Tanzania reis | Familiereis Noord-Tanzania Safari Hoogtepunten

  boutique

  

17-daagse reis door Tanzania

€ 

Vanaf 6.995,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

17-Daagse familiereis Noord-Tanzania Safari Hoogtepunten

Tanzania is met recht één van de mooiste landen van Afrika om met de hele familie te gaan ontdekken. De safari's zijn van een hoog niveau, waardoor u haast de garantie heeft om vele safari hoogtepunten mee te maken. Tijdens deze privésafari gaat u pad samen met uw gids, die u al mooie plekken van Noord-Tanzania laat zien. U bezoekt onder meer het kleinere Tarangire, dat bekend staat om de vele grote kuddes olifanten en de aanwezigheid van de gigantische baobabbomen. Uiteraard mag een bezoek aan de wereldberoemde Serengeti en Ngorongoro krater niet ontbreken! U verblijft in beide gebieden bij een prachtig tented camp, die ook voor de kinderen speciale programma's hebben samengesteld.  De kinderen leren bijvoorbeeld een dierenspoor te herkennen of hoe ze een pijl en boog moeten gebruiken. Zo wordt het ook voor de kinderen een fantastische reis, die zij nooit meer zullen vergeten! U sluit de reis af op het tropische Zanzibar, waar de dagen in het teken staan van zon, zee, strand, lekker eten en vooral nagenieten van een schitterende rondreis. 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Tanzania - Ngare Sero Mountain Lodge
Dag 2 - Spot de eerste dieren in Arusha National Park - Ngare Sero Mountain Lodge
Dag 3 - Wandelen door Tarangire National Park - Nimali Tarangire
Dag 4 - Op safari in Tarangire - Nimali Tarangire
Dag 5 - Ontmoet locals in Mto wa Mbu - Gibb's Farm
Dag 6 - Spot wildlife in Lake Manyara National Park - Gibb's Farm
Dag 7 - Op weg naar de Serengeti - Lemala Ewanjan Tented Camp
Dag 8 - Op zoek naar de Big Five in de Serengeti - Lemala Ewanjan Tented Camp
Dag 9 - Op safari in de Serengeti - Lemala Ewanjan Tented Camp
Dag 10 - Wandelen over de kraterrand van Ngorongoro - Lemala Ngorongoro Tented Camp
Dag 11 - Game drive in de Ngorongoro Krater - Lemala Ngorongoro Tented Camp
Dag 12 - 15 - Nagenieten op tropisch Zanzibar  - Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas
Dag 16 - Vertrek vanuit Tanzania

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Tanzania

U vliegt per rechtstreekse vlucht naar Kilimanjaro International Airport! Na aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk welkom geheten door uw gids. De gids brengt u na het ontvangst naar uw accommodatie in Arusha. Eenmaal aangekomen in de lodge, kunt u gaan genieten van een welverdiende nachtrust.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Kilimanjaro (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachting op basis van volpension

Dag 2 - Spot de eerste dieren in Arusha National Park

Na het ontbijt is het tijd om Arusha National Park te gaan ontdekken. Kom dichter bij de natuur door samen met een ervaren ranger een wandeling te maken door het Arusha National Park. Hoewel het park één van de kleinste natuurgebieden van Tanzania is, heeft het heel wat te bieden. Het Arusha National Park is zeer divers met hoge bergen, kraters, meren en een schitterende flora en fauna. Het is ook één van de weinige parken in Tanzania waar wandelingen gemaakt mogen worden. Met een beetje geluk zijn er tijdens de wandeling verschillende vogelsoorten te zien, zo komt ook de flamingo hier voor. In het park leven ook giraffen, buffels en verschillende soorten antilopen, maar ook de exotische witte en zwarte colobus aap, die vaak hoog door de bomen slingert. Na de wandeling gaat de reis naar de Momella meren voor een picknick lunch en een middag game-drive. Het dak van de safari wagen kan opengeklapt kan worden voor een goed zicht. Tijdens de game-drive heeft u vaak ook prachtige uitzichten op de pieken van de Meru en Kilimanjaro. 

Na de game drive keert u terug naar de lodge, waar u even kunt ontspannen en bijvoorbeeld een duik in het zwembad kunt wagen. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner. 

Inclusief:

• Game drive in Arusha National Park

• Overnachting op basis van volpension

Dag 3 - Wandelen door Tarangire National Park

U verlaat Arusha en u rijdt in ongeveer 3 uur naar de safari lodge in Tarangire National Park. Onderweg ziet u de dorpen van de beroemde Maasai-stammen en de herders met hun kuddes. U kunt een stop maken om een typische Maasaimarkt te bezoeken. Al "game drivend" rijdt u door het park naar uw accommodatie. De rest van de dag kunt u ontspannen van de rit, een bushwandeling maken met de rangers van de lodge, of gewoon luieren bij het zwembad met uitzicht over het park en ziet u misschien wel wat wilde dieren, zoals olifanten of giraffen.

Inclusief:

• Privétransfer naar Tarangire National Park

• Overnachting op basis van volpension

Dag 4 - Op safari in Tarangire

U heeft vandaag de gehele dag de tijd om Tarangire te ontdekken. Dit indrukwekkende park staat bekend om de vele olifanten (meer dan 6.000), die zich vooral vaak in de buurt van de Tarangire rivier laten zien, waar ze zich te goed doen aan het sappige gras en hun dorst kunnen lessen. Daarnaast komen er in dit bijzonder fraaie park ook veel buffels, gnoes, impala’s, kudu’s, zebra’s en struisvogels voor, maar ook leeuwen, luipaarden en zelfs cheeta’s. Het park wordt versierd door de aanwezigheid van schitterende baobab bomen, waarvan sommige meer dan 10 meter breed zijn. Met de aanwezigheid van meer dan 450 vogelsoorten is Tarangire ook een paradijs voor vogelliefhebbers.

Inclusief:

• Game drives in Tarangire National Park

• Overnachting op basis van volpension

Dag 5 - Ontmoet locals in Mto wa Mbu

Onderweg naar Karatu komt u langs het dorpje Mto wa Mbu, dat ten noorden van Lake Manyara National Park is gelegen. Ervaar de lokale cultuur tijdens een 3 uur durende mountainbiketocht door het kleurrijke dorpje Mto wa Mbu. De tocht gaat langs boerderijtjes, scholen, een kerk, en een lokale bar en geeft een goed beeld van de geuren en kleuren van dit bruisende dorp. Dit is een geweldige kans om de dorpsbewoners te ontmoeten, dieren in het wild tegen te komen, en van mooie landschappen te genieten. Eenmaal buiten het dorp gaat de rit verder naar de oever van het meer binnen het Migunga Wildlife Management Area, met prachtige uitzichten over het meer, de imposante beboste wanden van de Rift vallei en kleine kuddes wilde dieren. De rit is op vrij vlak terrein (Off Road). Mto wa Mbu is bovendien een ideale plek om het lokale eten te proberen. Dat hoort bij het avontuur! Op Tanzaniaanse wijze mag u vandaag met uw handen eten en zult u een aantal gerechten samen delen. Voor de vleesliefhebbers is de Nyama Choma het hoogtepunt. Maar ook de beroemde ugali (maismeelpuree), de lokale spinazie en de frisse kachumbari salade moet u zeker proberen! Het eten gaat uitstekend samen met een koud Kilimanjaro biertje!

Inclusief:

• Privétransfer naar Mto wa Mbu

• Fietstocht door het dorp

• Privétransfer naar Karatu

• Overnachting op basis van volpension

Dag 6 - Spot wildlife in Lake Manyara National Park

U brengt vandaag een bezoek aan Lake Manyara National Park. Kenmerkend aan dit wildpark zijn het enorm diverse landschap en zijn bijzondere bewoners. Bij binnenkomst waant u zich midden in de jungle. Dit deel van het park vormt een groene oase met hoge bomen en watervallen; het ideale leefgebied voor grote groepen bavianen, blauwe meerkatten, waterbokken, aardvarkens en olifanten. Ook houdt de schuchtere luipaard zich hier schuil, loerend naar een prooi. Dieper in het park verandert het tropisch regenwoud in uitgestrekte savannevlaktes met unieke dieren, zoals giraffen met een opvallend donkere tint en de bijzondere boom klimmende leeuw. Tijdens de migratie kleurt het Manyara meer felroze door de enorme populatie flamingo’s die hier neerstrijkt. 

Inclusief:

• Game drives in Lake Manyara National Park

• Overnachting op basis van volpension

Dag 7 - Op weg naar de Serengeti

Na een goed ontbijt in de lodge is het tijd om Karatu achter u te laten en door te reizen naar de wereldberoemde Serengeti! U gaat hier op zoek naar de grote trek van gnoes ( wildebeest) en zebra’s. Duizenden gnoes (wildebeesten), gazelles en zebra’s trekken jaarlijks in de droge tijd vanuit het zuiden naar het noorden en steken daarbij de Mara rivier over richting Kenia om uiteindelijk in de Maasai Mara te eindigen. Later in het jaar keren ze weer terug, steeds de regens achterna om zeker te zijn van verse graslanden. Deze mega kuddes worden gevolgd door de katachtigen. Leeuwen liggen op de loer en luipaarden wachten in de bomen tot het verse voedsel vanzelf langs komt lopen. Maar ook wilde honden, hyena's, jackals en krokodillen liggen op de loer. Maar er leven meer dieren in de Serengeti, zoals olifanten, wilde honden, giraffen, nijlpaarden, de zwarte en witte neushoorns, buffels, wrattenzwijnen, maar ook veel antilopen soorten. zoals topi, impala, grant gazelle, Thompsons, waterbokken en hartebeesten.

Via de Nabi Gate wordt de Serengeti binnengereden en gaat de tocht als een game-drive door het natuurgebied op zoek naar de grote trek en de vele andere dieren. Later in de middag komt u aan in het luxueuze tentenkamp. Na een verfrissende bush douche is het heerlijk om te genieten van een drankje bij het kampvuur, met op de achtergrond de dierengeluiden van Afrika . In de speciale tent worden de de maaltijden opgediend en gezellig samen genuttigd.

Inclusief:

• Privétransfer naar de Serengeti

• Game drive richting uw accommodatie

• Overnachting op basis van volpension

Dag 8 - Op zoek naar de Big Five in de Serengeti

Een hele dag om het prachtige landschap van de Serengeti, de Grote Trek en alle andere wilde dieren te ontdekken. Samen met uw gids kunt u het programma zelf organiseren: een hele dag op weg met een picknicklunch; of een game drive vroeg in de ochtend met terug in het kamp een laat ontbijt, en in de middag weer op de weg. U rijdt door een gevarieerd landschap, vaak door de uitgestrekte savanne met hier en daar Kopjes (rotsformaties), maar ook door beboste heuvels en langs Hippo Pools, kleine meertjes of rivieren met tientallen nijlpaarden.

Optioneel is het mogelijk om een luchtballonvaart boven de vlaktes van de Serengeti te maken. 

Inclusief:

• Game drives in de Serengeti

• Overnachting op basis van volpension

Dag 9 - Op safari in de Serengeti

Twee dagen in de Serengeti is niet altijd genoeg. Vandaag gaat uw weer op pad, al slingerend over de zandpaden, op zoek naar de leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden. Maar naast de Big Five en de migratie heeft de savanne zoveel meer te bieden. Neem eens een kijkje bij één van de hippo pools, waar kuddes nijlpaarden zich met water en klei beschermen tegen de zon. Of kijk eens naar boven en ontdek de vele soorten kleurrijke vogels, van de ijverige gele wever en de bontgekleurde vorkstaartscharrelaar tot de statige secretarisvogel.

Inclusief:

• Game drives in de Serengeti

• Overnachting op basis van volpension

Dag 10 - Wandelen over de kraterrand van Ngorongoro

U verlaat de Serengeti en zet koers richting de befaamde Ngorongoro Krater. Nadat u de Serengeti uitgeslingerd bent, komt u in de middag aan in de beboste gebieden van de Ngorongoro hooglanden. Onder begeleiding van een gids en een bewapende ranger maakt u een 2,5 uur durende wandeling over de rand van de Ngorongoro krater. Er is kans dat u zebra's of buffels tegenkomt, maar het gaat hier met name om de vele unieke planten en bomen. Een leerzame wandeling dus, maar het allermooiste zijn natuurlijk de adembenemende uitzichten over de krater zelf! 's Avonds kunt u genieten van een heerlijke maaltijd bij uw accommodatie onder een sprankelende sterrenhemel. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de Ngorongoro Krater

• Wandeling over de kraterrand

• Overnachting op basis van volpension

Dag 11 - Game drive in de Ngorongoro Krater

Met een doorsnede van 18 kilometer, een oppervlakte van 260 km² en een 600 meter hoge kraterwand is de Ngorongoro Krater de grootste nog intact zijnde krater ter wereld. Vanaf de rand kijkt u uit over dit amfitheater met een imponerende en adembenemende schoonheid. Groene uitgestrekte vlaktes, kleine riviertjes, bossen, moerassen en het vaak witte Lake Magadi vormen een thuis voor ongeveer 30.000 dieren. Deze Ark van Noah is door de vruchtbare grond een ideale voedingsbodem voor dit unieke ecosysteem waar het wemelt van de wilde dieren. Roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta's maar ook olifanten, apen, zebra's, gazellen, neushoorns, buffels, wildebeesten en nijlpaarden leven hier. De meeste van deze dieren kunnen, wanneer ze dat willen, naar behoefte de krater in en uit lopen via de steile kraterwanden.

Inclusief:

• Game drive in de Ngorongoro Krater

• Overnachting op basis van volpension

Dag 12 - 15 - Nagenieten op tropisch Zanzibar 

De safari zit erop en het is tijd om terug naar Arusha te rijden. Onderweg stopt u nog even in het kleurrijke dorpje Mto wa Mbu, een smeltkroes van culturen waar vele Tanzaniaanse bevolkinsgroepen bij elkaar komen. Hier heeft u nog even tijd om de marktjes te bezoeken, door de straatjes te wandelen en de laatste souvenirs te kopen voordat u verder rijdt naar Arusha Airport voor uw vlucht naar Zanzibar. U stapt in een klein vliegtuigje dat u in anderhalf uur naar Zanzibar vliegt. Een mooie vlucht omdat u door de geringe hoogte het prachtig glooiende landschap, de kustlijn, de turquoise kleuren van de Indische Oceaan en de witte stipjes van de zeilen van de traditionele dhows goed kunt zien. Na aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk ontvangen en naar uw accommodatie gebracht.

U kunt de komende dagen heerlijk genieten van zon, zee en strand en nagenieten van alle safari-hoogtepunten. Naast het ontspannen is het ook mogelijk om te wandelen over het strand en de lokale bevolking te zien vissen. Vaak vissen de mannen met sleepnetten, en oogsten de vrouwen zeewier dat ze in deze ondiepe wateren kweken.

 

Inclusief:

• Privétransfer naar Arusha Airport

• Binnenlandse vlucht naar Zanzibar

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 16 - Vertrek vanuit Tanzania

Uw laatste dag van uw reis is aangebroken. U wordt naar de airport gebracht voor uw vlucht terug naar huis. U vliegt via Dar es Salaam terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Zanzibar - Dar es Salaam - Amsterdam (Economy Class)

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 6.995,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode. De reissom is gebaseerd op twee volwassenen en twee kinderen tussen 3 en 15 jaar.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vlucht naar Zanzibar
• Overnachtingen in goede en bijzondere lodges, tented camps en hotels
• Privésafari van dag 1 tot dag 12 met een Toyota Landcruiser 4x4 onder begeleiding van Engelstalige chauffeur/gids
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder game drives in de Ngorongoro krater
• Entreegelden nationale parken (campfees, concession fees, parkfees)
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Eventuele verhoging entreegelden nationale parken
• Eventuele vertrekbelasting
• Toeristenbelasting Zanzibar ($1 per persoon per nacht, lokaal te voldoen)
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw familiereis Noord-Tanzania Safari Hoogtepunten

Accommodaties

Ngare Sero Mountain Lodge

Ngare Sero Mountain Lodge ligt in tropische tuinen te midden van weelderig bos en kristalhelder water op de hellingen van Mount Meru en is een zalige plek om te ontspannen en tot rust te komen in de adembenemende schoonheid van Oost-Afrika. Het pand is een voormalige koloniale boerderij uit het begin van de 20e eeuw en is reeds helemaal opgeknapt. Het is een van de oudste familie lodges in Arusha. Met slechts 10 gezellige tuinkamers en 2 Main House Suites, biedt de lodge sinds 1974 persoonlijke service aan haar gasten.

Breng uw dagen door in de natuur - maak een wandeling in het bos dat wordt bewoond door colobus- en Sykes-apen, evenals honderden kleine dieren en vogelsoorten of peddel over de meren en probeer uw geluk op forelvissen. Neem een verfrissende duik in het zwembad en geniet van de zonsondergang op de veranda en kijk naar de veranderende kleuren van de Kilimanjaro-gletsjer.

De Lodge ligt op slechts 30 minuten van Kilimanjaro International Airport en het stadscentrum van Arusha en is een perfecte uitvalsbasis voor uw safari in Noord-Tanzania.

Pack for a purpose
Ngare Sero Mountain Lodge is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Ngare Sero Mountain Lodge:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/tanzania/ngare-sero-mountain-lodge/

Uw verblijf: 2 nachten

Nimali Tarangire

Nimali betekent in het swahili rijkdom en dit straalt de lodge dan ook uit. Nimali Tarangire is een exclusieve luxe lodge gelegen aan de oostelijke grens van Tarangire National Park, dat bekend staat om zijn prachtige baobab-bomen en grote concentratie olifanten. De lodge ligt aan de rivierbedding en is goed verscholen tussen de acacia- en baobabbomen.

Natuurlijke materialen worden samengevoegd met een eigentijdse inrichting en bieden de gasten een unieke en onvergetelijke bushervaring. De belangrijkste ruimtes bestaan ​​uit een ruime woonkamer, een bibliotheek en een centrale eethoek met uitzicht op het zwembad en een waterput die dieren in het wild aantrekt. Elke avond kunt u ontspannen in de lounge en genieten van de zonsondergang bij de open haard.

Onder de persoonlijke aandacht en zorg van hoffelijk en attent personeel, zijn gasten op elke manier verwend; al hun behoeften en comfort worden verzorgd. Er wordt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat gasten zich thuis voelen en een ongelooflijk unieke Tanzaniaanse ervaring hebben. Nimali Tarangire ligt op slechts 2,5 uur van de stad Arusha en is de perfecte uitvalsbasis voor het noordelijke safaricircuit.

Uw verblijf: 2 nachten

Gibb's Farm

Gibb's Farm ligt in de bossen nabij de Ngorongoro krater en kijkt uit over de eeuwenoude Greaft Rift Valley. Het is een oude koffieboerderij uit de jaren '20 en is verbouwd naar een warm, rustiek en luxe hotel. De 21 cottages kijken uit over de tuinen waar u kunt wandelen en genieten van de rustige omgeving. Hier ontdekt u de geschiedenis en cultuur van de oost-Afrika. Elke cottage heeft een eigen thema met eigen ontwerp met details van de oude boerderij en prachtige kunststukken geïnspireerd door de lokale kunst. De boerderij heeft een organische tuin met vele bloemen, dat een mooie plek biedt om uw middagthee te nuttigen of een wandeling te maken.

Uw verblijf: 2 nachten

Lemala Ewanjan Tented Camp

Lemala Ewanjan is een authentiek intiem tentenkamp, ​​gelegen in een afgelegen deel van de wildrijke Seronera-vallei in Central Serengeti. Dit gebied staat erom bekend het hele jaar door veel wild te kunnen spotten, vanwege de overvloed aan water in de vele rivieren. Bovendien leven er grote populaties grote katten.

We hebben Lemala Ewanjan zorgvuldig aan het einde van een blinde vallei gepositioneerd, zodat u kunt genieten van een ononderbroken uitzicht. Het kamp is in juli 2018 vervangen door gloednieuwe tenten en beschikt nu over 10 standaardkamers en 2 x 2-slaapkamer tenten, ideaal voor families, vrienden en groepen die samen reizen.

De en-suite tenten zijn ruim en comfortabel, en hebben een buitendek met een prachtig uitzicht over de omgeving. Elke tent is uitgerust met twee queensize bedden met warme dekbedden, een toilet, grote douche in safaristijl, overvloedig stromend water, houten opbergkasten en vloeren, 24-uurs verlichting op zonne-energie en buiten staan er ligstoelen om te genieten van thee of koffie in de vroege ochtend óf een verfrissende gin-tonic in de namiddag.

Uw verblijf: 3 nachten

Lemala Ngorongoro Tented Camp

Lemala Ngorongoro is intiem gesitueerd in een prachtig oud acaciabos dicht bij de rand van de prachtige Ngorongoro-krater. Omdat het naast de rustige toegangsweg naar de Lemala-krater aan de oostkant ligt, is een belangrijk voordeel van een verblijf in Lemala Ngorongoro de snelle en gemakkelijke rit naar beneden naar de kratervloer in de ochtend; Lemala-gasten hebben meestal een uur voorsprong op anderen die afdalen via de veel drukkere toegangsweg naar de Seneto-krater aan de westelijke rand. Game drives vanaf het kamp kunnen al om 6.15 uur beginnen en gasten kunnen binnen 10-15 minuten tussen de overvloedige flora en fauna van Ngorongoro zijn - cruciaal voor fotografen die de beste lichtomstandigheden wensen. Begeleide wandelingen zijn ook beschikbaar in het bos en langs de kraterrand met een gewapende boswachter en Maasai-gids.

Lemala Ngorongoro Tented Camp heeft 9 ruime tenten die zorgvuldig zijn gepositioneerd om privacy te bieden en met minimale impact op de ongerepte bosomgeving. Ze bieden plaats aan twee queensize bedden, en aangezien het 's nachts koel kan worden op de rand van de Ngorongoro-krater, zorgen kleine luxe zoals warme winterdekbedden, warmwaterkruiken en gaskachels voor een comfortabele nachtrust.

Uw verblijf: 2 nachten

Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas

Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas ligt aan de noordoostkust van Zanzibar, dicht bij het Mnemba-atol. De accommodatie ligt op ongeveer 50 km van de internationale luchthaven Abeid Amani Karume.

Het boetiekhotel biedt een selectie van suites en villa's, alle voorzien van airconditioning. Bovendien zijn de kamers uitgerust met comfortabele bedden, gratis Wi-Fi, een eigen badkamer met een douche, een bureau en een zithoek.

Gasten hebben ook toegang tot een eigen restaurant dat voor alle maaltijden zorgt, evenals een licht snackmenu bij de bar bij het zwembad. Extra faciliteiten zijn onder meer een buitenzwembad en een wellnesscentrum, waar gasten kunnen genieten van een traditionele massage met Zanzibar-oliën.

Uw verblijf: 4 nachten

Bestemmingen

Arusha National Park

Dit uitzonderlijk mooie gebied is verdeeld in drie delen: Mt. Meru, de Ngurdoto Crater en de Momela meren. Dit betekent dat er een breed scala van landschappen is. Arusha is niet bekend om zijn grote wilde dieren, maar biedt een breed scala aan kleinere dieren, veel vogels en de adembenemende hoogland Afromontane bossen.

Arusha

De stad Arusha, met een kleine 300.000 inwoners, is gelegen in het noorden van Tanzania op het plateau van de grote Riftvallei, een bergrug die loopt van Syrië tot Mozambique. Arusha staat voornamelijk bekend als uitvalsbasis voor een safari in de Serengeti of Ngorongoro Krater, of een beklimming van de Kilimanjaro. Maar ook kleinere wildparken zoals het Arusha National Park liggen om de hoek.

Arusha wordt ook wel ‘het hart van Afrika’ genoemd omdat de stad precies halverwege Kaapstad en Caïro ligt. De klokkentoren in het centrum zou volgens de locals exáct halverwege deze twee steden staan maar dat is niet waar: het echte ‘halfwegpunt’ ligt 25 kilometer buiten de stad.

Arusha heeft een druk, luidruchting stadscentrum met een diverse markten. Vooral de groenten- en fruitmarkten langs de hoofdstraat (Sokoine Road) zijn altijd druk. Vanwege de vele toeristen die deze regio jaarlijks bezoeken, biedt Arusha een grote diversiteit aan restaurants en eetgelegenheden. Interessant om te bezoeken in Arusha is het National History Museum, met als hoogtepunt de complete vleugel gewijd aan de evolutie van de mens.

In de omgeving van Arusha zit de kostbare steen ‘tanzaniet’ in de grond die veelal wordt gebruikt voor sieraden, zoals ringen en oorbellen. In de Arusha Cultural Heritage Site kun je uitleg krijgen over deze blauw-paarse stenen. Ook vind je hier een verzameling kunstobjecten, kleren, houtsnijwerken en andere producten van de meer dan 120 stammen van Tanzania. Op de bijbehorende overdekte markt zijn ook sieraden en allerlei soorten handwerk en kunst te koop.

Africa

Vast, wild and unpredictable, Africa has always had a rugged mystique, enticing travellers to its tropical jungles, game-rich savannah lands, exquisite beaches and undulating deserts. For many years the continent was ravaged by war and unrest – between indigenous people and colonial powers, as well as internal factions – and there are still certain parts of Africa that are considered no-go zones, but many previously hostile regions have settled into peace and opened up to tourism, providing a brand new set of adventures for the intrepid tourist. From the beaches of Cape Town to the historical ruins of Great Zimbabwe, and the plains of the Serengeti to the coral gardens of the Egyptian coast, Africa offers some of the most striking scenic, natural and cultural attractions in the world.

Tarangire National Park

Het beeld dat u zich zeker blijft herinneren is het Afrikaanse landschap van de reuzen. Een landschap waar grote duizend jaar oude baobabbomen het uitzicht domineren. Maar ook is het Tarangire park een thuis voor de grootste olifantenpopulatie van Noord Tanzania. In de droge periode verdroogt de felle zon het landschap en veranderd de aarde in droge rode stofwolken en het eens zo groene gras wordt zo broos als stro. De Tarangire rivier verschrompeld in het droge seizoen tot een smalle schaduw van haar uitstraling van wat ze is in het natte seizoen. Maar ze wordt overspoeld met wilde dieren. Wanneer er op de vlakten geen water meer te vinden is trekt het wild in grote getale naar de rivier op zoek naar het schaarse water.

Kuddes tot 300 olifanten bewerken de droge rivierbedding op zoek naar ondergrondse stromen, terwijl migrerende gnoes , zebra's, buffels, impala’s en gazellen vechten om een plekje in de steeds kleiner wordende poelen. U vindt hier in het droge seizoen de grootste concentratie van wilde dieren buiten het Serengeti . Een waar walhalla voor de vele roofdieren - en de enige plek in Tanzania, waar in het droge landschap antilopen zoals de oryx en eigenaardige lange hals gerenuk regelmatig worden waargenomen.In de droge maanden tussen juli en november trekken grote groepen zebra’s en gnoes, spiesbokken en andere antilopen door het park op weg naar de groene steppes van het Amboseli park in Kenia.In het noordelijke deel van het park bevinden zich de Silale moerassen die als een waar vogelparadijs te boek staan. De marabou, struisvogel, diverse reigersoorten, bijeneters en neushoornvogels zult u hier kunnen spotten.

Karatu

Reizigers die op weg zijn naar de Serengeti- en Ngorongoro-krater, passeren de stad Karatu in de groene heuvels van de noordelijke hooglanden van Tanzania. Deze kleine, kleurrijke stad, voorgezeten door de torenhoge Ol Deani-vulkaan, dient als een populaire overnachtingsplaats voor bezoekers die de vele wildparken in de omgeving willen verkennen. De stad biedt een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder snuffelen op de bruisende markt, bier proeven bij een lokale brouwerij, een bezoek brengen aan een traditionele woning of een begeleide wandeling maken door het Ngorongoro-bos op zoek naar watervallen en grotten. Of je nu op zoek bent naar culturele reizen, wandel- en fietsmogelijkheden, een kans om te genieten van een authentieke landelijke Tanzania-ervaring, of gewoon een pauze tussen safaritochten door, deze ondergewaardeerde stad heeft genoeg te bieden.

Ngorongoro Region

De Ngorongoro regio is een enorm gebiedt nabij de Ngorongoro krater en vanuit hier kunt u verschillende bijzondere plekken in Tanzania ontdekken zoals de Ngorongoro krater, Lake Natron en Lake Manyara.

Ngorongoro Crater

De Ngorongoro Krater is safari op zijn best en het is niet verwonderlijk dat dit een van Tanzania's belangrijkste toeristische drawcards. Binnenin de krater speelt het dagelijkse wildlife drama zich af omdat grote kuddes zebra's en gnoes in de buurt van leeuwen, luipaarden, olifanten, hyena's en zwarte neushoorns grazen. Buiten de krater leven ook de Masai herders tussen de wilde dieren.

Lake Manyara National Park

Ernest Hemmingway noemde dit het mooiste meer van Afrika en al blijft het altijd lastig vergelijken, dat het tot één van de mooiste meren van het continent gerekend mag worden is absoluut een feit.

Vooral bekend om de hoeveelheid bavianen die hier leven, maar er komen ook nijlpaarden, impalas, wildebeesten giraffen en vele migratie vogels voor.

De natuurpracht en dierenrijkdom van de plek staan garant voor een aantal bijzondere dagen.

Ngorongoro Conservation Area

Het Ngorongoro Conservation Area omvat de beroemde krater en de minder bekende regio's in het noorden zoals de Olduvai Gorge en uitgestrekte graslanden die helemaal naar de Serengeti lopen. De lokale Masai hoeden hun vee en geiten tussen Afrika's beroemde dieren, zoals ze al eeuwen doen.

Serengeti National Park

Tanzania's oudste en meest populaire nationale park (een World Heritage Site) is onlangs uitgeroepen tot een 7e wereldwonder. De Serengeti is bekend om zijn jaarlijkse migratie, wanneer de miljoenen hoeven van ruim honderdduizenden zebra's en Thomson's gazellen zich voegen bij die van de duizenden gnoe’s voor de migratie naar de groene graslanden. Als de migratie voorbij is dan biedt de Serengeti misschien wel de meest sprankelende safari in Afrika. Grote kuddes buffels, kleinere groepen olifanten en giraffen, en duizenden en duizenden elanden, topis, impalas en Grant's gazelles bevolken de eindeloze vlaktes.

Het spektakel van "the hunter en the hunted" domineert in het grootste park van Tanzania. Met zoveel prooidieren op de vlakte is het hier een waar feest voor de roofdieren. In de maanden februari en maart worden de jongen van de gnoes geboren die vaak direct ten prooi vallen aan de hongerige roofdieren.

Maar er is meer in de Serengeti dan grote zoogdieren. Hagedissen en allerlei kruipend gedierte leven rond de oppervlakken van de geïsoleerde granieten koppies van het park. Bijna honderd diverse soorten van de mestkever zijn er, evenals meer dan 500 vogelsoorten, variërend van de buitenmaatse struisvogel tot de bizarre secretaris vogel op het open grasland. In de lucht ziet u de gieren zweven, op zoek naar een gratis maaltijd van eerdere prooien van de roofdieren.

Central Serengeti

Tanzania's oudste en meest populaire nationale park (een World Heritage Site) is onlangs uitgeroepen tot een 7e wereldwonder. De Serengeti is bekend om zijn jaarlijkse migratie, wanneer de miljoenen hoeven van ruim honderdduizenden zebra's en Thomson's gazellen zich voegen bij die van de duizenden gnoe’s voor de migratie naar de groene graslanden. Als de migratie voorbij is dan biedt de Serengeti misschien wel de meest sprankelende safari in Afrika. Grote kuddes buffels, kleinere groepen olifanten en giraffen, en duizenden en duizenden elanden, topis, impalas en Grant's gazelles bevolken de eindeloze vlaktes.

Het spektakel van "the hunter en the hunted" domineert in het grootste park van Tanzania. Met zoveel prooidieren op de vlakte is het hier een waar feest voor de roofdieren. In de maanden februari en maart worden de jongen van de gnoes geboren die vaak direct ten prooi vallen aan de hongerige roofdieren.

Maar er is meer in de Serengeti dan grote zoogdieren. Hagedissen en allerlei kruipend gedierte leven rond de oppervlakken van de geïsoleerde granieten koppies van het park. Bijna honderd diverse soorten van de mestkever zijn er, evenals meer dan 500 vogelsoorten, variërend van de buitenmaatse struisvogel tot de bizarre secretaris vogel op het open grasland. In de lucht ziet u de gieren zweven, op zoek naar een gratis maaltijd van eerdere prooien van de roofdieren.

Noordelijke Serengeti

Samen met het Masai Mara Game Park in Kenia vormt de Serengeti een uniek ecosysteem. De acaciabomen op de eindeloze grasvlakte is het kenmerkende beeld van een Afrikaanse safari. Voeg daar nog de Masai krijgers en hun grazend vee aan toe en het plaatje is compleet. In tegenstelling tot het zuidelijke deel van de Serengeti is het noordelijke deel het hele jaar door groen.

De jaarlijkse migratie van wildebeest (gnoe's) door de Serengeti en Masai Mara is de grootste verplaatsing van landzoogdieren ter wereld. Meer dan een miljoen dieren volgen het patroon van de regens. Tussen juli en oktober bevindt de migratie zich in de noordelijke Serengeti. De bekende scenes van het grootste spektakelstuk van de migratie, het oversteken van de Mara Rivier vindt u hier. Maar dat is niet het enige wild, grote groepen leeuwen, olifanten, giraffes, gazellen en ga zo maar door, dwalen ook over de eindeloze vlaktes.

Matemwe

Sandwiched between tropical greenery and the warm azure waters of the Indian Ocean, remote Matemwe beach is arguably the most enchanting of all the beaches in Zanzibar. Located on the last stretch of sand before the beaches give way to rugged cliffs on the uninhabited north-east coast of the island, Matemwe offers an unspoiled natural landscape, perfect for a relaxing tropical beach holiday. With its lovely shallow lagoon and the coral gardens of the renowned Mnemba Atoll resting just off the coast, Matemwe boasts some of Africa’s most impressive diving and snorkelling sites where you can marvel at the abundance of exotic marine life including colourful reef fish, turtles and many species of dolphin. Above water, visitors can experience a local fishing trip on a traditional dhow, visit nearby markets and villages, or simply kick back under a palm tree and unwind, far from the stresses of the modern world.

Tanzania Coast

Fringing the Indian Ocean, the Tanzanian Coast is known for its picturesque shoreline. Warm waters, endless beaches, coral reefs, lonely dhows, and ancient fishing villages, all epitomise the Tanzanian Coast. This spectacularly scenic stretch of coast boasts a collection of breathtakingly beautiful islands including the world-renowned Zanzibar archipelago and the Mafia islands. Visit the soft white-sand beaches just south of Tanga, enjoy excellent snorkelling and diving along extensive offshore reefs, and blissfully laze in a hammock all day while drinking in the electric blue waters of this pristine coastline. Other popular activities include: exploring the little villages which dot the coastline as well as visiting the variety of marine national parks which are teeming with sea life.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!