Tanzania reis | Rondreis ongerept Zuid-Tanzania

  authentique

  

15-daagse reis door Tanzania

€ 

Vanaf 5.495,- p.p.

15-daagse rondreis ongerept Zuid-Tanzania

Een prachtige rondreis door het onbekende en ongerepte zuiden van Tanzania! Omdat de parken zo groot zijn en er relatief weinig bezoekers komen, krijgt u er dat échte bush gevoel van een avonturier, die alleen op pad is in een geïsoleerde streek. De reis verloopt op een rustig tempo en geeft veel ruimte om de parken te ontdekken. Niet alleen vanuit de safarijeep, maar ook wandelend en varend. U bezoekt het grootste wildpark van Tanzania, Selous Game Reserve, waar olifanten, giraffen, nijlpaarden en krokodillen zich rondom de vele rivieren en meren scharen. In het rauwe en woeste Ruaha heeft u grote kans getuige te zijn van een opwindende jacht van een grote kat op zijn prooi. Mukimi en Udzungwa zijn veel kleiner, maar de groene savannes en mysterieuze bossen bieden een enorme verscheidenheid aan flora en fauna. U verblijft in lodges en tentenkampen midden in de natuur, waar regelmatig grotere en kleinere bezoekers uit de dierenwereld binnen komen wandelen. En waar u 's avonds met een drankje bij het kampvuur de belevenissen van de dag deelt. Na afloop van dit avontuur verblijft u nog enkele dagen op het tropische Zanzibar, wat de perfecte afsluiting vormt van een fantastische reis!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Tanzania - Hotel Slipway
Dag 2 - 4 - Safari hoogtepunten in Ruaha National Park - Tandala Safari Camp
Dag 5 - Autorit naar de Udzungwa Mountains - Hondo Hondo Udzungwa Forest Tented Camp
Dag 6 - 7 - Op safari in Mikumi National Park - Mikumi Wildlife Camp
Dag 8 - Autorit naar Selous - Selous Wilderness Camp
Dag 9 - Spot wildlife in Selous Game Reserve - Selous Wilderness Camp
Dag 10 - Wandelsafari door Selous Game Reserve - Selous Wilderness Camp
Dag 11 - 13 - Ontspanning op Zanzibar - Fumba Beach Lodge
Dag 14 - Vertrek vanuit Tanzania

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Tanzania

U stapt aan boord van het vliegtuig naar Tanzania! Na aankomst in Dar es Salaam wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging in Tanzania. Na het ontvangst wordt u naar uw accommodatie gebracht, waar u kunt gaan genieten van een welverdiende nachtrust.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Dar es Salaam (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - 4 - Safari hoogtepunten in Ruaha National Park

U stapt vandaag al vroeg in een klein vliegtuig dat u in anderhalf uur naar Iringa brengt, waar uw chauffeur en gids voor deze reis u verwelkomt. U rijdt vervolgens naar Ruaha National Park en begint meteen aan uw eerste game drive. Het nationale park ligt op een plateau, 1200 meter boven zeespiegel. De temperatuur is hierdoor zo’n 10 graden koeler dan aan de kust.

Ver verscholen van de gebaande paden ligt het grootste nationale park van Tanzania, Ruaha. Dit park behoort tot de beste safariparken van heel Afrika, met hoge concentraties wild terwijl er bijna geen bezoekers zijn. Ruaha behoort samen met Selous tot de mooiste safariparels van het zuidelijke safaricircuit in Tanzania. Maar juist doordat Ruaha meer open is en uitgestrekte vlaktes kent, is het spotten van wildleven en vogels hier gemakkelijker dan in het dichter begroeide Selous. Ruaha wordt gekenmerkt door vele grote groepen olifanten welke charmant langs de rivieroevers passeren. Daarnaast staat Ruaha ook bekend als de thuishaven van de mooiste gazellesoort, de grote koedoe met zijn prachtige spiraalvormige horens. Ook voor vogelliefhebbers is dit een waar paradijs, want er komen hier meer dan 500 verschillende soorten exotische vogels voor.

Geniet de komende dagen volop van safarihoogtepunten in dit schitterende park!

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht naar Iringa

• Privétransfer naar Ruaha National Park

• Safariactiviteiten tijdens uw verblijf

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 5 - Autorit naar de Udzungwa Mountains

De 250 km lange route van vandaag gaat voor een groot gedeelte langs de rivierbedding van de Rufiji rivier. Langs de oevers staan duizenden baobab bomen. Sommige wel met een omtrek/dikte van 15 meter. In de namiddag komt u aan in de Udzungwa bergen, een klein park dat bekend staat om zijn vele endemische planten- en dierensoorten, waaronder verschillende primaten. Het landschap van het Udzungwa National Park is spectaculair, met het regenwoud verspreid over heuvels, valleien en bergen.

Inclusief:

• Privétransfer naar de Udzungwa Mountains

• Overnachting op basis van volpension

Dag 6 - 7 - Op safari in Mikumi National Park

Vandaag gaat u de bergen in. Het Udzungwa park heeft een aantal indrukwekkende watervallen, waaronder de Sanje watervallen, met 170 meter de hoogste waterval in een nationaal park in Tanzania. Een wandeling van zo'n 5 kilometer hier naartoe wordt natuurlijk beloond door een heerlijk verfrissende duik in de poeltjes onderaan de watervallen! Ook kunt u hier genieten van de vele bonte vogels, wel meer dan 400 soorten! In de namiddag rijdt u verder naar Mikumi.

De volgende dag heeft u volledig de tijd om het kleinere wildpark Mikumi te verkennen! Mikumi wordt ook wel "klein Serengeti " genoemd, omdat de lange uitgestrekte savannes overeenkomsten tonen met het bekendere wildpark in noord-Tanzania. Buiten de kenmerkende savannes bestaat Mikumi uit de Mkata uiterwaarden. Deze vlaktes, bezaaid met acacia- en palmbomen, lopen tijdens het regenseizoen onder en nemen de tijd om op te drogen wanneer het droge seizoen aanbreekt. De maanden die hierop volgen (juli t/m februari) staan deze uiterwaarden vol met wildleven die gretig grazen van het (verse) gras. Buiten de gazelles, wrattenzwijnen, giraffen en zebra’s, trekt Mkakta uiteraard ook de jachtdieren aan, waaronder leeuwen, hyena’s en luipaarden. Mikumi heeft verschillende uitkijktorens met mooie uitzichten over het landschap. 

Inclusief:

• Wandeling door Udzungwa park

• Privétransfer naar Mikumi National Park

• Game drives in Mikumi National Park

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 8 - Autorit naar Selous

Vandaag is uw rit een heuse expeditie door de Uluguru Mountains, via Morogoro naar Selous. Het is een prachtige rit die u leidt door rivieren, dorpjes, smalle bruggetjes en het tropische regenwoud van Uluguru Mountains. Uw lunch voor onderweg wordt wederom meegenomen op deze rit die, afhankelijk van het waterpeil, acht tot negen uur duurt. In de late middag komt u aan bij uw lodge in Selous. Een heerlijke douche, dineren onder de sterren en verhalen bij het kampvuur, terwijl in de verte de hyena's lachen en de leeuwen brullen.

Inclusief:

• Privétransfer naar Selous

• Overnachting op basis van volpension

Dag 9 - Spot wildlife in Selous Game Reserve

In de ochtend maakt u uw eerste game drive in Selous Game Reserve, het grootste beschermde natuurreservaat van Tanzania, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het is een ongerept onbewoond gebied groter dan Zwitserland! Glooiende beboste savannes, uitgestrekte grasvlaktes en rotsformaties worden doorkruist door de Rufiji rivier en zijn vele zijrivieren. Met een speciaal aangepaste safari terreinwagen komt u heel dicht bij de fantastische Afrikaanse dierenwereld. U rijdt naar enkele van de meren waar de dieren hun dorst komen lessen en waar de nijlpaarden en krokodillen hun dagen lui in het water doorbrengen. Op de open plekken in het woud kunt u olifanten, gazellen, leeuwen, cheeta’s en zelfs wilde honden ontmoeten.

Inclusief:

• Game drives in Selous

• Overnachting op basis van volpension

Dag 10 - Wandelsafari door Selous Game Reserve

Het belooft andermaal een fantastische dag te worden in Selous! U staat vroeg op voor een avontuurlijke wandelsafari! Onder begeleiding van een ervaren gewapende gids leert u over de flora & fauna en over de wijze waarop de inheemse volkeren leven en overleven in deze wildernis. De gids vertelt veel over de vegetatie en de bijzondere vogels die hier leven. Zwart witte colobus apen slingeren in de bomen. Op open plekken in het woud kunt u zomaar oog in oog staan met een groepje impala’s, maar ook olifanten en soms zelfs roofdieren. Na de lunch maakt u ’s middags nog een game drive op zoek naar nog meer wilde dieren.

In de namiddag maakt u een bootsafari op de Rufiji Rivier. Vanaf het water kunt u prachtige vogels zien, maar ook nijlpaarden, krokodillen, olifanten, giraffen en zebra's. Zie de nijlpaarden vlak bij uw boot en fotografeer de krokodillen die zich op de zandoevers koesteren in de warme zon, met hun bek open waarin vogels de voedselresten tussen hun tanden vandaan pikken. Grotere watervogels speuren langs de oevers van de rivier naar voedsel, aan de zwaaiende rietstengels hangen de kleine ronde nestjes van de gele wever en in de bomen op de steile wanden zit de ijsvogel op uitkijk.

Inclusief:

• Safari activiteiten in Selous

• Overnachting op basis van volpension

Dag 11 - 13 - Ontspanning op Zanzibar

Het safari-gedeelte van uw rondreis door het zuiden van Tanzania is tot een einde gekomen. Het is dan ook tijd voor een aantal dagen ontspanning op het tropische eiland Zanzibar.  U wordt allereerst teruggebracht naar het vliegveld van Dar es Salaam. Vervolgens vliegt u in ongeveer een half uur naar Zanzibar. Na aankomst wordt u opgehaald en naar uw accommodatie voor de komende dagen gebracht. Met haar azuurblauwe zee en parelwitte stranden is Zanzibar de uitgelezen plek om heerlijk te relaxen en de safari’s van de afgelopen dagen op u te laten inwerken.

Inclusief:

• Privétransfer naar Dar es Salaam

• Binnenlandse vlucht naar Zanzibar

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 14 - Vertrek vanuit Tanzania

Uw mooie reis door Tanzania en Zanzibar is tot een einde gekomen. Een transfer brengt u naar de luchthaven waar u de vlucht naar Dar Es Salaam neemt. Hiervandaan neemt u de intercontinentale vlucht naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend arriveert.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Zanzibar - Dar es Salaam - Amsterdam (Economy Class)

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 5.495,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class
• Binnenlandse vlucht naar Ruaha
• Overnachtingen in sfeervolle lodges, tented camps en hotels
• Privésafari van dag 2 tot dag 11 met een Toyota Landcruiser 4x4 onder begeleiding van Engelstalige chauffeur/gids
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Entreegelden nationale parken (campfees, concession fees, parkfees)
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Eventuele verhoging entreegelden nationale parken
• Eventuele vertrekbelasting
• Toeristenbelasting Zanzibar ($1 per persoon per nacht, lokaal te voldoen)
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis ongerept Zuid-Tanzania

Accommodaties

Hotel Slipway

Hotel Slipway is ideaal gelegen op slechts 7 km van het stadscentrum van Dar es Salaam op het chique schiereiland Msasani, direct aan de Indische Oceaan gelegen met uitzicht op de baai van Msasani.  Het hotel biedt een perfecte plek om tot rust te komen tijdens uw overnachting in Dar Es Salaam. 

Uw verblijf: 1 nacht

Tandala Safari Camp

Tandala Safari Camp features eleven spacious, elevated, luxury tents, offering a variety of twin or double bed arrangements. Extra beds are available for children or to accommodate a third person. All lighting is provided by 24 hour solar and each tent stands at least eight meters away from the next, ensuring seclusion and privacy. The en suite bathroom at the back of each tent is enclosed in thatch and rock work. Hot showers are provided by solar. At the front of each room is a sizable veranda with comfortable seating, ideal for relaxing in private to watch out for game along the Mdweka Sand River. Guests can enjoy the diversity of animals such as warthog, giraffe, kudu, dikdik, mongoose, bushbuck, reedbuck, baboon and African hunting dogs. The added attraction at Tandala is the abundance of elephants that come and go regularly, attracted by the water holes.

Uw verblijf: 3 nachten

Hondo Hondo Udzungwa Forest Tented Camp

Udzungwa Forest Tented Camp grenst aan het Udzungwa Mountains National Park, in de Kilombero vallei in het zuiden van Tanzania. De lodge is lokaal bekend als Hondo Hondo wat neushoornvogel betekent in het Swahili, dit omdat er een aantal van de opmerkelijke vogels in dit gebied wonen.Dit weelderige groene terrein van het kamp ligt op de grens van een ongerepte regenwoud, en biedt een prachtig uitzicht op het kronendak. Elke avond bij zonsondergang vliegen een aantal verschillende soorten neushoornvogels in grote aantallen over de bosrand om neer te strijken in de bomen langs de grenzen van het regenwoud.

Uw verblijf: 1 nacht

Mikumi Wildlife Camp

Mikumi Wildlife Camp is gelegen in het hart van het Mikumi National Park en biedt een handige tussenstop voor reizigers. De accommodatie van het kamp biedt een eigen badkamer en grote veranda's. De faciliteiten zijn een woonkamer, eethoek, een bar met uitzicht op de waterput, een sprankelend zwembad en uitgestrekte tuinen. Tal van diersoorten zoals de leeuwen, olifanten, buffels en giraffen zijn regelmatig te zien in het gebied en vogel liefhebbers zullen genieten van het bekijken van meer dan 400 vogelsoorten.

Uw verblijf: 2 nachten

Selous Wilderness Camp

Selous Wilderness Camp ligt aan de oevers van de prachtige Rufiji-rivier. Het camp biedt gasten rustige loungeruimtes en eetgedeeltes. Het kamp is ontworpen om in de natuurlijke omgeving te passen en biedt uitzicht op de Rufiji en de natuur van de Selous Game Reserve. Zeven ruime tenten met eigen badkamer overdekt door uitgestrekte makuti-daken, biedt u een comfort. De tenten zijn traditioneel ingericht en beschikken over ventilatoren. Buiten kunt u genieten van het uitzicht op de stoelen, wuivende hangmatten en traditionele banken aan de rand van de rivier. Het diner wordt geserveerd op verschillende locaties, zoals de droge rivierbedding tijdens het droge seizoen, bij het zwembad, in de bush of in het binnen diner gedeelte.

Uw verblijf: 3 nachten

Fumba Beach Lodge

Fumba Beach Lodge ligt aan een van de mooiste en meest afgelegen stranden van Zanzibar. Het is een luxe en vredige plek met een perfecte mix van informele elegantie en een vriendelijke, eersteklas service.

26 witte bungalows in Zanzibari-stijl met eigen veranda liggen verspreid over het strand en bieden een fijn uitzicht op de Indische Oceaan. De Lodge ligt slechts 30 minuten ten zuidwesten van de historische hoofdstad Stone Town van Zanzibar, ver weg van de drukke toeristische gebieden op een schiereiland zonder andere hotels in de omgeving. Drie natuurlijk gevormde baaien beschermen de stranden rond de lodge en bieden afzondering en rust voor alle gasten.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Selous Game Reserve

De afgelegen en weinig bezochte Selous Game Reserve beslaat meer dan 5% van de totale oppervlakte van Tanzania. Met een grootte van 55.000 vierkante kilometer is de reserve bijna twee keer zo groot als België en vier keer groter dan de beroemde Serengeti in het noorden.
The Great Rufiji rivier en haar zijrivieren zijn de levensaderen van het reservaat. Vanwege de omvang en de grote afstand, heeft het reservaat meer dan 2100 soorten planten, 350 soorten vogels, 60.000 olifanten, 108.000 buffels en een geschatte 1300 van 's werelds ruwweg 4.000 resterende zeldzame wilde honden, waardoor de gasten de gelegenheid krijgen om al deze exotische dieren te bekijken in echte ongerepte wildernis.

Dar es Salaam

Dar es Salaam is de hoofdstad van Tanzania Het tevens de grootste stad en belangrijkste haven, een situatie die dateert uit de koloniale tijd. De duidelijk Afrikaanse, kleurrijke markten zijn zeker een bezoekje waard en er zij nog steeds zowel Duitse en Britse invloed te zien in de architectuur in de stad.

Tanzania Coast

Fringing the Indian Ocean, the Tanzanian Coast is known for its picturesque shoreline. Warm waters, endless beaches, coral reefs, lonely dhows, and ancient fishing villages, all epitomise the Tanzanian Coast. This spectacularly scenic stretch of coast boasts a collection of breathtakingly beautiful islands including the world-renowned Zanzibar archipelago and the Mafia islands. Visit the soft white-sand beaches just south of Tanga, enjoy excellent snorkelling and diving along extensive offshore reefs, and blissfully laze in a hammock all day while drinking in the electric blue waters of this pristine coastline. Other popular activities include: exploring the little villages which dot the coastline as well as visiting the variety of marine national parks which are teeming with sea life.

Africa

Vast, wild and unpredictable, Africa has always had a rugged mystique, enticing travellers to its tropical jungles, game-rich savannah lands, exquisite beaches and undulating deserts. For many years the continent was ravaged by war and unrest – between indigenous people and colonial powers, as well as internal factions – and there are still certain parts of Africa that are considered no-go zones, but many previously hostile regions have settled into peace and opened up to tourism, providing a brand new set of adventures for the intrepid tourist. From the beaches of Cape Town to the historical ruins of Great Zimbabwe, and the plains of the Serengeti to the coral gardens of the Egyptian coast, Africa offers some of the most striking scenic, natural and cultural attractions in the world.

Ruaha National Park

Naar aanleiding van de recente uitbreiding is Ruaha op dit moment het grootste nationale park van Oost-Afrika en de op een na grootste op het Afrikaanse continent. Het is ook Tanzania's meest omvangrijke olifanten gebied en ook de thuisbasis van een overvloed aan vogelsoorten, waaronder ijsvogels, plevieren, zilverreigers, neushoornvogels en sunbirds. Krokodillen en nijlpaarden leven in de Great Ruaha rivier, die langs de oostelijke grens van het park stroomt. In het droge seizoen tussen juli en november, gaan dieren massaal op zoek naar de laatst overgebleven waterbronnen, een uitzonderlijke wildlife spektakel.

Udzungwa Mountains National Park

Udzungwa Mountains National Park beschikt over een breed scala van natuurlijke habitats zoals tropisch regenwoud, bergbossen, miombo bossen, grasland en steppe. Deze enorme uitgestrektheid van ongerepte wildernis dient als habitat voor meer dan 400 diersoorten. Deze zijn onder andere: olifant, buffel, leeuw, luipaard, Afrikaanse wilde hond en een verscheidenheid aan vogels. U kunt hier goed rond wandelen want het park is alleen te voet bereikbaar. De meest voorkomende wandeling is de Sanje Watervallen trail die ongeveer vier uur in beslag neemt, de bezoekers kunnen zwemmen in de verfrissende dompelbaden aan de onderkant van een indrukwekkende 170 meter lange waterval. Door de ongelooflijke diversiteit van tropische flora en fauna heeft het park de erkenning Ecoregion of Global Critical Importance van het World Wildlife Fund verdiend, net zoals de World Biodiversity Hotspot.

Morogoro Region

Set in the eastern part of Tanzania, the Morongo region is home to the county’s largest city which serves as its the economic and transport centre. It is known for its wild landscapes and abundant wildlife. Visitors can learn about the fascinating cultural heritage and conservation of the region at Chilunga Cultural Tourism, a programme run by Chilunga Nature Conservators. Visit local villages to share cultural experiences with the local people, hike the network of trails that traverse the Uluguru mountains and spot wildlife in the Mikumi National Park.

Mikumi National Park

Mikumi ligt slechts 300 kilometer van de hoofdstad en is een van Tanzania'a meest toegankelijke nationale park, bestaande uit laaggelegen wetlands met bergen aan beide zijden. Een diverse scala van wilde dieren leeft in dit 3230 vierkante kilometer grote gebied, waaronder leeuwen, buffels, bok, civet, krokodillen, slangen, hagedissen, nijlpaarden, zebra's en zelfs wilde honden, die erg weinig te zien zijn in andere delen van het continent.

Nyerere National Park

Tanzania's nieuw opgerichte Nyerere National Park, dat deel uitmaakt van het Selous Game Reserve, is het grootste nationale park van Afrika. Het Nyerere National Park strekt zich uit over een indrukwekkende 30.893 vierkante kilometer en herbergt enkele van 's werelds grootste concentraties wilde dieren. De diversiteit en enorme hoeveelheid dieren trekt bezoekers van over de hele wereld. Bezoekers kunnen zich verheugen op het spotten van een brede verzameling van veel voorkomende en zeldzame soorten, waaronder de beroemde Big Five, enkele zeldzame soorten antilopen zoals Roan Antelope en grote concentraties olifanten en nijlpaarden. Mis deze kans niet om te genieten van een boot-safari op de Rufiji-rivier die rijk is aan dieren, de zeldzame Afrikaanse wilde hond te spotten en te genieten van een begeleide wandelsafari.

Fumba

Fumba is a village on the Tanzanian island of Unguja, the largest and most populated island of the Zanzibar Archipelago. The village is located just 30 minutes southwest of the historic capital of Stone Town at the end of the Fumba Peninsula on one of Zanzibar’s most secluded beaches, overlooking the Menai Bay. The peninsula, a designated area of outstanding natural beauty by the World Wildlife Federation, forms a significant part of the Menai Bay Conservation Area, an impressive marine haven with pristine and colourful coral reef systems and abundant sea life. The village is complimented by the exceptional Fumba Beach Lodge, known for its privacy and tranquillity.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!