Tanzania reis | Exclusieve safarireis Noord-Tanzania

  unique

  

14-daagse reis door Tanzania

€ 

Vanaf 17.495,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

14-Daagse exclusieve safarireis Noord-Tanzania

Deze exclusieve rondreis door Tanzania brengt u naar het noorden van het land. U treft hier vele bijzondere nationale parken, elk met haar eigen karakter. Bovendien komen er ongelooflijk veel wilde dieren voor in deze parken. Vanuit uw luxe lodge gaat u samen met uw gids op pad om de dieren te spotten. U doet dit bijvoorbeeld in  Tarangire National Park. U verblijft hier bij een unieke accommodatie, waar u in een luxe boomhut slaapt. U brengt bovendien een bezoek aan de afgelegen en minder bezochte Highlands, dat nabij de Ngorongoro krater is gelegen. Uiteraard maakt u een game drive door de krater, maar ook een wandeling over de rand van afgelegen kraters, die niet door het grote publiek worden bezocht, behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast spendeert u enkele dagen in het exclusieve Grumeti Game Reserve. Dit is een wildreservaat, waar enkele zeer luxe lodges zijn gelegen. De safari's zijn van hoog niveau en u heeft er de kans op het zien van de majestueuze Big Five. U bereikt de verschillende parken gemakkelijk middels korte binnenlandse chartervluchten. Geniet onderweg volop van het betoverende uitzicht! De laatste dagen van de reis brengt u door bij de exclusieve andBeyond Mnemba Island Lodge, dat net voor de kust van Zanzibar is gelegen. U heeft hier enkele dagen te spenderen, waarbij u onder meer de onderwaterwereld kunt ontdekken. Of geniet na van alle safari hoogtepunten van de reis aan de rand van het zwembad. Het belooft hoe dan ook een zeer bijzondere reis te worden!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Tanzania - Legendary Lodge
Dag 2 - De eerste safari momenten - Elewana Tarangire Treetops
Dag 3 - Op safari in Tarangire - Elewana Tarangire Treetops
Dag 4 - Afgelegen kraters in de Ngorongoro hooglanden - The Highlands
Dag 5 - Game drive door de beroemde Ngorongoro krater - The Highlands
Dag 6 - Reis naar de Serengeti - Singita Sasakwa Lodge
Dag 7 - 8 - Exclusieve safari's bij Singita Grumeti - Singita Sasakwa Lodge
Dag 9 - 12 - Ontspanning op Zanzibar - andBeyond Mnemba Island Lodge
Dag 13 - Vertrek vanuit Tanzania

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Tanzania

U neemt het vliegtuig naar Kilimanjaro Airport, waar u halverwege de avond aankomt. Nadat u bent aangekomen in Tanzania, staat uw gids al op u te wachten. U wordt hartelijk ontvangen door de gids, die u vervolgens meeneemt naar uw lodge in Arusha. Hier kunt u genieten van een rustige avond.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Kilimanjaro (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachting op basis van volpension

Dag 2 - De eerste safari momenten

Na het ontbijt staat uw gids alweer voor u klaar om u mee te nemen naar de luchthaven van Arusha. Hier stapt u aan boord van een kleiner vliegtuigje, dat u naar Tarangire National Park brengt. Bij aankomst wordt u opgewacht door de gids van het kamp. Na de lunch bij uw accommodatie maakt u uw eerste game drive in Tarangire National Park. Zo heeft u een eerste kans om wildlife te spotten. Denk bijvoorbeeld aan olifanten, buffels, zebra's en misschien zelfs al leeuwen en andere katachtigen. 

U verblijft de komende nachten bij het bijzondere Tarangire Treetops. Deze lodge ligt afgezonderd in een privéwildreservaat dat grenst aan het Tarangire National Park en de Maasai Steppe. Het biedt een spectaculair uitzicht op Lake Manyara, de Kilimanjaro en de prachtige Rift Valley.  Het vormt de ideale uitvalsbasis om op safari te gaan.

Inclusief:

• Privétransfer naar Arusha Airport

• Binnenlandse vlucht naar Tarangire

• Transfer naar uw lodge

• Middag game drive in Tarangire National Park

• Overnachting op basis van volpension

Dag 3 - Op safari in Tarangire

Vandaag gaat u weer op pad in dit geweldige park, en dat doet u zowel per jeep als te voet. Naast de normale gamedrive, neemt u deel aan een begeleide bushwalk. Er is geen betere manier om de natuur van dichtbij te leren kennen dan door een wandelsafari te maken. Voel de oeroude aarde onder elke stap die u zet, terwijl u de sporen betreedt van dieren die minuten geleden hetzelfde pad hebben bewandeld. In het gezelschap van een ervaren gids leert u alles over de flora en de fauna van het gebied.

Ervaar het drama en de schoonheid van Afrika op een van de meest iconische locaties, die Tarangire te bieden heeft. Sunset Hill is de perfecte locatie om te genieten van de diep oranje zonsondergangen, die vaak de sterrenhemel verwelkomen. Met een drankje en hapje geserveerd door een van de medewerkers, is dit echt een magische ervaring, die u niet mag missen.

In de avonduren ontwaakt er een geheel ander dierenleven in de wildernis van Tarangire National Park. Tijdens een nachtsafari kunt u dingen zien die u overdag niet mee zou kunnen maken. Er gaat een hele nieuwe wereld voor u open. De nachtdieren die zich overdag verschuilen komen tijdens dit uur tevoorschijn. Vele ogen lichten op in het donken wanneer de lampen van de safari wagen in de diepte van de nacht schijnen. Dieren als stekelvarkens, verschillende kleinere katachtigen, olifanten, leeuwen en luipaarden worden op dit uur vaak gespot.

Inclusief:

• Gedeelde safariactiviteiten in Tarangire

• Overnachting op basis van volpension

Dag 4 - Afgelegen kraters in de Ngorongoro hooglanden

Na een ochtend vol safari-activiteiten en een warme lunch in het kamp, neemt u een volgende bushplane naar Lake Manyara Airport. Uw chauffeur staat al op u te wachten en hij neemt u mee naar de Ngorongoro Hooglanden, voor een verblijf van 2 nachten in een van de meest unieke lodges van Tanzania. Uw lodge is gelegen op de beboste hellingen van de Olmoti-vulkaan. Op de dag van aankomst heeft u de mogelijkheid om een prachtige wandeling te maken, welke begeleid wordt door de Maasai, die hun geboortegrond op hun duimpje kennen.

U kunt er voor kiezen om de Olmoti-krater te bezoeken. U volgt dan direct vanuit het kamp een oud pad dat de Maasai gebruiken voor hun vee, door bossen, over graslanden en over rotspartijen. Spot vogels en bonte vlinders. Bovenaan wordt u beloond met een prachtig uitzicht op de krater beneden.

Een andere mogelijkheid is om af te dalen in de Empakaai-krater met een ranger en wandel naar het soda-meer, beroemd om de vele roze flamingo's die er samenkomen op de oevers. Vanwege de locatie is The Highlands de enige accommodatie deze halve dag excursie kan aanbieden. Een unieke belevenis!

Inclusief:

• Privétransfer naar de airstrip

• Binnenlandse vlucht naar Lake Manyara airstrip

• Privétransfer naar de Ngorongoro hooglanden

• Begeleide kraterwandeling Ngorongoro

• Overnachting op basis van volpension

Dag 5 - Game drive door de beroemde Ngorongoro krater

Met een doorsnede van 18 kilometer, een oppervlakte van 260 km² en een 600 meter hoge kraterwand is de Ngorongoro krater de grootste nog intact zijnde krater ter wereld. Vanaf de rand kijkt u uit over dit amfitheater met een imponerende en adembenemende schoonheid. Groene uitgestrekte vlaktes, kleine riviertjes, bossen, moerassen en het vaak witte Lake Magadi vormen een thuis voor ongeveer 30.000 dieren. Deze Ark van Noah is door de vruchtbare grond een ideale voedingsbodem voor dit unieke ecosysteem waar het wemelt van de wilde dieren. Roofdieren, zoals leeuwen, luipaarden, cheeta's, maar ook olifanten, apen, zebra's, gazellen, neushoorns, buffels, wildebeesten en nijlpaarden leven hier. De meeste van deze dieren kunnen, wanneer ze dat willen, naar behoefte de krater in en uit lopen via de steile kraterwanden. Een bijzondere safari ervaring, die iedere Afrika liefhebber eens ervaren moet hebben.

Inclusief:

• Game drive in de Ngorongoro krater

• Overnachting op basis van volpension

Dag 6 - Reis naar de Serengeti

U start de dag rustig en kunt genieten van de faciliteiten van de lodge. Na een heerlijke lunch is het tijd om door te reizen naar uw volgende bestemming, namelijk de Serengeti. U rijdt terug naar Lake Manyara Airport voor de volgende vlucht, dit keer naar het beroemde Serengeti National Park. U landt en verblijft de komende 3 nachten in het prachtige Grumeti Game Reserve, grenzend aan het nationale park en een integraal onderdeel van het Serengeti-Mara-ecosysteem,

Het reservaat is in 1994 door de Tanzaniaanse regering gecreëerd om de route van de jaarlijkse migratie van gnoes en de inheemse biodiversiteit van dit enorme en belangrijke ecosysteem te beschermen. Tegenwoordig is het eigendom van Singita en biedt het bezoekers exclusieve safari-activiteiten. Het hele jaar door kunt u hier perfect wild spotten en alle grote roofdieren, zoals leeuwen, hyena's, krokodillen, cheeta's en luipaarden, zijn in overvloed aanwezig. Maar probeer uw bezoek te plannen tijdens de grote migratie, en u zult hopelijk getuige zijn van het dramatische spektakel bij een rivieroversteek en veel interactie tussen roofdieren en prooi. Gidsen mogen off-road rijden voor het spotten van wild en de uitgebreide lijst met alternatieve safari-activiteiten omvat begeleide natuurwandelingen, avond game drives en exclusieve bezoeken aan antistropersposten. Dit soort activiteiten zijn veelal niet toegestaan in het nationale park, waardoor u verzekerd bent van een exclusieve ervaring! 

Inclusief:

• Privétransfer naar Lake Manyara Airport

• Binnenlandse vlucht naar Grumeti

• Transfer incl. game drive naar uw accommodatie

• Overnachting op basis van volpension

Dag 7 - 8 - Exclusieve safari's bij Singita Grumeti

Tijdens uw verblijf bij Singita heeft u ook de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende andere safari-activiteiten dan de dag- en nacht game drives. Wandelsafari's zijn bijvoorbeeld een ongelooflijke manier om de bush van dichtbij te ervaren. Uw deskundige gids en tracker vergezellen u, terwijl u dieren te voet door de wildernis volgt en de prachtige planten en landschappen om u heen verkent.

U heeft ook de mogelijkheid om een operatiepost van het Singita Grumeti Fund te bezoeken, gelegen bovenop een heuvel met een prachtig uitzicht op de zonsondergang over de uitgestrekte grasvlaktes. Het anti-stroperij-team van het Singita Grumeti Fund bestaat uit 120 toegewijde scouts. Deze verkenners patrouilleren in de privéconcessie van 350.000 hectare en zijn gestationeerd in 12 verkenningskampen en in 12 observatieposten verspreid over het reservaat. Elke post wordt bemand door twee verkenners, die voortdurend het gebied controleren op ongebruikelijke activiteiten. Dit kunnen stropers zijn die in het beschermde gebied aanwezig zijn, voertuigen die niet tot Singita behoren, een kudde vee die het gebied binnenkomt of een dier in nood.

U ontmoet de game-scouts van het Singita Grumeti Fund en ziet hoe ze leven en werken. In combinatie met een koffiestop in de ochtend of een sundowner aan het einde van de middag is dit een prachtige activiteit om de bush beter te leren kennen, maar ook om het belang van het werk van de anti-stroperij-eenheid van het Singita Grumeti Fund te erkennen.

Inclusief:

• Gedeelde safariactiviteiten gedurende uw verblijf

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 9 - 12 - Ontspanning op Zanzibar

Tijd om afscheid te nemen van de wildernis en richting de Indische Oceaan te reizen. Een vlucht van ongeveer 4 uur, met onderweg verschillende stops op bush landingsbanen en in Arusha, brengt u naar de Archipel Zanzibar, gelegen in de Indische Oceaan op zo'n 40 km voor de kust van Tanzania. Zanzibar biedt een adembenemende plek om te ontsnappen aan de hectische wereld. U geniet er van helder, turkooisblauw water, prachtige witte zandbanken, en vele kleine, bijna verlaten eilandjes, die vrijwel niet door toeristen worden bezocht. Verken het Unesco werelderfgoed Stone Town, de oude hoofdstad van Zanzibar. Of doe helemaal niets en relax heerlijk op de mooie stranden gelegen tussen kleine authentieke vissersdorpjes.

U verblijft de komende dagen op het kleine Mnemba Island, dat ongeveer 1,5 km uit de kust van Zanzibar is gelegen. Dit weergaloze tropische paradijs biedt een verfijnde balans tussen luxe en avontuur en een privé-eiland belevenis als geen ander.

Inclusief:

• Transfer naar de airstrip

• Binnenlandse vlucht naar Zanzibar

• Transfer naar uw accommodatie, incl. boottocht

• Overnachtingen op basis van volpension, incl. watersport activiteiten

Dag 13 - Vertrek vanuit Tanzania

Uw schitterende rondreis door Tanzania komt tot een einde. U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Zanzibar middels een korte bootovertocht naar het eiland en een transfer over land. U neemt de binnenlandse vlucht naar Dar es Salaam, waar aan het einde van de avond uw vliegtuig naar Amsterdam vertrekt. U komt de volgende ochtend weer aan in Amsterdam.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Zanzibar - Dar es Salaam - Amsterdam (Economy Class)

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 17.495,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.
 

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse (charter)vluchten inclusief 20kg bagage in zachte reistassen
• Overnachtingen in zeer goede en bijzondere lodges, tented camps en hotels
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden nationale parken (campfees, concession fees, parkfees)
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Eventuele verhoging entreegelden nationale parken
• Eventuele vertrekbelasting
• Toeristenbelasting Zanzibar ($1 per persoon per nacht, lokaal te voldoen)
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw exclusieve safarireis door Noord-Tanzania

Accommodaties

Legendary Lodge

Legendary Lodge ligt aan de voet van de berg Meru, aan de rand van het bruisende stadje Arusha en is een prachtige plek om uw safari te beginnen en/of eindigen. Deze klassieke oase heeft weelderige tropische tuinen en wordt omgeven door een werkende koffieboerderij. De rustige huisjes zijn de perfecte plek om u voor te bereiden of te reflecteren op uw safari.

U kunt genieten van gastronomische maaltijden, waaronder een volledig Engels ontbijt, heerlijke lunches en romantische diners bij kaarslicht, geserveerd met een selectie van heerlijke wijnen.

Er worden een aantal optionele activiteiten aangeboden bij de lodge. Zo kunt ue een koffietour doen, winkelen in het nabijgelegen Cultural Heritage Centre of op safari in een van de nabijgelegen nationale parken. Legendary Spa biedt een volledig scala aan professionele diensten. Na een lange vlucht kunt u ontspannen met een ontspannende massage.

De lodge is gunstig gelegen, op slechts tien minuten rijden van de luchthaven van Arusha en 90 minuten van de internationale luchthaven Kilimanjaro.

Uw verblijf: 1 nacht

Elewana Tarangire Treetops

Tarangire Treetops zit op het pad van een jaarlijkse olifantentrek. De verhoogde "boomhut" suites zijn hoog gebouwd en hebben een uitzicht over de baobab en marula bomen. Hierdoor heeft Tarangire Treetops een avontuurlijke en exotische uitstraling.
Twintig suites, elk 65 vierkante meter met een eigen balkon, zijn luxueus ingericht. Natuurlijke materialen worden gemengd met eigentijdse Afrikaanse inrichting om de gasten te voorzien van een unieke en onvergetelijke safari ervaring.
Er is een ruime en rustige eetzaal, receptie, lounge met uitzicht op het zwembad en een waterput die wilde dieren aantrekt. Het wordt omringd door natuurlijke schoonheid van de heuvels en droge rivierbeddingen. U kunt genieten van begeleide wandelsafari's, zowel overdag als nacht game drives en de betovering van dineren in de bush.

Uw verblijf: 2 nachten

The Highlands

De Hooglanden omduiden de Ngorongoro-ervaring en zijn gelegen aan de rand van het bergbos en de Olmoti-vulkaan ten noorden van de Ngrorongoro-krater. The Highlands treft een perfect evenwicht tussen een echte wilderniservaring en een eigentijdse ontsnapping.

Ervaar de hooglanden van het wilde Ngorongoro Conservation Area rondom het kamp, wat de thuisbasis is van luipaarden, buffels en olifanten. Volg eeuwenoude Maasai-paden naar de top van de Olmoti-krater en bezoek plaatselijke gemeenschappen om een glimp op te vangen van de traditionele levenswijze van de Maasai bevolking. De beroemde Ngorongoro krater is gemakkelijk bereikbaar vanaf het kamp, terwijl de omgeving zorgt voor maximale privacy, een rijk avontuur en een scala aan activiteiten die nergens anders in Ngorongoro mogelijk zijn.

Uw verblijf: 2 nachten

Singita Sasakwa Lodge

Singita Sasakwa Lodge ligt langs een rotsachtig gebergte dat boven de glooiende vlaktes uitsteekt. Het is een van de meest luxe accommodaties, die ooit in Oost-Afrika is gebouwd. Het betoverende uitzicht van bovenaf is een steeds veranderend tapijt van graslanden, wolken en wilde dieren, terwijl ze door het landschap bewegen. Het uitzicht in lange elegante gangen en uitnodigende zitkamers is trouw aan de architectuur en inrichting van de meest prachtige huizen uit het koloniale tijdperk. Als Karen Blixen, de auteur van Out of Africa, vandaag in Sasakwa zou aankomen, zou ze een plek herkennen die doordrenkt is met dezelfde esthetiek die ze aan haar geliefde huis in de Ngong-heuvels buiten Nairobi besteedde.

Uw verblijf: 3 nachten

andBeyond Mnemba Island Lodge

Exclusief en toch gemoedelijk, andBeyond Mnemba Island is een bekroond barefoot strandparadijs. Het eiland ligt net voor de noordoostkust van Zanzibar. Wees een van de slechts 20 gasten in dit romantische, privétoevluchtsoord, waar tien banda's aan het strand uitkijken over een ongerept koraalrif dat wemelt van een overvloed aan tropisch zeeleven. Drink een fruitcocktail of dineer onder het rieten dak bij het witte zand. Op het strand kunnen romantische diners bij kaarslicht worden geserveerd, terwijl de golven aan uw voeten kabbelen. Van snorkelen, duiken, zwemmen en kajakken tot massages op het strand en gewoon helemaal niets doen, andBeyond Mnemba heeft voor ieder wat wils.

Uw verblijf: 4 nachten

Bestemmingen

Arusha

De stad Arusha, met een kleine 300.000 inwoners, is gelegen in het noorden van Tanzania op het plateau van de grote Riftvallei, een bergrug die loopt van Syrië tot Mozambique. Arusha staat voornamelijk bekend als uitvalsbasis voor een safari in de Serengeti of Ngorongoro Krater, of een beklimming van de Kilimanjaro. Maar ook kleinere wildparken zoals het Arusha National Park liggen om de hoek.

Arusha wordt ook wel ‘het hart van Afrika’ genoemd omdat de stad precies halverwege Kaapstad en Caïro ligt. De klokkentoren in het centrum zou volgens de locals exáct halverwege deze twee steden staan maar dat is niet waar: het echte ‘halfwegpunt’ ligt 25 kilometer buiten de stad.

Arusha heeft een druk, luidruchting stadscentrum met een diverse markten. Vooral de groenten- en fruitmarkten langs de hoofdstraat (Sokoine Road) zijn altijd druk. Vanwege de vele toeristen die deze regio jaarlijks bezoeken, biedt Arusha een grote diversiteit aan restaurants en eetgelegenheden. Interessant om te bezoeken in Arusha is het National History Museum, met als hoogtepunt de complete vleugel gewijd aan de evolutie van de mens.

In de omgeving van Arusha zit de kostbare steen ‘tanzaniet’ in de grond die veelal wordt gebruikt voor sieraden, zoals ringen en oorbellen. In de Arusha Cultural Heritage Site kun je uitleg krijgen over deze blauw-paarse stenen. Ook vind je hier een verzameling kunstobjecten, kleren, houtsnijwerken en andere producten van de meer dan 120 stammen van Tanzania. Op de bijbehorende overdekte markt zijn ook sieraden en allerlei soorten handwerk en kunst te koop.

Africa

Vast, wild and unpredictable, Africa has always had a rugged mystique, enticing travellers to its tropical jungles, game-rich savannah lands, exquisite beaches and undulating deserts. For many years the continent was ravaged by war and unrest – between indigenous people and colonial powers, as well as internal factions – and there are still certain parts of Africa that are considered no-go zones, but many previously hostile regions have settled into peace and opened up to tourism, providing a brand new set of adventures for the intrepid tourist. From the beaches of Cape Town to the historical ruins of Great Zimbabwe, and the plains of the Serengeti to the coral gardens of the Egyptian coast, Africa offers some of the most striking scenic, natural and cultural attractions in the world.

Tarangire National Park

Het beeld dat u zich zeker blijft herinneren is het Afrikaanse landschap van de reuzen. Een landschap waar grote duizend jaar oude baobabbomen het uitzicht domineren. Maar ook is het Tarangire park een thuis voor de grootste olifantenpopulatie van Noord Tanzania. In de droge periode verdroogt de felle zon het landschap en veranderd de aarde in droge rode stofwolken en het eens zo groene gras wordt zo broos als stro. De Tarangire rivier verschrompeld in het droge seizoen tot een smalle schaduw van haar uitstraling van wat ze is in het natte seizoen. Maar ze wordt overspoeld met wilde dieren. Wanneer er op de vlakten geen water meer te vinden is trekt het wild in grote getale naar de rivier op zoek naar het schaarse water.

Kuddes tot 300 olifanten bewerken de droge rivierbedding op zoek naar ondergrondse stromen, terwijl migrerende gnoes , zebra's, buffels, impala’s en gazellen vechten om een plekje in de steeds kleiner wordende poelen. U vindt hier in het droge seizoen de grootste concentratie van wilde dieren buiten het Serengeti . Een waar walhalla voor de vele roofdieren - en de enige plek in Tanzania, waar in het droge landschap antilopen zoals de oryx en eigenaardige lange hals gerenuk regelmatig worden waargenomen.In de droge maanden tussen juli en november trekken grote groepen zebra’s en gnoes, spiesbokken en andere antilopen door het park op weg naar de groene steppes van het Amboseli park in Kenia.In het noordelijke deel van het park bevinden zich de Silale moerassen die als een waar vogelparadijs te boek staan. De marabou, struisvogel, diverse reigersoorten, bijeneters en neushoornvogels zult u hier kunnen spotten.

Ngorongoro Crater

De Ngorongoro Krater is safari op zijn best en het is niet verwonderlijk dat dit een van Tanzania's belangrijkste toeristische drawcards. Binnenin de krater speelt het dagelijkse wildlife drama zich af omdat grote kuddes zebra's en gnoes in de buurt van leeuwen, luipaarden, olifanten, hyena's en zwarte neushoorns grazen. Buiten de krater leven ook de Masai herders tussen de wilde dieren.

Ngorongoro Conservation Area

Het Ngorongoro Conservation Area omvat de beroemde krater en de minder bekende regio's in het noorden zoals de Olduvai Gorge en uitgestrekte graslanden die helemaal naar de Serengeti lopen. De lokale Masai hoeden hun vee en geiten tussen Afrika's beroemde dieren, zoals ze al eeuwen doen.

Serengeti National Park

Tanzania's oudste en meest populaire nationale park (een World Heritage Site) is onlangs uitgeroepen tot een 7e wereldwonder. De Serengeti is bekend om zijn jaarlijkse migratie, wanneer de miljoenen hoeven van ruim honderdduizenden zebra's en Thomson's gazellen zich voegen bij die van de duizenden gnoe’s voor de migratie naar de groene graslanden. Als de migratie voorbij is dan biedt de Serengeti misschien wel de meest sprankelende safari in Afrika. Grote kuddes buffels, kleinere groepen olifanten en giraffen, en duizenden en duizenden elanden, topis, impalas en Grant's gazelles bevolken de eindeloze vlaktes.

Het spektakel van "the hunter en the hunted" domineert in het grootste park van Tanzania. Met zoveel prooidieren op de vlakte is het hier een waar feest voor de roofdieren. In de maanden februari en maart worden de jongen van de gnoes geboren die vaak direct ten prooi vallen aan de hongerige roofdieren.

Maar er is meer in de Serengeti dan grote zoogdieren. Hagedissen en allerlei kruipend gedierte leven rond de oppervlakken van de geïsoleerde granieten koppies van het park. Bijna honderd diverse soorten van de mestkever zijn er, evenals meer dan 500 vogelsoorten, variërend van de buitenmaatse struisvogel tot de bizarre secretaris vogel op het open grasland. In de lucht ziet u de gieren zweven, op zoek naar een gratis maaltijd van eerdere prooien van de roofdieren.

Singita Serengeti Grumeti

Singita Serengeti Grumeti is located adjacent to the Western Corridor of the Serengeti, bordering the national park, and encompasses 350,000 acres of magnificent unrivalled wilderness. Vast river valleys meander through the plains, grasslands, woodland, and forest. The area forms part of the famous migratory route, which is travelled by hundreds of thousands of animals every year through the Serengeti-Mara ecosystem. Called The Greatest Wildlife Show on Earth it has, since time immemorial, been the dramatic backbone of this enormous wilderness. Visitors can look forward to seeing all members of the ‘Big Five’, as well as large herds of wildebeest and zebra and numerous bird species. Activities on offer include game drives, guided walks, horse safaris, mountain biking, and more.

Central Serengeti

Tanzania's oudste en meest populaire nationale park (een World Heritage Site) is onlangs uitgeroepen tot een 7e wereldwonder. De Serengeti is bekend om zijn jaarlijkse migratie, wanneer de miljoenen hoeven van ruim honderdduizenden zebra's en Thomson's gazellen zich voegen bij die van de duizenden gnoe’s voor de migratie naar de groene graslanden. Als de migratie voorbij is dan biedt de Serengeti misschien wel de meest sprankelende safari in Afrika. Grote kuddes buffels, kleinere groepen olifanten en giraffen, en duizenden en duizenden elanden, topis, impalas en Grant's gazelles bevolken de eindeloze vlaktes.

Het spektakel van "the hunter en the hunted" domineert in het grootste park van Tanzania. Met zoveel prooidieren op de vlakte is het hier een waar feest voor de roofdieren. In de maanden februari en maart worden de jongen van de gnoes geboren die vaak direct ten prooi vallen aan de hongerige roofdieren.

Maar er is meer in de Serengeti dan grote zoogdieren. Hagedissen en allerlei kruipend gedierte leven rond de oppervlakken van de geïsoleerde granieten koppies van het park. Bijna honderd diverse soorten van de mestkever zijn er, evenals meer dan 500 vogelsoorten, variërend van de buitenmaatse struisvogel tot de bizarre secretaris vogel op het open grasland. In de lucht ziet u de gieren zweven, op zoek naar een gratis maaltijd van eerdere prooien van de roofdieren.

Noordelijke Serengeti

Samen met het Masai Mara Game Park in Kenia vormt de Serengeti een uniek ecosysteem. De acaciabomen op de eindeloze grasvlakte is het kenmerkende beeld van een Afrikaanse safari. Voeg daar nog de Masai krijgers en hun grazend vee aan toe en het plaatje is compleet. In tegenstelling tot het zuidelijke deel van de Serengeti is het noordelijke deel het hele jaar door groen.

De jaarlijkse migratie van wildebeest (gnoe's) door de Serengeti en Masai Mara is de grootste verplaatsing van landzoogdieren ter wereld. Meer dan een miljoen dieren volgen het patroon van de regens. Tussen juli en oktober bevindt de migratie zich in de noordelijke Serengeti. De bekende scenes van het grootste spektakelstuk van de migratie, het oversteken van de Mara Rivier vindt u hier. Maar dat is niet het enige wild, grote groepen leeuwen, olifanten, giraffes, gazellen en ga zo maar door, dwalen ook over de eindeloze vlaktes.

Mnemba Island

Mnemba Island is privately owned and located off the northeast coast of Unguja Island, Zanzibar. The reefs surrounding the island are part of a marine conservation area and is a popular site for scuba divers. A guest lodge is available on the island where guests can experience many outdoor activities such as diving, boating, snorkelling, and other thrilling watersports. The island is easily accessible by boat from the main island of Zanzibar. Visitors can look forward to exploring the underwater coral wonderlands of the Mnemba Atoll, relaxing on picturesque white-sand beaches, and spotting an array of marine life such as turtles, humpback whales, whale sharks, dolphins, seabirds and over 600 species of tropical coral reef fish.

Tanzania Coast

Fringing the Indian Ocean, the Tanzanian Coast is known for its picturesque shoreline. Warm waters, endless beaches, coral reefs, lonely dhows, and ancient fishing villages, all epitomise the Tanzanian Coast. This spectacularly scenic stretch of coast boasts a collection of breathtakingly beautiful islands including the world-renowned Zanzibar archipelago and the Mafia islands. Visit the soft white-sand beaches just south of Tanga, enjoy excellent snorkelling and diving along extensive offshore reefs, and blissfully laze in a hammock all day while drinking in the electric blue waters of this pristine coastline. Other popular activities include: exploring the little villages which dot the coastline as well as visiting the variety of marine national parks which are teeming with sea life.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!