Tanzania reis | Rondreis ongerept Zuid-Tanzania

  authentique

  

15-daagse reis door Tanzania

€ 

Vanaf 6.050,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

15-daagse rondreis ongerept Zuid-Tanzania

Een prachtige rondreis door het onbekende en ongerepte zuiden van Tanzania! Omdat de parken zo groot zijn en er relatief weinig bezoekers komen, krijgt u er dat échte bush gevoel van een avonturier, die alleen op pad is in een geïsoleerde streek. De reis verloopt op een rustig tempo en geeft veel ruimte om de parken te ontdekken. Niet alleen vanuit de safarijeep, maar ook wandelend en varend. U bezoekt het grootste wildpark van Tanzania, Selous Game Reserve, waar olifanten, giraffen, nijlpaarden en krokodillen zich rondom de vele rivieren en meren scharen. In het rauwe en woeste Ruaha heeft u grote kans getuige te zijn van een opwindende jacht van een grote kat op zijn prooi. Mukimi en Udzungwa zijn veel kleiner, maar de groene savannes en mysterieuze bossen bieden een enorme verscheidenheid aan flora en fauna. U verblijft in lodges en tentenkampen midden in de natuur, waar regelmatig grotere en kleinere bezoekers uit de dierenwereld binnen komen wandelen. En waar u 's avonds met een drankje bij het kampvuur de belevenissen van de dag deelt. Na afloop van dit avontuur verblijft u nog enkele dagen op het tropische Zanzibar, wat de perfecte afsluiting vormt van een fantastische reis!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Tanzania - Hotel Slipway
Dag 2 - 4 - Safari hoogtepunten in Ruaha National Park - Tandala Safari Camp
Dag 5 - Autorit naar de Udzungwa Mountains - Hondo Hondo Udzungwa Forest Tented Camp
Dag 6 - 7 - Op safari in Mikumi National Park - Mikumi Wildlife Camp
Dag 8 - Autorit naar Selous - Selous Wilderness Camp
Dag 9 - Spot wildlife in Selous Game Reserve - Selous Wilderness Camp
Dag 10 - Wandelsafari door Selous Game Reserve - Selous Wilderness Camp
Dag 11 - 13 - Ontspanning op Zanzibar - Fumba Beach Lodge
Dag 14 - Vertrek vanuit Tanzania

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Tanzania

U stapt aan boord van het vliegtuig naar Tanzania! Na aankomst in Dar es Salaam wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging in Tanzania. Na het ontvangst wordt u naar uw accommodatie gebracht, waar u kunt gaan genieten van een welverdiende nachtrust.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Dar es Salaam (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - 4 - Safari hoogtepunten in Ruaha National Park

U stapt vandaag al vroeg in een klein vliegtuig dat u in anderhalf uur naar Iringa brengt, waar uw chauffeur en gids voor deze reis u verwelkomt. U rijdt vervolgens naar Ruaha National Park en begint meteen aan uw eerste game drive. Het nationale park ligt op een plateau, 1200 meter boven zeespiegel. De temperatuur is hierdoor zo’n 10 graden koeler dan aan de kust.

Ver verscholen van de gebaande paden ligt het grootste nationale park van Tanzania, Ruaha. Dit park behoort tot de beste safariparken van heel Afrika, met hoge concentraties wild terwijl er bijna geen bezoekers zijn. Ruaha behoort samen met Selous tot de mooiste safariparels van het zuidelijke safaricircuit in Tanzania. Maar juist doordat Ruaha meer open is en uitgestrekte vlaktes kent, is het spotten van wildleven en vogels hier gemakkelijker dan in het dichter begroeide Selous. Ruaha wordt gekenmerkt door vele grote groepen olifanten welke charmant langs de rivieroevers passeren. Daarnaast staat Ruaha ook bekend als de thuishaven van de mooiste gazellesoort, de grote koedoe met zijn prachtige spiraalvormige horens. Ook voor vogelliefhebbers is dit een waar paradijs, want er komen hier meer dan 500 verschillende soorten exotische vogels voor.

Geniet de komende dagen volop van safarihoogtepunten in dit schitterende park!

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht naar Iringa

• Privétransfer naar Ruaha National Park

• Safariactiviteiten tijdens uw verblijf

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 5 - Autorit naar de Udzungwa Mountains

De 250 km lange route van vandaag gaat voor een groot gedeelte langs de rivierbedding van de Rufiji rivier. Langs de oevers staan duizenden baobab bomen. Sommige wel met een omtrek/dikte van 15 meter. In de namiddag komt u aan in de Udzungwa bergen, een klein park dat bekend staat om zijn vele endemische planten- en dierensoorten, waaronder verschillende primaten. Het landschap van het Udzungwa National Park is spectaculair, met het regenwoud verspreid over heuvels, valleien en bergen.

Inclusief:

• Privétransfer naar de Udzungwa Mountains

• Overnachting op basis van volpension

Dag 6 - 7 - Op safari in Mikumi National Park

Vandaag gaat u de bergen in. Het Udzungwa park heeft een aantal indrukwekkende watervallen, waaronder de Sanje watervallen, met 170 meter de hoogste waterval in een nationaal park in Tanzania. Een wandeling van zo'n 5 kilometer hier naartoe wordt natuurlijk beloond door een heerlijk verfrissende duik in de poeltjes onderaan de watervallen! Ook kunt u hier genieten van de vele bonte vogels, wel meer dan 400 soorten! In de namiddag rijdt u verder naar Mikumi.

De volgende dag heeft u volledig de tijd om het kleinere wildpark Mikumi te verkennen! Mikumi wordt ook wel "klein Serengeti " genoemd, omdat de lange uitgestrekte savannes overeenkomsten tonen met het bekendere wildpark in noord-Tanzania. Buiten de kenmerkende savannes bestaat Mikumi uit de Mkata uiterwaarden. Deze vlaktes, bezaaid met acacia- en palmbomen, lopen tijdens het regenseizoen onder en nemen de tijd om op te drogen wanneer het droge seizoen aanbreekt. De maanden die hierop volgen (juli t/m februari) staan deze uiterwaarden vol met wildleven die gretig grazen van het (verse) gras. Buiten de gazelles, wrattenzwijnen, giraffen en zebra’s, trekt Mkakta uiteraard ook de jachtdieren aan, waaronder leeuwen, hyena’s en luipaarden. Mikumi heeft verschillende uitkijktorens met mooie uitzichten over het landschap. 

Inclusief:

• Wandeling door Udzungwa park

• Privétransfer naar Mikumi National Park

• Game drives in Mikumi National Park

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 8 - Autorit naar Selous

Vandaag is uw rit een heuse expeditie door de Uluguru Mountains, via Morogoro naar Selous. Het is een prachtige rit die u leidt door rivieren, dorpjes, smalle bruggetjes en het tropische regenwoud van Uluguru Mountains. Uw lunch voor onderweg wordt wederom meegenomen op deze rit die, afhankelijk van het waterpeil, acht tot negen uur duurt. In de late middag komt u aan bij uw lodge in Selous. Een heerlijke douche, dineren onder de sterren en verhalen bij het kampvuur, terwijl in de verte de hyena's lachen en de leeuwen brullen.

Inclusief:

• Privétransfer naar Selous

• Overnachting op basis van volpension

Dag 9 - Spot wildlife in Selous Game Reserve

In de ochtend maakt u uw eerste game drive in Selous Game Reserve, het grootste beschermde natuurreservaat van Tanzania, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het is een ongerept onbewoond gebied groter dan Zwitserland! Glooiende beboste savannes, uitgestrekte grasvlaktes en rotsformaties worden doorkruist door de Rufiji rivier en zijn vele zijrivieren. Met een speciaal aangepaste safari terreinwagen komt u heel dicht bij de fantastische Afrikaanse dierenwereld. U rijdt naar enkele van de meren waar de dieren hun dorst komen lessen en waar de nijlpaarden en krokodillen hun dagen lui in het water doorbrengen. Op de open plekken in het woud kunt u olifanten, gazellen, leeuwen, cheeta’s en zelfs wilde honden ontmoeten.

Inclusief:

• Game drives in Selous

• Overnachting op basis van volpension

Dag 10 - Wandelsafari door Selous Game Reserve

Het belooft andermaal een fantastische dag te worden in Selous! U staat vroeg op voor een avontuurlijke wandelsafari! Onder begeleiding van een ervaren gewapende gids leert u over de flora & fauna en over de wijze waarop de inheemse volkeren leven en overleven in deze wildernis. De gids vertelt veel over de vegetatie en de bijzondere vogels die hier leven. Zwart witte colobus apen slingeren in de bomen. Op open plekken in het woud kunt u zomaar oog in oog staan met een groepje impala’s, maar ook olifanten en soms zelfs roofdieren. Na de lunch maakt u ’s middags nog een game drive op zoek naar nog meer wilde dieren.

In de namiddag maakt u een bootsafari op de Rufiji Rivier. Vanaf het water kunt u prachtige vogels zien, maar ook nijlpaarden, krokodillen, olifanten, giraffen en zebra's. Zie de nijlpaarden vlak bij uw boot en fotografeer de krokodillen die zich op de zandoevers koesteren in de warme zon, met hun bek open waarin vogels de voedselresten tussen hun tanden vandaan pikken. Grotere watervogels speuren langs de oevers van de rivier naar voedsel, aan de zwaaiende rietstengels hangen de kleine ronde nestjes van de gele wever en in de bomen op de steile wanden zit de ijsvogel op uitkijk.

Inclusief:

• Safari activiteiten in Selous

• Overnachting op basis van volpension

Dag 11 - 13 - Ontspanning op Zanzibar

Het safari-gedeelte van uw rondreis door het zuiden van Tanzania is tot een einde gekomen. Het is dan ook tijd voor een aantal dagen ontspanning op het tropische eiland Zanzibar.  U wordt allereerst teruggebracht naar het vliegveld van Dar es Salaam. Vervolgens vliegt u in ongeveer een half uur naar Zanzibar. Na aankomst wordt u opgehaald en naar uw accommodatie voor de komende dagen gebracht. Met haar azuurblauwe zee en parelwitte stranden is Zanzibar de uitgelezen plek om heerlijk te relaxen en de safari’s van de afgelopen dagen op u te laten inwerken.

Inclusief:

• Privétransfer naar Dar es Salaam

• Binnenlandse vlucht naar Zanzibar

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 14 - Vertrek vanuit Tanzania

Uw mooie reis door Tanzania en Zanzibar is tot een einde gekomen. Een transfer brengt u naar de luchthaven waar u de vlucht naar Dar Es Salaam neemt. Hiervandaan neemt u de intercontinentale vlucht naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend arriveert.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Zanzibar - Dar es Salaam - Amsterdam (Economy Class)

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 6.050,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class
• Binnenlandse vlucht naar Ruaha
• Overnachtingen in sfeervolle lodges, tented camps en hotels
• Privésafari van dag 2 tot dag 11 met een Toyota Landcruiser 4x4 onder begeleiding van Engelstalige chauffeur/gids
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Entreegelden nationale parken (campfees, concession fees, parkfees)
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Eventuele verhoging entreegelden nationale parken
• Eventuele vertrekbelasting
• Toeristenbelasting Zanzibar ($1 per persoon per nacht, lokaal te voldoen)
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis ongerept Zuid-Tanzania

Accommodaties

Hotel Slipway

Hotel Slipway is ideaal gelegen op slechts 7 km van het stadscentrum van Dar es Salaam op het chique schiereiland Msasani, direct aan de Indische Oceaan gelegen met uitzicht op de baai van Msasani.  Het hotel biedt een perfecte plek om tot rust te komen tijdens uw overnachting in Dar Es Salaam. 

Uw verblijf: 1 nacht

Tandala Safari Camp

Tandala Safari Camp beschikt over elf ruime, verhoogde, luxe tenten, met een variëteit aan twin of double bed arrangementen. Extra bedden zijn beschikbaar voor kinderen of voor een derde persoon. Alle verlichting wordt verzorgd door 24-uurs zonne-energie en elke tent staat op ten minste acht meter afstand van de volgende, wat afzondering en privacy garandeert. De en suite badkamer aan de achterkant van elke tent is omheind met riet en rotswerk. Warme douches worden verzorgd door zonne-energie. Aan de voorkant van elke kamer is een ruime veranda met comfortabele zitplaatsen, ideaal om in alle privacy te ontspannen en uit te kijken naar wild langs de Mdweka Sand River. Gasten kunnen genieten van de diversiteit aan dieren zoals wrattenzwijn, giraffe, kudu, dikdik, mangoest, bushbok, rietbok, baviaan en Afrikaanse jachthonden. De extra attractie van Tandala is de overvloed aan olifanten die regelmatig komen en gaan, aangetrokken door de waterpoelen.

Uw verblijf: 3 nachten

Hondo Hondo Udzungwa Forest Tented Camp

Udzungwa Forest Tented Camp grenst aan het Udzungwa Mountains National Park, in de Kilombero vallei in het zuiden van Tanzania. De lodge is lokaal bekend als Hondo Hondo wat neushoornvogel betekent in het Swahili, dit omdat er een aantal van de opmerkelijke vogels in dit gebied wonen.Dit weelderige groene terrein van het kamp ligt op de grens van een ongerepte regenwoud, en biedt een prachtig uitzicht op het kronendak. Elke avond bij zonsondergang vliegen een aantal verschillende soorten neushoornvogels in grote aantallen over de bosrand om neer te strijken in de bomen langs de grenzen van het regenwoud.

Pack for a purpose
Udzungwa Forest Tented Camp is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Udzungwa Forest Tented Camp:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/tanzania/udzungwa-forest-tented-camp/

Uw verblijf: 1 nacht

Mikumi Wildlife Camp

Mikumi Wildlife Camp is gelegen in het hart van het Mikumi National Park en biedt een handige tussenstop voor reizigers. De accommodatie van het kamp biedt een eigen badkamer en grote veranda's. De faciliteiten zijn een woonkamer, eethoek, een bar met uitzicht op de waterput, een sprankelend zwembad en uitgestrekte tuinen. Tal van diersoorten zoals de leeuwen, olifanten, buffels en giraffen zijn regelmatig te zien in het gebied en vogel liefhebbers zullen genieten van het bekijken van meer dan 400 vogelsoorten.

Uw verblijf: 2 nachten

Selous Wilderness Camp

Selous Wilderness Camp ligt aan de oevers van de prachtige Rufiji-rivier. Het camp biedt gasten rustige loungeruimtes en eetgedeeltes. Het kamp is ontworpen om in de natuurlijke omgeving te passen en biedt uitzicht op de Rufiji en de natuur van de Selous Game Reserve. Zeven ruime tenten met eigen badkamer overdekt door uitgestrekte makuti-daken, biedt u een comfort. De tenten zijn traditioneel ingericht en beschikken over ventilatoren. Buiten kunt u genieten van het uitzicht op de stoelen, wuivende hangmatten en traditionele banken aan de rand van de rivier. Het diner wordt geserveerd op verschillende locaties, zoals de droge rivierbedding tijdens het droge seizoen, bij het zwembad, in de bush of in het binnen diner gedeelte.

Uw verblijf: 3 nachten

Fumba Beach Lodge

Fumba Beach Lodge ligt aan een van de mooiste en meest afgelegen stranden van Zanzibar. Het is een luxe en vredige plek met een perfecte mix van informele elegantie en een vriendelijke, eersteklas service.

26 witte bungalows in Zanzibari-stijl met eigen veranda liggen verspreid over het strand en bieden een fijn uitzicht op de Indische Oceaan. De Lodge ligt slechts 30 minuten ten zuidwesten van de historische hoofdstad Stone Town van Zanzibar, ver weg van de drukke toeristische gebieden op een schiereiland zonder andere hotels in de omgeving. Drie natuurlijk gevormde baaien beschermen de stranden rond de lodge en bieden afzondering en rust voor alle gasten.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Selous Game Reserve

De afgelegen en weinig bezochte Selous Game Reserve beslaat meer dan 5% van de totale oppervlakte van Tanzania. Met een grootte van 55.000 vierkante kilometer is de reserve bijna twee keer zo groot als België en vier keer groter dan de beroemde Serengeti in het noorden.
The Great Rufiji rivier en haar zijrivieren zijn de levensaderen van het reservaat. Vanwege de omvang en de grote afstand, heeft het reservaat meer dan 2100 soorten planten, 350 soorten vogels, 60.000 olifanten, 108.000 buffels en een geschatte 1300 van 's werelds ruwweg 4.000 resterende zeldzame wilde honden, waardoor de gasten de gelegenheid krijgen om al deze exotische dieren te bekijken in echte ongerepte wildernis.

Zanzibar

Het eiland is het bekendst om haar hagelwitte stranden, in het bijzonder die langs de noord- en oostkust. Ook biedt het eiland uitstekende mogelijkheden om te duiken en ook om aan diepzee visserij te doen. Zanzibar is één van de mooiste duikstreken van de Indische Oceaan met mooie koraalriffen. Voor de liefhebbers zijn er mogelijkheden om walvishaaien te zien of om met dolfijnen te zwemmen. Ook is een boottocht met een traditionele dhow een bijzondere ervaring.

Het culturele hart van het eiland is de oude stad, Stone Town met een doolhof van nauwe steegjes, levendige bazaars, moskeeën en sierlijke Arabische huizen. Hier kunt u de charmante boetieks, bars en restaurants ontdekken.

Dar es Salaam

Dar es Salaam is de hoofdstad van Tanzania Het tevens de grootste stad en belangrijkste haven, een situatie die dateert uit de koloniale tijd. De duidelijk Afrikaanse, kleurrijke markten zijn zeker een bezoekje waard en er zij nog steeds zowel Duitse en Britse invloed te zien in de architectuur in de stad.

Ruaha National Park

Naar aanleiding van de recente uitbreiding is Ruaha op dit moment het grootste nationale park van Oost-Afrika en de op een na grootste op het Afrikaanse continent. Het is ook Tanzania's meest omvangrijke olifanten gebied en ook de thuisbasis van een overvloed aan vogelsoorten, waaronder ijsvogels, plevieren, zilverreigers, neushoornvogels en sunbirds. Krokodillen en nijlpaarden leven in de Great Ruaha rivier, die langs de oostelijke grens van het park stroomt. In het droge seizoen tussen juli en november, gaan dieren massaal op zoek naar de laatst overgebleven waterbronnen, een uitzonderlijke wildlife spektakel.

Udzungwa Mountains National Park

Udzungwa Mountains National Park beschikt over een breed scala van natuurlijke habitats zoals tropisch regenwoud, bergbossen, miombo bossen, grasland en steppe. Deze enorme uitgestrektheid van ongerepte wildernis dient als habitat voor meer dan 400 diersoorten. Deze zijn onder andere: olifant, buffel, leeuw, luipaard, Afrikaanse wilde hond en een verscheidenheid aan vogels. U kunt hier goed rond wandelen want het park is alleen te voet bereikbaar. De meest voorkomende wandeling is de Sanje Watervallen trail die ongeveer vier uur in beslag neemt, de bezoekers kunnen zwemmen in de verfrissende dompelbaden aan de onderkant van een indrukwekkende 170 meter lange waterval. Door de ongelooflijke diversiteit van tropische flora en fauna heeft het park de erkenning Ecoregion of Global Critical Importance van het World Wildlife Fund verdiend, net zoals de World Biodiversity Hotspot.

Mikumi National Park

Mikumi ligt slechts 300 kilometer van de hoofdstad en is een van Tanzania'a meest toegankelijke nationale park, bestaande uit laaggelegen wetlands met bergen aan beide zijden. Een diverse scala van wilde dieren leeft in dit 3230 vierkante kilometer grote gebied, waaronder leeuwen, buffels, bok, civet, krokodillen, slangen, hagedissen, nijlpaarden, zebra's en zelfs wilde honden, die erg weinig te zien zijn in andere delen van het continent.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!