Coronamaatregelen in Jordanië

Jordanië is open voor toerisme. Voordat u naar Jordanië reist, moet u zich aanmelden bij de Jordaanse overheid. Dit kan op de website van de Jordaanse overheid. Na registratie krijgt u een bevestiging met een QR code. U dient deze code te laten zien voor vertrek naar Jordanië.

Op basis van uw registratie, waarin u ook kunt aangeven of u gevaccineerd bent, krijgt u de inreisvoorwaarden te zien. Met een herstelbewijs kunt u Jordanië niet inreizen.

U moet daarnaast een negatieve PCR-test hebben die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek naar Jordanië en u heeft een bewijs van een zorgverzekering nodig voor vertrek naar Jordanië.

Voor aankomst moet u een gezondheidsverklaring invullen. Deze krijgt u in de meeste gevallen van uw luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Jordanië wordt op het vliegveld weer een PCR-test afgenomen, tenzij u volledig gevaccineerd of jonger dan 5 jaar bent. U ontvangt de uitslag van deze test per mail. De uitslag van de test hoeft niet op de luchthaven te worden afgewacht. Als u positief wordt getest, moet u 7 dagen in thuisquarantaine en op dag 7 een nieuwe PCR-test afnemen.

Het vaccinatiebewijs moet in het Engels of in het Arabisch zijn opgesteld.

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Jordanië inreizen. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Jordanië-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)