden-Baden, dat ten westen van het machtige Zwarte Woud is gelegen. 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Autoreis naar 

Via Zwitserland rijdt u verder zuidwaarts en steekt u de grens over naar Italië. U verblijft de komende nacht in een prachtige accommodatie tussen de heuvels en wijngaarden van Franciacorta. 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Erbusco - San Marino

Na een heerlijk ontbijt met een goede kop Italiaanse koffie vervolgt u de reis vandaag via een deel van de  bekende route Mille Miglia naar San Marino. San Marino is één van de kleinste landen ter wereld. Deze dwergstaat wordt aan alle kanten omringd door Italië.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - 5 - San Marino - Matera

De volgende dag rijdt u verder richting het zuiden, delen van de Mille Miglia route ontbreken vandaag niet. Hoe zuidelijker u rijdt, hoe droger het landschap. Rijdend tussen de wijngaarden en olijfboomgaarden komt u aan bij uw volgende bestemming Matera. Hier overnacht u in het oude gedeelte van de stad met de Sassi (grotwoningen).

Matera ligt aan de rand van een ravijn in de regio Basilicata. De stad is bekend vanwege het Sassi-gebied met grotwoningen in de Gravine di Matera. Tot voor kort waren deze grotten een plaats van extreme armoede en achteruitgang. Tegenwoordig zijn het geen grottensloppenwijken meer, maar is het een populaire toeristische bestemming geworden met hippe woningen en bedrijven.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 6 - 8 - Matera - Taormina

Na een bijzonder verblijft rijdt u naar het meest zuidelijke puntje van Italië. Een route via de zool van de schoen naar de punt van de Italiaanse laars om de oversteek te maken met de veerboot.

In Villa San Giovanni neemt u de ferryboot naar Messina. De snelweg loopt met 3 banen uit bij de boot. Sicilië kunt u hier al zien liggen. Het is een korte overtocht van 20 minuten. Wanneer u aankomt op Sicilië rijdt u een route via de kust naar Taormina.

Hier kunt u dit prachtige stadje bezoeken. Wanneer u wandelt over de belangrijkste straat Corso Umberto zult u een glimp zien van het adembenemende Griekse theater met uitzicht op zee. Vanaf Piazza Sant 'Antonio loopt u naar de Badia Vecchia, een fort dat dateert uit de 14e eeuw, de thuisbasis van het Archeologisch Museum van Taormina. Hierna komt u bij de kathedraal, gebouwd rond 1600, met een prachtige fontein. Ook zult u Piazza 9 Aprile zien, een zeer charmante plek met uitzicht op de zee. Het Griekse theater is de belangrijkste bezienswaardigheid van Taormina. Dit oude theater is omringd door prachtig landschap, gelegen in de bergen, met het ongelooflijke uitzicht van de blauwe zee, de Etna en de stad.

Taormina is gelegen op de rotsen van Monte Tauro met de majestueuze Etna op de achtergrond. De stad heeft een rijke geschiedenis waarvan u nog vele prachtige overblijfselen kunt terugvinden zoals de Grieks en Romeins theater, Byzantijnse en Middeleeuwse overblijfselen, de 15e-eeuwse Catalaanse gebouwen en 17e-eeuwse barokke kerken. Het centrum van de stad is geheel autovrij en u kunt vanaf de stad met een kabelbaan naar het strand. In de belangrijkste straat, Corso Umberto, bevinden zich kunst en designer winkels, barokke kerken en Palazzo ’s.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 9 - 10 - Taormina - Siracusa

U rijdt zuidwaarts naar de historische stad Siracusa. 

De stad heeft prachtige Griekse ruïnes omringd door citrusbomen, café’s op prachtige pleinen, authentieke straatjes die uitlopen op de schitterende zee. Siracusa was in de oude tijden de grootste stad, zelfs groter dan Athene. In 734 V.C. hebben Korintische kolonisten zich gevestigd op het schiereiland van Siracusa, Ortigia. Bijna drie millennia later zijn de ruïnes van Parco Archeologico della Neapolis een van de grootste Archeologische plekken van Sicilië. Nog steeds is Ortigia het mooiste gedeelte van Siracusa en dus zeker een bezoek waard. 

Ook kunt u een bezoek brengen aan Ragusa en Noto, twee nabijgelegen bijzondere dorpjes. Ragusa is een betoverende stad in het zuidoosten van Sicilië met vele barokke monumenten die opgenomen zijn in de werelderfgoed lijst van Unesco. Ragusa is het ontmoetingspunt tussen de moderne en de oude cultuur. Een ontmoeting die een bijzondere architectonische stijl heeft gecreëerd. Noto heeft een aantrekkelijk historisch centrum met Barokke paleizen, kerken en huizen. De opvallende architectuur van de stad is te wijten aan de grote aardbeving die Sicilië in 1693 trof, waarbij de oude stad van Noto bijna volledig verwoest werd. Toen werd besloten om een prachtige nieuwe stad te reconstrueren op een nieuwe locatie. Zo werd Noto herbouwd op de huidige locatie, zorgvuldig ontworpen. U kunt door de smalle straatjes wandelen en de stenen gebouwen, de fantastische gevels en balkons bewonderen.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 11 - 13 - Siracusa - Agrigento

U rijdt door het binnenland van Sicilië naar de stad Agrigento. Onderweg kunt u een stop maken bij Villa Romana del Casale.  Een prachtige Romeinse villa in het binnenland van Sicilië.

Hierna rijdt u verder naar Agrigento, een van de oudste dorpen van het eiland waar u veel bijzondere ruïnes vindt. Het is een absolute must om de Vallei van de Tempels en het Archeologisch museum te bezoeken om de geschiedenis beter te begrijpen. 

Het historische centrum strekt zich uit over een heuvel. Maak een wandeling in het centrum langs winkels, boetiekjes en koffiehuizen. Proef een bijzondere ijssmaak Pecorino op basis van schapenricotta. Dit is een typische en unieke smaak en een minder bekend product van Agrigento. U kunt hierna het doolhof van kleine straatjes verkennen die, op basis van hun Arabische indeling, de oudste monumenten met elkaar verbinden.

Een andere bijzondere plek in de omgeving is de La Scala dei Turchi. Deze magische plek is gelegen langs een stuk zee tussen Realmente en Porto Empedocle. Het gesteente is gemaakt van mergel, dat zacht, kalkachtig, kleiachtig en verblindend wit is. De natuur heeft dit gebied in de loop van de tijd bewerkt, waardoor het zacht bochtig is geworden met behulp van de zee en de zoute wind, terrassen vormt en elke hoek gladstrijkt.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 14 - 15 - Agrigento - Etna

Vandaag verlaat u de stad en rijdt richting de Etna naar het pittoreske Linguaglossa. Linguaglossa is een klein dorpje aan de rand van de Etna. Het is al een aantal keer door de lava getroffen dus u zult hier dan ook veel lavasteen vinden.  Het dorpje heeft een indrukwekkend uitzicht op de Etna en is de perfecte uitvalbasis om de Etna te bezoeken. Hier verblijft u in een prachtig boutique resort.

De Etna is de hoogste vulkaan van Europa en een van de meest actieve ter wereld. Het indrukwekkende formaat (meer dan 3327 meter hoog met een gemiddelde basale diameter van 40 km) kijkt uit over de hele regio. De spectaculaire uitbarstingen en de vurige lavastromen hebben altijd de interesse van wetenschappers gewekt, samen met de nieuwsgierigheid van bezoekers van over de hele wereld. U kunt op verschillende manieren de vulkaan bezoeken, kies voor een prachtige wandeling, een stoere autotocht met een 4x4 SUV, met special off road bussen en een fietstocht. Wist u dat u zelfs op de Etna kan skiën in de winter! Voor een romantisch verblijf bij de Etna kunt u kiezen voor een wijntram die de mooiste wijngaarden rondom de Etna aandoet of voor een nacht sterren kijken bij de Astrophysical Observatory. 

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 16 - 17 - Etna - Umbrië

U verlaat het bijzondere Sicilië en neemt de ferryboot terug naar het vastenland. Een prachtige route brengt u naar Umbrië, waar u de komende twee nachten verblijft u in een schitterend 13e-eeuws kasteel. Tijdens uw verblijf kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Zo kunt u op truffeljacht gaan, genieten van een wijnproeverij of een kookworkshop doen. In de zomermaanden organiseert de Borgo twee keer per week een filmavond. Geniet onder de sterrenhemel, met een goed glas wijn in de hand en omringd door sfeervolle lichtjes van een mooie film!

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 18 - Vertrek vanuit Italië 

De volgende dag rijdt u via het noorden van Italië richting Zwitserland. Hier hebben wij nog een laatste overnachting opgenomen in Luzern. U verblijft de komende nacht in een comfortabele accommodatie met een mooi uitzicht op het Vierwoudstrekenmeer. 

 

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 19 - Aankomst in Nederland

Na een fantastisch avontuur legt de laatste kilometers af terug naar huis. Met veel mooie herinneringen komt u thuis aan.

Prijsinformatie

We bieden deze self drive aan vanaf € 2.975,- per persoon.

Inclusief:

• Overnachtingen in bijzondere accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw selfdrive Sicilië vanuit Nederland

Accommodaties

Brenners Park Hotel & Spa

Brenners Park Hotel & Spa is centraal gelegen in het beroemde Duitse kuuroord Baden-Baden, een stedelijke oase in een privépark met uitzicht op de beroemde Lichtentaler Allee. De accommodatie bestaat uit kamers en suites, elk voorzien van een eigen badkamer. Gasten kunnen dineren in een van de eigen restaurants. Ook is er internettoegang in het hotel. Gasten kunnen daarnaast gebruik maken van de aanwezige bars, lounges, zwembaden, sauna, fitnessruimte en spa.

Uw verblijf: 1 nacht

L’Albereta Relais & Chateaux

L'Albereta is een prachtige accommodatie in Franciacorta, dat oprijst tussen glooiende heuvels en wijngaarden. Gelegen op de strategische locatie in Lombardije, op slechts een paar kilometer afstand van het romantische Iseomeer en op korte afstand van steden als Milaan, Bergamo en Verona, is L'Albereta de perfecte uitvalsbasis voor een verblijf in Noord-Italie.

Naast comfortabele kamers die van alle gemakken zijn voorzien beschikt de accommodatie over verschillende restaurants. Het gastronomische restaurant Leonefelice vista Lago, serveert heerlijke regionele gerechten en vanaf het terras heeft u een uitzicht op het Iseomeer. Restaurant La Filiale is volledig gewijd aan de pizza's van Franco Pepe gecombineerd met uitstekende wijnen.

Uw verblijf: 1 nacht

Grand Hotel San Marino

Grand Hotel San Marino, staat synoniem voor gastvrijheid. Het is een viersterrenhotel in het historische centrum van San Marino, Italië.

Het deel van het hotel dat het beste het imago van het Grand Hotel San Marino weergeeft is de lobby, die de moderne en elegante stijl van het hotel weerspiegelt. Een comfortabele en elegante ruimte om te ontspannen in een van de comfortabele fauteuils die uitzicht bieden op de betoverende Montefeltro-vallei beneden. Wie zin heeft in koffie, een aperitief of een snelle lunchhap, kan terecht in de American Bar, het ideale ontmoetingspunt en een elegante ruimte omgeven door de felle kleuren die als frame fungeren voor de hele structuur. In het midden van de lobby bevindt zich de receptie van het hotel, waar onze professionele receptiemedewerkers altijd tot uw beschikking staan om aan al uw wensen te voldoen.

Het hotel heeft een zonneterras met een ruime jacuzzi op de derde verdieping van het hotel. Het spoort u aan om een wellnesspauze te nemen en jezelf te laten verwennen na een dag wandelen door de straten van het historische centrum en naar de horizon te staren zover uw ogen kunnen zien.

Uw verblijf: 1 nacht

Sextantio Le Grotte Della Civita

Het Sextantio Le Grotte della Civita hotel is gelegen in het oudste deel van de Sassi-wijken, de Civita, met uitzicht op het spectaculaire Murgia-park en zijn uit de rotsen gehouwen kerken.

Het Sextantio Le Grotte della Civita is een bijzonder project. Er zijn 18 grotten gerestaureerd als kamers door een zorgvuldig en conservatief proces dat met respect voor het lokale culturele erfgoed is uitgevoerd. Elke grot onthult de oorspronkelijke vorm en materialen. Het interieurontwerp, de respectvolle en minimalistische benadering van Sextantio komt tot uiting in de eenvoudige meubelelementen. De gasten zullen een bijzondere sfeer en de geschiedenis van de Sassi van Matera ervaren.

Daarnaast wordt de oude kerk, de "Cripta della Civita", nu wordt gebruikt als een gemeenschappelijke ruimte. Hier kunt u genieten van een diner bij kaarslicht. Het hotel biedt gasten heerlijke Italiaanse gerechten die zowel in de kerk als op het terras buiten worden geserveerd. Ook kunt u een bijzondere kooklessen volgen en genieten van verschillende wellnessbehandelingen in het wellnesscentrum van het hotel. Ook heeft Sextantio Le Grotte della Civita heeft mountainbikes en stadsfietsen ter beschikking.

Uw verblijf: 2 nachten

Taormina Hotel Villa Ducale

Hotel Villa Ducale is een prachtig, kleinschalig boutique hotel in Taormina. Geniet van de simpele luxe van dit hotel aan de voet van de Etna met uitzicht op een sprankelende zee. Alle kamers en suites zijn recent verbouwd en opnieuw ontworpen in stijl. In het hotel worden lokale gerechten geserveerd voor ontbijt en diner. Heerlijke cannoli en vers fruit als ontbijt en verse zeevruchten en pasta's voor diner. Uiteraard met bijpassende wijnen.

Uw verblijf: 3 nachten

Caportigia Boutique Hotel

In het centrum van Siracusa, gelegen in een oude residentie tegenover het Foro Siracusan, is Caportigia gelegen. Een klein juweeltje. Het boutique hotel heeft aandacht voor detail: van interieurontwerp tot verschillende decoraties van elke kamer, van veel exclusieve en luxe service tot hoogwaardige producten die zowel tijdens het ontbijt als in de heerlijke gerechten worden aangeboden. 

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Villa Athena

Het enige 5-sterrenhotel in het Archeologisch Park van de Vallei van de Tempels, dat door UNESCO tot Werelderfgoed is uitgeroepen, met een exclusieve directe toegang. Een prachtige residentie uit het einde van de 18e eeuw, het is tegelijkertijd een bewaarder van de klassieke sporen die bijna overal kunnen worden ontdekt, zoals in een schatkamer. Het hotel is gelegen op 200 meter afstand van de Tempel van Concordia, een waar meesterwerk van Dorische kunst daterend uit de 5e eeuw voor Christus. 

De kamers en suites zijn recentelijk gerenoveerd en hebben een prachtig design. Alle kamers hebben uitzicht op de tempels of op de oude olijfbomen. U kunt hier heerlijk dinere en zelfs kookklassen volgen om pasta, arancini of typische Italiaanse koekjes te maken. 

Uw verblijf: 3 nachten

Villa Neri Resort & Spa

Villa Neri Resort & Spa is een exclusief hotel met elegante kamers, gastronomische restaurants, een gastvrije en intieme spa en een groot zoutwaterzwembad omgeven door een weelderige tuin.

Het hotel is gebouwd volgens de bio-architecturale criteria. Net als in de oude adellijke huizen, wordt de buitenkant gekenmerkt door twee kleuren, klassiek lichtblauw en steenrood.

Van de 24 kamers zijn er 9 enoteca-suites met bubbelbaden, loggia's en terrassen. Daarnaast hebben ze ook enkele kleine privékelders, met een selectie witte en rode wijnen, geproduceerd door zowel het familiebedrijf als de lokale bedrijven, vergezeld van verschillende specifieke wijnglasformaten voor elke wijnsoort.

Er zijn verschillende manieren waarop Villa Neri Resort & Spa een  verantwoordelijk bedrijfsbeleid voert dat de familie Neri toepast op al haar activiteiten. Te beginnen met het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen die 95% van het energieverbruik van het hotel dekken. Met thermische zonne-energie wordt warm water geproduceerd, met fotovoltaïsche zonne-energie, met een vermogen van 210 kWp wat de CO2-uitstoot met 158 ton per jaar vermindert, wordt elektriciteit geproduceerd. De verwarmings- en airconditioningsystemen worden aangedreven door hoogrenderende warmtepompen, terwijl het zwembad gesteriliseerd wordt met zout en niet met chloor. Alle afval wordt gescheiden en het GFT wordt de groenbemesting.

Uw verblijf: 2 nachten

Borgo Castello Panicaglia

In het middeleeuwse dorpje Panicaglia ligt een uniek kasteel uit 1266. Op 800 meter hoogte, met uitzicht over de Umbrische bergen, kunt u hier heerlijk verblijven bij Borgo Castello Panicaglia. Behalve de mooie dikke muren, de plafonds met houten balken en een uitzicht over de Umbrische heuvels, beschikken alle kamers van Borgo Castello Panicaglia over een stijlvolle en warme inrichting. Borgo Castello Panicaglia is niet alleen een plek waar u kunt ontspannen en genieten, maar waar u ook echt kunt deelnemen aan het Italiaanse familieleven. Neem een kijkje in de keuken, help in de moestuin als u daar zin in heeft of ga lekker relaxen op een van de vele loungeplekken. Maak de Italiaanse beleving compleet door deel te nemen aan kooklessen en wijnproeverijen!

Uw verblijf: 2 nachten

Montana Art Deco Hotel Luzern

Het Montana Art Deco Hotel ligt in de Zwitserse stad Luzern. Er zijn onder meer kamers en suites, elk uitgerust met airconditioning, een lcd-tv, een minibar, een kluisje, een en-suite badkamer en een haardroger. Tijdens u verblijf kunt u dineren in het restaurant van de accommodatie. Uiteraard is er ook draadloos internet aanwezig en kunt u 's avonds genieten van een drankje in de bar. Verder is er ook een lounge en een spa aanwezig.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Baden-Baden

Baden-Baden, gelegen nabij de Franse grens in het zuidwesten van Duitsland, in het Zwarte Woud, staat bekend om haar geneeskrachtige natuurlijke warmwaterbronnen, haar rijkdom aan historische architectuur en haar talrijke prachtige parken. Het beroemde mineraalrijke water van de stad zou helpen bij het genezen van allerlei soorten aandoeningen. Bezoekers van Baden-Baden kunnen genieten van de luxueuze Caracalla-baden. Ook is het mogelijk om de vloeistof te drinken bij de sprookjesachtige Fettquelle-fontein en Trinkhalle. Liefhebbers van geschiedenis kunnen hun hart ophalen in de oude stad, die wordt gesierd door gebouwen met barokke invloeden, prachtige kerken en antiekwinkels). Verder zijn de Romeinse badruïnes, kasteel Altes Schloss Hohenbaden en het zomerhuis van de beroemde componist Johannes Brahms absolute aanraders. Dan zijn er nog mooie en weelderige parken met vaak fascinerende fonteinen, die een ideale plek vormen voor een dagje picknicken.

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een groot bebost gebergte in de deelstaat Baden-Württemberg in het zuidwesten van Duitsland. Het gebied staat bekend om zijn koekoeksklokken, zijn kenmerkende traditionele Duitse kleding, zijn schilderachtige vakwerkhuizen en het is het decor van talloze sprookjes van de Grimm Brothers. Reizigers kunnen hier het hele jaar door terecht om te genieten van de uitstekende spafaciliteiten. In de winter is het ook mogelijk om hier te skiën en te snowboarden. Verder kunt u de vele schilderachtige stadjes en dorpen in de omgeving verkennen, waaronder Baden-Baden, een groots oud negentiende-eeuws kuuroord, de aantrekkelijke en levendige universiteitsstad Freiburg , en de betoverende riviervallei St. Blasien. Met zijn weelderige uitgestrekte bossen, indrukwekkende torenhoge bergtoppen, mysterieuze meren en charmante valleien, is deze ongerepte wildernis een paradijs voor natuurliefhebbers.

Baden-Wurttemberg

De deelstaat Baden-Wurttemberg ligt in het zuidwesten van Duitsland en deelt zijn grenzen met Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Met verfijnde steden, unieke culturele bezienswaardigheden en fantastische natuurlijke attracties, biedt deze regio voor iedere reiziger iets prachtigs. Stuttgart is de hoofdstad van deze deelstaat en een bezoek aan deze verrassende stad mag dan ook zeker niet ontbreken. Er zijn vele musea en bovendien is er veel groen in de stad te vinden. Hoogtepunten zijn zonder meer de Staatsgalerie en Schlossgarten.

Naast Stuttgart zijn er nog vele andere prachtige plekken om te bezoeken, zoals Heidelberg, de thuisbasis van de oudste universiteit van het land; of Ulm, waar u de hoogste kerktoren ter wereld kunt bekijken. Natuurliefhebbers worden meer dan verwend met het verbazingwekkende Zwarte Woud (Schwarzwald), waar prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden. Voor ervaren wandelaars zijn de Schwäbische bergen (Schwabische Alb), waar moeilijkere en langeafstandsroutes te vinden zijn, zeker een aanrader. Mocht u graag willen zeilen, dan is de Bodensee het perfecte decor voor een mooie tocht. Vanaf de Bodensee is het ook mogelijk om toegang te krijgen tot het 'Bloemeneiland' van Mainau, een zeer aan te bevelen excursie!

Erbusco

Erbusco ligt in de provincie Brescia in Lombardije en beschikt over een rijk cultureel erfgoed evenals schilderachtige landschappen. Het charmante stadje ligt in de buurt van het Lago d'Iseo en wordt omgeven door historische bezienswaardigheden, zoals de stad Solferino waar de slag bij Solferino plaatsvond. In de omgeving zijn ook uitgestrekte wijngaarden te vinden.

Bergamo

Resting in the foothills of the magnificent Italian Alps, the lovely medieval town of Bergamo is revered for its startling natural beauty and its abundance of fascinating historical art and architecture. The ancient hilltop upper town (Citta Alta) is a maze of cobbled medieval streets surrounded by crumbling Venetian walls. Must-see sights include the ornate Santa Maria Maggiore, the medieval and Renaissance designed Piazza Vecchia, and many excellent examples of art from the Dark Ages, Baroque, and Renaissance eras. With the modern lower town (Citta Bassa) just a short funicular ride away, all necessary modern facilities are at hand. This thriving town boasts excellent upmarket shopping and plenty of gastronomic establishments serving up a variety of sumptuous culinary delights. Bergamo provides an intoxicating mix of old and new world charms.

Lombardije

De regio Lombardije in Italië, gelegen in het noorden van het land, biedt haar bezoekers een verleidelijke combinatie van kunst en cultuur, geschiedenis, natuur en gastronomie. Geniet van de wereldberoemde mode, kunst en design van Milaan. Degenen die liever buiten zijn, zullen genieten van de prachtige meren, adembenemende bergen, weelderige dennenbossen en ongewone locaties die geschiedenis en natuur combineren (bijvoorbeeld Monte Isola, een aantrekkelijk eiland op een meer met daarbovenop een oud klooster). De Italiaanse Alpen zorgen voor een winterwonderland met uitstekende skipistes. Andere hoogtepunten zijn cultureel belangrijke locaties zoals Valcamonica, de thuisbasis van prehistorische rotsschilderingen, interessante regionale lekkernijen en bekende, warme gastvrijheid.

Matera

Matera ligt in een wild gebied van bergen, dichte bossen en uitgestrekte kustlijn, bezaaid met oude Griekse en Romeinse ruïnes. Matera, ook wel 'La Citta Sotterrane' genoemd, wat 'Ondergrondse Stad' betekent, heeft een schat aan grotwoninge 'Sassi'genoemd. Deze omvatten talrijke kerken zoals Santa Barbara, San Giorgio al Paradiso, San Pietro Caveoso en Madonna de Idris, allemaal toegankelijk via een tunnel in de oude crypte van San Giovanni. Zorg ervoor dat u het historische centrum bezoekt, een UNESCO-werelderfgoed met prehistorische grotten, netwerken van huizen verbonden door een labyrint van steegjes en tunnels.

Basilicata

Situated in the south of Italy, bordering the Calabria and Puglia regions and fringing the Tyrrhenian and Ionian Seas, Basilicata is an extraordinary region offering an incredible wealth of heritage sites, and an abundance of enthralling natural attractions. Explore the seventh-century Metaponto Archaeological Park; wander through the UNESCO-listed Matera, filled with traditional houses; and see Roman amphitheatres, baths, temples and more at Grumentum, also known as ‘Little Pompei’. Walk over fine black sand and pebble beaches and see the second largest statue of Christ in the world at Wild Maratea Coastline, and discover the breathtaking prehistoric caves, cave drawings, burial sites and natural hot springs at the largest national park in the country, Pollino. Gourmands and wine enthusiasts should head to Vulture Melfese for world-class red wines and culinary delights.

Taormina

Gunstig gelegen op een steile berghelling met panoramisch uitzicht op de Etna met twee grote baaien en een pittoresk Grieks-Romeins amfitheater, ligt het populaire toeristenstadje Taormina. Ondanks de toeristische sfeer, valt de natuurlijke schoonheid niet te ontkennen. Het chaotische netwerk van kronkelende straatjes van de stad is bezaaid met luxe designerboetieks, oude middeleeuwse kerken en bloemrijke balkons die prachtig gerestaureerde middeleeuwse gebouwen en intieme pleinen sieren. Toarmina is vooral schitterend op heldere dagen, wanneer de prachtige flora en flora te zien zijn tegen een achtergrond van met sneeuw bedekte vulkanen die witte rookwolken in een betoverend blauwe lucht spuwen. Een goede tip is een picknick in het prachtige Giovanni Colonna Park.

Sicilië

Het grote eiland Sicilië ligt aan de punt van de ‘laars’ van Italië en is een prachtige bestemming die Afrikaanse en Europese kunst, geschiedenis en folklore naadloos combineert tot een bijzondere culturele bestemming. Dit bijzondere eiland heeft ontzettend veel te bieden, zo kunt u zwemmen langs adembenemende oude ruïnes, skiën op de hellingen van een met sneeuw bedekte vulkaan of nippen aan een granita in een schilderachtig café aan zee. Sicilië is verdeeld in negen provincies die elk unieke geografische kenmerken bieden. In het noordoosten vind je verrassend weelderige bossen, terwijl de centrale regio's een ruig landschap en eindeloze glooiende heuvels vertonen. Voeg hier de roze bloesemige amandelboomgaarden en de prachtige zoutvlakten en de windmolens van Trapani aan toe en u zult begrijpen waarom een bezoek aan Sicilië het gevoel kan hebben dat u veel verschillende landen bezoekt, allemaal verpakt in een paradijselijk eiland.

Siracusa

De Siciliaanse stad Siracusa, gelegen langs de Ionische kust van Sicilië, staat bekend om zijn tijdloze schoonheid, citrusboomgaarden en oude ruïnes omzoomd door de glinsterende blauwe oceaan. Liefhebbers van geschiedenis kunnen een van de grootste archeologische vindplaatsen van Sicilië bezoeken, het Parco Archeologico della Neapolis, de thuisbasis van het Romeinse theater met een capaciteit van 16.000 plaatsen, het 5e-eeuwse Teatro Greco en de Orecchio di Dionisio, een fascinerende kalkstenen grot. Ooit de grootste stad in de antieke wereld en daterend uit 734 voor Christus, kunnen de overblijfselen van deze spectaculaire tijd en de overgebleven oude historische locaties nog steeds door bezoekers worden bezocht. Drink een espresso in een plaatselijk café, wandel over de barokke pleinen en verken de kronkelende middeleeuwse steegjes die deze prachtige stad doorkruisen. Mis de kans niet om het Museo Archeologico Regionale Paolo Orsi te bezoeken, waar lokale artefacten en kunst worden tentoongesteld.

Provincie van Siracusa

De wonderlijke provincie Siracusa is idyllisch gelegen aan de oostkust van Sicilië. De provincie, een populaire toeristische attractie, heeft een eclectische mix van weelderig natuurlijk terrein, uitgestrekte witte zandstranden, cultureel rijke en historisch belangrijke steden. De belangrijkste stad van de provincie is de hoofdstad van Siracusa. Deze valt op door zijn rijke Romeinse en Griekse geschiedenis, cultuur en architectuur en is de geboorteplaats van de wereldberoemde wiskundige en ingenieur Archimedes. Bezoek het opmerkelijke Regionale Archeologische Museum Paolo Orsi, het bruisende Piazza del Duomo of het tweede-eeuwse Romeinse amfitheater van Anfiteatro Romano en de opvallende Santuario della Madonna delle Lacrime waarvan de structuur de skyline van het moderne Siracusa domineert. Mis de magische Castello Maniace niet, die op het het wonderlijke eiland van Ortigia ligt.

Agrigento

Agrigento is een bijzondere plek, voornamelijk vanwege de archeologische erfenis van de Vallei van de Tempels, drie kilometer onder deze Siciliaanse stad. Dit is een verkeerde benaming, omdat het helemaal geen vallei is, maar een heuvel die in twee zones is verdeeld: de oostelijke zone met het grootste deel van de indrukwekkende ruïnes en de westelijke zone die de prachtige tuinen van Kolymbetra herbergt. Wanneer u meer tijd heeft is het zeker de moeite waard om de tijd te nemen om de stad zelf te verkennen. Achter de buitenste ring van de moderne stad, biedt het middeleeuwse gebied van de stad veel om te ontdekken. In het midden van dit middeleeuwse gebied ligt de Via Atenea, een charmante buitenwijk vol met moderne boutique winkels, leuke cafés en levendige bars.

Province of Agrigento

An evocative mix of ancient ruins, Baroque architecture and sparkling blue beaches encompass the Province of Agrigento in Sicily’s often overlooked southwest coast. Jaw-dropping coastlines of turquoise waters and sandy white beaches fringe the historic inland that boasts some of the island’s most astonishing attractions. Curious travellers are enticed by the city of Agrigento, the capital and agricultural hub of the region. A visit to the storied Valley of the Temples is awe-inspiring as history enthusiasts marvel at the temples of Hercules, Juno, Zeus, and Concordia at one of the world’s most illustrative archaeological sites from the classical Greek period. Other must-see sights include medieval villages, quiet port towns, the Stair of the Turks (a limestone staircase set on the coast of Realmonte) and countless restaurants that offer mouthwatering seafood, cheese, and wine.

Mount Etna

De Etna staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en is de meest actieve vulkaan van Europa. Als onderdeel van het Parco dell’Etna, dat diverse landschappen en 21 steden omvat, maakt de vulkaan deel uit van een dramatisch en divers landschap. Buitenaardse vergezichten van grimmige zwarte lava, geografische formaties en witte toppen staan in contrast met de veelgeprezen DOC-wijn producerende wijngaarden en boomgaarden op de lagere langzamere hellingen, die goed worden ondersteund door de vruchtbare bodems van de vulkaan. De Etna barst vrij vaak uit en creëert prachtige rode en gele kleuren lava. Fotografen en reizigers die de voorkeur geven aan een ontspannen ervaring, zullen genieten van de rit met de kabelbaan naar de top. Daarnaast kunt u kiezen voor de vier uur durende wandeling in plaats van de kabelbaan. 

Province of Catania

The Province of Catania, one of the nine Sicilian provinces, is located in the autonomous island region of Sicily in Southern Italy. This delightful destination draws in travellers from far and wide to enjoy its eclectic mix of pristine beaches, rugged cliffs, lush greenery and bustling cities. Alongside the culturally and historically rich capital city of Catania, a major drawcard of this Italian gem is the UNESCO-listed Mount Etna, whose extraordinary landscapes can be enjoyed during a leisurely hike or a cable car journey. Highlights include: the striking Baroque style Cathedral of Saint Agatha; the remarkable thirteenth-century Castello Ursino; and the impressive opera house of Teatro Massimo Bellini. Don’t miss the Fontana dell' Elefante, a stunning fountain featuring a Roman statue of an elephant carved from basalt in the wondrous Piazza Duomo.

Umbria

Een van de mooiste streken van Italië, het historische Umbrië, grenst aan Toscane, Lazio en Le Marche. De regio is vooral bekend om zijn prachtige landschappen, rijk cultureel erfgoed, pittoreske dorpjes en zijn brede selectie van overheerlijke gerechten. Umbrië, ook wel ‘De Groene Gordel’ genoemd, heeft dichte bossen, uitgestrekte wijngaarden, weelderige landbouwgrond, mistige groene valleien en charmante heuvelstadjes met eeuwenlange geschiedenis. U kunt genieten van de ouderwetse tradities van de regio door de lokale delicatesse Tartufo te proeven, een verscheidenheid aan heerlijke wijnen te proeven en de betoverende erfgoeddorpen te verkennen. Bezoek ook Perugia, de hoofdstad van Umbrië, het bedevaartsoord Assisi met de niet te missen Basilica di San Francesco en het romantische heuveldorp Spoleto.

Lucerne

Luzern, gelegen in het centrum van Zwitserland, is onmiskenbaar een van Europa's meest betoverende steden. Met zijn prachtige meren- en berglandschap, zijn opmerkelijke verscheidenheid aan toeristische attracties en zijn idyllische ligging aan de noordwestkant van het Vierwoudstrekenmeer, wordt de stad door velen beschouwd als de belichaming van ‘echt’ Zwitserland en de toegangspoort tot Centraal-Zwitserland. Het landschap is een wonderland van met sneeuw bedekte bergen, glinsterende meren, koebellen, bergdorpjes en weilanden vol Edelweiss. Het autovrije centrum van de stad is een doolhof van geplaveide straatjes omzoomd met gebouwen in middeleeuwse stijl versierd met prachtige displays van kleurrijke bloemen. De oorspronkelijke stadsmuur, die de oude stad domineert, biedt een prachtig uitzicht. Een van de belangrijkste attracties is het oversteken van de rivier de Reuss via de beroemde Kapelbrug.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!