Explore

Paaseiland

Gelegen midden in de stille oceaan ligt het legendarische Paaseiland met haar honderden stenen beelden die de voorouders van de eilandbewoners vertegenwoordigen. Duik in de geschiedenis, ontdek de imposante moai beelden, geniet van een zonsondergang vanaf een jacht en kom tot rust op het witte zandstrand van Anakena.

Paaseiland dankt haar naam aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob van Roggenveen, die op paaszondag in 1722 het eiland aandeed. De voorouders van de oorspronkelijke bewoners hebben honderden stenen beelden van torso’s met buitenproportioneel grote hoofden achtergelaten. Over het hoe en waarom van deze Maoi beelden is veel onzekerheid, des te meer omdat het hiërogliefenschrift van de vroegere bewoners, tot op de dag van vandaag niet ontcijferd is.

Het eiland is ongeveer zo groot als Texel en kan gemakkelijk per fiets, scooter of paard ontdekt worden. Paaseiland is veel meer dan alleen maar de imposante stenen beelden. Ervaar de lokale keuken door middel van een kookworkshop, bezoek de tempel van Akahanga, maak prachtige wandelingen of bezoek de vulkaan Rano Raraku. Elke dag is een nieuw avontuur volgens de inwoners van Paaseiland. Een reis naar Paaseiland is een avontuurlijke, bijzondere en onvergetelijke ervaring op een van de meest afgelegen plekken ter wereld.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl