Tanzania reis | Eco-reis Noord-Tanzania ontmoet de locals

  boutique

  

17-daagse reis door Tanzania

€ 

Vanaf 11.850,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

17-daagse eco-reis Noord-Tanzania ontmoet de locals

Deze 17-daagse rondreis door Tanzania combineert cultuur, natuur en lokaal leven. Tijdens deze reis gaat u op zoek naar de Big 5 bij de Ngorongoro krater, aanschouwt u prachtige natuurwonderen, zoals het roze Lake Natron, ontmoet u lokale stammen, zoals de Maasai, en nog veel meer! Reizen is een mooie manier om uw wereld letterlijk te vergoten, maar het is nog mooier wanneer de lokale bevolking er ook van profiteert. De focus bij deze reis ligt op community-based tourism. Dit houdt in dat de lokale bevolking zoveel mogelijk wordt betrokken bij het toerisme. Daarnaast dient de authenticiteit bewaard te blijven. De accommodaties en activiteiten, die in deze reis verwerkt zijn, dragen bij aan de lokale economie en ontwikkeling van de leefomgeving. U maakt kennis met het echte leven van de lokale bevolking. In Tanzania leven wel meer dan 120 inheemse stammen, waarvan u er een aantal ontmoet! Deze activiteiten hebben de lokale communities zelf opgezet. Met deze inkomsten kunnen zij hun veeteelt/landbouw aanvullen en het onderwijs en de gezondheidszorg verbeteren. Samen met een Engelssprekende privégids, die tevens de chauffeur is, reist u door Tanzania in een comfortabele 4x4 wagen.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Tanzania - Itikoni Camp
Dag 2 - Wandelsafari door Arusha National Park - Itikoni Camp
Dag 3 - Game drive in Tarangire National Park - Manyara Ranch Conservancy
Dag 4 - Safarihoogtepunten in de Manyara Conservancy - Manyara Ranch Conservancy
Dag 5 - Bezoek aan de Maasai - Manyara Ranch Conservancy
Dag 6 - Spot flamingo's bij Lake Natron - Lake Natron Camp
Dag 7 - Activiteiten rondom Lake Natron - Lake Natron Camp
Dag 8 - De machtige Serengeti - Pembezoni Camp
Dag 9 - 10 - Safarihoogtepunten in de Serengeti - Pembezoni Camp
Dag 11 - Wandel over de kraterrand van Ngorongoro - Mysigio Camp
Dag 12 - Game drive in de Ngorongoro krater - Mysigio Camp
Dag 13 - Autorit naar Lake Eyasi - Kisima Ngeda Camp
Dag 14 - Bezoek aan de Hadzabe en Datoga stammen - Kisima Ngeda Camp
Dag 15 - Op weg naar Arusha - Elewana Arusha Coffee Lodge
Dag 16 - Vertrek uit Tanzania

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Tanzania

Vandaag vliegt u naar Kilimanjaro International Airport. Op het vliegveld staat de chauffeur/gids op u te wachten voor de transfer naar uw accommodatie. U verblijft midden in het Arusha National Park, in luxe tenten. Na de lange reis kunt u in de lodge genieten van een koud drankje in de lounge, een wandeling maken en heerlijk dineren onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Kilimanjaro (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachting op basis van volpension

Dag 2 - Wandelsafari door Arusha National Park

U gaat samen met een ervaren ranger op pad en gaat Arusha National Park verkennen tijdens een wandelsafari. Hoewel het park één van de kleinste natuurgebieden van Tanzania is, heeft het heel wat te bieden. Arusha National Park is zeer divers met hoge bergen, kraters, meren en een schitterende flora en fauna. Het is ook één van de weinige parken in Tanzania waar wandelingen gemaakt mogen worden. Met een beetje geluk zijn er tijdens de wandeling verschillende vogelsoorten te zien, zo komt ook de flamingo hier voor. In het park leven ook giraffen, buffels en verschillende soorten antilopen, maar ook de exotische witte en zwarte colobus aap, die vaak hoog door de bomen slingert, leeft in Arusha National Park.

Na de wandeling wordt u naar de Momella meren gebracht voor een picknick lunch en een middag game drive. U gaat dan samen met uw gids op zoek naar het vele wild in het park. Het dak van de safari wagen kan opengeklapt kan worden voor een goed zicht. Tijdens de game drive heeft u vaak ook prachtige uitzichten op de pieken van de Meru en Kilimanjaro. Aan het einde van dag keert u terug naar uw lodge voor een heerlijk diner.

Inclusief:

• Wandelsafari door Arusha National Park

• Game drive rondom Mornella

• Overnachting op basis van volpension

Dag 3 - Game drive in Tarangire National Park

U wordt naar uw volgende bestemming gebracht, namelijk Tarangire National Park. Dit indrukwekkende park staat bekend om de vele olifanten (meer dan 6.000), die zich vooral vaak in de buurt van de Tarangire rivier laten zien, waar ze zich te goed doen aan het sappige gras en hun dorst kunnen lessen. Daarnaast komen er in dit bijzonder fraaie park ook veel buffels, gnoes, impala’s, kudu’s, zebra’s en struisvogels voor, maar ook leeuwen, luipaarden en zelfs cheeta’s zou u hier kunnen spotten. Het park wordt gesierd door de aanwezigheid van schitterende baobabbomen, waarvan sommige meer dan 10 meter breed zijn. Met de aanwezigheid van meer dan 450 vogelsoorten is Tarangire ook een paradijs voor vogelliefhebbers.

Laat in de middag rijdt u verder naar een bijzondere accommodatie in een privéreservaat vol met wildlife.

Inclusief:

• Privétransfer naar Tarangire National Park

• Game drive door het park

• Overnachting op basis van volpension

Dag 4 - Safarihoogtepunten in de Manyara Conservancy

Vandaag brengt u de gehele dag door in de Manyara Conservancy, een 35.000 hectare groot exclusief wildernisgebied dat alleen toegankelijk is voor gasten die verblijven op de ranch. U maakt een game drive, begeleide bushwandelingen, en een mysterieuze nachtsafari. Een game drive in Manyara Conservancy stelt u in staat om de gevestigde tracks en wegen te verlaten om meer afgelegen gebieden te bereiken. In tegenstelling tot in de nationale parken, waar men de gemarkeerde wegen niet mag verlaten. Vandaag kunt u veel dichter bij de dieren komen. Dit off-road rijden wordt echter wel zorgvuldig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het gebied er geen schade van ondervindt. Een aantal dammen in het gebied trekken veel wilde dieren aan, waaronder olifant, buffel, leeuw en een groot aantal andere soorten. Dit is waarschijnlijk een van de beste gebieden om de kleine kudu te vinden in Noord-Tanzania. Ook het gebied te voet herkennen is hier een fantastische ervaring. Wees getuige van een zebra die in de verte graast of voel die speciale spanning dicht bij die prachtige Afrikaanse reus, de olifant.

In de avonduren ontwaakt er een geheel ander dierenleven in de Manyara Conservancy. Tijdens een nachtsafari kunt u dingen zien, die u overdag niet mee zou kunnen maken. Er gaat een hele nieuwe wereld voor u open. De nachtdieren die zich overdag verschuilen komen tijdens dit uur tevoorschijn. Vele ogen lichten op in het donker wanneer de lampen van de safari wagen in de diepte van de nacht schijnen. Dieren als stekelvarkens, verschillende kleinere katachtigen, leeuwen en luipaarden worden op dit uur vaak gespot. Een magische ervaring!

Inclusief:

• Verschillende safariactiviteiten, zoals wandelsafari's en nacht game drives

• Overnachting op basis van volpension

Dag 5 - Bezoek aan de Maasai

In de ochtend gaat u weer op pad in de wildernis. U kunt nog een gamedrive maken, of een wandeling. Maar het is ook een erg bijzondere ervaring om dieren te spotten vanuit een "hide", een hut waarin u ongezien kunt wachten tot de dieren komen drinken in de rivier of een waterpoel. Soms kunt u zo getuige zijn van onvergetelijke scenes, zoals olifanten die met hun jongen spelen in het water.

's Middags brengt u een bezoek aan een dorpje van de traditionele Maasai stam. U wordt van harte verwelkomd door een Maasai familie in hun "boma". Een boma bestaat uit verschillende hutjes gemaakt van klei en hout, gegroepeerd rondom de kraal voor het vee. Hier kunt u ontdekken hoe de Maasai echt leven en krijgt u ook veel uitgelegd over hun gebruiken en tradities. Samen met een medicijndokter maakt u een wandeling door de omgeving, waarbij u uitgelegd wordt hoe bepaalde planten en kruiden gebruikt worden als geneesmiddelen. U ziet hoe de vrouwen er koken en hoe de mannen bezig zijn met het vee, de kindertjes laten trots hun kleine geitjes zien en er zal ook een traditionele dans uitgevoerd worden.

Inclusief:

• Safariactiviteit in Manyara Conservancy

• Bezoek aan een Maasai dorp

• Overnachting op basis van volpension

Dag 6 - Spot flamingo's bij Lake Natron

De reis gaat verder, op naar Lake Natron! De autorit duurt zo’n 5 uur. Ver van de gebaande toeristische paden bezoekt u dit bijzondere gebied met een adembenemend landschap en de statige Ol Doinyo Lengai. Het landschap is buitenaards en met de actieve vulkaan op de achtergrond zeer fotogeniek. Onverharde zandweggetjes pal door de Great Rift Valley leiden u naar de Lake Natron Game Controlled Area, een desolate steppe, ook een typisch Maasai gebied, met als middelpunt de indrukwekkende Ol Doynio Lengai, in de taal van de Maasai betekent het “de berg van God”. 

Lake Natron is één van de vele alkaline meren van Tanzania. Het is de thuisbasis voor vele kleine schaaldieren en voor de kleine flamingo’s is het één van de meest belangrijke broedplaatsen ter wereld. Jaarlijks broeden hier 2 1/2 miljoen kleine flamingos hun eieren uit; het meer kleurt dan ook helemaal roze in bepaalde tijden van het jaar. 

Eenmaal aangekomen bij het meer kan er een rots beklommen worden vanwaar u geniet van een prachtig uitzicht op de Ol Doinyo Lengai en Lake Natron. De kleuren van as, gras, soda, flamingo’s en alkaline water maakt deze plek als landschap totaal anders dan de rest van Tanzania. Behoedt u wel voor hoge temperaturen!
 

Inclusief:

• Privétransfer naar Lake Natron

• Wandeling naar het wandeling tijdens zonsondergang

• Overnachting op basis van volpension

Dag 7 - Activiteiten rondom Lake Natron

De eerste activiteit vandaag is een wandeling naar Lake Natron samen met een Maasai gids van de lodge. De gids kan u veel vertellen over de vele flamingo's, alsmede over andere flora en fauna die in dit gebied voorkomen. Tijdens deze wandeling doorkruist u ook een bos waar u wel hele bijzondere buurtbewoners kunt tegenkomen... giraffen! Nog een bijzonder aspect van deze wandeling zijn de voetafdrukken die u tegenkomt. Deze afdrukken zijn misschien wel 120.000 jaar oud en afkomstig van de eerste mens.

's Middags wandelt u door een kloof naar de Ngare Sero watervallen. Het advies is om comfortabele kleding en stevige schoenen te dragen. Het is een avontuurlijke wandeling aangezien er geen duidelijke voetpaden zijn en de rivier op bepaalde momenten doorkruist moet worden. Na een tijdje klimmen en klauteren komt u aan bij de watervallen en kan er een verfrissende duik in de ‘natural pool’ genomen worden. Ook de Maasai kinderen uit de buurt vinden het leuk om u te vergezellen tijdens de tocht.

Inclusief:

• Wandeling naar de oever van het meer

• Hike naar de Ngare Sero watervallen

• Overnachting op basis van volpension

Dag 8 - De machtige Serengeti

U wordt naar de Serengeti gebracht. Zodra u het park betreed, is het tijd om op foto jacht te gaan op zoek naar vele wilde dieren. U treft er dieren, zoals olifanten, wilde honden, giraffen, nijlpaarden, de zwarte en witte neushoorns, buffels, wrattenzwijnen, maar ook veel antilopen soorten, zoals topi, impala, grantgazelle, Thompsons, waterbokken en hartebeesten. 

De reis van Lake Natron naar de Serengeti is avontuurlijk en duurt ongeveer een halve dag. Via de Klein's Gate  wordt de Serengeti binnengereden en gaat de tocht als een game-drive verder naar het tentenkamp, waar u de komende nachten verblijft.

Inclusief:

• Privétransfer naar de Serengeti

• Game drive naar uw accommodatie

• Overnachting op basis van volpension

Dag 9 - 10 - Safarihoogtepunten in de Serengeti

De komende dagen gaat u volop op zoek naar vele wilde dieren, die in dit fantastische nationale park voorkomen. Samen met uw gids kunt u het programma zelf organiseren: een hele dag op weg met een picknicklunch; of een game drive vroeg in de ochtend met terug in het kamp een laat ontbijt, en in de middag weer op de weg. U rijdt door een gevarieerd landschap, vaak door de uitgestrekte savanne met hier en daar Kopjes (rotsformaties), maar ook door beboste heuvels en langs Hippo Pools, kleine meertjes of rivieren met tientallen nijlpaarden.

Inclusief:

• Game drives in de Serengeti

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 11 - Wandel over de kraterrand van Ngorongoro

Nadat u de Serengeti verlaat, komt u in de middag aan in de beboste gebieden van de Ngorongoro hooglanden. Onder begeleiding van een gids en een bewapende ranger maakt u een 2,5 uur durende wandeling over de rand van de Ngorongoro krater. Er is kans dat u zebra's of buffels tegenkomt, maar het gaat hier met name om de vele unieke planten en bomen. Een leerzame wandeling dus, maar het allermooiste zijn natuurlijk de adembenemende uitzichten over de krater zelf!

U overnacht vandaag in een mooi tentenkamp dat veel relaties heeft met de Maasai gemeenschap. Ook deze namiddag zult u hen weer ontmoeten en mooie verhalen horen bij het kampvuur.
 

Inclusief:

• Privétransfer naar de Ngorongoro krater

• Wandeling over de kraterrand

• Overnachting op basis van volpension

Dag 12 - Game drive in de Ngorongoro krater

Met een doorsnede van 18 kilometer, een oppervlakte van 260 km² en een 600 meter hoge kraterwand is de Ngorongoro krater de grootste nog intacte krater ter wereld. Vanaf de rand kijkt u uit over dit amfitheater met een imponerende en adembenemende schoonheid. Groene uitgestrekte vlaktes, kleine riviertjes, bossen, moerassen en het vaak witte Lake Magadi vormen een thuis voor ongeveer 30.000 dieren. Veel mensen willen hier getuige van zijn. Hierdoor is het sinds kort niet meer toegestaan om meer dan één gamedrive van maximaal 6 uur per dag te maken. Voldoende overigens om de hele krater te ontdekken. Deze "Ark van Noah" is door de vruchtbare grond een ideale voedingsbodem voor dit unieke ecosysteem, waar het wemelt van de wilde dieren. Roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta's maar ook olifanten, apen, zebra's, gazellen, neushoorns, buffels, wildebeesten en nijlpaarden leven hier. De meeste van deze dieren kunnen, wanneer ze dat willen, naar behoefte de krater in en uit lopen via de steile kraterwanden. Met recht één van de absolute hoogtepunten van uw rondreis!

Inclusief:

• Game drive in de Ngorongoro krater

• Overnachting op basis van volpension

Dag 13 - Autorit naar Lake Eyasi

U verlaat de Ngorongoro hooglanden en gaat op weg naar Lake Eyasi. U daalt het groene kraterlandschap af richting de Rift vallei. Het begin van de reis is het landschap nog groen en heuvelachtig. Hoewel de krater hooglanden op de achtergrond blijven domineren wordt het landschap steeds droger en vlakker. Lake Eyasi grenst aan de zuidkant aan de Serengeti en geeft een exotisch aanzicht met de vele palmboden langs de oevers. Het sodameer heeft bovendien  veel vogels als bewoners. Het is mogelijk hier flamingo's, pelikanen, ooievaars en veel andere vogelsoorten te zien. De reden om dit gebied te bezoeken is echter vooral dat het mogelijk is om de nog erg primitief levende Hadzabe en Datoga stammen te bezoeken. Deze nomadenstammen leven in de omringende bossen van het meer en hebben veel weg van de bosjesmannen in zuidelijk Afrika: ze spreken een gelijksoortige klik-taal en leven nog van de jacht en wat de natuur ze nog meer te bieden heeft. In de loop van de middag komt u aan bij Lake Eyasi. Na aankomst bij uw accommodatie in de namiddag kunt u nog wat wandelen door de prachtige natuur rondom het meer.

Inclusief:

• Privétransfer naar Lake Eyasi

• Overnachting op basis van volpension

Dag 14 - Bezoek aan de Hadzabe en Datoga stammen

De dag begint met een bezoek aan de Hadzabe die hier al meer dan 10.000 jaar wonen. De stam communiceert door middel van klik geluiden en leeft nog op traditionele wijze; ze jagen nog voor hun vlees, melken hun koeien, en eten de wilde vruchten uit de bossen rondom het meer. Vandaag kunt u daadwerkelijk beleven hoe de Hadzabe hun dagen besteden. De mannen jagen met pijl en boog voor hun dagelijkse maaltijden, die voornamelijk bestaat uit gevogelte en bavianen vlees. De vrouwen verbouwen groentes en melken de koeien. U kunt meegaan op jacht en nadien misschien wel mee eten van de gevangen prooi. Een Engelstalige gids vertelt over de gebruiken en gewoontes van deze unieke stam.

Bij aankomst 's middags bij de Datoga stam staan de vrouwen al te wachten. Zij hebben allen dezelfde echtgenoot en wonen samen in een boma: diverse hutjes op een terreintje dat is omgeven door takken. Hier kan binnen in de hutjes gekeken worden hoe het is ingericht en hoe ze leven. De mannen beoefenen nog beroepen, zoals het al een paar honderd jaar wordt gedaan, en u zult zien hoe ze op een vuurtje pijlpunten smeden die ze verkopen aan de Hadza.
 

Inclusief:

• Bezoek aan de Datoga en Hadzabe stammen

• Overnachting op basis van volpension

Dag 15 - Op weg naar Arusha

Tijd om weer teurg te rijden naar Arusha. Onderweg stopt u in het kleurrijke dorpje Mto wa Mbu, een ware smeltkroes van culturen. Bijna alle stammen van Tanzania zijn hier wel vertegenwoordigd en het is dan ook een hele belevenis om in deze bedrijvigheid te duiken. Marktjes met handgemaakte spulletjes, vrouwen die alle soorten kleuren bananen verkopen, Tinga Tinga artiesten, veel kleine winkeltjes, drukbezochte terrassen... U kunt hier wat rondwandelen, fietsen huren of optioneel een tuk tuk tour maken. Daarna gaat de reis verder naar uw lodge in Arusha, waar het sociale project Shanga Shanga bij aan gesloten is.

Shanga, "Kraal" in het Swahili, is een mooi sociaal project gericht ter ondersteuning en empowerment van mensen met een handicap. Shanga Shanga bestaat uit een kleurrijke en bruisende werkplek, waar mannen en vrouwen met een lichamelijke of geestelijke handicap sieraden en decoraties maken. Vaak gemaakt van gerecycled materiaal, die in een trendy boetiek worden verkocht. Loop rond en kijk naar het glasblazen, weven, naaien, Tinga Tinga schilderen en kralen- en metaalbewerking. Luister naar de uitleg van de gidsen en probeer uw eigen glas te blazen of maak een ketting met kleurrijke kralen. Een bijzondere ervaring!

Inclusief:

• Privétransfer naar Arusha

• Bezoek aan Shanga Shanga

• Overnachting op basis van volpension

Dag 16 - Vertrek uit Tanzania

Uw schitterende en avontuurlijke rondreis door Tanzania komt tot een einde. U wordt naar de luchthaven gebracht, waar uw vlucht terug naar Amsterdam vertrekt. Hier komt u de volgende dag weer aan.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Kilimanjaro - Amsterdam (Economy Class)

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 11.850,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Overnachtingen in  goede en bijzondere lodges, tented camps en hotels
• Privésafari van dag 1 tot dag 16 met een Toyota Landcruiser 4x4 onder begeleiding van Engelstalige chauffeur/gids
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden nationale parken (campfees, concession fees, parkfees)
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Bezoek aan lokale stammen, als de Masaai en Hadzabe
• Deelname aan Shanga Shanga project in Arusha
• Verblijf bij Community-Based accommodaties

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Eventuele verhoging entreegelden nationale parken
• Eventuele vertrekbelasting
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw eco-reis Noord-Tanzania ontmoet de locals

Accommodaties

Itikoni Camp

African Environments Itikoni Camp is een semi-permanent tentenkamp in het weelderige bergbos van Arusha National Park. Dit is het enige kamp in het park en biedt de unieke kans om in luxe te kamperen onder de krater van Mount Meru op een hoogte van ruim 1800 meter. Itikoni ligt op 12 km van de gate en biedt een spectaculair uitzicht op de Kilimanjaro en natuurlijk Meru. Het wordt omringd door de aanwezigheid van giraffen, buffels en Colobus-apen.

Dit kamp heeft een enorme make-over ondergaan met de toevoeging luxe tenten. De loungetent wordt verwarmd met eco-briketkachels voor comfortabele en gezellige avonden.

We raden ten zeerste aan om een ​​dagwandeling in Arusha National Park te maken, aangezien het terrein gevarieerd en ongerept is. Itikoni Camp is een geweldige start of finish van elke safari-route!

Uw verblijf: 2 nachten

Manyara Ranch Conservancy

Manyara Conservancy is een ongerept natuurgebied van 35.000 hectare dat alleen toegankelijk is voor gasten die verblijven in het klassieke safarikamp. Het comfortabele tentenkamp ligt dicht bij Tarangire National Park aan de oostelijke kant van Lake Manyara en biedt een scala aan activiteiten, waaronder game drives, professioneel begeleide bushwandelingen, nacht game drives, wild spotten vanuit schuilplaatsen, bezoeken aan de lokale Maasai-gemeenschap en dagtochten naar Tarangire National Park.

Manyara Conservancy werkt samen met de Monduli District Council, die sinds eind 2016 de grondeigenaar is en het stokje overneemt van Tanzania Land Conservation Trust. De raad streeft naar het veiligstellen van de wildernishabitat en migratiecorridor op lange termijn, ten behoeve van naburige gemeenschappen die worden ondersteund door African Wildlife Foundation en Honeyguide Foundation.

Uw verblijf: 3 nachten

Lake Natron Camp

Wild en afgelegen Lake Natron ligt in het noordoosten van Tanzania tussen de Ngorongoro hooglanden en de Serengeti vlaktes.
Lake Natron is gelegen aan de voet van Afrika's enige actieve vulkaan Oldonyo Lengai (Berg van God). Het meer is de thuisbasis van miljoenen kleine schaaldieren, dat zorgt voor het aantrekken van letterlijk duizenden flamingo's en het is dan ook een van de belangrijkste flamingo broedplaatsen op aarde.
Lake Natron Tented Camp ligt in een bos grenzend aan de oevers van het meer. Eenvoudige maar schone safaritenten voorzien van douches, comfortabele bedden en een eigen veranda. Een volledig gevulde bar en een door kaarsen verlicht restaurant zorgen ervoor dat u een koud drankje kunt krijgen en lekker kunt eten aan het eind van een zware klim of lange dagen wandelen.

Uw verblijf: 2 nachten

Pembezoni Camp

African Environments' Pembezoni Serengeti camp ligt in de exclusieve Wilderness Area van het National Park. De nieuwe permanente locatie is perfect om het hele jaar door wild te bekijken. Doordat er zoveel dieren te spotten zijn, is dit deel van het park perfect om per auto of te voet te verkennen.

De negen luxe slaaptenten kunnen worden geconfigureerd in een één-, twee- of driepersoonskamer in het geval van een kind een kamer met de ouders deelt. De tenten hebben degelijke houten bedden, dekbedden en kwaliteitslinnen voor een comfortabele nachtrust! Met een en-suite badkamer en een eigen veranda is het de perfecte plek om te ontspannen.

Een van de heel bijzondere dingen van Pembezoni is dat er wandelsafari's van een halve of hele dag direct buiten het kamp georganiseerd kunnen worden. Onze getrainde wildernisgidsen vergezeld door een Park Ranger zullen u kennis laten maken met een bijzondere safari, waarbij u de natuur écht ontdekt.

Uw verblijf: 3 nachten

Mysigio Camp

In de Ngorongoro Highlands - ver weg van de bekende toeristische paden - ligt Mysigio Camp. De locatie is schitterend, in het hart van ‘maasai land’ met oeroude bossen en geweldige uitzichten over glooiende heuvels. Omdat het slechts 20 minuten rijden van de kraterrand is, is het mogelijk om de krater in te gaan voor een vroege gamedrive; de kampploeg kan een ontbijtpakket regelen voor degenen die er zeker van zijn niets van de actie te willen missen.

Het kamp bestaat uit 12 enorme luxe tenten met complete en-suite badkamerfaciliteiten. Mysigio Camp werkt op 100% zonne-energie, van de goed verlichte paden tot de leeslampjes naast het bed, zodat de heldere Ngorongoro-atmosfeer niet wordt bedorven door luidruchtige generatoren.

Het kamp is uitgerust met een zogeheten converter die werkt op zonne-energie, waarmee gasten camera- en telefoonbatterijen kunnen opladen. Dit is overigens niet krachtig genoeg om haardrogers, laptops of scheerapparaten mee op te laden.

Uw verblijf: 2 nachten

Kisima Ngeda Camp

Kisima Ngeda Tented Camp is gelegen aan de noord-oostelijke oever van Lake Eyasi op een hoogte van 1,040 meter, en het heeft dus een prachtig uitzicht. Het kamp is prachtig gelegen in dadelpalm en acacia bossen en is onderdeel van de familie boerderij met een natuurlijke bron. Het is ook de thuisbasis van de Wahadzabe, een oude, nomadische stam van Bosjesmannen, die een van de laatste click-sprekende jager-verzamelaars stammen zijn.

Het kamp is ontworpen om goed samen te gaan met de natuurlijke omgeving. Het is bijna volledig gebouwd van de palmen en bomen van de grond van de familie. Elke van Kisima Ngeda's zeven tenten zijn gebouwd op een permanente houten platform met een palmen rieten dak, een met de hand gesneden bed en een afgesloten badkamer en douche met warm water. De tenten zijn zorgvuldig ontworpen om een lage impact op de natuur te hebben, ze zijn ruim en zeer comfortabel en elke tent heeft een prachtig uitzicht op het meer.

U kunt de paden rond het meer verkennen, kanoën langs de kust, mountainbiken tussen de baobobs en acacia's of wandelen door de nabijgelegen traditionele dorpen. Wat Kisima Ngeda echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om de lokale stammen te bezoeken zoals de waDatoga en de Wahadzabe, een oude, nomadische stam van Bosjesmannen.

Uw verblijf: 2 nachten

Elewana Arusha Coffee Lodge

Elewana Arusha Coffee Lodge ligt midden in een groene koffieplantage en is een toevluchtsoord van rust en een  heerlijke plek na een lange internationale vlucht, of na een spannende safari.

Verblijf in een van de 30 luxe houten chalets - 12 Plantation Suites en 18 Plantation Rooms - gelegen tussen de tropische tuinen en de zee van koffiebomen.

De weg, een met bomen omzoomde oprit, leidt u naar de warme en uitnodigende lodge met zijn rustige ingetogen uitstraling van luxe. U vindt hier levendige tuinen, een spa en een zwembad. Daarnaast kunt u goed dineren in het restaurant, Bacchus, en café-bistro, 3 ° South.  

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Serengeti National Park

Tanzania's oudste en meest populaire nationale park (een World Heritage Site) is onlangs uitgeroepen tot een 7e wereldwonder. De Serengeti is bekend om zijn jaarlijkse migratie, wanneer de miljoenen hoeven van ruim honderdduizenden zebra's en Thomson's gazellen zich voegen bij die van de duizenden gnoe’s voor de migratie naar de groene graslanden. Als de migratie voorbij is dan biedt de Serengeti misschien wel de meest sprankelende safari in Afrika. Grote kuddes buffels, kleinere groepen olifanten en giraffen, en duizenden en duizenden elanden, topis, impalas en Grant's gazelles bevolken de eindeloze vlaktes.

Het spektakel van "the hunter en the hunted" domineert in het grootste park van Tanzania. Met zoveel prooidieren op de vlakte is het hier een waar feest voor de roofdieren. In de maanden februari en maart worden de jongen van de gnoes geboren die vaak direct ten prooi vallen aan de hongerige roofdieren.

Maar er is meer in de Serengeti dan grote zoogdieren. Hagedissen en allerlei kruipend gedierte leven rond de oppervlakken van de geïsoleerde granieten koppies van het park. Bijna honderd diverse soorten van de mestkever zijn er, evenals meer dan 500 vogelsoorten, variërend van de buitenmaatse struisvogel tot de bizarre secretaris vogel op het open grasland. In de lucht ziet u de gieren zweven, op zoek naar een gratis maaltijd van eerdere prooien van de roofdieren.

Arusha National Park

Dit uitzonderlijk mooie gebied is verdeeld in drie delen: Mt. Meru, de Ngurdoto Crater en de Momela meren. Dit betekent dat er een breed scala van landschappen is. Arusha is niet bekend om zijn grote wilde dieren, maar biedt een breed scala aan kleinere dieren, veel vogels en de adembenemende hoogland Afromontane bossen.

Manyara Ranch Conservancy

Manyara Ranch Conservancy is a 1400-hectare exclusive-use wilderness area accessible only to guests staying at the classic tented safari camp. Situated close to Tarangire National Park on the eastern side of Lake Manyara, the comfortable 8-tent camp has a range of activities on offer, including game drives in open vehicles, professionally guided bush walks, night drives, game viewing from hides, visits to the local Maasai community and day trips to Tarangire National Park. A number of dams on the property attract wildlife including elephant, buffalo, lion and a host of other species. This is probably one of the best areas in which to find Lesser Kudu within Tanzania's northern safari circuit.

Lake Natron

Lake Natron wordt gevoed door mineraalrijke warmwaterbronnen en is erg ondiep, minder dan drie meter diep. Door verdamping blijven veel zout en mineralen achter en de temperatuur kan oplopen tot 50 graden Celsius. Dit alles maakt het een perfecte broedplaats voor de bedreigde Kleine Flamingo.

Ngorongoro Crater

De Ngorongoro Krater is safari op zijn best en het is niet verwonderlijk dat dit een van Tanzania's belangrijkste toeristische drawcards. Binnenin de krater speelt het dagelijkse wildlife drama zich af omdat grote kuddes zebra's en gnoes in de buurt van leeuwen, luipaarden, olifanten, hyena's en zwarte neushoorns grazen. Buiten de krater leven ook de Masai herders tussen de wilde dieren.

Lake Eyasi

Het Eyasi meer is een zoutmeer (soda) dat in de zuidwestelijke hoek van de Ngorongoro kraterregio ligt. Het is een hooggelegen meer op ongeveer 1 kilometer hoogte en kan gekenmerkt worden als tropisch compleet met palmbomen.

In de droge tijd daalt de waterstand dramatisch wat een grote concentratie wild teweeg brengt op de plakken waar nog water te vinden is. Ook de vogelliefhebber komt aan zijn trekken met o.a. lepelaars, flamingo’s en pelikanen.

Arusha

De stad Arusha, met een kleine 300.000 inwoners, is gelegen in het noorden van Tanzania op het plateau van de grote Riftvallei, een bergrug die loopt van Syrië tot Mozambique. Arusha staat voornamelijk bekend als uitvalsbasis voor een safari in de Serengeti of Ngorongoro Krater, of een beklimming van de Kilimanjaro. Maar ook kleinere wildparken zoals het Arusha National Park liggen om de hoek.

Arusha wordt ook wel ‘het hart van Afrika’ genoemd omdat de stad precies halverwege Kaapstad en Caïro ligt. De klokkentoren in het centrum zou volgens de locals exáct halverwege deze twee steden staan maar dat is niet waar: het echte ‘halfwegpunt’ ligt 25 kilometer buiten de stad.

Arusha heeft een druk, luidruchting stadscentrum met een diverse markten. Vooral de groenten- en fruitmarkten langs de hoofdstraat (Sokoine Road) zijn altijd druk. Vanwege de vele toeristen die deze regio jaarlijks bezoeken, biedt Arusha een grote diversiteit aan restaurants en eetgelegenheden. Interessant om te bezoeken in Arusha is het National History Museum, met als hoogtepunt de complete vleugel gewijd aan de evolutie van de mens.

In de omgeving van Arusha zit de kostbare steen ‘tanzaniet’ in de grond die veelal wordt gebruikt voor sieraden, zoals ringen en oorbellen. In de Arusha Cultural Heritage Site kun je uitleg krijgen over deze blauw-paarse stenen. Ook vind je hier een verzameling kunstobjecten, kleren, houtsnijwerken en andere producten van de meer dan 120 stammen van Tanzania. Op de bijbehorende overdekte markt zijn ook sieraden en allerlei soorten handwerk en kunst te koop.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!