unique

Petrel cruise

Offerteaanvraag

Heeft u een vraag?

< Voorbeeldreizen

Programma

 • Dag 1 tot en met 2 Quito
  Dag 1

  Per intercontinentale vlucht komt u aan in Quito. U start uw reis in deze in de Andes gelegen hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst heeft u een ontmoeting met een representant van onze lokale vertegenwoordiging, welke u de benodigde informatie en vouchers overhandigd. Een transfer brengt u naar het hotel waar u de komende nachten zal verblijven. U verblijft deze nachten in Casa Gangotena, een gezellige Bed and Breakfast in het koloniale centrum van de stad.

  Inclusief:

  • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Quito

  • Meet & Greet op de luchthaven

  • Privétransfer naar uw hotel

  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 2

  De volgende dag neemt een Engelssprekende gids u mee langs een aantal van de mooiste plekken van Quito! Na de wandeling door Quito zult u lunchen in het Theatrum restaurant. Dit restaurant is gelegen in het Sucre nationaal theatergebouw op een bekend plein in Quito. Hier geniet u van de Ecuadoriaanse keuken en goede wijnen.

  Inclusief:

  • Quito Walking Tour

  • Lunch in het Theatrum restaurant

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 3 tot en met 9
  Dag 3

  Een transfer brengt u naar de luchthaven van Quito vanwaar u middels een binnenlandse vlucht naar de Galapagos Eilanden vliegt. Een transfer brengt u naar de haven, waar u aan boord gaat van de Petrel Luxury. De komende dagen staan in het teken van de Galapagos archipel. De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuatoriaanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.

  Aan boord krijgt u een korte introductie met informatie over het schip en het eiland San Cristobal. In de middag bezoekt u het Interpretation Center. Hier vindt u een aantal tentoonstellingen over de geschiedenis en de biodiversiteit van de Galapagos eilanden. Hierna zult u leren over de Galapagosreuzeschilpadden in het nationaal park. Hier vindt u de schilpadden maar ook verschillende vogels. Na de excursies zult u aan boord gaan waar u wordt welkom geheten door de bemanning en zult afvaren. U vaart 's nachts naar uw volgende bestemming.

  Inclusief:

  • Privétransfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Quito - San Cristobal

  • Zeven overnachtingen Petrel Luxury cruise op basis van Vol Pension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

  • Bezoek Interpretation Center

  Dag 4

  Vandaag bezoekt u Espanola Island. Uw eerst stop is Gardner Bay aan het oosten van het eiland. Hier vindt u verschillende vogels en zeeleuwen. De rotstige kust maakt dit een goede plek om te snorkelen en duiken. U kunt hier verschillende activiteiten ondernemen zoals snorkelen, een boottocht met een kleine boot, een kayak tocht of een korte wandeling van een kilometer langs de kust. Hierna bezoekt u Osborn Islet waar u, nadat u aan wal komt, een wandeling kan maken langs het witte strand waar vele zeeleuwen aan het luieren zijn in de zon. U kunt het water induiken om te zwemmen met de jonge zeeleuwen. Na de lunch brengt u een bezoek aan Suarez Point, een buitengewone plek voor wildlife. Hier maakt u een wandelingen om de vele verschillende dieren te zien. Na deze bijzondere dag zult u terugkeren aan boord voor uw diner.

  Inclusief:

  • Excursie Gardner Bay

  • Wandelexcursie Osborn Islet

  • Wandelexcursie Suarez Point

  Dag 5

  Uw eerste stop op Floreana Island is Cormorant Point, waar een zoutwater lagoon vele flamingo's aantrekt. U maakt een wandeling om dit te bekijken. u zult tevens langs de 'Green Beach' en de 'Four Sand Beach' komen. Hierna maakt u een snorkelexcursie op een van de beste snorkelplekken van de Galapagos, Devil's Crown. Door erosie ligt de krater van deze voormalige vulkaan gedeeltelijk onderwater, alleen de noordelijke en de zuiderlijke zijde van de krater steken uit het water. Het koraalrif in het midden trekt veel mariene leven aan en kunt hier genieten van de verscheidenheid van het mariene leven. Na de lunch aan boord zult u een bezoek brengen aan Post Office Bay, waar u de bekende oude postbus vindt.

  Inclusief:

  • Wandelexcursie Cormorant Point

  • Snorkelexcursie Devil's Crown

  • Bezoek Post Office Bay

  Dag 6

  Vandaag brengt u een bezoek aan het Charles Darwin Station. In dit centrum leven vele soorten schilpadden gezamenlijk. Ook zorgt een organisatie voor wetenschappelijke benadering voor het behoud van de Galapagos en de wildlife. 's Middags bezoekt u de hooglanden van Santa Cruz. U maakt een wandeling over een pad vanwaar u de heuvels, vulkanen en wildlife goed kunt zien. Dit gebied herbergt veel reuzeschildpadden en verschillende soorten vogels en eenden.

  Inclusief:

  • Excursie Charles Darwin Station

  • Wandelexcursie hooglanden Santa Cruz

  Dag 7

  De volgende stop is Sullivan Bay op Santiago Island. Het gebied is bedekt met Pahoehoe lavastromen gecombineerd met A'A lava. Het was 200 jaar geleden erg actief, wat geologisch erg jong is. De gevormde magma is plat, maar de beweging van de ondergrondse lava, de snelle koeling en andere uitbarstingen leidden tot verschillende breuken op vele plaatsen. U maakt een wandeling om de omgeving te zien. Na de lunch aan boord bezoekt u het kleine Bartolome eiland, waar u de beroemde Pinnacle Rock vindt. Bartolome bestaat uit een uitgestorven vulkaan met een verscheidenheid aan rode, oranje, zwarte en zelfs groene vulkanische formaties. Een trap leidt naar de top van de vulkaan, met een het beste uitzicht op de eilanden. Het strand is perfect voor snorkelen en mogelijke waarnemingen van de Galapagospinguïn.

  Inclusief:

  • Wandelexcursie Sullivan Bay

  • Wandelexcursie Bartolome eiland

  Dag 8

  Genovesa is een van de meest vergelegen eilanden van het Galapagos archipel en de lange trip meer dan waard. Na het ontbijt zult u aanmeren bij het verlaten strand van Darwin Bay, waar een gids u meeneemt voor een wandeling. Daarna zult u terug aan boord gaan van waar u een snorkel activiteit maakt. Rond lunchtijd zult u verder varen naar de ingang van de caldera waar u Prince Philip's Steps bezoekt.

  Inclusief:

  • Excursie Darwin Bay en Prince Philip's Steps op Genovesa eiland

  Dag 9

  U vaart terug richting Santiago. Hier bezoekt u verschillende plekken. De eerste stop is Puerto Egas met zwarte stranden, ooit een kleine zoutmijn in de jaren 60. Daarna bezoekt u Espumilla Beach wat een populaire plek is voor de mariene leguanen. U maakt hier een wandeling over het strand. De laatste stop is Buccaneer Cove. Jaren geleden was Buccaneer Cove een veilige haven voor piraten in de vijftiende en zestiende eeuw. Zeeschildpadden bewonen de plek nu en graven hun nesten voor hun eieren in de buurt van de Mangrove bomen. Het is een geweldige locatie om te snorkelen en veel zeevogels en zeeleeuwen zijn hier te vinden. Na deze dag spendeert u de laatste avond aan boord en vaart u richting uw laatste bestemming, Punta Carrion.

  Inclusief:

  • Excursie Puerto Egas

  • Excursie Espumilla Beach

  • Excursie Bucaneer Cove

 • Dag 10 Vertrek

  Punta Carrion is een prachtige lagune met turquoise water met een grote variëteit aan vissen, roggen en haaien. U vaart hier met een klein bootje naar de perfecte plek om te snorkelen. Hierna zult u aan land gaan waar een transfer u naar de luchthaven brengt. Helaas is uw prachtige reis door Ecuador tot een einde gekomen. U vliegt via het vasteland van Ecuador terug naar Amsterdam.

  Inclusief:

  • Transfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Galapagos - Guayaquil

  • Intercontinentale vlucht Guayaquil - Amsterdam

Accomodaties

 • Casa Gangotena Hotel

  Het historische herenhuis is gerestaureerd als een elegant boetiekhotel. Casa Gangotena ligt op een steenworp afstand van verschillende bezienswaardigheden zoals de Jezuïetenkerk van La Compañía de Jesús, Plaza Santo Domingo, het paleis en de drukte van de oude stad van Quito. Het hotel op de hoek van Plaza San Francisco is geïnspireerd op de Renaissance gecombineerd met neoklassieke elementen. Er is een restaurant en loungen plekjes zowel binnen als buiten.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • San Cristobal Island

  Het eiland San Cristobal is van alle Galapagos eilanden het langst bewoond. Dit komt doordat zich er een bron van zoet water bevindt. Het hoogste punt van het eiland meet 730 meter en is de top van een slapende vulkaan en ligt het meest Oostelijk gelegen.

  Bij helder weer is het absoluut een aanrader om naar de El Junco lagune te gaan, u wordt omringt door vele vogels. San Cristobal heeft een levendig centrum voor de avond waar niet alleen u maar ook de vele zeeleeuwen naar toe gaan, het geeft een prachtig zicht bij de baai.

 • Espanola Island

  Dit eiland staat bekend als 'Hood Island'. Española is de thuisbasis van een indrukwekkend aantal inheemse wilde dieren. Gardner Bay op de oostelijke oever van het eiland staat bekend om zijn prachtige strand waar bezoekers kunnen zwemmen of snorkelen tussen de zeedieren, waaronder een grote kolonie zeeleeuwen. Bezoekers kunnen een parcours van Gardner baai naar Punta Suarez volgen op het westelijke puntje van het eiland, dat beschouwd als een van de meest bijzondere natuurgebieden van de hele archipel. Hier vindt u een verrassende verscheidenheid van exotische vogels en reptielen, waaronder felgekleurde zee leguaan en de lava hagedis.

 • Floreana Island

  Floreana Island ligt het meest zuidelijke van alle eilanden. Het eiland kent een rijke geschiedenis van verhalen over zeerovers, piraten, walvisvaarders, en kolonisten. Bezoekers worden uitgenodigd om in de voetsporen te treden van de walvisvaarders van 1700 en een kaartje te sturen vanuit het beroemde "postkantoor". Op de noordelijke punt van het eiland ligt Punta Cormorant, met twee stranden, waarvan één strand een een broedplaats is van de Galapagos groene schildpadden. Tussen de twee stranden ligt een zout lagune dat flamingo's en andere kustvogels aantrekt.

 • Santa Cruz Island

  Santa Cruz is een centraal gelegen en tevens het één na grootste eiland van de archipel. Puerto Ayora bevindt zich hier wat op zijn beurt weer de grootste stad van de Galapagos is. Hier vindt u dan ook alles wat u eventueel nog nodig zou kunnen hebben (van pinautomaten naar barretjes en internetcafés). Voor bezoekers is het een zeer gevarieerd eiland waar van alles kan worden ondernomen.

 • Santiago Island

  Ten noordoosten van Santa Cruz Island ligt het langwerpige Santiago Island, ook wel San Salvador Island of James Island genoemd. De beste plek van het eiland is zonder twijfel Puerto Egas, waar u een lange lava-kust met rotsformaties vindt met een indrukwekkende verscheidenheid aan wildlife, waaronder leguanen en pelsrobben. Terwijl de geologie liefhebbers naar Sullivan Bay moeten gaan om de zwarte lavastroom te ontdekken, kunnen duikliefhebbers genieten van de duikplaats Cousin's Rock. Op deze plek bevindt zich een driehoekige steen die ongeveer 10 meter boven het water uitsteekt en bestaat uit lagen vulkanische rotsen.

 • Genovesa Island

  Genovesa ook wel bekend als “Bird Island”, ligt ongeveer 95 km ten Noord-Oosten van Santa Cruz. Dit hoefijzer-vormige eiland heeft zijn naam te danken aan de spectaculaire vogelobservatiemogelijkheden. Daarnaast heeft het eiland een vulkanische caldera waarvan de muur ineengestort is en daardoor de Great Darwin Bay is gevormd. Deze prachtige baai is omringd door kliffen en is de thuisbasis van fregatvogels en zwaluwachtige meeuwen, de enige nachtelijke soorten meeuw in de wereld. Het eiland biedt ook een heiligdom aan een indrukwekkende overvloed aan lava-meeuwen, tropische vogels, stormvogels en Darwin-vinkjes. Bezoekers vinden ook een prachtig kratermeer in het centrum van het eiland, evenals een groot Palo Santo-bos.

 • Quito

  Quito ligt gemiddeld 2.850 meter boven zeeniveau in het Andes gebergte. De koloniale binnenstad was één van de eerste stadscentra die op de wereld-erfgoedlijst belanden en is prachtig onderhouden. Quito wordt tot de mooiste steden van het continent gerekend. Het heeft ook één van de grootste koloniale centra van Latijns Amerika, enkel Havana op Cuba heeft een grotere historische kern, maar is lang niet zo mooi gerestaureerd. Buiten de oude binnenstad kent Quito ook moderne wijken.. Bij een heldere dag biedt Quito een prachtig uitzicht op de besneeuwde top van de Cotopaxi vulkaan. En waar Rio de Janeiro het beroemde Christusbeeld heeft kijkt in Quito een stenen Maria vanaf de ‘Panecillo’ heuvel over de stad uit.

 • Ecuador

  Met buurlanden Colombia en Peru, is Ecuador een relatief klein land dat toch een verleidelijke scala aan prachtige landschappen, diverse diersoorten en interessante steden biedt. Het dichte Amazonewoud, torenhoge Andes bergtoppen, met palmen omringde Pacific Coast stranden en fascinerende historische plekken zijn allemaal onderdeel van de charmes van Ecuador. De voormalige Inca stad Cuenca is de op twee na grootste stad en een Unesco World Heritage Site. Deze verleidelijke stad, met zijn geplaveide straatjes, prachtige architectuur en fotogenieke pleinen, biedt een grote verscheidenheid aan musea en kunstgalerijen. De bruisende hoofdstad Quito is ook een bezoek waard. De meest schitterende parel van Ecuador is ongetwijfeld de Galápagos archipel in de Stille Oceaan, ongeveer 1000 kilometer ten westen van het vasteland. De prachtige, ongerepte landschappen en vruchtbare dieren in het wild, die Charles Darwin inspireerde, hebben deze cluster van eilanden een reisbestemming wereldberoemd gemaakt.

 • Northern Andes

  Het langste gebergte ter wereld, de Andes, strekt zich uit langs de westelijke kustlijn van Zuid-Amerika, van Venezuela tot Argentinië. De noordelijke Andes omvat echter alleen Venezuela, Colombia en Ecuador. Het gebied beschikt over een aantal van de rijkste tropische bergbossen op aarde en is de thuisbasis van een groot aantal soorten waaronder de meeste van de spectaculaire beren ter wereld. Zeven verschillende ecoregio's zijn te vinden langs de weg, evenals talrijke charmante koloniale steden, Incaruïnes en natuurlijk Bogota - de hoofdstad van Colombia en de op twee na hoogste stad van Zuid-Amerika, op 2.640 meter boven de zee niveau.

 • Galapagos Islands

  De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuatoriaanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 8.795,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • 2 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • 8-daagse Galapagos cruise met alle maaltijden en activiteiten inbegrepen
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • National Geographic of soortgelijke reisgids
Exclusief
 • Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
 • Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
 • Upgrade kamertype/cabinetype
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreservering KLM vluchten vanaf Euro 20,00 per persoon per enkele reis
 • Toegangsgelden nationaal park Galapagos (ca. 110 USD)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)
 • Eventuele fooien