Next
Previous

Argentinië reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 997 stemmen


Reizen

Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Argentinië

Reizen naar Argentinië is reizen door het grootste Spaanstalige land ter wereld. Argentinië is bijna 39 keer zo groot als Nederland en België bij elkaar. Het is het land van het mythische Patagonië en de tango; van heerlijke wijnen en van grote steaks. Van Evita en natuurlijk van Koningin Maxima.

Bij reizen door Argentinië mag een bezoek aan de hoofdstad Buenos Aires niet ontbreken. Buenos Aires is zonder meer één van de meest bekende steden van Zuid-Amerika; een metropool met een sterke eigen identiteit en meer dan 10 miljoen inwoners. Een ideale plek om uw Argentinië reis te starten. U wordt getrakteerd op interessante wijken als La Boca waar Italiaanse en Spaanse immigranten, op zoek naar een beter leven zich eind 19e eeuw vestigden. Ook vindt u hier San Telmo met haar leuke pleintjes, restaurantjes en winkeltjes (mis zeker de antiekmarkt niet). In deze wijken ontstond de tango waar Argentinië en in het bijzonder Buenos Aires wereldwijde culturele bekendheid door kregen. In de chique wijken Palermo en Recoleta vindt u de luxe boetiekwinkels, wijnbarretjes en stadsparken.
Ook de havenwijk Puerto Madero aan de Rio Plata is zeker een bezoekje waard.

U kunt Buenos Aires ook per fiets ontdekken! In de omgeving vindt u onder andere de Tigre delta waar u leuke boottochtjes maakt. In de achterlanden van de metropool beginnen de oneindige pampa’s waar u kennis kunt maken met het plattelandsleven van de Argentijnse Gaucho’s.

In het noordoosten liggen de krachtigste watervallen ter wereld, de ‘Iguazu Falls’. Een natuurspektakel dat zijn gelijke niet kent; omringd door dichte jungles vol gekleurde vogels en apen. Het noordwesten kenmerkt zich door het ruige Andes gebergte, dat nergens zoveel kleurenpracht toont als hier.

Bij Argentinië reizen is ook Mendoza een absolute aanrader. Rondom Mendoza worden langs de flanken van de hoogste bergen van het continent de beroemde Argentijnse rode wijnen geproduceerd. Verder naar het zuiden ligt Bariloche in een sprookjesachtig merengebied.

Reist u tot het uiterste zuiden van Argentinië dan spreken namen als de Perito Moreno gletsjer, Ushuaia en het ‘Beagle’ kanaal tot de verbeelding. Aan de Atlantische kust is het schiereiland Valdéz één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten!

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. Argentinië behoort niet voor niets tot één van de populairste bestemmingen in Latijns Amerika.
De rijkdom aan wonderlijke landschappen en een fascinerende cultuur zorgen ervoor dat reizen in Argentinië een onvergetelijke indruk achterlaat.
 

Boutique Reizen Argentinië

Avila Reizen is gespecialiseerd in wat wij de 'Boutique' reis noemen: reizen met unieke routes in een prettig tempo en met verblijf in sfeervolle accommodaties. Wij willen u het Argentinië laten proeven waar wij verliefd op werden en hechten daarbij groot belang aan uw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. We werken een reis naar Argentinië geheel op maat voor u uit en stellen ons graag beschikbaar om onze kennis en ervaring in te zetten voor een kundig advies.

Bekijk onze Reizen naar Argentinië en doe inspiratie op!

 

Bestemmingen:


Belize - Bolivia - Brazilië - Chili - Costa Rica - Colombia - Cuba - Ecuador - Galapagos -

Guatemala - Mexico - Nicaragua - Panama - Peru - Venezuela

 

alt

Reisadvies Argentinië

Hoofdstad

Buenos Aires

Aantal inwoners

Ongeveer 40 miljoen

Lees meer:

Klimaat Argentinië

Beste reistijd & klimaat Argentinië

Een rondreis door Argentinië is het gehele jaar mogelijk. Reizen door Argentinië is in sommige maanden echter prettiger. Door de immensheid van het land heeft het meerdere klimaten. We scheiden het noorden, midden en het zuiden om een zo volledig mogelijke voorlichting te kunnen geven.

Lees meer: