Maleisië reis | Verzorgde reis Maleisië cultuur en natuur

  boutique

  

20-daagse reis door Maleisië

€ 

Vanaf 4.435,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

20-daagse individuele reis Maleisië

Tijdens deze mooie Maleisië reis maakt u kennis met de rijke cultuur en weelderige natuur van het land. U begint de reis met een verblijf in Melaka waar u terug in de koloniale tijd stapt. Hier duikt u het de cultuur en het erfgoed van Maleisië in en komt u in contact met de diverse bevolkingsgroepen die Maleisië rijk zijn. Vervolgens gaat u op onderzoek uit in de levendige hoofdstad van het land: Kuala Lumpur. Daarna reist u de natuur in bij het Taman Negara Nationaal Park, waar u op zoek gaat naar wildlife. U verblijft hier in een prachtige natuurlijk omgeving. U verkent het natuurpark per boot en te voet. Dan staat er een bezoek aan de beroemde Cameron Highlands op het programma. Hier heeft u een prachtig uitzicht vanaf de hoogste berg van het land en leert u meer over de Maleisische theecultuur. Op Penang-eiland verkent u het mooie historische Georgetown per fiets. Vervolgens zet u de reis voort op Borneo waar u eerst in het gezellige Kuching in Sarawak ontdekt. Na wildlife spotten in het Bako Nationaal Park, reist u naar het Mulu Nationaal Park, dat bekend staat om haar grotten. Aanschouw hier de vlucht van de vleermuizen bij zonsondergang; een fantastisch aanblik! U sluit de reis af bij een spectaculair resort in Sabah waar u van alle indrukken kunt bijkomen.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Reis naar Melaka - Casa del Rio Melaka
Dag 2 - Maleisië cultuur - Casa del Rio Melaka
Dag 3 - Reis naar Kuala Lumpur - Villa Samadhi Kuala Lumpur
Dag 4 - Kuala Lumpur fietstocht - Villa Samadhi Kuala Lumpur
Dag 5 - Taman Negara Nationaal Park - Mutiara Taman Negara
Dag 6 - Maleisië natuur - Mutiara Taman Negara
Dag 7 - Reis naar Cameron Highlands - The Smokehouse Hotel & Restaurant
Dag 8 - Dagexcursie Cameron Highlands - The Smokehouse Hotel & Restaurant
Dag 9 - Reis naar Penang - Muntri Mews
Dag 10 - Penang fietstocht - Muntri Mews
Dag 11 - Reis naar Borneo - The Ranee
Dag 12 - Bako Nationaal Park - The Ranee
Dag 13 - Mulu Nationaal Park - Mulu Marriott Resort & Spa
Dag 14 - Mulu Nationaal Park - Mulu Marriott Resort & Spa
Dag 15 - Reis naar Sabah - Nexus Resort & Spa Karambunai
Dag 16 - 17 - Sabah vrije dagen - Nexus Resort & Spa Karambunai
Dag 18 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Reis naar Melaka

Welkom in Kuala Lumpur, KL, zoals de Maleiers hun hoofdstad noemen, is in 130 jaar van niets uitgegroeid tot een moderne metropool. KL heeft een groot scala aan zeer verrassende contrasten: traditionele wijken, moderne winkelcentra en wolkenkrabbers, zij aan zij met de overblijfselen uit vroegere tijden. Een mengelmoes aan culturen en bevolkingsgroepen en vele bezienswaardigheden.

Bij aankomst In Kuala Lumpur luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel in Melaka gebracht waar u de komende nachten gaat verblijven. Na het inchecken kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. 

Veel in Melaka herinnert zich aan het koloniale verleden. Na de Portugezen waren het de Nederlanders die in 1641 deze belangrijke doorvoerhaven naar het verre oosten veroverden. Voor de V.O.C. was dit het gouden tijdperk. De Heeren- en Jonkerstraat herinneren nog aan de Nederlandse bezettingstijd, evenals de kerkruïne achter het Stadhuys.

De afstammelingen van de Chinese pioniers, de Baba Nyonya’s, hebben ook een belangrijke stempel op deze stad gedrukt. Een bezoek aan het Baba Nyonya Heritage Museum is absoluut de moeite waard en geeft u een heel goed beeld van het vroegere Chinese leven. In Melaka staat ook de oudste Chinese tempel van Maleisië de Cheng Hoon Teng tempel. Deze dateert van 1645.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Maleisië cultuur

Ervaar vandaag de de culturele en erfgoedwandeling door Kampung Morten Melaka. Het dorp is waarschijnlijk het enige overgebleven Maleisische rivierdorp in Melaka, dat nog steeds zijn oude charme heeft behouden, ondanks dat het is genesteld in het comfort van de stad. Het is meer een 'levend museum' dan een typisch Maleis dorp. Desalniettemin zult u zeker onder de indruk zijn van de schoonheid van enkele goed bewaard gebleven houten huizen en de traditionele manier van leven van de Maleisische gemeenschap in Melaka.

U wordt laat in de middag opgehaald bij uw hotel en naar het ontmoetingspunt gebracht. Een late namiddagwandeling in het dorp is zeker een lokale vrijetijdsbeleving. Dorpsbewoners zullen op pad zijn voor buitenactiviteiten, drankjes en nieuws over de dag waarop de kinderen in de avondzon spelen. Tijdens deze tour bezoekt u een traditioneel Maleis Melaka-huis, demonstratie over het dragen van sarongs, praten over de Maleisische cultuur en huisarchitectuur, bezoekt u een lokale huisnijverheid en kruidentuinen waar u kennis maakt met lokale planten en kruiden. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar het hotel.

Inclusief:

• Excursie: Kampung Morton Melaka Cultureel en historische wandeling
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Reis naar Kuala Lumpur

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel en overgebracht naar Kuala Lumpur. Houd er rekening mee dat dit alleen vervoer is en stops onderweg niet zijn inbegrepen.

Kuala Lumpur is een levendige metropool die opvalt door zijn opmerkelijke culturele diversiteit. Etnische Maleisiërs, Chinese goudzoekers, Indiase migranten en Britse kolonisten hielpen allemaal de stad uit de maagdelijke jungle te snijden en elke groep heeft zijn onuitwisbare stempel gedrukt op de hoofdstad. Rond de iconische Twin Towers kunt u uren doorbrengen in een van de vele winkelcentra van de Gouden Driehoek, of een bezoek brengen aan de kleurrijke Chinatown, de venterkraampjes in Jalan Alor, en de Indiase cultuur ontdekken in de buurt van Brickfields of Masjid Jamek.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Kuala Lumpur fietstocht

Ervaar een nieuwe manier om Kuala Lumpur te verkennen en ontdek het geheim van deze moderne stad. Fiets door de steegjes en langs enkele van de drukste wegen op de moderne Nederlandse fiets. Bekijk de overblijfselen van een zeer oude Maleisische nederzetting, met de moderne Petronas Twin Towers op de achtergrond.

Bezoek de lokale markt, Chinatown en Dataran Merdeka met de gebouwen uit de koloniale tijd en onderweg een aantal tempels en moskeeën. 

Inclusief:

• Excursie: klassieke fietstour
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Taman Negara Nationaal Park

Middels een privétransfer wordt u vandaag naar Labu Sentral pier gebracht. Het is ca. 3 - 4 uur rijden met de auto.

Bij aankomst in Labu Sentral, maakt u een boottocht door weelderige regenwouden naar Taman Negara op een gemotoriseerde houten sloep. De reis duurt ongeveer 1,5uur  (afhankelijk van de rivieromstandigheden) en u wordt volledig ondergedompeld en omringd door ongerepte regenwouden. Houd wilde dieren en vogels in de gaten. Bij aankomst stopt uw boot bij de Mutiara Taman Negara-steiger.

Ontmoet 's avonds uw natuurgids bij de receptie van uw resort. Vanaf daar gaat u  verder naar de junglepaden om u geluk te beproeven bij het spotten van enkele van de wilde dieren in Maleisië. Het pad leidt naar een observatiedek dat u een hoger uitzichtspunt geeft om de nachtdieren die ronddwalen beter te kunnen zien. Daarna keert u terug naar uw resort en de rest van uw avond is vrij te besteden.

Inclusief:

• Privetransfer naar Labu Sentral pier
• Boottocht naar Mutiara Taman Negara Resort
• 3Dagen/ 2 nachten Explores Chalet inclusief volpension en bijbehorende activiteiten

Dag 6 - Maleisië natuur

Ontmoet uw gids in de ochtend en maak een korte trektocht (ongeveer 30 minuten) naar de voet van Teresek Hill, waar de beroemde Canopy Walkway zich bevindt. Ga de heuvel op voor een panoramisch uitzicht op het omringende ongerepte regenwoud.

In de namiddag beleeft u een spannende boottocht in een van de meest pittoreske rivieren van Taman Negara. U vertrekt vanaf de pier van Mutiara Taman Negara en vaart onder begeleiding van een ervaren lokale natuurgids de Tahan-rivier op. Afhankelijk van het seizoen kan de rivier ondiep zijn en heeft de boot van tijd tot tijd een duwtje nodig. Op een gegeven moment kan de boot u niet verder brengen en zal hij aanmeren op een zandbank. Vanaf de zandbank, een korte wandeling langs de rivieroever, om een rotsformatie van de rivier te bereiken waar het mogelijk is om te zwemmen. Neem een duik in het verfrissende water voordat u terugkeert naar Kuala Tahan. Keer daarna terug naar uw Taman Negara-resort.
 
 

Inclusief:

• 3Dagen/ 2 nachten inclusief volpension en bijbehorende activiteiten

Dag 7 - Reis naar Cameron Highlands

Ga op geplande tijd naar het ontmoetingspunt voor uw landtransfer naar Cameron Highlands. De rit duurt ongeveer 5 uur over goed verharde landwegen.

Als u hoger de hooglanden in trekt, wordt de weg bochtiger en krijgt u een prachtig uitzicht op de regenwouden terwijl u hoger en hoger klimt. Bij aankomst checkt u in en de rest van de dag is vrij om te genieten van de koele temperatuur van Cameron Highlands. 

Inclusief:

• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Dagexcursie Cameron Highlands

U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt naar de hoogste berg die toegankelijk is over de weg in Zuidoost-Azië; u zal gezegend worden met het prachtige uitzicht over de omgeving. Een interpretatieve wandeling met de natuurgidsen naar het Mossy Forest zal enkele van de exotische bloemen op aarde onthullen, zoals de bekerplant, orchideeën, primitieve varens, kruiden en medicinale planten.

Een korte rit naar beneden van de berg brengt u naar de Sungei Palas ‘BOH’ Tea Factory. Luister naar de ‘theepraatjes’ van de gids terwijl u geniet van een adembenemend uitzicht op de theetuin. Vevolgens wordt een fabrieksrondleiding gegeven voordat u de vele soorten thee die in de theewinkel worden aangeboden.

Na de lunch (eigen bijdrage) gaat u verder met een bezoek aan de vlinder- en insectenboerderij, de groenten-, fruit- en bloemenmarkt, het Time Tunnel -minimuseum en de galleria, de Sam Poh-boeddhistische tempel en de aardbeienboerderij.

Inclusief:

• Excursie: Cameron Highland dagtour
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Reis naar Penang

Geniet van uw vrije tijd tot de uitchecktijd. U wordt opgehaald bij uw hotel en overgebracht naar Penang. Houd er rekening mee dat dit alleen vervoer is en stops onderweg niet zijn inbegrepen.

Penang is een eiland in de buurt van de Straat van Melaka dat meer dan 500 jaar handels- en culturele uitwisselingen tussen Oost en West heeft ontwikkeld. De historische hoofdstad George Town vertegenwoordigt het Britse tijdperk vanaf het einde van de 18e eeuw.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Penang fietstocht

Ervaar fietsen met de fiets of fietstaxi om de historische stad George Town te ontdekken. U wordt 's ochtends opgehaald bij uw hotel om naar het startpunt van de excursie in de Tanjung City Marina te gaan, waar u uw gids voor de dag gaat ontmoeten.

Het avontuur begint vanaf hier door de verborgen juweeltjes van George Town te verkennen vanaf de Clan Jetty, Cheah Kongsi, Hock Teik Cheng Sin Temple met verhalen over Penang's geheime genootschappen, de Maleisische moskee van Lebuh Acheh en de traditionele methode leren om joss-sticks te gebruiken in tempels. Onderweg zijn er verschillende stops om lokale gerechten te proberen. Proef wat traditioneel Indisch-moslim Hawker-eten van Penang als ontbijt en geniet voor de lunch van Chinese Fried Noodles of Chicken Rice van een Chinese Hawker-kraam. Uw laatste stop is terug in de Tanjung City Marina en wordt aan het einde van de tour naar uw hotel gebracht.

Inclusief:

• Excursie: Penang Heritage tour (fiets of trishaw)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Reis naar Borneo

U wordt vanuit uw hotel naar de luchthaven van Penang gebracht voor uw vlucht naar Kuching. Bij aankomst op de luchthaven van Kuching ontmoet u uw chauffeur en wordt u naar uw hotel gebracht.

Kuching betekent “Kat” en is met 570.000 inwoners de grootste stad in Sarawak. Kuching, gelegen aan de zuidelijke oevers van de Sarawak rivier, is vooral een gezellige stad en was lange tijd de residentie van de "Witte Radja's van Sarawak". Kuching heeft weinig hoogbouw en daardoor meer de sfeer van een groot dorp. De levendige boulevard aan de rivier is de ontmoetingsplaats. Achter de boulevard zijn gezellige straatjes met lokale restaurantjes en winkels met een groot aanbod aan curiosa en antiek. Langs de promenade van de Sarawak rivier zijn opstapplaatsen van waaruit je per watertaxi naar de overzijde wordt gebracht. Hier komt u op de lokale kampongs, waar u een goed beeld krijgt van het dagelijks leven op Borneo.

Geen vakantie zonder local food ! Vooral in de avonduren dineren de Maleiers vaak buiten de deur en het Top Spot restaurant is voor velen de favoriete locatie. Top Spot restaurant is gelegen op het dak van een gebouwencomplex. Het is een combinatie van een aantal Hawker stalls (lokale restaurantjes) bij elkaar. De vitrines waaruit u kunt kiezen zijn gevuld met dagverse producten. Voor een paar euro heeft u hier een fantastische maaltijd op een bijzondere locatie.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandsevlucht Penang - Kuching
• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Bako Nationaal Park

Na het ontbijt ontmoet u uw chauffeur in de lobby van uw hotel en rijdt u vervolgens in ongeveer 40 minuten naar Bako Village, gevolgd door een boottocht van 25 minuten naar Bako National Park.

Bewonder de rotsformaties langs de kust. Bako ligt op een schiereiland met 25 soorten vegetatie en is een van de beste plekken in Sarawak om wilde dieren te spotten. Kijk uit voor Proboscis Monkeys (alleen te vinden in Borneo), Macaques met lange staart, Zilverbladige apen, Monitorhagedissen, Baardvarkens en vele vogelsoorten. Regenwouden en mangroven maken plaats voor kerangas (heidebos), moeras-, klif- en strandvegetatie. U zult soorten van de vleesetende kruikplanten zien.

Volg een van de natuurpaden, afhankelijk van uw conditie en interesse. Neem een ​​duik in de Zuid-Chinese Zee op een van de afgelegen stranden. De kustlijn van het park is ingesprongen door zandige baaien die uitstekend zwemterrein bieden. Keer terug naar Kuching laat in de middag.

We raden u aan om u casual aan te kleden met losse en lichte kleding (lange mouwen / broeken zijn het meest geschikt voor jungle-uitstapjes), tennisschoenen of trekkingschoenen te dragen. Misschien wilt u ook een zwempak met handdoek en slippers meenemen, een verrekijker, insectenwerend middel, een zaklamp en een regenjas.

Inclusief:

• Excursie: Bako Nationaal Park 
• Lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Mulu Nationaal Park

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel en wordt u naar de luchthaven van Kuching gebracht voor uw vlucht naar Mulu. Bij aankomst in Mulu, wordt u opgewacht door u chauffeur en vervolgens naar uw hotel gebracht waar u de  komende nacht gaat verblijven. 

In de middag wordt  wordt u opgehaald bij uw hotel en ontmoet uw gids bij het National Park Office. De activiteit begint met een wandeling door het oude regenwoud naar Deer en Lang Caves om kalksteenformaties te verkennen. De wandeling neemt u mee naar het weelderige tropische regenwoud van het Mulu National Park, waar u een breed scala aan lokale planten kunt zien.

Nadat u  door de grotten hebt bezocht, gaat u verder naar het Bat Observatory bij de ingang van de Deer Cave, waar je de uittocht van vleermuizen bij zonsondergang kunt zien, waar zwermen vleermuizen uit de grotten zullen vliegen terwijl ze vertrekken op hun nachtelijke jacht. Wandel terug naar Park HQ en u vervolgen terug gebracht naar het hotel. De rest van de avond is vrij te besteden.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Kuching - Mulu
• Privétransfer naar uw accommodatie
• 2 dagen/ 1 nacht Mulu 4 caves ontbijt en diner en bijbehorende activiteiten

Dag 14 - Mulu Nationaal Park

U wordt 's ochtends opgehaald bij uw hotel en rijdt u vervolgens naar het National Park Office, waarna u samen met een gids een longboat cruise gaat maken over de Melinau River naar Wind and Clearwater Caves.

Onderweg gaat u een stop maken in de Penan-nederzetting Batu Bungan, waar ze handgemaakt handwerk zullen tentoonstellen en verkopen. Tijdens periodes van laag water kan het nodig zijn om van de boot af te gaan en de sloep over enkele rotsachtige gebieden te duwen. Als de tijd het toelaat, kunt u ook een verkoelende duik nemen bij de rivier.

Daarna keert u per boot terug naar Park HQ en wordt u weer terug gebracht naar het hotel.

Inclusief:

• 2 dagen/ 1 nacht Mulu 4 caves volpension en bijbehorende activiteiten

Dag 15 - Reis naar Sabah

Middels een privétransfer wordt u naar de luchthaven van Mulu gebracht voor uw vlucht naar Kota Kinabalu. 

Aankomst op de luchthaven van Kota Kinabalu ontmoet u uw chauffeur in de aankomsthal voor uw transfer naar Nexus Resort Karambunai, check in bij het hotel en u heeft de rest van de dag ter vrije besteding. 

Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah en fungeert als toegangspoort tot de natuur van Sabah. Het grootste deel van de stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest en daarom zijn de gebouwen relatief nieuw. U kunt de handwerkmarkt bezoeken, de tempels en moskeeën bezoeken en vooral eten uit alle verschillende keukens in deze culturele smeltkroes.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandsevlucht Mulu - Kota Kinabalu
• Privétransfer naar uw accommodatie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - 17 - Sabah vrije dagen

De komende dagen heeft u ter vrije besteding. 

Deze luxe plek in Karambunai, op 10 minuten rijden van Kota Kinabalu, biedt een verblijfplaats die wordt gefaciliteerd met: 3 buitenzwembaden, 8 eetgelegenheden en een golfbaan. De kamers zijn smaakvol ingericht, compleet met luxe voorzieningen van binnen. Nexus Resort & Spa biedt ook een ontspannende massageservice in Borneo Spa, een 18-holesgolfspel, een kinderclub en een kinderzwembad. Voor buitenactiviteiten helpt het personeel u met het regelen van schema's zoals fietsen en paardrijden. Het resort ligt dicht bij de internationale luchthaven Kota Kinabalu en Lagoon Park.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 18 - Aankomst

Vanochtend komt u aan in Amsterdam met koffer vol mooie herinneringen. Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een mooie reis. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 4.435,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
• Binnenlandse vluchten  op basis van Economy Class
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Privétransport/gedeelde transfers zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids
• Administratiekosten (t.w.v. €50,- per boeking)

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2-compensatie voor uw vluchten 
• Bijdrage van €10,- per persoon aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Toeristenbelasting
• Toeristenvisum
• Upgrade ticket
• Upgrade Business Class 
• Upgrade kamertype  
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)

Avila Reizen regelt alles voor uw verzorgde reis Maleisië cultuur en natuur

Accommodaties

Casa del Rio Melaka

Casa del Rio Melaka is een luxe 5-sterrenboetiekhotel in de historische stad Melaka, naast de beroemde Jonker-straat die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. 66 luxueus ingerichte kamers en suites aan de idyllische Melaka rivier, vernoemd naar deze stad.

Uw verblijf: 2 nachten

Villa Samadhi Kuala Lumpur

Villa Samadhi ligt in Kuala Lumpur, Maleisië. De villa ligt op slechts 10 minuten afstand van de levendige delen van het stadscentrum, zoals KLCC en Bukit Bintang en beschikt over 21 ruime kamers. Sommige kamers hebben directe toegang tot de lagune van het grote zwembad en de meeste hebben een balkon om te luieren en te relaxen, terwijl andere zijn uitgerust met een keuken. Een populaire kamervoorziening is de extra grote badkuip in de grote badkamers. Ontworpen om in alle essentie te lijken op een privévilla in de stad met modern Aziatisch design en ambiance maakt de villa tot een unieke boetiekwoning in Kuala Lumpur.

Uw verblijf: 2 nachten

Mutiara Taman Negara

Mutiara Taman Negara is een schitterend resort naast het hoofdkwartier van het natuurpark Taman Negara. Het resort ligt als enige resort binnen het natuurpark; u ervaart er het ultieme junglegevoel.

Mutiara Taman Negara is een vrij luxe resort, waardoor het vooral reizigers aantrekt die wel een aantal dagen in de jungle willen verblijven, maar niet in te basic willen overnachten. Het resort strekt zich uit over een stuk van de rand van het natuurpark; langs de rivier Tembeling met aan de overzijde kampung Kuala Tahan.

Kamers bij dit resort zijn schitterende privé bungalows die verspreid over het terrein liggen. De huisjes zijn van hout, en zijn verder mooi en van alle gemakken voorzien maar vrij basic ingericht. De kamers hebben airco, wat het ongedierte buiten de deur houdt. De badkamer is een goed geïsoleerde, aangebouwde ruimte met een moderne inrichting. De huisjes hebben een veranda met twee stoelen. De enige plek met Wi-Fi is het restaurant.

Uw verblijf: 2 nachten

The Smokehouse Hotel & Restaurant

The Smokehouse profiteert van het koele klimaat van de Cameron Highlands en heeft accommodaties in de stijl van een Engelse cottage met uitzicht op de bekroonde tuinen of de golfbaan. Het beschikt over een restaurant met een bar.

The Smokehouse Hotel & Restaurant Cameron Highlands ligt tussen de steden Tanah Rata en Brinchang, en op 3,5 uur rijden van zowel Kuala Lumpur als Penang.

Elke suite is voorzien van een mix van hedendaagse en traditionele meubels en heeft een ruime zithoek. Ze hebben allemaal een hemelbed en thee- en koffiefaciliteiten. De eigen badkamers zijn uitgerust met toiletartikelen en een haardroger.

Begin de dag goed met een traditioneel Engels ontbijt in de serre van het hotel, en geniet 's avonds in de eetzaal van het gerecht Beef Wellington, waar het hotel bekend om staat. In de middag worden er op het terras in de tuin afternoon tea en scones geserveerd.

Uw verblijf: 2 nachten

Muntri Mews

Georgetown, Penang, stond in 2008 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Muntri Mews laat de 19e-eeuwse architectuur zien, een integraal onderdeel van de geschiedenis en het erfgoed van Penang, met interieurs die stijlvol en toch comfortabel zijn voor de moderne tijd en ingericht met origineel antiek. Het hotel is gevestigd in een monumentaal pand uit het Edwardiaanse tijdperk, dat vroeger een gemeenschappelijke parkeerplaats voor paardenkoetsen was, en is omgetoverd tot eigentijdse accommodatie, compleet met originele houten ramen, deuren en dakspanten. Het interieur is zo origineel mogelijk gehouden met een vleugje gevoel uit de 20e eeuw. Materialen zoals marmeren vloeren en hout uit andere huizen, scholen en zelfs een ziekenhuis werden samengebracht om een ​​eenvoudig maar comfortabel interieur te creëren dat teruggaat tot het tijdperk. Alle kamers zijn uitgerust met LED-tv's, Bluetooth-luidsprekers en gratis WiFi. De aanplantingen die de weelderige tuinen met drie grote buitenpaviljoens hebben gecreëerd, hebben geresulteerd in het gevoel van een tropisch resort. In het Mews Café op het terrein kunt u dineren in een gezellige omgeving met airconditioning of in de buitenlucht. Het restaurant biedt vegetarische Maleisische gerechten, bereid met verse lokale ingrediënten bereid met zelfgemaakte sauzen en kruiden zonder MSG, evenals glutenvrije opties.

Uw verblijf: 2 nachten

The Ranee

The Ranee is een exclusief boetiekhotel met 24 kamers op een strategische locatie in het hart van de pittoreske oude binnenstad van Kuching. Stijlvol herbouwd uit twee traditionele 19e-eeuwse winkelpanden, onderscheidt The Ranee zich doordat elke kamer in het hotel haar eigen inrichting en charme heeft.

Uw verblijf: 2 nachten

Mulu Marriott Resort & Spa

Mulu Marriott Resort & Spa is prachtig ontworpen in de stijl van etnische longhouses en biedt 5-sterrenluxe op slechts vijf minuten van Gunung Mulu National Park. De 101 verfijnde kamers staan op palen en zijn verbonden door houten loopbruggen.

Uw verblijf: 2 nachten

Nexus Resort & Spa Karambunai

Het Nexus Resort Karambunai, ligt op 30 km ten noordoosten van Kota Kinabalu, Sabah. Het resort beschikt over 65 hectare jungle landschap op het schiereiland Karambunai. Het ligt aan een ongerept wit strand van 6 km en de berg Kinabalu ligt op de achtergrond.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Malacca

Malacca (Melaka) heeft de toepasselijke bijnaam 'Historic State' en is al honderden jaren lang het hart van de handel en de geschiedenis van Maleisië, met een invloed van Chinese, Portugese, Nederlandse en Britse ontdekkingsreizigers. Deze invloed is nog steeds zichtbaar in de prachtige oude architectuur en opzichtig versierde traditionele fietstaxi's waarmee de hoofdstad beroemd is geworden. Vandaag de dag is deze stad modern en kosmopolitisch, rijk aan cultuur, met een groot aantal trendy restaurants, moderne winkelcentra en gezellige bars.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur (of KL, zoals de Maleiers hun hoofdstad noemen), is een relatief nieuwe stad: Een stad die in 130 jaar van niets is uitgegroeid tot een wereldse en moderne metropool. KL heeft een groot scala aan zeer verrassende contrasten: Traditionele wijken, moderne winkelcentra en wolkenkrabbers, zij aan zij met de overblijfselen uit vroegere koloniale tijden. Het is een stad met een mengelmoes aan culturen en bevolkingsgroepen (een levendige mix van Maleisisch, Chinees en Indisch), en een plek met vele bezienswaardigheden. Mis zeker de skyline van wolkenkrabbers en de bruisende straten met de heerlijke Maleisische street food gerechten niet, bezoek zeker Bukit Bintang (Kuala Lumpur's versie van Times Square), Little India en China Town, de Dataran Merdeka en de Petronas Twin Towers (waar u over de sky bridge kunt lopen)! Iets buiten KL is een bezoek aan de Batu Caves ook zeker de moeite waard.

Taman Negara National Park

De Taman Negara is de oudste jungle ter wereld en bestaat uit ongeschonden regenwoud. Wetenschappers gaan uit van meer dan 130 miljoen jaar en beweren dat de Taman Negara ouder is dan de jungle gebieden in Afrika en Zuid Amerika. In Taman Negara National Park zijn veel activiteiten te ondernemen. Zo kunt u een trekking maken naar Teresik Hill of de 500 meter lange en 25 meter hoge Canapy Walkway (hangbrug) beklimmen. In beide gevallen heeft u een fantastisch uitzicht over de rainforest.

Cameron Highlands

Cameron Highlands is idyllisch gelegen, met koelere temperaturen dan de rest van Maleisië. Daarom is dit een populaire bestemming voor reizigers die even weg willen uit de hitte en de prachtige natuur komen bezoeken. Met de lieflijke thee huisjes, ongerepte bossen en indrukwekkende tempels biedt deze prachtige plek een rust en kalmte, weg van het drukke stadsleven. Het bosgebied heeft een variëteit aan vogels, dieren en planten, met een aantal hoge bergen, rivieren en prachtige wandelpaden met naar spectaculaire uitzichtpunten, watervallen en aborginal dorpjes leiden. Een bezoek aan de Cameron Highlands onthult een andere kant van Maleisië, een kant van natuurlijke schatten op z'n best!

Penang Island

Penang Island is een schiereiland van Maleisië en biedt een mix van culturen, tropische stranden en rijke historie. Daarnaast is het eiland een van de culinaire hoofdsteden van Maleisië, kortom een onweerstaanbare reisbestemming. Sinds de British East India Company in 1786 is Penang een belangrijke haven voor handelsschepen. De historische invloed is nergens anders zo goed te zien als in George Town, met de oude gebouwen zoals koloniale herenhuizen en klokkentorens tot Chinese tempels en Islamitische moskeeën. Veel herinnert hier nog aan het Engelse koloniale verleden, maar ook de Chinese invloeden zijn sterk aanwezig. Het oude centrum van Georgetown is in 2008 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. In het centrum ziet u vooral veel typische Chinese panden die het hele centrum een kleurrijk karakter geven. Vooral bekend is het Cheong Fatt Tze Mansion, ook wel de Blue Mansion genoemd, en nu een luxe boutique accommodatie.

Kuching

De hoofdstad van de staat Sarawak biedt een aangename stop voor reizigers die op zoek zijn naar een stedelijke stop tussen het verkennen van de natuurlijke schoonheid van Maleisische Borneo en de rest van het land.

Kuching is gelegen aan de oevers van de rivier de Sarawak, die door de stad kronkelt en een rustige atmosfeer geeft. Een wandeling langs de Kuching Waterfront (bijnaam is ook wel 'The People Place') biedt bezoekers een gevarieerde mix van culturele attracties en entertainment, waaronder uitzicht op het meest bijzondere architectuurstuk van de stad, Dewan Undangan Negeri - het Sarawak State Assembly complex. Een hedendaagse hoogtepunt van de stad is een reeks muurschilderingen gemaakt door de Litouwse straatkunstenaar Ernest Zacharevic. Reizigers die op zoek zijn naar rust kunnen ook een middag spenderen in de mooie Sarawak Orchid Garden.

Gunung Mulu National Park

Een weelderige wildernis van equatoriaal regenwoud en opvallende rotsformaties, Gunung Mulu National Park is een go-to-bestemming voor reizigers die graag buiten de gebaande paden willen treden. Deze werelderfgoedlocatie ligt aan de noordelijke punt van het Maleisische Borneo en staat bekend om zijn rotslandschap, dat wordt gekenmerkt door zinkgaten, grotten en ondergrondse riviertjes. De Sarawak-kamer is de grootste bekende grotkamer ter wereld. Reizigers kunnen hun tijd besteden aan het verkennen van de oude grotten van Gunung Mulu, wandelen naar de beroemde 45 meter hoge kalkrotsen van het park of wachten tot de vleermuizen dagelijks in de hordes verschijnen als de schemering valt.

Kota Kinabalu

Kota Kinabalu staat bekend als KK voor de lokale bevolking en is lange tijd de toegangspoort tot het eiland Maleisië Borneo geweest. Gelegen aan de kust, is dit kleine vakantieoord een heerlijke plek om bij te tanken, uw verdere reis te boeken en te genieten van wat rust en ontspanning. Het grootste deel van de stad is herbouwd na de Tweede Wereldoorlog, dus KK is grotendeels modern en hoogbouw. Als u geïnteresseerd bent in het proeven van lokale gerechten, ga dan naar de avondmarkt voor wat verse vis van de barbecue. Dagtochten vanuit KK omvatten een mooie rit op de Noord-Borneo Railway en een excursie naar de naburige eilanden Gaya en Manukan.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!